НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 8:24 am Вижте мненията без отговор
Още за глобалното затопляне - противоречия
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 7:16 pm
МнениеЗаглавие : ??? ?? ?????????? ????????? - ????????????
Отговорете с цитат

Различни гледни точки: Rolling Eyes

- в цялата идея зад “глобалното затопляне” и “климатичните промени” има доста повече религия, отколкото наука. Изследванията и изводите, на които тя се крепи, се базират главно на недоказани корелации и компютърни климатични модели с неизвестна вярност, а не на сериозни научни изследвания, които могат да бъдат неопровержимо доказани и повторени (каквато е практиката за да бъде едно научно изследване признато).

- тази религия е подкрепяна от политици и бюрократи, които с нейна помощ се сдобиват с все повече власт над индустрията и над отделните държави (особено малките като нашата). Тази власт произтича от правото на бюрократите да раздават квоти, да налагат ограничения и да разпределят фондове. Те са подкрепяни от много псевдо-екологични организации, които са на хранилката на тия фондове.

- покрай паниката с тия измислици-премислици бяха забравени и отидоха на заден план в общественото внимание истинските екологични проблеми, пред които Земята е изправена. Замърсяването на въздуха (с вредни газове и твърди частици, не с СО2), повсеместното изсичане на горите и ерозията на почвата, предизвикващи масови засушавания, промишлените отпадни води, промишленият риболов и ловът на китове, нефтените разливи - това са много сериозни въпроси, за които вече никой не говори.

- много от “решенията” и мерките, които се вземат за забавяне на глобалното затопляне всъщност вредят на природата - вятърните електроцентрали избиват прелитащите птици, при производството на биодизел не само се изхвърля повече СО2, отколкото при горенето на същото количество бензин, ами и търсенето му ще повиши сечта на гори в латинска Америка, а прехвалените енергоспестяващи крушки съдържат сума отровни вещества и технология за рециклирането им няма.

kaka-cuuka.com


Какво да мисли човек вече... Rolling Eyes




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov