НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 4:54 pm Вижте мненията без отговор
Манипулация на народа: Третата световна война започва
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
magdaj




Регистриран на: 31 Дек 2006
Мнения: 90
Местожителство: Стара Загора
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 31, 2010 2:08 pm
МнениеЗаглавие : Манипулация на народа: Третата световна война започва
Отговорете с цитат

"Третата световна война започва през ноември. Тя ще бъде жестока, с използване на ядрено оръжие и ще унищожи половината свят. Това мрачно събитие предсказала приживе пророчицата Ванга.

Съобщението е на специализираното онлайн издание crise.su.

Друго издание - luxemag.ru, е още по-изчерпателно в обрисуване на апокалипсиса.

"След като загърми и затрещи по цялата Земя, в боя ще бъдат включени освен ядрени и химически оръжия. В резултат на това в Северното полукълбо няма да остане живо нито едно животно,"-ето тази статия е написана днес в едно издание !

До кога ще психясват този беден, болен и измъчен народ със своите репортажи! До кога?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 01, 2010 8:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То ако помниш пък за свинския грип колко се писа... Всеки гледа да измъкне пари и власт, с която могат да се правят пари.

Новини не гледам, не слушам и не чета. Пълна идиотщина е вечер в 8 като е седнал човек да си вечеря със семейството да му бръмчат колко човеци са погинали в катастрофи, къде кой колко е убил и т.н. И като ми то насолят това на главата и какво? Само ще ми развалят вечерята и настроението.

Единствената полза от всяването на страх и паника е за тези, които искат да подчинят тъплата. Първо създаваш проблем и притесняваш хората. След това идваш като месия и им предлагаш изход от там - естествено, това не е истински изход, а умело насочване на събитията накъдето му е изгодно на въпросния "месия".

Ако дойде Трета световна война - дойде. Ако изгинем - изгинем. Имало, случило се. Аз се грижа за това, което зависи от мен. А другото е просто част от живота.

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 01, 2010 10:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ми да. И аз ги давам на късо, защото това е само пълнене на страниците и новините с глупости. То по принцип все от нещо се умира и всеки от нас го чака тая работа да я свърши в даден момент. Докато се страхуваме от разни апокалипсиси, преспокойно можем да се гътнем и от един най-обикновен зъб например.

_________________
Най-същественото е невидимо за очите...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 01, 2010 9:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност...ето ви линк към ШОКИРАЩИТЕ ПРОГНОЗИ ЗА АПОКАЛИПСИСЪТ, ЕВТИНИЯ ТОК И КАК НАРОДЪТ ЗАЖИВЯВА ЗАМОЖНО...

А ето и статията, за който споменава съвсем бегло нашата Магда...Според Ванга: Ядрена война през ноември ще ни унищожи

Лично аз не виждам такава зловеща и покъртителна апокалиптична сцена, за каквато е говорила Ванга - изобщо не ввярвам в това, нито пък бих го прознозирала, защото просто не е вярно... Evil or Very Mad

Прогнозите на Ванга твърде често се разминаваха с чистата истината - и в този случай е така, и ще ви кажа защо?!

В книгата си "Феноменът Окуньово" Михаил Речкин се е постарал много детайлно да опише предсказанието на Ванга, че в Сибир ще се зароди нов живот, който ще е основата на всички предстоящи промени - както знаете аз качвам в сайта ни статии под формата на откъси от безценната му книга.

Не можеш да твърдиш един път, че Северното полукълбо ще послужи на човечеството за главно спасително убежище относно предстоящият Нов Живот в Новата Епоха, а после да твърдиш пък, че видиш ли, Северното полукълбо щяло да бъде из основи унищожено и всички оцелели щели да намерят убежище в Южното - това буквално е чист парадокс на "великите предсказания Вангини"... Rolling Eyes

Коя всъщност е Истината?!

Ако Ванга е успяла да "мерне" с третоочието си ужасяващите пожари в Подмосковието не е изключено да ги е възприела като Апокалипсис повсеместен, ако е видяла жегите там през това лято - също, ако е видяла ураганът, който помете руската земя след това - също... Confused

Тези дни ще гледам да насмогна да кача 1-2 статии именно в тази насока за да сте наистина наясно за що иде реч. А до тогава не се вълнувайте много за да можете да дочакате поне статиите, които ще кача в сайта... Cool

Иначе аз изцяло поддържам виждането на Артър Кларк относно близкото бъдеще...

Поддържам изцяло и така наречените «Шокиращи прогнози”... Wink Very Happy

А на Магда благодаря за страхотната тема...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 02, 2010 3:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прочетох я въпросната статия. Е това тук просто ми скри шапката Shocked

статия написа:
Според учени Кларк е имал предвид не откриване на нещо неизвестно досега, а за откриване на начини за използването й, което ще я направи изключително евтина. Ако прогнозата на Артър Кларк се сбъдне, то в света ще настъпи още по-тежка криза от сегашната, коментират учени. За България обаче подобна криза би била непосилна, тъй като ще трябва да се закрие най-доходоносният отрасъл - енергетиката. Всички служители на НЕК, работниците от АЕЦ, ВЕЦ и ТЕЦ ще останат без работа, както и стотици миньори, транспортни работници и квалифициран персонал. Икономиката няма да може да ги поеме и страната ще се разори.


Като чета тези умоизлияния се сещам какво учихме по история. В началото на 20-ти век като вкарали във фабриките първите машини, работниците се вдигнали на стачка и всичко изпотрошили, защото видиш ли машините им вземали работните места. Днес труда ни е почти изцяло машинизиран, но дали безработицата е по-висока от тогава?

Затварянето на всяка стара глава от историята е отваряне на нова. Новите източници на енергия ще направят възможно развитието на една съвсем нова, и много по-гъвкава икономика. Както и много нови работни места.

А мнения като това в статията ми намирисват на допотопни гигантски ненаситни енергийни империи-динозаври, на които май им е дошло времето да преживеят еквивалента на ледников период Confused

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 02, 2010 10:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно съм съгласна с теб, Валя - по-добре не може и да бъде казано/написано... Very Happy

Малко ще се отклоня от темата...може би...

Ти, Валя, забелязали как едни наши напористи потребителки се обидиха от едно мое постче съотнесено към тях и техните скрити вътрешни характерови слабости, и зачезнаха яко дим?! Cool

Всъщност...човек, който се обижда от факта, че някой му е разкрил очевадна истина в никакъв случай не бива да бъде...съжаляван, и то само заради това, че доброволно се крие зад паравана на ситуацията "горкият аз"...

Тъжно ми става, защото все ми се иска да не е точно така, както Е, нооо...това е Живота и аз го приемам такъв какъвто Е - с всичките онези присъстващи в него - съвършени или не...няма значение...с всичките онези екстри, които ще ми поднесат всичките те като се сърдят или обиждат, дразнят или гневят...

И още по-тъжно ми става, че те няма да разберат това, което казах току-що...

И все по-тъжно ми става като чета пък точно такива апокалиптични прогнози...

Знаете ли уважаеми потребители, колко хора са луднали от страх, че наближава 2012 год. и се чудят какво да правят със себе си, как да се променят за да не си заминат от този триизмерен свят...как да си простят, че не са съвършени, какво да направят за да им простят и онези, които те са наранявали и т.н., и т.н....?!

Напоследък на ден получавам средно по 7-8 мейла с подобно съдържание...

А всичко е толкова простичко - трябва само да се обичат, да обичат и разбират себе си - нищо повече... Всичко останало просто ще си дойде по местата...просто ще се случи от самосебе си...
Confused Crying or Very sad Sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 03, 2010 4:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На хората им е ужасно трудно да приемат себе си. Това е защото цялата ни система е сбъркана. Още докато сме малки ни учат кое е правилно и грешно, кое е добро и лошо. Набиват ни готови концепции с големия чук в главите, и ни вкарват в матрицата.

Творчеството не се окуражава и развива. Смеят ни се на детинските въпроси и странни хрумвания. Докато спрем да питаме и да мислим, и започнем в хор да повтаряме старателно набиваните в главите ни постулати.

Така израстват комплексирани машинизирани роботи с потисната индивидуалност и човещина. Но тя човещинката си е отдолу, жива е, и иска да пробие. Така се раждат въпросите - Кой съм аз? Какво правя тук? Това, дето ме убеждават, че съм аз, АЗ ли съм всъщност?

И тогава влиза в сила втората линия манипулационни атаки, много по-коварната. На човека се изгражда представа, колко е идеален, прекрасен, единствен и неповторим. Та как би могло да е другояче! И следва една еуфорияяяя... и заблудения индивид се чувства като птица, дето тъкмо са я пуснали от клетката... само за да я вкарат в друга клетка, капана на Егото Confused

Та такъв индивид не би искал да чуе нищо лошо за себе си, защото от малък са го научили, че Лошото е "лошо", а после са го предали изцяло под контрола на Егото му, което не може да се асоциира с нищо "лошо"... тъжна картинка.

И защо трябва да се оставяме отвън да ни казват какви сме? Ние сме, каквито сме - това не е нито добро, нито лошо. Можем да се приемам, или да не се приемем. Ако не се приемаме, цял живот ще живеем в конфликт със себе си. Представете си кокошка, на която много й се иска да е риба - скача във водата, и се опитва да плува... ми най-много да се удави, тъпото животно!

Та преди да обичаме, трябва да можем да се приемем. Много е просто. Спираме да очакваме разни неща от себе си. Не обръщаме внимание на другите, които очакват разни неприсъщи ни неща от нас.

И след като се приемем, можем да се опознаем. И след като се опознаем, можем да обикнем себе си. И тогава чак можем да обичаме и останалите - не чрез емоционална зависимост и цяло кълбо хормони, а с една съвсем различна Любов, която е спокойствие, хармония и чисто блаженство Cool

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 1:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мммхххъъммм...точно така, Валя!

Но...това е усилие, това е бих казала време съотнесено към ненаситното Его...

И хората предпочитат да си заровят главата в пясъка...обидени.

Каква удобна позиция, а?! Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
magdaj




Регистриран на: 31 Дек 2006
Мнения: 90
Местожителство: Стара Загора
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 1:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia написа:
На хората им е ужасно трудно да приемат себе си. Това е защото цялата ни система е сбъркана. Още докато сме малки ни учат кое е правилно и грешно, кое е добро и лошо. Набиват ни готови концепции с големия чук в главите, и ни вкарват в матрицата.

Творчеството не се окуражава и развива. Смеят ни се на детинските въпроси и странни хрумвания. Докато спрем да питаме и да мислим, и започнем в хор да повтаряме старателно набиваните в главите ни постулати.

Така израстват комплексирани машинизирани роботи с потисната индивидуалност и човещина. Но тя човещинката си е отдолу, жива е, и иска да пробие. Така се раждат въпросите - Кой съм аз? Какво правя тук? Това, дето ме убеждават, че съм аз, АЗ ли съм всъщност?

И тогава влиза в сила втората линия манипулационни атаки, много по-коварната. На човека се изгражда представа, колко е идеален, прекрасен, единствен и неповторим. Та как би могло да е другояче! И следва една еуфорияяяя... и заблудения индивид се чувства като птица, дето тъкмо са я пуснали от клетката... само за да я вкарат в друга клетка, капана на Егото Confused

Та такъв индивид не би искал да чуе нищо лошо за себе си, защото от малък са го научили, че Лошото е "лошо", а после са го предали изцяло под контрола на Егото му, което не може да се асоциира с нищо "лошо"... тъжна картинка.

И защо трябва да се оставяме отвън да ни казват какви сме? Ние сме, каквито сме - това не е нито добро, нито лошо. Можем да се приемам, или да не се приемем. Ако не се приемаме, цял живот ще живеем в конфликт със себе си. Представете си кокошка, на която много й се иска да е риба - скача във водата, и се опитва да плува... ми най-много да се удави, тъпото животно!

Та преди да обичаме, трябва да можем да се приемем. Много е просто. Спираме да очакваме разни неща от себе си. Не обръщаме внимание на другите, които очакват разни неприсъщи ни неща от нас.

И след като се приемем, можем да се опознаем. И след като се опознаем, можем да обикнем себе си. И тогава чак можем да обичаме и останалите - не чрез емоционална зависимост и цяло кълбо хормони, а с една съвсем различна Любов, която е спокойствие, хармония и чисто блаженство Cool


Толкова хубаво и ясно си го написала, Валичка...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 3:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

...ами учи се, момичето! Very Happy

И аз много се радвам, че се учи точно и правилно! Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
magdaj




Регистриран на: 31 Дек 2006
Мнения: 90
Местожителство: Стара Загора
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 4:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
...ами учи се, момичето! Very Happy

И аз много се радвам, че се учи точно и правилно! Very Happy

Маг Селена , благодарение на Вас прозрях толкова истини за живота, научих неща които не съм предполагала че съществуват- прекланям се пред Вас и Ви благодаря!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov