НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Май 02, 2024 1:37 pm Вижте мненията без отговор
Природни лекарства за здрави зъби
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 19, 2008 8:27 pm
МнениеЗаглавие : ???????? ????????? ?? ?????? ????
Отговорете с цитат

Всеки знае,че сладкото вреди на зъбите. Но знаете ли,че някои природни продукти са особено полезни за венците и зъбите? Е,те не могат да излекуват възникнал кариес, но могат да ви предпазят от него. С подходящ подбор на храни можете да се преборите с бактериите по зъбите, да отстраните зъбната плака. Това твърди сериозното медицинско списание "Natural Health". Ето някои от природните продукти,препоръчани в публикацията:

1.Целина - тя трябва да бъде сдъвквана много добре. Това води до обилно образуване на слюнка, която неутрализира бактериите, причиняващи кариес. Освен това венците се масажират и остатъците от храната между зъбите се почистват. Добре е също да дъвчете и моркови.

2.Сирене - има малко въглехидрати,но много калций и фосфорни съединения. Те се грижат за здравословното Ф в устата и стимулират образуването на слюнка. Съвет: замислете се защо вместо десерт след основното ястие французите хапват парче сирене.

3.Зелен чай - съдържа вещества, които убиват бактериите образуващи плаката. Освен това неутрализира лошия дъх.

4.Киви - снабдява с голямо количество витамин С /107 милиграма на 100 грама/. Това укрепва структурата на венците и така те стават по-малко податливи на болести.

5.Кромид лук - съдържащите се в него сулфиди са причина при беленето на лъка да ни потичат сълзи. Но същите тези сулфиди убиват бактериите, които причиняеат дупчици в зъбите. Най-ефикасен е суровият лук.

6.Сусам - продукт с високо съдържание на калций. Това минерално вешество е важно не само за изграждането на зъбите, но и за укрепването им. Много калций се съдържа в млякото и млечните продукти.

7.Вода - това е най-естествената възможност да запазите влажни венците си. Освен това водата действа като слюнка и отстранява остатъците от храна между зъбите.

8.Магданоз - ароматните му вещества неутрализират лошия дъх в устата, затова е особено подходящ след ядене на лук и чесън.

Лилия Александрова



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov