НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 6:06 pm Вижте мненията без отговор
Рептилоидите - хайде да видя стиска ли ви?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 7:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Комфортни зони

Още древните тайни общества във Вавилон разбрали, че хората не могат да бъдат контролирани с физическа сила. "Тълпата" е прекалено голяма за това. Те стигнали до извода, че контролът трябва да бъде налаган чрез мисълта, така че самите хора да желаят това, което е угодно на Елита. По този начин една шепа хора контролира масата, защото не става с танкове по улиците и войници по вратите. Хората са прекалено много.

Трябва да го направиш чрез съзнанието. Или чрез страх, или чрез внушение да се мисли по начина, по който ти искаш. Защото най-добрите роби са тези, които не осъзнават, че са роби. Удивителна е степента, до която сме се отказали от нашата сила, нашата духовна сила. Ние, хората, сме една поточна линия за създаване на догми. Всички тези догми и обществата като цяло са комфортни зони.

Има една много тясна площ на приемливо мислене и поведение: "Нормата", която, ако спазваш, си оставен намира. Ти си в комфортно положение. Никой не те нарича луд или опасен, никой не те кара да се чувстваш некомфортно, заради престъплението, че си различен, ако спазваш нормата.

Ако започнеш да си мислиш: "Всъщност аз имам мой ум, който е уникален, и следователно аз ще си имам моето уникално виждане за мен и за живота", ти започваш да се доближаваш опасно близко до ръба на комфортната зона и накрая, ако продължиш в тази посока, ще излезеш извън нея. В този момент алармата започва да пищи: "Той е луд! Тази е особена! Той е опасен!" (забравете мита за "свободата на словото". Той е нищо повече от това - един мит).

Но повечето хора не искат да изпадат в такава ситуация, не искат другите да се отнасят така с тях. Вижте тези хиляди хора, минаващи по улиците. Те не показват на света това, което наистина са, какво наистина чувстват и какво наистина искат да направят с живота си. Те носят една маска, която казва: 'Това действително не съм аз, но е приемливо за всички да представям себе си така! По този начин мога да съм в комфортната зона."

И за мен лично войната в психиката ни между тази част, която може да се нарече "Аз съм себе си - аз съм свободен", която иска да следва синхронността в живота, и другата, която казва "О Боже!", е основната причина за емоционалната, умствената и следователно физическата болест в света. Тя също така е довела и до масова шизофрения. Защото, не само че сме роби на наложен начин на мислене и поведение като човешка раса, но и сме полицаите за останалите хора!!! Смешно е наистина!

Когато си на ръба на комфортната зона и си мислиш: "Ако продължа нататък с това, което казвам и върша, въпреки че си мисля, че е правилно, ще бъда поставен в неудобно положение, защото съм различен."

Това, което си казваме в този момент, е: "Да изразя или не моята уникалност и да напусна комфортната зона?" Ние си казваме: "Какво биха си помислили роднините? Ами съседите?"

С други думи, какво биха си помислили за мен робите, подчинени на наложено мислене и поведение, ако избягам от комфортната зона? Ние се охраняваме един друг! Това е като да има една килия, пълна със затворници и щом един от тях намери начин да избяга, всички други тичат да блокират изхода.

Ние сме и затворниците, и робите на това налагане, както и пазачите, защото изглежда всеки се опитва да каже на другите кое е правилно и грешно, кое е морално и неморално, какво е подходящо за тях, какво трябва да направят, какво се налага да направят.

Ето това е и гениалното постижение на хората които контролират света без оръжия и танкове! Направено е така, че да си го причиняваме сами! И в резултат на това ние всъщност се манипулираме един друг, без да го осъзнаваме.
===============================================
"Подземните пещери"
откъс от "Omega Files" на Branton



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 7:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

СПИН - синдром на придобитата имунна недостатъчност



Доктор Доналд МакАртър , високопоставен администартор занимаващ се с биолигични изследвания в отдела по отбрана, по време на заседание на парламентарната подкомисия на военни проекти на 9 юни 1969г иска средства за провеждането на неособенно приятно проучване.

„ В рамките на 5 до 10 години „ прогнозира той , „ вероятно ще можем да създадем нов инфектиращ микроорганизъм, който ще се различава в доста важни аспекти от всички до момента познати болестотворни организми.Най-важното нещо е - продължава той - и това е най-зловещата част , че той може би ще е неподатлив на имунологичните и терапевтичните процеси , на които разчитаме да поддържаме относителната си сигурност спрямо инфекциозните болести ."

Новият микроб,който Д-р.МакАртьр толкова много желаел да създаде в лабораторията си щял да унищожи имунната система.Добрия доктор представил най-невероятната за времето на Студената война обосновка за тази отвратителна амбиция . „Ако такова нещо бъде създадено от враговете ни ,няма никакво съмнение ,че това ще бъде важна област във военните технологии , в която ще бъдем слаби и все още нямаме адекватна програма за изследвания."

Той получава така желаното финансиране,дошло напрактика от парите на данъкоплатците . През 1977 и 1978 , в каря на времевия график , който Д-р.МакАртър бил заложил,в Африка се появяват първите случаи на Синдрома на придобитата имунна недостатъчност.СПИН

В цялата суматоха,в записките на Д-р.МакАртър остават доста неясноти.Но съвпадението е неоспоримо провокативно. Дали СПИН е най-великото биологично оръжие?! Този случай е изпълнен с толкова много загадки , че в сравнение с него убийството на Кенеди изглежда като ребус за деца.

Американския депутат Теодор Вайс (Theodore Weiss ) - Конгресмен от Ню Йорк,издигнат с помощта на гласовете на голям брой избиратели гейове през 1983i , изразява становището си," Тъй като това отива вече твърде далече , и имайки предвид отношението на някои групи от обществото към хомосексуалистите и хомосексуализма,мисля че трябва да се обърне сериозно внимание на вероятната употреба на биологични оръжия."

Демографията/разпространението на СПИН също подхранва тезата за употреба на биологични оръжия.Въиреки,че принципно никой не е застрахован се оказва, че отделни групи са най-силно засегнати-гейове,африканци и наркомани.Възможно ли е тези групи да са били преднамерено „ударени" в някоя биотехнологична лаборатория ръководена от Пентагона?

Подкрепата на тази теза за биологично оръжие е доста оскъдна,но пък от друга страна „официалното" обяснение за това , как СПИН е навлязъл сред хората - че някакси зелените маймуни са го разпространили - само по себе си е доста неправдоподобна версия.



Общоприетата причина за СПИН е вирус носещ името ХИВ (вирус намаляващ имунната способност на човека) „открит" през 1984г от Д-р.Робърт Гало и почти по същото време и от група френски учени . (Френските доктори обвиняват ,очевидно основателно, Гало.че е откраднал изследванията -но това е конспирация за друга тема.) Все още остава открит въпроса от коя част на екосистемата се е появил вирусът? Гало и компания забелязват доста прилики между маймунския вирус (STLV-III) и HIV.Te излагат тезата ,че носещите този вирус маймуни Cercopithecus aethiops са го пренесли върху човека в Африка.След няколко години хиляди хора измират след като са правили секс или им е била преливана кръв.

Едва ли си заслужава да се минава отново през цялата поредица от предположения,които са необходими в подкрепа на тази непроверена теория ( немалка част от която е страхотната и вероятно мигновенна мутация на маймунския вирус ).И въпреки всичко казано, сценария в който участват зелените маймуни е най-научно звучащото предположение.



Има обаче и доста неправдоподобно звучащи части в мизансцена представящ СПИН като биологично оръжие.Вероятно СПИН наистина е биологична бомба насочена да изтреби безполезната част от човечеството.Военните и техните приятели политици и индустриалци определено са извъртяли някой и друг гаден номер.Но кой болен мозък би пуснал един толкова коварен,абсолютно смъртоносен патоген в популацията , в която живее самият той , както и неговото все-Американско семейство?

При един бърз преглед на историята на американските биологични оръжия се забелязват документирани примери за военни нападения над американски градове ,при които се използват различни микроорганизми и токсини , въпреки че в дългосрочен мащаб нито един от тях не е толкова смъртоносен.Въпреки това има някои примери , на които заслужава да се обърне внимание , тъй като са изключително безмилостни.Например нечовешкия експеримент със сифилис Tuskegee Syphilis.AMepmcaHCKaTa служба за обществено здраве провежда изследвания върху 4000 чернокожи сифилистици , като не само че не им предлага никакво лечение , но и отрича , че тези хора въобще някога са били болни от сифилис.Това става в продължение на 40 години.

През 1931 г следва раковия експеримент Пуерто Рико; името обяснява всичко.Голям брой пуерториканци били умишлено заразени с рак от Института Рокфелер,при което 13 души умират.Какво пише като заключение в доклада от аутопсията главния патолог Корнелиус Роудс?

„Пуерториканците са най-мръсното,най-мързеливото,най-дегенериралото и най-крадливо племе ,което някога е населявало земното кълбо. Дадох всичко от себе си за да ускоря процеса по тяхното изтребване като убих 8 и трансплантирах рак в още няколко от тях. Всички лекари с удоволствие се гаврят и
измъчват тези нещастници."

Въпреки,че не е достатъчно „политически коректен" никой не предявява каквито и да е обвинения.Просто му прикачват табелката „душевно болен" и случаят приключва.От американското правителство обаче не са съгласни и го поставят начело на два огромни военни проекта през 40-те години на 20 век , осигурявайки му пост в Комисията по атомна енергия и давайки му орден „Легиона на Мерит" ( Legion of Merit). Въпреки , че през 1972г проучванията свързани с биологични оръжия били официално забранени, отделът в Пентагона"Department of Loopholes" намира вратичка в закона и проучванията продължават с пълна сила.

Един от микороорганизмите , който силно заинтригува военните изследователи е изолирането на щама на Бруцела.Симптомите на тази болест са главоболие,треска,отпадналост,мускулни болки,фарингит и лимфаденопатия - същия набор съществува в предшественика на пълнофункциониращия СПИН.
Първото официално публикувано обвинение ,че СПИН има връзка с биологичните оръжия се появява в „Пейтриьт"-вестник издаван в Ню Делхи. В броя от 4 юли 1984i са публикувани статии от Официален доклад за изследвания в американската армия отнасящ се за „естествено и изкуствено влияние върху човешката имунна система".

Индийския вестник пише , че учени от Форт Детрик ( мястото където се намира лабораторията за ракови изследвания „Фредерик" , част от Националния Институт за рака .известен до 1969г като „Военна лаборатория за биологични оръжия") са се отправили в най-тъмната част на Африка в търсене на „мощен вирус" , който не се среща в Европа и Азия.Данните от тази експедиция „се анализират във Форт Детрик и резултатите са изолиране на вирус причиняващ СПИН".

Американското правителство веднага обявява статията като съветска пропаганда,история която обаче не се повлиява от безмилостното й отразяване в съветските медии. В редакторската колонка на вестник „Правда" се появява карикатура представляваща доктор изправен върху купчина от трупове , който подава на един генерал шишенце с лекарства с надпис „ вирус на СПИН".Тази карикатура предизвиква вълна от протести от страна на посолството на САЩ. Но всъщност американските власти не реагират наистина до момента , в който влиятелен британски вестник показва историята на своите „жълти" страници.

Тогава протестите заливат американците винаги готови да забавляват медиите.
Следва 1986г когато е публикуван памфлета СПИН : Зло произведено в САЩ от двама родени във Франция източногермански учени , Якоб и Лили Сегал .Памфлегьт,върху който няма името на издателя бил разпространяван безплатно в англоговорящите региони на Африка.Никой не го приел като научна публикация , но аргументите на сем. Сегал дали храна за размисъл и бъдещи дискусии свързани с теорията , че СПИН е биологично оръжие.



Тайнственото сем.Сегал заявява, че HIV е генетично възпроизведен хибрид между визански вирус ( мозъчна болест причинена от овцете ) и вирус наречен HTLV-I ( първоначално HIV вируса бил наречен
HTLV-Ш ), който предизвиквал рак на белите кръвни телца.

Сем.Сегал също посочват и Форт Детрик като лаборатория изобретила вируса.Никога не е имало неоспоримо доказателство , че HIV е бил синтезиран във Форт Детрик , или където и да е другаде , но не пречи да попитаме защо Националния Институт по Здравеопазване е помолил военните изследователи във Форт Детрик , а не „цивилните" служители да помогнат за създаването на лекарство срещу СПИН.

През февруари , 1987г полковника от армията Дейвид Хъксол по врме на дискусия свързана с обвинения , че СПИН е биологично оръжие се изпуска и дава доста интригуваща информация."Изследвания във военни лаборатории показват,че СПИН вируса е доста слаб агент използван за биооръжие"казва полковника. Какви изследвания?

Служител от връзки с обществеността на Пентагона казва, че военните искат да сложат край на СПИНа в живота ни а не да сложат край на живота ни.По-късно Хъксол отрича да е казвал такова нещо.Репортер записал всичко това продължава да твърди обратното.

Първите прояви на СПИН в Америка - по това време е разпространен изключително и само сред мъжете хомосексуалисти - съвпадат със зараждането на Рейгънизма, с неговите злостни нападки срещу гейовете.Според теорията за биологичните оръжия гейовете са отделени за унищожение или в най-лекия случай като изкупителна жертва.Но как?

През 1978г на повече от 1000 немоногамни , възрастни мъже хомосексуалисти е направена експериментална ваксинация против хепатит Б с любезното съдействие на Националния Институт по здравеопазване и Центъра за контрол на заразните болести.След 6 години 64% от тези мъже вече били болни от СПИН.
Разбира се възможно е това да е някакво съвпадение,дори и в този случай.Съгласно общоприетата теза за разпространението на СПИН , немоногамните мъже хомосексуалисти така или иначе са „предразположени" към това заболяване.

По това време в Африка се провежда друга кампания за ваксинация срешу дребна шарка.Шоуто се води от Световната Здравна Организация (С.З.О.) .Регионите където С.З.О. провежда тази програма по-късно се оказват с най-катастрофалния брой болни от СПИН в Африка.И отново твърде възможное някой да нарече този факт съвпадение.За привържениците на теорията на конспирацията програмата срещу дребна шарка се явява едно голямо предупреждение.Много трудно е обаче да се отрече успешния до голяма степен опит на С.З.О. да ограничи разпространението на дребна шарка - доста по-опасен убиец от СПИН.

Има доста различни вариации на темата , че СПИН е биологично оръжие.Някои се оповават на аргументите,че НГ/ сам по себе си не причинява СПИН.Диоксините (използвани от военните вьв Виетнам) и вируса Денга( Денга -остра заразна тропическа треска, бел. превод.) използван от ЦРУ в Куба , се считат за вероятен виновник , както и една от мутиралите форми на сифилис.Всяка една от тези теории е доста по елементарна и проста от това да се синтезира вирускойто да се използва за оръжие.

Единственото сигурно нещо е , че нито официалните лица , нито любителите на конспирацията не дават задоволително обяснение за епидемията СПИН
======================================================
"Подземните пещери"
откъс от "Omega Files" на Branton


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Скоро ми попадна този видеоматериал за план на САЩ и ЕС да се "справят" с източноевропейските държави от бившия соцлагер, в частност специално за България, естествено не без вещата помощ на послушните пионки - ръководители на правителствата ни от 20 г. насам, а може и би и от преди това. Confused Авторът малко е позалитнал накрая в приповдигнат патриотизъм и показва политическите си пристрастия, но ако се абстрахираме от тези подробности, мисля, че доста ясно показва накратко частта от световната конспирация в действие спрямо нас и другите страни като нас. Дано само патриотичният му оптимизъм на финала наистина има основание, в крайна сметка може да се окаже, че в нашите слабости балкански се корени нашата сила за противопоставяне на коварния замсъл американски, щото не ги били предвидили, не са им познати като манталитет, не ги разбирали и за това не можели да се справят окончателно с такива като нас. Rolling Eyes Laughing

Всъщност това им е проблем на американците, който е на път да им изяде главите - мислейки, че центърът на света се върти около тях мерят всичко и всички със собствения си аршин и не считат за нужно да опознаят останалата част от света по-надълбоко, слагайки всичко под един знаменател - техния си. Cool

...А, между другото снощи съобщиха, че вече не са първата икономическа сила в света, Швейцария вече ги е задминала по основни показатели и в момента държи първенството. Това малко ще доусложни някои аспекти на международното положение според мен. Rolling Eyes

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:

...А, между другото снощи съобщиха, че вече не са първата икономическа сила в света, Швейцария вече ги е задминала по основни показатели и в момента държи първенството. Това малко ще доусложни някои аспекти на международното положение според мен. Rolling Eyes

А днес доста серизни икономисти заявиха отговорно, че пикът на кризата в България бил през март и че вече отиваме към разтеж.

Тая криза,която създадоха, за да си оправят бакиите, но пак днес доларът удари дъното спрямо еврото.

На САЩ не м помогнаи самоуниожаването на кулите- близнаци. Т.е. имаше мно-о-ого по - краткотраен от заплануваният ефект.

Жалко за жертваните обикновени хора! И в кулите, и навсякъде!

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пропуснах да отбележа, но то се вижда от клипа - планът за България бил поръчан от "нашите" хора. Само дето не ми е ясно дават ли си сметка колко още години им предстои да живеят, за да се възползват от благините или са решили да се погрижат за потомците си, унищожавайки собствения си народ и струва ли си тази цена. Rolling Eyes

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 09, 2009 9:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ауди, последно /въпреки, че всяко инфо и прогнозиране е предпоследно/, кризата щяла да бъде леко двойна, т.е. с W-образна, ако трябва да се онагледи графично - дъно-подем, пак дъно, а по-нататък...дай Боже да се дръпне нагоре без дъна. Но имайки предвид доказано цикличния характер на тези процеси, след време пак ще се повторят.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 11, 2009 10:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кризата просто си е ... игра в играта, именно W-образна.

Чудесни сте! Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
ivetka85




Регистриран на: 30 Мар 2009
Мнения: 29
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 05, 2009 1:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

http://vbox7.com/play:ceaf982c Obey and sleep! Laughing Забавен начин да покажат на хората в какъв свят живеят. хехехе
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 05, 2009 5:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ivetka 85

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 06, 2009 2:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Клипчето е супер!

Поздравления и от мен, ivetka85!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 13, 2009 7:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Значи, причините за цялото това нещастие на Земята са в много обобщен вид две:
1) алчни хищни рептилоиди дето ни манипулират от жажда за власт и отмъщение
2) обзети от страх, слабост и мързел хора, дето се оставят да бъдат манипулирани по този начин

Точка 2 вече е многократно обсъждана. По-интересна за мен е точка 1. Гледах клипчетата от началото на темата и http://www.youtube.com/watch?v=Jmzm1jUY29g&feature=related (заедно с няколкото му продължения) ми направи особено впечатление. Според него, рептилоидите са деца на генетично модифицираните от Ану (Луцифер) Анунаки и земни жени. Така Ану искал да умножи армията си (защото Анунаките иначе не могат да се възпроизвеждат) и да си отмъсти на Господ задето го изгонил от Рая на планетата Нибиру.

А откъде Ану имал знанията, необходими за генетичната модификация? Пак според клипа, това било защото при създаването на човешкия вид Господ ползвал помощ от Анунаките в качеството им на вещи генетици. Е тази част от историята никак не се връзва. Човеците са най-свидното творение на Господ, най-милото му. И какво, трябва сега да повярвам, че Господ сам ни е пъхнал в устата на лъва?

Създателя всичко знае и може да предвиди развитието на творенията си още в момента на тяхното зачеване. Така че тук има два варианта:
а) това за съдружието между Господ и Ану при създаването на човешкия вид е манипулация със все още неизвестна за мен цел
б) Господ е искал така да се развият нещата, за да бъдат подложени хората на изпитание и да могат да научат колко силни са всъщност и къде точно е силата им.

Кое от двете е според вас? А може би трето? Очаквам да видя мненията ви с нетърпение Smile

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 13, 2009 8:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia написа:
... Господ ползвал помощ от Анунаките в качеството им на вещи генетици. Е тази част от историята никак не се връзва. Човеците са най-свидното творение на Господ, най-милото му. И какво, трябва сега да повярвам, че Господ сам ни е пъхнал в устата на лъва?


Това естествено са глупави и невежи човешки разсъждения, твърдения и заключения - плод на подвластността на умствените ограничения.

В тях няма нищо състоятелно и истинско ...
Confused

Valia написа:
Създателя всичко знае и може да предвиди развитието на творенията си още в момента на тяхното зачеване. Така че тук има два варианта:

а) това за съдружието между Господ и Ану при създаването на човешкия вид е манипулация със все още неизвестна за мен цел;

б) Господ е искал така да се развият нещата, за да бъдат подложени хората на изпитание и да могат да научат колко силни са всъщност и къде точно е силата им.

Кое от двете е според вас? А може би трето? Очаквам да видя мненията ви с нетърпение Smile


Нека не забравяме, че Бог е ... непознаваем и недосегаем! Confused Rolling Eyes

Затова трябва да отбележа, че вторият вариант Валя, е точният.

И аз истински се радвам за теб, защото ми е адски приятно да събеседвам с пробуден и разбиращ човек!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 13, 2009 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз няма да се опитам пряко да отговоря на въпроса, само ще налея масло в огъня, като разкажа по спомен част от историята в Битие.

Предполагам, че в сегашна България всеки е чел Битие от Библията. Нали? Така! А някой поинтересувал ли се е как тия неща там са описани в Корана*? Не? Е, ще ви споделя това, което ми ми направи най- силно впечатление.

И все пак, ето цитат т Билейското Битие, че да е по- лесна съпоставката"
Гл1, стихове:
"26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.
30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.
31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.
"

Гл.2, ст.7" И Господ Бог създаде човека от size=24]пръст из земята[/size], и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа."
Гл.2, ст.:
"18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.
19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана.
20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери


A ссега вто ви и Корана. 2-ра Сура - КРАВАТА (АЛ-БАКАРА), стихове:

"29. Той е, Който сътвори за вас всичко на земята, после се насочи към [сътворяването на] небето и създаде седем небеса. Той всяко нещо знае.

30. И когато твоят Господ рече на ангелите: “Ще създам на земята наместник.” ­ рекоха: “Нима ще създадеш там някой, който ще сее по нея развала и ще лее кърви, докато ние Те славим с възхвала и възнасяме Твоята святост?” Рече: “Знам, каквото вие не знаете.”

31. И научи Той Адам на имената на всички [неща]
(обърнете внимание, че докато в юдейското Битие Адам си измисля имена, то тук му се казват имената на нещата. Според маговете, който знае истинските имена на нещата, може да властва над тях. Поради това и в Древен Египет всеки имал име за пред обществото,а истинското си име- Рен, пазел от всеки.- AUDAN), после ги представи на ангелите и рече: “Съобщете ми имената на тези [неща], ако говорите истината!”

32. Рекоха: “Пречист си Ти! Нямаме друго знание, освен това, на което Ти ни научи. Ти си Всезнаещия, Премъдрия.”

33. Рече: “О, Адам, съобщи им имената!” И когато им съобщи имената, каза: “Не ви ли рекох, че знам неведомото на небесата и на земята, и знам какво разкривате и какво потулвате?”

34. И когато рекохме на ангелите: “Поклонете се на Адам!”, те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.

35. И рекохме: “О, Адам, пребивавай с жена си в Рая и яжте оттам в доволство, откъдето пожелаете, но не приближавайте до онова дърво, та да не станете угнетители!”

36. А сатаната
(шейтан е на арабски, според мен -AUDAN) ги подмами да се подхлъзнат и ги извади от Рая, където бяха. И казахме: “Напуснете ­ врагове един на друг! За вас на земята има пребивание и ползване до време.”

37. И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.

38. Казахме: “Напуснете оттук всички! И дойде ли при вас напътствие от Мен, за онези, които последват Моето напътствие, не ще има страх и не ще скърбят.

39. А които не вярват и взимат за лъжа Нашите знамения, тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно.
"

* Единственият одобрен превод на Св. Коран на български език е на проф. д-р Цветан Теофанов - преподавател по арабска литература в Софийски университет и директор на Центъра за източни езици и култури.

Аз съм чел и "неодобрен превод", в който Иблис направо си казва(цитирам по памет):
"Гле'й, с'я, шефе! Не мо'е да ме действа не'къв си от плът. Ние сме от огън- сиреч сме по-висши. Та ...не знам дали ме разбираш, значи..."

Е, думите може и да не са били точно такива,де. Ама смисълът беше този. Особено си спомням как казва, че са " от огън". Какво ли ще да е това? И кой ли се явява като огън в капинов храст на Мойсей? Rolling Eyes Ама туй е друга тема,

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 17, 2009 7:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пренасям дискусията от тук

Маг Селена написа:
Valia написа:
А дали на рептилоидите също е дадено да се осъзнават, да се стремят към щастие? Все пак, и Анунаките техните родители са деца на Бог, и след като той не ги е унищожил, може би това означава, че иска и на тях да даде шанс да се поправят... може би?


Бог винаги дава на всичко живо и мъртво - земно и неземно - шанс за осъзнаване. Това важи естествено и за тях.


От казаното излиза, че и рептилоидите като хората подлежат на духовна развитие. От тук следва, че и при тях като при хората би трябвало да има и по-низши, и по-висши в духовен план индивиди. Тогава е нормално да допуснем, че не всички от тях са зли, враждебни, алчни, консуматорски настроени индивиди.

А има и друг вариант. Рептилоидите за разлика от Анунаките са смъртни(поправете ме, ако греша). Тоест, за тях също важат законите на кармата и прераждането. Тогава ако някой от тях се развие до нужното равнище, може би се преражда в... човек? А ако е изключително деструктивно настроен, може би си "спечелва" участта да премине към растителното или минералното царство, или някое друго по-низше селение?

Интересно ми е също така как изобщо Ану е успял чрез генетични мутации да направи своите поддръжници годни да се сношавам с човешките жени. Та нали Анунаките са "безплътни" същества? Все си мислех, че гените принадлежат на материалното тяло...

И последно, чудя се как е възможно Анунаките да идват от планета с по-висока вибрация от Земната, а да са такива низкострастни същества? Нали все говорим, че до 2012 ще се увеличава вибрацията на Земята и само който успее да се развие духовно и да увеличи собствената си вибрационна честота ще успее да преживее промените. Тоест, по-висока вибрация = по-висока степен на развитие.

Примера с Анунаките обаче противоречи на този иначе логичен извод. И тъй като всичко във Вселената се подчинява на едни и същи универсални закони, то или извода им е грешен, или информацията ми за Анунаките е грешна или непълна.

Някой да има идеи?

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
ivetka85




Регистриран на: 30 Мар 2009
Мнения: 29
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 19, 2009 7:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз четох Матрицата 5 , за да ми стане малко по-ясно. Интересно четиво за начинаещ. Аз поне успях да видя кое е моето ниво на развитие и да разбра малко повече за струрата на "нещата". Според книгата гущерите са последователно инкарниращи се,а хората са едновременно. Само не разбрах от цялата история как да разберем кой е Висш Аз и кой Природен дух.И да си едното и другото няма лошо, а може и да си рептилоид. Хехехе Играта е интересна. А ако решиш да светнеш някой по въпроса ще те сметнат за по-луд отколкото си.. А най-интересното е, че човека може да намери отговорите на всичките си въпроси само ако се вгледа дълбоко в истинското си Аз. А ако иска-няма да види нищо и ще си продължи в заблуда. Спирам с тези неща,защото вече ще ми се смеете,че говоря неща,които всеки тук знае. хехе Няма нищо лошо да си такъв,какъвто си. Веднъж ми се падка късметче-Човек е свободен от момента,в който пожелае да бъде. Чак след 7, 8 год разрах смисъла му Wink Embarassed
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov