НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 8:15 pm Вижте мненията без отговор
Вашият месечен лунен календар ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 18, 2009 4:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: юни-юли

Лунният месец през периода започва на 22 юни и завършва на 22 юли.

Първа фаза на Луната: 22 - 29 юни.
Втора фаза: 29 юни – 7 юли.
Трета фаза: 7 – 15 юли.
Четвърта фаза: 15 – 22 юли.


Новолунието настъпва на 22 юни.

Пълнолунието е на 7 юли.


Нарастваща Луна: 23 юни – 6 юли.

Намаляваща Луна: 8 – 21 юли.


По-важни дати и нашите препоръки.

През този лунен месец дните на “екадаши” са 2 и 17 юли – най-подходящите дни за пълно въздържане от храна. Удобният ден за профилактично почистване на дебелото черво е 5 юли.

През тази година може да се направи последен опит за очистване на черния дроб, което е най-добре да стане също на 5 юли, неделя; в такива случаи всички други процедури се отлагат.

Сезонът е много подходящ да се направи черешова диета – от няколко дни до две седмици и повече, в зависимост от здравословното състояние, целите, препоръките на лекар природолечител. На ден се изяжда от 1,5 до 2 кг добре узрели и пресни череши, разпределени по равно за закуска, обед и вечеря.

Пиенето на вода няма ограничения, но поне 1 час след ядене на черешите.

Черешовата диета е противопоказана за хора със стомашно-чревни заболявания, диабет.

Тази диета ще помогне за преодоляване на интоксикацията на организма, нормализиране на храносмилането и телесното тегло. Особено е полезна за анемични хора.


Полезни съвети

Дните за излет

Сезонът е подходящ за излети сред природата. И тук съобразяването с лунните знаци може да ни спести много неприятни моменти. Трябва да се съобразяваме и с “четирите качества на деня”, които зависят от съответния зодиакален знак, доминиращ в дадения момент.

Дните на топлината властват, когато Луната е в знаците на Овен /16-18 юни; 14 и 15 юли/, Лъв /25 и 26 юни/ и Стрелец /4 и 5 юли/. Обикновено това са подходящи дни за излет. Те се усещат като топли, меки, дори небето и да е облачно.

Специфични са дните на Лъв. Те обикновено действат изсушаващо и човек изпитва по-голяма жажда, отколкото обикновено. В същото време дните на Лъв могат да се окажат доста коварни, например в този период да се появят силни бури, особено след по-продължителни горещи периоди, да предизвикат наводнения и градушки.

Дните на светлината или въздуха са дни, когато Луната е в Близнаци /18 и 19 юли/, Везни /29 и 30 юни/ или Водолей /9 и 10 юли/. Тогава земята и растенията поемат повече светлина от обикновеното.

В повечето случаи те действат на човека приятно, но понякога например шофьорите изпитват зрителен дискомфорт и си слагат тъмни очила, дори и да е облачно. Просто защото светлината тогава се възприема като по-остра, дразнеща.

Дните на студа или на земята са в Телец /16 и 17 юли/, Дева /27 и 28 юни/ и Козирог /6 – 8 юли/. Дори и да е слънчево, обикновено човек има усещането за студ и в тези дни е задължително човек да има топли дрехи, одеало.

Дните на водата са в Рак /23 и 24 юни/, Скорпион /1-3 юли/ и Риби /11 – 13 юли/, които никога не остават земята да бъде суха. Обикновено вали. Затова не излизайте в тези дни без чадър или подходящо облекло.

И въобще, ако искате да се застраховате от резки промени във времето, обърнете внимание на новолунието, пълнолунието и периодът на Близнаци и Стрелец.


Календар на постите

До 29 юни, Петровден, траят Петровите пости. В останалите дни на юли се пости в сряда и петък.
.............................................................................
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: август-септември



Лунният месец през периода започва на 20 август и завършва на 18 септември.

Първа фаза на Луната: 20 – 27 август.
Втора фаза: 27 август – 4 септември.
Трета фаза: 4 – 12 септември.
Четвърта фаза: 12 – 18 септември.


Новолунието настъпва на 20 август.



Пълнолунието е на 4 септември.

Нарастваща Луна: от 21 август до 3 септември.

Намаляваща Луна: от 5 до 17 септември.



По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на “екадаши” са 30 август и 15 септември – препоръчва се през тези дни пълно въздържане от храна. Подходящият ден за профилактично очистване на дебелото черво е 2 септември.

Времето е подходящо за гроздова диета или гроздолечение след предварителна консултация с природолечител.

Взима се 1,5 кг добре узряло, по възможност не пръскано с отровни химикали грозде /ако е пръскано, необходимо е предварително да покисне един час във вода с малко оцет/, добре се измива и се дели на три равни части – за закуска, обед и вечеря.

Диетата или лечението може да продължи, в зависимост от целите и състоянието на организма, от три дни до няколко седмици. Тя е противопоказана при диабет, стомашно-чревни заболявания.



Полезни съвети

КОНСЕРВИРАНЕ, ЗАТВАРЯНЕ В БУРКАНИ на плодове и зеленчуци, правенето на мармалад, конфитюр или сладко е част от всекидневието на много семейства.

Най-благоприятното време за консервиране, варене на мармалад и сокове е събиращата Луна /от Стрелец – 27-29 август, до Близнаци – 11 – 12 септември/. Варенето, затварянето и складирането на продукцията е зависимо не толкова от лунните фази, колкото от зодиакалния знак, през който минава Луната.

Плодовете най-добре е да се събират и консервират през дните на Овен /6 – 8 септември/, а кореноплодните зеленчуци – през дните на Козирог /30 – 31 август/ и Телец / 9 – 10 септември/. Замразяването на плодове и зеленчуци се извършва най-добре в ден на плода: Овен, Лъв /15 – 16 септември/ и Стрелец.

Ако се спазват тези правила, затворените буркани издържат по-дълго, консервираните плодове и зеленчуци имат по-добър вкус. Избягвайте да консервирате в дните на Дева /17 и 18 септември/, защото затвореното в в буркани лесно се разваля и мухлясва. Дните на Рак /13 и 14 септември/ също не са подходящи.


ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Косата се подстригва най-добре в дните на Лъв и Дева. И не вършете това в дните на Риби /4 и 5 септември/ и Рак.


ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. Те се режат или пилят в дните на Козирог или в петък след залез слънце.



Календар на постите

В сряда и петък се пости.
========================================================
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 12, 2009 10:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: октомври-ноември



Лунният месец през периода започва на 18 октомври и завършва на 16 ноември.

Първа фаза на Луната: 18 – 26 октомври.
Втора фаза: 26 октомври – 2 ноември.
Трета фаза: 2 – 9 ноември.
Четвърта фаза: 9 – 16 ноември.




Новолунието настъпва на 18 октомври.



Пълнолунието е на 2 ноември.



Нарастваща Луна: 19 октомври – 1 ноември.

Намаляваща Луна: 5 – 15 ноември.




По-важни дати и нашите препоръки.

Ще напомним на нашите съмишленици и приятели, че най-подходящият момент за започване на някаква оздравителна или друга практика, очистителни процедури, обучение, преодоляване на лош навик или дългогодишно хроническо заболяване и други подобни, е новолунието. Разбира се, ако случаят не е спешен и подлежи на планиране.

През този лунен месец дните на “екадаши” са 28 октомври и 12 ноември – в тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна.

Подходящият ден за профилактично месечно прочистване на дебелото черво е 31 октомври /природно слабително, клизма, Шанкха Пракшалана и др./




Полезни съвети

Запалавне на печката
Идва времето, когато се налага да се отопли жилището. Ако използвате печка и твърдо гориво и искате бързо да затоплите апартамента, къщата си, запалете печката за първи път в ден на топлината: Стрелец /21, 22 октомври/; Овен /31 октомври, 1 ноември/; Лъв /9, 10 ноември/. Тази препоръка особено важи за новопостроеното жилище, за да може най-ефикасно да бъде прогонена остатъчната влага по стените.



Правилно проветряване
На лекарите е известно още едно новопоявило се здравно неразположение – “къщната болест”. Всъщност става дума за цял комплекс от заболявания, които често предизвиква “химията” в нашите домове: отровните изпарения от бои и лакове, мебелите от ПДЧ, употребените модерни строителни материали, почистващите препарати, климатичните инсталации, изсушения въздух и плътно затворените, “пакетирани” в дограма и топлоизолации стаи.

Проветряването през есенно-зимния сезон трябва да бъде по-продължително, с широко отваряне на прозорците в дните на топлината /Стрелец, Овен, Лъв/ и в дните на въздуха: Везни /18 октомври/; Близнаци /4, 5 ноември/; Водолей /26, 27 ноември/. А в дните на земята / Телец, Дева и Козирог/ и на водата /Рак, Скорпион и Риби/ – само за кратко време.

Проветряването на леглата /завивките, спалното бельо/ на балкона или на прозоречния перваз, на матраците, дюшеците се прави при намаляваща Луна, най-добре в ден на топлината или въздуха. Това ги предпазва от микроорганизми /акари/ и паразити. И не ги проветрявайте в дни на водата: Скорпион /19, 20 октомври/; /Риби – 28-30 октомври/; Рак /6 – 8 ноември/, защото влагата се привлича и “загнездва” в дюшеците, матраците, спалното бельо и това особено е нежелателно за болните.



Грижи за косата
Подстригвайте я винаги в дните на Лъв /9, 10 ноември/ или Дева /11, 12 ноември/ независимо дали Луната намалява или расте. И не го правете в дните на Риби и Рак. Епилация по тялото се прави в дните на намаляваща Луна.


Грижи за ноктите
Ноктите на ръцете и краката подрязвайте или пилете в дните на Козирог /23-25 октомври/ - така те се заздравяват и не се чупят лесно. Ако пропуснете този срок, режете ноктите на ръцете и краката саамо в петък след залез слънце.




Календар на постите

През периода в сряда и петък се пости.

На 14 ноември са Коледните заговезни, когато за последен път се яде блажно.

От 15 ноември започват Коледните пости.

Спазването на Коледните пости е отлична профилактична мярка, за да преборим грипа и настинките през зимния сезон, като предварително очистим организма си и не го затлачваме с отпадни продукти и токсини, шлаки именно през тозипериод.



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 12, 2009 1:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунният календар: ноември и декември



Лунният месец през този период започва на 16 ноември и завършва на 16 декември.

Първа фаза на Луната: 16 – 24 ноември.
Втора фаза: 24 ноември – 2 декември.
Трета фаза: 2 – 9 декември.
Четвърта фаза: 9 – 16 декември.




Новолунието настъпва на 16 ноември.



Пълнолунието е на 2 декември.



Нарастващата Луна е от 17 ноември до 1 декември.

Намаляващата Луна е от 3 до 15 декември.




По-важни дати и нашите препоръки.

През този лунен месец дните на “екадаши” са 26 ноември и 12 декември – препоръката е през тези дни човек да се въздържа от храна. Най-благоприятният ден за профилактично очистване на дебелото черво е 29 ноември, неделя.



Полезни съвети

Ден за пране Прането, изпрано в дните на намаляваща Луна, става по-чисто, особено, ако се пере в дни на водата - най-добре в знака Риби /25 и 26 ноември/, но може също така и в знака Скорпион /12 – 14 декември/ и Рак /4 и 5 декември/. Ако прането се изпере при нарастваща Луна, по-упоритите петна си остават по дрехите поради по-силното пенообразуване през този период. Освен това при намаляваща Луна се щадят тъканите, пести се прах за пране. При пране на дрехи с мазни петна /грес, машинно масло или смазка за велосипед/ в ден на водата при намаляваща луна натрийте мазното петно с малко свинска мас, след което ги изперете по обичайния начин.

Премахване на мухъл и плесен Този проблем стана особено актуален в последно време след зле изпълнена топлоизолация и при запечатаните с алуминиева или пластмасова дограма помещения. При наличието на плесен в жилището при намаляваща Луна можем по-успешно да се преборим с мухъла и плесените, отколкото при нарастваща Луна, а и резултатите от почистването са по-дълготрайни. За целта можем да използваме разтвор от вода и оцет, който се нанася с четка или с гъба по засегнатите места.



Почистване на дома Почистването на дома ще бъде по-ефективно, ако то се извършва в ден на въздуха: Близнаци / 3 декември/, Везни /10 и 11 декември/ при намаляваща Луна.
Грижи за тялото

Подстригването на косата ще бъде най-успешно в дните на Лъв /5 и 7 декември/ и Дева /8 и 9 декември/ независимо дали Луната е нарастваща или намаляваща. За епилация по тялото изберете дните на намаляващата Луна.

Рязането и пиленето на нокти на ръцете и краката извършвайте в дните на Козирог /20 и 21 ноември/, за да бъдат те винаги здрави и да не се чупят лесно. Ако пропуснете този благоприятен момент, режете ноктите си винаги в петък след залез слънце.



Календар на постите

Продължават Коледните пости до 24 декември включително.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 22, 2009 2:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: декември 2009 - януари 2010 г.



Лунният месец през периода започва на 16 декември 2009 г. и завършва на 15 януари 2010 г.

Първа фаза на Луната: 16 – 24 декември.
Втора фаза: 24 -31 декември.
Трета фаза: 31 декември – 7 януари.
Четвърта фаза: 7 – 15 януари.



Новолунието настъпва на 16 декември в 16:03 часа.




Пълнолунието започва на 31 декември в 23:14 часа.




Нарастваща Луна: 17 – 30 декември.
Намаляваща Луна: 1 – 14 януари.




По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на екадаши са 26 декември и 11 януари – в тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна. Месечното профилактично очистване на дебелото черво е най-подходящо да се извърши на 29 декември.



Полезни съвети

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Точното време за подстригване на косата са дните на Лъв /2 и 3 януари/ и Дева /4 и 5 януари/. Косата, подстригана в дните на Дева, запазва по-дълго време формата и красотата си. Избягвайте да вършите това в дните на Рак /31 декември – 1 януари/ и Риби /22 и 23 декември/. Подстригването в дните на Риби често пъти води до пърхот; също избягвайте в тези дни /Рак и Риби/ да си миете косата.

Епилация по тялото най-подходящо е да направите в дните на намаляваща Луна



ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. За рязането и пиленето на ноктите на ръцете и краката най-подходящи са дните на Козирог /17 и 18 декември; 13 и 14 януари/ - тогава ноктите стават устойчиви и не се чупят лесно. Ако сте пропуснали тези дни, тогава режете и пилете ноктите си винаги в петък след залез слънце.

ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ. Ценните и чувствителни дрехи, като агнешка кожа, лицева кожа, коприна, пух и др., добре е да се дават за химическо чистене само при намаляваща Луна. И избягвайте знака на Козирог.



Календар на постите

Продължават Коледните пости до 24 декември включително. На 30 декември, сряда, и на 1 януари, петък, Блажи се.

На 5 януари – Велик водосвет, се спазва Строг пост.

На 6 януари, сряда – Св. Богоявление, Блажи се.

В останалите сряда и петък през януари се пости.

==================================================
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 06, 2010 8:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: януари - февруари



Лунният месец през периода е от 15 януари до 14 февруари.

Първа фаза на Луната: 15 – 23 януари.
Втора фаза: 23 – 30 януари.
Трета фаза: 30 януари – 6 февруари.
Четвърта фаза: 6 – 14 февруари.

Новолунието настъпва на 15 януари.



Пълнолунието е на 30 януари.



Нарастваща Луна: 16 – 29 януари.
Намаляваща Луна: 31 януари – 13 февруари.


По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 25 януари и 10 февруари – тези дни са най-подходящи за пълно въздържане от храна. Благоприятният ден за профилактично очистване на дебелото черво е 28 януари.



Полезни съвети

Грижи за цветята
Правилното торене и поливане на цветята се извършва винаги при намаляваща Луна и то в деня на листата /Рак, Скорпион или Риби/. Цветята, които не цъфтят добре, трябва да бъдат торени в ден на цвета /Близнаци, Водолей или Везни/, но не много често, тъй като се стимулира нападението от листни въшки. В същото време естественото, продиктувано от сезона закърняване на цветовете не бива да се превръща в сигнал за торене в деня на цвета.

Негниещо твърдо дърво
Малцина хора знаят, че Венеция е построена върху дървени основи, защото всякакъв друг материал е негоден столетия да удържи на солената морска вода. Тайната на това негниещо във водата дърво е в периода на неговото отсичане. Дърво, отсечено през някой от шестте дена: 1 януари, 7 януари, 25 януари, 31 януари, 1 февруари и 2 февруари, не гние, не червяса. А когато е отсечено на Нова година и в дните от 31 януари до 2 февруари, става твърдо като камък. Такова дърво е подходящо и за направата на кладенци, пристани, кейове, високи наколни постройки и пр.

Грижи за косата
Подстригването на косата става винаги в дните на Лъв и Дева, без значение дали Луната нараства или намалява. Докато процедурата епилация по тялото трябва да се извършва при намаляваща Луна.

Грижи за ноктите
Рязането и пиленето на ноктите на ръцете и краката се извършва в дните на Козирог. Ако те се пропуснат, подрязването на ноктите може винаги да се извърши в петък след залез слънце.



Календар на постите

До 6 февруари се пости в сряда и петък. Блажи се на 27 януари, сряда и 29 януари, петък.

На 7 февруари е Неделя Месопусна /Месни заговезни/, когато за последен път се яде месо преди Великия пост. На 10 февруари, сряда, и 12 февруари, петък се блажи с риба и млечни произведения.

На 14 февруари е Неделя Сиропусна /Сирни заговезни/, когато за последен път се яде сирене и млечни произведения. На вечернята се извършва взаимно опрощение /прошка/.

От 15 февруари започва Великия пост.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 12, 2010 12:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар февруари-март



Лунният месец през този период започва на 14 февруари и завършва на 16 март.

Първа фаза на Луната: 14 – 22 февруари.
Втора фаза: 22 – 28 февруари.
Трета фаза: 28 февруари – 7 март.
Четвърта фаза: 7 – 16 март.



Новолунието настъпва на 14 февруари.



Пълнолунието е на 28 февруари.


Нарастваща Луна: 15 -27 февруари.
Намаляваща Луна: 1 – 15 март.



По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 23 февруари и 11 март – препоръчва се пълно въздържане от храна. На 28 февруари е добре да се направи профилактично очистване на дебелото черво с помощта на природно слабително средство /рициново масло, майчин лист, зърнастец, сена/, клизма или Шанкха Пракшалана.

От новолунието на 14 февруари препоръчваме да започне месечното очистване на дебелото черво – до 15 март, за да може да се подготвим за очистването на черния дроб на 28 март – най-подходящото време за тази цел през цялата 2010 г., което е през другия лунен месец и за което ще съобщим допълнително.

Най-ефективно може да се очисти дебелото черво с помощта на уринови клизми. Методиката за това е подробно описана в нашите книги, служебния вестник. Тези, които за първи път ще извършат месечното очистване на дебелото черво и черния дроб или имат някакви стомашно-чревни и чернодробни здравословни проблеми най-добре е да се консултират с лекар.



Полезни съвети

В градината



Подрязване на овощните дървета.
Нека започнем с това, че в екологичното земеделие съществува мнение, че овощните дръвчета не бива да се подрязват, защото природата по най-добрия начин за даденото дърво оформя неговата корона. Но ако тази идея ви се стори неприемлива по някакви ваши съображения, подрязването на овощните дръвчета, храсти и лозята винаги се прави при намаляваща Луна и най-вече в деня на плода: Лъв /26 и 27 февруари/, Стрелец / 6 и 7 март/ или Овен / 16 март/.

Облагородяване на овощните дръвчета се извършва при нарастваща Луна, най-добре около пълнолуние или също в ден на плода.



Грижи за тялото

Грижи за косата.
Подстригването на косата се извършва в дните на Лъв /26 и 27 февруари / и Дева / 28 февруари и 1 март/, независимо дали Луната нараства или намалява. Добре е това правило да се спазва още от първото подстригване дори на малкото бебе – така в бъдеще много от препаратите за коса и против пърхот биха били излишни.

Епилация по тялото се прави само при намаляваща Луна.

Грижи за ноктите.
Добре е да запомним простото правило за рязане и пилене на ноктите – това винаги да става в петък след залез слънце. Но ако искате ноктите на ръцете и краката да станат още по-устойчиви и да не се чупят лесно, не пропускайте да ги изрязвате в дните на Козирог.



Календар на постите

На 14 февруари е Неделя Сиропустна /Сирни заговезни/, когато за последен път се яде мляко и млечни продукти. На вечернята се извършва взаимно опрощение. Прошка се взима и се дава на родители, деца, роднини, близки и познати.

От следващия ден, 15 февруари, започва Великия пост, който ще трае до Възкресение Христово на 4 април.
===========================================
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 27, 2010 4:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: април-май



Лунният месец през периода започва на 14 април и завършва на 14 май.

Първа фаза на Луната: 14 – 21 април.
Втора фаза: 21 – 28 април.
Трета фаза: 28 април – 6 май.
Четвърта фаза: 6 – 14 май.


Новолунието настъпва на 14 април в 17:30 ч.



Пълнолунието започва на 28 април в 17:20 ч.



Нарастваща Луна: 15 – 27 април.
Намаляваща Луна: 29 април – 13 май.



По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 24 април и 10 май – препоръчва се пълно въздържане от храна през тези дни.

Най-благоприятното време за профилактично месечно очистване на дебелото черво е на 27 април. Черния дроб можем да почистим на 26 април, а при невъзможност /пада се понеделник/ тази процедура можем да направим предния ден, в неделя.



Полезни съвети

В градината. В градината и в природата зодиакалния знак Дева /23 – 25 април/ играе особена роля когато става дума за сеене или садене. Тя е най-добрият зодиакален знак за тази цел, но благоприятства и други дейности. Например цветята, прехвърлени в други саксии в ден на Дева имат най-добрите шансове да станат чудно красиви, здрави балконски цветя. Райграсът, посаден в Дева при растяща Луна също ще се превърне бързо в радост за очите.

Трябва да се знае едно съществено изключение от правилото – салатата! Засаден в в ден на Дева, тя тръгва и избуява нагоре, във височина и не образува „глава“, не се завива.

Листните зеленчуци се подчиняват на друго правило: салатата, марулята, спанакът, зелето, цветното цвекло и пр. се разсаждат винаги при намаляваща Луна, най-добре в дните на Рак //19 и 20 април/.



Химическо чистене. Сезонното облекло трябва да се пере или чисти само при намаляваща Луна преди да бъде прибрано в гардероба за половин година или за по-дълго. Ценните и чувствителните дрехи – агнешка кожа, велур, лицева кожа, коприна, пух и др., се дават на химическо чистене само при намаляваща Луна. Така тъканите не се повреждат, дрехата остава дълготрайна, а цветовете не избеляват. Но избягвайте за целта знака на Козирог /2 -4 май/ - той причинява неприятен “блясък” върху почистените дрехи.

Грижи за косата. Най-добре е косата да се подстригва в дните на Дева и Лъв /21 и 22 април/.И се откажете от тази процедура в дните на Риби /17 и 18 април/ и Рак. Ако правите епилация по тялото, изберете времето на намаляващата Луна.

Грижи за ноктите. Ноктите на ръцете и на краката се режат и пилят в дните на Козирог – така те не се чупят и стават устойчиви. Другото благоприятно време за тази процедура е петък след залез слънце.



Календар на постите

В сряда и петък се пости.



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юни 05, 2010 1:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен каледар май-юни



Лунният месец през периода започва на 14 май и завършва на 12 юни.

Първа фаза на луната: 14 – 21 май.
Втора фаза: 21 – 28 май.
Трета фаза: 28 май – 5 юни.
Четвърта фаза: 5 – 12 юни.




Новолунието настъпва на 14 май, в 4:05 часа.




Пълнолунието започва на 28 май от 2:08 часа.

Нарастваща луна: 15 – 27 май.
Намаляваща луна: 29 май – 11 юни.




По-важни дати и нашите препоръки

През периода дните на „екадаши“ са 24 май и 9 юни, подходящият ден за очистване на черния дроб е 27 май. Ако не се извършва тази процедура, на същата дата, може да се очисти дебелото черво.




Полезни съвети

Гриже за косата. Дните на лъв /19 и 20 май/ и Дева /21 и 22 май/ са дни за подстригване на косата, независимо от тава дали луната намалява или нараства. Откажете се от подстригването в дните на Риби /3 – 5 юни /и и Рак / 16 – 18 май/




За градината

Дните на Дева/ 19 и 20 май/ са най-подходящте за работа в градината. Ако насочите вниманието си към всички проблемни растителни видове, тогава ще се справите добре. Райграсът, посят в нарастваща луна, бързо ще зарадва очите ви.




Календар на постите

От 31 май до 28 юни включително са Петрови пости. През другото време, в сряда и петък се пости.



================================================
Източник: dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 03, 2010 3:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: Юли - Август

Лунният месец през периода започва на 11 юли и завършва на 10 август.



Първа фаза на Луната: 11 – 18 юли.
Втора фаза: 18 – 26 юли.
Трета фаза: 26 юли – 3 август.
Четвърта фаза: 3 – 10 август.



Новолунието настъпва на 11 юли.



Пълнолунието е на 26 юли.

Нарастваща Луна: 12 -25 юли.
Намаляваща Луна: 27 юли – 9 август.



По важни дати и нашите съвети

Дните на „екадаши“ са 21 юли и 3 август – в тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна. Подходящият ден за профилактично месечно очистване на дебелото черво е 24 юли, а на черния дроб – 25 юли, неделя.

През този лунен месец е подходящо да се направи динена диета за очистване на организма и подобряване функцията на бъбреците. Взима се около 1,5 добре узряла диня /само месестата част/ и се разделя на три равни части за закуска, обед и вечеря. Динената диета може да трае от няколко до 20-на дни. Тя не е подходяща за страдащи от стомашно чревни заболявания, диабет.



Полезни съвети

В СТРОИТЕЛСТВОТО

БОЯДИСВАНЕ И ЛАКИРАНЕ. Подходящото време за всички видове бояджийски работи и за лакиране е периодът на намаляваща Луна. Използваната боя и грунд се свързват добре и се образуват гладки повърхности.

ДЮШЕМТА И ПАРКЕТИ. Дюшемето трябва да се изтърква и измива основно само при намаляваща Луна. При нарастваща Луна той трябва само да се мете или в ден на въздушен знак да се минава с влажна кърпа. Ако измиете пода в ден на воден знак, влагата може да проникне в пукнатините, дървото да се изметне и след време да загние.



ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО

РЯЗАНЕ И ПИЛЕНЕ НА НОКТИТЕ на ръцете и краката се извършва в дните на Козирог или в петък след залез слънце. Така те стават устойчиви и не се чупят лесно.



ПОДСТРИГВАНЕТО НА КОСАТА се прави само в дните на Лъв или Дева, независимо дали Луната намалява или нараства. Ако имате възможност, не мийте и не подстригвайте косата си в дните на Риби и Рак, защото това често води до появата на пърхот.



Календар на постите

В сряда и петък се пости.

От 1 август започват Богородичните пости, които траят до 14 август включително. На 6 август, петък, е Преображение Господне и се разрешава риба.


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 06, 2010 2:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар Септември-Октомври



Този лунен месец започва на 8 септември и завършва на 7 октомври.

Първа фаза на Луната: 8 – 15 септември.
Втора фаза: 15 – 23 септември.
Трета фаза: 23 септември – 1 октомври.
Четвърта фаза 1 – 7 октомври.



Новолунието натъпва на 8 септември в 13:31 часа.



Пълнолунието е на 23 септември в 12:18 часа.

Нарастваща луна 8-22 септември.
Намаляваща луна 24 септември – 6 октомври.



По-важни дати и нашите препоръки

Дните на “екадаши” са 18 септември и 4 октомври. Подходящият ден за прочистване на дебелото черво е 15 септември.



Гроздолечение

Този лунен месец е подходящ за гроздова диета. Взема се от 1,5 до 2 кг добре узряло грозде, разделя се на 3 равни части и се консумира за закуска, обед и вечеря. Гроздето трябва да се измие добре, като за 10 мин се накисва във вода с оцет. Тази диета не е подходяща за диабетици и за хора, а страдащите от стомашно-чревни заболявания да се консултират с лекар- природолечител.



Календар на постите

Пости се сряда и петък за целия период.
================================================
Източник: dar-center.com



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 22, 2010 8:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунният календар: Октомври-Ноември



Лунният месец през периода започва на 7 октомври и завършва на 6 ноември.

Първа фаза на Луната: 7-15 октомври.
Втора фаза: 15-23 октомври.
Трета фаза: 23-30 октомври.
Четвърта фаза: 30 октомври-6 ноември.

Новолунието настъпва на 7 октомври.



Пълнолунието е на 23 октомври.



Нарастваща Луна: 7-22 октомври.
Намаляваща Луна: 24 октомври-6 ноември.



По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 11 октомври и 2 ноември – в тези дни се препоръчва въздържане от храна. Подходящият ден за профилактично очистване на дебелото черво е 20 октомври.



Календар на постите

През периода на този лунен месец се пости в сряда и петък.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov