НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 11:14 am Вижте мненията без отговор
Колайдерът може да ни отведе в паралелни светове
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 23, 2010 8:26 pm
МнениеЗаглавие : Колайдерът може да ни отведе в паралелни светове
Отговорете с цитат

Не, това не е шега, а чиста истина...прочетете само...

Физиците от ЦЕРН с ударни темпове се приближават към главното откритие на XXI век - да видят как се е зародила Вселената ни. Освен това, те искат да докажат, че паралелните светове не са измислица на фантастите, а реален факт.



За това работещите на Големия адронен колайдер ще бъдат готови след три години. Именно през 2013 година в колайдера ще бъде достигнат работния максимум. Основното и най-очаквано откритие ще стане създаването на модела за раждането на нашата Вселена.

А другите светове, пътуването във времето и потвърждението на другите, засега струващи ни се фантастични теории, според мнението на учените, остават в резерв. В октомврийското си прессъобщение ЦЕРН пояснява, че до сега учените не са могли да намерят доказателство за съществуването на паралелни светове, само защото, другите светове са „скрити" в измерения, където не прониква светлина.

Но пресъздаването на раждането на Вселената ни би могло да поправи този проблем. Засега, работещите на колайдера физици постоянно изпреварват поставените графици. В специален сайт на ЦЕРН, ръководителят на проекта Ролф Хойер е заявил, че мисия 2010 ще бъде изпълнена още в средата на есента.



Дълго време се смяташе, че в квантовата теория, обясняваща как е устроена Вселената, няма да се намери място за възможността за преместване във времето. Но през 1957 година Хю Еверет публикува допълнени и преработени идеи на великия физик Ервин Шредингер, който смята, че идеята за съществуването на паралелни светове не трябва да бъде хвърлена в кошчето.

А преди няколко години, стана известно за сензационната работа на оксфордския теоретик Сейвид Дойч. Големият почитател на таланта на Еверет- израелският физик Дойч създаде математически модел, според който паралелните светове са нещо напълно реално. В тези вселени не действат законите на класическата квантова теория. При това ученият смята, че е напълно възможно да пътуваме и във времето.


Източник: cross-bg.net
=======================



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov