НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:56 am Вижте мненията без отговор
Разбирайки себе си разбираш и всичко останало...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Дек 21, 2009 8:27 pm
МнениеЗаглавие : Разбирайки себе си разбираш и всичко останало...
Отговорете с цитат

Отварям тази тема, защото получих един интересен мейл от една дама! Smile

Отговорих на мейла й с писанието, което ще прочетете по-долу:

Човек, който иска да си помогне просто го прави не като се отнася с външния свят около него така, както той се чувства отвътре.

А външният свят на човек, който е с изкривен вътрешен, изглежда и се таксува като враждебен.

Човек, ако обича и цени себе си ще обича и цени другите.

За да обикнеш себе си трябва да се опознаеш и ... разбереш.

Сториш ли това ще знаеш от какво оздравително действие има твоето тяло. И така ще можеш да се излекуваш.

Разбереш ли себе си ще можеш да разбираш и другите около себе си.

Промениш ли своя вътрешен свят в позитивната вълна външният неизменно ще придобие твоя вътрешен облик, защото вече ще можеш да го разбираш.

То е толкова трудно, колкото е и ... лесно.

Просто трябва да го сториш ... Разбери се и се обикни - такава, каквато си!

Реших да споделя това с вас за да споделите и вие вашето мнение тук. Сигурна съм, че въпросната дама ще може да прочете темата до край ... Cool Wink

Пуснато наПуснато на: Сря Дек 23, 2009 1:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А ето и в послеслов като цитат мейла на въпросната дама ...

Цитат:
Прекалих с действията си и с изказванията си във вашия форум и сайт.
Не мисля че ще приемете извинения или обяснения.

Исках един безплатен отговор, за да мога ако ми се налага да ви питам повече след това платено. Питах ви последния си въпрос от името на mimi_1982 относно мен самата Паулина Канева, с цел да мога да си помогна.

Сигурна съм, че се държа по този начин защото не получавам достатъчно обич и щастие в живота си. Не искам да съм такава. Явно причинявам на хората, това лошо, което чуствам в себе си! ;((
Искам да се отърся от всичко това, но не вярвам, че може да има щастие в живота ми.

Пиша ви единствено с цел да си помогна ако е възможно.
Знам, че звуча и действам наистина отчаяно, но това е защото съм наистина без никакви надежди.

Предполагам, че ви безпокоя, но това е част от всичко което може да се случи в един форум.
Моето нещастие се отразява и на всичко около мен. Искам да си помогна наистина!

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 23, 2009 7:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Чест прави на тази жена, че си признава чистосърдечно.
И въпреки думите й, смятам, че положението й не е безнадеждно. Тя е прозряла проблема си - усещането за недостатъчни внимание и обич.
Тя търси помощ. Т.е. тя СМЯТА, че има надежда. Wink Защото ако наистина беше както пише, просто щеше да се самоубие или да изпадне в депресия с прекъсване на всякакви контакти, което също е вид самоубийство, но по - бавно.

Паулина ИМА !!! надежда! И считтам, че го усеща... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 02, 2010 3:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Поздравления за Паулина заради проявената чест и доблест да си признае грешките, и силата и смелостта да търси решение на проблемите си. Знам колко е трудно да потърсиш помощ, когато си отчаяна - а още по-трудно е да се извиниш. Това показва, че у Паулина има достатъчно вътрешна сила, за да успее да си пребори демоните и да си създаде така бленуваното "щастие". Защото усещането за спокойствие и хармония не е нещо, което идва отвън - то идва отвътре, от самия човек.

И понеже всички обичат приказки, ще ви разкажа и аз една дето много добре илюстрира тази идея:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Майката на едно малко момченце го завела в магазин за играчки. Вниманието му било привлечено от един голям Дядо Коледа, направен от една голяма топка за тяло и една по-малка върху нея за глава. На дъното на голямата топка имало тежест. Така че като бутнало фигурката, момченцето не успяло да я събори - тя се полюляла, но пак се върнала в изправено положение. То бутнало по-силно - куклата пак се залюляла, но накрая се изправила. Бутнало я то с всичка сила, чак до земята се залюляла - и пак се изправила.

Майката го попитала: "Е, сине, знаеш ли защо куклата успява всеки път да се изправи, независимо колко силно я буташ?" Момченцето помислило малко и отвърнало: "Ами, сигурно защото е изправена отвътре".

Така и човекът, който е "изправен отвътре", винаги успява да застане здраво на краката си - независимо от външните събития, които му влияят.

*преразказано от "Магически истории" на Кристиан Гофроа
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Имам и още една приказка за вас, пак по тази тема:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Един буен младеж бил много недоволен от състоянието на света. Омраза, войни, конфликти властвали навред по Земята, хората нещастни оплаквали съдбата си. И младежът решил, че трябва на всяка цена да промени света. Пътувал по света, разговарял с хората, изнасял пламенни речи за това как трябва да обичаме ближните си, да им прощаваме, да живеем в мир и разбирателство. Никой не му обърнал внимание и не го чул.

Натъжен, младежът се върнал у дома. Решил, че след като светът не е готов да го чуе, то може би трябва да опита първо да промени семейството си, после чрез него приятелските семейства, чрез тях техните приятелски семейства... и така целия свят. Окрилен от тази идея, той въодушевено се захванал със семейството си. Обяснявал им как не трябва да се сърдят един другиму за дребни ежедневни случки, да не се нагрубяват, да си прощават и да се обичат. Но и семейството му обърнало гръб и отказало да го послуша.

Съкрушен, младежът изпаднал в дълбока депресия. Светът отказвал да се промени, семейството му отказвало да се промени. Значи светът никога няма да бъде щастлив, и семейството му няма да е шастливо, и той самият няма да е щастлив... Той самият... И тогава го осенило прозрението, че в безкрайните си опити да промени другите, съвсем бил забравил за себе си. Първо себе си трябвало да промени, за да стане олицетворение на това, в което искал да превърне света.

И младежът започнал да работи над себе си. Научил се да бъде търпелив, толерантен и изпълнен с любов. Търпеливо приемал язвителните забележки на членовете на семейството си, отговарял им с усмивка и добра дума. С разбиране и съчувствие изслушвал болката на приятелите си, самоотвержено им помагал. Семейството и приятелите му много харесали промяната у него, и последвали дадения от него пример.

И така променяйки себе си, чрез личния си пример младежът променил семейството и приятелите си. Техния пример променил техни приятели и познати семейства, от които после взели пример приятели и познати на приятелите и познатите... и така младежът променил целия свят.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Светът, в който живее човек, е просто огледало на неговите собствени нагласи - каквото даваш от себе си, същото се връща обратно към теб.

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 02, 2010 3:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Еха-а-а! Тая приказка е страхотна!!!

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 02, 2010 5:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Оооууу, Валя... страхотни са приказките-притчи, по ми хареса първата с куклата ... Rolling Eyes Wink

Но ... мили мои, не си мислете, че Паулина е осъзнала постъпките си или това, че каквото е нейното вътрешно съдържание такова ще е и нейното външно изражение!

Напротив ... Започна да ме изнудва с поне по 5-6 мeйла на ден да й отговарям на един и същ въпрос!!! Shocked Стана и още по-агресивна ...

Оставете, ами наред с нея една наша ревностна потребителка и "почитателка" - няма да споменавам името й, просто не си струва - изведнъж ни заподозря в невероятно използвачество и взе, че отиде да се обучава в курсове, чрез които окончателно ще я довършат.

Курсовете са примамливи и обещаващи - като външно изражение! - но това което се крие зад тях е една зловеща зомбаторска програма ръководена и изпълнявана от един психопат, които се изживява като преродения Петър Дънов и Властелина на световете.

Не, че въпросната потребителка не беше запозната с въпросната вредителска групичка, която е хвърлила примамката за най-различни наивници под формата на курсове с научно-образователни програми и похвати относно окултизма ... Напротив ...

Но ... това, което е отвътре рано или късно избива под фалшивия външен варак ... сори!
Confused Rolling Eyes

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Съб Яну 02, 2010 7:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 02, 2010 7:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съжалявам да чуя това за Паулина и другото момиче. Но всеки си има път, и изпитания по пътя, и свободната воля да вземе решение... и съответно да си понесе хубавите или лоши последствия от това решение.

Радвам се, че харесахте приказките. И двете са много ценни за мен, те са сред основополагащите камъни, върху които си градя житейската философия.

Много се надявам да стигнат до някого, който може би точно в този момент, има нужда точно от тях Smile

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 02, 2010 7:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И ако този "някого/някой" не е потенциално зомби или потенциален заслепен невежа би било радостно да ги разбере правилно полагайки в себе си едно ново начало за промяна в положителната насока в опознаването на неговото вътрешно Аз...

Аз честно да ти кажа Валя, не съжалявам за тези две момичета!

Едното го опознах много отблизо и нямах никакви очаквания спрямо него, защото прозирах, че един ден ще постъпи точно така, както постъпи понастоящем.

То си "отиде" (не е баннато!, не влиза да пише тук като преди, защото умира от страх да не разберат онези с "окултно-научните курсове" - но съм повече от сигурна, че и в момента чете тези редове), но ... на неговото място дойде нещо много по-стойностно и по-ценно! Smile

Другото, Паулина, ми беше ясно още от самото начало на появяването му във форумите ...

Естествено, всеки по Пътя си - следвайки свободната си воля и право на избор!

Как иначе би могъл да се научи кое е истината, кое лъжата, кое правилното и кое не?!

Е, рисковете по Пътя на Живота са прекалено много, но ... всекиму своето - според неговите скрити вътрешни нагласи и...намерения.

Всъщност ... едно нещо ме утешава и дава неимоверно голяма сила - факта, че през последните месеци срещнах и се запознах с онези "анонимни" потребители във форума, които се бяха променили до неузнаваемост - естествено в позитивните тенденции (говоря за хората, които познавам!), а тези, които не познавах просто дойдоха да ми благодарят за труда положен от мен тук ...

Те са успели да намерят собствения си житейски път, да излязат от тежки депресии, да разрешат дългогодишните си проблеми и т.н., и т.н.

Виж, това вече наистина ме радва! Smile

Радва ме не защото е оценен труда ми, а защото има още пробудени хора!

Всъщност ... кара ме да изпадам във възторг и блаженство! Embarassed

Така, че Валя, сигурна съм в това, че двете притчи, които ти качи тук действат с пълна сила и невероятна мощ помагайки в този час на някой нещастен човек ...

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 03, 2010 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

тази тема ме накара да се замисля доста по някои въпроси.
Селена, благодаря, че споделихте този постинг с нас. Определено провокира доста размисли у мен...

Това момиче Паулина явно се намира в доста труден етап от живота си, но според мен отговора на всичките й въпроси се намира в самата нея.
Ако тя не вярва, че може да има щастие в живота й, как ще го получи.. Ние градим нашето щастие. От нас, от нашето отношение към света, към хората, към обстоятелствата, от нашата нагласа, от нашия собствен избор зависи дали ние ще сме щастливи или не... Не от другите хора, а от това ние как реагираме на всичко. Ако ние сме с нагласата, че сме все прецакани, че всичко и всички са против нас, как ще погледнем хубавото в живота си, как ще го оценим...
Паулина, ако четеш тези редове, знай, че няма невъзможни неща. Ако искаш да си щастлива, просто повярвай, че можеш да бъдеш- приеми се такава, каквато си- с всички свои предимства и недостатъци. Ако ти не получаваш любов и разабиране в живота си, промени го, промени живота си. Ако си с някой, който не те оценя и не си щастлива с него- защо си с него.... Има хиляди изходи от една ситуация... Ако вярваш в щастието и вярваш, че ти си тази, която управлява своя живот и щастие- ти ще бъдеш щастлива.
В една ситуация, ние имаме мнооого начини, по които да реагираме, има множество изходи...

Селена не е длъжна да отговаря на всеки, който я пита за нещо. Все пак това е безплатна услуга и тя го прави от добра воля, а не по задължение.
Ако някой има толкова силно желание да получи отговори и помощ от Селена, то тогава има си други начини, по които да го направи. Това си е труд, който трябва да се цени.

Аз лично не бих задала важен въпрос тук. Това е мое лично мнение.
Ако имам нужда от помощ, ще си уговоря среща със Селена или Живин и ще дискутираме там нещата, които ме вълнуват.
Така и направих.... Имах много тежка бременност в края. Та Юли месец си уговорих среща със Селена и отидох при нея. Е, получих отговорите на въпросите, които ме интересуваха.
Селена, искрено Ви благодаря за всичко. Вие ми вдъхнахте толкова позитивна енергия. От Вас струи Светлина и спокойствие. Благодарение на Вас сега се чувствам добре и се радвам на прекрасно момиченце.

Та да продължа....
Не искам да критикувам или да правя размисли върху поведението на хората, защото самата аз имам също доста недостатъци. Знам си ги, не ми е лесно да се боря с тях, но поне се опитвам. Smile

По отношение на другото момиче, което ви е обвинила в използване... Много ми е интересно как е стигнала до това заключение...Не мога да си представя с какво може да я използвате Smile А още повече недоумявам каква е тази форма на "отмъщение" с тези курсове...
Нямам думи... единственото, което мога да кажа е, че омразата е най-сигурния път към гибелта....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 03, 2010 8:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Към всичко написано по темата бих прибавила само следното>
За Паулина - ако ти не получаваш любов и разабиране в живота си, запитай се дали даваш достатъчно. Има един вселенски закон, според който това, което даваме, винаги ни се връща в увеличен размер. Ако не получаваме нищо, явно няма какво да се върне при нас...

А на "другото момиче", ако правилно се сещам за кого става въпрос, бих казала (отново) да изкорени тази несигурност в себе си и да престане да търси упора във външни фактори. Първо в Селена и Живин, после в курсове някакви... Ако сами не разберем кои сме, от какво имаме нужда и как да се сдобием с него, никога няма да имаме успеха, към който се стремим. Няма смисъл да чакаме друг да ни оправи живота. Не се получава така просто...

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 05, 2010 12:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

radea написа:
Към всичко написано по темата бих прибавила само следното>
За Паулина - ако ти не получаваш любов и разабиране в живота си, запитай се дали даваш достатъчно. Има един вселенски закон, според който това, което даваме, винаги ни се връща в увеличен размер. Ако не получаваме нищо, явно няма какво да се върне при нас...

А на "другото момиче", ако правилно се сещам за кого става въпрос, бих казала (отново) да изкорени тази несигурност в себе си и да престане да търси упора във външни фактори. Първо в Селена и Живин, после в курсове някакви... Ако сами не разберем кои сме, от какво имаме нужда и как да се сдобием с него, никога няма да имаме успеха, към който се стремим. Няма смисъл да чакаме друг да ни оправи живота. Не се получава така просто...

Права си, Радея! Confused Rolling Eyes

Права си дори и в досещането си за другото момиче ... Confused Rolling Eyes

Едно само е жалкото: "другото момиче" не успя да разбере в озлоблението си, което последва веднага след поредния му житейски гаф, че трябва да се стремим към чудесата, които са вътре в нас, а не които са извън нас - в случая на въпросните курсове.

Една заучена техника никога няма да ти помогне да преоткриеш своето вътрешно вълшебно могъщество!

Това единствено може да стори собственото ти прозрение!!!

Но ... явно това, което преживя през лятото и до половината на есента "другото момиче" замъгли съвсем разума му и го хвърли в една още по-голяма заблуда, която ще му се стори като манна небесна ... е, за едно известно време, разбира се.

След това ще дойдат истинските и твърде болезнени страдания, с които ще се сблъска то и ... едва тогава ще си спомни за нас всичките тук, но ще бъде просто безвъзвратно късно за него ... Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 05, 2010 5:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе, момичета, за какво търсене на щастие говорите !?Rolling Eyes
Щастието не се търси като стока на пазара или като съкровище на неизвестни места, даже и на курсове по окултизъм...
Щастието е усещане - можеш да го усетиш в момент на спокойствие, тиха радост , то е като някакъв момент на екстаз, когато умът ти се спре да подскача насам-натам и се наспадиш на момента. Този момент може да е предизвикан от хиляди причини - даже докато гледаш една летяща пеперуда може да изпиташ щастие или блаженство - това е синонима му.
Всъщност можеш да усетиш щастието като трайно състояние само като дойде нещастието и правиш сравнението. Казваш си " Колко бях щастпив/а в онзи момент...", но съзнаваш, че момента е минал.
Така, че търсенето на щастие е нещо хипотетично според мен - просто търси се друго нещо, по-конкретно. Може да е всичко - обич, пари, сигурност, власт..и хиляди други неща, но не е щастие.
Щастието според мен те спохожда и просто го приемаш - не да го търсиш, а да го приемеш, да го почувстваш.
diana30

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 05, 2010 5:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:

Щастието е усещане - можеш да го усетиш в момент на спокойствие, тиха радост , то е като някакъв момент на екстаз, когато умът ти се спре да подскача насам-натам и се наспадиш на момента. Този момент може да е предизвикан от хиляди причини - даже докато гледаш една летяща пеперуда може да изпиташ щастие или блаженство - това е синонима му.

Щастието според мен те спохожда и просто го приемаш - не да го търсиш, а да го приемеш, да го почувстваш.

Като се замисля... мнооооооооого истина има в думите ти. Просто израза за търсенето на щастие е такъв Smile
цецка33

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 11, 2010 9:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

е пак съм аз......
искам да споделя как постигам желани резултати....не си спомням къде съм научила тази техника, но със сигурност деиства.

Първо влагаш цялата си енергия в желанието което искаш да ти се изпълни........мисловно.......

след това пак мисловно го материализираш.........тоест ти вече се виждаш като удовлетворен и деистващ в новите промени...

вече си спокоен и приемаш че нещата са в твоите води.......тоест ти си в силата си да се изявиш и да дадеш най-доброто от себе си и да изпиташ удоволствие от това......

след това идва пълното спокоиствие

и девиза чакай и се надявай.

но когато желаеш нещо ти -непременно нарушаваш нечие спокоиствие

затова оценявай труда които някои е проявил за да те изслуша и помогне ако те оценява като емоционална но качествена личност.

много е важно дали ти молиш за помощ или теб те молят за помощ

ако трябва ти да дадеш трябва да си изключително спокоен за да можеш да отдадеш спокоиствието си .....щом човек се успокои и преодолее своя страх - тои сам ще намери решение....за себе си.

а когато искаш - трябва да заложиш в замяна отказването ти от някои лош навик..за да има равновесие....искаш добро отказваш се от лошо...
трябва да има вяра в Бог аз обикновенно отивам в църквата и паля свещ и се моля с цялото си сърце и душа.

и след това почвам да чета ....да съм запозната с материята...
и след това пак чакам и след това спирам да чакам.

радоста е от изненадата че чудото се случва когато си готов и то се случва неочаквано....като приятен подарък за които дълго си мечтал и някои е прочел мислите ти и е направил чудо.

и тогава идва радоста ....
която е много повече от благорността.

благорността е когато някои е полажил усилие да ти даде наготово но то е негово не е твое решение и спасява положението за момента но не ти решава проблема.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта