НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 6:47 am Вижте мненията без отговор
Причини за появата на енергийния вампиризъм
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лека

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 27, 2009 1:44 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Yordan Petkov написа:
Родителят е длъжен да притиска детето,ще бъда по точен-да го дресира. Награди,поощрения,забрани-те правят от нашите деца хора годни за управление,годни да живеят в общества.


Определено знам, че могат да се дресират животните, и то не всичките. Но ... родителят не е длъжен да дресира собственото си дете, а да се погрижи то да израстне в достатъчно добра атмосфера на човешко разбиране породено от взаимна обич и любов.

Това би могло да се постигне единствено, ако и двамата родители са постигнали разбирането за себе си и Живота като такъв.

Никой няма право да притиска по каквито и да било поводи когото и да било, защото насилието ражда просто ... насилие, нищо друго.

А това с подхвърлянето на "захарчета" от рода на награди, поощрения, забрани и т.н. може само да възпита в детето един съвършен егоист, който ще знае, че ако ти му дадеш едва тогава и той може да ти даде "захарче".

Обществата и тълпите в тях не са положили ни най-малко усилия да стигнат до личното си Познание за живота. Те, тълпите в обществата, са просто едни потребители, които не се вълнуват от тинтири-минтири и бля-бля-бля свързани с някакви си там отвеяни духовни представи за живота, защото те са си центрирали изцяло вниманието в ... потреблението.

Потребление свързано с консумацията на храна, алкохол, фолк-музика, трилъри и сапунени сериали, футбол и всякакви угодии и пикантерии от този род, потребление свързано с облеклото ни, потребление свързано с всичките съществуващи удоволствия на света и ... предимно в секса.

Структурата на обществото не е пригодна твърде отдавна да създава и възпитава идеалните деца поради простата причина, че няма нужда от съвършени човеци. Обществото има нужда от "роби", които да изпълняват и ролята на консуматори без да поемат лична отговорност при това. Обществото има нужда от идеалните органични портали, които само да поглъщат през горното отвърстие и да изхвърлят през долното за да могат отново да презаредят.

На това му се казва тотално ограничение лишено от всякаква мярка за отговорност. Отговорност на каквато именно трябва да се учат децата, а не да се дресират чрез подхвърляне на сладки "захарчета".

Децата трябва да се учат да живеят отговорно в една общност, а не в обществото, на което трябва да служат безропотно като дресирани кученца.


Yordan Petkov написа:
За това изчерпване говоря,че когато децата са най- чувствителни,все още неориентирани на тях не им се гарантира сигурността на утрешния ден,на тях не им се гарантира,че и утре ще ги обичат.


Децата като малки са много по-ориентирани от родителите си поради простата причина, че те тогава разчитат на собствената си природна интелигентност, която превишава не само като капацитет интелектуалщината на родителите, но и като качество и количество.

Едва когато навлязат някъде в 8-9 си година те започват да губят своята интелигентност, защото вече не само мама и тате са ги приобщили към сивия поток на тълпата в обществото чрез промиването на мозъчетата им, ами и защото в тях започва да се пробуждат силите на хормоните, които ги правят зависими от емоционалните им въжделения и чувства.

Децата са много по-издържливи и верилни до този момент от родителите си, защото са подвластни на природната интелигентност и всички Божествени проявления в нея - те изобщо не са чувствителни така, както си го представяме самите ние в стандартните си и елементарни представи за живота, ограничени от умовете ни.

Никой на никого не може да дава каквито и да било гаранции за нищо. Живота не се гарантира, той се живее.

Живеее се чрез правилното разбиране за него. Децата на това трябва да бъдат учени, защото любовта не може да се проявява в ограниченията и разделението на умовете на мама тате и другите, а се проявява само в необятността на живота, където няма сигурност, няма ограничения и гаранции за защита на някого от някого. А съществува разбирането, че всичко е едно съвършено Цяло и ако нарушим с безотговорността си това Цяло нараняваме или убиваме първо себе си и едва след това всичко останало.


Yordan Petkov написа:
Ние не гарантираме на децата си,че ще ги обичаме и утре,че ги обичаме днес,ние само изискваме.И те израстват в тази атмосфера на несигурност.


Да, когато човек само изисква от другите, а не от себе си той просто заявява, проявява и афешира личната си безотговорност.

Може ли един безотговорен за себе си човек да създаде и възпита отговорно дете?! Не. Децата се учат от примерите на родителите си и от демонстрациите на тяхното поведение.

Но както казах вече ... никъде гаранцията не съществува като понятие. За сметка на това обаче съществува отговорността.

Няма нито днес, нито утре. Има сега, тук и веднага. Отговорност съотнасяща се към това понятие е свързана със самото съвършенство.


Yordan Petkov написа:
Най-лесно се изчерпва енергията на този,когото си накарал да се чувства виновен,той се предава.В колко млади семейства нещата вървят гладко,цари мир и любов?


Да, така е. Но можеш ли да накараш един човек да се чувства виновен, ако той е сигурен в правотата си, че това не е така?! В никакъв случай не можеш. Тук факта деца-родители не играе никаква роля.

Децата трябва да бъдат възприемани не като деца, а като човеци. И когато това е така, те разбират правилността на нещата от живота и живеят спокойно, защото знаят, че мама и тате са уравновесени личности, а не деградирали в ограничените си представи индивиди, от които изригват на мощни гейзери и талази най-безотговорно всякакви необуздани емоции и чувства. Те усещат тези неща!

И още нещо - преди да бъдат още заченати тези деца са се съгласили да се преродят именно при тези родители, в тази обстановка, при всичките тези обстоятелства за да се научат на онова нещо в този си живот, което са пропуснали в предишния.

Тук се включва и енергийния вампиризъм не само на мама и тате. Никой не им е налагал чужда воля, нито пък ги е лишил от избор, те са разчитали на своята свободна вола и правилен избор. Така, че няма място за каквито и да било оправдания относно ситуацията на "горкият аз ..." при децата.


Yordan Petkov написа:
Родителите взаимно се изразходват.И от къде се зареждат с енергия,от там където има-децата.


Това, че родителите се изразходват взаимно донякъде е много вярно. Но ... много семейни двойки нямат деца. Това означава ли, че се зареждат от чуждите деца?! Това означава ли, че няма други начини, чрез които се зареждат?!


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Мар 27, 2009 2:30 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Yordan Petkov




Регистриран на: 21 Мар 2009
Мнения: 62
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 27, 2009 10:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Природата се е погрижила да се зареждаме с енергия,в противен случай няма да ни има.Но в съзнателната си дейност рядко се сещаме за природата,много по често за ближния.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 11:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодарности на всички за статиите, които пускате.От няколко дни се ядосвам по-малко...и по-малко се карам.И повече обичам мъжа си...Най-после разбра, че при дадените обстоятелства давам най-доброто от себе си.За съжаление обаче, баща му след като спря да се кара с мен, започна с него.Трябва да го поставя на мястото му в най- скоро време, за да ни остави на мира.И трябва да мисля в тази насока.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 11:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаеш ли какво ... не поставяй никои на мястото му .Ако искаш да накажеш някои за постъпките му ... остави времето да се справи с това .Няма нищо по справедливо от кармата ,а кармата се трупа с времето ,както и се обработва благодарение на времето което ни е дадено !

Не си тази която ще поставя хората на мястото им .Говори за себе си ! Намери ли ти своето място ?Чувстваш ли се на точното място ?Ако да ... продължавай все така ... а ако не ... търси и бъди това което си !

Остави хората да поемат отговорност за постъпките си и разбери ... ти нямаш нищо общо с техните реакции ! Какво ти пука как го приемат ,как реагират ,с кои се заяждат ... ? Обичай мъжа си ,детето си и бъди щастлива ...!

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 12, 2009 1:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами, Диди, почти се чувствам на мястото си.В момента, в който между мен и мъжа ми преобладава любовта а не скандалите, мисля, че всичко ще си дойде на мястото.И взе да се получава.Ама трябва да престанат да се карат и с него.Просто да ни оставят на мира.Което за съжаление е много трудна задача.Ще видим утрото какво ще е.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 04, 2010 2:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ"
Когато говорим за вампири, това предизвиква представата за страховити същества, от чиито кучешки зъби капе кръвта на жертвите им. Всъщност щеше да е много полезно, ако "енергийните вампири" бяха толкова видими и забележими като тези създания! Но "енергийните вампири" се крият под множество най-рaзлични маски! Могат да бъдат предрешени като родителите ви, служителите ви, шефа ви или просто мъжа или жената до вас в автобуса. Дори някои животни и растения могат да имат пресушаващо въздействие върху енергията ви.
Съществуват три вида "енергийни вампири": съзнателни, подсъзнателни, временни. Нека ги разгледаме подред.

СЪЗНАТЕЛНИ "ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ". Те преднамерено и съзнателно се хранят с енергията ви. Правят го, защото от опит знаят, че се чувстват по-добре, крадейки чужда енергия. Превръщат се в нещо като "енергийни наркомани", наподобявайки поведението на пристрастен към дрогата човек. Този тип хора съзнателно провокират другите към силни реакции (обикновено гняв), защото този вид енергия отива директно при тях и им осигурява най-лесната енергийна "инжекция". Хората, които предизвикват тези изблици са "вампирите" и обичайният им метод са презрителните или унизителни реплики, насочени към най-уязвимия и слаб човек наоколо. Понякога започват с дълги и покровителствени речи, за да провокират желаната от тях енергийна реакция. Те предизвикват хората да пламнат от гняв и да крещят от ярост, и точно в този момент енергията се освобождава и се прехвърля от гневния донор към провокиращия го "вампир". Често ще видите тези вампири в тълпите или в обществения транспорт в опит да предизвикат скандал. Могат да бъдат много неприятни и постоянно да ви досаждат, като ви молят за нещо или искат съвет, който всъщност не им трябва или няма да последват.
Всички кавгаджии са "вампири", тъй като се хранят с енергията на отчаянието, страха и покорството.
Въпреки че наричам този вид дисбаланс "съзнателен", често той се проявява в едва забележима форма и е по-скоро импулсивен, отколкото предумишлен. Този вид "вампири" често изобщо не си дават сметка за извратената си енергийна същност. Те просто знаят, чe се чувстват добре, когато другите се чувстват зле, и се опитват да правят онова, което ги кара да се чувстват по-добре. Когато общуваме с подобен човек, започваме да се чувстваме зле, а същевременно той се чувства по-добре. Този вид "вампири" се стремят да предизвикат у другите комплекс за вина, страх и тревожност. Те измъчват околните, като се държат свръхзагадъчно, тайнствено и използват непълни изречения. Обожават да се оплакват и жалват.

ПОДСЪЗНАТЕЛНИ "ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ". Като лечител често се натъквам на вреди, нанесени на пациентите ми от подсъзнателни "вампири". За съжаление в повечето случаи това са майките. Може да се изненадате, затова ще обясня. Ние сме свързани с майките си с невидима енергийна нишка, подобна на пъпната връв. До 5-6-годишната си възраст оставаме свързани с майка си чрез втората чакра и споделяме нейното аурично яйце или пашкул. След шестата година енергийната ни "нишка" започва да изчезва и ние се сдобиваме със свой собствен цялостен, индивидуален енергиен мехур. В случаите, когато майката изпитва силна нужда от присъствието на детето си, често вследствие развод или другa емоционална драма, тя използва енергията на детето си за емоционалното си оцеляване. Подсъзнателно тегли енергия и се храни през нишката, предотвратявайки раздялата. Често в такива взаимоотношения енергията на майката се превръща в задушаваща любов или в много бурни отношения на любов и омраза. В тези случаи енергията на майката никога няма да позволи детето да стои на собствените си крака. То ще изживее целия си живот по символичен начин!

ВРЕМЕННИ "ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ". Най-разпространеният тип "енергиен вампир" е вре­менният тип. Всички го правим от време на време, ако не внимаваме. В моменти, когато се чувстваме зле, когато изпитваме желание да се оплачем или да поридаем на не­чие рамо, може да действаме като енергийни "пияници". Възрастните хора често имат нужда от подобна енергий­на "инжекция". Този вид хора не са особено опасни за енергията ви и няма да ви навреди временно да споделите с тях енергия­та си. Аурата ви бързо ще възстанови цялата споделена енергия, а кой знае, може би някой ден тези хора ще споделят собствената си енергия с вас. Не се бойте да да­вате на някой, който наистина се нуждае. Но отново – вни­мавайте да не се изцедите, не позволявайте на другите да дестабилизират вашето енергийно поле.
Трябва да бъдете силни - първо за себе си и после за другите!


Смятам, че ако помислите малко, ще разберете точно кои са вашите "енергийни вампири". Това са хората, от чието телефонно обаждане се ужасявате, защото знаете, че след това ще се чувствате смачкани и потиснати. Това са хората, които ви изцеждат при всяка среща.
В наше време взаимната злоупотреба с енергия се е превърнала в истинска епидемия! Ние постоянно живеем в такъв емоционален и физически стрес, че когато общуваме с други хора, обикновено взаимно дебалансираме и смущаваме настройките си!

В практиката си понякога се натъквам на "енергийни вампири", които всъщност не искат да бъдат излекувани. Желанието им е да се нахранят е моята емоционална енергия. Този тип хора са много изцеждащи, тъй като се опитват да вземат личните ми енергийни запаси, вместо да използват чистата енергия отвън, която канализирам за лечение!


АВТОР: АЛЛА СВИРИНСКАЯ
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov