НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 7:02 am Вижте мненията без отговор
Синдромът на Дон Жуан
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 09, 2008 10:42 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ?? ??? ????
Отговорете с цитат

Според резултатите от изследвания 70% от мъжете изневеряват на жените си. Интересни са обаче не фактите, а мотивите, подбуждащи мъжете към изневяра. Те самите не подозират защо толкова неудържимо ги теглят любовните похождения. Всъщност, всички мъже, които изневеряват на жените си, са колекционери, само че трофеите им са различни. И така, какви са съвременните донжуановци и какво (по-точно кого) те колекционират?

Самохвалкото колекционира сексуални победи. Всички стени на дома му са покрити с фотографии на завоюваните от него жени. Отвреме - навреме с любов преглежда свидетелствата на отминалите победи. Самохвалкото се наслаждава на спомените си, предвкусвайки поредните си свалки. Вдъхновен от успехите си в миналото, той е по-уверен в успехите си в бъдещето. Обикновено този донжуан не пропуска да разкаже за своите завоевания в приятелския си кръг. Да обере аплодисментите им е неговия коронен номер. Ако някой се опита да се усъмни в неговата неотразимост, той на секундата ще предяви веществени доказателстав с автографи. Но самохвалкото рядко е доволен от постигнатото. Малцина се досещат, че със сексуалните си победи той се опитва да компенсира професионалните си неуспехи, за да се чувства винаги уверен в компания на мъже с по-успешна кариера.

Мъжкарят събира доказателства за своите мъжки способности. Случайно запазил се екземпляр на неандерталец, неуморимият мъжкар се чувства непълноценен, ако има връзка само с една жена. Този представител на рядък вид просто се нуждае да размножи собствените си гени колкото се може в по-голямо количество копия и по този начин да разшири територията на своето влияние. Той изпада в ярост, когато наблизо се оказват и други мъжкари, претендиращи за права над поредната особа от противоположния пол. Мъжкарят не признава равноправието и сред себеподобните си, и в професионалните отношения. Неговото призвание е да се съревновава. Всяко спечелено сражение го убеждава, че той е наистина е истински мъж.

Презастрахователят колекционира подчинени, зависими в нещо от него жени. Той самият се страхува да не попадне под женско влияние, защото предпочита както в работата си, така и в секса инициативата да е негова. Той не познава друг начин да задържи жената в обятията си, освен да я срази изцяло с авторитет, високо обществено положение или власт. Този любовник най-малко от всичко е сигурен в своята привлекателност. Не само в любовните отношения, но и в деловите си контакти той избягва независимите или прекалено активните жени. Уверените в себе си дами са непредсказуеми и твърде претенциозни. Знаейки за своята крехка самооценка, той се старае да стои по-далеч от тях.

Данъчният се специализира сред жените на работохолиците и кариеристите. Докато бизнесмени, спортисти, конгресмени и всички подобни отчаяно се борят да си отвоюват място под слънцето, този мъжки екземпляр с увлечение отвоюва своята част в техните постели. Той изпитва с нищо несравнимо блаженство, че е съумял да надхитри тези "умници", получавайки техните благоверни. Още повече че да завюва тяхното благоразположение, е нещо съвсем просто. На тези лишени от внимание спътници на мъжката кариера не им трябва много. Малко съчувствие и разбиране, готовност да изслуша техните изповеди, които си приличат твърде много, за десерт малко ласки и можеш да си сигурен: в този дом винаги ще ти се радват. Колекционерът на чужди съпруги е сигурен, че другите мъже имат повече късмет и всичко им пада наготово. И защо тогава тези късметлии да не си поделят плодовете на своите успехи с другите?

Ловецът завлича в своите мрежи самотните и неприласкани жени. Уморената от самота жена веднага интуитивно отгатва сродна душа в мъжа, който се представя за пътник, внезапно съзрял примамлива и многообещаваща светлина в прозорчето. Дълги вечери на чаша чай, удобно седнали пред камината, те ще се оплакват един на друг от съдбата си. Изоставените жени гарантират любвеобилност без претенции за взаимност. Ловецът просто се къпе в топлината на пламтящия огън на любов и преданност, трупани с години в това захвърлено, едва тлеещо огнище. Но ако жената започне да претендира за нещо повече — сбогом, моя любов. Той моментално се устремява към следващия тлеещ огън. Нашият странник се страхува от сериозни отношения, водещи към съвместен живот. Ролята на пътуващ утешител го устройва напълно.

Безотказният мъж — лесно достъпен за женското съсловие. Той няма сили да откаже предложение, което му носи немалко безплатни удоволствия, при това се страхува, че ако откаже на жените, може да започнат да го подозират в несъстоятелност. Изобщо не се досеща как се тълкува неговото съгласие. Манипулирайки го, заради неспособността му да казва "не", жените го разглеждат като поредната леснодостъпна жертва и задоволяват своето тщеславие, отмъщавайки си за неуспеха си с други мъже. Нерядко тази, която пада в обятията му се оказва, че е най-добрата приятелка на съпругата му.

Звездоброецът - привличат го недостъпните дами. Отчаяно го привличат жената на шефа, приятелките на най-добрите му приятели, кинозвезди от различна величина. Притежавайки всяка от тях, той стремително се издига в собствените си очи. Леките победи не му носят удоволствие. Колкото по-достойно е съпротивлението и по-силна опасността от провал, толкова по-желана е наградата. Съблазнявайки жената на своя шеф, той си отмъщава за унижението, което е изпитал в кабинета на началника. Понеже няма мъжеството да отстоява своето достойнство, звездоброецът води тайна борба с помощта на жените и нерядко с тяхна помощ се катери по стълбичката на кариерата.

Спонсорът се интересува само от потенциалните любовници. Той си има работа само и единствено с това, което му принадлежи безусловно. За него е все едно какво ще купува: жена, любовница или жена за една вечер. Спонсорът се надява без душевни разходи да получи безусловна любов. Парите за него са единствената цена за получената топлота и ласка. Ако красавицата му изневери или престане да му харесва, веднага я заменя с нова. Понеже не е получил в детството си достатъчно внимание и любов, той мечтае да бъде благодетел за другите, за да завоюва всеобщото им благоразположение и колкото по-тежък е портфейлът му, толкова по-могъщ се чувства той.

Многоженецът се увлича от паралелни бракове. Потенциален собственик на харем. На него не му стига едно семейство. Всяка жена в живота му изпълнява определена роля: една е грижовна майка, друга е секретарка, кояно познава всичките му бизнес дела, третата му е за развлечение и отдих. За да се чувства комфортно, той има нужда и от трите едновременно. Тъй като многоженецът не е в състояние да се справи с положението, всяка от тези жени в зависимост от обстоятелствата е длъжна да играе перфектно ролята си. Само в комплект те символизират сигурност и му създават абсолютна хармония.

Волната птичка обича дребните интриги. Мимолетните скоропостижни връзки извън брака са му необходими като въздуха. Този крилат любовник е много общителен, и тихото семейно пристанище без интригуващи перспективи мигновено се превръща в застояло блато от депресия, лошо настроение и всякакви мрачни явления. Всичко обичайно, установено му тежи. Неговата измяна е като кислорода. Спасявайки се от своето скучно съществуване, с помощта на дребни интриги той разнообразява живота си, защото не е в състояние да измисли нещо по-оригинално.

Милият приятел събира колекция от приятелки.Той се изхитря да има добри отношения едновременно с няколко жени. Но за разлика от многоженеца, той къвсем не бърза да се обвърже с брачните вериги. Той е деликатен и знае как да достави удоволствие на жената. Милият приятел може да позвъни по десет пъти на приятелките си, питайки ги за здравето и уверявайки ги в своята безкрайна любов. За всяка той е отделил специален ден за срещи и посещения. С поток от ласкави думи и най-искрени уверения в преданност, той притъпява бдителността дори и на най-твърдата и непоклатима амазонка. Затова милият приятел държи своите приятелки привързани с години. Бедните гълъбчета не се досещат, че техният галантен кавалер е истински и завинаги предан само на една жена, която той обожава безкрайно - неговата маминка.

Всеки донжуан мечтае за амплуа на истински мъж, рицар на любовта. Но именно това изкуство се оказва непостижимо за тях. Те изразходват прекалено много енергия и сили за съблазняване на прекрасните представителки на противоположния пол и в борба с комплексите си. Дамите с разбити сърца трябва да признаят, че те са били необходими на мъж от такава порода само за компенсация на тяхната непълноценност. И ако чуждите комплекси не са ваш проблем, значи не рискувате да играете дори и временно ролята на психотерапевт.

ejk.antarian.org




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov