НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 6:17 am Вижте мненията без отговор
НАУЧЕТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА КАРМАТА ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:33 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ???? ?????? ?? ??????? ...
Отговорете с цитат

Предлагам на вашето внимание мои стари материали, умело компилирани от един наш стар познайник от един портал, сайта на който разработих и създадох лично аз.

Дължа да упомена изрично: не крада, качвам свои материали, компилирани умело един в друг от един плагиат. Това е.

Заповядайтеееее ...

Кармата е безжалостна и справедлива
Нашите мисли и постъпки могат да променят бъдещето ни

В наше време кармата стана много популярна тема. Смятат я за причина за всички нещастия, приписвани на всяка поредица неудачи - разболял си се - виновна е кармата, разорил си се, окрали са те – виновна е кармата.

Кармата сега е изгоден бизнес: опитните екстрасенси заради доброто заплащане “свалят” кармата от вас- премахват нещастията и болестите. На тема карма четат лекции, провеждат семинари и тренинги. Сега ще се опитаме да открием

Какво е това карма и каква роля изпълнява в живота ни?

В превод от санкритски “кар”- означава действие, а самата дума карма се разглежда като съдба, като резултат, като дело, задължение. По такъв начин, карма е резултат от действие, извършено от човека.

Действията може да са както съзнателни, така и несъзнателни, но това не премахва от човека отговорността за собствените постъпки. В Индия действието се разделя на “бяло” и “черно”.

”Бялото” действие се извършва съгласно предписанието на Дхарма (космически Закон на абсолюта, на световния порядък). То е основано на принципите, описани в първите две степени на йога – Яме (забрани) и Нияме (правила) и е действие, изпълнявано без някакви стремежи за собствена изгода.

“Черното” действие е резултат от егоистичните стремежи. Като следствие от едно или друго действие възниква положителната или отрицателната карма.

Причина за възникване на кармите

са нашите вътрешни намерения, мисли и стремежи. Постъпките се явяват само следствия. Мисълта е първопричина за възникване на кармата, защото, качеството на мисленето може да се промени и дори съвършено да освободи човека от въздействието на кармата. В същото време вътрешните отношения към постъпките в момент на действие също може да изменят кармата в една или друга страна.

Йогите казват, че по такъв начин се очиства и развива удържащата сила на съзнанието.

За да имате добра карма:

• не нарушавайте хармонията на света.

• Преди действията си помислете, няма ли да навреди с постъпките си на околното пространство и на всичко живеещо сега и в бъдеще.

• Бъдете винаги настроени за отклик, идващ от околната среда, отразяващ вашите намерения и действия. В този случай вие можете да усетите, как да постъпите, не нарушавайки хармонията на света.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

КАРМИЧНИ ВРЪЗКИ

Първо да поговорим за кармичните записи. Това е информацията, записана в енергийното ни поле за всяко действие, мисъл или емоция и последствията от тях, както в тази, така и за всяка една от предишните ни реинкарнации.

Но не всеки запис представлява кармично натоварване. То се получава при влагането на негативни емоции в записа или ако урока целящ душата да е в по- пълна хармония със себе си и околния свят, не е усвоен правилно.

При наличие на подобен проблем подсъзнанието го определя като приоритетен, и насочва всички ресурси към ситуациите, водещи към неговото разрешаване.

Симптомите на подобен род енергийни нарушения са традиционните: нервно напрежение, често главоболие, проблемен сън, агресия- външна или вътрешна /автоагресия/, както и различни нервни или психични нарушения и депресии.

Проблеми с общуването, както явни така и подтиснати такива, които с времето се развиват в социални и професионални провали.

Особен случай представляват кармичните връзки- това са интимни връзки, започнали в предишна реинкарнация и въстановени през настоящата.

Такива връзки са силно емоционални, най- често са на приливи и отливи. Записите на двамата взаимодействат и в резултат се наблюдава и явно доминиране на единия партньор или несподеленост на чуствата. Възможна е ситуация, при която да има намеса на външни фактори.

С времето проблемите в подобна връзка се усложняват сериозно, но за разлика от обикновените връзки едни подобни отношения, ако не бъдат хармонизирани и изчистени от допълнителните негативни структури, водят до енергийни блокажи в чакрите като най- ясно изразен е проблематичния личен/интимен/ живот.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тази статия тук, уважаеми потребители, е позната до болка на най-старите потребители от вас, които бяха заедно с мен във въпросния сайт на плагиата ... така, че просто е излишно да доказвам, че е моя, нали така?!

Пък на по-новите потребители ще пошушна да потърсят същата тази статия в "Публикации"-те на нашия си сайт в раздела "Карма".


УНИЩОЖИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ОБИДАТА И НЕНАВИСТТА

В тази статия ще говоря за това как се осъществява заработването на кармата в настоящия живот на човека. Предстои ви да разберете за скритите сили, проявяващи се чрез неудовлетвореността и раздразнението при дадена личност, които незабелязано преминават в обида. Това е

МНОГО СЕРИОЗНА И МОЩНА ПРОГРАМА

която “естествено” се стреми да се развие в няколко програми-последици. Обидата привързва обиждащия се човек към обекта на обидата. Тя представлява мисловна и емоционална дейност в обикновеното съзнание на човека, която образува определен пакет от програми.

Пакетът от програми на обидата може да се предава по линията на рода. В този случай програмата на обидата “се утаява” в подсъзнанието на човека и става неосъзната. Изобилието от неосъзнати програми на обидата определя чертата на характера.

ОБИДЧИВОСТТА КАТО КАРМИЧЕН ВЪЗЕЛ

Обидчивостта, нарушавайки нормалните структури на полевата форма на обиждащия се човек и този, който го обижда, е едно от най-разпространените нарушения на законите за информационно-енергийните връзки в Пространството. Това просто е кармичен възел, който предизвиква различни неприятности в живота както на обидения, така и на този, който е обидил.

СИЛАТА НА ОБИДАТА

се определя от енергийния потенциал на обидения човек. Колкото по-висок е той, толкова по-силни мисли и емоции “свиват” жизнената енергия на полевата форма на живот в програмата на обидата. По принцип полевата форма на живот започва да се насища с програми на обидата още по време на утробния живот на човека.

Явните и неизречени обиди и претенции на родителите един към друг ще се “утаят” във вид на безсъзнателно тегло на програми на обидата в подсъзнанието на детето и ще повлияят върху неговия характер, поведение, здраве и отношение на околните към него.

Отчасти обиждащият може да бъде оправдан с това, че отношенията между хората се определят от информация, съдържаща се в структурите на техния полеви живот. Тази информация се състои от набор програми, които определят общуването на обиждащия с околната природа и хората.

И така чувствата на любов, ненавист, обида, които околните изпитват към определен човек, строго започват да съответстват на онази информация, която е заложена в полевата форма на неговия живот. Поради тази причина съществуват хора, които

ПОСТОЯННО ОБИЖДАТ, ЛЪЖАТ И ОБИРАТ

А това значи, че се създава кармична програма за унищожение. Поради този именно факт има хора, които получават травми на равно място, други пък от тях биват постоянно хапани от кучета, трети завиждат по дребни поводи и т. н. Така например, съществуват

ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПОДСЪЗНАТЕЛНИ ОБИДИ

Пакетът, който се активира в детската и юношеска възраст, взривен дори и от “най-безобидната обида”. Така подрастващо дете, родено от психически нормални и физически здрави хора, рязко се превръща в капризен, обидчив, зъл, вулгарен, агресивен, претенциозен и болен човек. Какво става? Ами подсъзнателните обиди са били активирани впоследствие от съзнателните.

СЪЗНАТЕЛНИТЕ ОБИДИ

Те се формират в областта на гърдите. Поради тази причина там може да се появят следните заболявания: бронхит, в по-зряла възраст туберкулоза, “неочакван” инфаркт, може и инсулт, тумори в белите дробове, стомаха или хранопровода. И тъй като хората не знаят за разрушителното въздействие на обидите и другите отрицателни емоции, имат изкривено и порочно мислене, стигащо до пълна патология.

Те пренебрегват морала и етиката, като започват да се “избиват” помежду си на енергийно ниво, създавайки тежки кармични програми за унищожение. Големият брой сърдечносъдови и онкологични заболявания през последното десетилетие крещящо потвърждава този феномен.

ИЗВЪНРЕДНО ОПАСНИ СА ОБИДИТЕ

на умиращия човек спрямо живия и на живия спрямо умиращия. В тези случаи възникват изкривени кармични връзки със загуба на енергия, сериозни болести, несполуки в съдбата. Ако обаче хората си прощават един другиму обидите, то кармичните програми за унищожение биват “сваляни”.

Как се прощава обидата? Ако това се прави искрено и на глас (за което говорят треперливият глас, сълзите в очите, треперенето на тялото), ще се задейства

МЕХАНИЗЪМ ЗА ПОКАЯНИЕ

И ще се извърши подсъзнателно самопречистване на кармата. Обидата извиква у човека желание да отговори на несправедливостта със същото. Така от подобно желание се формират по-мощни програми: чувството, че сте излъгани, ненавист, желание за мъст, желание да унизиш, да злословиш, физически да унищожиш или да разрушиш.

НЕНАВИСТТА – НАЙ-ВЪРЛИЯТ УНИЩОЖИТЕЛ НА ЧОВЕКА

Тя представлява съзнателен и целенасочен мисловно-емоционален процес, ориентиран към нанасяне на вреда и унищожаване на конкретен обект или човек. Този процес образува в полевата форма на дадена личност най-мощни програми за унищожаване, които се разпростират “далеч” по родовото й дърво – за няколко поколения напред.

ПРОГРАМИТЕ НА НЕНАВИСТТА,

утаявайки се в неосъзнат вид в полевата форма на живот при децата и внуците на определен човек, повишават нивото на подсъзнателната му агресия. Хората, които създават подобни програми, без да осъзнават това си деяние, атакуват околните на енергийно ниво. В компания, на работа, а още повече в семейството с такъв човек околните му се чувстват зле, нервни са, възбудени и тревожни.

Цялото това проявление е последица преди всичко от неосъзната, но независимо от всичко не по-малко реална борба на енергийно ниво. Ето какъв е механизмът на унищожителната кармична програма, породена от ненавистта. Програмата за ненавист

РАБОТИ ВЯЛО, НЕЗАБЕЛЕЖИМО

Външно при човека тя се проявява във вътрешно безрадостно отношение към живота, като може да се яви под формата на причина за пристрастяване на същия към алкохола и наркотиците или пък да влоши изцяло семейния му живот, както и психическото му и физическо здраве.

Човек, който носи в подсъзнанието си програма за ненавист и съответно унищожение, неосъзнато и немотивирано е подтикван от нея към извършване на опасни за самия себе си постъпки (например побой, убийство, психически тормоз, нанасяне на тежки обиди, подигравателно отношение и др. ).

Подобна личност не цени собствения си живот и живота на другите. Той може да нанесе вреда на голям брой хора, особено ако това зависи единствено от него. В

края на краищата самият човек може да бъде поразен от някакво заболяване, свързано с намаляването на неговия жизнено-енергиен капацитет. Ако човек, който е сключил брак, преди раждането на детето си се обижда, а още повече ненавижда съпруга (съпругата) си, то веднага се формира

ПРОГРАМА ЗА РАЗДЯЛА

По-нататък съпрузите могат да се помирят и изцяло да забравят за разправиите по този повод, но въпреки всичко програмата остава и се предава на техните деца. Децата им стават големи и естествено създават собствени семейства. И тъкмо тук вече се проявява интересна закономерност на унищожителната програма.

Ако се създаде определена житейска ситуация или съществуват конкретни черти в характера на някой от членовете на новосъздаденото семейство, които да “прихванат” и активизират програмата за раздяла, то това семейство неминуемо се разпада. Но ако ги няма тези показателни фактори, то “заспалата”, “дремеща” кармична програма за унищожение преминава все по-нататък и по-нататък в рода, докато не се реализира върху някого.

ОСОБЕНО СИЛНИ СА ПРОГРАМИТЕ

на ненавист по родствена линия, например майката има нежелана бременност и иска смъртта на детето си. Мощта на подобна програма зависи от това какъв емоционален заряд е бил вложен в ненавистта и колко дълго е продължила тя. Ако жената е емоционална и изживява негативно цялата бременност, тогава се формира програма на ненавист с такава мощ, че нейното разрушително действие стига за няколко поколения напред.

Не е толкова лесно да се избавиш от всяка кармична програма за унищожение и особено от програмата на ненавист, мъст, раздразнение. Обикновено човек мисли, че е достатъчно да прости на този, който го е обидил, както и да се разкае. Не, програмата трябва да се проработи!!! Това означава

ДА СТАНЕТЕ АБСОЛЮТНО БЕЗЗЛОБНИ

В противен случай след вашето опрощение възниква аналогична ситуация и вие отново сте раздразнени, обхванати сте от ненавист, искате да отмъстите. Програмата на ненавистта се подхранва и продължава да вреди на вас и на всички ваши близки!

ИМА ЛИ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА НЕНАВИСТ?

Само по пътя на смирението, прошката и молитвите за своите врагове се проработват ненавистта и аналогичните й качества. Тези три основни фактора е необходимо да се следват, докато програмата за ненавист изчезне окончателно заедно с нейните проявления. Трябва да знаете, че чрез вътрешно смирение и външно опрощение се постига духовен покой и хармония с цялата Вселена на най-фините нива на съдбата.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето и този материал, който си е също така мой и можете да намерите също такd в нашите "Публикации".

Така правят несретните поклонници на траш-културата ... крадат от чуждия труд и забогатяват от него ...

Старите и най-редовни потребители могат с лекота да открият тези материали в портала на въпросният злодей-плагиат, наричан още от нас Жоро Шишето.

Качени са съвсем прясно ... някои днес, други само преди няколко дни ... а други още в края на 2007 год.


РОДОВИТЕ НЕЩАСТИЯ МОГАТ ДА СЕ ПРЕДАВАТ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Всичко, случващо се на Земята, има своя собствена енергия, напълно определена информация, която продължава да съществува, когато събитието или явлението отдавна е минало. Същото може да се каже и за човека: със своята енергия ние влияем на бъдещите поколения, а мислите, постъпките и действията на нашите предци се отразяват на самите нас в днешно време.

НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ПОСТЪПКИТЕ НА ПРЕДЦИТЕ НИ

Всеки род има своя собствена енергия, но и сформираната от много години енергия също му влияе. Родовата енергия е мощен енергиен купол, който може или да защити хората, намиращи се под него, или обратно – да подейства разрушително със заложената негативна информация.

Трудно е да си представим как разклонението на всеки род отива далеч в дълбините на вековете, но едно можем да кажем със сигурност: за действията и постъпките дори и на най-далечните ни предци се налага да се разплащаме самите ние. Това се нарича карма.

ТАЙНИ ИМЕНА И ПРЯКОРИ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЛОШО ВЛИЯНИЕ

В началото на живота ни на всеки от нас се дава име. От този момент започва пътят на човека, той самостоятелно формира своя начин на живот, мислене, поведение, от което се оформя и кармата. Но нашето бащино име, нашата фамилия отключва кармата на целия род. Унаследяването на фамилията прави тази зависимост по-силна и пълна. С други думи, през живота си ние изработваме своята енергийна програма, отговаряме за собствените си постъпки и действия, а също и за кармата на своя род.

Представете си, че в един голям семеен клан цари неблагоприятна обстановка: дядото е пиел, прадядото се е оказал мошеник и крадец, а при женската половина от поколение на поколение са се предавали сериозни наследствени болести. Всички тези неща неминуемо се отразяват и на новия човек, дошъл в това семейство. Информационният негатив постепенно потиска индивидуалната енергия и рязко понижава способността на вътрешните резерви на организма да се съпротивлява на външно влияние.

Това може да се прояви като развитие на депресия, мрачно настроение, неприятности, финансови неблагополучия, всевъзможни болести. За грешките и греховете на предците и роднините ще отговаряте вие.

Ако “проблемният” род не дава покой на човека, а безкрайните проблеми започнат да го преследват ежедневно, трябва да се замислите – може би преобладава влиянието на родовата енергия. Опитайте да смените фамилията си с по-позитивна – тогава има вероятност нещата ви значително да се подобрят.

От негативно странично влияние могат да предпазят тайни имена и прякори. По принцип душата на човек не се асоциира с тези прозвища, затова цялата информация, идваща отвън, не засяда в биополето на човека.

ПЪТЯТ КЪМ САМИТЕ НАС

Често много от нас си задават въпроса: “Какво е това съдба? Съществува ли специално предопределение, което влияе основно на нашия живот? Разбира се, че съществува. Обаче човек първо самостоятелно определя съдбата си, насочвайки я в това русло, което е необходимо. Представете си, че в самото начало на живота си ние започнем да се движим много бавно, например със скорост 10 км в час, а редом с нас със същата скорост се движи кола – нашата съдба. Ние се движим еднакво и зависим един от друг. Постепенно нашето движение се ускорява, ние постигаме нови неща, усъвършенстваме своите способности, развиваме се духовно. Следователно ние се движим по-бързо, да допуснем, 50 км в час, а съдбата (кармата) остава назад. По този начин ние излизаме от пределите на нейното влияние и вече сами избираме своя път, насоки, сами определяме голяма част от събитията.

Но ако спрем своето развитие, ако скоростта на нашето движение рязко намалее, тогава срещата с надвисналата над нас карма е неминуема. Човек попада под “колелото на съдбата” и отново е принуден да се подчинява на тази програма, която е била заложена още при раждането му - на него му се налага да разрешава всички тези стари проблеми, които е бил игнорирал по-рано. И, разбира се, обратното. Ако отново се изправи на крака и реши да живее по своите правила и закони, скоростта на движението отново ще се увеличи и човек ще изпревари предопределението, което го следва по петите. И така през целия живот – някъде зад нас, отзад, с кратки спирания се движат събития, хора, явления, които непременно е трябвало да се случат в нашия живот, ако не сме се развивали. И именно от нашето вътрешно развитие и стремеж към духовно и физическо здраве зависи дали ще можем сами да определяме своя път в живота, своята съдба. Или пък изцяло ще се подчиним на кармичната си програма.

Винаги е много трудно да се разделим с нещата и проектите, на които сме отдали много сили и време.

Но всичко рано или късно свършва. И този, който навреме почувства това и съумее да отреже всички връзки и да премине в друга, по-успешна област, той ще може отново да разчита на щастливия шанс, който го тегли към действително важните и перспективни неща.

ПОДДЪРЖАЙТЕ КАРМАТА СИ ЧИСТА

Понякога човек през целия си живот живее в самозаблуда, без да си прави труда да отговаря за действията си не само спрямо околните, но и спрямо себе си. По принцип именно от неадекватната оценка за самия себе си и желанието човек да затваря очи за собствените си грешки и проблеми идват многото беди. Постепенно той започва да не разбира дали се движи по някакъв начин, или стои на едно място. И тогава настъпва критичният предел, който показва, че резервите на вътрешната кармична енергия и прошките са се изразходвали. След това се струпват всевъзможните удари на съдбата – болести, неуспехи в работата, в семейството, финансови проблеми.

Най-често това е свързано или с личната кармична задлъжнялост, или с това, че човек започва да преживява кармата на своя род. Как се реагира на подобни явления?

Преди всичко трябва да се поддържа чиста личната карма, да не е опетнена с негативни мисли и постъпки. Такъв човек трябва да бъде честен със самия себе си, да не затваря очи за собственото си поведение и във всеки един момент да бъде готов да отговаря честно за всички свои постъпки.

МЕДИТАЦИЯТА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ

Един от най-ефективните методи за вътрешно общуване е медитацията. Това е състояние, при което с помощта на леко повърхностно дишане се постига такова вътрешно спокойствие и изолиране, че човек остава сам със своите мисли. Медитацията – това е вариант на саморегулиране, насочено към изучаване на самия себе си и анализиране на “делата от миналите дни”. В такова състояние можете да преразгледате всички свои постъпки, думи, действия, да разберете тяхната справедливост и необходимост. Дори и да съществуват такива неща, които заставят съвестта да се измъчва, искреното признаване пред самия себе си, че това е трябвало да стане, че наистина сте допуснали грешка, но то така или иначе се е случило, вече е голяма крачка към поправянето на тази грешка.

СТРЕМЕТЕ СЕ КЪМ ВЪТРЕШНО ПРЕЧИСТВАНЕ

Дълбоко залегналите проблеми така или иначе ще дадат да се разбере за тях, те във всички случаи ще излязат наяве, затова трябва постоянно да се стремите да се пречиствате вътрешно. За това може да ви помогнат психологическите тренировки, физкултурата, изхвърлянето на негативите. Абстрахирайте се от енергийните си преживявания, когато се обръщате към специалист-енерготерапевт. Само комплексната работа върху самия себе си ще ви донесе реални резултати.

Всяко едно нещо, всяка една работа има своята карма. Известно време проектите могат да се реализират успешно, но след това, по силата на определени причини и обстоятелства, започват неудачите, неуспехите, липсата на късмет. Например доверието между деловите партньори е намаляло, перспективите са се влошили поради финансови проблеми и т.н. Това означава, че този проект, тази работа е кармично изчерпана. Тя вече е изпълнила своята стратегическа задача.

УЛОВЕТЕ МОМЕНТА ЗА ПРОМЯНА И ГО ИЗПОЛЗВАЙТЕ

Идва един момент, когато човек трябва да премине на друго ниво и да започне да реализира нови проекти. Най-важното е навреме да усетите този момент, а не да се опитвате да го догонвате, когато вече е излязъл от вашия контрол. Колкото и да ви е трудно, трябва да умеете да се разделяте с изживените и вече отминали общувания, с минали приятелства, с лицемерието около вас.

Въобще с всичко, което вече няма никаква възможност за по-нататъшно успешно развитие.

Причастието и изповядването в църква, опрощаването на греховете – това е един ефективен метод за премахване на лошите наслагвания, както енергийни, така и информационни. Точно тези наслагвания са станали причина за всички ваши проблеми.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov