НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 9:53 am Вижте мненията без отговор
НАУЧУТЕ СЕ ДА ОБУЗДАВАТЕ ЕМОЦИИТЕ НА ХАОСА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:41 am
МнениеЗаглавие : ??????? ?? ?? ?????????? ???????? ?? ?????
Отговорете с цитат

Щом веднъж разберете, че външната действителност не може да бъде отделена от вътрешната, щом осъзнаете, че Вселената всъщност е вашето разширено тяло, става напълно ясно, че отрицателната енергия у вас е разрушителна.

Емоционалната необузданост е главната бариера пред спонтанното осъществяване на желанието, но е възможно негативната енергия да бъде трансформирана в по-високо ниво на съзнание.

Думата мокша означава „свобода”. Когато тази сутра (звук, вибрация) отеква у вас, тя изразява следните идеи: „Аз съм емоционално свободна. Душата ми не е обвързана с мелодрами. Аз съм свободна от високомерие, от самосъжаление. Аз виждам смешното в живота и мога да се надсмивам над себе си.”

Всички те се съдържат в тази свобода; ако не съм емоционално свободна, аз засенчвам и закривам с егото си изживяното от духа и най-добрите ми намерения не могат да се изпълнят.

В крайна сметка емоционалната свобода води и до психическа и до духовна свобода. В действителност има два вида емоции: удоволствие и болка – или ти е добре, или те боли. Повечето хора вярват, че двете фундаментални емоции са любовта и страхът, но всъщност това са само начините, по които реагираме на потенциала за удоволствие или болка.

Любов означава, че искаме да се доближим до него, не защото си мислим, че ще ни донесе удоволствие. Страх означава, че искаме да се отдалечим, защото си мислим, че ще ни донесе болка.

Ние прекарваме живота си в търсене на удоволствие и избягване на болката.

УДОВОЛСТВИЕТО И БОЛКАТА СЕ РАЖДАТ ОТ СОБСТВЕНИТЕ НИ НУЖДИ

Всеки път, когато изпитваме емоционална обърканост, ние смущаваме естественото си вътрешно равновесие, което може да блокира духовната ни еволюция и да ни отдели от синхроничната съдба (попадаме в нея, когато сме променени и свободни). А тя ни отваря вратите на успеха, щастието, богатството.

Това не означава, че емоциите сами по себе си са вредни или че трябва да бъдат избягвани. Като човешки същества ние винаги ще имаме емоции: те са част от човешкото състояние. Но емоционалните крайности ни отклоняват от пътя на истинската житейска цел.

В живота ни винаги ще има събития или взаимоотношения, които ще предизвикват у нас силни емоции. В този свят винаги ще има неща, причиняващи голяма болка и безпокойство.

Но ние трябва да избягваме закрепването към определена емоция. Последните думи още звучат в ушите ми, които отправих към една жена, била на гурбет в чужбина. Още със сядането си тя започва да разказва съдбата си, която изживяваше с болка.

ЛЮБОВНАТА ИСТОРИЯ НА ЕДНА ЖЕНА

”Имам любовна връзка с женен мъж от 6 години. Той все ме лъже, че ще се разведе с нея, дори два пъти опита, но не го прави. Съпругата му е много богата, а за мен казва, че аз съм му любовта. Празниците и почивните дни си е вкъщи и аз съм сама. Питам го докога ще продължава това?

А той ми отговаря, че нещо в мен от време на време го отблъсква, а не го привлича. С тези си думи така ме подлудява, вбесява, че ми иде някой ден да му стоваря едно желязо в главата и да остане на място. Откога го моля да реши положението, но той не предприема нищо. Явно му е добре така.”

На тази жена трябваше да обясня, че неговата лоша карма за забранена любов му пречи да бъде напълно щастлив и да не може да се справи с обстоятелствата, защото носи в себе си загуба, развод със съпруга, загуба на богатство, катастрофи, много изпитания.

Нейната карма обаче също беше лоша, родена на 26-а дата, предопределяше невъзможност да задържа интимните си връзки дълго и накрая в рождената си дата тя имаше предупреждение, че я очаква трагизъм.

Кодираната в цялата рождена дата информация не можеше да се промени. Не можеше дори да се облекчи и да не й пречи в живота, за да има нещата, които желае и преследва. Затова тя не е щастлива.

Когато си замина, вече бяхме решили да й помогна от разстояние, да променя Съдбата й, да й намаля напрежението в личния свят. Това, което направих за нея, още след две седмици се почувства.

Нейният любим беше предприел крачка напред. Пренесъл се при нея, за да живеят заедно, децата го посещаваха от време на време. Неговата съпруга си прибрала любовника, когото отдавна обичала. А децата били доволни, че им се оказва двойно внимание от четирима души.

КАКЪВ ВСЪЩНОСТ Е ИЗВОДЪТ?

Да се предпазваме от гняв, защото ни бута назад и вместо да ни придвижва напред със синхронизъм и просветление, ни води към изграждане на тежка карма и жестоки заболявания. Овладеният емоционален дисбаланс е от решаващо значение.

Първата стъпка към преобразуване на емоциите е да поемем отговорност за чувствата си. Осъзнаването на емоцията е началото. Отговорите на въпросите ни ориентират: Какво чувстваме? Къде в тялото си го чувстваме?

Щом определим чувството, ставаме негов наблюдател, изживейте го колкото е възможно по-обективно, сякаш сте друг човек, който надзърта у вас. Гневът се задейства от болката. Да опишем болката от тази гледна точка.

След като болката бъде определена по този начин, можете да започнете да я изразявате, освобождавате и споделяте. Преобразявайте болезненото изживяване в ново съзнание. Евентуално бихте могли дори да ознаменувате болката като поредна стъпка по пътя към духовното ви просветление.

Когато приемете болката по този начин, емоционалната буря ще утихне и пътят към синхронизма ще се очертае ясно.

Качвам тази тема тук, защото си струва да я прочете всеки, който търси хармония както в семейството си, така и вътре в себе си.

И ако имате доброто желание - нека побеседваме и върху нея ... Smile


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Окт 25, 2007 4:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 1:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това е страхотно!За мен е направо като учебник.Аз доста години съм се стремила да се справям някак си със своите емоции, гняв и производните от тях състояния."Щом определим чувството, ставаме негов наблюдател."И аз лека-полека по пътя на проба-грешка /много е неприятно/ съм стигнала до същия извод.Сега се опитвам всяка по-серозна и заплашваща да стане неконтролируема емоция, да я наблюдавам като страничен човек, да изляза от себе си, да анализирам.Водя си вътрешни диалози, в които играя и двете страни - тази на оплакващия се и тази, на съветващия.Засега помага.Само да не ме хване шизофрения от тези вътрешни диалози.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 4:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако следваш правилното разбиране, то тогава, когато вече го усвоиш, когато го приемеш като твое вътрешно съсотяние, вътрешните ти диалози ще секнат изведнъж и ... ще дойде тишината, която ще те хвърли в онази пустота, за която говоря толкова често във форума ...

Нооо ... тя не е шизофрения, нито параноя ... тя просто е ... докосване до Създателя в лоното на вътрешната ти тишина.

Нищо повече .. и това ще доживееш. Laughing

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 4:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ха дано, ама надали, както казва един познат.Като се гледам колко съм постигнала на 43 г., колко ли трябва да живея, че да стигна до това състояние?! Rolling Eyes Ама знае ли човек.Всичко е възможно.Надявам се поне да не си уча уроците по възможно най-гадния и труден начин.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 4:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е,ако аз бях прочела всичките тези неща преди не много отдавна 3-4 г.,щеше да ми е много по-лесно да се справя с някои проблеми,въпреки,че сама се опитвах да стигна до това същото,но късно се усетих. Cool Confused
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 5:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Никога за нищо не е късно ... всичко винаги идва с времето си. Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov