НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 6:37 am Вижте мненията без отговор
Мощта на Луната
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 22, 2008 11:06 am
МнениеЗаглавие : ????? ?? ??????
Отговорете с цитат

Всяка вечер, обгърната в тайнствен ореол, Луната се появява на небосклона винаги в различна осанка. Наблюдаваме я всеки път- различна по форма, цвят, сила на сияние, но винаги неизменно тънеща в мистерия.

Според учени Луната влияе много силно върху хората още от раждането им, особено силно по време на съзряването, а най-осезателно е въздействието и върху жените. Този озадачаващ феномен има своите обяснения.

Доказано е, че циклите на Луната контролират приливите и отливите, а живите организми са съставени от 75 % вода, следователно логично следствие е тя да засяга и нас.

Още в най-древни времена, когато Луната е била единствения източник на светлина нощно време, фазите, през които тя е преминавала са оказвали изключително силен ефект върху хората.

Тази зависимост е заложена в идентичността ни още от тогава. Макар в съвременното ни ежедневие тъмнината на нощта да е разсейвана от всякакви изкуствени източници на светлина, ние продължаваме да се влияем от лунните цикли.

Преминавайки през всяка една от фазите си, Луната влияе върху емоциите и настроенията ни. Нашите собствени физиологически фази са обвързани с нейните, макар и да не съвпадат с точност. Всеки един от тези лунни цикли съответства на различни житейски периоди.

Луната преминава през 13 цикъла годишно. Всеки цикъл е съставен от 4 фази, а всяка от тях ни въздейства, точно както при приливите и отливите. И ако научим какво влияние точно оказват върху нас, това ще бъде от особена полза занапред в решенията и действията ни.

Първата фаза е Новолуние. Това са дните, когато Луната е изцяло обгърната в тъмнина. Този период се съизмерява с енергията на новото начало. Това е много благоприятно време, което предразполага встъпването в нови начинания.

Пълнолунието , от своя страна, обуславя период, в който е уместно приключването на даден проект.

Между Новата и Пълната Луна е фазата на първата четвърт или Растящата Луна. Тогава тя влияе особено благоприятно върху започване на строежи, създаване на нови проекти, записване на курсове. Креативността се възнаграждава независимо дали е насочена към актуални, бъдещи или възобновяването на минали планове.

Между Пълнолуние и Новолуние пък е периода на последната четвърт или Намаляващата Луна. Тя носи енергията на освобождаването. Приключвате с всичко на чисто, благоприятен период за надрастване над трудности, с които сте обременени, промяна в прическата, или основно почистване.

Това е най-подходящия момент, в който да се отърсите от всички буксуващи проблеми и да въведете промяна.

Целият този цикъл на четирите лунни фази обхваща период в рамките на 28 дни. Тази природна обусловеност е същата, както при менструалния цикъл при жените. Затова ние сме доста по-зависими от Луната от мъжете.

Ето защо в повечето митологии тя е представена и като образ на женско божество. Луната е небесно тяло, което свети с отразена светлина. Това явление се асоциира с психологията на женската същност.

Според някои традиции на жената се приписва пасивната част от възпроизводителния процес, тъй като в него тя е тази, която получава и съответно бива оплодена.

Нещото, което винаги е плашело хората още от древността са затъмненията. Средно на година настъпват 4 затъмнения- 2 лунни и 2 Слънчеви. Интересен е факта, че те влияят на световни събития.

Принцеса Даяна, например, която носи името на Богинята на Луната, се превръща в една от съвременните митични икони. Нейният житейски път е осеян с яркото присъствие на тези феномени. По време на такива затъмнения тя е сключила брак, родила е единият от синовете си, развела се е, а по-късно затъмнение бележи и датата на смъртта и.

На глобално равнище всички ние сме засегнати от тези природни процеси. Озадачаващо малък е броят на хората, родени по времето на затъмнение, но затова пък датата на подобно явление, предхождаща рождението на всеки един от нас, оказва влияние върху целия му живот.

Тя носи названието Пренатално затъмнение /предхождащо раждането/ и има склонността да оказва влияние върху събития, които по-късно белязват с промени битието ни.

Луната влияе и върху теглото ни. Особено актуална напоследък е Лунната Диета, при чието правилно спазване специалисти обещават активно отслабване с по килограм на седмица.

Всички тези факти, обаче, далеч на изчерпват мистиката, обгръщаща Луната. Още много мистерии остават неразктити около нея, и начина, по-който тя ни влияе. Но и малкото, което знаем може да ни помогне.

Особено ще ни е полезно да следим Лунния календар и да се научим да се възползваме от фазите, в които тя се намира.

Съумеем ли да ги насочим така, че те да благоприятстват ежедневието ни и да спомагат за правилната посока на действията ни, ще се научим да познаваме по-добре същността си.

Човек таи безброй неподозирани способности в себе си. Надали някога въобще ще открием повечето от тях, но с разгадаването на Луната и използвайки нейната мощ, ние се приближаваме една крачка по-близо до тайната на съвършенството.
------------------------------------------------------
rozali.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 12:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не исках да отварям нова тема и понеже в тази се заговори за Луната бих искала да попитам какво да му се невиди е това Бяла Луна ?Селена - Бяла Луна и Лилит - Черна Луна мисля беше ! Знам ,че е свързано с астрологията .Търсих в нета ама то само някви пуканки пишат на арабски.Човек нищо не може да схване !

Много моля ако някой има познания или информация нека я сподели !

Danke Laughing

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 12:46 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Засега се сещам само, че първата жена преди Ева се е казвала Лилит - тя е била създадена като Адам - от кал и е била равна нему. Това малко е тема табу в официалната религия. По-нататък не се сещам в момента какво се случва, та тя е низвергната и на нейно място Бог създава Ева от реброто на Адам, по тази причина не се счита, че е равна, а и се отрежда подчинено положение.

На нейното име е кръстена предполагаемата друга "Луна", т.е. спътник на Земята, който не се вижда, смята се, че поради някаква космическа катастрофа се е раздробил на парчета, които по силата на гравитацията продължават да обикалят около Земята /нещо като голям пръстен/ и също оказват влияние на всички земни процеси.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 1:01 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност за да не говоря глупости наизуст, ето малко по-адекватно /предполагам/ инфо - от вариантите, които открих на първо бегло търсене по-синтезирания:

Лилит - черната луна
Нека първо да ви представя черната луна като астрономично явление. Това не е планета или друго небесно тяло, а чувствителна точка, която може да бъде изчислена от орбитата на Луната около Земята. Орбитата на Луната не е кръгова, а леко елипсовидна. Елипсата има два фокуса. Ако вземете лунната орбита, в единия от двата фокуса е Земята. Другият фокус е празен. Тъкмо там се намира загадъчната черна Луна, Лилит. Според мен е доста очевидно, че трябва да се мисли за този втори фокус като за чувствителна точка, защото той явно е свързан с положението (позицията) на Земята и Луната.

Лилит e символ на протеста, гнева и неопитомената сексуалност на жената.
Лилит е жена в най-широкия и съвременен смисъл на думата. Най-старите археологични доказателства за митологичното и съществуване датират от преди 2000 – 3000 години пр. Хр. в Шумер. Тя е изобразявана като красива гола жена, чийто „накит“ е змия.
Персонажът не съществува в Библията.
В един еврейски мидраш*, обаче, е разкрит напълно образа на тази „фатална“ жена. Равинът започва своя разказ, придържайки се едновременно към Библията и към античните философи, а именно, че първото човешко същество било двуполово.
Някои от доводите си авторът открива в твърдение на Аристофан, че изконното двуполовото антропоморфно същество, бидейки по-късно разделено на две части вечно търси липсващата си половина.
Ако жената (Ева) създадена от Адам след неговият първоначален, двуполов вид, то тогава какво се случва с другата половина от Адам?
Отговорът е Лилит. Тя е онази липсващата половина от Адам.
Първоначално е имало едно същество, двуполово. То се разделя, на мъжка и женска половина или още Адам и Лилит. После Лилит изчезва и на нейно място е създадена Ева, от тялото на Адам. В подкрепа на този равин е и апокрифната литература.
Тази теория за началото, поражда куп въпроси:
Защо Лилит изведнъж изчезва? Откъде идва Ева? Какво прави змията увита около врата на Лилит? И въобще каква е ролята на Лилит в цялата история?
Ето, какво пише в една енциклопедия на митовете и загадките:
“Приказката за първата жена на Адам датира от онези далечни времена, когато равините направили опит да асимилират вавилонската богиня Белет или Белили в еврейската митология. В еврейски разкази нейната плодовитост и сексуални предпочитания разкриват същността й на “Великата майка” на населението, земеделски племена по онова време. Те се опълчили срещу нашествието на номадските овчари представени от Адам. Историята разказва, че Адам се оженил за Лилит, защото се бил уморил да се съешава с животни (содомията била грях в Стария Завет, но много разпространена сред овчарите). Адам се опитал да насили Лилит да легне под него в мисионерската поза. Мюсюлманите казват: проклет да е мъжът, който прави жена си небе, а себе си земя. Католическите власти казват, че всяка сексуална поза различна от мъжа доминиращ, е грях. Но Лилит не е била нито мюсюлманка, нито католичка. Тя се подиграла на адамовата сексуална грубост, наругала го и избягала от рая. Адам се помолил на Бог да му върне бунтарката. Бог изпратил трима ангели да я търсят и те я намерили край Червено море в земята на демоните. Тя отказала да ги последва, проклела ги и прекарала времето си правейки любов с демоните, които изглежда били по-забавни, и раждайки по сто демонични деца всеки ден...”
Приказката продължава, отговаряйки на въпроса: Откъде идва Ева?
“Бог наказал Лилит за нейното неподчинение и оставил нейните деца да умират всеки ден. На този геноцид Лилит отговорила като сама погубвала деца: тя убивала новородените или умъртвявала родилките. Или прелъстявала мъже в съня им и след това ги убивала или те се побърквали. Междувременно, Бог създал Ева от адамовото ребро, за да е сигурен, че ще има послушна спътница до него.”
Културната интерпретация се основава главно на историята за Лилит като първата съпруга на Адам, която предпочела свободно съществуване в земята на демоните пред идилия в Едем.
Интересен е моментът на болка и отмъщение: Лилит била наказана, защото действала така, както смятала за правилно. В гнева си тя отмъщавала на Адам, събирателен образ на мъжа.
Тя отмъщава и на Ева, която е символ на всички мили раболепни** жени, които изневеряват на собствената си философия, нагаждайки се към мъжките изисквания.
Въобще, появата на Лилит и функциите, които изпълнява образът й, говорят за болезненото начало на патриархата.
По някакъв неясен начин, Ева е била по-умна от Лилит в цялата й радикална честност:
Ева действала мило и сервилно, но по-късно приласкала Адам да опита ябълката от забраненото дърво и после споделила живота си с него извън рая.
Образът на Лилит е съществувал, видоизменял се и днес, за нас тя не значи убийца на новородени и прелъстителка на мъже, нито слагаме амулети на вратите си, за да предпазим децата си от нея.
Днес тя е революция. Изразява болезненото преминаване от един тип общество към друго и промените и издевателствата върху жената през всички тези епохи.
Лилит е апотеоз на независимостта, на смелостта, на свободомислещата и разкрепостена сексуалност.

------
*мидраш - разбира се, както процеса на изучаване, така и резултата от изучаването на Библията.
**раболепен – етимологията на думата: от руски език - раб означава син, т.е. индивид, който съществува благодарение на друг индивид.

sivosten.com, като там са ползвани други източници

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 1:07 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Под името Лилит в астрологичната литература са познати три понятия: астероидът Лилит, който се намира в пояса на астероидите между Марс и Юпитер, хипотетичната Лилит - “Тъмната Луна”, която е втори невидим спътник на Земята и Лилит - Черната Луна, абстрактна геометрична точка от лунната орбита, нейният апогей.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 1:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лилит преминава през Зодиака за 8.85 г. Средното и движение за денонощие е 6′41″, а за година- 40°40′42″. По този начин Лилит преминава през даден зодиакален знак средно за около 9 месеца.

Сред астролозите няма еднозначно отношение към Лилит и нейното влияние върху родения. Някои са много крайни в оценките си и й приписват всички негативни страни на човешката личност - най-долните страсти, неосъзнаните тъмни желания и противоестествените наклонности, физическите уродства и психичните отклонения. Други изцяло отричат нейното влияние върху характера и съдбата на човека.

Както обикновено става - истината е някъде по средата. Влиянието на Лилит в рождествения хороскоп се проследява по няколко астрологични пътеки. Тя се задържа в един зодиакален знак за около 9 месеца- достатъчно дълъг период, сравним с този на Юпитер (12 месеца). Този факт придава стойност на позицията и по знак в наталната карта. Хората,които имат рождени дати с разлика до 9 месеца, често имат и Лилит в един и същ или в съседен зодиакален знак.

Другата линия на анализ идва от разполагането на Лилит по дом, нещо което се проследява в уточнена с дата, час, минути, натална карта. И третата позиция от която се разглежда влиянието на Лилит е връзките, отношенията, аспектите, които тя прави с останалите елементи на рождествения хороскоп и особено с рождените светила.

Лилит в наталната карта на жените е по -силно проявена и се свързва най-вече с дълбоките емоционални изживявания, сексуалната страст и физическата привлекателност - оръжията на женската власт над мъжете. Например сексуалност и силно магнетично привличане на другия пол притежават жените, при които рождената Лилит прави аспект с рождените Слънце, Луна, Асцендент и (или) МС(зенит).
Лилит се смята за съуправител на Скорпион и екзалтираща в Риби.

В астрологията е показател за проявленията на Кармата- законът на причинно-следствените връзки в поредицата от животи на Душата..
Деветгодишният цикъл на Лилит е белязан с изкушения и провокиране на негативното у човека. Това е период, в който се проверява чистота на помислите, желанията и действията на човека. Законът на Кармата действа най-силно, когато Лилит пресича ъглите на хороскопа като в зависимост от рождената и позиция (знак, дом, аспекти) , въздействието е различно и много индивидуално.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 5:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На Лилит астролозите обърнаха внимание заради нейното фатално и дори съдбовно влияние върху човека. Лилит – обострителница, разрушаваща психиката, психичните устои на човека, неговата логика и разум. Тя засилва тежнението към еротико-сексуален разврат, безпътицата, към различен род и характер полови извращения, а при съвпад или лоши аспекти с други планети, особено с планетите вредители – към убийство /на сексуална основа/ или самоубийство. Лилит – това е същата змия, която в райската градина е дала забранената ябълка на Ева с една единствена цел – да отклони от правилния път, да хвърли в пропастта, в бедната, от където няма възвръщане.

Ако човек на Земята се бори с това и побеждава – слава Богу, заради това и в това е спасението. Но ако той се окаже слаб и в борбата загуби, тогава вече всичко е загубено, него можем да го отпишем от живота като загинал. Лилит, Низходящия възел и ретроградните планети създават нашата карма, а способствуват да се изкупи или смегчи Лилит, Възходящия възел и планетите със силен космически статус, ако той не е повреден.

Хората със силна Лилит в хороскопа са длъжни да изпият своята чаша до дъно и да не се обръщат към Бога с воплите: ”... да ме отмине Твоята чаша...”

Лилит е погубила Лермонтов, Есенин, Маяковски и много други таланти. Силната Лилит заставя американския кинорежисьор Хичкок да снима филми на ужаси, един от друг по-страшни или Бодлер – филми, пълни със сатанински, дяволски сюжети и т.н. Ако плутоновата сексуалност с успех можем да сублимираме в творческа сила, то сексуалността на Лилит се явява “кармическа матрица”, която можеш само да изкупиш, частично да смегчиш и то, ако успееш да намериш силна воля и да се възвисиш духовно, ако се отдаде на Лилит да сублимира сексуалността в духовна сила. Главна черта и характеристика на Лилит, която без всяко съмнение играе активна роля в половите отношения, се явява възбудата на органите на чувствата и половата сфера, еротиката и секса…


Влияние на Лилит в Знаците:

01, ОВЕН
засилва чувствеността насън и наяве, тяга към агресивност и насилие. Често всички престъпни акции се проектират напред. Тази позиция Лилит нерядко се среща при палачите и наемните убийци, при военните, метежниците, терористите, в голяма част от хората, които използуват своята физическа сила или психична власт за егоистични и користни цели, за поробване на други хора и самообогатяване.
Тук трябва да се отчете положението на Марс и ретроградния Плутон, Слънце, Венера, Сатурн, ретроградни Хирон и Уран.

02, ТЕЛЕЦ
стабилизира чувствеността и сексуалността, но с тенденция към овладяване на самата същност на човека. Силна заинтересованост към материалните ценности и блага, може да изиграе голяма, но отрицателна роля в сферата на любовта и духовното развите. Кармата изисква да се отхвърли всичко оскверняващо и унижаващо достойнството на човека.
Тук следва да се отчете положението на Хирон и ретроградната Венера, Луната, Уран, Плутон и ретроградни Марс и Сатурн.

03, БЛИЗНАЦИ
засилва чувствеността с тенденция към любовна кореспонденция, сквернословието и неприличните записи, рисунки в публичните места /лифт, тоалетна, стълбищна площадка, вагон, парк и т.н./ към мимолетни еротико-сексуални забави по време на пътуване, командировки, туристически походи, с оттенъци на явен авантюристичен характер и привкус на насилие и принуждение.
Тук следва да се отчете положението на лунните възли, Меркурий, Прозерпина, Юпитер, Хирон и ретроградна Венера.

04, РАК
чувствеността в пълния смисъл на думата може да се разкрие както в ранното детство и младите години, така и в по-късен период и се изразява в свръхактивен полов живот, към което водят силната фантазия и яркото въображение.
Тук следва да се отчете положението на Луната, Сатурн, Марс, Юпитер и ретроградния Нептун, ретроградни Уран и Плутон.
Заплаха от едипов комплекс, затова кармата изисква отказ от всякакъв вид измени и предателства – на съпруга, децата, майката или друга близка жена, от предателство на родината и традициите на своите предци и своя род.

05, ЛЪВ
Нерядко сублимира чувственост и сексуалност, ако не на духовна сила, то на творческа енергия в света на изкуствата, ярко самоизразяване и самоутвърждаване. Кармата изисква да се откаже от ролята на съблазнител и развратник, от приемане на противозачатъчни средства, аборт, изкуствено помятане...
Тук следва да се отчете положението на Слънцето, Плутон и ретрограден Марс, а също така – Нептун както директен, така и ретрограден

06, ДЕВА
Чувствеността умело се скрива - за околните може да се окаже незабележима, но тя не е застрахована нито от вътрешни противоречия, нито от конфликти на любовна или сексуална основа. Нерядко тенденция към самоограничаване или към ярко самоизразяване с явна, извратена хладност. Кармата изисква отказ от формализма, бюрократизма, службизма и кариеризма, лакейството, мързела, робското преклонение, от използуването на службата и длъжността за егоистични и користни цели, от принуждаване на своите жертви към интимен живот.
Тук следва да се отчете положението на Меркурий и Прозерпина, Нептун и Венера, ретроградни Юпитер и Хирон.

07, ВЕЗНИ
Чувствеността във своята сила може да бъде преживяна в съпружеските отношения, в интимната близост. Тя заедно със сладострастието може да бъде сублимирана както в духовна, така и в творческа енергия, светът на изкуствата – особено – на театралната, оперната сцена, естрадата или киното. Кармата изисква отказ от ролята на прокурора или следователя, на лъжеца, авантюриста и афериста с принуда на своите жертви към интимен живот.
Тук трябва да се отчете положението на Венера и ретроградни Хирон, Сатурн, Марс и Слънце, ретроградни Уран и Плутон.

08, СКОРПИОН
Чувствеността се изразява чрез силни животински инстинкти и страст. Тя може да бъде сублимирана както в духовна, така и в творческа деятелност, в зависимост от равнището на човека. Кармата изисква отказ от сладострастието и половите извращения, от всички противоестествени пороци, съблазънта и садизма, омагьосването и черната магия с цел принуждаване на своите жертви към интимен живот.
Тук трябва да се отчете положението на Плутон и ретроградния Марс, Луна, Хирон и Уран, ретроградни Венера и Сатурн

09, СТРЕЛЕЦ
Чувствеността се изразява повече премерено, под силно влияние и контрол на философски тарктати и религиозни догми или под влияние на традициите на задгранични култури и чужденци. Кармата изисква отказ от желанието да се властвува над другите, от лъжеучителството, от възприятия несъответствуващи на идеологията, чуждия дух, от разпространението над другите на своята власт с използувайки я с цел склоняване към интимен живот, от използуването на плодовете на превишените си пълномощия, от покровителствуване.
Тук трябва да се отчете положението на Юпитер, лунните възли и ретроградния Нептун, Меркурий и Прозерпина, Хирон и ретроградна Венера.

10, КОЗИРОГ
Чувствеността се подава или преживява в по-късните години. Тук определена роля може да изиграе възпитанието в ранните и самодисциплината в зрелите години, а главно – победата на вътрешните противоречия и конфликти между желанията и самоограниченията. Кармата изисква отказ от всички видове тирания, деспотизъм, хладнокръвно и присметливо унищожаване на своите врагове и противници, от пренасяне в жертва на невинни хора.
Следва да се отчете положението на Сатурн и ретроградния Уран, Луната, Юпитер и Марс, ретроградни Нептун и Плутон.

11, ВОДОЛЕЙ
Чувствеността се изразява много анархически, изключвайки всякакви условности. Тук се разпространяват нови, повече прогресивни понятия в отношенията между половете и самото полово възпитание. Кармата изисква отказ от извращаването на приятели, опекуни и меценати, единомишленици, от светотатство.
Следва да се отчете положението на Уран и ретроградния Сатурн, Слънце, Нептун и Плутон и ретроградни Юпитер и Марс.

12, РИБИ
засилва чувствеността повече от таен и изстрадан тип, които не винаги се възприемат съзнателно. Често чувствеността избира за себе си незаконно направление и образ на поведението, слизайки на пътя на “изпитанията”. Кармата изисква отказ от ролята на съблазнителя и изкусителя, от ролята на човека, внушаваща на приятелите лоши мисли, от ролята прилъстителя и извратителя на малолетни, н разпространителя на алкохолни напитки и наркотици с цел самообогатяване, от сводничество или владеене на публични домове, от шпионаж, укриване на престъпни елементи или от занимания и разпространение на подривни идеологии, ужди на дадено общество и народ.
Тук трябва да се отчете положението на Нептун и ретроградния Юпитер, Меркурий и Прозерпина, Венера и ретроградния Хирон.


magic.sicrets.info

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 6:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря ,Кати !

Аз обаче питах конкретно за Селена ( Бяла Луна) .За Лилит има много инфо в нета , но за Бяла Луна не чак толкова !

Единственото което разбрах е че Бяла Луна е добрата карма ,а Черна Луна, лошата ! Confused Селена имала влияние на всяка 7 ма година на човек ,а Лилит на всяка 9 та ! Също имаше и нещо за брака .... както и да е ... !

Интересуваше ме връзката им с кармата.За жалост обаче разбрах ,че не може да се говори по принцип за тях !

Благодаря ти пак и Лилит е доста ... Cool интересна !

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 6:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Уф, аз не съм разбрала, мислех, че питаш за Тъмната Луна. Embarassed А Бялата, т.е. Селена мислех че си е просто Луната - видимият наш спътник. Така е, човек като не е в час с тези неща, астрологията хич не ми е много позната материя. Embarassed Laughing Wink

Търсех нещо по-подробно и за Лилит в Шумерската митология да го пейстна в съответния раздел, но засега много лаконични материали намерих, освен, че е била помощничка на Богинята на плодородието Инана.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 6:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То да ти кажа и аз съм много зле с астрологията ... лелеее хич ме няма !Напоследък обаче се замислям ... Laughing Лошото е че "пипам" почти навсякъде и накрая ще стане една каша в главата ми .... Smile

Както и да е .... Аз пак ще се разтършувам .Ще споделя ако намеря нещо ново .Беше доста интересно като ми обясняваха,ама аз бях на втора чаша вино иииии леко бях разсеяна (НЕ пияна )

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 23, 2009 7:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

...Тъй, тъй! Laughing Laughing Wink

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 24, 2009 1:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, това, което си пуснала за зодиите, поне в моя случай и на мъжа ми е 100% вярно.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 27, 2009 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:

Интересуваше ме връзката им с кармата.За жалост обаче разбрах ,че не може да се говори по принцип за тях !

Диди,
В астрологията на Селена се приписва "добрата" карма, заработена преди. Ако Лилит е "изкусителката", то Селена е "благодетелката". Само руската школа ги ползва. За кармата също се съди по лунните възли, Сатурн, водните знаци (рак, риби, скорпион) и съответстващите им домове- 4, 8 и най-вече 12-ти.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 27, 2009 3:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хм-хм-м-м-м-м-м, м-м-м-м-м-м-м, на-на-на-на-на-на ...

Знам си аз ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 27, 2009 9:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ааааааааа... въобще не се сетих за съименничката Laughing Laughing Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov