НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 12:00 pm Вижте мненията без отговор
"Енциклопедия на народната медицина и здравето"
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Юни 07, 2009 7:49 pm
МнениеЗаглавие : "Енциклопедия на народната медицина и здравето"
Отговорете с цитат

В най-новата си книга проф. Христо Мермерски твърди, че 70 на сто от хранителните стоки, които всеки ден купуваме, съдържат вредни съставки и причиняват много болести

Автор на статията - Генчо Генев

Бащата на медицината Хипократ, чиято клетва и днес полага всеки завършващ медицина, е казал, че храната на човека трябва да бъде и негово лекарство. Защото голяма част от най-разпространените болести са следствие именно на неправилно хранене, на прекаляване с вредни за организма храни. Пазарът ни залива с храни и напитки, които съдържат опасни за здравето на човека съставки. Над 70 на сто от хранителните стоки, които всеки ден купуваме от магазините, съдържат вредни за здравето вещества, категоричен е проф. д-р Христо Мермерски, който тези дни издаде най-новата си книга, наречена "Енциклопедия на народната медицина и здравето".
Известно е, припомня ученият, че немалка част от химически приготвените лекарства, предписвани от лекарите, също съдържат "странични ефекти", които ни вредят.
За да стане ясно колко актуални са здравните съвети и рецепти на проф. Мермерски, нека припомним, че съвсем наскоро започна обсъждане на контрола над химическите вещества в Европейския съюз. Предстои да бъдат тествани 30 000 химикали, опасни за околната среда и човешкото здраве. Вече са факт кръвни изследвания в цели семейства от 12 страни на Европа, като е търсено в организма на трите им поколения наличието на 107 химически вещества. В Германия започна да излиза наскоро списание "Добри лекарства, лоши лекарства". В него е публикуван

"Черен списък" със 180 вещества

неправомерно включени в лекарства, защото са вредни за здравето. Всичко това подкрепя твърдението на проф. Мермерски, че над 70 на сто от болестите на човешкото тяло са резултат и следствие на консумираните храни, напитки и лекарства, които поразяват цели системи и органи.
Живял дълго време в САЩ, той споделя, че там те са известни под названието "Джънк фуудс", което в буквален превод ще рече "храна боклук". Към тях се причисляват мазните и пържени храни и полуфабрикатите от тях, пресолени колбаси, сирена, пресладени пасти, торти и напитки, сред които са и кока-кола, изкуствените есенции и пр.
Забелязали сте с колко полуфабрикати ни затрупват търговците, в които се влагат десетки есенции, емулгатори, оцветители, укрепители и пр. изкуствени добавки, които са си жива отрова. И като противовес на това авторът на тази здравна съкровищница ни запознава с традициите на българската кухня, която ни предлага десетки най-разнообразни изцяло здравословни храни. От тях по непонятни причини ние се отказваме твърде лекомислено и безотговорно.

За всяко заболяване - от 8 до 18 рецепти, прилагани от векове

Подбрани са най-лесните за приготвяне и с най-добър лечебен ефект. Изключителен интерес представлява разделът за лечебните и противоракови храни. Те са подредени в девет основни групи: зеленчуци, плодове, варива, зърнени храни, мед, грозде и пр. Посочени са 68 лечебни храни, като на всяка от тях е описан химическият състав и здравеносното действие върху човешкия организъм. При това става дума за познати и достъпни за всеки българин храни като бобовите, лука, чесъна, ябълките, картофите и пр. Учените са доказали, че фасулът е една от най-антираковите храни, който понижава и захарта в кръвта, намалява количеството на холестерола с 20 на сто. Консумирането на половин глава суров лук на ден увеличава добрия холестерол средно с 30 на сто при 70 процента от тези, с които лекарите извършват опити. Зелето е антираково средство, познато още на древните китайци. Същото се потвърждава от изследвания в САЩ и Норвегия.

Срещу рак на панкреаса - много плодове

е препоръката на американски лекари. Един морков на ден намалява с 50% развитието на рак на белите дробове. Редовното консумиране на мляко и преди всичко на кисело мляко, предотвратява развитието на ракови образования на храносмилателната система. Картофите имат алкална реакция и са доказано средство при неутрализиране на киселини в стомаха. От плодовете незаменимо е здравеносното действие на ябълката. Тя е отлично средство в борбата с холестерола и против инфаркт.

Кисело мляко, пектин и мед - елексир за организма

Ето практичният съвет, с който проф. Христо Мермерски завършва своята здравна енциклопедия. За да не страдате от колит, гастрит и язва, да укрепите имунната си система, да забравите атеросклерозата, да очистите организма от токсини и тежки метали, да намалите лошия холестерол, използвайте всеки ден следната рецепта: в 150-200 г кисело мляко сипете 1 супена лъжица пектин на прах и 1 супена лъжица чист мед. Разбъркайте добре и след престой от 15 мин., за да набъбне пектинът, консумирайте 30 мин. преди закуска. Може да се прибави и 1 чаена лъжичка канела за понижаване на кръвната захар. Това е.
Но ако искате да научите цялото богатство от здравни съвети и рецепти, потърсете новата "Енциклопедия на народната медицина". Тя е най-добрият подарък за всяко семейство. А за болни и страдащи хора, за пенсионери с малки доходи проф. Христо Мермерски ще ви осигури своя труд с една трета намаление от коричната цена още сега. Телефонът за връзка с него е: 02/843-95-33.



Най-доброто лекарство - билките

С мой колега влязохме в софийска аптека. Той попита за едно лекарство. Прочете упътването към него и се изненада защо има толкова много странични ефекти.
Аптекарката учудено му отговори: "Бихте ли ми посочили поне едно лекарство, което да няма странични ефекти?" Аз й отвърнах: "Да, лекарствата на народната медицина!"
В книгата са посочени рецепти, създадени, изпитани и проверени в продължение на стотици и хиляди години. Тези рецепти са просъществували от древни времена до наши дни по няколко причини:
а) може да си ги приготви всеки при домашни условия;
б) съставките на тези лекарства могат лесно да се намерят;
в) съставките на рецептите и лекарствата са евтини;
г) няма странични ефекти и вредни последствия от прилагането им;
д) от над 12 000 рецепти, събирани в продължение на 24 години, са избрани най-лесно изпълнимите.
Още 3000 години преди Христа китайците са издали първата в света книга за лечение с методите на народната медицина. В продължение на хиляди години народите от целия свят са търсели и създавали различни рецепти и методи за лечение, които са основата на народната медицина, като те се прилагат с успех в редица страни по света, включително и нашата.
Рецептите за лечение са предавани и усъвършенствани от поколение на поколение, за да достигнат до наши дни. В страната ни има над 300 народни лечители, които със своите познания и рецепти помагат при лечението на различни болести на хиляди хора.
Под понятието "народна медицина" хората обикновено разбират лечение с помощта на билки или комбинации от тях с цел по-бързо и ефикасно лечение.
Всъщност под понятието "народна медицина" се разбира лечение освен с билки, още и с другите продукти на природата като: лечебна кал, хума, глина, минерална вода, слънце, въздух.
Нашата страна е богата на минерални извори и лечебна кал. С тях се лекуват над 100 различни болести.
Често пъти ние се движим сред природата без да съзнаваме, че тя играе съществена и то положителна роля върху нашето здраве и ни кара да се чувстваме жизнерадостни, весели, здрави и бодри. Към целебните елементи на природата спадат пясъкът, водата, чистият въздух, гората, цветята, горските плодове, слънцето и др.
И все пак трябва да признаем, че най-същественият дял от народната медицина е билколечението. Оздравителната сила на билките е безспорна и много често изключително голяма. Те не само могат да излекуват редица заболявания, но и поддържат здравето ни в отлично състояние.
Читателите, които ще използват билкови рецепти против различните болести, трябва да знаят, че за разлика от синтетичните лекарства, при тях е необходим по-продължителен период на лечение. Не бива да се заблуждават, че след изпиването на 3-4 чаши билков чай веднага ще оздравеят.
Тези билкови рецепти се употребяват по-дълго време (понякога 2-3 месеца), а някои билки, които се вземат превантивно, могат да се пият целогодишно.
Главното предимство на лечебните билки е, че те имат много по-мек и продължителен лечебен ефект.

(Из увода към книгата на проф. Христо Мермерски)

14.01.2006

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov