НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 8:50 pm Вижте мненията без отговор
моля за помощ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 04, 2009 2:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

таня 61 написа:
Аз наистина мразя себе си.За това,че не мога да се съвзема,а мина доста време.


За да можеш да се съвземеш трябва да се обичаш, а за да се научиш да се обичаш трябва да се опознаеш, както и да опознаеш всички твои ценности заложени вътре в теб.

таня 61 написа:
Опитвам,но не ми се получава.


Само ти си мислиш, че се опитваш. За да се получи трябва да фиксираш вниманието си вътре в теб. А ти го фиксираш извън теб - към съпруга ти и цялото ти домочадие. Грешка! Така и за тях не си полезна.

таня 61 написа:
Не искам да хленча.


Но точно това се получава ...

таня 61 написа:
Но не мога да забравя какво ми е причинено.


Не е нужно да го забравяш, нужно е да го приемеш в себе си и да престанеш да му се противиш - току-виж се получило чудо и съпруга ти дотропал обратно в къщи!


таня 61 написа:
За мен семейството е свято. Стана така,че ме обвинява мен за това което той направи.


Ако и за тях беше същото, то те нямаше да те нараняват чрез обиди, защото и ти си част от това семейство. Значи те си отмъщават на теб без да има защо. Това означава, че те не държат на теб, а не държат ли на майка си значи не държат и на баща си.

Остава да разбереш, че това са техни напразни емоционални изживявания на престорено страдание и да започнеш да се обичаш - просто защото си разбрала истината.


таня 61 написа:
Аз съм била виновна за неговите постъпки.


Никой не е виновен поради простата причина, че никой не си дава сметка какво става изобщо.

Съпругът ти се е подчинил на временните си импулси, защото просто е започнал да остарява. Избива комплекси. Прави се на това, което не е. Той не е осъзнат човек, поради което и постъпва безотговорно.

Те правят същото с теб, а ти им позволяваш да го правят.

Тук няма вина, няма и ... проблем. Има просто неразбиране хода на живота.


таня 61 написа:
Обвинения,които ме убиха защото не са истина.


Не са те убили все още, но ако продължиш в този дух и това може да се случи.

Това, което не е истина то няма място в живота на един човек, който знае истината и той не робува на лъжливи обвинения, а си живее живота в правилното му разбиране.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 04, 2009 2:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

таня 61 написа:
Имам чувството,че съм живяла неговия живот .


Точно това си правела, защото ако не си го правела сега щеше да се обичаш, а не да се мразиш. Обикни живота си и той ще ти се отблагодари за обичта ти.

таня 61 написа:
Сега не мога да живея сама.


Разбира се! Човек, който не живее собствения си живот, само защото не го разбира, а живее живота на някого другиго, все някой ден в това му прераждане ще му се наложи да си научи и този кармичен урок.

Крайно време е да се научиш да живееш сама, обичайки себе си и всичко останало в твоя живот.

Кой друг вместо теб може да стори туй?! Затова ти и казах, че е по-добре никой да не се вмества в ситуацията, защото тя е кармична и нейното разрешение ще дойде чрез научаването на кармичния урок.

Не е важно какво правят и говорят другите за теб - важно е какво правиш ти.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
таня 61




Регистриран на: 27 Юни 2009
Мнения: 10
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 04, 2009 2:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена , как да ви се отблагодаря ? Защо не ви срещнах по-рано? Знаете ли,в момента плача и чета.....Имах нужда от някой,който да ме разтърси .Вие ме събудихте .Боже,колко съм ви благодарна за това!
Всичко бях вложила в дома и семейството си, лично аз съм била винаги на заден план.Била съм му вярна и за мен брака беше свещен.Винаги се подценявах и не се обичах.Трябва да намеря вътрешен духовен покой.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
avb




Регистриран на: 11 Авг 2007
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 05, 2009 7:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте и от мен! И аз бих се включила със съвет към вас. Тук някои споменаха "скорпион". И аз съм такава, но не реагирам така. От казаното си правя извода, че във вашата цяла връзка (съюз, брак), пред цялото време съпруга ви е бил доминиращия, а вие сте били "безгластната буква", подчиняваща се на всичко в името на любовта? Ако греша поправете ме... Имам също усещането, че сте си изгубили индивидуалността си около този съюз. И едва ли не всяка една негова прищявка е била удовлетворена.
Като скорпион и аз имах подобни неща - заедно от деца, връзката прерастна в юношестка и някоя и друга жертва и аз направих заради него (не знам дали друга жена би ги направила), но после той реши да си тръгне и пак аз бях виновната, само че тогава не отреагирах така. Знаете ли какво направих? Отдадох се на приятелите си....естествено боли, но тогава срещнах много нови хора в този период и сега си спомням с много добри чувства за всички тях. Няколко години по-късно срещнах новия си партнъор.
Може би и при вас ще се случи така? И когато срещнете новия си пратнъор, както ви го предсказаха, тогава ще видите разликата и ще видите как ще се чувствате....
Това е един период в живота ви, който просто трябва да се изживее и отмине. както тук ви съветват, насочете си енергията към добри неща. Опитайте да запазите добрия тон в отношенията си с бившия си съпруг. Не е необходимо да ставате врагове. А мога да ви кажа, както Маг Селена беше казала веднъж: ако един от двамата в една връзка реши да си тръгне, значи никога не е обичал другия. Просто явно сега го осъзнавате. Но по-добре сега, отколкото никога.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
таня 61




Регистриран на: 27 Юни 2009
Мнения: 10
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 05, 2009 7:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте ! Да,така е.Сега като се замислям той е бил доминиращия.Но не сме спорили за това,просто мислех ,че е прав и съм се съгласявала за всичко.Нещата вървяха,не сме имали конфликти.Борили сме се само двамата в живота.Имахме семеен бизнес,но и там нещата завършиха зле за мен.Просто изведнъж всичко стана негово и по закон е така,за мое съжаление .А всичко постигнахме двамата,за да го ползва сега другата жена.Изгони ме от фирмата,дори и децата не го интересуват.И естествено ,че аз съм виновна за всичко.Той така казва.Търсел само секс при другата ,но според мен не е само това.
Да ,и аз имам приятели .Грижа се и за себе си,ходя на места дето преди не съм ходила.Но това не ме удовлетвори.Бих искала с него да ходя.Може би прекалено съм привързана към него и все още го обичам.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
ranja




Регистриран на: 23 Фев 2008
Мнения: 23
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 15, 2010 4:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте и от мен!
От дълго време тая тема не е била отваряна. При мен се случи същото - дишах и живеех през другия, защото го обичах и мислех, че прав. Той също беше доминиращия. Съгласявах се с неговите идеи, само и само на него да му е добре, но това не е правилно.

След като се претопих в неговата сянка и загубих индивидуалността си, а станах и страхлива и нерешителна, той повече не можеше да ме понася. Всичко в мен го дразнеше, а на всичкото отгоре си спомняше само негативи от съвместния ни живот. Те не бяха много, но той непрекъснато ги повтаряше сякаш никога не сме се чувствали добре. Толкова се изчерпахме, че от любовта ни не остана и следа, сякаш никога не я е имало. Физически му личеше, че страда, но не от това, че ме губи, а от това, че съм около него. Блед, изнервен, на края на психическите си сили и то от какво, представете си, само от това, че ме вижда.

Превърнала се бях в самия него - все едно се оглеждаше в огледало. Нетърпимостта му към мен всъщност беше нетърпимост към него самия. Никога не би могъл да живее със себе си. Така и не се научи да приема, да се извинява и да прощава. Затова и по-дълго ще страда.

Аз вече съм добре. Усещам свободата и дишам и спя спокойно. Пак мисля за него, но не се обвинявам за нищо. Желая само да е здрав, за да успее да научи урока си, защото в нашия случай направи същото като с предната си връзка. От която избяга и опита с мен. Съжалявам, аз като един вдъхновен Стрелец, че не бях човекът, който да му помогне да научи урока си. НО пътят си е негов. Когато е готов ще е свободен.

Трябва да бъдем себе си и да сме си самодостатъчни. Тогава другите ще има какво да научат от нас и ще се стремят към нас. В живота винаги има какво да се прави. И един ден обръщайки се назад можем да видим нещата в друга светлина.

Важна е Вярата! Свободния избор и никога, ама никога Съжаление.
Всичко е опитност. Когато губим нещо не знаем какво печелим.
И още: това, което е твое - то ще се върне при теб!
Това е от мен за сега.

Желая успешна, здрава, красива, хармонична и весела нова година!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 16, 2010 11:46 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей, ranja! Very Happy

Голяма е радостта ми, че те виждам тук! Very Happy Познах те ... Голяма е радостта ми, че присъстваш в нашите форумски редици!

Да се надявам, че след като пробуждането е настъпило така активно при теб, ще останеш при нас - все така будна и активна!

Тук има какво да споделяме и на какво да се учим всички.


ranja написа:
Толкова се изчерпахме, че от любовта ни не остана и следа, сякаш никога не я е имало.


Тук си права, много-много права. Любовта, ако е истинска никой не може с нищо да я порази по никакъв начин, както и да я унищожи.

Защото каквото е в теб, това е и извън теб!


ranja написа:
Никога не би могъл да живее със себе си.


Ето - това е въпросът, това е дилемата която всеки един от нас трябва да разбере правилно и да разреши, защото няма проблем, който да е извън нас. Всеки един проблем произхожда и се крие вътре в нас - в нашите скрити и неосъзнати характерови слабости.

Опознаем ли тях в себе си просто разрешаваме безпрепятствено и правилно всеки един изпречил ни се по Пътя житейски проблем. Very Happy Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
ranja




Регистриран на: 23 Фев 2008
Мнения: 23
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 30, 2010 12:23 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile
Радвам се, че ме познахте Маг Селена! Дано наистина да съм се пробудила, защото не мина много време... Активно анализирам! Wink

Тук видях почти аналогичен на моя случай и не се въздържах да не споделя това, което научих. Макар, че... това е само началото.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И всяко начало естествено е твърде красиво ... стига да си с отворени очи за него!

А смятам, че твоите, ако не са отворени съвсем, то поне са полуотворени, което си е цяло постижение.

От теб зависи да не ги затвориш отново ... Confused Wink Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
цецка33




Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 10, 2010 11:37 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Любовта, с която сме родени,живее в сърцата ни и въпреки ударите на съдбата,въпреки несполуките, неудачите,като въгленчета тлее и е готова при най-малкия полъх да се разгори с неочаквана сила за самите нас.Тази любов носим до смъртта си,тази любов не си отива,защото сме създадени с любов и така сме програмирани да обичаме.
Въпросът е когато си отива любовта ,която си изпитвал към някого,тогава какво.....?Как да заставиш сърцето,как да" оковеш" душата,имаш ли право да го сториш ..и ако човекът до теб те разбира и обича ще се чувства ли щастлив без любов.Казват ,че любовта е до време,че по-късно преминава в нещо по-силно или в нищо.Ако се окажеш в нищото в един етап от живота си и ако въпреки усилията да разровиш жаравата ,огнището не пламва.....?И ако точно тогава "случайно" срещнеш друг човек -е има ли случайни неща...?
Да изборът остава наш-да лъжеш сърцето си ,за да не излъжеш другия до теб,за да е чиста съвестта ти..-кому е нужна такава "чиста съвест"?А дали сърцето ще прости?Да всеки има право на втори шанс,но в живота няма поправителни,не можеш да повториш времето,дори не можеш да го спреш в най-хубавите мигове.
Време е да се научим,ако все още не сме да живеем за мига,да следваме сърцето и мечтите,защото само тогава душата лети и няма бариери и прегради ,които да я спрат.Не поставяйте винаги разума преди сърцето,да мъдри сме ,но можем да обичаме все още истински с оня красив порив на мечтатели.А да обичаш истински ,означава да можеш и да простиш...
и да освободищ място за нова любов

не се кълни последна обич няма..
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 16, 2010 4:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

цецка33 написа:
Въпросът е когато си отива любовта ,която си изпитвал към някого,тогава какво.....?


За да се случи нещо подобно Цецке, това може да означава само едно - че Любовта никога не е съществувала и никога не се е изразявала като такава в съответния човек.

Хората възприемат съответната привързаност към даден индивд като любов, възприемат сексуалното привличане като Любов, възприемат емоционалните си симпатии като любов, но...това не означава, че са носители на Любовта.

Любовта е съвсем друго измерение - поразрови се из нашите форумите и ще намериш нещичко във връзка с това, което ти казвам.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
таня 61




Регистриран на: 27 Юни 2009
Мнения: 10
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 13, 2012 4:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте маг Селена! Сега вече след три години ,гледам на всичко по друг начин.Прочетох всичко отново ,преживявам го пак ,но боли по- малко вече .Искам да кажа ,че вече съм готова за развод.Подадох молба .Така както Вие казахте ,той не се върна при семейството си ,въпреки че се раздели с онази жена .Но сега е вече със друга .Аз се борех да си го върна ,но то не било писано така. Искам да попитам дали ще намеря подходящ човек с когото да се чувствам добре .Благодаря за всичко.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov