НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 6:15 pm Вижте мненията без отговор
Прочистване от паразити
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 30, 2010 7:13 pm
МнениеЗаглавие : Прочистване от паразити
Отговорете с цитат

Паразитите не са желани гости в нашето тяло. Те могат да си живеят в нас дълги години без да ги усетим, но могат и да ни причинят доста главоболия и сериозни здравословни проблеми. Едно е сигурно – по-добре да се избавим от тях. Съществуват редица начини и методи за борба с паразити. Всеки метод работи срещу определен вид или група паразити. Затова е добре да се направят няколко различни метода в последователен ред. Добре е всеки решен на това да прецени, коя от долните процедури ще му допадне.

*** ! Долните процедури са противопоказни при бременност и кърмене ! ***

Противопаразитното лечение се състои в това, последователно да се изпълнят трите процедури, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички. Ако не можете да изпълните и трите компонента, направете 1 или 2 от тях. Пак ще е много добре.

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА



Как да си направим – набираме млади зелени орехчета в началото на юни месец (важно е да е първата седмица на юни – към 5-7 най-добре). Тези на снимката са по-големи от необходимите за това. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с ракия или водка. Съотношението е: с 1 литър се заливат 40 орехчета. Оставяме да престои 40 дни на светло. След това прецеждаме получената настойка и съхраняваме на тъмно. “Ликьорчето” на вид е като соев сос, има вкус на спиртна напитка и не е неприятно. Любопитно: в Италия приготвят подобен ликьор (nocino), но в него добавят и още няколко съставки, като лимон, карамфил, канелени пръчки и захар.

Как се приема – на гладно се изпива 1 супена лъжица от настойката в продължение на 7 дни. Желателно е да не се храним до 30 мин. след това, за да може да се усвои добре от организма ни. Ако усетите някаква непоносимост, може да започнете с приемане на по-малка доза, като постепенно я увеличите до 1 с.л. Ако ви е трудно да я приемате в чист вид, може да я разредите в 1/2 чаша вода, но не гореща, защото това ще убие нейните противопаразитни способности. Ако и това ви е много, може да изберете да следвате следната схема:

1-ви ден: вземете 1 капка, разредена в 1/2 чаша вода, преди ядене на празен стомах
2-ри ден: 2 капки в 1/2 чаша вода
3-ти ден: 3 капки в 1/2 чаша вода
4-ти ден: 4 капки в 1/2 чаша вода
5-ти ден: 5 капки в 1/2 чаша вода
6-ти ден: вземете 2 чаени лъжички, разредени в 1 чаша вода.
Когато разтваряте капките във водата, изчакайте 15 мин. и тогава я изпийте. Това е много щадящ вариант.


Важно:
Тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза, не трябва да приемат тази настойка или само след консултация с лекар. Причината е високото съдържание на йод.
Препоръчително е останалите членове на семейството, също да приемат по 1 лъжица от настойката, докато трае лечението ви и малко след това, за да не ви заразят повторно. Те могат да бъдат носители на паразити без да проявяват някакви симптоми за това.


ПЕЛИН



Отдавна са известни способностите на пелина да унищожава паразити. С неговата помощ може да се избавите от прости микроорганизми:
“едноклетъчни камшични
хемолитичен стафилокок
протеус
котешки лямблии
трихомонас
хламидии и други,
които нарушават обмяната на веществата в организма, водят до възпаление на тънкото черво, причиняват различни болести на черния дроб и жлъчните канали, кожни заболявания (диатеза, алергия, копривна треска, екзема, псориазис…), различни простудни заболявания с отделяне на слуз и гной.”
В повечето случаи, организмът се заразява с тази гноеродна инфекция поради неправилното хранене и начин на живот. Системното приемане на отвари от пелин и влагалищни промивки са много ефикасни. Горчивината на пелина стимулира дейността на организма ни и ни дарява с прекрасен тонус.

В случая се приема билката пелин във вид на прах по следната схема:
1-ви ден: вземете 1 щипка преди хранене (с вода)
2-ри ден: вземете 1/4 чаена лъжичка преди ядене (с вода)
3-ти ден: вземете 1/3 чаена лъжичка
4-ти ден: 1/2 ч.л.
Увеличавайте постепенно дозата до достигане на 1/2 супена лъжица. Приемането на пелин продължава 2 седмици. След това се взима по 1/2 супена лъжица веднъж на седмица (за няколко седмици).


КАРАМФИЛ



Схема за приемане на карамфил във вид на прах:
1-ви ден: приемайте по 1/5 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
2-ри ден: приемайте по 1/4 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
от 3-ти до 10-ти ден: приемайте по 1/3 ч.л. 3 пъти на ден преди ядене
след 10-тия ден: по 1 чаена лъжичка веднъж на седмица за няколко седмици


=================================
Добре е 3-те компонента (орехова настойка – пелин – карамфил) да се направят в тази последователност един след друг, за да е цялостно прочистването от паразити. В случай на нужда лечението може да се повтори след 2 седмици. А през годините добре е да се прави с профилактична цел.

* * * * *

Малахов препоръчва следното прочистване от паразити:
* чай от пелин – 1 ч.л. от билката се запарва с 250 мл вряща вода и престоява 10 мин. Пие се по 3 пъти на ден по 1 чашка. Така ще бъдат унищожени гноеродните микроорганизми, а освен това ще ни се активира кръвообращението, ще се подобри храносмилането, ще се засили обмяната на веществата (затова е добре да се пие при наднормено тегло и нарушена обмяна). Също така помага при подут корем и газове, недостатъчно отделяне на жлъчка, при камъни и пясък в бъбреците.

Със същия чай могат да се правят промивки сутрин и вечер.

* вътрешно приемане на урина – според Малахов това е един от най-съвършените методи за цялостно лекуване на тялото.

* гладувания – провеждането на 3-7 дневни пълни гладувания прочистват всякакви гноеродни инфекции. По време на гладуванията единствено може да се приема отвара от пелин или урина.

* чесънът успява да убие доста вредни организми в тялото ни, затова консумирайте повече от него (с всяко хранене яжте много чесън стига да не ви дразни стомаха)

* клизми с отвара от пелин или клизми с чеснова вода (пасирайте 2 скилидки чесън в 1 чаша вода, прецедете и направете клизма) – и двете ще убият острици, хелминти, глисти, аскариди и други.


* * * * *

Пречистване от паразити с ликьор

Какво ни е необходимо:
2-3 супени лъжици сладък ликьор
2 пакета английска сол или 60 мл рициново масло
леген с топла вода

Подготовката:
Добре е в деня преди процедурата, да си прочистим червата от съдържанието им за по-лесно и бързо излизане на паразитите. Може да пием някакъв билков чай с разхлабващо действие, който да ни подейства през деня.

Процедурата:
В 2 часа през нощта (тогава паразитите се активират и пробуждат) ставаме и изпиваме сладкия ликьор. Паразитите обичат сладкото, а алкохола ще ги “опияни”, те ще се отпуснат от стените на червата ни и ще започнат да се реят свободно в тях. Затова точно 30 минути след изпиването на ликьора трябва да вземем очистително с незабавно действие.

Това може да е или английска сол или рициново масло. Но добре е всеки да пробва преди процедурата дали тези 2 очистителни имат незабавно действие (на някои хора дори не им влияят). Очистителното ще избута навън всички реещи се паразити. Желателно е да седнем в леген с топла вода, защото паразитите обичат топлото и натам ще се насочат. Когато очистителното ни подейства, може да разгледаме фекалиите, за да видим дали сме отделили паразити. Ако имаме, ще ги видим как шават.

---------------------
zemianazaem.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 03, 2010 7:28 pm
МнениеЗаглавие : Прочистването от паразити
Отговорете с цитат

Така такаааа.... нямаше да подхвана тази тема, ако не бях видяла съответната статия "Здраве и щастие" от сайта, който е пуснала Маг Селена... поинтерисувах се, защото днес точно си синтезирах всички методи за прочистване от книгата на Д-р Хулда Кларк. Това, което Аудан е пуснал в тази тема е точно по нейна рецепта. Преди време бях прочела статията, но не и обърнах внимание, но сега когато прочетох книгата и включително информацията относно "Зепер"-а нещо ми щракна, че имаме нужда всеки от нас да премине съответните етапи на прочистване на организма. Книгата е невероятна като научно съдържание, но като метод все още не съм я изпитала. Смятам в скоро време да го направя и ще споделя резултатите с вас ! Има ли някой който е преминал горепосочените процедури включително и чернодробното пречистване ? Питам тъй като имам някои въпроси относно приложението върху моята особа и не знам към кого да се обърна.

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 10, 2010 9:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно така е, Вики!

Но...с малки изключения...орехчетата трябва да са от един по-специален орех, който невежите българи просто изкореняват най-безугледно...защото бил отровен и див (също като сазнанието им!). Cool

Да, в известен смисъл е отровен, но...коя отрова дозирана правилно не лекува съвършено?!

В момента разработвам статията за Черния орех и скоро ще й се насладите всички.

Има и още една подробност...

Относно щитовидната жлеза...Щитовидната жлеза в повечето случаи страда именно от недостиг на...йод.

И ако страдащият болен има Хашимото въпросната тинктура от Черен орех - която е поне три вида (съвършено различни един от друг, Ауди е дал само единия вариант!) - му идва точно като балсамен елексир.

И честно казано никой лекар не препоръчва изчистване на организма от...малките невидими нешественици просто...защото не може да ги види с никаква апаратура (е, Синхрометъра върши идеалната работа, но той не се използва широко в медицината - на този етап просто е теснолентов и твърде личен!).

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 10, 2010 3:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така е... направо не мога да изкажа удивлението си от постижението на Д-р Хулда Кларк... всичко звучи изключително логично, което много ме радва... и така в подробности... а за рецептите за домашна козметика, миещи препарати и другите всекидневни средства, които използваме направо нямам думи... просто уникално Smile)) Само дето двете философии - тази от книгата на Луиз Хей - "Излекувай живота си" и тази на Д-р Кларк нещо започнаха да ми влизат в двубой... как е възможно едновременно и ние самите да сме причина за заболяванията си и в същото време паразитите да са в основата на всички страдания... единствения ми отговор е, че ние самите си ги отглеждаме тези паразити чрез вътрешните нагласи и модели за светоусещане... но и така нещо не ми се вързват нещата... малко се пообърках и вече се чудя кой ли път е верния... май май и двата, ама как да вървиш едновременно по две пътеки ???

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 10, 2010 4:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

viki написа:
Само дето двете философии - тази от книгата на Луиз Хей - "Излекувай живота си" и тази на Д-р Кларк нещо започнаха да ми влизат в двубой... как е възможно едновременно и ние самите да сме причина за заболяванията си и в същото време паразитите да са в основата на всички страдания...

единствения ми отговор е, че ние самите си ги отглеждаме тези паразити чрез вътрешните нагласи и модели за светоусещане... но и така нещо не ми се вързват нещата... малко се пообърках и вече се чудя кой ли път е верния... май май и двата, ама как да вървиш едновременно по две пътеки ???


Пътят на човека обикновено е съставен от много лъкатушещи пътеки - не само от две! Cool Wink

Права си!

Човек сам привлича в тялото си нашественици като паразити, бактерии и вируси.

След като те могат да бъдат елеминирани на принципа на честотния резонанс, по същия начин могат и да бъдат създавани, привличани - било чрез контакт с растителния и животинския свят, било чрез физически контакт с други наши себеподобни, които са техни преносители, било като самите ние слезем/влезем в ниските нива и честоти на зловредните нашественици и им предадем изцяло нашата сила.


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Авг 19, 2010 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 10, 2010 4:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

viki написа:
Само дето двете философии - тази от книгата на Луиз Хей - "Излекувай живота си" и тази на Д-р Кларк нещо започнаха да ми влизат в двубой... как е възможно едновременно и ние самите да сме причина за заболяванията си и в същото време паразитите да са в основата на всички страдания... единствения ми отговор е, че ние самите си ги отглеждаме тези паразити чрез вътрешните нагласи и модели за светоусещане...


Според мен ние с нагласите си ставаме удобно поле за процъфтяване на паразити. В съзнанието ни цари хаос, който се прехвърля и в тялото. То е разпокъсано, нехармонично, липсва му цялост и енергиен баланс. И когато в "зида" има пукнатини, през тях се промъкват какви ли не гадинки и загризват от сърцевинката...

И тук не говоря само за физическото тяло Smile

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 11, 2010 8:19 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, съгласна съм и с ниските честоти на които слизаме и последващите пукнатини които създаваме... ужасно логично е... направо невероятно... чудя се кога ли традиционната медицина ще осъзнае проблема с паразитите... вероятно, когато вече повечето от билките и растенията, които ни помагат всекидневно започнат да изчезват безвъзвратно Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad . Точно поради конфликта с традиционната медицина исках да си задам въпроса... навсякъде по медицински сайтове и форуми чета че при хиперфункция на щитовидната жлеза е противопоказно да се приемат добавки и тинктури със съдържание на йод. Та точно въпроса ми е относно тинктурата от зелени орехчета... Мои близки ще ми донесат тази тинктура от Германия... там имало магазин на Д-р Хулда Кларк, но вероятно няма да я ползвам а ще направя само останалите две прочиствания от програмата. Причината е че така и не ми изясниха диагноза ендокринолозите при които ходих през последните 2 години... хормоните ми са в норма (което в никакъв случай не е успокоение) , а щитовидната жлеза е леко уголемена и по-плътна... симптоматиката обаче говори изцяло за хиперфункция... така поне аз усещам нещата, затова и смятам да пропусна тинктурата Crying or Very sad Въпросът е - противопоказно ли е наистина при хиперфункция и ако да то възможно ли е да се замени тинктурата с друг продукт, който да свърши подобна работа ? В книгата на Уолтър Ласт "Преодолей кандида" , авторът не споменава нищо за ореховата тинктура но говори за прием на Мравчено дърво или още известно като Pau d`Аrco и чесън за прочистване плюс карамфила и пелина. Възможно ли е да заместя тинктурата (ако не тотално поне частично) с тези добавки ?

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 19, 2010 9:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

viki написа:
Да, съгласна съм и с ниските честоти на които слизаме и последващите пукнатини които създаваме... ужасно логично е... направо невероятно... чудя се кога ли традиционната медицина ще осъзнае проблема с паразитите... вероятно, когато вече повечето от билките и растенията, които ни помагат всекидневно започнат да изчезват безвъзвратно Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad . Точно поради конфликта с традиционната медицина исках да си задам въпроса... навсякъде по медицински сайтове и форуми чета че при хиперфункция на щитовидната жлеза е противопоказно да се приемат добавки и тинктури със съдържание на йод. Та точно въпроса ми е относно тинктурата от зелени орехчета... Мои близки ще ми донесат тази тинктура от Германия... там имало магазин на Д-р Хулда Кларк, но вероятно няма да я ползвам а ще направя само останалите две прочиствания от програмата. Причината е че така и не ми изясниха диагноза ендокринолозите при които ходих през последните 2 години... хормоните ми са в норма (което в никакъв случай не е успокоение) , а щитовидната жлеза е леко уголемена и по-плътна... симптоматиката обаче говори изцяло за хиперфункция... така поне аз усещам нещата, затова и смятам да пропусна тинктурата Crying or Very sad Въпросът е - противопоказно ли е наистина при хиперфункция и ако да то възможно ли е да се замени тинктурата с друг продукт, който да свърши подобна работа ? В книгата на Уолтър Ласт "Преодолей кандида" , авторът не споменава нищо за ореховата тинктура но говори за прием на Мравчено дърво или още известно като Pau d`Аrco и чесън за прочистване плюс карамфила и пелина. Възможно ли е да заместя тинктурата (ако не тотално поне частично) с тези добавки ?


Най-добре ще бъде, Вики, да видиш какви са стойностите ти на ТСН, защото може да се окаже, че хипофизата или хипоталамуса правят проблемите с хиперфункцията на щитовидната жлеза.

О, да - трябва много да се внимава със зелените орехчета, когато има хирепфункция.

Затова следвай системата на Уолтър Ласт, автор на "Преодолей кандида".

Тинктурата си я задръж за сега. Можеш да си направиш наистина голяма беля със съдържанието на йод в нея.

Виж, ако ставаше въпрос за Хашимото положението вече е съвсем друго.

Юглонът и йодът в зелените орехчета е най-подходящото нещо за лекуване на Хашимото, но пак не трябва да се прекалява - тинктурата може да се пие не повече от 6 седмици и след като се направи почивка от 1-2 месеца в зависимост от тежестта на заболяването може да се повтори пак.

Мога да ви кажа, че ние разполагаме в нашият онлайн с екстракт от черен орех, който е равностоен на тинктурата от зелените орехчета на черния орех.

Давам ви отравка към него: ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОРЕХ...

Мога да ви кажа още, че направих цяла и подробна статия за въздействието на черният орех върху здравето на човека: ЧЕРНИЯТ ОРЕХ - убиецът на всички паразити, вируси и бактерии...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 20, 2010 10:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искрено благодаря за отговара Маг Селена !
Ако става въпрос за TSH хормона резултатите са следните (правени са в 2 различни лаборатории) - 2.17 преди 3 седмици и 1.15 преди 2 седмици. Според нормите на лабораториите и лекарския преглед са в норма ! Но все пак задържам за сега свръхсилната тинктура. Така усещам нещата на този етап. Ще я заменя със системата на Уолтър ласт, който споменава за прочистване със чесън и Пау Д'арко. Ще съм ви много благодарна ако успеете да поместите и информация за въздействието на чесъна и чесъна като хранителна добавка евентуално (или под формите под които се предлага) върху здравето на човека. Аз на свой ред ще поместя една тибетска рецепта, която намерих в интернет със чесън, тъй като смятам с нея да заместя тинктурата от зелени орехчета. Иначе статията за черния орех е наистина многообещаваща, за продукта... живот и здраве и до него ще стигна Smile
Хубав ден и отново благодаря за вниманието и информацията !

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 20, 2010 10:40 am
МнениеЗаглавие : ТИБЕТСКА СУПЕРРЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
Отговорете с цитат

ТИБЕТСКА РЕЦЕПТА

Рецептата е намерена в един от тибетските манастири през 1970 г. Тя е написана върху глинени плочи и датира от 3000 г. преди Христа. Преведена е на много
езици и е адаптирана към изискванията на съвременната медицина.

Индикации:
освобождава организма от излишни мазнини и калциеви отлагания, подобрява обмяната на веществата, в резултат на което кръвоносните съдове стават по-еластични; предпазва от инфекциозни заболявания, склероза, стенокардия, кръвоизлив в мозъка, предотвратява образуването на тумори, хронични
заболявания на белите дробове; разтваря сгъстена кръв и кръвни тромби,
премахва шум в главата и главоболие, гастрит, язва, подобрява зрението,
подмладява организма и възстановява половите функций. Подобрява състоянието
на целия организъм.

Приготовление:
350 г. чесън се очиства и се счуква старателно в дървено хаванче. Прибавя се
200 мл чист спирт 96%. Затваря се плътно в стъклен съд и се държи на хладно
място 10 дни. След това се отваря, прецежда се през гъсто платно или 5-7 слоя тензух чрез истискване. На 3-тия ден сместа е готова за употреба. Дозирането се извършва с капки по приложената схема. Взима се 3 пъти на ден 10 мин. преди
храна, заедно с 50 мг студено мляко.

Рецептата може да се повтори след 5 години.

Схема
Пореден ден .... Закуска .....Обяд .....Вечеря
1...........................1.............2............3
2...........................4.............5............6
3...........................7.............8............9
4...........................10...........11..........12
5..........................13............14...........15
6.........................15............14............13
7..........................12............11............10
8...........................9.............8............7
9...........................6.............5............4
10...........................3.............2............1
11 и всеки следващ ден - 25 капки по 3 пъти на ден до
свършване на лекарството.

По материали от в-к Дар, извънреден брой 1998г.




P.S. Нека ако някой някога е изпробвал тази рецепта да сподели впечатления. Много ще съм ви благодарна. В книгата на Уолтър Ласт се споменава , че чесъна успешно се бори с Кандида. Освен консумацията му под различни форми е необходимо и да се проведе адекватна хранителна диета съобразена с лечението (изключване на захарта от менюто, тестените изделия и храните и напитките с ферменти и др.). Като допълнение се приема и Пау Д' Арко - екстракт или чай. Може би ще потърся и информация за Мравченото дърво и чая който се приготвя от него по-известен като Лапачо.

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 1:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вики, какво стана с рецептите, пробва ли ги? Имаш ли да споделиш някакъв резултат?

Аз току-що се връщам от разходка по страницата на Запер и разни форуми и направо са ми настръхнали косите от тия паразитни истории. И естествено като хипохондриците се запитах ами да не би някакви такива гадинки да имат пръст и в моето състояние...

От близо 2 години не съм добре - непрекъсната отпадналост, замайвания, сънливост, понякога проблеми с очите, странни амплитуди на кръвното, болезнена менструация... На личния ми лекар дълго време само стрес му беше в устата, накрая по едно време се сети да ми изследва щитовидната жлеза и установи хипофункция. Сега пия тироксин, ама честно казано подобрението не е кой знае какво. Имам перманентно гранични стойности на желязото и хемоглобина, но за него това като че ли не е притеснително ("яжте повече риба" ?!). Смених го. Сега новия лекар ще ми пуска ново изследване, ще видим какво ще излезе.

Очния лекар ми казва, че нямам нужда от очила, а гинеколога всеки път ми опява за противозачатъчни като единствения лек за болките. "Явно организма ви произвежда повече остроген от нормалното и оттам идва проблема". Откъде е толкова явно само не разбрах като за толкова години не счете за необходимо един тест да ми пусне, за да ги види аджеба какви са стойностите. И него ще го сменям, но тук свестни лекари се намират толкова трудно..

А аз самата се чувствам ужасно задръстена и тежка и определено имам нужда от прочистване, но не знам откъде да започна. Та затова ще се радвам ако някой сподели опита си.

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 10:43 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей, Радеа ! Радвам се че се пише в тази тема. Особено много ме вълнува напоследък. Ами честно да ти кажа не съм започнала все още програмата на Д-р Кларк, тъй като все още изпълнявам някои други процедури като адаптирането към друг тип храна - по-малко месо, повече зърнени храни и зеленчуци... това правя като подготовка за самото прочистване и заедно с това приемам и цитросепт, който се оказва че ми действа доста добре... иначе до седмица смятам да направя Тибетската рецепта с чесън и да продължа с останалите неща, които съм планирала (съставила съм си малка програмка за действие), но честно казано повечко слушам тялото си от какво има нужда и затова малко се проточиха нещата при мен... като приключа с чесъна ще споделя впечатления ако има такива Smile Иначе за тези твои симптоми ... хмм и аз ги имах, при мен беше на база стрес и неврози... така си го усетих, защото като се поуспокоих и нещата си дойдоха на мястото, но определено си усещам като понатрупам напрежение... точно като теб се чувствам... повечко медитация и положителни емоции, които сама да си създаваш... това е лечението... при мен добре подействаха и подпомогнаха състоянието и капките на Бах... опитай повечко неща, за да намериш това, което ще ти помогне... просто се грижи за себе си повечко Smile при мен това проработи Smile Успех и до ново писане !

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Niarra




Регистриран на: 16 Ное 2010
Мнения: 73
Местожителство: Бургас
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

radea написа:
Вики, какво стана с рецептите, пробва ли ги? Имаш ли да споделиш някакъв резултат?

Аз току-що се връщам от разходка по страницата на Запер и разни форуми и направо са ми настръхнали косите от тия паразитни истории. И естествено като хипохондриците се запитах ами да не би някакви такива гадинки да имат пръст и в моето състояние...

От близо 2 години не съм добре - непрекъсната отпадналост, замайвания, сънливост, понякога проблеми с очите, странни амплитуди на кръвното, болезнена менструация... На личния ми лекар дълго време само стрес му беше в устата, накрая по едно време се сети да ми изследва щитовидната жлеза и установи хипофункция. Сега пия тироксин, ама честно казано подобрението не е кой знае какво. Имам перманентно гранични стойности на желязото и хемоглобина, но за него това като че ли не е притеснително ("яжте повече риба" ?!). Смених го. Сега новия лекар ще ми пуска ново изследване, ще видим какво ще излезе.

Очния лекар ми казва, че нямам нужда от очила, а гинеколога всеки път ми опява за противозачатъчни като единствения лек за болките. "Явно организма ви произвежда повече остроген от нормалното и оттам идва проблема". Откъде е толкова явно само не разбрах като за толкова години не счете за необходимо един тест да ми пусне, за да ги види аджеба какви са стойностите. И него ще го сменям, но тук свестни лекари се намират толкова трудно..

А аз самата се чувствам ужасно задръстена и тежка и определено имам нужда от прочистване, но не знам откъде да започна. Та затова ще се радвам ако някой сподели опита си.


Те навсякъде се намират трудно свестните лекари.Аз такива "чудеса" от тях съм виждала и съм слушала че не ми се говори Confused .С много малки изключения всичките ги считам за касапи аз.Но ти все пак пробвай да го смениш ако смяташ че този в момента не те устройва.
За изчистването ,не знам дали консумираш месо Rolling Eyes ,не мога да дам някакво компетентно мнение или професионално по въпроса,но при мен направо организма ми си отдъхна когато го спрях.Близо година и половина съм само на вегетарианско меню и се чувствам страхотно в това отношение.Стомаха ми не е толкова затлачен както беше преди,няма го чувството на тежест след всяко ядене с месо когато консумирах (макар в разумни количества).Мисловните ми процеси също се изостриха.Не съм толкова импулсивна както преди.
Та,моя опит е такъв с изчистването.Далече съм от мисълта че нямам паразити в тялото никакви,но отказването от месните продукти е добър начин да направиш първата стъпка според мен,за да се отървеш от това,че се чувстваш "ужасно задръстена и тежка" Wink


_________________
Нищо в живота ни не се губи,просто се връща в друга форма и смъртта не е край, а ново начало.

Когато ти се струва че си стигнал предела си то ти ще си постигнал само половината от това,на което си способен.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 11:10 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря ти за отговора, Вики! Пиши за чесъна като го направиш, интересно звучи.

При мен стреса, а напоследък и липсата на достатъчно слънчева светлина, определено е фактор, само че винаги е бил. Аз по характер съм си такава, че все се занимавам с по 100 неща, но никога не ми е тежало както в последно време. Стремя се да почивам и да не се натоварвам, но нямам енергия за абсолютно нищо. И най се ядосвам, че лекарите не ми взимат състоянието на сериозно. Гледат ме, че съм млада, без хронични заболявания, завършвам висше и хайде - стрес. А аз си наблюдавам тялото и усещам, че нещо не е наред. Много вероятно е да е свързано с храненето, защото се чувствам като плондер. Да не говорим че за 1 година съм качила към 10 кила. Това примерно на никой не му прави впечатление, но за мен не е нормално... И в интерес на истината никога през живота си не съм била толкова спокойна и уравновесена както в последно време... Чак на непукизъм ме избива.. Ама може би е някакво натрупано и неосъзнато вътрешно напрежение, знам ли...

Цитросепта е истински еликсир. И аз го взимам сутрин с едно билково чайче (боровинки, мащерка, риган и мурсалски) и няма разболяване Smile Вечер пък си правя кашичка от 2 с. лъжици зърнени трици в кисело мляко. Засища, леко е за стомаха и би трябвало да пречиства... Поне не натоварва и е сурово Smile

Успех значи с процедурите, и аз ще гледам на първо време да оправя храненето. Чак като си докараме проблеми забелязваме колко важен фактор е то...

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 11:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ниара, и аз близо 2 години бях вегетарианка и в интерес на истината се чувствах добре. Но после се появиха проблемите. Стреснаха ме най-вече ниските стойности на желязото. Мисля че просто не бях успяла да балансирам загубата на белтъчини с други храни. От близо година пак си ям месо (само пилешко, чат-пат телешко, и риба, друго не, и то във възможно най-чист вид), но не се чувствам комфортно и съм решила пак да го оставям, но не и преди да съм си изградила по-здравословни хранителни навици.. Много е важно да има достатъчен прием на белтъчини (без да се прекалява с млечните продукти) и, лично за мен, на желязо. Това научих от вегетарианския си експеримент Smile

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov