Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Вто Ное 24, 2009 5:46 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз пък имам друго мнение по въпроса
Смятам,че няма нищо лошо в това да поемеш част от болката на някои .Тежко е и боли ,а и предизвикваш събития в живота си ,но когато виждаш някои твой близък да страда искаш да го облекчиш с каквото можеш .
А относно промяната споделям мнението на Селена.Това поне съм го разбрала! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Ное 24, 2009 8:19 pm
Заглавие :
|
|
|
Така е, Диди!
Но ... всяко нещо си има граници и побира в себе си съобразно тях било то радост или ... болка.
Обаче когато всеки капацитет излезе извън своята мярка и съобразно извън своето тяло (имам предвид физическото!) просто ... загива.
Поемането болката на чуждия можем да си го позволим също в определени граници.
Първо: до толкова доколкото да я споделим с истинския й носител.
Второ: до толкова, доколкото да облекчим само в известна степен участта на страдащия.
Трето: до толкова доколкото да изкривим предначертания път в живота и кармата на този, когото тя измъчва като я "натоварим" върху собствените си плещи.
Но никога не можем да избавим окончателно никого от болката по никакъв начин. А и не бива ...
Тя е наш постоянен спътник и ние трябва да я обичаме и уважаваме, защото ни облагородява.
Иначе ще заприличаме просто на "Паулина 6" ... (чудя се и се мая как е пропуснала останалите две ...66! след ника си?!) ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 11:05 pm
Заглавие : Re: ?????????
|
|
|
sweetlady написа: | Мила Маг Селена, не съм се убидила, просто се вникнах в думите Ви и разбрах, че наистина истинската болка се изживява тихо! Не мога да Ви опиша, колко съжалявам за постъпката си, при положение, че обичам този човек. Останах излъгана от въпросната Т.Т. от Плевен никой не ми каза коя е всъщност и , че слоупотребява с името на баба Ванга. Свързах се с една жена - Сесилия, която ми каза, че ще ми върне любимия, но не знам дали ще е правилно... той може би вече не е сам, а и аз си го заслужавам. Мисля, че ми е направено нещо, за да правя такива неща - магии за любов и т.н. и накрая да страдам повече. Сега не знам дали ако му направят магия ще е истински мой, или ще имам мъж, подвластен на някакво обаяние, изкуствено, но не и истински, а аз не искам вече изкуствени неща в живота си. Моля Ви посъветвайте ме, въпреки, че връзката ми с него е кармична, дали ако се обърна към магията ще е добре и дали ще бъда истински или изкуствено щастлива! Предварително благодаря за отговора Ви и за търпението, проявено към мен! |
Значи...няма да прочета всички коментари, защото ме избива на агресия/простете, но понякога и най-спокойният телец се вбесява/
Що за ненормалник трябва да си, за да отидеш на"врачка", за да "ти върне любимия"?
Щом не искаш изкуствени неща в живота си, къде си тръгнала по "магесници".
То затова ги има шарлатаните, защото ги има и шараните.
Вместо да проявиш самоуважение и да се махнеш от някой, който не те заслужава.....ще го връщаш.
Любовта е от двама, които са щастливи заедно-другото не е никаква любов.
Знам, че ще те обидя/и ще се случи така, защото не знаеш да уважаваш себе си/, но това което правиш е елементарно, смешно и отчаяно.Как ще те уважава някой мъж, ако ти не знаеш да се уважаваш?
Спирам до тук, защото не целя да съм груба.
..и преди изобщо да почна да пиша в този форум-попрочетох малко от постовете на Маг Селена, което ме наведе на мисълта, че е разумен човек/т.е. послушах интуицията си и реших, че не е шарлатанин/ |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 11:27 pm
|
|
|
kokiche написа: | То затова ги има шарлатаните, защото ги има и шараните. |
Този израз ми достави невероятно блаженство и...смях, което си е чисто здраве.
Което си е вярно - си е вярно.
Да не казвам за ония "телефонистки и телефонисти" пък, които работят по телефоните (не, че не е възможно да правиш ясновидски прогнози по този начин), но като знам какво правят от другата страна на жицата поне 99 % от тези индивиди, наречени "магове и ясновидки"...четат в повечето случаи прогнозите от хороскопите за деня, пък като ги свършат продължават с тези за седмицата, за месеца, за годината и т.н., и т.н. само и само да текат импулсите.
Като свършат с хороскопите пък, започват да бръщолевят пълни глупости - и "шараните" им доверяват и поверяват живота си в ръцете им.
Да не казвам, че често това мошеничество го правят от мое име и когато един път бях сгащила една такава "магерица" тя на другия ден просто веднага излипсва, което не й пречи да се появи пък другаде.
Никога няма да се начудя на човешкото безумие!
kokiche написа: | Вместо да проявиш самоуважение и да се махнеш от някой, който не те заслужава.....ще го връщаш.
Любовта е от двама, които са щастливи заедно-другото не е никаква любов.
Знам, че ще те обидя/и ще се случи така, защото не знаеш да уважаваш себе си/, но това което правиш е елементарно, смешно и отчаяно.Как ще те уважава някой мъж, ако ти не знаеш да се уважаваш?
Спирам до тук, защото не целя да съм груба.
|
И за това изцяло си права!
Да си груба ли?!
Впрочем...истината винаги е ...груба, защото не е удобна никому.
Но аз съм привърженик на истината, въпреки че тя е доста разтегливо, условно и относително понятие. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Чет Мар 25, 2010 11:51 pm
|
|
|
sweetlady написа: | ... Мисля, че ми е направено нещо, за да правя такива неща - магии за любов и т.н. и накрая да страдам повече... |
Всичко останало съм го слушал толкова много пъти във всякакви вариации, че съм напълно обръгнал и го подминавам, но това си е направо шедьовър и принос в магическата тактика и стратегия. Благодаря, че ми насочихте вниманието.
Вече ще предлагам и такава "магия за правене на магии и страдане впоследствие". Звучи тръпкопобиващо. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 12:11 am
|
|
|
Маг Живин написа: | sweetlady написа: | ... Мисля, че ми е направено нещо, за да правя такива неща - магии за любов и т.н. и накрая да страдам повече... |
Всичко останало съм го слушал толкова много пъти във всякакви вариации, че съм напълно обръгнал и го подминавам, но това си е направо шедьовър и принос в магическата тактика и стратегия. Благодаря, че ми насочихте вниманието.
Вече ще предлагам и такава "магия за правене на магии и страдане впоследствие". Звучи тръпкопобиващо. |
Абе звучи, като "Всичката ми Мара втасала, нямам си работа и хормона ме бие"/тоя път не се извинявам/
Аз може ли да си поръчам магия за крем брюле, че ми се е прияло?
А по отношение на кармата......всичко е за добро..за по-добро...за израстване.
Природата не дава лоши уроци. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 12:42 am
|
|
|
kokiche написа: | ...Аз може ли да си поръчам магия за крем брюле, че ми се е прияло?.... |
Не, но мога да ти направя магия да ходиш да поръчваш магии за крем брюле и после да страдаш, но отсега ти казвам, че е много скъпа, щото е последен писък на модата. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 10:14 am
|
|
|
Маг Живин написа: | kokiche написа: | ...Аз може ли да си поръчам магия за крем брюле, че ми се е прияло?.... |
Не, но мога да ти направя магия да ходиш да поръчваш магии за крем брюле и после да страдаш, но отсега ти казвам, че е много скъпа, щото е последен писък на модата. |
Аааахахахаа... аааааааа... Лъчо, ти си като един Доктор Хаус на занаята си, ша знайш! Спуквам се да се смея като ти чета прозренията
И все пак се надявам бедното момиче дето ги е писало тея умнотии да прояви чувство за хумор, и да успее да види отстрани колко е абсурдно написаното от нея. Стигам до извода, че преобладаващата част от случаите на "направена магия" са причинени от неспособноста на хората да си подредят живота, и да поемат отговорност за постъпките си. То най-лесно е да си втълпиш, че си омагьосан, и да вдигнеш ръцете - аз се предавам!
Ама не е правилно така. За да сме доволни и щастливи, трябва да си преодоляваме пречките по пътя. А за да ги преодолеем, трябва първо да осъзнаем, че основната причина за тези пречки е нашето собствено отношение на "безсилни жертви на съдбата". Поемайки личната си отговорност за постъпките си, признаваме грешките си и така можем да се учим от тях. А това е цялата идея на занятието... тук сме, за да се учим един от друг, и от самите себе си.
Така че ведно с хубавия смях от шегите, аз искам да пожелая и на sweetlady и другите объркани хора като нея малко повече вяра в себе си, и сила, за да преодолеят препятствията по пътя си. Все пак така се учим |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|