НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 6:53 am Вижте мненията без отговор
Въздействието на камъните върху нашата енергийност!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Май 19, 2008 1:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Много съм далеч аз от мъдростта, хич не ме брой! Very Happy


Хъкъмкхъм, деее ... Cool

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Вто Май 20, 2008 10:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

напоследък е много модерно да се понакичиш с камъче на Сваровски/ако не съм написала вярно името то поне ще се посмеем малко/.доколкото знам те са напълно изкуствено създадени и едва ли имат някакво излъчване като естествените за които има написано тук.аз много обичам да си правя обикновеннички подаръци на скромни цени-камъчета,но пробленът ми е че не съм сигурна доколко са истински Confused дори си събирам камъчета от местата на които съм ходила-пак са естествени и си знам кое от къде е. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Май 20, 2008 10:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

99% от хората предпочитат фалша и лъжата ... това е. Confused

Щом ги предпочитат нека получават това, което искат ... т.е. точно тях - фалша и лъжата. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Вто Май 20, 2008 10:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

аз за това се възмутих когато се мъчиха да ме убедят в това че този камък или някакви гривни/забравих а и не си поставих за цел да запомня от каква сплав бяха-ама цените бяха доста солиднички/ щели да ми действат на всички болни места,а и как действали успокояващо и т.н.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Май 20, 2008 11:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз обичах да си взимам камъче от някое посетено място, особено ако там има интересно изглеждащи камъни, само дето после не ги пазя внимателно, а ги прибирам някъде и забравям за тях. Понякога случайно ги намирам на различни места у дома, а някои престояват и на дъното на някоя от дамските ми чанти. Laughing



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Май 21, 2008 7:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз пък си събирам камъчета от плажната ивица Laughing Веднъж случайно намерих едно камъче под формата на сърце , много се изненадах и още си го пазя Smile

Имам слабост към кехлибара .... но така и не съм си взела все още !

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 20, 2008 2:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бисерите...Наричат ги "сълзи на морето", "каменни сълзи", "лотосов цвят", "небесна роса"....





Думата бисер в нашия език идва от арабското büsre; немците, французите и англичаните говорят за перли, гърците за маргарит, индийците - за маняра.
Бисерите се отнасят към скъпоценните камъни, на които човек е обърнал внимание много отдавна. Сведения за използването им като украшения, символ на красотата и чистотата, се съдържат в свещените книги - в Библията, Корана и Талмуда. Украшения с бисери са намерени в египетските гробници и при разкопки в Китай.

Историците свидетелстват, че Александър Македонски е вземал големи количества бисери от всеки град под формата на откуп, а римският император Юлий Цезар е броил огромна за времето си сума за един изключително красив бисер. Извънредно високо са се ценели бисерите и по-късно, през Средновековието, когато с тях са украсявали олтарите и кръстовете в църквите, одеждите на църковните служители, дрехите и шапките на царете и членовете на техните семейства. Някои от запазилите се уникални произведения на ювелирното изкуство от това време днес се съхраняват в редица музеи в света - Оръжейната палата и Диамантения фонд в Москва, Ермитажа в Санкт Петербурт, Британския музей и Лондонската кула, в Дрезден, Виена и др.

Бисерите са едни от най-привлекателните и почитани скъпоценни камъни и днес. Самостоятелно или в комбинация с диаманти и някои от цветните скъпоценни камъни те се използват широко в ювелирното дело за направата на огърлици, колиета, медальони, обици, пръстени. Бисерите се използват единствено в бижутерията. Различни са поверията и преданията на народите по света, свързани с бисерите.

Древните гърци например са вярвали, че това са вкаменени капки роса от косата на Афродита - богинята на красотата и любовта, а за японците те са сълзите на Ама - богинята на морето, тъгуваща по отвлечената от злия дух нейна дъщеря - прекрасната принцеса Кацуко. Нейните сълзи били толкова искрени, че морето ги превръщало в бисери. За индийците бисерът е капка дъжд, попаднала и застинала в черупката на мидите.
Преди две хиляди години Плиний Стари ги нарежда между диаманта и смарагда. В средните векове съществувала легенда, че ангелите затварят в миди сълзите на сирачетата и невинно излъганите, превръщайки ги в скъпоценност. Още по това време в Европа най-известните бисери стрували баснословно скъпо. Когато през ХVІ век край бреговете на Панама открили бял бисер с необикновена красота и големина на яйце от гълъб, кралят на Испания Филип ІІ заплатил за него 100 хиляди в злато. В същия ХVІ век най-хубави се смятали два бисера на Екатерина Медичи, оценявани на огромна сума. Медичи ги подарила на шотландската кралица Мария Стюарт. Подаръкът не помогнал на Мария да избегне трагичната съдба. А бисерите преминали във владение на английската кралица Елизабет І.
Руската императрица Екатерина ІІ е имала прекрасна бисерна огърлица. В Русия бисерът се смята за изконно руско украшение. Предпочитан бил чистобелият бисер с правилна сферична форма. Наричат го жемчуг от арабската дума "зенчуг", която пък идва от китайската "чжен-чжу". С бисери украсявали и църковните икони.

Бисерите са своеобразни минерално-органични образувания, продукти на т.нар. бисерни миди. Познати са два рода морски и един само род речни бисерни миди. Морските видове обикновено живеят на колонии и достигат значителни размери. Традиционно място за техния улов са Персийският залив, Червено море, около бреговете на Шри Ланка и Мадагаскар, крайбрежията на Австралия, моретата на Япония, тихоокеанският бряг на Панама, Западното крайбрежие на Мексико, водите на Флорида и Калифорнийският залив. От Червено море мидите са мигрирали и в Средиземно море. Има сведения за отделни редки случаи, когато бисерни миди са срещани и в Черно море.

Известно е, че мидите имат сравнително прост строеж. Най-интересният им орган е мантията, способна при необходимост да отделя органично вещество или калциев карбонат (арагонит или калцит). Бисерите се образуват в мантията и по същество са защитна реакция на организма срещу попаднали между черупката и мантията чужди тела: дребни минерални частички, отломки от черупката, органични съсиреци, микроскопични паразити и др. В този случай външният тънък слой на мантията реагира незабавно, като образува около чуждото тяло (което става център на кристализацията) епително мехурче. Клетките на този слой отделят седефено (бисерно) вещество, което постепенно покрива намиращото се в мидата чуждо тяло. С времето мехурчето расте, а заедно с него поради отлагането на седефеното вещество във вид на сферични слойчета нараства и зародилият се бисер, който се състои основно от фини ивици органично вещество конхиолин и кристалчета от минерала арагонит.

Бисерите се отличават с голямо разнообразие на цвят - бели, сиви, кафяви, черни, жълти, розови, кремави, небесно сини, червени и комбинирано оцветени; форма - кръгли, продълговати, полусферични, каопковидни, крушовидни, с неправилна форма; размер - дребни - до 2,5 mm, средни - от 2,5 до 6 mm и едри - над 6 mm. Когато епителната торбичка се разполага по вътрешната повърхност на черупката, то седефеният слой на бисера сраства със седефа й и по този начин се образува неправилен бисер - блистер. Бисерите, които имат неправилна, причудлива форма се наричат парагони.

Най-високо се ценят сферичните и правилните крушовидни бисери. По външен вид и цвят всички бисери си приличат, но само експертите са в състояние да определят дори местата на произхода им. Характерно за бисерите е значителното колебание в химическия им състав. Речните бисери съдържат повече органично вещество и по-малко арагонит, плътността им също варира в по-широки граници. Твърдостта и на едните, и на другите е идентична (3,5 -4 по Моос).

Добивът на природни бисери се осъществява чрез улова на бисерни миди. Ловците на бисери събират мидите от морското или речното дъно с помощта на мрежи, много често при трудни и опасни условия. Не всички от събраните миди съдържат бисери - от извадените 30-40 броя миди обикновено само в една от тях се откриват бисери. От всяка мида най-често се изваждат от 1 до 3 бисера, но понякога макар и много рядко този брой е по-голям. В крайбрежните води на Индия например е уловена бисерна мида с 87 бисери.
Изключително редки са големите бисери. Най-едрите и красиви екземпляри са също такава историческа рядкост, каквато са и едрите диаманти. Те имат своята биография, изпълнена с приключения, нерядко с трагични истории и разбира се с много легенди и предания.



Историята на знаменитите бисери често се преплита с имената на известни жени. Разказват, че Клеопатра веднъж се обзаложила с Антоний, че нейната вечеря ще струва много повече от онази, която ще изяде той. Клеопатра спечелила, защото в края на вечерята хвърлила скъп бисер в чашата си с вино, а след това изпила питието с разтворената скъпоценност в него. Разбира се, това е само красива легенда - толкова бързо, при това във вино (освен ако това не е било обикновено вино) бисерът не може да се разтвори.
Интересно е, че Елизабет Тейлър, вживявайки се в образа на Клеопатра по време на снимките на едноименния филм, също глътнала няколко бисерни зърна. След което се изплашила, извикали лекари, понеже звездата почувствала резки спазми в стомаха. Лекарите я успокоили, че бисерите бързо ще се разтворят в стомашния сок. Между другото Тейлър днес притежава най-скъпата бисерна огърлица в САЩ - това са 150 едри черни бисери с диаметър 7 мм. Но независимо, че притежава уникални бисери, за някакъв прием Елизабет взела под наем бисерна огърлица на стойност 15 хиляди долара. Когато на другия ден върнала огърлицата, се оказало че е подменена. Избухнал скандал. Наложило се филмовата звезда все пак да върне истинските бисери, което тя направила с нежелание...

Дали поради изтощаване на запасите вследствие на неразумната експлоатация, или по екологични причини, количеството на бисерните миди в световен мащаб е спаднало рязко. От началото на ХХ век започва и непрекъсното се разширява производството на изкуствено получавани морски бисери. Днес 90% от съвременната търговия с бисери се осъществява за сметка на този тип перли, получен във фермите за култивиране на бисери преди всичко в Япония (с няколоко десетки тона годишен добив) и в по-малка степен на някои други страни - Австралия, Китай, Филипините, Полинезия. Първите опити в това отношение датират от ХVІІІ век в Китай, но едва през 1913 г. (по други данни през 1896 г.) японският изследовател Кокихи Микимото е успял да разработи технология за изкуствено получаване на добре оформени бисери в промишлени мащаби. Разбира се тяхната популярност е по-слаба, отколкото на естествените бисери и съответно цената им е 10 до 100 пъти по-ниска.
гран - единица мярка за измерване на ювелирните скъпоценни камъни и най-вече на бисерите. Той е по-малък от карата и се равнява на 50 mg, т.е. на 0,25 карата или 0,05 g. Както и при каратите записването става до втория знак след десетичната запетая.

Обикновено изкуствените бисери тежат от 1,6 до 4 грана, но понякога стигат и до 16 грана.
Покрай култивирането на бисери отдавна се практикуват и всевъзможни имитации, между които най-често се среща кухите стъклени топчета, покрити от вътрешната им страна с тънък слой "бисерна есенция" (получава се от рибени люспи, залети с восък). Топчетата от опаловидно стъкло, алабастър или седеф са покрити със седефен лак от своеобразна пласмаса и др.

Най-простият начин да се отличи естествения от култивирания бисер е да се разгледа под силен източник на светлина. При определен ъгъл ще се открие предателското отражение на седефеното ядро, около което е израснал култивираният бисер. Освен това изкуственият бисер се характеризира с почти постоянно наличие на тъмни подповърхностни пъпки, наподобяващи разширени вени в човешкото тяло, а също и добре обособена граница между обвивката и ядрото. Най-скъпоструващ бисер е "Регент". Това е огромен бисер с превъзходна игра на цветовете, с големина на яйце от гълъб и тегло 15,13 г (337 грана). На 12 май 1988 г. е продаден на аукциона "Кристи" в Женева за 864 280 долара.

Най-едрият бисер е "Лао-цзи" Той е изваден от черупката на гигантска 300-килограмова тридактна мида, открита край бреговете на Филипините на 7 май 1934 г. Поради своята значителна големина (тегло 6,4 кg и размери 24х14 cm) и форма, наподобяваща глава на мохамеданин с чалма (мюсюлманите съзрели в бисера главата на пророка Мохамед), е наречен още и "Бисерът на Аллаха".
Възрастта на мидата била определена на 450 години, а на бисера - на 350 години. Тази загадъчна скъпоценност е свързана с името на великия китайски философ Лао-цзи, основателя на дао. Разказват, че преди 2500 години Лао-цзи поставил в бисерна мида малък амулет. След което неговите наследници много години премествали растящия бисер всеки път в нова, по-голяма мида. Това продължило докато бисерът не достигнал гигантски размери.
През 70-те години на ХХ век владетелят на княжеството подарил необикновения бисер на американския археолог Уйленберн Кобе в знак на благодарност, че е спасил сина му, излекувайки момчето от тежка форма на малария. Днес оценяват този бисер на стойност много над 42 милиона долара.

Световна известност има необикновено красивият бисер "Пилигримка" с размери на орех, идеална сферична форма и маса 112 грана .

Много оригинален и красив е бисерът "Южният кръст", който е естествен срастък от девет отделни големи бисера, разположени във формата на кръст.

Бисерът изисква постоянно носене, иначе помътнява и се разслоява. С времето старее и се обезцветява. Бисерите не са така дълговечни, както останалите скъпоценни камъни, те "боледуват", което означава че потъмняват и поради това загубват привлекателността си, и дори е възможно да се превърнат в прах. Има такива случаи при археологични разкопки.
Съществуват много рецепти за удължаване на бесерната свежест. Традиционно било носенето на стари бисерни накити от млади девойки. Тяхната кожа връщала младостта на бисера. Известен е случай от времената на Иван Грозни.
Потъмнели бисерите върху царските регалии. Царят заповядал да ги свалят и да ги занесат в едно село в Карелия, където умеели да лекуват "болните" бисери. Обикновено изпратените бисерни огърлици слагали на шията на младо момиче и тя се къпела всеки ден в реката с тях в продължение на сто и една нощ. Но Иван Грозни бързал и не искал да чака толкова време. Местният маг изсипал царските бисери пред себе си и започнал да мисли какво да прави. В това време изскочила една кокошка и глътнала няколко бисерни зърна. Когато хванали птицата и след няколоко часа я заколили, бисерните зърна в утробата й преливали и светели. киселината в стомаха на птицата подмладила бисерните зърна.
Смята се, че средната продължителност на живота на бисерите е 150-200 години. По-устойчиви при обикновени условия са морските бисери. Речните се променят по-бързо. По-стабилни са онези, които са с по-големи размери - над 2 мм. Някои от тях са се запазили в украшения, независимо че са по-стари от 400 години. Такъв е случаят с блестящо нежно розови бисери, намерени у нас заедно с Преславското златно съкровище от Х век.



Независимо от популярността си, бисерът е опасен, защото сваля "розовите очила", през които човек понякога гледа околната действителност - бисерът помага на човека да види реалността без украса. Усмирява гордостта и тщеславието, лишава от честолюбиви стремежи, дарява покорност и постоянство. Това е камък на истински вярващите хора. Дали това е добре за съвременните хора? Казват че бисерът е лош и за любовните авантюристи, понеже укрепва верността в любовта. Затова ли съвременните еманципирани дами рядко носят перлени украшения?
По традиция бисер носят предимно младите и неомъжени девойки и жени, тъй като той носи щастие в бъдещия семеен живот. А омъжените жени, прехвърляйки зърната на бисерната огърлица, си спомнят хубавото и в мъгливо-матовото сияние на перлените зърна се опитват да отгатнат знаците на бъдещето. Наричат 30-годишния сватбен юбилей перлена (бисерна) сватба и затова най-добрият подарък в този ден е една перлена огърлица - както нейните бисерни зърна са се нанизали и годините на щастливото и хармонично съпружество. Тази с нищо несравнима скъпоценност, символ на чистота, доброта и щастие подхожда на всяка жена и я прави прекрасна.

ejk.antarian.org



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
jessif




Регистриран на: 08 Апр 2008
Мнения: 2
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 30, 2008 3:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

купих си малко камъче планински кристал за носене на верижка, но как да разбера дали не е изкуствен?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 30, 2008 7:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако искате да разберете дали един полу- или скъпоценен камък е истински върху него капвате една малка капчица вода - ама много внимателно, така че капката да се задържи върху него.

Ако капката запази своята цялост и не се разлее или размаже, това означава, че камъка е истински!!!

Давайте ... Wink Very Happy


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Вто Юли 01, 2008 10:27 am; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
jessif




Регистриран на: 08 Апр 2008
Мнения: 2
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 30, 2008 9:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

благодаря Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Нед Авг 24, 2008 1:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По темата за това как се избира подходящ камък:

Значи аз напоследък (от няколко месеца) нещо не мога да търпя бижута и съм се освободила от всякакви обички, пръстенчета и гривнички (даже и аметистовата ми гривничка, с която бях неразделна година и половина, един ден ми каза, че вече нямам нужда от нея и ме накара да я махна Wink ). Онзи ден, докато се мотках насам-натам из града, попаднах на един щанд с бижута от (полу)скъпоценни камъни. Много бяха красиви, а и човека на място си ги правеше. Загледах се във висулки от аквамарин и много ми се искаше да ги пипна и подържа.. Ама как ще пипам като нямам намерение да купувам.. Ама пък защо да нямам... И тъъкмо да попитам колко струват, и си казах "Хайде стига глезотии и дрънкулки, стегни си малко връвките на кесийката. Пък и е време да се прибираш да учиш, стига си се мотала по магазините. Ако продължаваш да я караш така, в тоя живот няма да завършиш!"(това между другото ми е голям проблем). Освен това думичката аквамарин ми навява кофти спомени за едно бивше гадже и в крайна сметка се махнах оттам.

На следващия ден (т.е. вчера), по един друг повод, маг Селена ми каза, че имам завишени хормонални стойности и не мога да си контролирам енергетиката. Е то хубаво де, и аз искам да си я контролирам, ама как? И днес, след като приключих с всички домашни суетни и ми оставаше само да си седна на д-то и да почна да уча (в момента най-омразното ми занимание, защото нещата, за които трябва да чета ама изобщо не ме интересуват!), реших да задам във форума на търсачката "хармонизирам" и "енергия". Между множество теми излезе и тази тук, и аз, въпреки че знам много добре какво пише тук и всъщност търсех нещо съвсем друго, кликнах върху нея и се зачетох. Ей така между другото си казах, абе може би няма да е лошо като за начало да си намеря някое камъче-помощниче, я да им прочета пак описанието... И попаднах на това:

Аквамарин
Въздействие върху
Духа:
подпомага духовното израстване и способността да преценяваме и предвиждаме, засилва медиалните способности и ясновидството. Shocked
Душата: лекота, спокойствие, добро настроение, улеснява завършването на започнатото Exclamation
Ума: помага при объркване и “зацикляне”, за въдворяване на ред в мислите Exclamation
Тялото: хармонизира хиппофизата и щитовидната жлеза и по този начин регулира растежа и хормоналната обмяна Exclamation подобрява зрението и предпазва от алергии и автоимунни заболявания.

Хайде кажете ми сега това какво е и дали не е вярно, че сам си достигаш до камъка, от който имаш нужда!!! На всичкото отгоре пак от няколко месеца си изневерявам на вечно любимия ми зелен цвят и се обличам почти само в синьо - цвят, който доскоро фигурираше в гардероба ми само под формата на дънки... И който идеално ще си отива с аквамарина Wink

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 25, 2008 12:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вътрешните трансформации винаги дават и някакъв външен израз. Така че, няма нищо чудно, че си сменяш вкусовете, желанията и това, което те привлича. Аз, преди време, много харесвах ярко червените камъни, пък и самият червен цвят силно ме привличаше. Сега изобщо не е така. След червеното минах през черно, тъмно синьо и сега съм на "зелена вълна". Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 28, 2008 9:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кристалните елементи и ангелите

Като допълнение към елементали и животни, природното царство ни снабдява и с „минералната сфера“, за да ни помогне в нашето лечение. Това включва кристали, които имат способността да усилват ангелската енергия, точно както кристалите за гледане, радио усилватели и други форми на енергия.
Аз намирам, че кристалите са прекрасни средства за свързване с ангелските области. Те действат като мегафони, като увеличават сигнала, направо в свързване с лекуващите енергии, които нашите ангели ни изпращат. Много от кристалите имат свойства, които специално са свързани с ангелските сфери, включително:

Чист кварц - носете чист кварцов кристал на огърлица, или дръжте такъв на мястото между нашите две физически очи (третото око). Вие ще почувствате едно усещане, подобно на хлад или на промяна на налягането на въздуха, което означава, че кристалът насочва ангелската енергия към вас, като една призма.

Розовия кварц - един прекрасен кристал, за отваряне на сърдечната чакра, която е центъра от който ние усещаме любовта. Колкото повече вашата сърдечна чакра е отворена, толкова повече вие ще бъдете отворени да получавате изливането на Божествената любов, която Бог и ангелите изливат върху вас.


Сугалит - прекрасния пурпурен камък, често е наричан „кристалът на любовта“, тъй като той излъчва чудесното усещане на висша любов. Аз намирам, че той е свързан напълно с енергията на Архангел Михаил. За първи път когато носих един гердан - пандатив от сугалит, аз говорех в Колорадо Спрингс. През време на речта, аз получих могъщо съобщение от Архангел Михаил, макар че не бях запланувала да направя това. Сугалита е чудесен за отваряне на гърлената чакра така, че да можете да се свързвате по-ясно и по-силно.

Аметист - Този прекрасен виолетов кристал има една изключително висока вибрация и някои хора, намират, че аметистът им дава едно усещане, нещо като кофеин (затова не всеки може да работи с аметисти). Той е могъщ кристал, които отваря коронната чакра, която е енергийната основа за отваряне на „ясно съзнание“. Той ще ви помогне за ясно получаване на информация от Универсалния Ум на Бога, или колективното несъзнателно.


Лунен камък - Един красив, като опал камък, който ви помага да повишите вашата духовна честота и вибрационна степен. Той също може да ви помогне да се свържете по-добре с високото ниво на енергия на ангелската сфера. Неговият цвят изглежда като прозрачната красота на ангелите.


Лапис - Един царско син камък, който е полезен за пробуждане на ясновидството, или способността да виждате нефизическия свят и по-висши измерения.

Спектролит (Лабрадорит) - Този красив зеленикаво син камък ми напомня за богатството от цветове в майката на перлите. Той е чудесен за издигане на честотата на вашата интуиция и ви дава един ангелски поглед върху всички ситуации. По този начин, вие можете да се издигнете над по-низшото вярване и да виждате нещата от по-висша перспектива.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov