НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 2:08 pm Вижте мненията без отговор
13-те зодии
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
moongirl




Регистриран на: 29 Ное 2010
Мнения: 6
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 07, 2010 5:50 pm
МнениеЗаглавие : 13-те зодии
Отговорете с цитат

Предполагам, че много от вас са чували за тринадесетата зодия(срещала съм я като Паяк, но аз лично повече я знам като Змиеносец), но някой запитвал ли се е как би изглеждала традиционата Западна астрология, ако се включи и тринадесетият знак? Тук ще ви покажа малко информация как се появява 13-тия знак и как би трябвало да изглежда периодизацията на знаците.


""Слънцето не се движи", написал Леонардо да Винчи приз 1495г. Всичко в космоса се движи, включително Слънцето, Земята и звездните знаци на зодиака. Знаците на зодиака за първи път били обозначени на карта от древните вавилонци преди 3000г., когато всъщност били само 12. Движението на космическата времева скала е много бавно в сравнение с времевата скала на човешкия живот. Звездните знаци се изместват по малко всяка година, така че сега те са 13. Знакът на Змиеносеца (30 ноември-17 декември) е влязъл в зодиака преди около 1000 години. Повечето астролози продължават да използват дванадесетте знака, тъй като не са наясно с движенията на звездите. Тази практика продължава и до ден днешен. За да илюстрирам колко бавно напредва космическият часовник, ще ви посоча следния пример: векът на Рибите е изместил века на Овена преди около 1400 години, а дълго възвестяваният век на Водолея ще дойде на сегашното си място чак след 600 години! "

Тук ще добавя, че 13-тия знак не се използва не поради незнанието за същесвуването му от астролозите, а поради това, че при появата си(през средновековието), числото 13 е било с много по-силно фаталистично значение и се е приемало като зла поличба. Също така и като ерес(ако не се лъжа), въпрвеки че, като цяло, самата астрология си е ерес.

А ето и как би трябвало да изглежда новото подреждане както са написани в една моя книга:

Нови Риби: 12 март - 18 април
Нов Овен: 19 април - 13 май
Нов Телец: 14 май - 20 юни
Нови Близнаци: 21 юни - 19 юли
Нов Рак: 20 юли - 19 август
Нов Лъв: 20 август - 15 септември
Нова Дева: 16 септември - 30 октомври
Нови Везни: 31 октомври - 22 ноември
Нов Скорпион: 23 - 29 ноември
Нов Змиеносец: 30 ноември - 17 декември
Нов Стрелец: 18 декември - 18 януари
Нов Козирог: 19 януари - 15 февруари
Нов Водолей: 16 февруари - 11 март

Знам, че малко изглеждат страно. Едни са с много повече дни, други с прекалено малко, но така е написано в книгата, а и съм виждала и в интернет по написани по същия начин. Може и да не е вярно, но поне знам, че повечето от горната информациа е вярна. Най-вече това с движението на всичко в Космоса, а и бих добавила - Вселената Smile Сега можете да откриете, че всъщност сте друга зодия и да изгладите недоразоменията от това, което сте чели до сега за собствената си зодия. Е, разбира се, човек е такъв кькъвто сам се възприема и никой не може да му натрапва мнението си що за човек е, чрез някакви зодии и тем подобни. Затова поствам това повече с забавна цел и не на сериозно - просто ей така Wink Надявам се да ви е било интересно като информация Smile

П.П: Ако има правописни грешки се извинявам много Embarassed
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 08, 2010 11:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Що се отнася до факта, че наистина съществуват 13 зодии мога да кажа, че горепосочената таблица в този хронологичен ред отдавна не е валидна.

Защо?!

Константата на времето по настоящем е прекалено сгъстена, което означава, че времето като триизмерно понятие би могло да се съизмерява и съпоставя според основната нейна компонетна.

Какво ще рече това?!

Казвала съм не един път, че денонощието вече се състои от 12 часа, а не от 24, както беше преди 10-15 години - поне.

Леонардо да Винчи е изхождал от времето, в което е живял той, а не от днешното време. Затова считам, че неговите понятия за новите зодии са неточни, несъстоятелни и невалидни понастоящем, когато остава само една година до...2012.

След това ще бъде въведен нов календар, които е изготвен според старобългарския и този календар ще бъде валиден за целия свят.

Всъщност за тези, които се интересуват от подобни теми предоставям едни линк, който води към богат и пре-богат материал за...СТАРОБЪЛГАРСКИЯ КАЛЕНДАР...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
moongirl




Регистриран на: 29 Ное 2010
Мнения: 6
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 08, 2010 8:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мисля, че щеше да е по - коректно да напиша, че информацията е извлечена отново от същата книга и дължа да кажа, че Леонардо да Винчи в случия е неправилно обвинен. Авторът просто е искал да опровергае изреченото от Леонардо, защото, както всички знаем Слънцето си се движе, макар и не както другите обекти в нашата Слънчева система. Знам, че е извън темата, но някакси исках да, може би, защитя името на човечеца, защото той няма нищо общо с времето и зодиите. Все пак не е виновен, че научните познания по време на ранния Ренесанс не са били големи както в днешно време(то и сега не са толкова големи).
А това за календара си е така. Той и без това вече се нуждае от смяна, както някога са сменили Римския с Грегориянския, но това не означава, че той ще остане вечно, нали Question Просто допълнителен въпрос Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov