НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 11:46 pm Вижте мненията без отговор
ДНИТЕ ОТ СЕДМИЦАТА И ПЛАНЕТИТЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Май 09, 2008 10:37 am
МнениеЗаглавие : ????? ?? ????????? ? ?????????
Отговорете с цитат

В древността, всеки ден от седмицата е бил свързан с влиянието на определена планета. Всеки ден е имал своето поверие и символика, а на хората се препоръчвало определено поведение.


ПОНЕДЕЛНИК -ЛУНА
Понеделник - неспокоен, променлив ден. На първи план излизат емоциите и капризите, появяват се романтични настроения, мечтателност.

Луната символизира женското начало и за това понеделникът се счита за ден, покровителстващ жените. Древните астролози твърдят, че момичетата, които се появяват на света в този ден на седмицата, ще станат прекрасни майки и домакини, истински хранителки на домашното огнище.

Понеделникът е доста нервозен ден и за това е добре да се върши домашна работа. Да се пътува, кратко или по-дълго, се счита за неразумно. Пътникът, могат да го очакват многобройни неприятности и случайности. Но, така както Луната е свързана с водата, благоприятни се считат морските и всички водни плавания.


ВТОРНИК - МАРС
Вторник се счита за активен ден, с рязък, взривен характер. Във вторник са се раждали рицарите, героите, борците. В древността вторник се е считал за крайно тежък ден.

Счита се, че именно в този ден започват войните, извършват се военните преврати, установява се диктатура. Той е ден за активно начало, борба, резки промени и смели инициативи.

В този ден на седмицата не трябва да се стои със скръстени ръце. Напротив, необходимо е да има повече инициатива. Вторник се счита за неуспешен за колективна работа и общуване с близките, тъй като той поражда конфликти. Компромиси и примирие са почти невъзможни.


СРЯДА - МЕРКУРИЙ
Срядата в древността е свързвана с Меркурий - покровител на търговията, знанието и писмеността. Срядата е любознателна, възприемчива към новата информация, комуникациите, суетата.

Хората родени в сряда, се считат за хитри и ловки. Този ден е подходящ за пътуване,търговска дейност, приключване на сделки, нови запознанства, преписки.

Проблемите могат да се решават кротко, без конфликти. Астрологията не препоръчва този ден за занимания с държавни работи, общуване с началството. Срядата изисква максимално внимание.


ЧЕТВЪРТЪК - ЮПИТЕР
В древността Юпитер се е наричал "звезден крал", а съответно четвъртък е станал кралски ден. Хората, родени в този ден привличат към себе си внимание и предизвикват уважение. Те се считат преродени водачи, пазители на закона. От тях са се избирали жреци и законодатели.

В този ден се препоръчва изучаване на религия, закони, възстановяване на справедливост. Четвъртък е посветен на решаване на социалните проблеми свързани със законите, държавността, обществото и религията. В този ден е противопоказано уединението, сключване на търговски сделки и нови запознанства.


ПЕТЪК - ВЕНЕРА
Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че родените в този ден, носят мир, хармония, красота. Те са естети и миротворци, лентяи и лакомници.

Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


СЪБОТА - САТУРН
Още един критичен ден, отреден за почит към мъртвите. В този ден се раждат философите-отшелници, не вписващи се в общоприетите рамки, шпиони, инквизитори.

Съботата се счита за ден на самопознанието, обособеността и социалните контакти, за най-добър ден за уединение, концентрация, размишление за смисъла на живота. Едновременно с това, в този ден човек може да го обземе мъка, вътрешно безпокойство, тежест.

Древните астролози твърдят, че неправилното поведение в събота води до насилствена изолация. В събота не се препоръчва дълъг път. Това е лош ден за нови начинания и сватби. Може само да се завърши някаква работа, да се постави точка на нещо.


НЕДЕЛЯ - СЛЪНЦЕ
Това е активен и творчески ден, истински празник, радост и успех, ден за сватби. В неделя се препоръчва започването на нови дела, започване на лечение, защото в този ден на седмицата започва цикъла за възстановяване силите на организма.

В неделя трябва да се започва всяка творческа работа. Едновременно съществуват и забрани. Например, в неделя не се препоръчва усамотяване и затваряне в себе си. Забранява се за сключване на съмнителни сделки и връзки със съмнителни хора, да се впуска в рисковани начинания.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov