НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 11:39 pm Вижте мненията без отговор
ЗА СРОДНИТЕ ДУШИ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 10:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

FIERY написа:
Господин Swerdlow много ясно обяснява каква е разликата, radeia, не е нужно да се впечатляваш, а да разбираш, за което съжалявам, че не ти се е отдало.

По-горните материали-тези, които са публикувани от Селена, са извлечени от мен, от български източници.

Отмъстително и злостно същество е това, което се назовава "fieri"!!!

Зло и завистливо, същество което никога, ама точно никога няма да срещне своята сродна душа и ще умре в самота, и никога в уединение.

Ето - според мен тя това именно не е разбрала! Не е разбрала, защото ЕГОТО й е толкова голямо и така е затулило и в профил, и в анфас очите й, че дори я е лишило и от периферното й зрение.

Може би затова единственото, на което набляга е нейното собственическо отношение към абсолютно всичко - влючая и секса!!!

И може би затова единственото нещо, което я вълнува е СЕКСА, под благовидния претекст за сродните души. Какъв долен цинизъм само!!!
-------------------------------------------------------------------------
Какво значи "извлечени от мен материали, на български", върху които някаква си там невзрачна особа обсебена единствено от собствената й многозначетелност предявява претенции?!

Понеже ги е "извлякла" те са вече нейни?!

Защо не "извлече" нещо друго, да речем нещо, което да сътвори лично самата тя, а не да "преписва" от чужд език на български?!

Не съм виждала подобна извратеност и наглост!!!

Всъщност аз познавам Омраам,!!!

При него ме заведе една моя сродна душа, която е БУДИСТ, живееше в Англия, а сега най-вероятно вече е в Индия.

Та тази моя сродна душа и Омраам носят едно и също лично име, още повече, че в единият ми от постовете ми пък има човек, който носи тяхното име - или обратното, все едно е.

Разполагам с оригиналните лекции на Омраам, тъй като съм присъствала на тях.

Това означава ли, че трябва да обсебя труда му и да изява претенции, че съм "извлякла" качените си постове в темата от оригиналните лекции на същата тази Личност?! И да не давам никой да се докосва до тях?! И да ги "пазя" със зъби и нокти като един цербер?!

Боже опази невежите си раби от подобни безумия, Боже!

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Юли 16, 2008 11:03 am; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 10:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И нека да се върнем в темата - все пак ...

Защо казва Петър Дънов
Цитат:
И затова се дава само 12 пъти да се срещнат при благоприятни условия. Тогава те проявяват гениалност.
Някой замислял ли се е защо е така и какво точно има впредвид с тези свои слова Петър Дънов?!

Сега ще ви обясня.

Всички знаете, че най-висшето състояние при човека е неговото съзнателно асимилиране и правилно разбиране, че той трябва да постигне пълна симбиоза със своята Монада.

А всяка Монада разполага с 12 Души, които пребивават на различни равнища, в различни измерения и планове.

А на свой ред пък всяка Душа е свързана с по още 12 Личности.

Досещате ли се вече за какво иде реч?!

Ако всяка Личност успее да се докосне до своите 12 Души, които пребивават на различни равнища и в различни измерения и планове, то тя ще постигне пълната симбиоза между именно тези сродни Души.

Именно тогава те започват да се срещат и да се припознават - и само ограничените умове на хора като въпросната "fiery" може да намекват за секса помежду тези Души! Какво тотално невежество само!

Тук не може да става въпрос ама точно за никакъв секс, ама точно за никакъв, той не предполага никаква връзка със сродната Душа, защото не е продукт от чистата й духовна субстанция.

За това намеква и самият Омраам, ама кой да ти го забележи или разбере. По-важно е, че тези пасажи са "извлечени" от някъде си от някой си невежа в областта, който се "дуе", че едва ли не те са негови бисери?! Патологично мислене, какво да се прави ...

А когато на свой ред всичките тези 12 Души от своя страна се припознаят и обединят в едно Цяло, тогава става вече пълното сливане с Монадата, едва тогава се получава идеалната симбиоза между Бога и човека.

Ето - това точно е имал впредвид Дънов, когато е изрекъл горните слова като заключителни в разяснението си за сродните Души.

Ами ... това е значи.

Не живейте в заблуждения, които ви налагат ограничени примати с развихрено до самозабрава ЕГО!

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 11:07 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Защо се учудваш на такова долно поведение ,Селена ?

Това е ЧОВЕК ,които се мисли за един ,а всъщност е съвсем друг,има претенции ,че може,знае и умее всичко ,а всъщност е кръгла нула .

Защо ?

Защото живее в ограничение .Защо в ограничение ?Ами кои духовно извисен човек или аиде стремящ се към това ,ще има достъп до някакви си знания или ще е научил нещичко и ще си го пази само за себе си и ще подчертава едва ли не ,че той първи го е открил ..Това не е ли ограничение,егоизъм ,да не спомена и лицемерие ?!

Нека си тънат там в заслепението ... само трябва да знаят ,че номерата им не навсякъде минават и рано или късно си намират майстора ,които ще им скърши крилцата и ще ги свали малко на земята !!!

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 11:43 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обожавам когато човек не нарочно говори в рими, а просто ей така - от самосебе си!

Ти ме разсмя, Диди! Laughing Laughing Laughing

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 11:54 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Даже не бях обърнала внимание ! Laughing

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 12:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ама пък е хубаво! Wink Laughing

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
... Нещата са наистина малко по-дълбоки от привидното разделение. Всъщност всичко което търсим, противно на подмятанията в клипа, можем да намерим вътре в нас си, но това не става точно с интелектуални напъни. Не че имам нещо против интелектуалността - всеки си има път и го следва, но трупането на знания рядко е свързано пряко с познанието на нещата света или каквото и да е там.
"Духовната" литература, особено в американската й разновидност, рядко води до нещо повече от допълнително овъпросяване на наличната действителност. От друга страна, дори във "Вино от глухарчета", примерно, може да се намери много повече за духовността....
....Но Селена има право - след като не ви натикваме в ръцете, очите и умовете книги или готови рецепни, може би е защото ценим повече вашите лични. Да поговорим, да обсъдим да видим вашите гледни точки, а не да спорим чия догма е по-най...
Книгите са по-скоро лост за лично възкачване и въздигане, отколкото фенер за осветление и следване.... Rolling Eyes

Дълбоко подкрепям тези мисли на Маг Живин. Всеки се намира на различно ниво на своето израстване и върви по своя собствен път, ето защо готови рецепти просто няма. Може това което отговаря на моите лични нагласи и разбирания за едни да е много просто, а за други много сложно. Така,че всеки ще си намери това, което е нужно за неговото израстване и ще си го пречупи през своя разум и разбирания за да се обогати и развие.
Не разбирам издребняване от рода за това кой е "първоизточникът" или " кой точно е Учителят".... Всички сме в това информационно пространство и след като някой материал е тук - се ползваме всички от него според нуждите си. / Да благодарим на създателите на Интернет пространството за възможностите които ни се предоставят !!!/
А сега конкретно по темата. За сродни души имам разбирането, че това са душите на хора, които играят важна роля в нашия живот - те са главните участници в нашата пиеса/живот/. Ролята им е да ни подпомагат по някакъв начин да я приключим успешно и да придобием опитност за следващите пиеси. Мисля, че сродните души са свибрации, близки до нашите и на подсъзнателно ниво ние ги разпознаваме - знаем, че те ще имат важна роля в живота ни. Те могат да са партньори, приятели ,родители, деца ...
Що се отнася до "души-близнаци" от това, което съм разбрала досега си мисля, че това е когато една и съща душа се въплати в две или повече тела едновременно. Благодарение на качеството "холорамност" една и съща душа може да обитава две различни тела, но тук вече не съм наясно какви биха били взаимоотношенията на такива хора ако се срещнат и общуват.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 1:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не, не е така, taniuga - това е грешна представа, грешно виждане и схващане.

Монадата е просто една голяма сфера. От тази сфера излизат дванадесет лъча, които са свързани с дванадесет Души .

От всяка Душа излизат по още 12 лъча, които са свързани с дадена Личност, която Личност се представя от отделен човешки индивид.

Когато един индивид съзрее духовно и опознае себе си едва тогава вече ще се превърне в Личност.

Обособявайки се като Личност, което е дело единствено и само на въпросния индивид, а не на други посредници, човека осъществява контакта с Душата.

Душите в една Монада са 144 на брой и всички те имат достъп до всяка една. И именно когато се осъществи контакт помежду им се получава така наречана връзка на сродни души.

А когато става въпрос за Души-близнаци става въпрос за връзка само между две отделни Души от всичките тези 144 на брой.

Душите наистина обменят информация помежду си, която ги обогатява и допълва една друга - това е така, но за да се получи тази симбиоза е необходимо първо всеки един индивд да положи усилия да стане Личност.

Тук вече не става въпрос за никакви посредници, помагачи, учители, или "души на мъртви хора, или пък каквито и да било род вибрации привнесени от външни източници.

Усъвършенстването на индивиди като Личност няма нищо общо с такива измислени помагачи.

Той полага САМ усилия да се развива в духовно направление - това е.

И ако индивида не стори така, щото да бъде Личност, в никакъв случай не може да установи контакт със сродна нему Душа.

Това е.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Юли 17, 2008 10:43 am; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дълго време мислех дали и аз все пак да дам мнението си ... не заради друго ,а просто защото самата аз не ги разбирам този тип връзки,отношения на толкова високо духовно ниво.

Отношенията ми с хората винаги са ми били проблем ,за това и рядко изказвам мнение по тази тема ... и все пак!

Темата за сродните души едва ли някога ще може да се изчерпа и едва ли ще може да се каже всичко ... Разбирам го ,като някой които те допълва , изпълва те и човек ,с когото отношенията ти са по скоро духовни , от колкото физически , човек с когото си в абсолютна хармония и мир ! Няма напрежения ,няма спорове ,няма ревност и всякакви други подобни "грозни" чувства и емоции ,които те мачкат и "убиват".Напротив ,тъкмо обратното !

Това е моята представа за сродна душа !

В текста по-горе ,които е качила Селена ми стана ясно ,защо всъщност всяка връзка започва толкова хубаво и после свършва зле.
Всичко е от заблудата и неправилното разбиране за любов !

Как можеш да изразиш любовта си чрез секса например ? Това обаче са неща,които те първа разбирам и размишлявам върху тях и ако отрека някой неща,просто ще е лицемерно от моя страна !

За това тази тема няма да обсъждам !

Не можем да търсим под вола теле ! Какво искам да кажа ? Ами как можем да искаме някой да ни обича,когато той самия не обича себе си и не говоря за онова наглото себично поведение ,а за приемане на себ си такъв какъвто си , не примиряване ,а приемане и желание за израстване !!! До като човек не приеме себе си и не се обича , няма как да приеме другите и няма как да ги обича !

Пак се разписах и пак се отклонявам ! Embarassed

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност думичката "желание" не ми харесва,не е правилна .. може би стремеж ,цел за духовно израстване и усъвършенстване е по точно казано !

Също така бих искала да допълня,че според мен ние би трябвало да създадем семейство само със сродната си душа ,тогава кармичната обремененост за детето няма да я има .. може би тогава детето ще отрасне здраво и щастливо ,може би тогава няма да има толкова разбити семейства и може би тогава няма да има толкова деца-убийци !

Ето това е нещото ,което много отдавна мисля да напиша по темата ,но все се спирам ... не знам колко е правилно,защото по моята логика излиза ,че не е задължително жената да роди дете в този си живот ,а само тогава когато срещне и разпознае соята сродна душа !

Селена какво мислиш ?

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 8:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Потрудих се и прочетох пак публикацията за монадата.Сравнението и с искрите на огъня като част от Твореца ми се стори много ясно. Не разбрах обаче от обяснението дали тези сродни души ще си взаимодействат когато всички израстнат до личности. Или пък все пак ще има взаимодействие макар, че все още част от тях не са израстнали като личности, при което взаимодействие те взаимно ще се подпомагат в израстването си.
И още нещо. Мисля,че не само близките ни в живота са сродни души. Мисля, че сродна душа може да бъде и човек, който ни кара да страдаме, но това е защото някой трябва да ни "предаде урока", който трябва да усвоим. Имала съм случаи в живота, при които след отшумяване на възникнали проблеми съм осъзнала, че хората в същност не са лоши или пък са нямали изход, а по-скоро аз глупаво съм се "завряла" в тези проблеми.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 9:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Всъщност думичката "желание" не ми харесва,не е правилна .. може би стремеж ,цел за духовно израстване и усъвършенстване е по точно казано !

Също така бих искала да допълня,че според мен ние би трябвало да създадем семейство само със сродната си душа ,тогава кармичната обремененост за детето няма да я има .. може би тогава детето ще отрасне здраво и щастливо ,може би тогава няма да има толкова разбити семейства и може би тогава няма да има толкова деца-убийци !

Ето това е нещото ,което много отдавна мисля да напиша по темата ,но все се спирам ... не знам колко е правилно,защото по моята логика излиза ,че не е задължително жената да роди дете в този си живот ,а само тогава когато срещне и разпознае соята сродна душа !

Селена какво мислиш ?

Всъщност ... не винаги, ако попаднем разбира се на сродна Душа, е задължително да се стига до брак с нея. Дори по-точно би било, ако кажем с някоя от сродните ни души.

Това би могло да се случи все пак - и именно подобен брак ще бъде най-добрият вариант за човека, стига той самия да стигне до тази фаза на еволюция - да стигне отново до нея, защото той вече е бил в нея, но е деволюирал.

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 16, 2008 9:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Сравнението с искрите на огъня като част от Твореца ми се стори много ясно. Не разбрах обаче от обяснението дали тези сродни души ще си взаимодействат когато всички израстнат до личности.

Това не е сравнение, taniuga! Това е процеса на самото Сътворение!

Просто няма друг по-лесен начин за обяснение, което може да събуди в човека визуалната му представа за съответното разбиране, а така се получава.

А самата искра е носител на висок енергиен заряд, защото идва от Бога.

Да, този контакт наречен "сродни Души" може да бъде реализиран тогава, когато индивида вече е пробуден и е стигнал до осъзнаването си на Личност, защото ...

Самите Души не могат да се пробудят никога, защото те са една постоянна пробудена константа на Монадата. Но ... ако самият индивид се пробуди и се превърне в Личност, то тогава влиза в контакт с постоянно пробудената си Душа.

И така всеки един индивид на въпросните 12 Личности трябва да стане осъзнат, за да може да се докосне до Душата си, и следователно едва тогава вече ще има реалната възможност за реализирането на съответната си среща със сродна Душа ...

Т.е, това са необходимите предпоставки да се срещнат вече две пробудени Души във самите финни планове. Когато те се срещнат в тези финни планове, тогава ще възникнат и съответните обстоятелства да се срещнат и припознаят, и във физически грубия, материален план под формата си на две осъзнати, и обособени Личности.

Процесът обаче не е външен, той е вътрешен. Т.е. чрез вътрешното осъзнаване на човешкия индивид се излъчват фини вибрации навън, към фините планове, където именно са помещават Душите. Процесът е отдолу нагоре, а не отгоре надолу - от Личността към Монадата (Бога!), а не от Монадата (Бога!) към Личността.

Ако проблема с осъзнаването на Личността бъде решен, това означава, че човека е готов за срещата си със сродната Душа.

Не е чак толкова опростачено явлението, наречено сродни Души или Души-близнаци, както си го представя "fiery" ...

taniuga написа:
Мисля,че не само близките ни в живота са сродни души. Мисля, че сродна душа може да бъде и човек, който ни кара да страдаме ...

Близките ни в живота не са ни никакви сродни Души, те са нашите кармично-обременени и неосъзнати Личности, с които имаме да разрешаваме конфликтни ситуации от минали животи в това си прераждане на плътния свят.

Наша сродна Душа може да бъде единствено онази осъзната Личност, която се е докоснала до Душата си, но... при условие и само в случай, че и ние също сме такива осъзнати Личности като нея.

Останалото просто е неправилно разбиране ... това е.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 18, 2008 3:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi, ще ти отговоря от позицията на личния си опит без претенцията да разкривам някаква универсална истина.

Didi написа:
Темата за сродните души едва ли някога ще може да се изчерпа и едва ли ще може да се каже всичко ... Разбирам го ,като някой които те допълва , изпълва те и човек ,с когото отношенията ти са по скоро духовни , от колкото физически , човек с когото си в абсолютна хармония и мир ! Няма напрежения ,няма спорове ,няма ревност и всякакви други подобни "грозни" чувства и емоции ,които те мачкат и "убиват".Напротив ,тъкмо обратното !

Това е моята представа за сродна душа !

Това е и моето лично усещане за сродна душа и такива са и усещанията с човека, за когото споменах по-горе в темата и те бяха такива още преди да прочета статиите по темата.

Didi написа:
В текста по-горе ,които е качила Селена ми стана ясно ,защо всъщност всяка връзка започва толкова хубаво и после свършва зле.

Всичко е от заблудата и неправилното разбиране за любов !

Как можеш да изразиш любовта си чрез секса например ?

Изречението от цитата ти, което удебелих, ми се ще да го напиша 1000 пъти в 10 пъти по-голям шрифт, та дано хората да почнат да се усещат най-после, че наистина е така!!!

Що се отнася до секса, смятам че да, можеш да изразиш любовта си към един човек чрез секса, като по този начин се слееш И физически, не само духовно с него. Но това е нещо като черешката на тортата, т.е. връзката трябва да е в същността си хармонична и изпълнена с любов, а секса да е само един от многото изрази на тази любов и, естествено начин за създаване на деца като плод от тази любов.

За съжаление в днешно време се среща по-скоро обратното - връзките се градят на сексуална основа и всичко останало се напасва наоколо. Но една такава връзка е куха... празна... защото не съдържа нищо друго освен бушуващи емоции и въздушни кули от напразни надежди. В един момент емоциите изстиват и ти се сгромолясваш от седмото небе на коравата земя и се чудиш какво аджеба става.

Didi написа:
Не можем да търсим под вола теле ! Какво искам да кажа ? Ами как можем да искаме някой да ни обича,когато той самия не обича себе си и не говоря за онова наглото себично поведение ,а за приемане на себ си такъв какъвто си , не примиряване ,а приемане и желание за израстване !!! До като човек не приеме себе си и не се обича , няма как да приеме другите и няма как да ги обича !

Пак се разписах и пак се отклонявам ! Embarassed

Тук съм напълно съгласна с теб. И това не е отклонение, а напълно в акорд с това, което маг Селена казва малко по-нагоре:

Маг Селена написа:
И ако индивида не стори така, щото да бъде Личност, в никакъв случай не може да установи контакт със сродна нему Душа.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 18, 2008 4:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Беше времето ми на голямото четене, провокирано от голямо търсене.

Ех, Кати, да знаеш как мъъничко (и съвсем благородно Wink ) ти завиждам за това Wink Аз още ровя ли, ровя, и търся, и чета, чета... Но чувствам, че това скоро ще приключи. Знам, че когато човек постигне спокойствие и равновесие, отговорите започват да идват сами и въпросите стихват. Но все пак ми се иска преди това да съм разбрала какво са открили другите преди мен, да съм използвала някое и друго "лостче", както казва маг Живин.

kati написа:

Специално по темата [...] Просто на мен лично ми е по-интересно как стоят нещата със сродните души и душите-близнаци в нашия реален живот /доколкото това е реалността, защотото е привидна, а истинската реалност не всички сме в състояние да видим/. И то повече като страничен наблюдател, а не като участник, защото честно казано съм малко песимист, че около мен има или ще има някой с душа сродна на моята по начина, по който го описват, дори и сред най-близките ми хора /а то не е задължително и да сме близки, а с някои близки пък сме на доста различни вибрации/. Известно доближаване и сходство - да, но чак пък сродни...Може би съм сляпа или не достатъчно израстнала, за да доловя индикациите, ако ги има. Чувала съм някои хора да казват, че с някого са "сродни души", но мисля, че са в някаква заблуда, подвели са се по някои сходства с вкусове, разбирания, симпатии, астрологични показатели и пр.

Общо казано, наистина май в днешно време е трудно да срещнеш и познаеш сродна душа именно поради заблудите, сред които живеем и социалните правила, на които робуваме.

Представи си само, че си щастливо омъжена и си постигнала някакво ниво на личноста цялостност. Един ден се срещаш с мъж (да го наречем Хикс), да речем десетина годинки по-млад или по-възрастен от теб, с когото имаш чувството, че винаги сте се познавали. С него имате сходни вкусове, разбирания, симпатии, дори астрологични показатели - както го описваш ти. Дали той е твоя сродна душа, или поредната заблуда, не знаеш. Но ти се иска да разбереш. Иска ти се колкото се може по-често да сте заедно, да се опознаете по-добре, да преживявате заедно неща, или просто да сте близо един до друг, защото ви е толкова хубаво така..

Обаче... Всеки си се върти във вихрушката на модерното ни ежедневие и едва намира време за семейството си, а камо ли за себе си и приятели. Освен това съпругът ти не чувства същото като теб спрямо този човек и въпреки че не е някой глупав ревнивец и не ти прави сцени, усещаш, че това не му харесва. Намират се и сплетници, които почват да говорят, че не е нормално омъжена жена като теб да прекарва толкова време с чужд мъж. Сигурно той и е любовник. Пък и възрастовата разлика.. ццццц... Каква развратница! Съпругът ти чува всичко това и въпреки уверенията, че с Хикс сте само приятели, започва да страда. Ти, естествено обичаш мъжа си, и като вярна съпруга решаваш да спреш да се виждаш със Хикс. И така, вие двамата не успявате да изпълните целта си като сродни души, а ти се задоволяваш с обяснението, че всичко е било заблуда.

В най-добрия случай, си загубила добър приятел.

Това е според мен един доста често срещан сценарий, който наред с личното несъвършенство пречи на срещата на сродните души. Закостенелите предрасъдъци, ширещи се в човешките общества и извратената представа за любовта. Представата, че освен семейството си, човек "има право" да обича само брачния си партньор (или гадже или както там се води партньора в романтичната връзка) и по малко и приятелите си. Най-добре е последните да са от същия пол, защото иначе става малко съмнително.

Какво невежество!!!

И колко често чувам "Между мъж и жена не може да има истинско приятелство, защото ако са близки, то е защото поне единия от тях си мисли за секс, дори и да не го показва."... А най-ужасяващото е, че също много често това нещо се оказва вярно!

Та не са ли това заблудите, които ни пречат да разпознаем сродните си души и да си мислим, че се заблуждаваме? И ако хората, с които имаме "някои сходства с вкусове, разбирания, симпатии, астрологични показатели и пр" не са наши сродни души, то какви са тогава? Винаги ли това е заблуда?

Ако написаното от мен дотук звучи нападателно, Кати, моля те, не го приемай лично, защото не е директно насочено към теб. Напротив, аз много харесвам мненията ти, които най често са кратички, но много съдържателни и балансирани Smile Просто от години вече се "дивя" на този вид разбиране за любовта и сега просто ми изби Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта