НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 1:30 am Вижте мненията без отговор
Природни средства срещу цистит
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 29, 2007 4:48 pm
МнениеЗаглавие : ???????? ???????? ????? ??????
Отговорете с цитат

Ако след лечението на цистит отново сте обезпокоени от някакви неприятни симптоми, на първо място трябва още веднъж да направите изследвания на кръвта и урината си, за да се убедите в отстраняването на острия възпалителен процес.

Ако медицинското изследване все още дава положителни резултати, можете да нормализирате състоянието на пикочните органи с помощта на сок от боровинки, които способстват и за стимулирането на имунитета. Това става по следния начин: изцедете сока от 400 г боровинки и го поставете в хладилника. Останалата част залейте с 400 мл вода, добавете мед (или захар) и варете сместа в продължение на 30-40 минути. След това тя трябва да се прецеди, смесва се със сока и се изпива за 1 ден. Курсът на лечение продължава 4 седмици.

Употребата на зелен чай също може да засили ефекта на лечението и да ускори процеса на оздравяването. Този чай притежава диуретични свойства, също както и полският хвощ, който бързо отстранява неприятните болки в областта на корема и пикочните органи.

Изследванията на урината ще покажат какви соли преобладават в нея и в зависимост от това могат да се започнат някои диети. Ако уратите са в по-голямо количество, трябва да се ограничите от употребата на месо, колбаси, пържени ястия. А ако е завишено количеството на оксалатити, трябва да се откажете от сладкото от малини, спанака, липовия чай, а зеленият чай трябва да пиете с мляко. Оксалатите се съдържат (макар и в сравнително малко количество) и в цвеклото и морковите, затова по време на лечението трябва да се въздържате и от употребата на тези продукти.


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov