НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 11:09 am Вижте мненията без отговор
2012...И Още Нещо от Маите
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 28, 2011 9:27 pm
МнениеЗаглавие : 2012...И Още Нещо от Маите
Отговорете с цитат

Карлос Бариос, мъдрец на маите и Ажк'иж (т.е церемониален свещеник и духовен водач) на клана Орел. Карлос започна разследване на различните календари на маите в обръщение. Карлос, заедно с брат си Херардо, проучиха съвместно с много учители и анкетираха близо 600 традиционни мъдреци на маите, за да разширят обхвата на познанията си.

Карлос схвана бързо, че има няколко противоречиви тълкувания на йероглифите на маите, на петроглифите, на Свещените Книги на "Чилам Балам" и различни древни текстове. Карлос се обърна с няколко остри думи към тези, които може би са допринесли за объркването:



Антрополозите посещават храмовете и четат надписите и съчиняват истории за Маите, но те не разчитат знаците правилно. Това е просто тяхното въображение. Други хора пишат за пророчеството от името на Маите. Казват, че светът ще свърши през декември 2012 година. Старейшините на маите са възмутени от това.

Светът няма да свърши. Той ще бъде преобразуван. Ние вече не сме в света на четвъртото Слънце, но ние все още не сме в света на Петото Слънце. Това е времето между тях, времето на прехода. Докато минаваме през прехода са налице колосално, глобално сливане на разрушаването на околната среда, социален хаос, война, и извършващи се промени на Земята.

Той продължава: Човечеството ще продължи /б.пр.-да съществува/, но по различен начин. Материалните структури ще се променят. От това ще получим възможност да бъдeм по-хуманни. Ние живеем в най-важната епоха от календара на маите и пророчествата.

Всичките пророчества на света, всичките традиции се сливат сега. Няма време за игрички. Духовният идеал за тази ера е действие.

Потомците на маите притежават календарите и те знаят как точно да ги тълкуват - не някой друг. Разбирането в календарите на маите за времена, сезони и за цикли е доказало, че е всеобхватно и задълбочено. Маите разчитат 17 различни календари, такива като Цолк'ин или Чолк'иж, някои от тях очертаващи акуратно времето за период от над десет милиона години. Всичко беше предсказано от математически цикли на календарите на маите.

Това ще се промени - всичко ще се промени. Пазителите на дните на маите гледат на 21-ви декември 2012 год. като дата на прераждане, началото на света на Петото Слънце. Това ще бъде началото на нова ера като резултат и израз от преминаването на слънчевия меридиан през галактическия екватор и изравняването на самата Земя с центъра на галактиката.

При изгрев слънце на 21 декември 2012 г. за първи път от 26 хиляди години Слънцето изгрява за да се съедини с пресечната точка на Млечния път и равнината на еклиптиката. Този космически кръст се счита за въплъщение на свещеното дърво, Дървото на живота, дървото споменавано от всичките духовни традиции в света.

Според някои наблюдатели това сливане със сърцето на галактиката през 2012 г. ще отвори канал за протичане на космическа енергия през Земята, за прочистване на нея и всичко, което живее на нея, за издигане на всички в по-високо ниво на вибрациите. Карлос ни напомня: "Този процес вече е започнал. Промените се ускоряват сега и ще продължат да се ускоряват.Ако хората на Земята успеят да стигнат до тази дата 2012 г. в добро състояние, без да унищожат твърде много от Земята, ние ще се издигнем до ново, по-високо ниво. Но за да стигнем там ние трябва да трансформираме изключително мощни сили, които се опитват да блокират пътя дотам.



Датата, посочена в календара - Зимното слънцестоене през 2012 г. не отбелязва края на света. Много хора извън маите, пишещи за календара на маите, търсят сензация с тази дата, но те не са наясно. Тези, които знаят, са местните старейшини /мъдреци/, които са натоварени със запазването на традицията.

Карлос ни казва: "Икономиката вече е измислица. Първите пет години от прехода от август 1987 до август 1992 г. бяха началото на унищожаването на материалния свят.

Напреднали сме с десет години в преходния период досега, и много от така наречените източници на финансова стабилност в действителност са кухи. Банките са слаби. Това е деликатен момент за тях. Те може да се сринат в световен мащаб, ако ние не обърнем внимание. Сега, хората започнаха да обръщат внимание. Северният и Южният полюс се разместват. Нивото на водата в океаните ще се вдига. Но в същото време земята под океана, особено в близост до Куба, също ще се издига. Карлос разказва една история за най-скорошната церемония на маите за Нова година в Гватемала.

Той каза, че един многоуважаван Мам, мъдрец, който живее през цялата година сам в пещера в планината, дошъл в Чичикастенанго за да говори с хората по време на церемонията. Мъдрецът направил просто, директно обръщение. Той призовал хората да се обединят в подкрепа на живота и светлината: В момента всеки човек и всяка група вървят по свой собствен път. Мъдрецът от планините казал, че има надежда, ако хората на светлината може да се съберат и да се обединят по някакъв начин. Ние живеем в един свят на полярности - ден и нощ, мъж и жена, положително и отрицателно. Светлината и мракът се нуждаят един от друг. Те са баланс.



Точно сега тъмната страна е много силна и е съвсем ясно това, което искат. Те държат ясно на своето виждане и своите приоритети, както и на йерархията си. Те действат по много пътища, така че да възпрепятстват да се свържете със спиралата на Петия свят през 2012 година. От страна на светлината всеки смята, че той е най-важен, че собствените му разбирания, или тези на групата му, са от ключово значение. Има разнообразие от култури и становища, така че има конкуренция, разпиляване и липсва единен фокус.

Карлос смята, че тъмната страна работи за блокиране на единството чрез отричане и материализъм. Тя също така се стреми към унищожаване на тези, които работят със светлината, за да издигнат Земята на по-високо ниво. Тя предпочита енергията на стария, западащ Четвърти свят на материализма. Тя не иска той да се промени. Тя не иска обединение. Тя иска да остане на това ниво, и се страхува от следващото ниво. Тъмната сила на западащия Четвърти свят не може да бъда унищожена или победена. Тя е твърде силна и това е очевидно, това е грешна стратегия.

Тъмната страна може да бъде трансформирана само като се посреща единствено с простота и открито сърце. Това е, което води до единство, ключова концепция за Света на Петото Слънце. Карлос каза, че възникващата епоха на Петото Слънце ще обърне внимание на един много пренебрегван елемент. Докато четирите традиционни елементи на Земята, Въздух, Огън и Вода са доминирали в различни епохи в миналото, сега ще има пети елемент, с който да се съобразяваме по време на Петото Слънце - този елемент е "ЕТЕР".

Пърпл Кроу отбелязва: известен още като: Силата - тоест: Силата на ума и волята в хармония с сърцето на джедаите от Междузвездни войни . Речникът определя Етера като "хипотетично вещество, което би трябвало да заема цялото пространство", предполага се, че е отговорен за разпространението на електромагнитните излъчвания в пространството. Може би трябва да се определи като "пространство между пространството".



Бих предположил, че може да се прояви като изравняването на заредени частици от нашата Слънчева система (Слънчевата), и нашият галактически (Млечният път) източник. Елементът Етер представлява духовна енергия.

Елементът на Петото Слънце е небесен. В контекста на Етер може да има обединяване на полярностите. Няма повече мрак или светлина сред хората, а извисяващо единство. Но точно сега царството на мрака не се интересува от това. То се организира да го блокира /пр.прехода/. Те се стремят да нарушат баланса на Земята и нейната околна среда, така че да не бъдем готови за изравняването през 2012 година.

Ние трябва да работим заедно за мир и равновесие с другата страна. Трябва да се погрижим за Земята, която ни храни и подслонява. Трябва да вложим целия си ум и сърце в преследването на единство и единствено сега да се изправим срещу другата страна, и съхраним живота. Ние сме обезпокоени - не може да си играем повече. Нашата планета може да бъде обновена или опустошена. Сега е моментът да се събудим и да предприемем действия. Всеки човек е необходим. Вие не сте тук без причина. Всеки, който е тук в момента има важна цел. Това е трудно, но специално време. В момента има възможност за растеж, но трябва да сме готови за този момент в историята.

Карлос казва: Пророкуваните промени ще се случат, но нашето отношение и действия определят тежки или леки да бъдат те. Ние трябва да действаме, да правим промени, и да изберем хора, които да ни представляват, които разбират и които ще предприемат политически действия за опазване на Земята. Медитацията и духовните практики са добри, но са нужни и действия. Много важно е да бъдеш наясно кой си, а също и за връзката си със Земята. Развивай себе си според собствената си традиция и зова на сърцето си.

Не забравяй обаче да отчиташ различията и се стреми към единство. Яж разумно - много от храната е едва доловимо или очевидно увредена. Обърни внимание на това, което приемаш в тялото си. Научи се да пазиш /цениш/ храната, както и да пестиш енергия. Научи някои добри техники за дишане, така че да овладееш дишането си. Бъди ясен. Следвай традиция с дълбоки корени. Не е важно каква традиция, сърцето ще ти подскаже, но тя трябва да е с дълбоки корени. Ние живеем в един свят на енергия. Важна задача на този етап е да се научите да усещате или да виждате енергията на всеки и всичко - хора, растения, животни.

Това става все по-важно, тъй като ние се приближаваме до света на Петото Слънце, който е свързан с елемента "етер" - областта, където енергията живее и се преплита. Идете на свещените места на Земята, за да се молите за мир и уважавайте Земята, която ни дава храна, облекло и подслон. Трябва да активирате енергията на тези свещени места. Това е нашата работа. Една проста, но ефективна молитвена техника, е да запалите бели или бебешко-сини на цвят свещи. Помислете за момент на спокойствие. Кажете намерението си на пламъка и изпратете светлината му към водачите, които имат правомощията да водят война или мир.

Карлос ни напомня,че това е изключително важен момент за човечеството и за Земята. Всеки човек е важен.

Той каза, че старейшините са отворили вратите, така че другите раси да дойдат в света на маите да получат традицията. Маите отдавна са открили съществуването и уважават, и другите цветове, другите раси и другите духовни системи. Те знаят, че съдбата на света на маите е свързана със съдбата на целия свят.

Най-голямата мъдрост е в простотата. Любов, уважение, толерантност, споделяне, благодарност, прошка. Няма нищо сложно и претенциозно. Истинското знание е свободно. То е кодирано в ДНК. Всичко, което е нужно, е вътре в теб. Големите учители са казали това в самото начало. Намери сърцето си и ще намериш пътя си.
=============================
Източник: Фейсбук,
Групата на "Златния ключ"



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov