НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 5:39 pm Вижте мненията без отговор
Зомбиране чрез психотерор
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Niarra




Регистриран на: 16 Ное 2010
Мнения: 73
Местожителство: Бургас
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 05, 2010 5:11 pm
МнениеЗаглавие : Зомбиране чрез психотерор
Отговорете с цитат

Човек от плът, но без душа и без собствена воля. Накратко – зомби. Според легендите и историческите данни за родина на зомбитата се счита Хаити, където вуду-магьосничеството е най-разпространено. Зомбито е съживено с магия мъртво тяло, но в зомби може да се превърне и жив човек!

В днешни дни последователите на вуду из планетата са около 10 милиона човека. САЩ е едно от местата, където тази религия е много популярна и следвана. В специализирани магазини се продават подръчни средства за виду ритуали – изображения на богове, благовонни масла, а дори и жертвени животни като петли и кози.

Зомбираният човек се разпознава по някой от следните симптоми: разсеян и нефокусиран поглед, прави механични необмислени движения, гласът сякаш се издава от носа. Американският учен Уайд Девис има своя теорията, според която върху жертвата се въздейства чрез с прах за зомбиране от силнодействащи отрови.

Злокобната смес е от жаба Ага, пиявици, кости от черепа на вуду-жрец, татул, жлъчен човешки мехур, прах от риба-куче, риба-смърт – отровни морски създания, които съдържат силна нервнопаралитична отрова, наречена тетродоксин, чиято смъртоносната доза е само една десетхилядна от грама.

Под въздействието на праха за зомбиране се блокират определени участъци от мозъка, които по начало отговарят за жизнените процеси на организма – дишането, кръвообръщението, сърцебиенето. В крайна сметка човек наистина умира от това "отравяне", а след около едно денонощие оживява.

Сместа не само създава видима смърт, но и завинаги изкарва от строя най-важните мозъчни центрове, като лишава човека от памет, от мисловни и говорни способности.

В днешно време обаче има и един друг вид зомбиране. Такова, което се извършва чрез психоатака върху съзнанието и подсъзнанието на човек. Целта е кристално ясно – подчинение! Съвременните подръчни средства на феномена зомбиране са тясно свързани с технологиите – телефоните, телевизията, ако щете и работното място.

Правителствата на великите световни сили притежават отдели от специалисти, чията основна задача е да прилага зомби-методи за контрол върху психиката на хората с цел подмолно управление на личността му и послушание, разкриват изследователи на световни конспирации. Съвременните механизми за въздействие върху психиката на хората са хипнозата, шоковата терапия, невро-лингвистичното програмиране, така наречения "25-ти кадър".

Чрез използването на специална говорна интонация и скрити команди за косвено внушение, невро-лингвистичните техники приковават вниманието на събеседника, както и на цяла аудитория. Този метод за масово зомбиране се използва от политици, например при предизборни кампания, от отдели по продажби или рекламни кампания, при предлагане на сътрудничество. Номерът е в това потенциалното зомби да визуализира идеята на разговора и да си представи себе си като успешен участник в нея. Този метод на въздействие съдържа цели 2000 техники.

Може би сте чели за феномена "25-ти кадър". Открит е през 60-те години на миналия век с цел да внушава подсъзнателно. Как действа той? В кинопрожекциите кадрите се редуват с честота 24 в секунда. Откривателите на този феномен решили да експериментират с внедряване на 25-ти кадър, който съдържа изцяло различна от останалите кадри информация. Принципно човек не осъзнава информацията от 25-ия кадър, но дефaкто я запомня на подсъзнателно ниво. И след като в психокадъра е изобразаен, например, жаден мъж, отпиващ от някаква напитка, след края на филма човек започва да изпитва желание да пие именно от нея. Телевизионната реклама също е вид зомбиране, тъй като феноменът на 25-ия кадър се използва масово и в нея, за да прилага косвени внушения.

Хипнозата е друг вид сложна методика за масов контрол върху населението. Хипнотизаторите изпадат в транс и провеждат внушение посредством бърборене, приличащо на бълнуване, използване на махало за отвличане на съзнателното внимание, насочване към транс, косвени внушения, повтаряне на фрази с цел внушение. В този ред на мисли съвременните хипнотизатори и психотерапевти май не се различават от древния вуду-жрец? !

Кодирането, наричано още шокова терапия, пък е комплекс от обикновени прости процедури, използване още в Древен Египет. Принципно кодирането в повечето случаи оказва положително въздействие върху хората, като помага срещу наркомания, алкохолизъм, пушене, пристрастие към хазарт. Посредством инжектиране на медикаменти се вкарва код, който налага подсъзнателна забрана към нежеланото поведение. Или пък чрез вкарване на ключове думи в подсъзнанието на човек, той се отказва от вредния навик.

Почитателите на конспиративните тероии считат, че чрез съвременната техника тихомълком и скришом в паметта на човека се вкарва желаната информация. Най-подходящото средство е мобилният телефон. Към разговора се добавя специално закодиран шум, често възприеман от комуникиращите хора просто като шум от телефонната връзка. Кодираните инструкции обаче въздействат върху тяхното съзнание и те подсъзнателно започват да изпълнява инструкциите, набутани в главата им чрез психологическо зомбиране.

************************
източник: sanovnik.bg


И тука се сещам как на мен най-редовно ми се допиват или дояждат разни работи когато гледам филми,при условие че съм вечеряла преди малко и в момента пия сок да речем (т.е. - не съм гладна или жадна) Rolling Eyes . Последния най-пресен пример беше снощи,когато гледайки един филм ,мацката която изпълняваше една от главните роли запали сладко цигара,а аз бях изгасила моята преди няма и 1 минута ,и отново усетих нужда да запаля Embarassed Embarassed Confused . А преди това един друг герой похвали боровинковия пай в местното заведение за бързо хранене и на мен мигновено ми се прияде
Embarassed Embarassed при условие,че боровинки не обичам въобще Confused .

И най-неприятното е,че сега като се замисля се сещам за множество такива случаи които съм имала,специално по време на гледане на филм или реклама Rolling Eyes Confused

_________________
Нищо в живота ни не се губи,просто се връща в друга форма и смъртта не е край, а ново начало.

Когато ти се струва че си стигнал предела си то ти ще си постигнал само половината от това,на което си способен.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
perla




Регистриран на: 22 Сеп 2010
Мнения: 54
Пуснато наПуснато на: Пон Дек 06, 2010 11:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това съм го чувала за Кока-Кола.На еди си кой кадър има скрита реклама и ти се набива в мозъка.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov