НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 8:03 am Вижте мненията без отговор
ДИАБЕТАЛИН
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 13, 2008 11:02 am
МнениеЗаглавие : ДИАБЕТАЛИН
Отговорете с цитат



ДИАБЕТАЛИН

модификатор и регулатор на високата кръвна захар

„Диабеталин“ е едно от най-успешните въздействащи средства за нормализирането на високите стойности на кръвната захар. Създаването му не е случайно хрумване. То е един невероятен продукт на растителна основа създаден след дългогодишни наблюдения, опит и включва в състава си уникални растения действащи пряко върху основната причина за диабета. Предлага се за първи път като високо ефективна комбинация от растителни екстракти, позволяваща лесно и точно дозиране и способстваща за ефикасното овладяване на диабета.

Стресът е непреодолим фактор, неотменно рефлектиращ върху производството на „хормона на стреса“, който от своя страна директно провокира и влошава функцията на панкреаса.

Основните растителни екстракти на хранителната добавка „Диабеталин“ оказват мощно въздействие върху „хормона на стреса“ и регулират възпроизводството на високата кръвна захар. Водещата растителна единица в него има силно инсулиноподобно действие стимулиращо и нормализиращо нестабилната функция на панкреаса, като усилва инсулиновия синтез и секреция.

Употребата на „Диабеталин“ допринася за покачването на плазменото ниво на „хормона на подмладяването“, който има пряка връзка при заболяването от диабет, като оказва регенеративно въздействие върху клетките на физическото тяло в съчетание на стимулиращ и балансиращ ефект на емоциите и психиката. Оказва съществен оздравителен ефект при характерните за диабета разранявания.

Вторичното въздействие на „Диабеталин“ се основава на високоефективното му антиоксидантно съдържание, противодействащо на стареенето на невроните и съществено подобраващо функцията на главния мозък. Неговите защитни функции са свързани с противомикробно и имуностимулиращо въздействия върху организма и служат като подпомагащ допълнителен фактор за възстановяването на диабетно страдащите.

Освен това хранителната добавка „Диабеталин“ служи като силен и естествен диуретик, спомагащ за изхвърлянето на излишните течности от организма. Едновременно с това балансира и регулира метаболизма и перисталтиката на червата, създавайки чувство на комфорт. Не на последно място действа като стимулант на доброто кръвообращение и повлиява благотворно очните заболявания в това число и ретинопатия.

„Диабеталин“ включва екстракти от висококачествени растителни съставки, които способстват за натрупването на гликоген, което от своя страна влияе благотворно на въглехидратния обмен. Действа широко спектърно върху целия организъм като намалява тежестта на характерните за диабета основни и странични нарушения, и спомага за доброто постъпление на кислорода в тъканите му.

"Диабеталин" е регистрирана към МЗ хранителна добавка от екстракт с гарантирано качество, запазена марка и сертификат!

В комбинация с шиладжит „Божествената сила“ дава невероятни резултати!

За сега можете да поръчате продуктите само при нас чрез наложен платеж:

тел. 02/832-25-21
GSM 0885/412 405, 0898/625 403

www.zdravoslovno.biz


Допълнителна информация можете да получите на горепосочените телефони от 10 ч до 18 ч.



Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Мар 18, 2010 4:32 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Що е диабет

Въведение

В България интернет информацията може да ви помогне отчасти и при проблеми с разпадналата се здравна система. Ние имаме добри лекари, работещи обаче при малки заплати.

Бюджетът за здравеопазване е оскъден, като при това от него се краде безогледно и се управлява некомпетентно. В резултат на това, за всяко посещение при лекар, трябва да чакате дълго, за да може лекарят да пише какво ли не - нещо, с което в развитите страни той не би се занимавал.

Влизате при лекаря, имате проблем, той знае как да го реши цивилизовано, но не може, защото по еди коя си клинична пътека няма отпуснати средства за изследвания и лекарства.

И докато в клиниката, с повече нерви и средства, всеки обикновено се оправя, то в болницата, ако ви се наложи да седите повече от седмица, може да ви изпишат и на носилка, тъй като пак нямало средства, а лекарите са притискани да спазват понякога доста шокиращи правила.

Диабетът е хронично болестно състояние, при което има недостиг на хормона инсулин, в резултат на което глюкозата в кръвта не може да бъде поддържана в нормалните й граници.

Тези граници зависят от индивидуалността на човека, от неговата диета и други фактори, като за нормални стойности се считат тези от 2.8 до 5.8 милимола на литър. Диагнозата за диабет се поставя от лекар, но ако при няколко изследвания на кръвта на гладно се установят стойности над 7.0 mmo/L, това обикновено е сигнал за проблем.

Стойности над 10 mmo/L, са вече доста сериозни и може да очаквате от лекаря предписание и на инсулин. Тези числа медицината е извадила по чисто статистически път. Доколкото обаче процесите в човешкото тяло трудно се описват с прости числа, те са само фактор, от който лекарят ще прецени цялостното ви състояние.

Трябва да се отбележи, че глюкозата е необходима за енергията на нашето тяло, а не някакъв вреден продукт и недостигът й и преминаването на долната граница е дори по-опасно от преминаване на горната. При недостиг на глюкоза, може да се изпадне в състояние, наречено хипоглекемия.

При него обикновено първо спира храненето на мозъка и правилното му функциониране. Хипоглекемията трябва да се познава много добре от диабетиците и близките им, тъй като не е изключение с "повече лечение" и инсулин да се достигне лесно до нея.

Диабетът е много разпространено заболяване. Регистрираните диабетици у нас към здравната каса са над 150 хиляди, а с нерегистрираните бройката се оценява на около 800 хиляди.

Как да разберем имаме ли диабет?

Много диабетици у нас живеят, без да знаят за заболяването си 10,20, че и повече години, докато горните стойности на глюкозата не нарастнат толкова, че да започнат да се проявяват външните признаци на диабета като пресъхване на устата, често уриниране, умора, чести инфекции, прекалено бавно зарастване на рани и т.н.

Диабетът може да бъде открит и при изследване на кръвта за друго заболяване. В по-напредналите страни профилактичните изследвания за диабет са нормална практика, която започва да се възприема отчасти и у нас и нищо не ви пречи да станете част от нея.

При диабет в началната му фаза лечението започва с диета и повече движение, а при по-напреднала фаза - с инсулин и лекарства.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво представлява захарният диабет?

Захарният диабет представлява хронично (дългопродължаващо) метаболитно заболяване (или по-точно група от метаболитни заболявания), което се характеризира с висока кръвна захар (глюкоза). Високите стойности на глюкозата в кръвта се получават вследствие на липсващо производство на хормона инсулин или липса на "отговор" от страна на клетките спрямо инсулина.

Захарният диабет (наричан още захарна болест или само диабет) е на практика доживотно заболяване, което предизвиква увреждане на кръвоносните съдове и нервната система след по-дълъг период от време. Тези увреждания се изявяват като оплаквания от страна на различни органи и системи като сърце и кръвоносна система, ретина и очи, бъбреци, периферни нерви и други.

Човешкият метаболизъм се състои най-опростено в разграждането на храната до основни молекули, които се използват за осигуряване на енергия и градивен материал за клетките на човешкото тяло. Основният енергиен субстрат за човека е глюкозата. У здравия човек нивото на глюкозата в кръвта (кръвна захар) се регулира от няколко хормона, един от които е инсулин.

Инсулинът се произвежда от бета-клетките на панкреаса (задстомашна жлеза). След нахранване, под въздействие на процесите на храносмилане в кръвта се получава голямо количество глюкоза. Инсулинът "вкарва" тази глюкоза в клетките на черния дроб, мускулите и мастните клетки, където тя се използва като основен енергиен източник за всички процеси в човешкото тяло.

Когато кръвната захар се повиши (след нахранване) задстомашната жлеза реагира като секретира в кръвта инсулин, който вкарва глюкозните молекули в клетките и намалява стойността на кръвната захар. Нормалните стойности на кръвната захар се обозначават като "нормогликемия", а съответно по-високите и по-ниските от нормалните - като "хипергликемия" и "хипогликемия".

При болните от диабет след покачване на кръвната захар (след нахранване) панкреасът не отделя инсулин или отделя хормона в недостатъчно количество или клетките на тялото не отговарят на действието на инсулина. В резултат на това нивото на кръвната захар се покачва (хипергликемия). Същевременно клетките страдат от "глад" за енергия и са принудени да намират други енергийни източници.

Високата кръвна захар (над определена стойност) преминава в урината и се отделя с нея. Високата концентрация на глюкоза в кръвта "изтегля" от клетките течности на принципа на разликите в осмотичното налягане и води до обезводняване на тъканите.

Всичко това променя обмяната на веществата в клетката по такъв начин, че се предизвикват увреди на определени тъкани и органи в тялото. Диабетът може да причини както постепенно настъпващи, така и остро настъпващи, животозастрашаващи усложнения.
-------------------------------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво представлява захарен диабет тип 1?

Захарният диабет представлява група от метаболитни заболявания. Съществуват няколко вида захарен диабет, двата основни от които са захарен диабет тип 1 и захарен диабет тип 2. Други по-важни видове диабет са захарният диабет по време на бременност (гестационен диабет), някои типове вторичен диабет и др.

Захарен диабет тип 1 наричан още инсулинозависим диабет или диабет започващ в млада възраст; в днешни дни тези наименования се използват по-рядко тъй като не са напълно правилни. 1 тип захарен диабет представлява хронично, автоимунно заболяване.

При автоимунните болести защитната система на човешкото тяло (имунната система) по погрешка атакува собствени клетки, тъкани и органи, вместо чужди агенти -"нашественици" (като бактерии, вируси, гъбички и др.).

При диабет тип 1 имунната система произвежда специфични белтъчни молекули, наречени "автоантитела" и специализирани бели кръвни клетки, които са насочени срещу и атакуват бета-клетките на задстомашната жлеза, които произвеждат хормона инсулин.

Унищожаването на бета-клетките води до бързо спадане и пълно изчезване на инсулин в кръвта. Причината за развитие на този тип диабет не е напълно изяснена, но се предполага генетична предразположеност и наследственост и "отключване" на този погрешен защитен отговор на имунната система (автоимунна атака) под влияние на някои вируси и други агенти.

Захарен диабет тип 1 се развива предимно в детска, юношеска и млада възраст, но болестта може да се изяви във всяка възраст. Лечението на болните от захарен диабет тип 1 се осъществява сами и изключително чрез инжектиране на изкуствен, лабораторно създаден инсулин.

Около 10% от всички диабетици са болни от 1 тип захарен диабет. Симптомите на захарния диабет тип 1 обикновено се развиват за кратък период от време, въпреки че автоимунното унищожение на бета-клетките може да е започнало години по-рано.

Оплакванията най-често включват повишена жажда и отделяне на урина, постоянен глад, загуба на тегло, замъглено зрение и много силно изразена умора. Ако правилната диагноза захарен диабет тип 1 не се постави навреме и не се започне лечение с инсулин, болният може да изпадне в животозастрашаващо състояние, наречено хипергликемична (или диабетна) кома.
-------------------------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво представлява захарен диабет тип 2?

Захарен диабет тип 2 наричан още инсулинонезависим диабет или диабет с начало в зряла възраст; в днешни дни тези наименования се използват по-рядко, тъй като се смятат за ненапълно правилни. Tова е най-често срещаният тип захарен диабет.

При 2 тип диабет панкреасът (задстомашната жлеза) отделя хормона инсулин, но секрециатя му е неадекватна на нуждите на клетките на организма. Това означава, че инсулинът се отделя в по-малко от необходимото количество или (по-често) клетките не отговарят на действието на инсулина. Това състояние, при което клетките са нечувствителни на инсулин, се нарича инсулинова резистентност.

В отговор на тази нечувствителност бета-клетките на панкреаса започват да произвеждат и отделят повече инсулин, който да повлияе нечувствителните клетки. Въпреки това инсулинът не успява да вкара глюкозата от кръвта в клетките на мускулите, черния дроб и мастната тъкан и кръвната захар остава висока.

Постепенно, тези "високи обороти" на производство на бета-клетките води до тяхното изчерпване и постепенно спадане до понякога пълно изчезване на инсулинова секреция. Около 90% от всички диабетици са болни от 2 тип захарен диабет.

Този вид диабет обикновено се развива при възрастни (над 40-45 години) и е най-чест след 55 годишна възраст, но може да се срещне и в млада възраст. Около 80% от болните с дибет тип 2 страдат от наднормено тегло и затлъстяване. Затлъстяването може да бъде една от причините за развитие на захарен диабет тип 2 в млада или дори юношеска възраст. Хората, в чиито семейства се срещат болни от диабет са изложени на по-голям от обичайния риск за развитие на захарен диабет тип 2.

Захарният диабет тип 2 обикновено се лекува с диета, отслабване, режим на физическа активност) и таблетки (лекарства , стимулиращи секрецията на инсулин от панкреаса или такива, "очуствяващи" клетките на организма към инсулина) в първите години, но обикновено в повече от половината от случаите след известен период от време се налага и включване на инсулин в лечението (бета-клетките на панкреаса са изчерпали вече възможностите си и в организма не се произвежда инсулин).

Симптомите на 2 тип захарен диабет обикновено се изявяват постепенно и не са толкова ясно забележими, както при тип 1. Най-често оплакванията включват постоянна умора, често и в по-голямо количество уриниране (особено през нощта), необичайна жажда, замъглено зрение, чести инфекции, бавно зарастване на рани и язви и, по-рядко, загуба на тегло.

Диабетът с инсулинова резистентност (2 тип диабет) е само едно от група състояния, които много често се срещат в комбинация и се наричат "метаболитен синдром Х". Метаболитният синдром включва нарушен контрол над кръвната захар или диабет 2 тип, повишени триглицериди, повишен LDL (или "лош") холестерол и понижен HDL (или "добър") холестерол, затлъстяване от женски тип, високо кръвно налягане и ненеормален възпалителен отговор.

Честото комбиниране на всички тези болестни промени предполага генетична причина. Страдащите от метаболитен синдром Х са изложени на по-висок риск от сърдечни заболявания (най-вече инфаркт), мозъчни инсулти и тежки увреждания на периферните кръвоносни съдове (тежка атеросклероза).
---------------------------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво представлява гестационния диабет?

Като "гестационен диабет" се означава захарен диабет, който въниква или се открива по време на бременността (по-често през втората и половина).

Значителните хормонални промени в организма на бременната жена улеснява възникването на захарен диабет при генетично предразположени жени.

Обикновено този диабет отшумява след раждането, но развилите този тип диабет са изложени на неколкократно по-висок риск за развитите на захарен диабет тип 2 в последващите години.

Бременните диабетички раждат по-едри от нормалните плодове; освен това у новороденото от майка с лош контрол на кръвната захар могат да са налице редица увреждания, сборно наречени диабетна фетопатия.
----------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво представлява вторичния диабет?

Като "вторичен диабет" се обозначават редица състояния, характеризиращи се с постоянно високи стойности на кръвната захар, получени в резултат на други заболявания или вследствие прием на някои лекарства.

Вторичен диабет се развива например, когато клетките, произвеждащи инсулин в панкреаса, са унищожени от заболявания като хроничен панкреатит (хронично възпаление на задстомашната жлеза, най-често предизвикано от дълготрайна злоупотреба с алкохол), травма или хирургично отстраняване на жлезата.

Вторичен диабет може да се развие вследствие на редица хормонални разстройства като прекомерно производство на растежен хормон (акромегалия) и болест на Къшинг. Най-честите лекарства, които могат да предизвикат или да "отключат" захарен диабет са системно прилаганите кортикостероиди.

Освен диабет, съществуват и понятия като "влошен контрол на кръвната захар", "влошен глюкозен толеранс" и "предиабет". При тези състояния кръвната захар показва по-високи от нормалните стойности, но те не надвишават стойностите, над които се говори за захарен диабет.

Тези състояния се разграничават чрез специални изследвания и всяко от тях означава висок риск за развитие на диабет тип 2, сърдечно съдово заболяване или мозъчен инсулт.

Предиабетните състояния могат да се лекуват или контролират с помощта на правилна диета, намаляване на телесното тегло и спазване на активен физически режим. Тези мерки могат да предотвратят или забавят развитието на захарен диабет тип 2.
------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От какво се причинява захарния диабет?

Недостатъчното производство на инсулин (абсолютно или относително спрямо нуждите на организма), производството на дефектен инсулин (много рядко) или неспособността на клетките да отговорят на действието на инсулина водят до хипергликемия (висока кръвна захар) и диабет.

Докато липсващото производство на хормона инсулин от панкреаса е основният проблем при захарния диабет тип 1, нечувствителността на мастните и мускулни клетки към действието на инсулина, наречена "инсулинова резистентност" е водещия механизъм за развитите на болестта при 2 тип захарен диабет.

Захарен диабет тип 1 се счита за автоимунно заболяване - собствената имунна система на тялото произвежда антитела и специализирани лимфоцитни клетки, насочени срещу бета-клетките на Лангерхансовите острови в панкреаса, където единствено се произвежда хормона инсулин. Тази автоимунна атака унищожава бета клетките, с което сравнително бързо се стига до абсолютна липса на инсулин.

За тип 1 диабет е установена наследственост (по-висок риск за развитие на заболяването ако в семейството има болен от 1 тип диабет) и генетична предразположеност. Установено е, че при този вид диабет сред болните се срещат по-често комбинацията от гени на HLA системата DR3 И DR4. Трябва да се знае, обаче, че наличието на тези гени не означава обезателно развитите на 1 тип захарен диабет.

Предполага се, че тази генетична основа предопределя склонността за автоатака на имунната система при определена стимулация. Поради това се смята, че някои фактори на външната среда като вирусни инфекции (обвиняат се най-често вирусите на паротита и рубеолата, коксаки вирусите и др.),храни (хранене на кърмачетата с краве мляко вместо кърма), стрес и др. могат да отключат заболяването.

Високият прием на захари с храната не е причина за развитите на диабет от 1 тип. По-редки причини за развитите на този вид захарен диабет е унищожаване на бета клетките на панкреаса от някакво заболяване, например хроничен панкреатит (хронично възпаление на жлезата, причинено от дълготрайна злоупотреба с алкохол, камъни в жлъчката и др.)

При захарен диабет тип 2 също е налице наследственост и то много по-силно изразена отколкото при 1 тип. Предполага се, че съществува съществено генетично предразположение за развитите на заболяването, но конкретните гени-"виновници" все още не са категорично установени.

При захарен диабет тип 2 са установени редица рискови фактори, всеки от които увеличава "шанса" за развитие на заболяването. Най-директна зависимост съществува със затлъстяването, като това важи както за по-напредналата, така и за млада, дори и детска възраст. Установено е, че рискът за развитие на захарен диабет тип 2 се удвоява с всеки 20% увеличение на телесното тегло над оптималното.

По-горе беше споменато, че в голям процент от случаите този тип диабет възниква на базата на състояние, наречено метаболитен синдром Х, което се характеризира с инсулинова резистентност. "Нечувствителността" на клетките към инсулин предизвикват отделяне на по-голямо количество инсулин от панкреаса.

Високото ниво на инсулина стимулира чувството на глад и допълнително допринася за поддържане на затлъстяването. По този начин се завърта един "порочен кръг". Други рискови фактори за развитие на тип 2 диабет, някои от които са характеристики на метаболитния синдром Х, са:

* повишено кръвно налягане
* високи кръвни масти (триглицериди)
* развитие на гестационен диабет по време на бременността и раждане на плод над 4 кг.
* диета, богата на мазнини
* консумация на големи количества алкохол
* заседнал начин на живот
* напреднала възраст - рискът се покачва около 45 годишна възраст и нараства значително след 65 години
----------------------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Химията в храните ни докарва диабет

Пестицидите увеличават риска от развитието на захарна болест

Учените са установили нови последствия от влиянието на пестицидите върху организма на човека. Неотдавна те доказаха, че определени хлорирани пестициди увеличават риска от развитие на диабет втори тип. Установено е също така, че колкото по-голямо е въздействието на химикалите, толкова по-висок е рискът от това заболяване

Американски специалисти от Националния институт по екологично здраве - Северна Каролина, проучили свойствата на повече от 31 хиляди пестициди. Именно те се оказали и компоненти на селскостопанските торове.

В продължение на пет години били изследвани повече от хиляда човека, които използвали тези торове с домашни или професионални цели и развили диабет. Седем от всички 50 вида пестициди най-активно предизвикват това заболяване.

Обаче най-ярко изразена е връзката между химикалите и диабета при хора с наднормено тегло. Оказало се, че по-голямото количество мастна тъкан по-дълго време съхранява пестицидите в тялото.

Според учените пестицидите са коварни, защото проникват през носа, очите или устата във вътрешните органи, постепенно се натрупват в тъканите и скоро водят до нарушения в сърдечносъдовата и имунната система.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 14, 2008 12:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кой боледува от захарен диабет?

Захарният диабет е един от най-сериозните здравни проблеми на нашето време. Според съвременни данни, само в САЩ има около 17 милиона болни от диабет, като поне 3 милиона от тях не знаят, че са болни. Отново в САЩ, всяка година се откриват около 1 милион нови случаи на диабет.

Преобладаващият брой от случаите на 1 тип захарен диабет възникват под 30-годишна възраст, като голяма част възникват в детството и юношеството. 1 тип диабет е едно от водещите хронични заболявания при децата. Захарен диабет 1 тип се среща и над 30 годишна възраст, но значително по-рядко.

Болестта засяга еднакво често мъже и жени, по-честа е сред населението на северна Европа и Америка и по-рядка сред азиатските народи. Има установена "унаследяемост" при тип 1 захарен диабет, но тя е много по-слаба отколкото при захарен диабет тип 2. От 5% до 10% от всички случаи на захарен диабет в света са тип 1.

Преобладаващият брой от случаите на 2 тип захарен диабет възникват над 45-годишна възраст, като рискът се увеличава с напредване на възрастта. Над 65 годишна възраст почти 20% от хората страдат от 2 тип диабет.

С широкото разпространение на неправилното хранене, затлъстяването и заседналия начин на живот, захарен диабет тип 2 се среща сравнително често и при млади хора, включително и в детска възраст. 2 тип захарен диабет се среща малко по-често сред жените.

Около 90-95% от всички случаи на захарен диабет се падат на захарен диабет тип 2. В значителна част от случаите захарен диабет тип 2 възниква на базата на затлъстяване и други нарушения в метаболизма, обозначавани комплексно като "метаболитен синдром Х".
---------------------------
puls.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 06, 2009 3:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искам да ви съобщя, че тази тема вече можете да я следите с любопитство във ВЪЛШЕБНИТЕ БИЛКИ






_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov