НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 1:04 pm Вижте мненията без отговор
ЗА СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 10:41 am
МнениеЗаглавие : ?? ??????????? ???????
Отговорете с цитат


*
Сексът се разглежда само като отношение на нисшата природа към Висшия "АЗ"; той излиза на дневна светлина, за да може човекът да достигне пълно единение с божествеността.

Човек открива, че сексът (който до този момент е бил чисто физическа функция, осъществявана понякога под импулса на любовта) е издигнат на необходимата висота в качеството си на божествен брак, че той се заражда и развива на нивата на духовното познание.

Именно тази велика истина остава извън полезрението на общата мизерна практика на сексуалното проявление, на сексуалната магия и на отклоненията, характерни за съвременната тантрична магия.

Отказвайки се от символиката, човечеството е отстъпило крачка назад; в своите мисли то е принизило секса главно до животинската му функция и се е оказало неспособно да го въздигне до царството на символното тайнство.

Хората се стремят да постигнат жадуваното вътрешно единство и хармония с помощта на физически действия, а това е невъзможно.

Сексът е символ на вътрешната двойственост, която трябва сама по себе си да бъде преодоляна и преобразувана в единство. Това не може да се постигне с физически средства или обреди. Преодоляването е възможно единствено чрез съзнанието.

**
Силата на сексуалното привличане съответства на притеглянето от страна на физическия план и насочването на определен тип инволюционна енергия по пътя на завръщането.

В космичен смисъл тя се проявява като притегателна сила между духа и материята, а в духовен смисъл отразява действието на душата, която се стреми да доведе нисшия "Аз" до пълно развитие.

От физическа гледна точка това е желанието, което трябва да съедини мъжа и жената с цел продължаване на рода. Когато човекът е бил просто животно, това не е било грях, но след като към естественото влечение се добавя и емоционалното желание, тогава се проявява грехът, доколкото цел на въпросното привличане става задоволяването на желанията.

Сега, когато човешката раса е по-ментална и силата на ума ясно се откроява в човешкото тяло, положението се оказва още по-сериозно и може да бъде решено единствено, ако душата успее да постави под контрол в трите си аспекта.

***
Ние живеем в света на формите. Те са съставени от животи, които притежават специфично лъчево въздействие и от своя страна се делят на три основни групи:

а) Излъчвания (еманации), които произлизат от самите клетки и зависят от техните качества, като пораждат положителни или отрицателни въздействия, имат замърсяващ или пречистващ ефект и могат да повишат или да понижат физическите вибрации в съвкупното клетъчно тяло.

Известно е например, че физическото въздействие на груб и жесток човек с животинска природа е различно от пречистващия и възвишаващ контакт с по-зряла душа, действаща в културно, спретнато, дисциплинирано и пречистено тяло.

б) Чисто физически излъчвания, които обуславят взаимното химично привличане на едно животно към друго и водят до полов контакт между тях.

Това е аспект на животинския магнетизъм и отклик на едни клетки спрямо зова на други, съгласно Закона за Привличането и Отблъскването. Те са присъщи както за животните, така и за човека, и остават изцяло инстинктивни и свободни от въздействията на разума.

в) Сили или излъчвания, които са реакция на клетките спрямо хармоничните ритми и зависят от това, дали в самата клетка е заложено нещо аналогично с онова, на което тя откликва. Тези еманации засега остават слаборазбрани, но с развитието на човечеството постепенно ще започнат да излизат на преден план.

Този тип сили е онова тайнствено нещо, което позволява на физическото тяло да разпознава физическата среда и обкръжение като родствени и хармонични. Това е онази неопределима реакция, която позволява на две човешки същества (вън от всяко сексуално привличане, доколкото може да се проявява и между лица от еднакъв пол) да оказват хармонично физическо въздействие едно на друго.

Това е езотеричната основа на всички групови отношения, проявени на външния план, и именно разбирането на тези излъчвания позволява изолацията и отделянето на расите да протичат в съответствие с великия еволюционен Промисъл.

****
Взаимоотношенията между физическите тела на мъжете и жените се наричат сексуални отношения и сега на тях се придава едва ли не първостепенно значение. В света на илюзиите често символът е този, който изцяло привлича вниманието, а онова, което той символизира, остава в забрава.

Посвещението на расата ще бъде следствие от намирането на правилния подход към тези отношения и именно това е погълнало изцяло вниманието на днешното човечество.

*****
Половият инстинкт се корени преди всичко в страха от обособеността и изолацията, в протеста срещу разделеността и самотата на физически план; той е причина за оцеляването на човечеството, за виталността и многообразието на формите, чрез които расата може да прояви себе си.

******
Половият инстинкт се е развил и намерил своя логичен завършек в съзнателно осъществяваните взаимоотношения между душата и тялото. Това е основният принцип на мистицизма и религията, който е бил и продължава да бъде израз на Закона за Привличането;

тук говорим не за обикновения физически брак, а за възвишения вътрешноличностен съюз, съзнателно сключен между позитивната душа и негативната или възприемаща форма.
--------------------------------------------
из книгите на Тибетеца чрез Алис Бейли

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov