НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 4:34 am Вижте мненията без отговор
ЖИВОТЪТ НА ЛУННА СВЕТЛИНА Е УНИКАЛЕН
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 18, 2008 9:53 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ?? ????? ???????? ? ????????
Отговорете с цитат

ФАЗИТЕ НА ЛУНАТА

Неведнъж читателите са се обръщали към нас с молба да разкажем по-подробно как Луната влияе върху човека, за да се научим да живеем в хармония с обкръжаващия ни свят.

Наистина, познаването на лунния календар, който отбелязва лунните ритми, може да ни помогне по рационален начин да си обясним много от загадките на природата и да се предпазим от болести. Днес ще ви разкажем за фазите на Луната и влиянието им върху организма.


СЪД НА КОСМИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ

Гравитационното и енергетичното въздействие на всеки лунен ден са уникални, те зависят от ъгловото разстояние между Луната и Слънцето на небосвода и това разстояние ежедневно се променя с 12 градуса.

Трябва да отбележим, че енергийното влияние на Луната върху човека всеки ден е различно. Ако тази енергия се използва правилно, то въздействието на определен лунен ден може да възстанови здравето на целия организъм.

Ако пък нарушаваме лунните биоритми на живот, то заболяванията, особено хроничните, могат да се влошат.

Известно е, че 70-80 на сто от тялото се състои от вода, която е основа на живота и приемник на космическите въздействия. Затова всичко живо на Земята, в това число и човекът, може да се представи като съд за получаване, запазване, използване и трансформация на космическата енергия в течение на лунния месец.

Характерът на въздействието на Луната върху човека в голяма степен зависи от фазата на лунния цикъл, като всяка фаза продължава примерно седмица.


ФАЗИТЕ НА ЛУННИЯ ЦИКЪЛ И НИЕ

При новолуние притеглянето между Луната и Слънцето влияе по такъв начин, че масата на човек става по-малка, а течностите от областта на главата се устремяват надолу и се разпределят из целия организъм.

Повишава се активността на обменните процеси, забелязва се нарастване на броя на психичните разстройства. В този период се препоръчва да почистите кожата си, а също и да наситите организма с микроелементи и често да правите горещи вани.

Течността прониква добре през кожата и насища целия организъм. На новолунието по-силно реагират мъжете – те стават по-агресивни, нервни, по-често правят инфаркти. При жените реакциите са по-силно изразени при пълнолуние.

През първата фаза на Луната, започваща с новолуние, се активизират функциите на кората на главния мозък и органите по горната част на тялото. Обърнете внимание, че именно в първата фаза се препоръчва да се започне някакво лечение, тъй като, за сметка на енергията на началото на жизнения лунен цикъл, човек хармонизира и усилва функциите на организма си.

Ако иска да се освободи от лоши навици, които вредят на здравето му, трябва да започне да се избавя от тях точно в този период. С всеки следващ ден ще нараства изкушението да се върне към стария начин на живот, но трябва да издържи, да счупи стария стереотип и да закрепи новия, като се пренастрои физиологически. П

омнете, че силата на старите навици и характерът на обменните процеси се запазват само до следващото новолуние и в новия лунен цикъл ще живеете по новому.

Втората фаза се характеризира с постепенното увеличение на притеглянето между Луната и Слънцето, направлението на движение на енергията и течностите е отвътре навън, теглото на тялото се увеличава.

Този период е най-благоприятен за изчистване на организма и лесна загуба на енергия; за него са характерни обилните кръвотечения. Шлаките се устремяват навън заедно с потока от течности, особено по време на баня и сауна.

Добре е точно по това време да се направи очистване на дебелото черво, черния дроб и бъбреците. Изобщо, 11-14-ият ден от лунния календар е най-подходящият период за изчистване на организма.

Гладуването през тези дни се понася леко и след него ще се изчистите много по-добре, отколкото в друга лунна фаза. В този период е добре да не се претоварвате физически, а ако ви предстои операция, отложете я, ако е възможно, за края на третата фаза.

Във втората фаза на Луната гравитационният и енергийният център на въздействие се намират в гръдния кош и в областта на диафрагмата, затова се активират белите дробове, органите в гръдния кош и гръдният отдел на гръбначния стълб.

Ако в тези части на тялото има скрита патология, тя може да се обостри.
Пълнолунието е характерно с това, че въздействията на Луната и Слънцето върху земната биосфера са максимално противоположни.

По това време организмът на човек е подложен на значителен стрес, защото енергията и течностите от външните слоеве на организма, който в този момент е в разширено състояние, се устремяват навътре.

Човек усеща прилив на сили, иска му се да се движи активно, да поема голямо физическо натоварване. Енергията блика като фонтан, интересът към представителите на срещуположния пол е неудържим, привличат ни силните усещания.

В тези дни става колосално отдаване на енергия. Причината за силното привличане към противоположния пол е свързана с това, че центърът на гравитационната енергия на Луната влияе върху областта на половите органи.


ОРГАЗМЪТ В ТОЗИ ПЕРИОД Е НАЙ-СЛАДОСТРАСТЕН

При пълнолуние се ускорява преминаването на узрялата яйцеклетка през фалопиевите тръби и попадането й в матката, така че това е най-подходящият период за зачеване.

Третата фаза на Луната се характеризира с още по-голямо свиване на енергията и течностите в организма. През тези дни трябва да се избягват големите физически натоварвания, хранителните излишества, които са стресови фактори за организма.

По време на четвъртата фаза на Луната страдат горните и долните части на организма. Прекомерният прилив на енергия и течности към главата и стъпалата предизвикват застойни явления и нарушения на кръвоснабдяването и водят до прилошавания и обостряне на тромбофлебита в крайниците.

Масата на тялото започва да намалява за сметка на изтичането на течности и шлаки от организма, при жените завършва менструалният цикъл, нараства пасивността, всички процеси на лунния цикъл завършват.

В тази фаза на Луната е добре да се правят очистителни процедури – клизми и парни бани. Различните компреси, поставени локално, ще изтеглят цялата мръсотия от поразените органи и тъкани. Трябва да се спазва умереност във всичко.


КАК ДА ОТСЛАБВАМЕ С ЛУННАТА ФАЗА

Почитателите на очистителното гладуване трябва да се съобразяват с лунния цикъл. Благоприятни за такова мероприятие при 24- и 48-часово гладуване са 23-тият, 26-ият и 29-ият ден на лунния цикъл.

Ако провеждат продължително гладуване, трябва да се съобразяват с началото на лунните фази. Практиката показва, че в първата и третата фаза на Луната е трудно да се започне гладуване.

По време на тези лунни фази, когато тялото се стреми да се свие, а всичко, което прониква в организма, е с тенденцията да се натрупва, е по-добре да се прилагат определени диети, фитопрепарати, микроелементи и витамини.

За начало на продължително гладуване най-подходящи са началото на втората или четвъртата фаза на Луната. В този период зависимостта от храната се прекъсва много по-лесно и безболезнено, а очистването на организма е по-ефективно.

Необходимо е да се запомни, че влизането в процес на гладуване и излизането от него в дните на “злите духове” или т.нар. “сатанински дни” (1-и, 4-и, 9-и, 11-и, 15-и, 19-и, 23-и, 26-и и 29-и ден от всеки месец по лунния календар) са противопоказани.

Най-много неприятности и усложнения се случват на хората точно в тези дни.

Неспособността на организма да се адаптира към гравитационните и енергийните потоци води до неблагоприятни последици: изостряне на хронични или възникване на нови остри заболявания.

ЕЛЕНА ДАНЕВА
-----------------------------
bulpress.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov