НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 10:46 pm Вижте мненията без отговор
По-добър метаболизъм чрез билки
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 22, 2009 3:07 pm
МнениеЗаглавие : По-добър метаболизъм чрез билки
Отговорете с цитат

Забравете за диетичните хапчета и отслабвайте по естествен път чрез билки и подправки.



Както при храната, билките е най-добре да са органичниНуждае ли се организмът Ви от бърз старт? Сигурно, лято е и слънцето не обича закръглени форми.



Време е метаболизмът на Вашето тяло да се активизира, но е важно това да стане по един природосъобразен и здравословен начин. Въпреки че повечето фармацевтични продукти са произведени от билки, растения и подправки, ние вярваме, че все пак е по-добре да черпим директно от извора, когато не се отнася за лечението на сериозни заболявания.

И така, забравяме за диети, лекарства и препарати с бърз ефект, и се опитваме да изгорим мазнините по един природосъобразен начин, чрез включването в нашата диета на някои от най-силните и вкусни природни ускорители на метаболизма. Ето кратък списък на билките и подправките, които ускоряват метаболизма:



Пресен джинджифил Китайски пипер Канелена кора Копър

Все пак трябва да отбележим, че ако всичко с метаболизма си е наред, едва ли ще забележите някаква промяна, когато приемате тези подправки. Не се разочаровайте, това заслужава поздравления, Вашите изисквания към организма Ви,може би просто са твърде високи.

Природата тук явно си е свършила работата по балансирането на организма. Не го форсирайте до край, за да постигнете бърз и нездравословен ефект. Ако изядете голяма,мазна порция храна и усещате, че имате нужда от помощ, всичко това да не се полепи по бедрата Ви, опитайте с мандаринови кори, плодове на глог или ечемик, които са чудесни помощници на храносмилането.

Но само билките няма да помогнат да се предпазите от надебеляването, физическите упражнения са важна част от един добре балансираният организъм. И разбира се, избягвайте безалкохолните напитки, които обикновено са претъпкани със захар, кофеин и други незнайни съставки, които предизвикват сърцебиене и потиснатост. Вместо да се тъпчете с висококалорични храни за повече енергия, билките ще помогнат за повишаването й.

Когато тонусът ни е на ниво, ниво нашето тяло е силно, здраво и изпълнява своите функции с благоприятно темпо. Билки и подправки, които повишават тонуса и ни правят енергични:



Клинавиче, Таншен, Сладък картоф

Понижава нивото на холестерина в кръвта и възпрепятства образуването на холистеринови плаки в артериите.Предотвратява съдови спазми и нормализира кръвното налягане.

Има спазмолитично действие.Нормализира метаболичните нарушения,свързани с възрастовите изменения - затлъстяване, диабет, остеопороза.Регулира хормоналния баланс на женския организъм. Не трябва да си мислим, че след като билките са естествени те не са силни. Билките са в основата на фармацията и следователно те притежават сила, не по-малка от лекарствата.

Въпреки че са от природата, предозирането с билки също може да доведе до нерпиятни ефекти. Без значение какви хранителни добавки или билки взимате, е добре това да се случва под наблюдението на човек с опит. Безразборното поемане на хранителни добавки, билки и витамини, без да е съобразено с личните нужди, може да е опасно и не го препоръчваме.

По-скоро тази и подобни статии, служат за генерирането на въпроси, които да се поставят при следващия профилактичен преглед при личния Ви лекар или специалист – хомеопат.
=============================================
biolife.bg


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov