НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 6:02 am Вижте мненията без отговор
Как изневерява мъжът
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 12, 2008 1:40 pm
МнениеЗаглавие : ??? ?????????? ?????
Отговорете с цитат

Трудно е да се намери верен мъж, а причините за изневярата са различни, твърдят психолози. Според мнозина от тях мъжът е полигамно същество - и ако все още не е изневерил, това в повечето случаи означава, че или отношенията се формират в момента и изневярата е въпрос на време, или това е заслуга на жената, успяла да открие "любовното настроение" и да предотврати изневярата.

Zdrave.bg представя мнението на психолози, автори на статия в "Psychology Today", според която могат да бъдат дефинирани осем типа мъже, от които не трябва да се очаква вярност:

1. Бунтуващото се дете.
В отношенията си с жените той играе ролята на "синчето". Това често се изразява в прекалено голямо увличане по "играчки за възрастни" (например компютърни игри) или хвалби пред приятели. Партньорката му изисква от него постъпка или поведение, съответстващи на неговата мъжественост, но той не е способен да се справи с това и единственото, което прави, е да се бунтува... като децата. Неговата изневяра е открита демонстрация пред жената, че тя не може да контролира на 100% живота му.

2. Закъснял гуляйджия.
Това е мъжът, който се е оженил много рано, без да се "находи". Когато е срещнал бъдещата си жена, той е бил толкова щастлив от факта, че такова забележително момиче отговаря на неговите ухажвания, че веднага се е обвързал с нея. Ставайки по-възрастен и по-солиден обаче, този "закъснял гуляйджия" започва да си наваксва онова, което е пропуснал в младостта - най-вече ухажването на хубави жени.

3. Играещият с огъня.
Този тип страда от повишено влечение към риска. Причината за изневярата на такъв мъж е страстното желание да бъде хванат на мястото на престъплението. Той може например да започне връзка със сестрата на жена си или с момичето на своя приятел, тъй като е обсебен от желанието да извърши някаква авантюра или нещо забранено.

4. Свободна птица.
Той смята, че мъжът е цар и бог и по определение не може да бъде зависим от жената. Бракът не може да ограничи неговата свобода, той е само доказателство за това, че жената е негова собственост и той може да се отнася към нея както пожелае. Не крие своите връзки, нещо повече - демонстрира ги, гордее се с тях и ги смята за признак на своята мъжественост. Угризения и гузна съвест не изпитва, тъй като според неговите разбирания не прави нищо лошо.

5. Пресметливият.
Семейните отношения отдавна са престанали да бъдат привлекателни за него. Страстта е изгубена и той действително иска пътищата с някога любимата съпруга да се разделят завинаги. Но той също знае, че ако стане инициатор за развода, неговата жена може да превърне живота му в ад. Затова продължава да живее с нея, прикривайки се зад чувството за дълг, и й изневерява без да изпитва угризения на съвестта, тъй като в неговите представи бракът отдавна е изчерпан.

6. Завоевател на сърца.
Този мъж е ловец. Той в голяма степен е привлечен от самия процес на завладяване на жената, а не от крайния резултат. Готов е на всичко. Но когато "плячката" е в ръцете му, загубва интерес и отново тръгва на лов. Той е умел изкусител и познавач на женските желания - затова съблазнената от него жена е готова да му прости всички прегрешения, а по този начин всъщност му открива пътища за нови и безкрайни завоевания.

7. Търсещият оправдание.
Семейните отношения на този мъж не са толкова лоши, за да се прекъснат, но не са и толкова добри. Ако той избере раздялата, би се почувствал виновен. Затова решава да лъже своята половинка с надеждата, че тя сама ще избере раздялата, когато разбере за приключенията му. Друг вариант на търсещия оправдание мъж е наличието в къщи на порядъчна, достойна и идеална съпруга, която го провокира да си търси по-малко съвършена любовница.

8. Клиент за бързо обслужване.
Жената на този мъж често използва съпружеския секс като средство за манипулиране на своята половинка. Когато мъжът "се държи лошо", тя просто го лишава от секс. И той задоволява своите потребности с други. Не изневерява в знак на протест и не се опитва да доказва каквото и да било, а прави това само от физическата необходимост да даде изход на своята сексуална енергия.




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 12, 2008 6:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То май всички мъже се вместиха в тези, представени типове Laughing Laughing
Но какво да се прави като живеем в общество, където властва патриархалният модел, при който мъжът е главен, а жената е в негова услуга. Така, че за раздутото Его на голяма част от мъжете са впрегнати всякакви оправдания на психолози, психиатри и т.н. учени глави.
Всякак се мъчат да ни убедят, че за едни и същи "прегрешения", като изневерите при мъжете си има видиш ли причини - психологически, психически и др., а при жените - те го правят защото са покварени. Изневеряващият мъж е "мачо", "готин коцкар", "ми той може"... и го прави защото нещо му куца - я в детството, я в службата, я на друго място. Изневеряващата жена е "пропаднала", "мръсница"... и го прави защото е порочна, лоша съпруга, безотговорна майка.
Направо ми се повдига от такова безпринципно отношение и двоен стандарт, прозиращи в разни статии и предавания по медиите.
Но колкото и оправдания да се измислят, изневярата /независимо на мъж или жена/ си остава лъжа към партньора и всеки, който има претенции пред себе си за почтеност не би могъл да я нарече другояче.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 13, 2008 10:28 am
МнениеЗаглавие : Re: ??? ?????????? ?????
Отговорете с цитат

kati написа:
Според мнозина от тях мъжът е полигамно същество ...


Психолози и т.н. ... Може и да са били полигамни, някога, ама дали сега биха могли да бъдат?!

Просто не мога да си представя как един мъж би насмогнал да удовлетвори алчните за материални ценности и блага стремления, както и жадни за секс желания на няколко жени.!

Или пък да вземе да си направи харем - да речем ... ами какво ще прави с децата, които ще му се народят?! Защото те ще са народят - така или иначе, просто такава е тенденцията, такъв е женския инстинк, пък и мъжкият - да се възпроизвеждат, при това масово.

Или понеже е полигамен прелитайки като гарга от жена на жена ще ги зарязва така, както зарязва и жените си?!

Впрочем на това му се казва ... безотговорност.


kati написа:
1. Бунтуващото се дете.
Неговата изневяра е открита демонстрация пред жената, че тя не може да контролира на 100% живота му.


По-скоро според всички закономерности на природата и живота това е демонстрация на невъзможност самия изневеряващ мъж да контролира себе си.

А човек, който не може да контролира себе си не би могъл да контролира нито една ситуация извън себе си.

Независимо от това дали ще демонстрира пред съпругата си съответната връзка с любовницата си.

По-скоро той демонстрира недостатъците си.


kati написа:
2. Закъснял гуляйджия.
...този "закъснял гуляйджия" започва да си наваксва онова, което е пропуснал в младостта - най-вече ухажването на хубави жени.


Това пък е върха на тоталната безотговорност, нелечима патология плод на неадекватност.

Подобен мъж има сериозни психични проблеми, продиктувани от поведението на родителите му по време на неговото детство и младост.

По-скоро той бяга най-откровено от отговорност поради факта, че изпитва непреодолимо отвращение към семейството като такава единица и институция.

Така "наказва" родителите си, съпругата си и съответната любовница. Това е неговото тихо тържество.

Жална работа ...


kati написа:
3. Играещият с огъня.
Този тип страда от повишено влечение към риска. ... ... е обсебен от желанието да извърши някаква авантюра или нещо забранено.


Това са безумните демонстрации на комплексара, който не може да реализира никъде себе си.

Затова, без да има връзка с разума си той се старае да привлече вниманието на любовницата или поредната жена в живота му.

По този начин създава илюзия за себе си на безценен партньор, на когото може да се разчита.

Това е неговият начин да каже: "Да не си въобразявате случайно, че сте по-добри от мен?!"


kati написа:
4. Свободна птица.
Той смята, че мъжът е цар и бог и по определение не може да бъде зависим от жената. Угризения и гузна съвест не изпитва, тъй като според неговите разбирания не прави нищо лошо.


По определение ... това вече е сериозна диагноза. Т.е. ... в зависимост от случая това са няколко диагнози.

Но ... ще се спра само на два варианта от тях.

С нарцисизъм и ... психопатия.

И двата сме ги коментирали в дени други теми.

Страшничко си е да попаднеш на такъв мъж, защото това е съвършения тиранин и манипулатор, при това и садистичен.

А има и трети вариант ... социопатия.

И него сме го коментирали във форума. Той е още по-страшен от психопатията!


kati написа:
5. Пресметливият.
Семейните отношения отдавна са престанали да бъдат привлекателни за него. Страстта е изгубена ... ... изневерява без да изпитва угризения на съвестта, тъй като в неговите представи бракът отдавна е изчерпан.


Тук при този тип просто никога не е имало ... любов. Най-вероятно той живее по сметка със своята съпруга, от личен интерес.

Страстта не е любов, тя е емоция, ефтина и илюзорна като целият материален свят.

А знаем, че в материалния свят всичко се руши. Толкова е просто е да се досетим, че и страстта съответно се руши, отминава.

Но ... ако наистина съществува любов между два индивида, то тя не може да бъде разрушена по никакъв начин и от никого.


kati написа:
6. Завоевател на сърца.
Този мъж е ловец. Той в голяма степен е привлечен от самия процес на завладяване на жената, а не от крайния резултат. Готов е на всичко. Но когато "плячката" е в ръцете му, загубва интерес и отново тръгва на лов.


Този мъж просто е патологичен случай на ... садист.

Той съвсем съзнателно издевателства над емоционалните и неовладяни изблици на жената. Подиграва се с нейните чувства демонстрирайки своето превъзходство на индивид.

Готов е на всичко за да види женската слабост и зависимост от себе си за да се чуства пълноценен и да тържествува като завоевател.

Оттук нататък следва: "Колкото повече, толкова повече." И толкова по-добре!

Патология! Какво да се прави, отново избиване на комплекси натрапени и създадени в ранно детство от мама и тате.

Това е. Поведение от такъв тип просто е демонстрация на ... пълна пародия ...


kati написа:
7. Търсещият оправдание.
Семейните отношения на този мъж не са толкова лоши, за да се прекъснат, но не са и толкова добри. Ако той избере раздялата, би се почувствал виновен.

Друг вариант на търсещия оправдание мъж е наличието в къщи на порядъчна, достойна и идеална съпруга, която го провокира да си търси по-малко съвършена любовница.


Това пък е индивид, който е бил подтискан в детството си. Индивид, който е живял в несигурност и непрекъснат стрес, при това е бИл малтретиран.

Тези два фактора са и основната причина такъв тип мъж да се чувства винаги виновен.

Той се оправдава винаги и във всеки един случай именно поради факта за чувството за вина. Това го комплексира. И съответно мъжа започва да доказва, естествено сам на себе си, защото въпреки всичко го владее неистов страх да не бъде разкрит в ... простъпката си.

А доказването й пък е най-сигурния начин да се сдобие с любовница.

Търсещият оправдание мъж с почти идеалната съпруга е варианта когато самия той не може да овладее ситуацията, в която е попаднал и не може да я контролира. Хм, лоша работа ...

Тогава той търси мотиви за да оправдае подлата си постъпка на забежката, която е направил с любовницата и ги намира, естествено.

Съпругата му се превръща изведнъж във властна и многознаеща грубиянка, която го малтретира едва ли не, ограничавайки и използвайки го във всичко.

Спомени от детството му, какво да се прави ...

Така той се превръща в един невинен страдалец, който търси спасителен остров в забежката при любовницата си.

Но видите ли, понеже е отговорен!!!, не желае да "разбива" семеството си ...

Такъв тип мъж просто е ... страхлив подлец.

А страхливците и подлеците никой не ги обича ...


kati написа:
8. Клиент за бързо обслужване.
Жената на този мъж често използва съпружеския секс като средство за манипулиране на своята половинка. ... прави това само от физическата необходимост да даде изход на своята сексуална енергия.


Манипулиран може да бъде само слабият индивид или този, който позволавя да бъде манипулиран, защото просто му харесва. Отново патология ... сори.

На това пък му викаха мазохизъм.

Той изневерява, защото предвкусва разрязяването на самата изневяра, която ще го нарани. От това просто изпитва удоволствие ... именно това е неговата физическа необходимост да даде изход на своята сексуална енергия.

В противен случай той е неспособен да се съвъкуплява, с която и да било жена.

Цялата тази картинка с определението на видовете изневеряващи мъже е преобладаваща в днешно време.

Та ... какъв може да бъде мъжа като индивид по принцип в днешното съвремие?! Sad

Някой беше казал, че той е полигамен ... по началото си.

Греши! Мъжът просто е деградирал не само като личност, ами и като индивид, с течението на хилядолетията време ...Той отдавна се е обезличил като такъв.

Ние всички забравяме, че първо сме човеци.

Ние всички живеем в двуделението на дуалния ни свят - мъж и жена, добро и лошо, красиво и грозно. Затова и деградираме.

А всичко просто е едно цяло - допълващо се взаимно с другото до него, а не разделящо се.

Живеейки в разделението губим своя собствен облик на човеци, оттам на индивиди и т.н., и т.н.

Затова мъжете се превърнаха в жени и обратното - жените в мъже.

Половете станаха неустановени ... сори.

Вървим с мощна крачка към собствената си погибел, защото така ни харесва ... защото не разбираме живота.
Rolling Eyes Crying or Very sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 13, 2008 10:37 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Направо ми се повдига от такова безпринципно отношение и двоен стандарт, прозиращи в разни статии и предавания по медиите.


Прозиращи ли?! Shocked

Та те са очевадещи, taniuga!

Те са стил на поведение, те са основния ни модел на поведение, те са повсеместния начин на упадъчен живот ... те са нашето фолкаджийско общество.

Те са нашата ефтина демострация на тоталното ни българско невежество, на нашата деградация българска ... Crying or Very sad

Но аз като че ли успях да си изградя някаква своего рода защита от цялата тази ситуация.

Каква е тя ли?! Може да прозвучи много цинично но ... позицията на наблюдателя.

Е, така е. След като разбрах, че не аз съм тази, която ще промени хората и техния личен обозрим свят, взех че си седнах на дупето и ... се настроих просто само да ги наблюдавам.

Вече не се отвращавам от тях и спря да ми се повръща от неестественото им поведение ... явно автоматично се включи естествената ми природа на самозащита.
Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 6:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мъжете изневеряват по-добре


Според проведено изследване на учените от университета "Вирджиния" в Ричмънд става ясно, че мъжете по-добре разпознават съпружеската изневяра, съобщава The Independent.

"Искахме да разберем кой по-добре ще разпознае съпружеската невярност - мъжете или жените, разказва д-р Андрюс. И разбрахме, че мъжете усещат измяната по-добре, но също така са склонни и да ревнуват неоснователно", твърдят изследователите.

В проучването участвали 203 двойки. Оказало се, че 29% от мъжете са изневерили поне веднъж, докато при жените този процент бил 18.

Може би именно затова по-лесно разпознават признаците за кривването от правия път.

По време на анкетата, жените участнички са разпознали признаците за изневяра в 80% от случаите, но резултатите на мъжете били къде-къде по-добри.

В 94% от ситуациите представителите на мъжкия пол са преценили правилно, че е имало прегрешение.

"Интересното е, че жените по-умело замаскират следите си след изневяра, но все пак мъжете я "надушват", отбелязват още учените.

Според тях това потвъждава теорията, че еволюцията е научила мъжете да бъдат бдителни по въпроса за верността на своята партньорка.

dnes.bg




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 11:40 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Мъжете изневеряват по-добре
"Искахме да разберем кой по-добре ще разпознае съпружеската невярност - мъжете или жените, разказва д-р Андрюс. И разбрахме, че мъжете усещат измяната по-добре, но също така са склонни и да ревнуват неоснователно", твърдят изследователите.

Kак мъжете хем усещат изневярата по- добре, хем пък ревнуват неоснователно, което значи, че се заблуждават. Противоречиви твърдения.
Мисля, че това е поредната статия, която трябва да ни убеди, че мъжкият пол е по-съвършен. Като се твърди, че "мъжете изневеряват по-добре" се вменява мнението, че изневярата не е за всеки, т.е не е за жените, които не умеят да го правят.Но видиш ли, мъжете го правят добре / майстори/ и това донякъде ги оправдава..
Направили изследване на 203 двойки, което е твърде малка извадка за такова изследване и резултатите не могат да претендират за достоверност.
Колко енергия и време на т.нар. учени са впрегнати да се утвърждава "различието" между половете, да се доказва, че трябва да се примиряваме с подобни, налагани ни "различия", които просто са измислени от хората да обслужват нечии интереси...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 12:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Колко енергия и време на т.нар. учени са впрегнати да се утвърждава "различието" между половете, да се доказва, че трябва да се примиряваме с подобни, налагани ни "различия", които просто са измислени от хората да обслужват нечии интереси...


Толкова, колкото е необходимо за да ни убедят в превъзходството на мъжете! Laughing Cool

Странна работа, защо не написаха нещо, което да ни равнопоставя и двата пола, и което да ни разяснява как да живем в хармония едни с други?! Sad Confused

То, че жените отдавна са се замозабравили е вярно. Забравили са собственото си предназначение поради факта, че мъжете забравиха пък ... своето такова.

Системата може да съществува единствено чрез дисбаланса в нас самите.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 1:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
taniuga написа:
Колко енергия и време на т.нар. учени са впрегнати да се утвърждава "различието" между половете, да се доказва, че трябва да се примиряваме с подобни, налагани ни "различия", които просто са измислени от хората да обслужват нечии интереси...


Толкова, колкото е необходимо за да ни убедят в превъзходството на мъжете! Laughing Cool

Странна работа, защо не написаха нещо, което да ни равнопоставя и двата пола, и което да ни разяснява как да живем в хармония едни с други?! Sad Confused



Точно това имам предвид - как се набляга и се преекспонират различията, които противопоставят или сравняват / кой е по..., кой е най.../ - търсят се под дърво и камък само и само да ни се навират в очите. То човек с човек е различен и уникален и се чудя как т.нар. учени поставят в стоги рамки големи групи хора по принцип. Особено се удивлявам на заключения за половете. Да сложиш в рамки по 50 % от всички хора и да им приписваш качества наедро - това ми звучи несериозно и демагогски.
В същност не оспорвам статията по отношение на изневерите, просто се учудвам, че се набляга на разграничаването и разделянето на половете , а не на обединяващите неща.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 3:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Повечето са такива "разграничаващи". Не ми се ще да мисля, че някой има интерес непрекъснато да противопоставя половете. По-скоро се опитват да ни накарат, по-добре да разбираме другите, когато се държат по начин, който не ни харесва и "да се поставяме на тяхно място" уж. Но съдейки по реакциите и на други от подобни публикации, май ефектът е обратен. Sad Rolling Eyes




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 11:55 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
То човек с човек е различен и уникален и се чудя как т.нар. учени поставят в стоги рамки големи групи хора по принцип. Особено се удивлявам на заключения за половете.

Да сложиш в рамки по 50 % от всички хора и да им приписваш качества наедро - това ми звучи несериозно и демагогски.

В същност не оспорвам статията по отношение на изневерите, просто се учудвам, че се набляга на разграничаването и разделянето на половете , а не на обединяващите неща.


Думата "учени" звучи просто много достоверно и ... убедително.

И двете прекрасно занем, че учените са били винаги използвани за най-пъклените дела на тази Земя.

В случая просто се работи в ... детайла. Работи се в негативно направление.

Гъделичкането на Егото е "голяма работа" ... то поражда егоизъм, нарцисизъм и ... не на последно място демонизъм.

Това е поощрение не за обединение, а за разединение ... Laughing Laughing Laughing на принципа - разделяй и владей!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 12:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Не ми се ще да мисля, че някой има интерес непрекъснато да противопоставя половете.


Грешиш, Кати! Не съм съгласна с теб. Определено има "някой", по-скоро някои, които имат прекалено голям интерес от ... разделението на половете.

Спомни си, че това го пише и в ... библията.

Тогава когато Ева предложила на Адам да си гризне от ябълката! Cool

Тук е използвана алегорията и всеки що-годе знаещ човек ще разбере, че става въпрос за ябълката на познанието.Познанието за истината на живота!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 12:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Aз си знам, че го има подтикването към разделение, в частност и на половете, само ми се искаше да не беше така... Sad Голяма част от проблемите на човечеството произтичат от него, сами си усложняваме живота. Sad



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 12:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Думата "учени" звучи просто много достоверно и ... убедително.[/quote]
Точно затова наричам авторите на подобни статии "тъй наречени учени", сиреч не истински. Имам впечатления от хора, занимаващи се с "т. нар.наука” – изследващи и описващи много ненужни, дребни неща, понякога извадени съзнателно от контекст и представящи ги за фундаментални открития. Те самите много сериозно си вярват и се вземат насериозно което мен лично ме забавлява. Нямам нищо против ако заниманията им са безвредни, но когато се внушават идеи за превъзходство, разделение или пренебрежение към отделни групи хора, считам подобни действия за манипулация на обществото с определени цели.
Моите искрени почитания към истинските творци на науката на които дължим прогреса на човечеството.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 1:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Думата "учени" звучи просто много достоверно и ... убедително.

Точно затова наричам авторите на подобни статии "тъй наречени учени", сиреч не истински. Имам впечатления от хора, занимаващи се с "т. нар.наука” – изследващи и описващи много ненужни, дребни неща, понякога извадени съзнателно от контекст и представящи ги за фундаментални открития. Те самите много сериозно си вярват и се вземат насериозно което мен лично ме забавлява. Нямам нищо против ако заниманията им са безвредни, но когато се внушават идеи за превъзходство, разделение или пренебрежение към отделни групи хора, считам подобни действия за манипулация на обществото с определени цели.
Моите искрени почитания към истинските творци на науката на които дължим прогреса на човечеството.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov