НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 19, 2018 1:45 pm Вижте мненията без отговор
Как да трансформираме хороскопа с мисълта си
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 12, 2010 1:53 pm
МнениеЗаглавие : Как да трансформираме хороскопа с мисълта си
Отговорете с цитат

С нашето съзнание, мисли, чувства и постъпки ние пресътворяваме астрологичната си карта ежедневно.Изграждайки характера си, правейки усилия да работим над себе си, да овладяваме недостатъците и да проявяваме способностите си, ние подобряваме нашия хороскоп, ковем една по-добра съдба и реализация. Всичко е в нашите ръце, стига да знаем това и да можем да го използваме.

В природата и Вселената съществува един универсален закон, наречен от някои закон за привличането. Той е свързан с нашия вътрешен живот, нашите мисли и чувства. Казано просто, каквото мислим – това и се случва, за каквото мислим – такива и ставаме.

Ние привличаме с нашите мисли специфични сили, които материализират мисълта и я превръщат и в наша външна реалност. Затова древните мъдреци и велики Учители са казвали, че външният свят и условията са следствие от вътрешния ни духовен живот.

Този универсален закон, съчетан с астрологичните познания, може да даде един лесен и приятен метод за личностна трансформация, за промяна на живота ни към по-добро във всяко едно направление.

Знаем, че всеки един зодиакален знак има положителни и отрицателни характеристики, добри качества и недостатъци. Ние всички, за да бъдем щастливи, успешни и усмихнати, се стремим да преодолеем недостатъците и да развием и проявим добрите страни на знака. Това, разбира се, променя нашата съдба, жизнена реализация и ниво на проявление.

Според закона на привличането, ние трябва да мислим за това, което искаме, за хубавото и доброто. Защото с мисълта си, която e могъща сила във Вселената, именно това ще привлечем. Ако искаме да имаме здраве, ние трябва да мислим за здравето, а не да се опасяваме, че можем да се разболеем от различни болести.

Ако искаме здраво, хубаво и щастливо семейство, именно този идеал трябва да e в нашите глави и сърца, да работи в нашето въображение. И напротив, не бива да мислим за това, което не искаме, защото, въпреки че не го желаем, ние го привличаме отново с мисълта си и то става реалност.

Ако си казваме, че не искаме да имаме този кредит за жилище, ние държим в главата си мисълта за кредита, и непрекъснатите заеми и дългове стават наша реалност. Вместо това ние трябва да си мислим какъв дом искаме, да си го представяме, да се чувстваме добре в него и именно това ще ни подари Вселената. Казвайки „не” на войната, ние предизвикваме войната. Вместо това трябва да кажем „да” на мира, да мислим за мира.

Същото важи и за трансформацията на нашия хороскоп, респективно на нашата личност. Всеки от нас има трудни и напрегнати позиции, и аспекти в картата, всички ние проявяваме недостатъците на различните зодии. Това, което трябва да направим, за да ги преодолеем лесно, е да мислим за положителните им еквиваленти, за качествата които ни дават знаците, планетите и аспектите.

Например, ако имаме в рождената карта Венера в квадрат със Сатурн, това традиционно е една трудна позиция, един напрягащ аспект. Но вместо да мислим, че ние можем да имаме трудности и страдания в любовта, забавяне в брака, е хубаво да си представяме, че ще имаме един много устойчив, продължителен и стабилен брак, че обичаме реда, че сме привързани към нашите баба и дядо.

По този начин, ние трансформираме енергиите на квадрата Венера – Сатурн в положителни и с мисълта си ги привличаме. Така те стават реалност, а ние творци на собствения си живот. И именно затова много езотерици и окултисти казват, че злото е градивен материал за доброто.

Но тук отново идва важния момент: не бива да мислим – „не искам страдания в любовта”, защото ги привличаме по този начин, а вместо това трябва да мислим за устойчивата и стабилна любов, която ще имаме, и която ни е заложена в картата.По същия начин, когато видим, че проявяваме недостатъците на някои зодиакални знаци, ние веднага трябва да си представим как притежаваме и проявяваме само положителните им характеристики. Така, с помощта на нашите мисли и съзнание, ние можем си изградим един съвсем нов и различен живот, реалност за каквато и не сме си мечтали.

Например ако искаме да намерим и изживеем нашата истинска любов, ако искаме един хармоничен и щастлив брак, ние трябва да мислим за положителните характеристики на знаците Везни и Лъв, на знаците, които управляват 5 и 7 дом от хороскопа ни, ако попада някоя планета в тези домове – върху нейните положителни характеристики. Да видим къде се намират Управителите на тези знаци, в кой знак и дом са, какви аспекти сключват. И за всяка от позициите ние да си представяме положителното й значение, да помечтаем и да дадем ход на въображението си.

Така нашата воля ще е в синхрон с волята на природата, която знае най-добре къде е нашето място и щастие, и го е написала в хороскопа ни. Или както се казва в молитвите и свещените текстове – да бъде Волята Божия. Може би именно затова Учителя Петър Дънов е казал, да не мислим за недостатъците на другите и на себе си, и да не ги критикуваме, защото така ние се свързваме с отрицателните астрологични влияния, мислим за тях и те стават наша реалност.

Той учи, че човек трябва да държи в мисълта си само положителните качества на хората, както и своите собствени, и така освен че хората ще се държат добре към нас (свързваме с положителните им планетни влияния), тези качества ще станат и наша реалност.

Например вместо да се тревожим и притесняваме непрекъснато, ние можем да трансформираме тези отрицателни качества на Девата, като си мислим, че сме аналитични, практични и трезво разсъждаващи. Така ние лесно ще се справяме с материалния свят и няма за какво да се тревожим. И това ще стане наша реалност – лесно и практично справяне с материалния бит, а не низ от тревоги и безкрайни задължения.

Ако имаме силни Везни, вместо да мислим, че сме нерешителни, колебливи и плахи, и да търсим оправдание за постъпките си с това, ние трябва да си се представяме като едни хармонични и уравновесени хора, справедливи и безпристрастни, общителни и дружелюбни, изискани и артистични. Така с мисълта си, ние ще проявим енергията именно по този начин и това ще бъде нашата реалност, ние ще сме такива.

При Телец, вместо да си мислите, че твърде често сте много мудни и бавни, твърдоглави или прекалено сладострастни, търсещи сигурност и стабилност на всяка цена, си се представете като един спокоен и търпелив човек, артистичен и изпълнен с любов, богат и финансово осигурен.

Изглежда лесно и приятно, нали?

Така ние можем да се преобразим в един съвършено нов човек, с нова съдба и неподозирани хоризонти за развитие и реализация.Радислав Кондаков
=================================
numerologia.start.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
цецка33
Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Сря Май 26, 2010 9:01 am
МнениеЗаглавие : Ние сме онова, което мислим
Отговорете с цитат

.

Което с други думи означава, че всичко онова, което сме или правим, първо се заражда в нашите мисли.

Което пък означава, че онова, което мислим за света, който ни заобикаля, за нашия живот и за нас самите се превръща в нашата реалност.

Все пак да мислим позитивно не означава да обикаляме и да виждаме света в розово и когато някоя неприятност ни се стоварва върху главата.

Позитивното мислене не означава да сме оптимисти на всяка цена.

Позитивното мислене се ражда като потребност от промяна и подобряване качеството на живот, която би могла да се осъществи в нас чрез наблюдение и трансформация на нашите мисли.

Да мислим позитивно означава да свикнем нашето съзнание да създава полезни мисли, да променим поведението си, да намерим по-добър начин да приемаме нещата от живота.
Това е развиване на здравословно оптимистично отношение към нас самите и живота, вярата че си струва да правим усилия, надеждата че можем да постигнем един положителен резултат независимо от препятствията, които се изпречват на пътя ни.
Да мислим по позитивен начин помага на ума и тялото да са спокойни и в същото време дава смелост и кураж, които водят до по-убедително поведение.
Когато сме в добро настроение се чувстваме с повече желание за действие, по-мотивирани да намерим нови решения на стари проблеми и да работим за собственото ни професионално и лично развитие.
Научавайки се да мислим по позитивен начин, най-вече в трудните моменти, е възможно да упражняваме положително влияние върху собствените ни душевни състояния.
Върху поведението и следователено върху качествето на собствените ни постижения.
Възможно е да сложим край на „тиранията” на тези негативни мисли, които ума ни произвежда автоматично в проблемни ситуации.
Когато нашето съзнание създава негативни мисли това се отразява на нашето здраве и емоционално равновесие, губим способността си да се радваме на живота.
Научните изследвания показват , че доброто настроение, оптимизма и положителните емоции влияят благотворно върху доброто състояние и че оптимистично настроените хора се разболяват по-малко и се възстановяват по-бързо след болести и неуспехи.
Същото се случва и на ниво самооценка – мнението, което имаме за себе си.

Тя зависи от умствените схеми, които сме развили по време на нашия живот, в нашите
мисли.
Всяко наше преживяване е резултат на определена умствена концепция или на мнението ни за нас самите.
Всяка наша мисъл се отразява върху развитието на утрешния ден.
И нашите убеждения и схващания за нас и за света около нас са тези, които дават живот на ежедневните ни преживявания.
Мислите играят една основна роля в нашия живот и създават нашите бъдещи преживявания. Затова е определящо да се научим да бъдем съзнателни към всичко, което мислим и казваме и да се научим да трансформираме нашите мисли и действия, за да бъдат в наша помощ, а не препятствия при създаването на живота, за който мечтаем.

„Мислите са тирани, които се връщат, за да ни измъчват” се казва в една книга...
Правото на свобода е първоначално право на всяко едно живо същество.
А силата на позитивното мислене, която е изцяло под наш контрол би могла да ни върне свободата – тази свобода, която ни е дадена по рождение.

Лошите мисли отнемат от енергията ви.
Да се изхвърлят от речника всички негативни думи като например: ужас, адски, мразя, обидни думи, псувни и т.н.

Ако някой ти направи добро, направи и ти добро...

Благодарете на човека, на когото сте направили добро, че ви е дал тази възможност...

Направете добро и не очаквайте благодарност...

Използвайте съзнанието си само за положителни мисли.

Негативните мисли са паразити за съзнанието и пречат на положителните да се развиват.
Негативните мисли могат да се премахнат само с положителни.

За да се развива човек в положителна посока е задължително да се научи да разпознава мислите си и да изчиства съзнанието си.

В случай, когато сме имали негативни мисли или сме използвали негативни думи, след това да се замислим можело ли е нещата да протекат без тях и да си вземем поука.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
Valia
Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Сря Май 26, 2010 6:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цецка, нямаш си представа колко много се радвам, че човек с твоя начин на мислене е именно учител Smile Личният ти пример като човек е много по-ценен за младите хора около теб, отколкото каквито и да било учения, книги и учебни програми. Казвам го като млад човек, който е имал такива учители до себе си в много важни периоди от развитието си.

Благодаря ти за споделените хубави думи, и ти пожелавам успех в живота и в професията!

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov