НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 11:06 pm Вижте мненията без отговор
Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:28 pm
МнениеЗаглавие : Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?
Отговорете с цитат

Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?
вторник, септември 7, 2010


По последни данни от сателитите Северноатлантическото течение Гълфстрийм вече не съществува, а с него и норвежкото. Тези две топли водни течения всъщност са част от същата система, която има няколко имена, в зависимост от това къде се намира в Атлантическия океан.

Цялата система е ключов елемент от топлинното регулиране на планетата, което позволява Ирландия и Обединеното кралство до голяма степен да не са сковани в ледове и скандинавските страни, които не са твърде студени, и е нещото, което защитава света от нова ледникова епоха.




Тази „река“ с топла вода, която се движи през Атлантическия океан се нарича, на различни места по различни начини, но е най-известна като Гълфстрийм.
Цялата тази река с „топла вода“, която тече от Карибския басейн до края на Западна Европа умира заради дисперсанта Corexit, който BP използва за скриване на размера на бедствието в резултат на експлозията на нейната платформа. Около 2 милиона галона Corexit, както и няколко милиона галона на други дисперсанти са изсипани в повече от 200 милиона галона суров петрол, които се изляха досега от кладенците на BP, главно на дъното на океана.



Още повече, че в момента няма ефективен начин да се „очисти“ дъното на Мексиканския залив, чиято половин площ е обхваната от петрола.
По всяка вероятност, според многобройни доклади, петрол все още продължава да тече в големи количества от няколко места по дъното. Това на практика означава, че дори ако има технология за почистването на дебелите слоеве от суров нефт в дълбините на океана, вероятно няма да има достатъчно за да се компенсира увреждането на термалната система на Атлантическия океан.

Пръв съобщи за спирането на Гълфстрийм д-р Джанлуиджи Зангари, теоретичен физик от Института във Фраскати, който е работил в продължение на години с група учени по мониторинга на Мексиканския залив.

Неговата информация се съдържа в научна статия от 12-ти юни 2010 г и е на базата на спътникови данни от CCAR Колорадо, NOAA, съгласувани с щатския флот. Тези оперативни данни от сателитните карти по-късно са променени на сървъра на CCAR и ученият заяви, че това е фалшификация и той не може да обясни този факт логично.

Неговото заключение е, че „замръзването на планетата с неизвестни темпове е неизбежно от това бедствие. “

Според д-р Джанлуиджи Zangari, … огромното количество нефт, което непрекъснато се разширява по обем, покрива огромна област, която има сериозно влияние върху цялата система на терморегулация на планетата, в резултат на унищожаването на граничния слой на топла вода. Конвейерът в Мексиканския залив престана да съществува преди месец, а най-новите сателитни данни показват ясно, че Северноатлантическото течение в момента не съществува и Гълфстрийм започва да се разделя на около 250 км от брега на Северна Каролина.

Термалната съдова система, в която топлите води текат през по-хладните, имат много голям ефект не само върху океана, но и върху горните слоеве на атмосферата, с височина до седем километра. Отсъствието на това явление в източната част на Северния Атлантически океан, наруши нормалния ход на атмосферните потоци през това лято, което доведе до безпрецедентно високи температури в Русия, суша и наводнения в Централна Европа, високи температури в много страни в Азия и масивни наводнения в Китай, Пакистан и други азиатски страни.


И така, какво означава това? Неконтролирано смесване на сезони, лоша реколта, и по-голяма суша и наводнения в различни места, за което свидетелстват новините от 20 април 2010 г., в деня на изригването на нефтения вулкан, предизвикано от Бритиш петролиум.

Спряха кардиостимулатора на световния климат на Земята, казва д-р Zangari.


**************************

В Мъртвата зона в Мексиканския залив всичко е загинало
сряда, октомври 6, 2010

В Мексиканския залив е открита „мъртва зона“, съобщава руското радио «Маяк». На огромна площ в радиус от 56 км от аварийна платформа за сондажи, са измрели всички представители на морската флора и фауна.

Учените още не могат да разберат от какво са загинали всички животни и растения. Дали това е в следствие от човекшки действия или „мъртвата зона“ се е появила по естествен път, предстои да се изясни…

Припомняме, че на 20 април в Мексиканския залив, на 210 км югоизточно от Ню Орлийнс (Луизиана), избухна експлозия на плаваща нефтена платформа. Скоро след това тя потъна. Компанията British Petroleum (BP) заяви, че носи пълната отговорност за последствията от аварията на платформата. Експлозията на отдаденат под наем на BP платформа, доведе до най-големия в историята на САЩ разлив на нефт, в резултат на което пострадаха крайбрежните щати.


------------
източник: 30dumi.pozicii.net

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:41 pm
МнениеЗаглавие : Някои не вярват, че Гълфстрийм не работи
Отговорете с цитат

Гълфстрийм, все пак, спря – обзор
вторник, ноември 30, 2010

Както вече писахме, според данни от сателитите Северноатлантическото течение Гълфстрийм вече не съществува, а с него и норвежкото. Тези две топли водни течения всъщност са част от същата система, която има няколко имена, в зависимост от това къде се намира в Атлантическия океан.

Цялата система е ключов елемент от топлинното регулиране на планетата, което позволява Ирландия и Обединеното кралство до голяма степен да не са сковани в ледове и скандинавските страни, които не са твърде студени, и е нещото, което защитава света от нова ледникова епоха. И така вижте сами.

Във Великобритания на 28 ноември е регистрирана най-ниската температура за ноември в последните 25 години (-17 ˚).

За първи път с такъв студ се сблъсква младото поколение на Уелс, съобщават местни медии.

В планинската част на Шотландия в неделя вечерта температурата падна до -12 ˚, в графство Шропшир в централната част на Англия до -12,5 ˚, в Северна Ирландия – до -9,2 ˚, района на Йорк в Северна Англия до -11 , 9 ˚, а в Лондон е регистрирана температура -6,5 ˚.
Студеното време е придружено от обилен снеговалеж в Шотландия, в североизточната част на Англия и Северна Ирландия. И това е нов рекорд за настъпващата зима.

Сезонът на снега не е започвал във Великобритания толкова рано от началото на 1985 година. В северната и източната част на Шотландия и Нортъмбърленд в Североизточна Англия снежната покривка достигна 40 см, в централната част на Англия – 10 см. Отменени са няколко спортни събития, включително мачове за Купата на Англия.

Русия също изпитва необичайни колебания във времето. Работната седмица в Централна Русия започна със силни студове. Европейската част на страната е изправена пред вълна от арктически студен въздух. Тази „вълна“ днес могат да почувстват всички, съобщават руските медии. И това е само началото! До края на седмицата в Русия ще дойдат почти 30 градусови студове!

До началото на календарната зима остават броени дни, всичко лошо едва започва, според прогнозите. Синоптиците отбелязват, че температурата в столичния район е под нормата и това ще продължи до пролетта! Обикновено такива студове „нахлуват“ чак в края на януари. И със сигурност не 2 месеца по-рано.

Главният температурен „удар“ в руската столица се очаква в първите „официални зимни“ дни. На 1 декември термометърът в Москва ще показва минус 23-25, а в областта – до -27.

В Обединеното кралство – голям сняг и виелици. Властите препоръчват хората да останат вкъщи, ако е възможно. С огромни закъснения се движи железопътния транспорт. В северната част на страната заради лошото време са затворени няколко летища.

Транспортът във Франция, също „буксува“ заради времето. Отменени са множество автобусни рейсове. Сняг е повредил доста електропроводи. Близо 15 000 души са останали без електричество. И това се случва поради факта, че температурата е само 5 градуса под нулата!

Истински екстремни температури са обхванали испанските Канарски острови. На острова падат градушки и се завихрят бури! Те са изтръгвали палмите с корените и буквално са събаряли хора. Затворени са училищата. Отменени са няколко полета.

Всичката топлина тези дни природата явно е насочила към руския юг. В Кубан и Кавказ дневните температури стигат до плюс 15, на брега на морето и още повече – до 20! Само че няма за какво да се завижда на хората там. В района на Краснодар има наводнения, причинени от обилни валежи! Наводнени са десетки села. Нещо повече, някои села са почти в пълна изолация – водата събаря мостовете. В Кубан това е второто мощно наводнения в сезона.

За България засега може да се каже, че е облагодетелствана от природата. В няколко града има темепратурни рекорди за тази част на годината, за щастие със знак плюс. Единствените неудобства предизвикват ветровете, които достигнаха скорост от почти 30 м в секунда.

------------
източник: 30dumi.pozicii.net

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Niarra




Регистриран на: 16 Ное 2010
Мнения: 73
Местожителство: Бургас
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 03, 2010 12:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Убийци,озверели са за нефт,пари,злато и дървесина,грабят ли грабят Crying or Very sad . И никой не се замисля,че Земята изнемогва,че е жив организъм,който разболяват Evil or Very Mad .Много сме безотговорни и ще си плащаме заради това.Най-лошото е,че при всички катаклизми пак никой не се сеща да потърси вината в себе си,а всички обвиняват климата,вулканите,океаните...а че те са тези ,които са причинили това въобще не им идва на ум...
Много често ми се е искало да си бях избрала да се родя на другаде,където всичко е в хармония,да не гледам изсичане на гори,ураганни ветрове и други бедствия,да не съм свидетел на насилието над Майката Земя и всичката тая лудост която е обхванала човечеството...в определени моменти става толкова силно,че чак ми се реве.

_________________
Нищо в живота ни не се губи,просто се връща в друга форма и смъртта не е край, а ново начало.

Когато ти се струва че си стигнал предела си то ти ще си постигнал само половината от това,на което си способен.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Съб Дек 04, 2010 6:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Crying or Very sad много лоши новини... треперя цялата... аз също като теб Ниара страдам от всичката тази дисхармония около мен ежедневно... за това страдание и аз самата не знам как да си помогна Crying or Very sad жалкото е, че не се пише открито за всичко това... там където хората са свикнали да научават новините, никой не говори за това открито... говори се за последиците от всичко това, които нагнетяват допълнително обстановката и психиката на хората, но не и за причините... не искам да си представя какво ни чака ...

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov