НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 6:42 am Вижте мненията без отговор
Упражнения!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 12:55 pm
МнениеЗаглавие : ??????????!
Отговорете с цитат

Упражнение 1: "Буда Протяга Хиляди Ръце"

Принципи: В основата на Буда Протяга Хиляди Ръце е разпъването на тялото. Това разпъване отпушва места, където енергията е блокирана, стимулира енергията в тялото и под кожата, така че тя циркулира силно и автоматично се абсорбира огромно количество енергия от Вселената. Това позволява всички меридиани в тялото на практикуващия да се отворят още от самото начало. Когато се прави това упражнение тялото изпитва особено чувство на топлина и се усеща присъствието на енергийно поле. Това се причинява от разпъването и отварянето на всички меридиани по цялото тяло. Буда Протяга Хиляди Ръце е съставено от осем движения. Движенията са доста прости, при все това те контролират много неща които се развиват като цяло от този култивационен метод. Същевременно те позволяват на практикуващия да навлезе бързо в състоянието да е заобиколен от енергийно поле. Практикуващите трябва да правят тези движения като основно упражнение. Обикновено то се прави първо и е един от подсилващите методи в култивационната практика на човек." – Извадки от Фалун Гонг, на Г-н Ли Хонгджъ.



Упражнение 2: "Фалун Стояща Поза"

Принципи: Фалун Стояща Поза е спокойна, стояща медитация състояща се от четири колело-обхващащи позиции. Честото изпълнение на Фалун Стояща Поза ще съдейства цялостното отваряне на тялото. То е всестранен способ в култивационната практика, който повишава мъдростта, усилва силата на култивационната енергия, издига нивото на човек и засилва божествените сили. Движенията са прости, но много може да се постигне посредством това упражнение. Ръцете на начинаещите може да се почувстват тежки и болезнени. След изпълняването на упражненията цялото тяло веднага ще се усети отпуснато без чувството на умора, което се явява при работа. Когато практикуващите удължат времето и честотата на това упражнение те ще могат да усетят как Фалун се върти между ръцете им. Движенията на Фалун Стояща Поза трябва да се правят естествено. Не се клатете, макар че леко движение е нормално. Видимото клатене трябва да се контролира. Колкото по-продължително е времетраенето на упражнението, толкова по-добре, но това варира при отделните хора. При навлизане в динг (състояние на е свободно, но будно Съзнание) не губете усещането, че вие правите упражнението, напротив - поддържайте го." – Извадки от Фалун Гонг, на Г-н Ли Хонгджъ.



Упражнение 3: "Проникване в Двата Космически Края"

Принципи: Проникване В Двата Космически Края канализира космическата енергия и я смесва с енергията в човешкото тяло. Огромно количество енергия се изхвърля и приема по време на това упражнение позволявайки на практикуващият да прочисти тялото си за много кратък период от време. Същевременно това упражнение отваря меридианите отгоре на главата и отблокира проходите отдолу на стъпалата. Ръцете, енергията в тялото и механизмите извън тялото се движат едновременно. Когато движещата се нагоре енергия се изхвърля през върха на главата енергията пътува директно до горния космически край, когато движещата се надолу енергия се изхвърля през стъпалата на краката енергията пътува директно до долния космически край. След като енергията се завърне от двата космически края вътре в тялото тя се излъчва в обратната посока. Движенията с ръцете се повтарят девет пъти." – Извадки от Фалун Гонг, на Г-н Ли Хонгджъ.



Упражнение 4: "Небесен Кръг на Фалун"

Принципи: Небесен Кръг на Фалун позволява на енергията в човешкото тяло да циркулира на голяма площ – това става не само в един или няколко меридиана, но от цялата инстрана до цялата ян-страна на тялото, напред и назад непрекъснато. Това упражнение далече надминава обикновените методи на отваряне на меридианите или Големият и Малкият Небесни Кръгове. Небесен Кръг на Фалун е междинно ниво култивационен метод. С предишните три упражнения като основа меридианите на цялото тяло (включително Големия Небесен Кръг) могат бързо да се отворят посредством изпълнението на това упражнение. От горе до долу меридианите по цялото тяло постепенно ще се свържат един с друг. Най-изтъкната черта на това упражнение е използването на въртенето на Фалун за коригиране на всички аномалии в човешкото тяло. Това позволява на човешкото тяло – една малка Вселена – да се завърне към своето първоначално състояние и позволява всички меридиани в тялото да се отпушат. Когато този етап е достигнат човек е достигнал много високо ниво в култивацията В Закон-На-Трите-Свята. Когато се прави това упражнение и двете ръце следват енергийния механизъм. Движенията са постепенни, плавни и гладки." – Извадки от Фалун Гонг, на Г-н Ли Хонгджъ.



Упражнение 5: "Засилване на Божествените Сили"

Принципи: Засилване на Божествените Сили е спокойно култивационно упражнение. То е многофункционално упражнение, което засилва божествените сили (включително свръхестествени способности) и силата на култивационната енергия посредством завъртяване на Фалун използвайки жестовете на Буда. Това упражнение е над средно ниво и първоначално е било пазено в тайна. Изпълнението на това упражнение изисква да се седи с кръстосани крака. Единично кръстосване е приемливо на първоначалния етап, когато двойно кръстосване още не може да се осъществи, но се изисква по възможност да се седи с двата крака кръстосани. По време на това упражнение потокът на енергията е силен и енергийното поле около тялото е доста голямо. Колкото по-дълго краката са кръстосани, толкова по-добре. Това зависи от издръжливостта на човек. Колкото по-дълго се седи, толкова по-интензивно става упражнението и толкова по-бързо расте култивационната енергия. Не мислете за нищо когато правите това упражнение - мисловна дейност не се използва. От покой навлезте в динг (състояние на е свободно, но будно Съзнание). Вашето Главното Съзнание обаче трябва да знае, че вие сте този, който прави упражнението.” – Извадки от Фалун Гонг, на Г-н ЛиХонгджъ.


_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дано някой да се възползва от тях, защото са много полезни!

Просто действат невероятно върху човешкото тяло.

Дори да се направи само китайското раздвижване на тялото, посочено в астралонто карате е достатъчно за добро поддържане на всички органи и системи в него.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Упражнения за хармонизиране на енергиите в човешкото тяло

***
Изнасяне ръцете настрана. В това положение ще държите ръцете си неподвижно 5 мин. , като концентрирате мисълта си към тях.
След това изнасяте лявата ръка настрана, а дясната движите по лявата, като започнете от пръстите на лявата ръка, дохождате до рамотo й, минавате под брадата, изнасяте я настрана, напред и надолу. Същото кръгообразно движение правите и около дясната ръка. Дясната ръка изнесена настрана, а лявата се движи по нея. Това упражнение се прави няколко пъти ту с дясната, ту с лявата ръка и то първоначално бързо, а после все по-бавно.
Упражнението е необходимо , за да могат енергиите на тялото да се поляризират правилно.


***
Изнасяне на лявата ръка напред. Бавно движение на дясната ръка върху лявата , като се започва от рамото и стига да пръстите на ръката и обратно: от пръстите нагоре до рамото. Изнасяне на дясната ръка напред. Бавно движение на лявата ръка върху дясната, като се започва от рамото до пръстите и назад.
Упражнението се прави се няколко пъти с лявата и няколко пъти с дясната ръка.


***
Дясната ръка настрана. Движение на китката нагоре и надолу, отначало по-бавно, с постепенно усилване и пак отслабване. Дясната ръка се прибира свободно. Същото се прави с лявата ръка. После и с двете ръце едновременно.
Почивка
Двете ръце успоредно напред. Постепенно разтваряне ръцете настрана, с движение на китките – трептение. Прибиране на ръцете напред, пак с трептение. Това упражнение се прави няколко пъти. Ръцете успоредно напред. Бавно издигене на ръцете отстрана на главата и до над главата и бавно снемане пак напред (седем пъти). Ръцете успоредно напред издигат се над главата и се спущат покрай страните на главата напред (един път). Първото движение четири пъти. Ръцете спират успоедно напред ,движение на китките с трептение, при постепенно усилване и отслабване.
Ръцете настрани долу и прибрани.
Неразположен сте , подвижете си ръцете, с това упражнение ще привлечете магнетическа сила, и тя ще ви помогне да транс- формирате състоянието си.


***
Упражнение при изпадане в лошо, тежко състояние, дисбаланс между мислите и чувствата.Дланите на ръцете eдна срещу друга, върховете на пръстите се допират.Лявата ръка се тегли по дланта на дясната , до края на китката, след което се изправя в положение на прав ъгъл с дясната ръка, без да се прекъсва движението.Дясната ръка се поставя върху лявата ( при това положение и двете ръце са хоризонтално).Сега, дясната ръка се тегли, хлъзга се над лявата, до края на средния пръст.Най-после и двете ръце поставят с длани една срещу друга, както при започване на упражнението.Същото упражнение се прави и с дясната ръка.

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Източник: bratstvoto.net

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Упражнение с чакрите

Тази упражнения се правят съсредоточено, плавно и се избира затоплено от слънцето място, където се сяда; краката са прострени напред без напрежение , но пръстите са обтегнати.

Първо: Ръцете – изнесени хоризонтално напред. След това се поставят с върховете на пръстите върху пръстите на краката. После ръцете се движат отстрани на тялото и нагоре до над главата. Следва тяхното връщане към пръстите на краката.
Това упражнение се повтаря няколко пъти.

Второ. Ръцете – изнесени хоризонтално напред. След това се поставят върху коленете. После ръцете се движат отстрани на тялото и нагоре до над главата. Следва тяхното връщане към коленете.
Това упражнение се повтаря няколко пъти.

Трето. Двете ръце се поставят върху слънчевия възел, съсредоточаване в енергията, а след това ръцете се поставят отзад на кръста, като съшо е необходимо специално съсредоточаване.

Четвърто . Едната ръка се поставя на слънчевия възел , а другата – на гърлото. След това се разменят ръцете.

Пето. Поставяне на двете ръце върху слепите очи.

Шесто. Едната ръка се поставя върху коляното , а другата – върху гърдите на отсрещната страна . След това ръцете се поставят обратно.

Тези упражнения са за развиване на чакрите: при сърцето, гръкляна, слънчевия възел и третото око.Те трябва да се правят точно, без погрешки. Чакрите трябва да се хранят и да се развиват с известни енергии. Понякога върху тези органи се натрупват отрицателни енергии. Щом усещате при слепите очи една тежест или, че паметта ви е обременена , тогава направете тези упражнения и вижте дали можете да снемете тази натрупана енергия надолу, понеже тя е по-низша и трябва да се насочи към стомаха и оттам да се отпрати през краката и пръстите навън.

Източник: bratstvoto.net

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Упражнения с дишане

1. При дълбоко вдишване ръцете се издигат постепенно над главата - отвесно и успоредно. При това положение ръцете и поетият въздух се задържат. Следва издишване, при което ръцете се спускат отстрани надолу.


2. Въздухът се поема при поставени ръце пред гърдите. След това те бавно се изнасят настрани и хоризонтално, докато се обтегнат назад. В това положение поетият въздух се задържа. При издишването ръцете се връщат пред гърдите, а след това се спускат и надолу.


3. При вдишване ръцете се вдигат настрани, в хоризонтално положение, с дланите надолу. При издишване ръцете бавно се спускат надолу, докато прилепнат до краката и се брои до 20. По време на вдишването и издишването мисълта е концентрирана.


4. Изходно положение: ръцете спуснати надолу, а тялото - изправено. С дълбоко вдишване на въздуха ръцете се вдигат бавно отстрани на тялото и нагоре, докато се съединят над главата с прилепнали длани. След това със задържане на въздуха ръцете се спускат настрани пак бавно и се изпъват в хоризонтално положение, от двете страни на тялото, с длани надолу. С бавно издишване ръцете се приближават до гърдите и се поставят върху тях с длани навътре. След това издишването продължава, а ръцете се спускат до хоризонтално положение.
Упражнението се прави 3, 6, 9 или 12 пъти.


5. Ръцете успоредни една на друга и със свити пръсти се издигат напред и нагоре до нивото на гърдите. След това се изнасят настрани, до хоризонтално положение. При тези движения се прави дълбоко вдишване. Когато ръцете са вече в хоризотнално положение, въздухът се задържа. После ръцете бавно се спускат надолу като се издишва.
Упражнението се прави 3, 6, 9 или 12 пъти.


6. Изходно положение: ръцете пред гърди с върхове на пръстите един срещу друг и с длани обърнати надолу. С дълбоко вдишване ръцете бавно се отварят настрани, а след това с бавно издишване се прибират до изходно положение. Това се повтаря три пъти. После ръцете бавно се свалят надолу.


7. С вдишване ръцете се вдигат и се поставят върху раменете с отворени пръсти и с длани надолу. С ръцете върху раменете става задържането на въздуха. След това с издишване ръцете се разтварят настрани и се спускат надолу.


8. Десният крак се изнася назад и в същото време двете ръце се простират напред като се вдигат нагоре с шепи, отворени така, като че се черпи с тях. Когато достигнат над главата, дланите се обръщат напред. При вдигането на ръцете тялото се навежда малко напред и се прави дълбоко вдишване. Когато ръцете са горе над главата, тялото, заедно с тях, се навежда малко назад и за известно време се задържа въздуха. След това при издишване ръцете правят полукръгово движение назад и надолу. В същото време тялото се изправя.
Упражнението се повтаря 3, 6, 9 или 12 пъти.


9. С вдишването ръцете се изнасят в хоризонтално положение, настрани. След това се издигат странично нагоре и се съединяват над главата във форма на триъгълник. При това положение на ръцете въздуха се задържа и мисълта се отправя нагоре към Бога. После с бавно издишване се отварят настрани, идват в хоризонтално положение и оттам се спускат надолу.


10. Изходно положение: двете ръце се протягат хоризонтално, настрани, с отворени длани, обърнати нагоре. С бавно вдишване пръстите се свиват, при което палецът се допира с показалеца и средния пръст. Задържането на въздуха трябва да бъде колкото се може по-дълго време. В този период двете ръце бавно се прибират пред гърдите, като им се свиват пръстите. Във фазата на издишването ръцете постепенно се протягат настрани, хоризонтално. Когато съвсем са протегнати, пръстите на ръцете бавно се изправят. През трите фази на дишане се мисли за Божията Любов.
Упражнението се прави 3, 6, 9 или 12 пъти.


11. Когато сте нервен, разгневен, направете следното упражнение: запушете с палеца на дясната си ръка дясната ноздра и през лявата поемете въздух, като броите мислено до 7. Задръжте приетият въздух, докато мислено преброите до 10. После запушете лявата ноздра и през дясната изпускайте въздуха бавно и ритмично, като мислено броите до 9. Това упражнение помага за регулиране на нервната възбуда, за успокояване на мозъка и за усилване на паметта. То е особено необходимо, когато се изучава някакъв учебен предмет. Сутрин и преди обед ще поемате въздуха през лявата ноздра и ще го изпускате през дясната. Вечер ще поемате през дясната ноздра и ще издишате през лявата. Упражнението се прави 21 пъти на ден, т.е. 7 пъти сутрин, преди обед и вечер.


12. С вдишване ръцете се вдигат нагоре, успоредно една на друга. След това се спускат хоризонтално, настрани, като се задържа въздуха. При издишването ръцете се спускат надолу.


_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 4:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Първо упражнение

Изходно положемие:
Ръцете спуснати, краката прибрани, стойка добра.

Формула преди упражнението:
"Господи, да дойде Твоето благословение върху мен".
Мислено: "Влизам във връзка с Божественото в себе си и в съгласие с Разумността в Природата."

Ръцете се издигат отстрани нагоре в широки полукръгове като идват над главата изопнати, леко допрени с върховете на пръстите. Десният крак прави крачка назад. Ръцете се спускат отпред като че се прави обливане, едновременно с това бавно приклякане, ръцете достигат чак до земята. В това време дясното коляно едва докосва земята. Бавно изправяне, ръцете се издигат отпред нагоре успоредно с дланите нагоре, като че загребваш нещо. Като се изправим, те заемат първото положение над главата. След това левият крак прави крачка назад. Повтарят се същите движения. После десният крак прави крачка назад, правят се същите движения. След това десният крак прави крачка напред - пак същите движения. И тъй три крачки назад и три напред. След третата крачка напред и изправянето, левият крак се прибира при десния, ръцете се спускат пред лицето надолу и заемат изходното положение.

Първото от шесте упражнения носи успокоение, уравновесяване. Ти искаш да бъдеш господар на себе си, туряш ума, сърцето и волята си в служба на Бога. Слизаш на земята да работиш. После пак се вдигаш, за да приемаш. При това упражнение ти влизаш във връзка с Божественото в себе си, в съгласие с Разумното в света.



Второ упражнение


Изходно положемие:
Ръцете спуснати, краката прибрани, стойка добра.

Формула преди упражнението:
"Господи, да се изпълни душата ми с Божията Любов."
Мислено: "Влизам във връзка с Природата, вземам от нея и го предавам на земята. Аз съм в съгласие с Любовта."

Ръцете отстрани нагоре допират се над главата изопнати с върха на пръстите. Десният крак - крачка назад. Бавно приклякане. В това време ръцете, както са успоредни се спускат в полукръг и напред - надолу, докосват земята, загребват навътре -дясното коляно докосва земята, бавно изправяне. В това време ръцете с длани нагоре се движат пред тялото нагоре, като че са почерпили нещо и докато се изправим, те отиват успоредно нагоре над главата, заемат първото положение, леко допрени с върховете на пръстите. Със същите движения се правят три крачки назад и три напред. След третата крачка напред и изправянето, прибира се левият крак при десния. Ръцете се разтварят в широки полукръгове в страни и се спускат надолу, както при изходното положение.

При второто упражнение влизаш във връзка с Природата, вземаш от нея и го предаваш на земята. При това упражнение ти си в съгласие с Любовта.



Трето упражнение

Изходно положемие:
Ръцете спуснати, краката прибрани, стойка добра.

Формула преди упражнението:
"Да възрастне в мен Божията правда."
Мислено: "Аз съм в единство с невидимия свят."

Дясната ръка прави широк полукръг отзад нагоре, силно изопната, идва в положение 45 градуса наклон горе напред. Левият крак прави крачка назад, бавно приклякане, като дясната ръка се спуска и слага върху дясното коляно в момента, когато лявото коляно докосва леко земята. Лявата ръка покрай тялото с изправени пръсти, върховете на които опират леко земята. Бавно изправяне. Дясната ръка се прибира спусната отстрани - заема изходното положение. После лявата ръка нагоре, десният крак назад. Повтарят се първите движения, само че с лявата ръка. Правят се три крачки назад, а след това три напред.

При третото упражнение едната ръка се поставя върху коляното. Коляното е доброто. Ъгълът, който се образува между бедрото и пищяла при коляното, показва единство с невидимия свят. Това, което е написано върху ръката ти го туряш върху доброто като основа, т.е. върху коляното.



Четвърто упражнение

Изходно положемие:
Ръцете спуснати, краката прибрани, стойка добра.

Формула преди упражнението:
"Ще ти служа Господи с всичката си душа."
Мислено, когато ръцете отиват наляво: "Изхвърлям дисхармонията на сърцето си навън." надясно: "Изхвърлям неразположението на ума си навън."

Двете ръце са дават хоризонтално, изопнати напред, успоредни, с дланите надолу - десният крак назад, ръцете отиват надясно, като остават пак успоредни, след това бавно приклякане, дясното коляно докосва леко земята и бавно изправяне, като в това време ръцете правят откос и отиват наляво. Изправяне - десният крак е още назад, ръцете са хоризонтално успоредни и наляво. Тежестта на тялото е върху десния крак. След това левият крак отива крачка назад, приклякане, леко докосване с лявото коляно на земята, бавно изправяне, като в това време ръцете правят откос и отиват надясно. Така се правят три крачки назад и три напред. След това левият крак се прибира при десния, ръцете се разтварят встрани хоризонтално и се спускат надолу.

Четвъртото упражнение показва как да работим, как да служим. Всичко дисхармонично в сърцето изхвърляш навън - когато отиват ръцете наляво. И всички безпокойства в ума изхвърляш навън - когато ръцете отиват надясно.

Източник :http://www.bratstvoto.net

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 10, 2008 4:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За тези,които проявяват интерес (ако изобщо има такива ) могат да посетят сайта ,защото там има видео на всяко упражнение с начина ,по които се изпълнява !

Аз лично направих последните 4ри и мога само да кажа,че когато свърших с упражненията ,тялото до такава степен ми се загря ,че се наложи да си ударя един душ с хладка вода ! А ако проявите интерес и видите видеото ,ще разберете ,че всъщност тези упражнения не изискват почти никаква физическа активност , по скоро изискват друго !

Само не ми стана ясно дали трябва да се прави един път на ден или по рядко ? Ако някой има идеи как е по-добре ... нека сподели !

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 11, 2008 12:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По-добре е да се правят един път на ден!

Така се активира повече енергийното поле на човека.

Но ... ако се правят и по 2-3 пъти в седмицата или дори само по един път, то това не е грях, нито голям пропуск.

Всеки може сам да регулира нуждата си от енергиен заряд или запас, защото не бива да се преактивира жизнения енергиен потенциал на човешко биополе, тъй като това може да го доведе до психично заболяване или някакво друго такова.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 5:10 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А кога стават опасни и вредни тези упражнения ?Затоплянето на тялото по време на упражненията нормално ли е ? Confused

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 5:13 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Насищане с прана

За да се насити тялото с жизнена енергия, прана, то трябва да бъде съзнателно. Предлагаме ви дихателно упражнение, което се състои от двайсет вдишвания и издишвания.

Това просто упражнение можете да изпълнявате по всяко време на деня, щом почувствате желание да го изпълните. През първата седмица обаче се препоръчва да се изпълнява само веднъж на ден.

* Направете четири къси вдишвания и издишвания.
* След това извършете едно дълго дишане.
* Вдишването и издишването се извършва само с носа.
* Направете четири къси вдишвания-издишвания, веднага след което, без пауза, едно дълго вдишване-издишване. И така, общо четири серии или сумарно 20 дишания.

Съединявайте вдишването и издишването последователно без никаква пауза. Едно вдишване и издишване прави едно дишане. Всичките 20 дишания се изпълняват по такъв начин, че да се получи една серия от 20 съединени дишания без паузи между тях.

Осъзнато всмуквайте въздуха при вдишване. Тялото трябва да бъде отпуснато. При издишването въздухът напълно се отстранява от белите дробове. Вдишването и издишването са еднакви по времетраене. Използвайте къси вдишвания и издишвания, за да можете да усилите връзката и да съедините вдишването и издишването в един цикъл.

По време на удължените вдишвания и издишвания белите дробове се изпълват дотолкова, че да не губите усета си за комфорт, а при издишване въздухът се изпразва от тях изцяло.

Дишането става с нормална за вас скорост. Важното е дишането да бъде свободно, естествено и ритмично, а не форсирано. Именно това дава възможност да се вдишва прана заедно с въздуха. Така ще подобрите здравето си и всекидневните занятия ще ви позволят да разберете за дишането значително повече, отколкото за целия си живот.

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 1:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
А кога стават опасни и вредни тези упражнения ?Затоплянето на тялото по време на упражненията нормално ли е ? Confused


Затоплянето е абсолютно нормално.

Ами стават опасни тогава, когато прекалиш с тях, като всяко друго нещо. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
vily




Регистриран на: 01 Ное 2007
Мнения: 20
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 7:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Упражнение " двоен кръст " А. Б. КАЛАШНИКОВ

Много лесно и практично упражнение . Усилва енергетиката и стабилизира организма. Най- ефективно е при 40 такива движения. Целесъобразно е да се прави сутрин и вечер, за да снеме стреса и умората .
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 8:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А когато по време на упражнението настъпят внезапните промени с кръвното налягане дали този "руски учител" ще бъде до всеки един от вас, за да ви го нормализира, за да не припаднете?!

Явно Вили е пропуснала да ви уведоми за тази съществуваща вероятност, уважаеми потребители!

Е, няма да й се сърдим сега!

Но ... аз съм виждала с очите как става това ... Rolling Eyes

Така, че не се хвърляйте на посоки с упражненията. Confused

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Мар 04, 2009 8:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Упражнение с чакрите

Тази упражнения се правят съсредоточено, плавно и се избира затоплено от слънцето място, където се сяда; краката са прострени напред без напрежение , но пръстите са обтегнати.

Първо: Ръцете – изнесени хоризонтално напред. След това се поставят с върховете на пръстите върху пръстите на краката. После ръцете се движат отстрани на тялото и нагоре до над главата. Следва тяхното връщане към пръстите на краката.
Това упражнение се повтаря няколко пъти.

Второ. Ръцете – изнесени хоризонтално напред. След това се поставят върху коленете. После ръцете се движат отстрани на тялото и нагоре до над главата. Следва тяхното връщане към коленете.
Това упражнение се повтаря няколко пъти.

Трето. Двете ръце се поставят върху слънчевия възел, съсредоточаване в енергията, а след това ръцете се поставят отзад на кръста, като съшо е необходимо специално съсредоточаване.

Четвърто . Едната ръка се поставя на слънчевия възел , а другата – на гърлото. След това се разменят ръцете.

Пето. Поставяне на двете ръце върху слепите очи.

Шесто. Едната ръка се поставя върху коляното , а другата – върху гърдите на отсрещната страна . След това ръцете се поставят обратно.

Тези упражнения са за развиване на чакрите: при сърцето, гръкляна, слънчевия възел и третото око.Те трябва да се правят точно, без погрешки. Чакрите трябва да се хранят и да се развиват с известни енергии. Понякога върху тези органи се натрупват отрицателни енергии. Щом усещате при слепите очи една тежест или, че паметта ви е обременена , тогава направете тези упражнения и вижте дали можете да снемете тази натрупана енергия надолу, понеже тя е по-низша и трябва да се насочи към стомаха и оттам да се отпрати през краката и пръстите навън.

Източник: bratstvoto.net


То било под носа ми ... пък аз търся ли търся ... Няма да е лошо да си припомням от време на време постовете си все пак Laughing

Бих искала да попитам дали болката в слънчевия сплит има връзка с 3-та чакра ? Embarassed

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov