НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 11:44 pm Вижте мненията без отговор
Белият Съединител на Световете балансира Светлината и Мрака
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 18, 2011 12:31 pm
МнениеЗаглавие : Белият Съединител на Световете балансира Светлината и Мрака
Отговорете с цитат

На 19 март Луната максимално ще се приближи до Земята

На 8 март 2011 г. приключи предпоследният етап от еволюцията на съзнанието на нашата планета. Започна 9-ят и последен етап, през който ще преживеем грандиозни процеси, както ни предупреждава тълкувателят на календара на маите Карл Колеман.

От 9 март започва последният, завършващ етап от еволюцията на човечеството, последното стъпало от майската пирамида, от което ще тръгне всеобщото разбиране и приемане на Единството между всичко съществуващо на тази планета и зад нейните предели. И от което всеки един човек ще бъде поставен в такава ситуация, в която ще трябва да избира между единството и разделението, а от този избор ще зависи и неговата по-нататъшна съдба.



Именно пълното осъзнаване приемане на нашето неразривно единство един с друг и с всичко живо, с всичко съществуващо, ще определи дали ще се движим на вълната на масовата еволюция на Земята или ще продължаваме да играем 3D играта на двойствеността. Като частици от Първотвореца, ние никога не сме били истински разделени. Затова сега е времето, в което трябва да си го припомним и да се върнем при Себе си, да си върнем осъзнаването за Единство с Първоизвора и да се насочим към Него.

А сега е най-подходящото време за това. Сега, когато настъпва времето, когато интензивността на еволюционните вълни ще се увеличава двайсеткратно на всеки 18 дни! Този еволюционен порив ще доведе до небивали изменения в нас самите, в Земята, които ще оставят следи в историята на Творението и ще станат отправна точка за следващата крачка от еволюцията.

Карл Колеман, изследователят тълкуващ календара на маите, описва 9 еволюционни периода на Земята. Всеки от тях включва в себе си 13 равни периода (7 „дни” и 6 „нощи”) на 20 кратно ускорено развитие на съзнанието и времето! Тези еволюционни календари са изразени символично чрез пирамидите на маите с 9 стъпала.

Първият период на еволюцията продължил 16.4 милиарда години, а предпоследният, който завърши на 8 март 2011г. само 12,8 години. Последният 9-ти период на еволюцията започва на 9 март 2011г. и завършва на 28 октомври 2011 година. На всеки 18 дни ще преминава еволюционна вълна на подем и спад. С други думи, ни се дава пълна енергетическа и вибрационна подкрепа, за да направим квантовия скок в съзнанието си, да преминем на ново ниво, да построим реалността си такава, каквато действително бихме искали да я преживеем.

Двата най-засягащи ни в този еволюционен календар енергийно-вълнови момента са свързани с Първия ден / 9-26 март/ и с Третата нощ/7-24 юни/. Те бележат съответно енергийна Сеитба и енергиен разпад по времето на двете тазгодишни Равноденствия.

Безспорното, обаче, ще бъде това, че всичките девет стъпала ще донесат придвижване напред към целта на



Луната може да доведе още бедствия на 19 март

Живота – Новата Земя на Любовта и Радостта. Затова нека погледнем на тазгодишната особена пролет, съчетана с Равноденствие и Пълнолуние като на голям духовен празник. Такъв, какъвто е за Висшите Селения, а именно като на начало на Новата година за Духовния Ангелски Свят.

Засега на земята го отбелязваме само като астрономическо явление, без да ни е ясно, че чудото на пролетта не се изчерпва само с астрономически и биологически промени. В него, както казва Учителя Петър Дънов, се крие тайната на живота, чрез която всеки човек може да укрепи своето здраве, душата и духа си. Но тези, които желаят да се обновят чрез слънчевите енергии през пролетните месеци, са малцина. Умният човек, казва Дънов, като вижда, че организмът му е лишен от известна енергия, той я събира от Слънцето, което може да набави всякакъв недоимък от енергия в човешкия организъм.

Затова е нужно от 22 март всяка година да се ляга и да се става рано, за да се посреща Слънцето и човекът да приеме своя дял от него, тъй както пчелите събират нектар от цветята. Слънцето подобрява състоянието на артериалната кръв, подмладява ни, укрепва здравето ни, повдига човешките мисли и чувства, а така пречиства и кръвта ни. Неговото лечебно действие е толкова по-голямо по време на изгрева, колкото по-ясно и повече възприемаме от Божията Любов и от Божествения Живот. В противен случай изгревът на Слънцето ще бъде само с нищо неползващ ни механичен процес.

Равновесните сили на духовното възрастване, на уравновесените Ин и Ян енергии започват да действат всяка година на 20 март, а на 4 години веднъж на 21 март, както е през 2011г. Нашите прадеди са знаели, че великият принцип на равновесието е изначелен и че когато се появи излишен потенциал, веднага възникват равновесни сили, които го премахват и възстановяват баланса.

Именно затова нашите праотци са празнували духовните празници на благоденствието на пролетното/21/22 март/ и есенното равноденствие /21/22 септември/. Ние днес също ги празнуваме, но повече по традиция и без особено вникване в дълбоката същност не тези дати. Добре че с помощта на квантовата физика вече знаем, че и ние допринасяме особено много за нарушаването на равновесието чрез своите мисли, чувства, действия и изкривени оценки, които нагнетяват определено напрежение и нестандартност в енергийното поле.

Тъй като квантовата реалност не е константна и непроменяща се, а твърде зависеща от нашето наблюдение и нашето отношение към нея, то тя заема формата на нашите представи и въжделения. Най-много влияят върху фините енергийни равнища на холографската вселена нашите мисли.

А те стават особено мощни и динамични в моменти на обществени, икономически, социални кризи и природни катаклизми. Защото обикновено тогава в морфогенното поле съзнанието на хората се обединява в полза на хуманните каузи. Това става и в момента чрез борбите за национална независимост в редица държави и чрез природните бедствия, като тези в Япония.



Една от причините за тези събития беше и необичайното приближаване на Луната до Земята. Но това разстояние ще бъде още повече намалено на 19 март, когато ще има и Пълнолуние /21:11:08/. В поредния лунен перигей, при т.н.Суперлуние, спътникът ни ще се приближи до повърхността на Земята на разстояние 356 500 км.

Това събитие, което астрофизици и фотографи чакат цели 19 години, заплашва света с нови природни бедствия. А изданието Daily Mail предрича големи промени в климата на Земята, което пък от своя страна би довело до земетресения и вулканична активност в световен мащаб.

Предишните фази на максимално приближаване между нашата планета и нейният космически спътник са настъпвали през 1955, 1974, 1992 и 2005 година. През тези години, метеоролозите са регистрирали екстремни климатични условия, които са довели до редица големи природни бедствия. Мощното цунами, което уби хиляди хора в Индонезия, се случи само две седмици преди перигея през януари 2005 година. А по време на честването на Католическата Коледа през 1974 г. циклонът Трейси опустоши австралийския град Дарвин.

Критичните приближения на Луната влияят върху климата на Земята, не само в дните, когато Луната достига своя перигей, но и в следващите години. Например, според ръководителя на лабораторията на хидрометеорологичния център на Русия Николай Сидоренко, аномалните горещини, регистрирани през лятото в европейската част на Русия са проява на циклични колебания в земната атмосфера.

Цикличността на температурните аномалии, според учения, попада в определена последователност на лунния цикъл на приливите и отливите, както и цикличните промени в разстоянието от Луната и Земята, преминаващо през точката на перигей и апогей. Тази година стана ясно, че лунното ядро, е подобно на земното и има течна база.

Специалисти от НАСА го установиха с декодираните сигнали от сеизмични сензори на лунната повърхност, монтирани от екипажа на американската космическа мисия на „Аполо“ през 1971 година. Според изследователите, в недрата на Луната има метална сфера с радиус 241 km, обвита с течен метал с радиус от 330 км.

Това пък хвърля светлина върху тайните на ядрото на Земята, както и развитието на „лунното динамо“ – магнитно поле, чрез което, според астрофизиците, се е появила и оформила нашата Луна. А не на последно място внася и яснота за единството на Слънцето и Сянката, на Съзиданието и на Разрушението, като две неразделни части на Творението.

Пролетното равноденствие е наречено в Календара на 13-те Луни време за баланс между светлината и мрака. И още Белият Съединител на Световете, който изравнява световния ред. Дано поне в тези дни осъзнаем единствената си задача да бъдем част от Космоса и да попиваме и излъчваме мир и хармония.

А когато тези ни стремежи за доброто на Земята станат наша природа, всичко случващо се и всяко наше действие ще бъде изцерително и всяко наше чувствително осъзнаване ще разпознава местата, които имат нужда от лечение. А заедно с това ще започнем да служим на своята планета и да играем добросъвестно ролята си в една глобална игра, ръководена от глобална перспектива, която самата Земя е избрала като свой еволюционен път и по своя воля.

А ние смирено да я последваме, като се оставим на волята на Висшите Сили, на Природата. И да се движим уверено по пътя на еволюцията във Великата спирала на съществуването.


==============
Лияна Фероли

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov