НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Май 14, 2024 6:02 pm Вижте мненията без отговор
Духовни водачи и техните ученици
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 20, 2010 1:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Важното е да тръгнеш. Единственото което ти е нужно - три, четири цигари време, ако го имаш за себе си - имаш всичко!


Така е, но...само в известен смисъл... Confused

Цигарите изобщо не са задължителни. Cool

Времето е разтегливо понятие, поради което докато живеем, движим се, работим и т.н., можем да осмисляме себе си, можем да се учим от всяка една ситуация в забързаното ни ежедневие, можем да упражняваме активната медитация и да намираме винаги отговорите, които ни интересуват - за да можем да се развиваме правилно и осъзнато в духовно направление.

Така например мнозина мислят, че аз съм наизустила цялата окултна и духовна литература, в това число и тази по йога...тук ще възкликна "ваййй, сакън..."... Shocked...

Не е така обаче...Мен ме е учил Живота, поради което съм постигнала по някакъв начин сидхата на ясновиждането, ясночуването, телепатията и онова, дето му викат телекинеза.

И едва когато стигнах до собственото си личностово осъзнаване разбрах, че всичкото това, което пиша и говоря е...ченелинг.

Доста години след това се появи и легитимира Духовният ми Учител в ефирно тяло, а след още доста години се появи и вторият ми Духовен Безплътен Учител, като с първият бавно и постъпателно контактите се прекъснаха. Бяха от Висшата Духовна Йерархия и дълги години не можеш да повярвам, че са те.

Съвсем наскоро се убедих обаче, че наистина са...Те.

И точно тогава вече получих потвърждение за духовното ми име СЕЛЕНА, като разкриха и другите ми две духовни имена, които...или което, сега все още няма да уповестявам.

Така, че нещата не са нито толкова прости, нито толкова сложни. Просто опознаваш непрекъснато себе си и непрекъснато се учиш.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
МИТКО




Регистриран на: 14 Окт 2010
Мнения: 18
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 20, 2010 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не си ме разбрала. Три - четири цигари време, може и.... или три кафета време, може и.... или едно гримиране време, във всички случаи се касае за половин час време, а другото наистина е много просто!
Първо, научаваш се да бъдеш неподвижен - просто е, но е трудно!
Второ, научаваш се да дишаш - имали нещо по-просто от това, когато започнеш обаче разбираш, че досега си поемал и изпускал въздух, но не си дишал! Просто упражнение, но трудно за усвояване!
Трето, визуализиране, какво по-просто от това да видиш със затворени очи едно цвете, но се опитай да видиш лицето си изразяващо различни емоции - трудно е!


Селена, аз съм обикновен човек, нямам мания за величие! Не притежавам нито една от паранормалните способности които изброяваш, но знам защо нямам достъп до тях! Знам, че и ти знаеш!!!!
Медитирам 40г! Моля те не ми казвай, че само дремя!
Владея енергията си, мога да я насочвам волево към която част от тялото си поискам!
Селена, за мен може да кажеш и мислиш каквото си поискаш! Водачите ми обаче не закачай! Контакта ни продължава повече от тридесет години, нито една неточност, нито едно тяхно твърдение не са позволили да го приема на доверие! Първото на което ме научиха е да мисля самостоятелно! Във всички тежки за мен моменти са били до мен и са ми помагали да изплувам, а повярвай ми тези моменти не са били един и два! Какво е нивото на водачите ми - не знам, това което знам е, че могат да променят обкържаващата ме реалност!
Спомените от минали животи, са само негативни, защото само негативизъма носи кармични обвързности! Съдя за възраста от спомените си! Имам спомени за четири минали живота, може да са били и повече, но към другите нямам кармични задължения!
Горе за мен е голяма скука, затова ще се прераждам винаги и това мое желание не подлежи на коментар там горе!
За сега стига!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
МИТКО




Регистриран на: 14 Окт 2010
Мнения: 18
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 20, 2010 8:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Ми...здравей, Митко! Cool

Чета и се удивлявам...Как може един толкова вещ небесен човек, който стои на по-висок духовен пиедистал да търси и иска - най-вече отговор - от мен, дето съм на по-ниските стъпала в Йерархията?!


Не знам къде си в йерархията и не ме засяга!
Не тръся отговор, не питам - това е констатация! Просто пиша защото срещам хора със сходни виждания!
Може и да съм някой там горе - не знам! Тук обаче съм със силно ограничен интелект и свободна воля, затова имам духовни водачи, а не наставници!
Нивото на интелект и свободна воля за определен живот се определя преди превъплъщението!
Не допускай негативна насока в разгвора ни, няма нужда!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 12:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Не си ме разбрала. Три - четири цигари време, може и.... или три кафета време, може и.... или едно гримиране време, във всички случаи се касае за половин час време, а другото наистина е много просто!


Не, напротив - разбрах те и се пошегувах - видно е, че ти не си схванал шегата. Няма значение...

Да, иначе за времето си прав, но...така се случва, когато медитацията е нарочна, т.е. пасивна. Но при активната медитация далеч не е така... Confused

В нея можеш да бъдеш през цялото време на своята будност.


МИТКО написа:
Първо, научаваш се да бъдеш неподвижен - просто е, но е трудно!


В медитацията не бива да бъдеш неподвижен. Нека не забравяме, че медитацията е част от Живота, която изпълва неговата исконна и Истинска Същност с...движение.

Но...при пасивната медитация стоиш наистина в определена поза от хатха йога с определена цел - точна и непоклатима.

При пасивната медитация практикуващият е в медитативна поза със затворени очи. Целта е да се успокои вечно бродещия и неспокоен ум да се концентрира и така автоматично да последва медитативен процес.

В поза Лотос (може и полулотос) просто затваряш скритите врати на така наречените анти-чакри за да не могат да ти влияят и да те смущават техните вибрации. Анти-чакрите са онези чакри, в които живеят или пребивават болшинството от хората. За обаче тях никой нищичко не говори...И защо ли?! Cool

Само когато затвориш входовете на тези анти-чакри можеш да навлезеш в полетата на балансиращите чакри, които са широко популярни сред повечето стремящи се хора към пробуденост. Те се намират в торса на физическото ни тяло.

Именно затова не се препоръчва да се медитира в легнало положение, но се допуска това да се прави в седнало - без да си в поза лотос или полулотос...

Успешната пасивна медитация автоматично води до активна...Целта на пасивната медитация е именно тази - да преминеш към...активната.

Активната медитация става спонтанно, с отворени очи, когато човек изпълнява ежедневните си задължения, ходи, говори, храни се. Това всъщност е целта на йога – да даде възможност на човек да медитира докато е включен в светските си дела. Активната медитация може да бъде развита чрез пасивни техники, както и чрез карма йога и бхакти йога.

Така че...за коя от медитациите говориш всъщност?!


МИТКО написа:
Второ, научаваш се да дишаш - имали нещо по-просто от това, когато започнеш обаче разбираш, че досега си поемал и изпускал въздух, но не си дишал! Просто упражнение, но трудно за усвояване!


Митко, никой не може да се научи абсолютно на нищо без да е...осъзната Личност. Същото се отнася и за Дишането. Всички дишат - правилно или неправилно. Никой не може да твърди обаче кое е правилното, и кое не в съответни дадени моменти - всичко е абсолютно и строго индивидуално.

Процесът на Дишането или Пранаяма добива своята истинка пълнота само тогава, когато той бъде абсолютно осъзнат като действие. Иначе нито една практическа техника не може да те научи да живееш правилно чрез Пранаяма. И това е един естествен процес изразен в разгръщането на своята интелигантност.

Затова простичките упражнения на пранаяма се превръщат в сложни - липсва им интелигентната осъзнатост на Личността.


МИТКО написа:
Трето, визуализиране, какво по-просто от това да видиш със затворени очи едно цвете, но се опитай да видиш лицето си изразяващо различни емоции - трудно е!


Все едно е какво визуализиращ, Митко! - защото движение има и в най-застиналият, твърд и абсолютно на вид статичен предмет. Всеки може да визуализира. Спомените, представите, мечтите са вид визуализация. Визуализацията е свързана с полетата на въображението, която е отключваща врата за пренастройките на мозъка към навлизането в същинската медитация - нищо повече.

Обаче биомеханиката ни разкрива, че мозъкът не може да прави разлика между реалност и спомен, между ярката визуализация и реалността. Едни и същи неврони се активират, когато гледаме нещо и когато си го припомняме или представяме. Мозъкът приема това, което изживяваме емоционално като факт. А това обикновено води до...комплекси.

И...отново стигаме до Прага на Осъзнаването. Тук вече човек трябва да умее да различава своите лични фантазми, които по-късно преминава и добиват израз на същинските комплекси, от истинността на същинската визуализация, която пък се явява праг към същинската медитация. Има ли емоция в ума му, той никога няма да стигне до на същината на медитативният процес.

Трудно е до толкова, доколкото липсва Личностовото Осъзнаване.


МИТКО написа:
Селена, аз съм обикновен човек, нямам мания за величие! Не притежавам нито една от паранормалните способности които изброяваш, но знам защо нямам достъп до тях! Знам, че и ти знаеш!!!!


Всички хора представляващи плътно физическо тяло са...обикновени.

Сдобиването със сидхи на някои от тези обикновени хора (или както ги наричаш ти паранормални способности, пък така ги наричат и болшинството окултисти!) с абсолютно нищо не ги прави не-обикновени.

Тук вече си в дълбока и тотална грешка, защото това просто е тяхното естествено сътояние, което те са забравили и затъпкали невъзвратимо дълбоко в под-съзнанието, без-съзнанието, та чак до скритите гънки на не-осъзнатото им проявление. Т.е. те са спящи, те не са будни или...те не са "Буди".

Не притежаваш сидхи, защото циклиш съвсем статично в пасивната медитация - друго обяснение просто няма.

Що се отнася до манията за величие - може би наистина я нямаш! - но това пречи ли да страдаш от комплекси, които се опитваш да скриеш чрез повтарянето на: "Аз медитирам вече 40 год.", защото не е важно колко години медитираш, а е важно какво постигаш чрез реализацията на медитацията си. А още по-важно е какво изразяваш вътре в себе си, което от собствена страна дава пък външното изражение на вътрепостигнатото от теб.

Подчертаването на "аз-а" и неговите умения не говорят за нищо друго освен за демонстрация на едно закоравяло Его - нищо повече. Е, простено ти - всеки един от нас, след като е в плътно тяло, има Его. Важното е да не позволяваме то да афишира или демонстрира своето превъзходство над другите.


МИТКО написа:
Медитирам 40г! Моля те не ми казвай, че само дремя!


Далече съм от мисълта, че само дремеш, защото само по себе си "дрямката" е най-съвършената естественост на медитацията, най-неподправената, най-чистата и най-интелигентната.

Стига да можеш да осъзнаеш и стигнеш чрез осъзнаването си до направлението на истинската й същност.
Smile

МИТКО написа:
Владея енергията си, мога да я насочвам волево към която част от тялото си поискам!


Това не означава нищо...Важни са резултатите от волевото насочване на въпросната енергия, важно е дали в тях влагаш същинската осъзнатост на разбирането за правилността на Живота като цяло, важно е да знаеш защо го...правиш. И като го правиш как се отразява не само на теб, ами дори на цялото Всемогъщо Космично Мироздание...

МИТКО написа:
Селена, за мен може да кажеш и мислиш каквото си поискаш! Водачите ми обаче не закачай! Контакта ни продължава повече от тридесет години, нито една неточност, нито едно тяхно твърдение не са позволили да го приема на доверие! Първото на което ме научиха е да мисля самостоятелно! Във всички тежки за мен моменти са били до мен и са ми помагали да изплувам, а повярвай ми тези моменти не са били един и два! Какво е нивото на водачите ми - не знам, това което знам е, че могат да променят обкържаващата ме реалност!


Твоите водачи са си твои водачи и ако те са онова, за което ти ги представяш, те просто са...недосегаеми и не се нуждаят от твоето съчувствие и защита. Все едно от кога датират контактите ти с тях - поне са те научили да мислиш самостоятелно, макар, че активната медитация не предполага мислене, а напротив...

Не допълних, че към псевдо-духовете се причисляват и едни други, които се наричат Учени Духове. Те стоят на най-високо ниво в градацията на нисшите духове. Те са Знаещи Духове, но...нямат нищо общо с величината на Духовното Познанието.

Всеки наш Дъх променя нивото на обкръжаващата ни реалност, всеки повей на вятъра - също, всяка паднала капка дъжд на Земята - също. Защо трябва да благоговеем пред факта, че Учените Духове или каквито и да са там, правят същото?!

Та това са просто естествени закономерни природни процеси, на които ние можем само да се радваме и да ги разбираме с екстаза на блаженството.

Но...ако търсиш състрадаване от някого за тежките ти моменти в живота - това вече е нещо друго, което няма да коментирам...


МИТКО написа:
Спомените от минали животи, са само негативни, защото само негативизъма носи кармични обвързности! Съдя за възраста от спомените си! Имам спомени за четири минали живота, може да са били и повече, но към другите нямам кармични задължения!


При мен не е така - когато изплава негативното в спомена ми за минал живот аз му се радвам и наслаждавам, защото то ми дава обяснението на случващото се в настоящия ми живот. А какво по-правилно нещо би могло да се случи на човек, за да разбере къде е съсгрешил в миналия си живот за да нанесе естствено корекцията в настоящия си?!

При мен спомените за миналите ми животи са много, поради което явно са и многото кармични ми задължения и обвързаности. Просто съм се зашеметила в правото си на личен избор и свобода, когато съм тръгнала да се прераждам в този си живот, с целият кармичен набор от всичките ми миналите животи?! Голям черпак съм извадила значи - голяма нещо! - колкото един горещ, врящ и кипящ казан - много е трудно да го изсърбаш наведнъж, точно и само за един живот?! Как можах да си го причиня?! Laughing Laughing Laughing


МИТКО написа:
Горе за мен е голяма скука, затова ще се прераждам винаги и това мое желание не подлежи на коментар там горе!
За сега стига!


А за мен "горе" е всичкото онова, което е и долу! Само, че в един много по-висш израз на Живота...И за мен Всичко е Там, защото онова всичко е и в Мен...Как би могло да ми бъде скучно в това изпъстрено и богато разнообразие в такава дълбока пълнота под най-различно изражение от форми на Живот?! Shocked

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 1:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Не знам къде си в йерархията и не ме засяга!
Не тръся отговор, не питам - това е констатация! Просто пиша защото срещам хора със сходни виждания!
Може и да съм някой там горе - не знам! Тук обаче съм със силно ограничен интелект и свободна воля, затова имам духовни водачи, а не наставници!
Нивото на интелект и свободна воля за определен живот се определя преди превъплъщението!
Не допускай негативна насока в разгвора ни, няма нужда!


Аз знам къде съм в Йерархията, но какво от това?! Няма никакво значение къде съм, защото Бог ме изпълва изцяло - където и да съм. Very Happy

Не бъркай обаче нивото на интелект с нивото на интелигентността, защото с него се сдобиваме тук, във физическото си тяло и триизмерността на настоящия си Живот в него.

Интелигентността обаче е онова понятие, чрез което правим избора си за прераждането в поредния ни живот.

За не я можеш да прочетеш нещичко ето тук В Духът на Коледа...

Стилът на словесното ми изразяване не бива да ти дава повод за тънкообидност и тълкуване за привнасяне на негативност в разговора ни - напротив...

Присъствието ти ми дава само повод за неочаквани и спонтанни ченелинг контакти, които едва спогвам да преведа и напиша тук - нищо повече...

Чрез мен говори моя Духовен Гуру, който е в ефирно тяло и е част от Висшата Духовна Йерархия...това е.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
МИТКО




Регистриран на: 14 Окт 2010
Мнения: 18
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 8:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Селена, имаме съществени различия на темата медитация. За позата - единственото условие на което трябва да отговаря е да бъде удобна! Любимата ми поза е ембрион (за статичната медитация) за активната - бавно ходене!
За дишането, чрез него постигам тишината!
За визуализацията, има разлика да мечтаеш и и да виждаш без участието на очите!
Не защитавам водачите си, те нямат нужда от защита, аз защитавам приятелите си! Ти какво би направила ако някой напада твой приятел!
За трудните моменти в живота ми преодолял съм ги, не тръся нито съчуствие нито състрадание, о имам още един предстоящ проблем, но за него няма кой да ми помогне!
Искам да си отида от този свят тихо и кротко в съня си! - сериозно желание не намираш ли?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
МИТКО




Регистриран на: 14 Окт 2010
Мнения: 18
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 8:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:


МИТКО написа:
Горе за мен е голяма скука, затова ще се прераждам винаги и това мое желание не подлежи на коментар там горе!
За сега стига!


А за мен "горе" е всичкото онова, което е и долу! Само, че в един много по-висш израз на Живота...И за мен Всичко е Там, защото онова всичко е и в Мен...Как би могло да ми бъде скучно в това изпъстрено и богато разнообразие в такава дълбока пълнота под най-различно изражение от форми на Живот?! Shocked

О скучно е! Правилно; по-правилно; най-правилно! Грешки няма, дилеми също, а къде са онези чисто човешки емоции?
На кого е интересно горе да си стои там, аз съм за тук! Там и тук не бива да се отъждествяват!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 11:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Селена, имаме съществени различия на темата медитация. За позата - единственото условие на което трябва да отговаря е да бъде удобна! Любимата ми поза е ембрион (за статичната медитация) за активната - бавно ходене!
За дишането, чрез него постигам тишината!
За визуализацията, има разлика да мечтаеш и и да виждаш без участието на очите!
Не защитавам водачите си, те нямат нужда от защита, аз защитавам приятелите си! Ти какво би направила ако някой напада твой приятел!
За трудните моменти в живота ми преодолял съм ги, не тръся нито съчуствие нито състрадание, о имам още един предстоящ проблем, но за него няма кой да ми помогне!
Искам да си отида от този свят тихо и кротко в съня си! - сериозно желание не намираш ли?


Митко, живота се живее, диша и визуализира без принудителни и задължителни пози.

Той просто е естествено изражение на всичко живо и неживо. Животът не е насилие...нещата в него просто се случват синхронизирани именно с това всичко живо и неживо - точно в подходящото време, по подходящия начин и в подходящата форма.

Така е и с медитацията...особено активната. Тя се случва по всяко време без каквато и да било поза или каквото и да е нарочно правене, а когато се случи в нея се случва и тишината. Стига да можеш да вникнеш в разбирането и припознаването и.

Желанието за смърт означава болест на психиката. Обикновено и кратко е наричат депресия.

Не, аз нямам желание да умирам нито тихо и кротко в съня си, нито както и да било иначе, защото смърт няма, Митко, а само преминаване от едно състояние в друго - без значение е как точно се случва. Важното е, че се случва.

А който иска да умира тихо и кротко в съня си означава, че той се страхува просто от...Живота.

Не познавам страхът, затова обичам Живота в неговата цялост и пълнота - такъв, какъвто е. Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 21, 2010 11:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
О, скучно е! Правилно; по-правилно; най-правилно! Грешки няма, дилеми също, а къде са онези чисто човешки емоции?
На кого е интересно горе да си стои там, аз съм за тук! Там и тук не бива да се отъждествяват!


Няма горе, няма долу, Митко!

Всичко е едно цяло и в цялото находящи се измерения - различни по структура и проявление. Именно затова "там и тук" не могат да се отъждествяват...

Грешки има и в грешките са самите дилеми - щом живееш и пребиваваш в плътността на физическото тяло без правилното разбиране на Живота.

Така, че човекът би трябвало да осъзнава като Единност "сега и тук" в проявлението навсякъде и във всичко, по всяко време.

Иначе казано е все едно къде си...важното е че СИ.

Само емоциите в привидността на физическото измерение биха могли да затъмнят това правилно разбиране.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
МИТКО




Регистриран на: 14 Окт 2010
Мнения: 18
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 23, 2010 9:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Само емоциите в привидността на физическото измерение биха могли да затъмнят това правилно разбиране.[/b][/color][/quote]

Няма горе, няма долу, Митко!

Всичко е едно цяло и в цялото находящи се измерения - различни по структура и проявление. Именно затова "там и тук" не могат да се отъждествяват...

Този пасаж не го разбирам! Първо няма горе и долу. Второ всичко е едно цяло. След това " там и тук" не могат да се отъждествяват. Последното е вярно, предните две са грешни!!

Иначе казано е все едно къде си...важното е че СИ.
Да така е, но това което съм тук и това което съм там са две различни във вибрационно отношение същности, различни като интелект и задачи!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 23, 2010 10:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Да така е, но това което съм тук и това което съм там са две различни във вибрационно отношение същности, различни като интелект и задачи!


Съжалявам, че се намесвам неканен в тъй интересния разговор и то с точно тези думи, но се предполага, че след прозренията ти, на които сме свидетели и дългогодишната ти медитация, може би едно възприятие на единството, не би те затруднило особено. Има си изгодни страни - вади те от шизофренното възприятие, че си много личности или неща едновременно.

Общо взето е трудно да се каже нещо на човек, който знае всичко. Надявам се да не те обиждам.

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 24, 2010 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МИТКО написа:
Този пасаж не го разбирам! Първо няма горе и долу. Второ всичко е едно цяло. След това " там и тук" не могат да се отъждествяват. Последното е вярно, предните две са грешни!!


Уважаеми потребители, тъй като Митко нищо не можеше да разбере - за жалост - ще поясня за вас - въпреки, че повечето от вас разбират за какво говоря.

Не е трудно да се разбере, че след като няма горе и долу, и всичко е едно цяло, то това цяло на може да се отъждествява като съответно разделение на туй и онуй, като горе и долу. И щом последното, което казвам е вярно, значи няма начин и останалите две да не са... Cool


МИТКО написа:
Иначе казано е все едно къде си...важното е че СИ.
Да така е, но това което съм тук и това което съм там са две различни във вибрационно отношение същности, различни като интелект и задачи!


Shocked Именно това е онова прословуто разделение, заради което йога полага неимоверни усилия да бъде разбрано правилно.

Ние не сме разделни същества, нито същности - ние сме едно цяло, грубо казано троично създание от физическо тяло, Душа и Монада, които сами то себе си са неотделима частица от Цялостта на Божествената Творческа Същност. И именно това Единение носи названието Антахкарана - би могло да се каже иначе взаимообмена между нашите същности и Божествената Творческа Единица.

Ей туй нещичко себичното Его на въпросния Митко точно никога няма да разбере.
Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov