НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 1:37 am Вижте мненията без отговор
ДА ЯДЕМ ИЛИ ... ДА ЖИВЕЕМ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 13, 2008 11:07 am
МнениеЗаглавие : ?? ???? ??? ... ?? ??????
Отговорете с цитат

На последния симпозиум в Амстердам, посветен на човешката еволюция, Александър Клюев, президент на Международната фондация "Съзнателната еволюция на човека", изнесе няколко доказателства за това, че човешката душа е безсмъртна

Няколко месеца преди това световноизвестният учен разказа пред световните медии за жената, която живее вече трета година, без да се храни и без да пие вода. По този повод Клюев се съгласи да отговори на няколко въпроса, зададени му от “Врачка” чрез Интернет.

- Вие твърдите, че няма нищо особено в това човек да не яде и да не пие няколко години. Извинете, но това звучи твърде странно. И страшно…

- Нашето физическо тяло по силата на генетично предадени навици се нуждае от храна само за синтез на необходимите на организма вещества. Но опитите, които провеждаме със специалисти от фондацията, показаха, че има хора, които са установили контакт с висшите сили (както искате ги наречете – Бог или Вселенски разум) и вече могат да живеят без хляб и без вода. Светицата Анджела ди Фолино не е яла и пила точно 10 години, Екатерина Сиенска – 8 години и т.н. Когато става въпрос за жената, която аз съм наблюдавал и описал в трудовете си, мога да кажа, че тя отдавна се е отдала на духовни практики и прилага т.нар. сухо гладуване. Но това е само една малка част от нейния живот. Гладуването, което приложи тази жена, не беше самоцел…


- Кажете на нашите читатели как е възможно жена да живее три години без храна и вода и да е жива. И най-важното да е здрава.

- Еволюционната енергия, с която си взаимодейства човекът, променя радикално не само неговото съзнание, но и преустройва вътрешния му клетъчен метаболизъм – обмяната на веществата. Отначало през първите два или три месеца на гладуването организмът изпитва дискомфорт, възникват редица физиологични разстройства. Но след това тялото постепенно привиква, става поресто и енергията започва свободно да прониква в клетките. Покрай този процес се променя и вътрешният мир на човека – винаги му е леко, ефирно, радостта не слиза от лицето и душата му, често изпада в щастлива еуфория. Потребността на организма от храна постепенно намалява, докато не изчезне съвсем, усещането за студено и топло се проявява като тънко физическо усещане. Настъпва изцеление от всички недъзи в организма. Енергията синтезира в клетките всичко онова, което е необходимо на организма за правилната обмяна на веществата.


- Тогава защо всички хора по света се хранят?

- Процесът по приемането на храната е просто едно символично наследство от миналото, нещо като наследена традиция или навик.


- Говорите така убедително, сякаш сте преживял всичко това?

- Точно в това е същността на моите отговори – разбира се, че съм изпитал всичко онова, за което ви говоря. От години изучавам книгите на неизвестни учители от древността и на съвременните ценители на гладуването като лечебно средство. Прилагал съм лично няколко от методите, които древните лечители препоръчват, анализирал съм ги, правил съм записки. Някои от собствените си твърдения откривах сам, използвах и чужд опит и в края на краищата сам изградих интегралната концепция на гладуването, за която упорито се заговори в последно време. Става въпрос за Пътя на съзнателната еволюция. Що се отнася до храната, аз все още не съм се отказал напълно от нея. Обаче ям само фасул и бобови храни за поддържане на мускулната си маса.


- Какво ще препоръчате на тези, които искат да се заемат с проблемите на съзнателната еволюция?

- При четенето на духовна литература, а според мен без това не може, човек трябва да е сам, за да може да разсъждава над прочетеното. И да го преписва толкова пъти, колкото е необходимо, за да разбере напълно текста. Преписването трябва да става без намесата на други хора и да се използва за медитиране. Защото преписването на духовните книги наистина има медитивен характер. Не е случайно, че отшелниците и монасите цял живот са преписвали духовни книги. Не е тайна, че има подходящ начин да акумулирате в себе си енергията. Затворете очи, съберете ги в двата края на носа и останете така няколко минути с тъмното пространство пред себе си. Впрочем този метод помага при безсъние, прилагайки го, човек заспива много бързо и спи спокойно.


- Вие твърдите, чела съм го във ваши интервюта, че еволюцията пречи на блуждаещия разум, на повечето мисли и желания. На какво още пречи?

- На умението да живеете нормално в този миг, в този час. Трябва да развивате у себе си остра наблюдателност, за да можете да възприемете реалността такава, каквато всъщност е. На акумулирането на енергията най-много пречат гневът и раздразнителността. Заради тези човешки недостатъци по кръвоносните съдове се натрупва отровата империал във вид на кристали. Оттук тръгват всички възможни патологии и разстройства в организма. Ако говорим за болестите, не би трябвало, защото те като такива не съществуват в природата. Това, което става причина за развитието на болестта, е неприемането или неправилното усвояване на изходящата енергия. Тя по някакъв начин пробива там, където органите са уязвими. Абсолютно всички болести възникват поради неумението сами да управляваме енергията си. И раковите болести, и СПИН-ът, и болестта на Алцхаймер, и сърдечно-съдовите болести се развиват само и единствено поради нашето невежество. При това, най-напред недъзите се появяват у тези, които практически са готови за еволюцията, но продължават да се съпротивляват твърдо. Аз съм убеден и мога да го докажа, че определен контингент в лудниците, които имат диагнозата шизофрения, са хора, готови да еволюират, но не са го направили по една или друга причина. В тяхното съзнание се извършва жестока борба на вътрешния Свидетел (това е представителят на разсъдъка) с развитото психично същество (известно като душа). Бих посъветвал лекарите – не затваряйте тези хора в лудниците, те трябва да се лекуват сами и имат такава възможност чрез еволюция на енергията.


- Правилно ли ви разбирам? Вие предлагате пациентите от лудниците да се пуснат да се разхождат свободно по улиците?

- Проблемът е там, че те са заключени в своите болнични стаи и не знаят, пък и няма кой да им каже, че имат възможност за пълно изцеление. Обществото ни в последно време е пълно с такива хора. С много от тях е установена връзка с висшия разум, но за съжаление те не знаят какво да правят с информацията, която той им дава. Тапата от бутилката е измъкната, злият дух е навън, енергията се лее неконтролируема, а по лицата на лудите е изписано безмерно щастие. Те сънуват прекрасни сънища, правят открития, главите им раждат страхотни идеи. Такъв луд може да напише няколко реда на белия лист и да се смята за гений, за спасител на света. И никой няма да може да го убеди в обратното. В това е разковничето – трябва да накараме тези хора да разкрият душата си, да се научат да обичат най-напред себе си, а след това и останалите хора по света. Процесът е дълъг, но си струва да се опита.


- А как ще ме убедите, че у мен живее безсмъртна душа? Това, което всъщност твърдите в последните си публикации.

- Необходимо е да се работи дълги години, за да можете напълно да опознаете психичното си същество – разума. Последният етап в цялата тази нагласа е разкриването на Суперменталното съзнание. Фактически точно то означава безсмъртие. Тоест, човекът си изработва вибрационен двойник, който живее вечно, независимо от тялото.
----------------------------------------------------
Едно интервю на
Теди КОЛЕВА
в-к "Врачка"

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov