НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Дек 01, 2023 9:24 am Вижте мненията без отговор
Надежда за болните от Мултиплена склероза (МS) и техните сем
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 13, 2009 11:13 am
МнениеЗаглавие : Надежда за болните от Мултиплена склероза (МS) и техните сем
Отговорете с цитат

Доказано е, че МS е свързана с проблеми на имунната система. Възможно е имунните клетки да започнат да атакуват освен често срещани вируси и бактерии, също и миелина на собствената си централна нервна система. Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за възстановяване на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.

Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза. Особено важно е, че пикногенолът заздравява самата кръвно-ликворна бариера и така не допуска преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS.

Нарушена концентрация и свръхактивност

Пикногенолът оказва благотворно влияние, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система.

Така се постигат следните резултати: общ успокояващ ефект; значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача; намалена импулсивност в поведението; намалена агресивност; субективно усещане за психически комфорт; повишен контрол върху собствените мисли.

При деца и юноши ефектът му се изразява още в: подобряване на оценките в училище; повишена дисциплинираност и сдържаност както в клас, така и вкъщи, подобряване на отношенията с братята, сестрите и връстниците; повишена изпълнителност и подобрено сътрудничество с учители и родители.

Гинкго билоба

Това е най-древният вид дърво на Земята, което се е срещало в нейната флора още преди 200 000 години. Името му се свързва с формата на листата му, които са двуделни. Фосилите му са открити при разкопки на древни слоеве в Европа и Америка. Преди 10 000 години при едно от последните заледявания неговите находища значително са намалели. Останало е повече в Япония и Китай – там го наричат “Дървото на здравето” и го използват повече от 5000 г. Оттам отново се е разпространило по света и сега се среща навсякъде, включително и в България.

Гинкго се е утвърдило като един от най-перспективните антиоксиданти, защото неутрализира свободните радикали и абсорбира някои токсични химикали, които иначе биха могли да увредят ДНК и органелите на клетките.

Гинко билоба е особено полезен за най-малките кръвоносни съдове – от него те стават здрави и еластични. Това се дължи на подчертано благотворния ефект върху клетъчните мембрани и върху съединителната тъкан.

Същевременно Гинко билоба подобрява здравината и еластичността на еритроцитите и улеснява преминаването им през капилярите. Така се подобрява кръвообращението в мозъка, крайниците и навсякъде, където капилярите са особено тесни, притиснати или извити, като например в очите, вътрешното ухо, увредени участъци от мозъка и сърцето и т.н.

Използва се за профилактика и лечение на недостатъчност на мозъчното и периферното кръвообращение, смущения в концентрацията и паметта, разсеяност, обърканост, световъртеж, замаяност, липса на енергия, лесна уморяемост, депресия, старческа деменция, шум в ушите, мигрена, астма, атеросклероза, главоболие и много други. Може да подобри състоянието на хора с инсулт и инфаркт, ангина пекторис, диабетна микроангиопатия, синдром на Рейно, болест на Алцхаймер и пр.

Зелен чай
Зеленият чай съдържа химични вещества, наречени полифеноли, които също са мощни антиоксиданти. Същевременно в него има двойно по-малко кофеин, отколкото в кафето. Установено е, че хората, които пият по 5 чаши зелен чай дневно, увеличават жизнеността си и стават по-устойчиви на болести, в това число рак, сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт, кариес на зъбите, болести на венците и др. Освен това употребата му нормализира холестерола и помага да се избегне лошия дъх от устата.

Млечен бодил

От семената на това растение се получава силимарин – утвърден хепатопротектор, който помага на чернодробните клетки да се възстановяват и стабилизира техните мембрани. Доказано е, че тази билка подобрява способността на черния дроб да пречиства кръвта и го предпазва от вредното действие на лекарства, алкохол, наркотици, пестициди, бактериални и други токсини, попадащи в организма от храната, водата и въздуха.

Млечният бодил се използва при лечението на хепатит, цироза и други чернодробни болести. Ефектът му обаче е много по-добър, когато се употребява от здрави хора с цел профилактика. Черният дроб като най-голяма и важна химична лаборатория в организма се нуждае от подпомагане, за да си върши добре работата. За съжаление, доста често вместо подпомагане той получава претоварване и така се създават условия за лошо здраве. В такива случаи трябва да се вземат спешни мерки като регулиране на диетата и едновременно с това приемане на специализирани добавки (хепатопротектори).

Боровинки

Всеки знае, че боровинките са полезни за зрението, тъй като са богати на витамини. Едва ли си даваме сметка обаче за тяхната истинска сила.

Ако обичате планината, знаете колко мощни са нейните енергии.
Представете си, че само за един ден си направите експеримента да лежите голи цял ден и цяла нощ на надморска височина около 2000 м. Най-вероятно след това ще имате нужда от бърза помощ поради тежко слънчево изгаряне, обезводняване и настинка.

Как тогава боровинките издържат на тези условия, и как оцеляват през зимата, когато дърво и камък се пукат от студ? Това явно се дължи на някакви необикновени техни свойства. Заслужава си да потърсим сила от тях…

Житни кълнове

Те са богати на фитохормони, ензими, витамини, протеини и естествени антиоксиданти. Без съмнение са много полезни за здравето – житното зърно, заедно с микроводораслите, символизират самообновяващия се живот. Това са двете растения, свързани със Слънцето по един изключителен, неповторим начин. Съчетаването им поставя началото на нов етап в отношението ни към здравето и живота – едно многообещаващо ново начало!

Супер антиоксидантът AquaSource основателно претендира за първото място сред подобни препарати. Това се дължи на изключително добрия му състав: пикногенол, гинко билоба, зелен чай, пшенични кълнове (екстракт от около 1 kg екологично отгледано жито), боровинки, млечен бодил и два вида водорасли – Кламатско водорасло AFA и червена Дуналиела салина.

Този препарат съчетава мощното антиоксидантно действие на пикногенола с благотворното повлияване на микроциркулацията от страна на Гинко билоба, стимулиращото въздействие върху черния дроб на млечния бодил и общо подмладяващия ефект на зеления чай. Същевременно житните зародиши, билките и водораслите осигуряват богат приток на жизненоважни хранителни вещества. При ежедневно приемане това осигурява условия за поддържане на великолепно здраве.

Някои съставки на Суперантиоксиданта се намират и отделно и се използват самостоятелно за лечение и профилактика на определени болести. Тяхното съчетаване обаче е за препоръчване, защото по този начин с по-малки дози се постига същия ефект и освен това въздействието им е по-цялостно.

Никой не е напълно здрав и всеки има нужда от подпомагане на едни или други функции – ето защо един широкоспектърен продукт с универсално действие е за предпочитане, особено ако човек не обръща специално внимание на начина си на живот и хранене. Още повече, че всички тези съставки не са само с антиоксидантно действие – те са билки с мощен профилактичен и регенеративен ефект, който се дължи на най-различни механизми на действие и е патентован от самата Природа!

Суперантиоксидантът AquaSource е мощна комбинация от няколко съставки, подбрани след внимателно проучване. Всяка една от тях самостоятелно има благотворно действие върху организма, но при комбинирането им техният благотворен ефект се подсилва още повече.

Синергия – цялото е повече от сбора на частите

От гледна точка на холистичната медицина този продукт е особено интересен и с това, че внася в организма на човека подбрани и хармонично съчетани субстанции от различни енергийни центрове и зони на нашата планета.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Yordan Petkov
Регистриран на: 21 Мар 2009
Мнения: 62
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 24, 2009 3:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Имам известен опит с хора с тези проблеми.Те са свръх амбициозни,да постигнат професионалната си реализация е това,което са сложили над всичко друго.При опитите си да коригират тази си нагласа се получиха подобрения.За съжаление не правят достатъчно и са по склонни да умрат от колкото да променят част от мисленето си.Тук не става въпрос за пълна промяна,а само за определени нагласи,но и те ги затрудниха.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 24, 2009 3:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Амммиииии ... Егото, Егото ... Rolling Eyes

И привързаностите към стремежа за реализациите! Confused

Бъди това, което си и проблемите ти ще бъдат по-малко. Confused Sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov