НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 7:53 am Вижте мненията без отговор
ПРИЗРАК ОЖИВЯВА СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 05, 2008 11:19 am
МнениеЗаглавие : ПРИЗРАК ОЖИВЯВА СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ
Отговорете с цитат

Американско списание публикувало тъжен случай от живота на 28-годишния инженер Люк Кордет.

„Това се случи през декември 1994 година. Влязох да закуся в кафене. Седнах на бара до симпатична руса млада жена. Заговорихме се. Момичето се казваше Бет Грелиус. Между другото ми спомена, че се намира временно тук.

Разбрах я буквално - че е дошла за кратко в нашия град. Предложих и отново да се срещнем и тя се съгласи. На следващия ден обядвахме заедно. Изявих желание да се разходим из града, за да и покажа неговите забележителности. Спрях колата до пазара за плодове, където я снимах.

Срещнахме се още няколко пъти - най-често в кафенето, където се запознахме. Отношенията ни бяха сърдечни, разбирахме се от половин дума, сякаш се познавахме отдавна. Но Бет постоянно ми повтаряше да не се отнасям сериозно към нашата връзка. Не можех да се съглася с нея, толкова силно бях влюбен, че дори и предложих да стане моя съпруга.

В момента, когато и поисках ръката, тя ме погледна тъжно, после докосна ръката ми, стана и напусна кафенето. Чаках я да се върне, но повече не я видях - никога. И тогава започнах да я издирвам.

Изминаха около два месеца. Бях започнал да губя надежда, че някога отново ще видя Бет. Веднъж седях в нашето кафене и се запознах с възрастна съпружеска двойка. Не знам какво ми стана, но им разказах за Бет, показах им и снимката, която и напавих на пазара. Оказа се, че новите ми познати я познават. Обясниха, че за последен път са я виждали на 12 март 1985 г., няколко часа преди да загине при автомобилна катастрофа.

Зарових се в старите вестници и открих съобщение за трагичната смърт на Бет Грелиус. Направих копие и го показах на посетители в кафенето, които неведнъж ни бяха виждали заедно с Бет. Всички се учудваха, разпознавайки жена, която бе загинала преди 10 години.

Най-странното бе, че по нищо не личеше, че съм общувал с призрак. Бет бе топла на допир, ухаеше прекрасно. По нищо не се различаваше от живите хора.

Каква енергия бе подхранвала фантома на моята любима? Защо толкова дълго време бе прекарала между света на живите и на мъртвите? Как бе успяла да се материализира в бъдещето?"

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Ное 19, 2009 10:39 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 02, 2008 2:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В различни медии се появи съобщение за появата на призрак в бензиностанция в Петрич. Служителите не са го забелязали, но е заснет от охранителните камери на 24.06. Тъмна сянка с фигура на човек пресича помещението по въздух и бавно отлита към тавана. Още на другия ден из градчето плъзнал слух, че леля Ванга се е върнала. Новината предизвикала голям наплив от любопитни и жадни за сензация и оборотът на бензиностанцията се вдигнал много. Собственикът обаче се притеснил, "че призрак му наднича в бизнеса" и поръчал водосвет. Извършил го най-таченият свещенник в Петрич. Разглеждайки заснетите кадри, той предположил, че това е духът на Св.Йоан Кръстител, тъй като се е появил точно на Еньовден.

Ето и видеоматериал.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 02, 2008 4:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз бях чула за това , но мисля че не е реално ,а по скоро е монтаж !

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 02, 2008 11:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Възможно е.
Според един експерт-оператор помолен за коментар, охранителните камери снимат с определен интервал оли кадри в секунда и полученото изображение насича движенията според интервала. Когато се възпроизвежда се получава блок в картината и обектът се движи по-бързо от нормалното. Възможно е прашинка или насекомо да попадне пред камерата, тогава се получава ефект, подобен на този от клипа. Дори и с минимални познания към програмите за обработка човек може да постигне подобно изображение.

...И все пак... Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 03, 2008 11:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
И аз бях чула за това , но мисля че не е реално ,а по скоро е монтаж !

Няма и "все пак" ... и не е никакъв монтаж ...

Доста голяма ще да е била тази "прашинка", която крачи като човек и се оплътнавя все повече и повече, а всички знаем, че прашинките се разсейват, а не оплътняват.

Но ... тъй като ни е имаме повечко информация, ще ви кажа, че на това място е имало гробища - просто бензиностанцията е построена върху гробищен парк - това е обществена тайна, която "Лукойл" не иска да се разглася.

Но "дяда ви поп" без да иска се е издънил преди водосвета и е казал това нещичко, а и аз го знам от много сигурен източник.

Я вижте откъде "изниква" духа - от пода, точно там, където има евентуален гроб. Това е фигура на едър мъж, не мога да "хвана" името му, но със сигурност знам, че е дух на мъж.

Това не е духа на Ванга!!!

Стига простотии и спекулации с името й.

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 03, 2008 11:29 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз прочетох /вече не помня къде точно/, че там е имало гробище, явно не е тайна. Ванга я споменавали местните хора, знаете как става в такива случаи със слуховете. На петричани явно много им се иска да е така, защото им липсва. А според инфо от един вестник, поповете много се зарадвали на призрака, защотото щял да увеличи поръчките за водосвети.

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 03, 2008 11:57 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Този призрак не е сам обаче ... там ефектите ще продължат и наистина поповете ще си имат много работа , а пък оборота на бензиностанцията ще скочи неимоверно ... това само е първата стъпка към един печеливш бизнес.

Но ... това не е нито монтаж, нито измислена и раздухана сензация с цел печелене на пари ... сори, истина е.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 4:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изгледах записа. Вярно, че качеството е лошо, но все пак не смятам, че става дума за монтаж и фалшификация. Камерите предават сигнала непрекъснато, всъщност той бива "накъсван" от DVR, който е включен към системата и в зависимост от неговия формат на компресиране, се получават някои изкривявания в цветовете и/или картината, но дори и най-скапаният DVR няма да ти покаже нещо подобно - лошото качество се изразява в съвсем други ефекти. Това са видели камерите, това е записал DVR. А защо се е появило там, как - това не знам.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 5:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз очаквах точно и мнението на penka, защото знам, че има технически познания в тази област - и по отношение на видеозаписа и обяснението на експерт-оператора за възможните причини за ефекта, ако допуснем, че заснетото не това, за което го предтавят. Радвам се, че се включи в коментарите. Smile Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 9:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Изгледах записа. Вярно, че качеството е лошо, но все пак не смятам, че става дума за монтаж и фалшификация. Камерите предават сигнала непрекъснато, всъщност той бива "накъсван" от DVR, който е включен към системата и в зависимост от неговия формат на компресиране, се получават някои изкривявания в цветовете и/или картината, но дори и най-скапаният DVR няма да ти покаже нещо подобно - лошото качество се изразява в съвсем други ефекти. Това са видели камерите, това е записал DVR. А защо се е появило там, как - това не знам.

Ами защото бензиностанцията лежи върху гробища, а както знаем там има духове, които са силно привързани към предишното си земно съществуване, които като намерят подходящо време, както най-вероятно и медиуми, пък и добра публика, просто изпълзяват от обиталищата си ...

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 9:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Експертиза може да се направи само и единствено при наличието на оригиналният запис. Моето мненеие не е експертно, а на база това, което видях в интернет и опита, който имам от преглеждане на различни видове записи. Но все пак вероятността да не е фалшификат е повече от грубо 90 %, което я прави доста висока.
P.S. Тия пък са намерили къде да строят! Свършиха ли се парцелите и в Петрич, че точно върху гробище.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 9:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ооооооо ... те не са единствените ... Confused

Не знам дали знаеш, че на мястото на парка "Заимов" (сега се намира на бул. "Янко Сакъзов", а не като преди на бул. Вл. Заимов"), преди е имало еврейски гробища.

И когато преди 5 години живеехме до този парк, и се разхождахме из него почти всеки ден виждахме едни и същи духове (привидения или призраци) да стоят и си "почиват" на пейките в парка, както и да се разхождат ...

Жалкото е ,че никога не сме се сещали да ги снимаме ... щеше да е забавно ... Cool

Хората строят къде ли не и какво ли не ...

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 10:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ви и още нещо интересно ...

Това е дух на жена, която най-вероятно се е самоубила като се е хвърлила под влака на тази железопътна линия ...

Стои си най-кротко и си чака ...

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 10:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ви и гора пълна с всякакъв вид живот ...

Тук се виждат не само горски духове, но и такива на хора ... виждат много ясно при това.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 04, 2008 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А какво ще кажете и за това?!

В никакъв случай не е монтаж.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си