НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 11:58 am Вижте мненията без отговор
Великият преход на твоето съзнание
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 20, 2010 11:27 am
МнениеЗаглавие : Великият преход на твоето съзнание
Отговорете с цитат

Здравей! Ето че дойде моментът за нашата поредна беседа. Нека да поговорим за прехода. За Великия Преход. Великият Преход на твоето съзнание на нови вибрационни нива.

Та нали в това е смисълът и същността на Великия Преход. Към дадения момент ти вече за себе си си разбрал, че Ти не си тяло, не си емоции, не си мисли и даже не си идеи.



Какво си ти? Това ти предстои да разбереш през следващата година. Очаквал си, че ще ти дам конкретен отговор? Не! Това Ти си длъжен да направиш сам. Сам, като изхождаш от това, че Аз – това си Ти, а Ти – това съм Аз. Аз трябва да разбера за Себе си, какво означава Аз в конкретното физическо тяло и в тази сфера, в която пребивава Моето проявено активно съзнание.

Защо ми е това на Мен, защо ти е на Теб? Ти (Аз) си преминал точка „нула”, точката на най-голямото потопяване в плътните слоеве на материята (вибрациите), точката на най-голямото разделяне, разединяване на активното и пасивното съзнание. Във всяко конкретно тяло този момент настъпва в различно време на времевия отрязък.

За Мен всичко това се случва едновременно. След преминаване на нулевата точка настъпва период на интеграция. Както казвах в беседите в края на миналата и началото на настоящата година – този процес е започнал. Сега Ти събираш всички свои частички съзнание, „разделени” от времето и пространството.

Най-прекрасното и забележителното е, че всичко това се случва на полето на свободното волеизявление (избор). Ти прекрасно знаеш къде отиваш и какво искаш, дори ако активният ум отрича това. Ти вече знаеш, че не си ограничен от едно въплъщение. Това, което ти се струва невъзможно в това тяло, Ти ще съумеш да го направиш възможно в следващото. Защо използвах „струва ти се”?

Нима не е така? Няма нищо невъзможно за никое тяло. С едно единствено свое решение да се проявиш в конкретна посока Ти променяш всичко. Ти си Творец, както и Аз съм Творец. Ти си Мое семе, Моя миниатюра. Както от ябълката се раждат ябълки, така от Бога може да се роди само Бог.

И ето Ти си влязъл. В много тела Ти си отделил себе си от „пъпната връв”, в още по-голямо количество тела ти предстои да свършиш това. Но във всеки ден на Твоя растеж (възмъжаване) Ти определяш за себе си : ”Кой съм Аз?” С всеки изминал ден в теб се пробуждат нови центрове, които дават възможност на Твоето съзнание по-цялостно да възприема света (реалността).

След изкачването – Ти ще си многомерно същество, което обхваща със своето съзнание все по-голямо количество светове, в които си проявен. На всеки свят съответства енергиен център във физическото (ементалното) тяло. Всъщност започва верижна реакция на активация на центровете, които са били в латентно състояние преди раждането.

През този период е изключително важно да отделиш Себе си от „пъпната връв”. Какъв смисъл влагам в това понятие? Колкото е по-висока структурата на организация на съществото, толкова по-сложен процес му предстои да въплъти. При ябълката разделянето става „автоматично”. Това е заложен алгоритъм. Животното трябва да прегризе физическата пъпна връв. Докато спиш (не си се родил), твоето съществуване изцяло се обезпечава от програмите на растителния и животинския свят.



Твоето раждане като Бог, коренно се отличава от всичко прието в Твоя свят. В клетките на Твоето тяло (в ДНК) е записано цялото родословие на твоя земен род с неговите цели и задачи. При възпитанието Твоите родители са сформирали Твоето ментално, емоционално и физическо тяло в съответствие с целите на въплъщението. Твоите цели на въплъщение са строго индивидуални и нямат нищо общо с целите на рода и родителите.

Ако Ти вече си се родил (пробудил), то Ти си избрал (до идването в плътния свят) целите на рода и родителите по такъв начин, че те да ти помогнат по-бързо да намериш хоризонталните връзки и да се освободиш от тях.

Процесът на осъзнаване на себе си : ”Кой съм Аз?” и отрязването на „пъпната връв” е двуединен. Това е ювелирна работа. Понеже Твоят род, родители, деца, любими, сътрудници не са ти врагове. Те са тази почва, която Ти е дала възможност да се родиш, отгледала те е. Но техните цели не са Твои цели. Ти трябва вътрешно да се отделиш, да се откъснеш от веригите и да започнеш да реализираш индивидуалната програма на въплъщението.

Този разрив е вътрешен. Как да го направиш, решаваш Ти. Но докато не направиш това, все повече ще те мъчи и терзае несвободата. Ще нараства конфликтът между външното и вътрешното.

По-рано казвах, че твоето възпитание не играе роля, важно е как ще постъпиш, без да имаш време да помислиш. Днес казвам повече: отрежи пъпната връв.

Чакат те множество такива раждания. Техният брой е толкова безкраен, колкото безкраен е Животът, Съществуването, Бог. Ти, който четеш тези редове, вече си преминал през минимум едно-две. Понеже тази информация няма да попадне при неродилия се. Даже и да попадне, честотата на вибрациите на посланието и съзнанието на четящия ще бъдат толкова различни, че ще сработи програма за защита: съзнанието ще се затвори.

Ти си получавал информация за достигане на „критическата маса” нееднократно. Ще Ти кажа, че в последните десет години „критическата маса” на общопланетното съзнание е достигана няколко пъти и съзнанието се качвало на по-високо вибрационно ниво.



Уникалността на този раздел от земната история с продължителност 25 земни години е в това, че всяка от моите проявени части има уникалната възможност да преодолее не отделни стъпала от „стълбата на Яков”, а цели стълбища. Проблемът е само в готовността да подготвиш тази почва, която е давала сокове за Твоето раждане, с достатъчна оперативност.

В дадения момент Ти, който приемаш и четеш, изпреварваш общия процес на преобразяване на планетата и с това внасяш своя принос в това свещенодействие.

2008 година е година на новото начало. Начало на осъзнато формиране на Новия Свят. Като многомерно същество Ти разбираш, че този свят ще бъде многомерен и ще съдържа множество проявени светове. Ти си длъжен също да разбираш, че всичките ти страхове, нерешени въпроси Ти автоматично ще пренесеш със себе си. И в Новия Свят те ще чакат да бъдат решени, като Те държат в нисковибрационни октави.

Какво е 2012? Това е моментът на преход на всяко съзнание на планетата и на самата Планета към нова матрица, където ще започнат да действат нови закони. Конкретният момент на това свещенодействие и как то ще протече определяш Ти във всеки миг на битието.

По законите, на който свят живееш (проявяваш себе си), тези закони се разпростират върху Теб, като повишават едни вибрации и понижават други. Твоята възможност да ТВОРИШ, ПРОБУДЕНИ ЧОВЕКО, се увеличава с всеки ден. Даже и активното съзнание да не е съгласно или се страхува от това, програмата все пак работи.

И Ти, като избираш от многомерността, привличаш към себе си тези хора, средства, събития и решения, които съответстват на вибрациите на Твоето Съзнание във всеки отделен момент. Колкото повече просветлени състояния на съзнанието имаш, толкова повече светли моменти ще привлечеш.

Винаги помни: ЖИВОТЪТ НЕ Е ЛИНЕЕН. Голямо физическо натоварване не означава голям доход, от многочасово съзерцание не следва просветление. Творчеството е в радостта и любовта – основа и залог за преобразяване на съзнанието.

Казвам Ти, че Ти си ТВОРЕЦ, но само Ти можеш да получиш този опит.

И ще дойде жътварят, и ще отдели зърното от плевелите. Жътварят дойде. И това си Ти. Събирай урожая, сортирай. Подбирай най-доброто за следващия посев.

БЛАГОСЛАВЯМ ТЕ! АЗ СЪМ.

02.08.2008 г.
Предадено чрез Ю. Голински (Първа част)


============================================
Източници: metasintez.ru
Превод: Катя Илиева
temura.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 20, 2010 11:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей! Ето че пак се срещнахме за поредната беседа. През изминалата седмица възникна непреодолима потребност да се допълни беседата от 2 август.



В нея засегнахме въпроса за промяна на съзнанието на Планетата и Твоето (Моето), като негова съставна част на съответни нива на енергия, наричайки това Великият Преход. Важна съставна част на протичащите процеси е забавянето на Ума.

На този етап Ти вече знаеш (осъзнаваш), че има за всички, че имаш всичко. Ти вече си достигнал всичко, което може да достигне проявената част на Бога. Ти си стигнал до Дома! Ти си се върнал! Ти сядаш на „Златния Трон”, както казва Моята прекрасна частичка Крайон.

Ти си се събудил!

За теб е започнал естественият процес: включване и активизиране на нови центрове, нови канали, формира се тялото на Светлината. Извършва се пълно преустройство на ДНК, което по естествен начин се отразява в клетките на твоето плътно тяло.

Ти никога не си сам: чувството за самота отива в небитието. Ти осъзнаваш Своята Сила, Могъщество, Необятност. Ти все по-често забелязваш, че е достатъчно да вземеш решение и всичко наоколо си счупва краката да го изпълни. Ако имаш нужда да си купиш прахосмукачка – парите идват по най-необичайния начин, заедно с най-изгодните предложения. На Теб просто ти е достатъчно да знаеш какво ти е нужно в този момент за творчество.

Казах, че Ти си Творец. Целият нюанс е в това, че да се „научиш” на това можеш само Ти самият. Умишлено поставих думата научиш в кавички, тъй като на нищо не трябва да се учиш. Ти винаги си бил това, си и ще бъдеш. Достатъчно е просто да си спомниш.

И още: да се твори може само, когато си у Дома и седиш на Златния Трон. А на теб това ти се получава епизодично.

Нека да разгледаме какви са спирачките за реализация на замислите ти, кое пречи постоянно да се удържаш в Просветлено състояние на съзнанието. В Твоя свят това се нарича различно: несъвършенство, изкушение, съмнение, страх. Нека да изберем едно по-общо понятие за всички тези качества. УМ. Мога да кажа: „Ти си твърде умен”. Да, точно така. На нивото на ума Ти твърде добре знаеш:

* какво е възможно и какво не;
* какво може да бъде заплаха;
* какво е добро и какво лошо;
* какво трябва да се прави в конкретна ситуация и по какъв начин;
* Ти твърде добре знаеш какво правиш неправилно;
* знаеш всички последствия от своите действия.

Можем да продължим да изброяваме дълго и безсмислено. Ти ме разбра. А може би на един друг аспект от казаното никога не си обръщал внимание. Ти постоянно контролираш себе си. По-точно не Ти, а Умът ти. Той се старае да прави това по такъв начин, че ти да не забележиш, да не се досетиш.

Как да се освободиш от него? Извършвай нелогични, необмислени постъпки. Изтичай гол до съседния магазин, с мрежичка в ръка. От такава инициатива Умът ще се вцепени, но после може дори да разреши, като пресметне времето и моментът, когато наоколо няма никой и да претегли всички възможни последствия. Или, например, имаш престижна и високоплатена работа, отиваш при своя началник и спокойно му казваш: „Ти си такъв глупак, какъвто светът още не е виждал!” Нали Ти, по-точно твоят Ум, е на това мнение. Прав ли съм?

Не бих давал такива съвети, ако не знаех колко те са неизпълними в условията на тотален контрол. Все пак не живееш в африканско племе, където това е нормално явление и не се стремиш към бързо и шумно уволнение. В условията на „цивилизованото” общество и „културното” възпитание във всяка клетка на твоето плътно тяло, във всички фини тела са записани програми, които обезпечават вътреутробното развитие. Това са живи разумни същества. Общото название на тези програми е УМ или САТАНА. По твой избор, както повече ти хареса.

Чрез груби, излизащи извън пределите на логиката, действия те могат да бъдат доведени до неработещо състояние, по-точно даже не те, а тези механизми на физическото тяло, чрез които те въздействат върху съзнанието. В този случай голяма е вероятността в твоя свят Ти да се окажеш в лудницата с реални психически увреждания и да си отидеш от този свят без „физически атом”. А той е много важен и ще ти потрябва в Новия Свят.



По-рано казвах, че Умът е най-важният инструмент да осъзнаеш Себе си в този свят. Той е създаден и работи по такъв начин, че съставящите го програми се отключват, когато „видят”, че Ти си способен да действаш без тях, като използваш вибрации (програми) от по-висше естество, прокарвайки тези енергии през полето на Ума.

От казаното следва, че има възможност да се действа, като се изхожда от личната Същност, полека, с малки крачки, като преодоляваш това, което е било невъзможно за теб вчера. Главното е да се движиш, без да спираш. Безусловно си в правото си да чакаш кога те сами „ще умрат”. Но какво пък, Ти си в правото си да забавиш Своя експеримент с още няколко въплъщения. Кратко съобщение: тези същности не могат да умрат, защото енергиите не умират. Те могат само да се преобразяват, когато достигнеш зрелост. И само Ти, като техен създател, можеш да ги преобразиш.

Въобще за работата на Ума и методите за излизане от неговия контрол съм разказвал много чрез различни канали. Информацията се предава на трети език, езика на Духа, а написаното на хартия е само една малка част от нея. Това, което приемаш на третия език се включва чрез асоциации, интуиция, чувства.

А сега нека да разгледаме още един начин за излизане от контрола на ума.


Забавяне

След включването на високовибрационните ти части, нисковибрационните, в тома число Умът като цяло, започват да се разпръскват. Енергията протича през Теб отгоре надолу. Това е подобно на водна мелница – колкото по-голяма е скоростта на водата, толкова по-бързо се върти колелото. Дори може да доведе до разруха, а на Теб разруха не ти е нужна.

Аналогичен е случаят с Ума. Колкото по-голям потенциал имат високовибрационните ти части, толкова повече Умът предлага въпроси, които уж трябва да бъдат решени.

Ти чувстваш, че е необходим отдих и веднага, като лавина започват да се увеличават „спешните” въпроси: в работата няма кой да ме смени, спешно трябва да направя ремонт, а трябва да успея и със зимнината. А ако се прибавят и обичайните текущи въпроси, то отдихът се превръща в ад. Всичко започва едновременно и бясно да се върти, а ти си в него като някакъв помощен детайл. Нищо не се решава, боли те тялото, боли измъчената душа.

Позната ситуация? А кой си Ти в нея? Къде изчезна Твоето достойнство, осъзнатост, състояние на пребиваване у Дома, спокойствие и хармония?

Когато пребиваваш у Дома и оттам проявяваш Себе си – Ти си в Новия Свят, в Новата Матрица със съвършено други закони. Тук Ти си ВСИЧКО! ВЕЧЕ ИМА ВСИЧКО! Ти твориш реалности, в това число и окръжаващия тялото ти свят. Ти си негов творец.



Когато позволиш на твоята точка на осъзнаване, на „точката на сглобяване” да падне до нивото на трябва, необходимо е, длъжен съм, на твоите страхове, самосъжаления – Ти се връщаш в нисковибрационните светове и техните закони започват да се разпростират и върху Теб. Тези светове едновременно се подхранват за сметка на Твоя високоенергетичен потенциал и удължават своето комфортно съществуване. Затова, ако имах в Себе си такива категории, Ти би могъл да бъдеш наречен престъпник.

В моя свят няма такива. Аз просто с интерес наблюдавам как опознавам Себе си чрез Твоето активно съзнание.

Съветвам Те осъзнато да се забавиш.

Не бързай. Вече знаеш, че когато проявяваш Своята активност, когато си у Дома, времето, като такова, не съществува. А в „плътния свят” то се свива или разтяга до нужните на Теб размери.

Не бързай да реализираш всяка мисъл, която те споходи. Направи справка със своята вътрешност и избери една, която да реализираш. За останалите засега забрави.

Не бързай. Не върши две или повече неща наведнъж. Където е съзнанието Ти, натам се насочва енергията. Не разсейвай енергията.
Не говори едновременно по два телефона. По нито единия нищо смислено няма да кажеш. За всеки събеседник е необходима индивидуална настройка.

Не се тревожи за бъдещето. Нали у Дома Ти знаеш, че него все още го няма. То ще бъде такова, каквото Ти го сътвориш.

Не се тревожи за финансовите въпроси. Нали у Дома Ти знаеш, че притежаваш всичко и плътното тяло ще бъде обезпечено с всичко, което Ти решиш.

Не се тревожи за роднините и близките. Нали Те не са по-долу или по-горе от Теб. Не влиза в Твоите задължения да ги обезпечиш. Повярвай, че техните собствени възможности са неизмеримо повече от възможностите на Твоята личност.

Учи се просто ДА БЪДЕШ, понякога въобще нищо да не правиш, а да наблюдаваш Себе си, околния свят, съвършенствата, които се проявяват във всичко.

Да си у Дома е чудесно. Това е прекрасно. Винаги към това си се стремил. Дойде моментът на осъществяването. „Блудният син” се завърна. Остава да се довериш на живота и да се убедиш в неговата мъдрост. Нищо не трябва да се прави (чрез Ума). Всичко вече го има. В готов вид. Щом Ти така си решил.

ЗАВИНАГИ ЗАЕДНО! АЗ СЪМ.

10.08.2008 г.
Предадено чрез Ю. Голински


===========================
Източници: metasintez.ru
Превод: Катя Илиева
temura.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov