НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 6:33 am Вижте мненията без отговор
Тектоничното, йоносферното оръжие и "озарените дракони&
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 5:39 pm
МнениеЗаглавие : Тектоничното, йоносферното оръжие и "озарените дракони&
Отговорете с цитат

Уважаеми потребители на нашите форуми, всички вие братя и сестри попаднали случайно тук,

Отварям тази тема поради факта, че все още има хора на тази Земя, включително и такива, които се смятат за Високо Просветлени, включително и такива, които приемат ченелинги от Висшата Духовна Йерархия, от различни Ангели и Архангели, които избощо не знаят, дори не са чували, че подобно чудо съществува - наречено е Контрол на климата. С цялото си сърце и Душа бих искала тази тема да стигне до всички обитатели на Земята, но това едва ли ще се случи...С цялото си сърце и Душа бих искала всички да разберат за глобалния проблем наречен Война на световете чрез Контрол на Климата...С цялото си сърце и Душа бих искала тази война да не приключи с ликвидирането на Земята и човечеството върху нея...заради шепа безчувствени Дракони или така нанречените Илюминати, иначе казано по моето "озарени гущери", опоскали тотално вече една цяла Вселена, преди да се заселят в нашата, преди да са довършили и нея...


Тектонично оръжие ли предизвика трагедията в Хаити?

В доклад, изготвен от руския Северен флот се посочва, че катастрофалното земетресение, което опустоши остров Хаити е "ясен резултат" от теста на американския флот на едно от неговите "тектонични оръжия", предназначени за използване от американците срещу Иран.

Северният флот наблюдава Американските военноморски движения и дейности в Карибския басейн от 2008 г., когато американците обявиха намерението си да възстановят Четвъртата си флота, която се разпадна през 1950 г., на което руснаците отговориха в края на 2009г. с ядрения крайцлер Петър Велики, който започна първите си опити в тази област за първи път след края на Студената война.



Използването на "тектоничното оръжие" и неговото усъвършенстване има дълга история, която започна в бившия Съветски Съюз през м.септември 1978г., когато беше взривена 10 мегатонна ядрена бомба, а ударната вълна беше насочена към Иран, което доведе до катастрофално земетресение с магнитут от 7.4 - събитие, довело до ускореното падане на проамериканския режим на шаха.

Тази атака срещу Иран от бившия Съветски Съюз доведе до ответната реакция на САЩ през април 1979г., когато те използваха "атомното захранвене" на земетресенията срещу бившите комунистически режими в Югославия, довело до земетресение с магнитут 7.2.

От края на 1970 г. САЩ вече е "много напреднала" държава по отношение на земетръсните оръжия и според тези доклади, сега използването на електромагнитния пулс на Никола Тесла, плазма и звуковите технологии, заедно с "бомбите на ударната вълна" , за които по-рано Русия обвини, че са използвани във войната в Афганистан, когато едно от тези "устройства" избухна в Афганистан през март 2002 г., предизвикало опустошително земетресение с магнитуд 7,2.

Интересно да се отбележи в тези доклади, че изпитването на земетръсните оръжия, проведено от флота на САЩ тази седмица в Карибския басейн, което унищожи Хаити е "най-вероятно" въз основа на един и същ тип технология на Тесла, която е отговорна и за катастрофалното земетресение от 17.01.1995г. с магнитут 6.8 при сриването на японския град Кобе и за което мистериозно религиозния орден Аум Синрике предупреди девет дни преди това:

"Харизматичния гуру Аум, Шоко Асахара, прогнозира земетресението в Кобе девет дни преди събитието. На 8-ми януари 1995 в радиопрограма Асахара заяви: "Япония ще бъде атакувана от земетресение през 1995 година. Най-вероятното място е Кобе. "

Хидео Мурай, покойният министър на науката и технологиите също поддържаше тази хипотеза. Мурай, който беше един от най-интелигентните японци живял някога, беше убит в Якудза, като скоро след убийството му се появи запис на интервюто му:

"На 7-ми април 1995г. Мурай представи своя твърдение на пресконференция за чуждестранните кореспонденти в Япония. В отговор на въпроси за земетресението в Кобе, Мурай каза: "Има голяма вероятност от активиране на земетресения чрез използването на електромагнитна енергия или някои може да са използвали устройство, което предизвиква напрежение във вътрешността на Земята."
Ръководителите на Аум смятат, че земетресението в Кобе е акт на война: "Градът Кобе бе ударен с изненадваща атака ..." те заявиха, добавяйки, че градът е N "... подходящи морски свинчета."

Забележка: Религиозния орден Аум Синрике беше унищожен малко след обявяването на тази информация на обществеността, когато на 20-ти март 1995г. беше осъществена атака с газ зарин в токийското метро, за която беше обвинен ордена и при която загинаха 11 от техните членове, включително и лидера им.

Оръжията на Тесла, разработени в САЩ са базирани на проучването на Никола Тесла. Той е известен с многото си революционни разработки в областта на електромагнетизма в края на 19-ти и началото на 20 век.

Патенти на Тесла и теоретичната работа е формирана на базата на новите променливотокови (AC) електрически системи, включително многофазната система на електрическото разпространение и АС двигатели, с които той пледизвика втората индустриална революция.

Балканският гений Никола Тесла също така се ползва и с признанието на изобретател на съвременното радио от Върховния съд на САЩ. В настоящия сайт сме публикували информация за "Експеримента Филаделфия" осъществен от Тесла, както и за оръжието HAARP.

За изследванията относно оръжията за земетресения на Тесла, проведени в началото на 20-ти век, можем допълнително да прочетем:

"Той сложи своя малък вибратор в джоба на палтото си и излезе да търси строяща се стоманена сграда. Долу, на Уол Стрийт той откри една- рамка от десет колони от стомана без тухли или камъни. Той фиксира вибратора на една от гредите. Конструкцията запачна да вибрира и скърца, като работниците слязоха на земята, мислейки, че има земетресение. Беше извикана и полицията. Тесла постави вибратора в джоба си и си тръгна. Ако вибратора бе оставен десет минути на сградата, тя щеше да рухне. Със същия вибратор той можеше да срине и Бруклинския мост в Ийст Ривър за по-малко от час."



Тесла твърди, че устройството, правилно произведено може да се използва за откриването на подземни находища от петрол. Вибрациите, изпратени през земята връщат "ехографски запис", като се използва същият принцип на сонара.
Тази идея беше действително адаптирана за използване от петролната промишленост и днес се използва в модифицирана форма в устройства за намиране обекти от археологически разкопки (металдетектори).

Важно e да се отбележи в тази връзка, че модерните днес експерименти са насочени срещу структури, предназначени да издържат на последствията от земетресения като сградите, които са строени от началото на 20-ти век, докато тези в Хаити и днес не се строят да издържат на такъв резонанс.

Най-критичната разлика, когато се гледа в светлината на тестването от американския флот на двете земетресения от миналата седмица е, че когато техният тихоокеански тест предизвика земетресение с магнитут 6,5 в района на град Еврика в Северна Калифорния не причини смърт, докато карибския тест доведе до гибелта на 500 000 невинни жертви.

Също така е важно е да се отбележи, че американския флот са били в "пълно съзнание" за катастрофалните щети от теста на тези оръжия, които потенциално биха могли да имат върху Хаити, като предварително изпратиха началника на Южното командване- генерал П.К. Кийн на острова, за да наблюдава теста.

Необходимо е да се подчертаят и следните факти:

1. Хаити е най-бедната държава в западното полукълбо и е една от най-бедните, нестабилни и неуправляеми страни в света.

2. Хаити е третата по големина страна разположена на Антилските острови след Куба и Доминиканската република, като през 19-ти и 20-ти век САЩ и Франция правят многобройни опити да подчинят страната. Хаити е най-слабо развитата държава в Централна и Южна Америка и сред най-бедните в света, граничеща с Доминиканската република и намираща се само на 80 км. от Куба - държави без американско влияние.

3. За 40 години населението от 3.8 милиона души нараства над 2.5 пъти до над 9 милиона, като преобладаваща част са младите хора.

4. Хаити притежава огромни находища от стратегическите метали злато, боксит и мед, които почти не са разработени.

5. Само часове след земетресението острова беше буквално окупиран от американския южен военноморски флот под претекст за подпомагане на местното население. Към острова бяха изпратени ядреният самолетоносач "Карл Винсън" с 19 хеликоптера на борда, както и 2000 морски пехотинци. Допълнително 82-ра въздушнодесантна дивизия оповести, че ще изпрати 3500 десанчици. Само седмица по-късно техния брой е вече 15 000. От 16-ти януари американските военни вече контролират международното летище в Порт-о-Пренс.

Забележка: От 12-ти януари Хаити се тресе почти ежедневно от земетресения с магнитут над 4 по скалата на Рихтер. Последното беше днес, 20-ти януари в 13.03 часа българско време с магнитут 6.1, което доразруши бедната държава. Земетресението беше по време на посещението на европейска комисия, дошла на място да оцени щетите.

Първият президент, който се осмели да огласи публично предполагаемия изкуствен характер на земетресенията в Хаити бе президента на Венецуела Уго Чавес. Преди това Чавес обвини Америка, че е започнала "пълзяща" окупация на Хаити, тъй като Вашингтон е изпратил в страната няколко хиляди военни, които да поддържат реда. "Те са въоръжени така, сякаш отиват на война. Но, господи, там не липсва оръжие", е отбелязал лидерът на Венецуела.

На 19-ти януари в Европарламента се проведе дебат относно ситуацията в Хаити. Според Патрик льо Хюрак (ЕОЛ/СЗЛ, Франция) ЕП трябва да се застъпи за безусловно опрощаване на външния дълг на Хаити. Той добави, че не трябва да се позволява на САЩ "да окупират Хаити" под претекста, че предоставят помощ.

Допълнение: В Хаити живеят 40-45 хиляди американци, но по данни от американското посолство от тях нито един дори не е ранен! Въпреки, че никой не знае дори приблизителния брой на жертвите е интересен факта от огромното разминаване в тези цифри. Според президента Рене Превал те са 75-85 хиляди, но според сенатор Юри Латортю, когото и ние цитираме, техният брой е може би над 500 хиляди, като редица световни медии определят броя на жертвите между 100 и 200 хиляди души, а според някои български медии те са 3 милиона!

"Тежкото земетресение в Суматра през 2004 г. може да е отслабило разлома Сан Андреас в САЩ, който се намира на повече от 8000 км разстояние, смятат калифорнийски сеизмолози, изследвали активността му през последните две десетилетия. Учените, публикували откритието си в сп. "Нейчър", установили, че слабите "повтарящи се" трусове значително се учестили след разрушителното земетресение с магнитуд от 9.3 по Рихтер, което предизвика цунами, отнело на свой ред живота на над 220 хил. души в единадесет държави."(01.10.2009) Бел.: Земетресението в Суматра също беше предизвикано от "тектонично оръжие".

"Сеизмолози от Калифорнийския университет в Бъркли откриха, че гравитацията на Слънцето и Луната може да отключи земни трусове дълбоко под разлома Сан Андреас, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на публикация в сп. "Нейчър", предаде БТА."(28.12.2009)

Контролираните земетресения с магнитут 6.5 в Северна Калифорния на 10-ти януари и това в Хаити на 12-ти януари имаха именно тази цел- да отслабят напрежението в разлома Сан Андреас. Но докато в Калифорния жертви нямаше, Хаити беше разрушен напълно!

И въпреки че 9000 миротворци от ООН се намират в Хаити, президента Рене Превал предаде на 16-ти януари в 1.30 часа международното летище в Порт о Пренс на американските военни.

(следва)


=============================
Източник:vhod.awardspace.com


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Май 04, 2011 9:19 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 7:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сеизмичното оръжие - кошмарът на бъдещето (настоящето)?

"Земетресенията са заплахата на бъдещето", алармира сеизмологът Кери Сий от Калифорнийския технологичен институт. Населението на Земята наближава 7 милиарда, а повече от 40 града с население от над един милион души се намират на разстояние до сто километра от сеизмично активни зони.




Днес рискът от мощен трус с колосален брой жертви е по-голям от всякога. Земетресенията са най-разрушителното природно бедствие, способно да срине икономите на цели държави, а ужасът, отчаянието и паниката, които причинява, са неописуеми. А какво би се случило, ако най-свирепата стихия бъде овладяна от злия гений на копнеещи за световно господство стратези и превърната в оръжие за масово унищожение?

Земетресенията възникват в зоните на субдукция (подпъхване) на литосферните плочи, плуващи в океан от полуразтопени скали. Колосалната енергия, отделяна при термодинамичните процеси в нажеженото земно ядро причинява мощни вихри в мантията, които се издигат нагоре, надигат и разчупват земната кора. Внезапните и бързи размествания (със скорост до 8000 км/ч) на скалните пластове в зоните на разлом освобождават огромни количества енергия и пораждат трусове. Възможно ли е земетресенията да бъдат изкуствено предизвикани?

Геолозите и сеизмолозите разполагат със солидно досие, което доказва, че човек неведнъж е смущавал равновесието на земните пластове. Инжектираните при огромно налягане в земните недра отпадъчни води на ядрената електроцентрала в Денвър (Колорадо) причиняват серия от трусове в периода 1962-1965 г. Няколко силни труса "саботират" нефтените сондажи край руския град Нефтегорск.

Катастрофалното земетресение в Спитак (Армения) отнело живота на 45 000 души през 1988 г., ударило два дни след подземен ядрен взрив с голяма мощност в Семипалатинск (Казахстан). Масираните бомбардировки на НАТО в Югославия през 1999 г. и на САЩ в Афганистан и Ирак през 2001-2003 г. също причиниха серия от силни земни трусове, някои от които достигнаха магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер и взеха човешки жертви.

"Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс със геомагнитното й поле".

Още в 1912 г. легендарният учен от хърватски произход Никола Тесла (1856-1943 г.) обявява, че е направил откритие, което може да има унищожителен ефект, ако бъде употребено във война. В коментар от февруари същата година The World Today признава, че експериментите на Тесла в областта на телегеодинамиката се определят от някои учени като "контролирани земетресения". Тесла има повече от 1000 изобретения и открития и 800 патента в областта на електротехниката и радиотехниката, създава първия високочестотен трансформатор, радиолокатора и първите радиоуправляеми самоходни механизми (телеавтомати).

В 1899 г. в лабораторията си в Колорадо Спрингс (САЩ) Тесла конструирал огромен безжичен осцилатор (генератор на електромагнитни трептения), който извличал енергия от земното магнитно поле. Инсталацията с общ диаметър 16 м се състояла от два цилиндрични индуктора в основата на конструкцията, свързани с трети - 60-метров пилон (бобина) с прикрепена на върха му метална сфера. Усилващият трансмитер на Тесла (Tesla Magnifying Transmitter) генерирал милиони волтове електричество и мълнии с дължина 41 метра, тътенът от които се чувал на разстояние до 25 километра. Очевидци с изумление съзрели внушително тридесетметрово светещо кълбо, което кръжало около експерименталната кула.

Насочвайки лъчите на трансмитера към земните недра, Тесла открил, че може да провокира усилващи се механични трептения в литосферата. Електромагнитният залп образува т.нар. скаларни вълни, които се подхранват от мощното електромагнитно поле, генерирано от течното земно ядро. Чрез интерферометрични техники скаларните вълни могат да се фокусират в лъч с огромна енергия.

Насочен към произволна точка на земното кълбо, лъчът провокира мощни механични и електромагнитни вибрации в скалните породи, през които преминава и причинява земетресения. Тесла твърдял, че само за няколко седмици неговият трансмитер бил способен да провокира толкова мощни трусове, че "земята ще се издига и пропада на стотици футове, реките ще излязат от коритата си, сградите ще бъдат сринати, а цивилизацията - практически унищожена".

Американският ядрен инженер Томас Биърдън е убеден, че военните ведомства на суперсилите отдавна работят върху създаването на тектонично оръжие. През 1975 г. сенаторът Клейборн Пел призова федералното правителство към международно споразумение, "преди военните лидери да започнат да манипулират климата и да създават земетресения срещу своите врагове".

Двете суперсили се решават на компромис и в 1976 г. сключват договор, по силата на който се налага забрана върху използването на разработки в областта на геофизиката за военни цели. Но де факто въпреки заключителното съглашение милитаристичните експерименти се засекретяват и продължават, замаскирани като научни изследвания и т.нар. "технологии с двойно предназначение".

Скандалният политик Владимир Жириновски неотдавна заяви, че "Русия разполага с оръжие, по-мощно от ядреното". До началото на 90-те години на ХХ век руските учени работели успоредно по проект за класическо тектонично оръжие, поразяващо врага със серия от подземни ядрени взривове в зони на сеизмичен риск (проектът "Вулкан") и Тесла - технология за изкуствено предизвикване на трусове. По данни на "Ню Йорк Таймс" в средата на 70-те в московски институт започват тестове на 40-тонно устройство, способно да генерира магнитно поле, 250 000 пъти по-мощно от това на Земята.

Целта на експеримента била посредством контролирано бомбардиране с определени честоти на земната кора да се изучи механизмът на възникване на трусове и да се предотвратят бъдещи катастрофални земетресения. Западни експерти изразяват съмнение, че проектираният впоследствие Магнитохидродинамичен (MHD) генератор не е нищо друго, а работещо тектонично оръжие на Съветите. В статията си "Земетресенията - естествени или причинени от човека" Джейсън Джефри не изключва версията прототип на MHD да е причинил мощното земетресение в Тянгша (Китай) на 28 юли 1976 г., което отнема живота на повече от 650 000 души.



Малко преди първите трусове в 3,42 ч. след полунощ небето се осветило като по пладне. Избухнали мистериозни илюминации с бял и червен цвят, които се виждали на разстояние над 300 километра. Листата на много дървета се овъглили, а някои растения били обгорени от едната страна, сякаш от въздействие на кълбовидна мълния. Ядреният физик Томас Биърдън е убеден, че странните сияния, светещи тела и изгаряния, предшестващи труса в Китай са пиезоелектрически феномени, породени от бомбардирането на земната кора и атмосферата с високоенергийни лъчи на геофизично оръжие.

От мистичния здрач на пропагандни догадки, научни спекулации и гротескна визия за свръхчовешките способности на врага от Студената война изплува и американската програма HAARP (Активна високочестотна програма за изследване на полярното сияние). Водещи специалисти в САЩ разработват високочестотни генератори, снабдени с лъчево оръдие, способни да трансформират в плазма атмосферните йони при свръхвисоки температури. В този експеримент участва и най-големия в света йоносферен нагревател - устройство, бомбардиращо горните слоеве на атмосферата с гигавати високочестотни радиовълни.

Въздействайки върху интензитета на генерираното от земното ядро геомагнитно поле, създателите на геофизичното оръжие практически са в състояние да програмират наводнения, тайфуни, смерчове и дори земетресения във всеки регион на планетата. Счита се, че изградените по програмата HAARP високочестотни излъчватели са разположени в норвежкия град Тромсьо и във военната база на САЩ Гакхон на 450 километра западно от Анкъридж (Аляска). След въвеждане в експлоатация на третия, най-мощен излъчвател в Гренландия, геофизичното оръжие ще бъде в състояние да промени пейзажа на цяла Евразия от Атлантическия до Тихия океан.

Поредица от аномални явления, съпровождащи катастрофалният трус в Измит (Турция) на 17 август 1999 г., погубил над 20 000 души, засилват подозренията, че бедствието е причинено от тест на системата HAARP. Турската уфологична организация TUVPO съобщава за поява на тайнствени обекти с кръгла или триъгълна форма, с бели, жълти, червени и сини цветове, които се реели в небето и се дематериализирали след 5 до 20 минути.

Непосредствено преди земетресението дъното на Мраморно море край Измит "почервеняло", а температурата на водата достигнала 40-45 градуса по Целзий, въпреки, че в района нямало подводни вулкани. Два дни преди труса вълните изхвърлили стотици обгорели тела на риби, крабове и други морски организми. Мрежите на рибарите също били овъглени, а някои от извадените камъни били почернели от въздействието на екстремните температури.

В книгата си "Между две епохи" (1970 г.) световноизвестният политолог Збигнев Бжежински предрече, че геофизичните оръжия ще бъдат употребени от Великите сили за установяване на новия световен ред. Но на каква цена? Анализатори от сайта Rumormillnews.com твърдят, че катастрофалното земетресение в иранския град Бам на 26 декември 2003 г. е поредния шокиращ пример на употреба на тектонично оръжие за постигане на стратегически военни цели. На 26 декември 2003 г. мощен трус от 6,5 по Рихтер срина градчето Бам в Югоизточен Иран. Загинаха над 30 000 души.

Катастрофалното земетресение бе предшествано от твърде необичайна серия от 4 силни труса (над 6-та степен по Рихтер), ударили твърде отдалечени точки на света само в рамките на ден (25 декември). На 24 декември сайтът WorldNetDaily съобщи, че по данни на разузнаването лидерите на Ал-Кайда Осама бин Ладен и ал-Зауахири се укриват в Иран, близо до границите на Афганистан и Пакистан. Епицентърът на труса от 26 декември е в същия район.

Ирански екстремистки лидери отдавна заплашват с ответни удари с балистични ядрени ракети при евентуална атака на Израел, САЩ и Британия и дори споменават за 29 невралгични зони в тези държави, които са проучени от ирански шпиони и ще бъдат обект на нападение в най-скоро време. Дали трусът в Бам всъщност не е удар срещу "Ал Кайда" или сурово предупреждение към Иран, който е заклеймен от Запада като лидер в "оста на злото"?

"Потенциалните терористи разработват химическо и биологическо оръжие, а също и електромагнитни методи, с които могат да променят климата или да предизвикват земетресения и вулканични изригвания". В този фрагмент от реч на американския секретар по отбраната Уилям Коен от април 1997 г. Пентагонът индиректно призна, че отлично познава арсенала на Апокалипсиса, който заплашва да се изплъзне от контрола на световните суперсили.

Възможно ли терористи да разполагат с тектонично оръжие? В изявление за австралийското списание New Dawn Magazine Хидео Мураи, един от лидерите на японската религиозна секта "Аюм Шинрикьо" разкрива, че групата е проучвала трудовете на Тесла с цел създаване на "лазерно насочвани сеизмични оръжия". На 28 май 1993 г. в Западна Австралия е регистриран силен трус, придружен от серия мощни взривове и странно сияние. Епицентърът му бил недалеч от парцел, в който "Аум Шинрикьо" построила секретна лаборатория.

Австралийският геолог Гери Мейсън твърди, че земетресението е било тест на " електромагнитно супероръжие". Непосредствено преди смъртоносния трус в Кобе (Япония) през 1995 г., когато загиват над 5000 души, очевидци видели в небето загадъчни червени мълнии. Малко преди да бъде убит от самотен атентатор, Мураи намеква, че бедствието е дело на "Аум Шинрикьо", която употребила устройство, "извличащо енергия от земните недра".

Имаше и разкази за предупредено училище, учениците в което излезли навреме преди земетресението да започне и да разруши сградата. Съмнения за естествения произход на земетресението в Индонезия преди няколко години също имаше. Може би бъдещето вече се случва?


=======================================================
zahariada.blog.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 7:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тектоничните оръжия вещаят подземна война

Подземните ядрени опити предизвикват изкуствени земетресения

Според една от хипотезите, ако се осъществи гигантски взрив в центъра на Филипинско море, в резултат на верижна реакция ще се разрази разрушително земетресение с епицентър в Сан Франциско и Лос Анжелис. Ако се реализират взривове в специални шахти в ледниците на Антарктида, Гренландия и други места, ще се откъснат огромни блокове лед, които отначало ще потънат във водата и ще предизвикат гигантски приливни вълни, способни да залеят острови и брегове.



Последното земетресение в югозападен Китай от 31 януари т.г. напомни за другото, по-опустошителното от 12 май 2008 г., при което в провинция Съчуан загинаха над 32 500 души. След него за пореден път тръгнаха теории. Според едни е имало диверсия в земните недра с цел да осуети предстоящата Олимпиада, на която Китай беше домакин. Според други инцидент в силоз за ракети е предизвикал труса.

Намеренията да се изследват възможностите за водене на "Подземна война" прозират в някои загадъчни прояви на великите сили. В началото на 60-те години Иран поиска от Москва обяснение дали серията внезапни земетресения на тяхна територия не са свързани с изпитанията на полигона в Семипалатинск. Подобни въпроси зададоха на САЩ Куба, Перу и Мексико. Военните и от двете страни отговориха едно и също - това са случайни съвпадения! Според японския учен доктор Кенти Аки навремето американски ядрен взрив с мощност един мегатон на остров Анчитка е инициирал земетресение от 6-а степен по скалата на Рихтер.

Преди години главният сеизмолог в министерството на отбраната на Русия генерал-майор В. Бочаров заяви, че "между ядрените изпитания и земетресенията въобще не съществува връзка", а "да се използуват земетресенията в качеството на оръжие - това е пълно бълнуване". Но руският учен Алексей Николаев е категоричен: "Пет-шест дни след атомния взрив като правило започва серия земни трусове".

Когато през 1970 г. земетресение в Лос Анжелис предизвика огромни разрушения и взе човешки жертви, избухна грандиозен скандал. Учените бяха категорични - да, затова са виновни изпитанията в Невада! Изглежда тогава започват мащабните изследвания за свързване на ядрените взривове и колебанията на земната кора.
На 5 октомври 1978 г.

В ООН е подписана Конвенция, която забранява "възбуждането на сеизмични вълни"!
По същество този документ потвърди факта, че тектоничното оръжие съществува.
През 1976 г., а после и през 1984 г. в азербайджанския град Газли бе регистрирано земетресение от 9-а степен по скалата на Рихтер. Азербайджански учени твърдяха, че земетресенията са "ръкотворни". И двата труса следват взривове в Семипалатинск.

Според в."Московские новости" Русия изучава от 1954 г възможността ядрени подземни взривове да предизвикат тектонични процеси.

Запасният генерал от КГБ Олег Калугин заяви пред в. "Франс соар": "През 1986 г. бях назначен за началник на службата за сигурност към отдела за секретни разработки на Академията на науките. Там се запознах със серия доклади с общо заглавие "Геофизичната война", в които се казваше, че с помощта на подземни ядрени взривове може да се предизвикат механични трусове в тектонични пластове. Изследванията имаха следната цел. Предвиждаше се падината в Тихия океан близо до Калифорния да бъде минирана. Така би могло да се предизвика земетресение със сила стотици пъти по-голяма от тази на ядрена бойна глава от крилата ракета. И естествено, без да се компрометираме в очите на световната общественост."

След това изявление бихме могли да повярваме на учения А. Николаев, че земетресенията в Таджикистан (300 загинали), Узбекистан (500 загинали), Иран (35 000 загинали), Армения (25 000 жертви) са следствие на изпитанията на "сеизмична бомба"!

Паоло Валентино твърди в "Кориере де ла сера", че руснаците разработват програмата си от 25 години! Москва имала проект на система за глобално подслушване "Континент" - един гигантски "стетоскоп на Земята", способен да засече и най-слабите атомни взривове на планетата. А Денис Баранец в "Московские новости" твърди, че в СССР е разработвана програма за създаване на геофизично оръжие под кодовото наименование "Меркурий", в която изследователите са имали задача да съставят методика за "дистанционно въздействие върху епицентъра на земетресението чрез пренос на енергия от взрив". В. "Комсомольская правда" смята, че финансирането на тектоничното оръжие е спряно, но учените вече знаят как да провокират "тлеещо" земетресение.

Наред с другите задачи "секретните сеизмолози" търсят и защита от "тектоничното оръжие", защото се предполага, че отвъд Атлантика също работят по тези проблеми. Специалистите предлагат мощните земетресения да се "разложат" по някакъв таен начин на десетки малки тласъци.



Връзката между ядрените взривове и земетресенията е разкрита и изглежда безспорна.

Подземните ядрени взривове инициират земетресения на разстояние до 2000 км от епицентъра,
и в течение на няколко седмици могат да възникват от 2500 вторични подземни удари, понякога не отстъпващи по сила на основния ядрен взрив.

Понятието тектонично оръжие не се коментира в учебниците по стратегия. Въпросът дали се планира или се води тайна "подземна война", въпреки съществуващите сериозни съмнения и косвени данни, остава открит!

Сензационни са изводите на авторитетното в Русия сп. "Безопасность" (9-10, 1999г.), че разрушителното земетресение в Турция е пряко следствие от бомбардировките в Югославия. Става дума за така наречените възбудени земетресения, които продължават година и половина. Твърди се, че в случая може да се прогнозира в коя сеизмична зона може да се очакват земетресения.

Възниква сериозно безпокойството, че изпитанието на тектонично оръжие дори с конвенционални заряди може да изправи света пред сериозни опасности. А подготовката може да се води тайно - издълбават се кладенци, афиширани като геологични проучвания и се капсуловат, консервират се, за залагане на заряди по време на кризи. Особен интерес представляват местата, където има пещери. В генералните щабове те се водят на отчет, разузнават се.

Допълнение към картината станаха конспиративните истории за изпитания на сеизмично оръжие, предизвикали катастрофата в Порт-о-Пренс, и загатванията, че земетресението станало точно когато Русия се канела да започне разработване на петролни находища в териториалните води на Куба.

Предполага се, че в качеството на тектонично оръжие може да се използуват не само ядрени или конвенционални взривове, но други всевъзможни средства, като например проникващи бойни глави на ракети, които карат земната кора да вибрира, магнито хидроданимични генератори или голямо количество вода се разклаща там, където се знае, че има сеизмично напрежение. Но тяхната употреба е все още спорна поради слабата ударна енергия. Въпреки, че когато язовирът Кариба в Африка бе запълнен с вода, учените веднага констатираха, че районът стана сеизмично активен.

В северната част на полуостров Аляска, на 320 км от Анкоридж, в подножието на планината, на площ 33 акра се извисява загадъчна горичка от 180 високи 24 метра антени, която неволно привлича вниманието на метеоролози и еколози. Комплексът се нарича "Арфа" по названието на осъществявания на него проект HAARP - "Харп" ("High Freguency Active Auroral Research Program") и представлява късовълнов стенд, предназначен за експерименти с полярната йоносфера - горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми. Американски изследователи твърдят, че изучават начините за подобряване на радиовръзката. Но редица видни специалисти смятат, че в Аляска под ръководството на Пентагона се разработват военни задачи.

Учени твърдят, че като "изстрелват" с насочените антени в йоносферата на височина 50-80 км снопове високочестотни радиовълни, които я нагряват до образуването на плазма, американците успяват да я приведат в състояние на енергийна неустойчивост. Тя от своя страна може да променя розата на ветровете, да предизвиква цунами, бури, наводнения, снеговалежи и земетресения. Това подсказва възможността да се разработи ново поколение оръжие, наречено "интегрално геофизично" с обект на въздействие околоземната среда
Наблюдатели сравняват този качествен скок в системите за водене на война с прехода от хладното към огнестрелното оръжие или от обикновеното към ядреното.

Разположени по подходящ начин около Земята подобни съоръжения биха осигурили фантастични възможности за електромагнитно въздействие върху огромни територии, фактически поставяйки под контрол цялата на планета.

Анализатори свързват тектоничното оръжие с изследванията на гениалния Никола Тесла (1856-1943 г.). През 1912 г. той обявява, че е направил откритие, което, ако бъде приложено, може да предизвика ужасяващ катаклизъм. Предполага се, че то е свързано с предупреждението на учения, което не бива никога да забравяме: "Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс с геомагнитното й поле"!


===========================
Източник: Тодор Андреев,
vestnikataka.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Теория на заговора: Русия има тектонично оръжие

Този генератор е истински, но не работи. Поставен е като паметник край Бишкек




Един от най-упоритите и популярни слухове, които изпълват интернет, към настоящия момент е, че най-силните земетресения през последните 30 години, в това число – последното чудовищно в Япония, са от изкуствен произход. Така ли е в действителност?


Теория за заговора

Вече е станало нещо като традиция: след всяко голямо земетресение обвиняват Русия или САЩ в използването на така нареченото тектонично оръжие, тоест в нанесени управляеми удари по земните недра. Това плашило се появява още през 80-те години на миналия век. Тогава САЩ в почти всеки щат построили кули – Gwen Towers. Това е мрежа от 58 стометрови радиомачти, която можела да създава вълни с крайно ниска честота в земната повърхност. Официално те били предназначени за поддържане на връзка на правителството с военните по време и след евентуална ядрена война.

Но според мнението на привържениците на „теорията за заговора” тези кули могат да се използват за предизвикване на земетресения. А през 1997 г. в Аляска бил въведен в действие друг американски обект – HAARP. На площ от 14 хектара били разположени 180 антени и 360 радиопредавателя.

Официално съоръжението служи за изучаване на полярните сияния. Но и този антенен комплекс се споменава всеки път , когато на Земята стане голяма природна катастрофа. Например Gwen и HAARP са били обвинени за станалите земетресения през 1999 г. в Колумбия, Тайван и Турция, през 2003 г. – в Иран, през 2004 г. – в Индонезия, през 2008 г. – в Сечуан, Китай, през 2010 година – в Хаити. Дали това е така или не – едва ли ще узнаем. Пентагона своите тайни няма да разкрие.

В Русия се зашумя за секретното оръжие в началото на 1990 г. Тогава, през 1991 г., се разпространяваше слух, че на руските военни се стоварва отговорността за земетресенията в Грузия и Южна Осетия, през 1993 г. – в Абхазия и Югославия, през 1999 г. – отново в Абхазия, през 2002 г. – отново в Грузия. А днес в интернет плъзнаха нови слухове, че уж и Япония е паднала жертва на изпитанията на свръх секретно оръжие. И по-скоро – от Русия. Напоследък отношенията между нашите две държави са достатъчно напрегнати заради споровете около Курилските острови. И ето как руснаците са си отмъстили.

Иначе казано: Русия разполага с тектонично оръжие? Но за разлика от Америка на територията на Русия подозрителни обекти не са забелязани. Или са засекретени по съвършен начин, или просто не съществуват.

За разяснение се обърнахме към завеждащия Лаборатория по импулсна енергетика в геофизиката в Обединения институт по високите температури Виктор Новиков.

Сеизмологичното оръжие днес не работи. Него са го поставили на постамент под Бишкек.


Има си крушката опашка

Всички тези слухове не идват току-така от нищото, разсея нашите съмнения Виктор Александрович. В началото на 1990 г. на геофизически полигони на Памир в Таджикистан и на Северен Тян-Шан – Киргизия, руски учени действително са провеждали изпитания на установки, способни да повлияят на земната кора. Но не с цел да предизвикат земетресение, а обратното – за да погасят и най-малките подземни трудове. И тези изпитания въобще не били секретни.

Установката се наричала импулсен магнитохидродинамичен генератор, съкратено МГД-генератор. Той е разработен през периода 1979-1980 година от учени от Академията на науките на тогавашния СССР под ръководството на академик Евгений Велихов заедно със специалисти от военно-промишления комплекс. Генераторът се монтирал на автомобил, преместван бил във всяка точка и на нужното място произвеждал електрическа енергия в импулсен режим. Токът се подавал към земната кора и изменял нейното състояние.

Опитите се провеждали по следния начин, разказва Новиков. Вкарвали в земята два електрода на разстояние 4 километра един от друг, сякаш вкарват огромна вила в земята. МГД-генераторът, включен към тях за десет секунди подавал импулс от няколко хиляди ампера. Електрическият сигнал прониква до огнището на потенциалните земетресения на дълбочина 5 до 10 километра. Приемните станции отчитали обратните сигнали. По техните вариации можело да се съди за приближаващи подземни трусове.

В резултат не тези експерименти бил установен много любопитен факт: По време на изпитанията броят на силните земетресения близо до генератора намалял, а количеството на слабите земетресения нараснало.

Това се случило тъй като импулсите на МГД-генератора се явявали като своеобразен пусков механизъм, който води до възникването на голям брой слаби не опасни сеизмични трусове, обяснява ученият. Аналог на тази машина в света до този момент няма. Технологията на изработването е руско ноу-хау. Когато американците направили аналогичен обект, не могли да го повторят. В целия Съветски съюз били произведени няколко такива генератора с различни мащаби. Сред тях например била установката „Сахалин” сравнима с мощността си – ако въобще можете да си представите, с ДнепроГЕС!

В бъдеще учените се надяват да създадат специална технология за обработка на сеизмологично опасните разломи и да контролират отделянето на натрупаната тектонична енергия. Например, за да се предотвратят мощни земни трусове, би могло да се премине с такъв генератор по разлома и лекичко да бъде разтресен. Така са могли да бъдат „разтоварени” от напрежението огнищата и да се забрави за такава заплаха поне за сто години.

Но ако земетресенията стават в океана, както стана в Япония, възможно ли е да се изхвърли това напрежение в дълбините?
====================================
Източник: snaiper-bg.net/

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 8:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Попаднах на тази статия в "Българския форум за алтернативна енергия" и я давам тук 1:1. С тая забележка, че Тесла е излъчвал в случая скаларни, а не електромагнитни вълни. Също и че мощността на радара не се мери в гигахерци. „Сходно е отношението на Джонсън и към Боб Гелдоф, известния британския музикант и активист от Live Aid и Live 8.

"Мисля, че всякакви благотворителни акции в помощ на гладуващите деца от Африка и прочие са безсмислени, тъй като в по-голямата си част събраните пари така и не достигат по предназначението си, защото биват присвоени по трасето", убеден е гласът на AC/DC.”



Сега по същество:

„ Американски експеримент предизвиква 500 хиляди жертви в Хаити

В доклад, изготвен от руския Северен флот се посочва, че катастрофалното земетресение, което опустоши остров Хаити е "ясен резултат" от теста на американския флот на едно от неговите "тектонични оръжия", предназначени за използване от американците срещу Иран.

Северният флот наблюдава Американските военноморски движения и дейности в Карибския басейн от 2008 г., когато американците обявиха намерението си да възстановят Четвъртата си флота, която се разпадна през 1950 г., на което руснаците отговориха в края на 2009г. с ядрения крайцлер Петър Велики, който започна първите си опити в тази област за първи път след края на Студената война.

Използването на "тектоничното оръжие" и неговото усъвършенстване има дълга история, която започна в бившия Съветски Съюз през м.септември 1978г., когато беше взривена 10 мегатонна ядрена бомба, а ударната вълна беше насочена към Иран, което доведе до катастрофално земетресение с магнитут от 7.4 - събитие, довело до ускореното падане на проамериканския режим на шаха.

Тази атака срещу Иран от бившия Съветски Съюз доведе до ответната реакция на САЩ през април 1979г., когато те използваха "атомното захранвене" на земетресенията срещу бившите комунистически режими в Югославия, довело до земетресение с магнитут 7.2.

От края на 1970 г. САЩ вече е "много напреднала" държава по отношение на земетръсните оръжия и според тези доклади, сега използването на електромагнитния пулс на Никола Тесла, плазма и звуковите технологии, заедно с "бомбите на ударната вълна" , за които по-рано Русия обвини, че са използвани във войната в Афганистан, когато едно от тези "устройства" избухна в Афганистан през март 2002 г., предизвикало опустошително земетресение с магнитуд 7,2.

Интересно да се отбележи в тези доклади, че изпитването на земетръсните оръжия, проведено от флота на САЩ тази седмица в Карибския басейн, което унищожи Хаити е "най-вероятно" въз основа на един и същ тип технология на Тесла, която е отговорна и за катастрофалното земетресение от 17.01.1995г. с магнитут 6.8 при сриването на японския град Кобе и за което мистериозно религиозния орден Аум Синрике предупреди девет дни преди това:

"Харизматичния гуру Аум, Шоко Асахара, прогнозира земетресението в Кобе девет дни преди събитието. На 8-ми януари 1995 в радиопрограма Асахара заяви: "Япония ще бъде атакувана от земетресение през 1995 година. Най-вероятното място е Кобе. "

Хидео Мурай, покойният министър на науката и технологиите също поддържаше тази хипотеза. Мурай, който беше един от най-интелигентните японци живял някога, беше убит в Якудза, като скоро след убийството му се появи запис на интервюто му:

"На 7-ми април 1995г. Мурай представи своя твърдение на пресконференция за чуждестранните кореспонденти в Япония. В отговор на въпроси за земетресението в Кобе, Мурай каза: "Има голяма вероятност от активиране на земетресения чрез използването на електромагнитна енергия или някои може да са използвали устройство, което предизвиква напрежение във вътрешността на Земята."
Ръководителите на Аум смятат, че земетресението в Кобе е акт на война: "Градът Кобе бе ударен с изненадваща атака ..." те заявиха, добавяйки, че градът е N "... подходящи морски свинчета."

Забележка: Религиозния орден Аум Синрике беше унищожен малко след обявяването на тази информация на обществеността, когато на 20-ти март 1995г. беше осъществена атака с газ зарин в токийското метро, за която беше обвинен ордена и при която загинаха 11 от техните членове, включително и лидера им.

Оръжията на Тесла, разработени в САЩ са базирани на проучването на Никола Тесла. Той е известен с многото си революционни разработки в областта на електромагнетизма в края на 19-ти и началото на 20 век.

Патенти на Тесла и теоретичната работа е формирана на базата на новите променливотокови (AC) електрически системи, включително многофазната система на електрическото разпространение и АС двигатели, с които той пледизвика втората индустриална революция.

Балканският гений Никола Тесла също така се ползва и с признанието на изобретател на съвременното радио от Върховния съд на САЩ. В настоящия сайт сме публикували информация за "Експеримента Филаделфия" осъществен от Тесла, както и за оръжието HAARP.

За изследванията относно оръжията за земетресения на Тесла, проведени в началото на 20-ти век, можем допълнително да прочетем:

"Той сложи своя малък вибратор в джоба на палтото си и излезе да търси строяща се стоманена сграда. Долу, на Уол Стрийт той откри една- рамка от десет колони от стомана без тухли или камъни. Той фиксира вибратора на една от гредите. Конструкцията запачна да вибрира и скърца, като работниците слязоха на земята, мислейки, че има земетресение. Беше извикана и полицията. Тесла постави вибратора в джоба си и си тръгна. Ако вибратора бе оставен десет минути на сградата, тя щеше да рухне. Със същия вибратор той можеше да срине и Бруклинския мост в Ийст Ривър за по-малко от час."

Тесла твърди, че устройството, правилно произведено може да се използва за откриването на подземни находища от петрол. Вибрациите, изпратени през земята връщат "ехографски запис", като се използва същият принцип на сонара.
Тази идея беше действително адаптирана за използване от петролната промишленост и днес се използва в модифицирана форма в устройства за намиране обекти от археологически разкопки (металдетектори).

Важно e да се отбележи в тази връзка, че модерните днес експерименти са насочени срещу структури, предназначени да издържат на последствията от земетресения като сградите, които са строени от началото на 20-ти век, докато тези в Хаити и днес не се строят да издържат на такъв резонанс.

Най-критичната разлика, когато се гледа в светлината на тестването от американския флот на двете земетресения от миналата седмица е, че когато техният тихоокеански тест предизвика земетресение с магнитут 6,5 в района на град Еврика в Северна Калифорния не причини смърт, докато карибския тест доведе до гибелта на 500 000 невинни жертви.

Също така е важно е да се отбележи, че американския флот са били в "пълно съзнание" за катастрофалните щети от теста на тези оръжия, които потенциално биха могли да имат върху Хаити, като предварително изпратиха началника на Южното командване- генерал П.К. Кийн на острова, за да наблюдава теста.

Необходимо е да се подчертаят и следните факти:

1. Хаити е най-бедната държава в западното полукълбо и е една от най-бедните, нестабилни и неуправляеми страни в света.

2. Хаити е третата по големина страна разположена на Антилските острови след Куба и Доминиканската република, като през 19-ти и 20-ти век САЩ и Франция правят многобройни опити да подчинят страната. Хаити е най-слабо развитата държава в Централна и Южна Америка и сред най-бедните в света, граничеща с Доминиканската република и намираща се само на 80 км. от Куба - държави без американско влияние.

3. За 40 години населението от 3.8 милиона души нараства над 2.5 пъти до над 9 милиона, като преобладаваща част са младите хора.

4. Хаити притежава огромни находища от стратегическите метали злато, боксит и мед, които почти не са разработени.

5. Само часове след земетресението острова беше буквално окупиран от американския южен военноморски флот под претекст за подпомагане на местното население. Към острова бяха изпратени ядреният самолетоносач "Карл Винсън" с 19 хеликоптера на борда, както и 2000 морски пехотинци. Допълнително 82-ра въздушнодесантна дивизия оповести, че ще изпрати 3500 десанчици. Само седмица по-късно техния брой е вече 15 000. От 16-ти януари американските военни вече контролират международното летище в Порт-о-Пренс.

Забележка: От 12-ти януари Хаити се тресе почти ежедневно от земетресения с магнитут над 4 по скалата на Рихтер. Последното беше днес, 20-ти януари в 13.03 часа българско време с магнитут 6.1, което доразруши бедната държава. Земетресението беше по време на посещението на европейска комисия, дошла на място да оцени щетите.

Първият президент, който се осмели да огласи публично предполагаемия изкуствен характер на земетресенията в Хаити бе президента на Венецуела Уго Чавес. Преди това Чавес обвини Америка, че е започнала "пълзяща" окупация на Хаити, тъй като Вашингтон е изпратил в страната няколко хиляди военни, които да поддържат реда. "Те са въоръжени така, сякаш отиват на война. Но, господи, там не липсва оръжие", е отбелязал лидерът на Венецуела.

На 19-ти януари в Европарламента се проведе дебат относно ситуацията в Хаити. Според Патрик льо Хюрак (ЕОЛ/СЗЛ, Франция) ЕП трябва да се застъпи за безусловно опрощаване на външния дълг на Хаити. Той добави, че не трябва да се позволява на САЩ "да окупират Хаити" под претекста, че предоставят помощ.

Допълнение: В Хаити живеят 40-45 хиляди американци, но по данни от американското посолство от тях нито един дори не е ранен!

Въпреки, че никой не знае дори приблизителния брой на жертвите е интересен факта от огромното разминаване в тези цифри. Според президента Рене Превал те са 75-85 хиляди, но според сенатор Юри Латортю, когото и ние цитираме, техният брой е може би над 500 хиляди, като редица световни медии определят броя на жертвите между 100 и 200 хиляди души, а според някои български медии те са 3 милиона!

"Тежкото земетресение в Суматра през 2004 г. може да е отслабило разлома Сан Андреас в САЩ, който се намира на повече от 8000 км разстояние, смятат калифорнийски сеизмолози, изследвали активността му през последните две десетилетия. Учените, публикували откритието си в сп. "Нейчър", установили, че слабите "повтарящи се" трусове значително се учестили след разрушителното земетресение с магнитуд от 9.3 по Рихтер, което предизвика цунами, отнело на свой ред живота на над 220 хил. души в единадесет държави."(01.10.2009) Бел.: Земетресението в Суматра също беше предизвикано от "тектонично оръжие".

"Сеизмолози от Калифорнийския университет в Бъркли откриха, че гравитацията на Слънцето и Луната може да отключи земни трусове дълбоко под разлома Сан Андреас, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на публикация в сп. "Нейчър", предаде БТА."(28.12.2009)

Контролираните земетресения с магнитут 6.5 в Северна Калифорния на 10-ти януари и това в Хаити на 12-ти януари имаха именно тази цел- да отслабят напрежението в разлома Сан Андреас. Но докато в Калифорния жертви нямаше, Хаити беше разрушен напълно!

И въпреки че 9000 миротворци от ООН се намират в Хаити, президента Рене Превал предаде на 16-ти януари в 1.30 часа международното летище в Порт о Пренс на американските военни.

http://www.youtube.com/watch?v=BR6O3kJTqaI&feature=player_embedded



Още за земетресението в Хаити

В най-мрачния доклад от руските въздушни сили (VKS), наблюдаващи американската програма HAARP се предупреждава, че американците се подготвят за друг тест с потенциално опустошително земетресение със сила, сравнима с тази, която разруши карибския остров Хаити.

Причината за този нов очакван американски тектоничен тест се дължи на катастрофалните "неуспехи" от предишните опити, които толкова дестабилизираха вътрешната магнитосфера на Земята , че повече земетресения са били отчетени в последните 30 дни, след това и в първите 90 дни на 2009 г. (включително над 600 само в потенциално катастрофалния вулканичния котел "Йелоустоун) и че е нанесъл повече човешки жертви, отколкото за предишните 5 години взети заедно.

Целите на американците за извършването на тези най-опасни тектонични опити е за използването им срещу Иран, когото американските военни желаят да унищожат с мощно земетресение, без да има пряка военна намеса.

Президентът на Венецуела Уго Чавес е единственият световен лидер, който призова САЩ да прекратят незабавно тестването на тези оръжия и обвини американците че си "играят на богове" за което можем да прочетем в "Русия днес":

eta2.gif"Чавес обвинява САЩ за причиняване на земетресението с магнитуд 7,0 в Хаити, като част от изпитването на" тектонично оръжие ", което може да доведе до екологично бедствие. Латиноамериканският лидер допълни, че САЩ трябва да" спрат да си играят на богове. "Чавес каза още, че това "тектонично оръжие" в крайна сметка ще бъде използвано срещу Иран.Чавес твърди, че тези оръжия могат да променят климата и да предизвикват земетресения и вулкани дистанционно чрез използването на електромагнитните вълни. "

На 28-ми април 1997 министъра на отбраната на САЩ Уилям Коен говори за опасностите на бъдещите войни като каза:

"Алвин Тоефлер беше писал по отношение на изследванията на някои учени, че се опитват да създадат различни видове патогени, които ще бъдат специфични , така че биха могли просто да елиминират етнически групи и раси, определени видове насекоми и определени култури.

Други учени са ангажирани дори в еко- тероризма, чрез който те могат да променят климата, да предизвикват дистанционно земетресения и вулкани чрез използването на електромагнитни вълни. "

Използването от американците сега на това ново геофизично оръжие HAARP накара Русия да предупреди , че то може да доведе до глобална катастрофа и както можем да прочетем:

"Много специалисти и учени вярват, че непредвидимите природни бедствия и няколкото катастрофи, причинени от човека, които сполетяха Европа и Азия през лятото на 2002 година може да имат определени причини.

На първо място това е възможността за използване тестове с тайно геофизично оръжие. Тези тестове са били или секретни или неоторизирани.

Държавната Дума на Руската федерация обсъжда почти една година глобалната заплаха от програмата HAARP. Руският парламент предложи глобална забрана на тестове HAARP.

През септември 2002 година Държавната Дума на Русия провежда гласуване. Сто осемдесет и осем депутати гласуваха "за" обръщение към президента Владимир Путин, докато за обръщение към ООН гласуваха 220.

Това показва, че руските парламентаристи бяха доста загрижени за развитието и възможното използване на геофизичните оръжия. "

Нека си спомним и за "тайнствената" спирална светлина в небето на Норвегия само ден преди президента Обама да получи нобеловата си награда за мир. Тогава световните средства за информация обвиниха Русия за опитите й с балестичните ракети Булава, но никой не каза , че в базата на HAARP в Рамфьордмоен Норвегия разполага с MF радар с мощност 2,43 MHz.Последствията на този опит обаче, с който "господарите" поздравиха Обама доведе до дупка в йоносферата, довела до арктически студове в Норвегия с температури над минус 40 градуса, снежни виелици в Лондон и цяла Великобритания, невиждани бури в Германия и рязка промяна на климата в цяла Европа.

Може би е редно да припомним и последиците от м.ноември м.г. , когато пускането на големия адронов ускорител в Швейцария (LHC) промени магнитното поле на земята и чрез излъчената от него времева вълна към Боливийските Анди остави половин Южна Америка без ток, а самолета Iberworld Airbus A330-300 на компанията Air Comet, който се готвел за снижаване към Санта Круз- Боливия се намерил ‘мистериозно’ в небето на Санта Круз- Испания на разстояние 8,900 км. от предполагаемото място. (Всички пътници и екипажа на полет A7-301 са били в безопасност и след 17 часа престой в Испания са се върнали обратно към Боливия, където са кацнали безпроблемно.)

След това тайнствено събитие учените от CERN са спрели ускорителя LHC обвинявайки за проваления си опит птица, която била изпуснала парченце хляб върху външното оборудване, след което директора на изследванията и научните резултати Серджо Бертолучи предупреди, че титаничната LHC машина може да създаде или да открие невъобразими до сега научни феномени, или “непознати знания” като “други измерения”.

Не бива да забравяме и земетресението в Съчуан от 12-ти май 2008г., което стана само три месеца преди олимпиадата в Пекин и отне живота на над 90000 души. Внезапното посещение тогава на премиера Путин във Франция беше вследствие изявлението на китайския президент Ю за предупреждение към ЕС да не се забъркват със САЩ, защото ще има съответни мерки срещу САЩ заради земетресението. Точните думи на китайския президент към САЩ били: "Спрете или ще ви погребем !"

И заканата му не била безпочвена. В ядрения полигон на езерото Лоп Нор Китай притежава най-мощната система в света за влияние върху йоносферата с колосалните 4 гигавата мощност енергия.

Също така трябва да се отбележи, че докато в предишния доклад на Северния флот е заявено, че длъжностните лица не вярват САЩ да са имали за цел пълното унищожение на Хаити с тектоничния опит, нова информация показва че американците са били подготвени за него:"Това беше сценарий. Сценария за хуманитарната помощ за земетресението в Хаити е бил създаден в седалището на Южното командване на САЩ (SOUTHCOM) в Маями един ден преди земетресението. Помощите за Хаити бяха предназначени за преодоляване последиците от ураганите, но на 11-ти януари бяха задържани!"

Други Западни доклади посочват, че британската военноморска флотилия е изтеглена от водите около Хаити само няколко дни преди земетресението, като това е първото подобно действие на британските военноморски сили в Карибските о-ви от 1700 г. насам.

В допълнение към този опит на новото американско тектонично оръжие е предупреждението към населението от цялото западно американско крайбрежие, че са в опастност от силен земен трус, което ни навежда на мисълта да очакваме ново катастрофално събитие в рамките на близките дни.

http://www.youtube.com/watch?v=BR6O3kJTqaI&feature=player_embedded



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 8:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Йоносферно оръжие и HAARP

Йоносфера - това е горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми.

Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици, слънчев вятър, "духащ" по посока на линиите на земното магнитно поле, предизвикващи северните сияния в полярните ширини на планетата.

За какво става въпрос:



ХААРП (HAARP) е програма за високочестотни активни аврорални изследвания.

Опити за влияние върху състоянието на йоносферата с помощта на апаратура, монтирана в ракети и изкуствени спътници, са правени и преди, но темата придоби широк обществен резонанс едва в средата на 90-те, когато САЩ започват реализация на програма за високочестотни активни аврорални изследвания - HAARP (harp - арфа (англ.)).

Колкото и да е странно, основата на ХААРП е заложена от руско-френския експеримент "Аракс", проведен още в началото на 80-те. Тогава от френски спътник, прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от селището Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура.

Следва да отбележа, че ръководителят на съветската част от "Аракс", професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г.

Изобщо казано, съществуват два принципни начина за въздействие върху йоносферата - разпръсване в нея на химически реагенти и "напомпване" на избрания участък с помощта на фокусирани радиовълни, възбуждащи атомите. По този начин може да се въздейства на авроралните потоци заредени частици в района на Северния полюс (тези частици по-късно се придвижват по магнитните силови линии на Земята на огромни разстояния), или да се създават локализирани високойонизирани участъци на йоносферата - плазмоиди (с размери най-често от около няколко десетки километра).



Плазмоиди

По принцип плазмоидите не са нещо екзотично. Ежедневно в атмосферата се регистрират няколко такива естествени образувания, породени от слънчевия вятър, които бързо изчезват. Но изкуствените плазмоиди имат следната особеност: докато не се прекрати "напомпването", те са стабилни и притежават специфични, зададени отвън характеристики.

Например, изкуствените плазмоиди може да се използват за подобряване на радиовръзките, тъй като при определени параметри на възбуждащото излъчване те се превръщат в гигантски огледала, отразяващи радиовълните. Но това е само едната страна на въпроса. Ако променим параметрите на напомпването, то получаваме гигантски "заглушител", a ако накараме възбудените атоми синхронно да излъчат енергия, получаваме множество атомни лазери, поразяващи електронните системи на потенциалния противник.

Между другото, въпреки че плазмоидите визуално не се наблюдават, те ясно се прихващат от радарите. Случвало се е към района на опитите да се насочват изтребители. Долитат, а небето е чисто. Как да не си помислиш за НЛО...

Но да се върнем към ХААРП. Най-често, когато става въпрос за този проект, споменават грандиозния комплекс за йоносферни изследвания, изграден на територията на военния полигон Хакон (Аляска).

Комплексът наистина е потресаващ. Върху 60 квадратни километра е разгърната гигантска фазирана антенна решетка, фактически - мрежа от триста и шестдесет антени, които заедно съставят исполински свръхвисокочестотен излъчвател. Те излъчват радиовълни в диапазона 2,8-10 мегахерца, с обща мощност 1,7 млрд вата (по други източници - 10 гигавата), което надхвърля нивото на слънчевото излъчване в този честотен диапазон с 5-6 порядъка.

В ХААРП се включват не само антените, но и радар с некохерентно излъчване и антена с диаметър 20 метра, лазерни локатори, магнитометри, мощни компютри за обработка на сигналите и за управление на антенното поле. Комплексът се захранва от собствена електростанция и шест допълнителни дизелови генератора. За развитието на комплекса и за изследванията отговаря "Лабораторията Филипс", намираща се в базата на ВВС на САЩ в Къртленд, щат Ню Мексико. На нея са подчинени лаборатории по астрофизика, геофизика и лаборатории към Центъра за космически технологии на ВВС.

Но това не е всичко. Под егидата на проекта ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия), а е предвидена още една в Гренландия.

Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен с цел изучаване природата на йоносферата и развитие на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се използването на ХААРП за откриване на подводници и за подземна томография. В същото време много изследователи твърдят, че истинската задача на комплекса е въздействие върху глобалните и локални природни процеси в границите на противниците на САЩ.



На сегашен етап, използвайки оборудването ХААРП, може да се създават плазмоиди и целенасочено да се преместват в почти всяка една точка от Северното полукълбо. За Русия това значи практически пълно покритие от запад на изток - от Калининград до Камчатка, и от север на юг - приблизително до 45 паралел. Ако американците изградят комплекс ХААРП и в Южното полукълбо, то ще могат да покрият и всички страни, разположени на юг от екватора.

На 22 януари 1999 г. американците провеждат експеримент по иницииране на колебателни процеси в йоносферата, целящ засичане на бойни глави на балистични ракети. Посредством управляема експлозия на височина 270 км над тихоокеанското крайбрежие на Аляска е инициирано мощно плазмено изригване в близост до северния магнитен полюс на Земята. Между другото, генераторът за този експеримент е продаден на американците от Института по динамика на геосферата на Руската Академия на науките. Беше доказано, че параметрите на инициираното излъчване могат значително да се различават от параметрите на напомпването.

Така, че не е изключена възможността да се използва ХААРП като психотронно или климатично оръжие. Към сегашния момент съществуват методи, изкуствено предизвикващи свличане на ледник. За целта е достатъчно да го облъчим с инфрачервено излъчване, за което леда е прозрачен, но се поглъща от скалната основа. При тези условия се формира воден слой с нисък коефициент на триене, по който ледникът се срива към долината. Вероятно военните аспекти на прилагането на ХААРП са главна причина всички резултати от изследванията да са засекретени от 1997 г. насам.

Комплексът ХААРП работи, макар засега с непълно натоварване. Непрекъснато се формират изкуствени плазмоиди.

Йоносфера - това е горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми. Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици, слънчев вятър, "духащ" по посока на линиите на земното магнитно поле, предизвикващи северните сияния в полярните ширини на планетата. За какво става въпрос: ХААРП (HAARP) е програма за високочестотни активни аврорални изследвания. Опити за влияние върху състоянието на йоносферата с помощта на апаратура, монтирана в ракети и изкуствени спътници, са правени и преди, но темата придоби широк обществен резонанс едва в средата на 90-те, когато САЩ започват реализация на програма за високочестотни активни аврорални изследвания - HAARP (harp - арфа (англ.).



Колкото и да е странно, основата на ХААРП е заложена от руско-френския експеримент "Аракс", проведен още в началото на 80-те. Тогава от френски спътник, прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от селището Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура. Следва да отбележа, че ръководителят на съветската част от "Аракс", професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г.

Изобщо казано, съществуват два принципни начина за въздействие върху йоносферата - разпръсване в нея на химически реагенти и "напомпване" на избрания участък с помощта на фокусирани радиовълни, възбуждащи атомите. По този начин може да се въздейства на авроралните потоци заредени частици в района на Северния полюс (тези частици по-късно се придвижват по магнитните силови линии на Земята на огромни разстояния), или да се създават локализирани високойонизирани участъци на йоносферата - плазмоиди (с размери най-често от около няколко десетки километра).

По принцип плазмоидите не са нещо екзотично. Ежедневно в атмосферата се регистрират няколко такива естествени образувания, породени от слънчевия вятър, които бързо изчезват. Но изкуствените плазмоиди имат следната особеност: докато не се прекрати "напомпването", те са стабилни и притежават специфични, зададени отвън характеристики. Например, изкуствените плазмоиди може да се използват за подобряване на радиовръзките, тъй като при определени параметри на възбуждащото излъчване те се превръщат в гигантски огледала, отразяващи радиовълните.

Но това е само едната страна на въпроса. Ако променим параметрите на напомпването, то получаваме гигантски "заглушител", a ако накараме възбудените атоми синхронно да излъчат енергия, получаваме множество атомни лазери, поразяващи електронните системи на потенциалния противник. Между другото, въпреки че плазмоидите визуално не се наблюдават, те ясно се прихващат от радарите. Случвало се е към района на опитите да се насочват изтребители. Долитат, а небето е чисто. Как да не си помислиш за НЛО... Но да се върнем към ХААРП.

Най-често, когато става въпрос за този проект, споменават грандиозния комплекс за йоносферни изследвания, изграден на територията на военния полигон Хакон (Аляска). Комплексът наистина е потресаващ. Върху 60 квадратни километра е разгърната гигантска фазирана антенна решетка, фактически - мрежа от триста и шестдесет антени, които заедно съставят исполински свръхвисокочестотен излъчвател. Те излъчват радиовълни в диапазона 2,8-10 мегахерца, с обща мощност 1,7 млрд вата (по други източници - 10 гигавата), което надхвърля нивото на слънчевото излъчване в този честотен диапазон с 5-6 порядъка.

В ХААРП се включват не само антените, но и радар с некохерентно излъчване и антена с диаметър 20 метра, лазерни локатори, магнитометри, мощни компютри за обработка на сигналите и за управление на антенното поле. Комплексът се захранва от собствена електростанция и шест допълнителни дизелови генератора. За развитието на комплекса и за изследванията отговаря "Лабораторията Филипс", намираща се в базата на ВВС на САЩ в Къртленд, щат Ню Мексико. На нея са подчинени лаборатории по астрофизика, геофизика и лаборатории към Центъра за космически технологии на ВВС. Но това не е всичко. Под егидата на проекта ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия), а е предвидена още една в Гренландия.

Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен с цел изучаване природата на йоносферата и развитие на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се използването на ХААРП за откриване на подводници и за подземна томография. В същото време много изследователи твърдят, че истинската задача на комплекса е въздействие върху глобалните и локални природни процеси в границите на противниците на САЩ.

На сегашен етап, използвайки оборудването ХААРП, може да се създават плазмоиди и целенасочено да се преместват в почти всяка една точка от Северното полукълбо. За Русия това значи практически пълно покритие от запад на изток - от Калининград до Камчатка, и от север на юг - приблизително до 45 паралел. Ако американците изградят комплекс ХААРП и в Южното полукълбо, то ще могат да покрият и всички страни, разположени на юг от екватора. На 22 януари 1999 г. американците провеждат експеримент по иницииране на колебателни процеси в йоносферата, целящ засичане на бойни глави на балистични ракети.

Посредством управляема експлозия на височина 270 км над тихоокеанското крайбрежие на Аляска е инициирано мощно плазмено изригване в близост до северния магнитен полюс на Земята. Между другото, генераторът за този експеримент е продаден на американците от Института по динамика на геосферата на Руската Академия на науките. Беше доказано, че параметрите на инициираното излъчване могат значително да се различават от параметрите на напомпването. Така че не е изключена възможността да се използва ХААРП като психотронно или климатично оръжие.

Към сегашния момент съществуват методи, изкуствено предизвикващи свличане на ледник. За целта е достатъчно да го облъчим с инфрачервено излъчване, за което леда е прозрачен, но се поглъща от скалната основа. При тези условия се формира воден слой с нисък коефициент на триене, по който ледникът се срива към долината. Вероятно военните аспекти на прилагането на ХААРП са главна причина всички резултати от изследванията да са засекретени от 1997 г. насам. Комплексът ХААРП работи, макар засега с непълно натоварване. Непрекъснато се формират изкуствени плазмоиди.


====================
Източник: snaiper-bg.ne

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Йоносферно оръжие и HAARP - 2 част

Напоследък все по-полулярно (в лошият смисъл на думата) става явлението chemtrails, което буквално се превежда като “химически следи”, но според мен не е много благозвучно, затова нека го наричаме “следите в нвбето”.



Малко предистория и цел - Още през 1990 година НАТО официално и детайлно обяснява как всеки високолетящ самолет може да промени атмосферата чрез разпръскването на полимери, които абсорбират електромагнитната радиация. Американският патент номер 6315213 описва точно как кръстосано разпръстнати воднисти полимери се разпиляват и се превръщат в бурен дъжд. Преди 40 години, още във виетнамската война, американците използват химически агент наричан “Olive Oil”, по време на операцията “Popeye”, който предизвикал силни бури и дъждове.

По време на войната в Сърбия очевидци разказват как черни облаци буквално се материализирали от синьото небе и само след минути започвала буря с невиждани гръмотевици и градушка, колкото кокоше яйце. НАТО не крие плановете си за "Климатичните оръжия", като най-безсрамно заявява, че до 2025 година, ще командват климата, образуването и разпространението на бури, формирането на облаци, мъгли, подбуждане на наводнения, подбуждане на земетресения и други тектонични отклонения, изкуствено създаване на каквото си пожелаят време и климат.

С две думи - контрол на земният живот чрез регулиране на слънчевата светлина и намаляване на атмосферната видимост, което води до промяна на климата. Озоновата дупка, както и глобалното затопляне, са също тяхно дело. Това е така да се каже екологичен тероризъм. Извършен от Илюминати.

Изсипването на тонове специални вещества от самолети, модифицира атмосферата, като я превръща в силно заредена електрическо-проводима плазма употребима (полезна) за военни проекти. Въздухът които дишаме е препълнен с азбесто-синтетични фибри и токсични материали, бариеви соли, алуминий, и според някои слухове радиоактивен торий. Тези материали играят ролята на елекролити за повишаването на електропроводимостта на военните радари и радио вълните.

Отровни от части, с доказано наличие на арсеник и с доказано подтискане на имунната система. Атмосфернят барий отслабва мускулатурата, включително и тази на сърцето. Погълнатият алуминий отива директно в мозъка и специалистите-медици потвърждават, че той окислява мозъчната тъкан, което води до алцхаймеровите нервни заплитания. Радиоактивният торий е познат като причинител на левкимия и други видове рак. Само малък процент от военните атмосферни проекти и модификации са видими и очебийни. Това, което не виждаме е също еднакво опасно.

Йоносферата, Земята и нейните обитатели продължително се бомбардират с високочестотни микровълни. Те са използвани за манипулиране на атмосферата, метеорологични изменения, събиране на информация както и производство на тектонични оръжия (изкуствено създаване на земетресения). Независимият изследовател на Chemtrails (Химичните следи в небето) Clifford Carnicom потвърждава, че ние непрекъснато и всекидневно сме облъчвани и с ужасяващо ниски електро-магнитни честоти пулсиращи с разновидности около 4 херца – честоти, които дълбоко увреждат човешката биология и менталното функциониране.

Съществуват добре документирани биологически компоненти за непрекъснато нарастване на атмосферното (следи се атмосферата на всяка нация и регион) скрито "ваксиниране" на вируси и зарази в тези райони, със специално създадени системи. Заразяване с вируси, бактерии, гъбички, микроплазма, изсушени кръвни клетки и екзотични "маркери" които предизвикват съответни реакции в човешкият, животинският и растителният организми. Също изкуствено предизвикване на алергии чрез генно-модифицирани гъбични форми, които мутирайки, често могат и да се превърнат в опасни и смъртоносни вируси.



Какво представляват и каква е скритата им цел? - следите могат да се появяват навсякъде – над цяла Европа, САЩ, Канада, дори над Тихият океан. Искам да ви уверя, че те не са измислица, нито пък плод на украсени наблюдения. Снимковият и видео материал (който е твърде голям, за да бъде прикачен, но който има желание, ще му бъде пратен на пощата. Представлява заснето минаване на самолет, който пуска химически следи, които после се превръщат в облаци, на забързан кадър, защото процесът е дълъг...) ще ви докажат това. И така - как действат и защо се правят химичните следи от самолеите.

Когато елитът иска да предизвика буря, заметресние, наводнение или рязки климатични промени (всички тях ги наблюдаваме вече доста начесто Sad), те пускат HAARP (на схемата долу, можете да видите точният метод, по който това се извършва). Пускат и самолет, който да разпръсне тези субстанции във въздуха. Те действат като един вид “огледало”, които по-точно насочват влиянието на HAARP в точното място. Всичко е ставало досега и без тези химични “огледала”, но доколкото разбирам, методът е сравнително нов (появява се през 1999 година ако си спомням правилно) и повишава процента на ефективност на HAARP, а оттам и на желаният краен резултат.

Първоначално хората били силно смутени от ставащото. Те наблюдавали самолетите, които минават и следите оставяни от тях. Изглеждали като нормален пушек оставян от самолетното гориво. След малко обаче, вместо да се разсеят, те ставали все по-големи и по-големи. Превръщали се в облак, а по-късно направо (да го кажем) в пелена, която покрива небето. Долу можете да видите сателитна снимка на пелена образувана от самолет над Германия. Става въпрос за нещо много сериозно по мащаб. Нещо, което не може да бъде пренебрегнато. Има и други видове chemetrails.

Има такива, които са като мрежа (в буквалния смисъл на думата - виж картинките по-долу). Ако не наблюдаваме явлението от самото начало, спокойно бихме могли да кажем, че това, което виждаме, е обикновен облак. За жалост това не е нищо друго, освен поредният смъртоносен пъклен план на елита. Може да се използва и с цел mind control. По местата, над които е наблюдавано явлението се наблюдава еуфория, необичайна радост и задовленост. Т.е – хората не изглеждат много “мислещи”, а по-скоро реагиращи на нещо. На някакво вмешателство. Всичко е с цел по-лесен контрол. В същото време може да се случва нещо важно в общочовешки смисъл и точно по този начин то се прикрива. Хората просто не обръщат внимание, защото са щастливи и просто “не са тук”...

Доста често chemetrails, се използват и без HAARP. Когато “играят” самостоятелно те имат друга функция. Да разпространяват зарази, болести, епидемии и да отслабват енергийният баланс на човека. Това осигурява няколко “плюса” на елита. Първо - хората стават по-нещастни. Страх ги е. Знаем кои форми на живот се хранят с тези енергии. Второ – хората се разболяват. На енергийно и физическо ниво. Оттам печелят фармацевтични компании. Знам, че няма нужда да споменавам кой притежава фармацевтиката и че тя е най-печелившата “законна” индустрия.

Така, чрез тези химични следи в небето и HAARP, методите на mind control-а се увеличават с още един. Ставаме свидетели на все по-зловещи планове за контрол над човечеството по най-мерзки начини, извършено от хора без всякакъв морал и вяра в доброто. Единственото, което остава е да се борим. По правилният начин...


====================
Източник: xnetbg.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 8:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Операция "Цунами-Суматра"
Дали имаше подводен ядрен взрив?!

На 26 декември 2004 г. половината свят беше залят от огромната вълна на безпрецедентна трагедия - гигантските унищожителни цунами, предизвикани от подводно земетресение със сила 9 степен по скалата на Рихтер, с епицентър на около 160 км от северната част на остров Суматра (Индонезия).




Според сеизмолозите, земетресението беше на стиковката на Австралийската тектонична плоча и Индийската тектонична плоча. То удари Индонезия в 6,58 ч. сутринта, а вълните цунами пристигнаха два и половина часа по-късно без никакво предупреждение като веднага се появи и хипотезата, че може да са били предизвикани не от земетресението, а от някаква друга причина.

Земетресението измести целия остров Суматра с 50 метра в югозападна посока и наруши въртенето на Земята. Това бяха първите цунами в Индийския океан след 1883 г.

Два дни по-рано, на 24 декември, на 500 мили югозападно от Тасмания, близо до Нова Зеландия, имаше земетресение с 8,1 степен по Рихтер. Последвалият трус беше от 6,1 по Рихтер малко по-късно същият ден, но тогава не бяха регистрирани никакви цунами.

Официалната версия за земетресението до Суматра на 26 декември беше, че се дължи на освобождаване на напрежението между Индийската и Бирманска тектонични плочи, като масивът между Индия и Австралия се е счупил на две.

Предположи се, че земетресението от 26 декември е било задвижено от първото - от 24 декември, което не направи цунами.

Още по-рано на 25 март 1998 г. друго голямо земетресение, южно от Австралия и Нова Зеландия, също не генерира никакви цунами. Никой не се учуди, тъй като специалистите знаят, че земетресенията рядко правят цунами, които обикновено се раждат от големи подводни свличания или подводни ядрени експлозии.

Така например подводен френски ядрен опит през 1979 г. причини свличания под водата до Муруроа. Бомбата беше взривена след като заседна в шахтата. Ядреният взрив задвижи най-малко един милион кубически метра корали и скали и направи кратер от 140 метра, който предизвика цунами, преминала през архипелага Туамоту. Най-напред французите мълчаха, но след това си признаха.

Връщаме се към тези години, за да обясним, че вълните цунами в Индийския океан са много редки. Всъщност катастрофата от 26 декември, отнела живота поне на 500 000 души, беше първата мултиокеанска цунами след изригването на вулкана Кракатау през XIX век.

В Тихия океан разположените 50 сеизмометри, така наречени цунамометри, засичат появата на цунами и до 15 минути предупреждават 26-те участващи в програмата страни. Това обаче не се случи със Суматра, въпреки че нямаше начин цунами да не бъде засечена от работещите в района сеизмични и други контролни централи в морето, сушата и в Космоса. Още по-странно беше, че от момента на земетресението до момента, в който цунами удари Индия, бяха изминали цели ... 4 часа.

Официалната версия за безпрецедентната унищожителна катастрофа от 26 декември не ни интересува. Не ни интересува, защото е една огромна лъжа, за да прикрие трагедия, по-голяма от Хирошима и Нагазаки, и престъпление без прецедент в историята на човечеството.

Отиваме по-нататък. Предполагаме, че земетресението беше предизвикано изкуствено и неговите инициатори бяха същите, които извършиха терористичните акции на 11 септември, които отдавна работят над така нареченото скаларно оръжие, т.е. системата HAARP, за която писахме неведнъж, и че земетресението беше геополитическа операция на САЩ с перспектива до 50 години, с цел да дефинира целият XXI век.

Интересно е, че един месец преди земетресението - на 28 ноември 2004 г. на брега на Тасмания (остров до южния бряг на Австралия) изплуваха 169 кита и делфина, които се самоубиха. Причината за масовото самоубийство на китовете не е ясна, но след това се разбра, че в района е било извършено "звуково бомбардиране" на океанското дъно в търсене на нефт и газ. Импулсите, освобождавани от въздушните оръдия, създават нискочестотни звукови вълни, които са достатъчно силни, за да проникнат до 40 километра под океанското дъно. Равнището на звуковите вълни обикновено е над 200 децибела, като според достоверни източници изстрелите са на няколко секунди под повърхността на водата, 24 часа на денонощие.

Що се отнася до електромагнитното оръжие HAARP, още преди години цитирахме тогавашния министър на отбраната на САЩ Уилям Коен, който през април 1997 г. заяви: "Другите са ангажирани даже в екотероризъм, с който могат да променят климата, за да предизвикват земетресения или изригвания на вулкани от разстояние, с използването на електромагнитни вълни." Обърнете внимание. Коен каза това през 1997 г., много преди да бяха измислени терористите Осама и Заркауи. Откъде можеше да знае по онова време, че ядреното оръжие може да генерира онова, което се нарича електромагнитни вълни? Само от едно място - от Пентагона, провеждащ такива експерименти.

Не ви ли прави впечатление и моментът на земетресението в глобален мащаб - САЩ губят войната в Ирак и Афганистан, доларът върви надолу, Буш е в безизходица, банкерите от Уол стрийт трескаво търсят друг начин да продължат марша си към контрола над света. И изведнъж избухна океанското дъно до Суматра, с цунами, която измина целия път през Индийския океан до Африка.

Заради това единственият въпрос, който ще задаваме не е дали цунамито беше природно бедствие, а как беше предизвикана тази катастрофа. Ако беше бедствие, то е достатъчно ужасяващо, за да остане в историята на човечеството. Ако е престъпление, то е най-голямото в същата история.

След анализа на стотици източници и информации ще се опитаме да изградим една различна от официалната теза.

Ще започнем от началото, от района в непосредствената близост до истинския епицентър на цунамито, тъй като се оказа, че той е различен от онова, което беше подадено от основни информационни западни източници.

И така, първата информация от Индонезийския геофизически институт в Джакарта на 26 декември преди обед беше, че земетресение със сила 6,4 по Рихтер е ударило северния край на индонезийския остров Суматра. Същият институт отбеляза, че епицентърът на земетресението е на 155 мили южно-югозападно от провинцията Аче (Aceh). Това място обаче се намира на около 250 мили южно от позицията, която по-късно си избраха американските геофизици, които изместиха епицентъра на северозапад от Аче, като в началото съобщиха, че силата на земетресението е била 8 по Рихтер. Но, досещайки се, че тази сила не може да оправдае последвалите цунами, започнаха да вдигат нагоре - най-напред 8,5 по Рихтер, след това 8,9 и накрая 9. Повече не можеха.

По този начин американските сеизмолози направиха ново епохално откритие и измислиха нов "еластичен" пик на сеизмичната вълна само за това събитие, доста по-висок от измереното от специалистите в Джакарта, които все пак бяха много по-близо до епицентъра. В сеизмологията няма такова нещо като подвижен "еластичен" пик. Има само един и той е онзи, който се отчита в момента на земетръса, освен ако след това някой не е заинтересован да съчини друга история.

И в случая имаше само един епицентър, който беше точно регистриран от сеизмолозите на Индонезия и Индия, със само една сила.

Те обаче откриха и други изненадващи неща. На техните сеизмични карти на 26 декември липсваше така нареченият земетръсен "преамбюл", т.е. постепенно натрупващите се и нарастващи вълни, които предхождат земетресенията. Липсваха и типичните следземетръсни вълни, които съпътстват земетресенията или са предизвикани от "стоящите вълни" на Тесла. Американците предупредиха, че ще има последващи вълни, но те не настъпиха.

За да се обяснят по-просто нещата ще посочим, че земетресенията винаги са предизвиквани от електромагнитна честота в обхвата 0,5 до 12 херца, но това не е внезапен процес, тъй като резонантната честота трябва да е много точна. Ето защо с наближаването на истинския резонанс, Земята започва да трепери, като опънато въже и изпраща предупреждение към сеизмолозите във формата на нарастващи вълни. Тогава става дума за подземно или подводно земетресение. Но единствените сеизмични сигнали, които индонезийските и индийски учени получиха, приличаха много на онези, които бяха генерирани преди много години от огромните подземни ядрени експлозии в пустинята Невада и от френските - до Муруроа.



Доста изненадващо в онези мигове правителството на Индия направи ясен намек, че не става дума за "нормално земетресение". На 27 декември Делхи отказа да се присъедини към планирания от Джордж Буш "Клуб на четирите", който би трябвало да изтегли Индия от очертаващия се геополитически съюз с Русия, Китай и Бразилия. На 28 декември индийското правителство предупреди американците да останат извън индийски териториални води, а на 29 декември индийският печат вече открито оспорваше "естествения характер" на земетресението. "Дали това не беше ужасен експеримент на една държава, която искаше да покаже на целия регион какъв ад може да създаде", питаха някои вестници и призоваха индийския флот да направи собствено разследване.

Индия беше много важна цел. Вероятно ставаше дума и за военновъздушната база на остров Кар Никобар, който пази предната линия на индийското въздушно пространство в Бенгалския залив. Базата се модернизира и трябваше да приема 25 нови руски изтребители Су-30, въоръжени с уникалните антикорабни хиперзвукови ракети Москит и Оникс.

Новите Су трябваше да пристигнат в базата в Никобар на 14 декември, но се получи забавяне. Базата беше унищожена от цунами, преминала над острова и ако самолетите бяха там, те щяха да имат същата участ.

Но това е нищо в сравнение с друга несъстояла се катастрофа в южната индийска провинция Тамил Таду, където се намира атомен реактор. Още 0,2 по скалата на Рихтер и светът щеше да има нов Чернобил, а Индия - огромна катастрофа. Имаше обаче невероятен късмет, че вълните повредиха само входовете за охлаждащата вода, които не играят важна роля в ядрения процес.

Но преди да се върнем на тезата, че до Суматра беше извършена термоядрена експлозия да се опитаме да проследим други съпътстващи процеси.

Сутринта на 27 декември вестниците в Австралия съобщаваха, че най-пострадалата нация в района е Шри Ланка - остров южно от Индия. Същата сутрин премиерът на Австралия Джон Хауард, който е един от най-преданите съюзници на Джордж Буш, нареди да се подготвят два "Херкулеса" за Малайзия и насочи други два към Дарвин в северната част на Австралия. На пръв поглед той би трябвало да изпрати всичките самолети с помощи директно за Шри Ланка, за която австралийските медии бяха съобщили, че най-много се нуждае. Но Хауард спря всичките самолети и нареди да излетят за Медан - в източна Суматра. По този начин четири военни австралийски "Херкулеса", натоварени с войници и оръжие, извършиха военна инвазия южно от най-унищожената провинция Аче, където около 90 на сто от населението беше избито от цунамито. Обърнете внимание. В момента, в който четирите "Херкулеса" кацаха в Медан, австралийците не знаеха, че Суматра е пострадала най-лошо от земетресението. Само Хауард знаеше. Откъде? От неговите приятели във Вашингтон. Вече никой не споменаваше пострадалата Шри Ланка. По-важно беше да се постави началото на изграждането на голяма американско-австралийска база за бъдещите огромни възстановителни контракти в Азия, които трябва да компенсират загубите на САЩ в Ирак и Афганистан чрез стотиците хиляди жертви в Азия. Австралийците бяха само авангардът. След това започнаха да пристигат и американците.

И тук отново ставаха много странни неща. Малко хора знаеха, че американските военни части в района от една година тренираха "хуманитарни мисии", въпреки че тяхната основна задача са военните операции. Още по-странно на върха на коледните празници в Хонг Конг и Гуам американците се оказаха напълно готови за броени минути да изпратят към района на бедствието две бойни групи. Как така около 10 000 американски войници бяха строени и готови да отплуват само за 6 часа?

И така, от Хонг Конг потегли първата бойна група, състояща се от атомния самолетоносач "Абрахам Линкълн" и ескортиращите го съдове. От базата в Гуам пък потегли голяма амфибия Bonhomme Richard, която е водещият съд на така наречената "Експедиционна ударна група 5", като в групата влизаха още няколко амфибии, крайцери и фрегати за самонасочващи се ракети. За подводната част на операцията се грижеше атомната подводница Pasadena. Само тази "Група 5" носеше ядрени оръжия, които са достатъчни за унищожението на половината свят.

Нещо наистина не беше така. В случая ставаше дума за хуманитарна, а не за военна мисия. За първата американските войници тренираха от 12 месеца. По какъв начин те започнаха да тренират хуманитарна мисия цели 12 месеца преди да се случи трагедията? Чак такова ясновидство на Ръмсфелд? И още нещо. Индия, която беше засегната от земетресението успя да превърне своя военен кораб Nirupak в плаваща болница с 50 легла само за 72 часа. Американският флот, който има плаващи корабни болници с 1000 легла, не изпрати в района на трагедията нито един от тях.

Вместо това, споменатите две бойни групи на американския флот навлязоха в Индийския океан. Атомният самолетоносач "Абрахам Линкълн" имаше на борда си не 500, както обикновено, а 2000 морски пехотинци в пълно бойно снаряжение. За какво бяха те в напълно унищожения и изоставен град Банда Аче в Суматра? Но докато двете групи се движеха в Индийския океан в различни посоки стана нещо още по-странно. Ударната "Група 5", която трябваше да помага на пострадалите в Шри Ланка, отдели амфибията Duluth, която се насочи към първата група. По този начин самолетоносачът "Линкълн" беше използван за осъществяването на десант и за подсигуряването поне на 3500 тежко въоръжени американски морски пехотинци, които реално окупираха провинцията Аче.

Но защо именно нея? Погледнете картата. В северната част на провинцията източно от унищожения град Банда Аче се намират големите находища от земен газ, разработвани от Mobil Exxon.

Именно там пристигна "Абрахам Линкълн" само четири дни след земетресението и стовари 3500 войници

Но ако е бил извършен подводен ядрен взрив, за да бъде предизвикана цунами, как е било направено това? Без да навлизаме в подробности може да предположим, че сеизмичната картина, самата катастрофа и нейните последици потвърждават именно тази версия.

И отново стигаме до въпроса "кой печели". Кой е достатъчно умопобъркан за да унищожи 500 000 души? Същият, който беше достатъчно луд, за да взриви Световния търговски център в Ню Йорк и да започне войната срещу Ирак и Афганистан. Досещате ли се?

Ще ви помогнем. В случая нито една друга ядрена сила - Русия или Китай, не печели абсолютно нищо от земетресението и от това масово престъпление без прецедент в историята на човечеството.

Третата ядрена сила без никакъв проблем може да взриви относително малък ядрен заряд в океанския ров до Суматра, на дълбочина 6000 метра, където налагането е огромно като изхвърлената водна маса можеше да предизвика цунами, преминала през целия Индийски океан. Бомба, а не земетресение. Теоретично взривът би могъл да бъде и американската 9-мегатонова термоядрена бомба W-53, която тежи по-малко от пет тона и може да бъде докарана даже от малък рибарски кораб. Кой ще забележи такова нещо?

Заради това не се появиха и съпътстващите земетресенията затихващи вълни, въпреки че американците ги предвещаваха.

От техническа гледна точка, осъществяването на подводен ядрен взрив, който да предизвика цунами, насочен към определена цел, не е сложно. Такива морски взривове бяха разработвани още преди 30 години от САЩ и СССР, като целта им беше унищожението на крайбрежни райони именно с тази термоядрена технология. Огромните вълни от дълбоководния подводен взрив са сравнително чисто оръжие, което дава възможност на атакуващия да заеме засегнатите райони - суша, градове и промишленост, незабавно и без ядрено замърсяване.

Не е важно как се е наричала операцията. Условно я нарекохме "Операция цунами Суматра". Важна е и нейната дългосрочност - Индия, Шри Ланка и Индонезия, в които живеят почти 2 милиарда души, ще се нуждаят от огромни възстановителни инвестиции, в които ще участва целият свят. Кой ще ги координира и използва? Онези, които вече започнаха да изграждат на място и по света инфраструктурата - американците, сменящи имиджа си от агресор в Ирак и Афганистан на хуманитарния помощник в Азия, още повече, че ООН няма тези възможности.

Заради това беше преместен и епицентърът на земетресението от 26 декември, като първото - от 24 декември, беше използвано за задвижването на цялата операция два дни по-късно. Заради това нарастваше и силата на труса - от 6,4 до 9 по Рихтер.

И защо именно сега, когато американската икономика затъва и се нуждае от нови импулси, които не дойдоха от войната в Ирак?

Дали всичко това е възможно? Ще ви припомним само сентенцията: "Когато елиминирате всичко, което е невъзможно, онова, което остане, колкото и да е невероятно, е именно истината."


==============================
Източник: strogosekretno.com
Автор: Красимир Иванджийски

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Май 04, 2011 9:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тайните на проекта HAARP

В ранния следобед на 7 януари 1943 г. агенти на ФБР нахлуват в дома на Никола Тесла и изнасят целия архив. Биографът на учения Маргарет Чейни твърди, че той бил използван за създаване на специална секретна лаборатория във военната база “Райт Патерсън“. ФБР обаче настоява на своята версия, че архивът е бил унищожен. Макар че през 1993 г. неговите разработки възкръсват в центъра в Аляска.



Идеята на Никола Тесла се базира върху известния факт, че Земята притежава естествен електромагнитен резонанс.

Ако от точка А бъде изпратен радиосигнал, той ще стигне до обратната страна на планетата до точка В и след това ще се върне отново до точка А. Ако в момента, в който първият сигнал се върне в изходната точка, веднага бъде излъчен втори сигнал, двата сигнала ще се насложат един върху друг. Тесла изчислил лесно тази резонансна честота, като взел предвид скоростта на радиовълните (скоростта на светлината) и я разделил на изминатото разстояние (обиколката на Земята) – т. е. 300 000 км/сек делено на 40 000 км и се получава 7.75 или 8 Hz.

Тази стойност е наречена първа Резонанта на Шуман на Земята. Статичното електричество от мощните светкавици следва този модел и звукът от тях може да се улови от радиоприемник, настроен на честота 8 Hz. Ако приемникът се настрои на по-ниска честота – 0.9 или 1 Hz, ще се долови друг резонансен източник. Това явление се нарича Резонанс на Алфвен и причината за него е пълна загадка. Предполага се, че радиовълните следват някакъв друг маршрут, който е 8 пъти по-голям от размера на Земята. Или че съществува някаква друга среда, през която радиовълните могат да пътуват със скорост 8 пъти по-малка от скоростта на светлината. А е възможно да съществува комбинация и от двете.

Никой не знае обаче каква е истината. Когато радиовълните преминават през вода или стъкло, тяхната скорост се забавя с около 3/4 от скоростта на светлината, същото явление се наблюдава и при преминаването им през йонизиран газ или скални повърхности. Науката предлага три възможни обяснения за съществуването на Резонанса на Алфвен: причината е в 1) магнетосферни, 2) йоносферни или 3) литосферни взаимодействия с радиовълните.

Представителите на различните школи работят в различни направления и съответно постигат различни резултати. В началото американците се ориентират към третия вариант и задълбават в литосферните взаимодействия. Руснаците и европейците се ориентират към йоносферата. Магнетосфериците са най-малобройни и от тях няма нито една публикувана теория. Практиката най-добре показала кой е прав и кой крив.

През 1969 г. ВВС на САЩ за първи път осъществяват връзка с подводница дълбоко в океана чрез Пределно ниски честоти и с помощта на изградената в Клам Лейк, щата Уискънсин, 32 км антена. През 1987 г. те построяват още една 102 км антена в Мичигън. Междувременно СССР построява две подобни антени в Рига и Гомел, англичаните – в гората Глен Кали в Шотландия, французите – в Роше. Американските антени използвали Изключително ниски честоти (ЕLF) в диапазона около 76 Hz. В онези години само руснаците създават апаратура, която работи около Ресонанса на Алфвен – 8 Hz.

Постепенно обаче американците, живеещи в периметъра на двете антени, започнали да се оплакват, че чуват странни звуци и че постоянно им бучат ушите. Шотландците пък надали вой, че в района на базата овцете престанали да дават мляко. В Мичигън фермерът Ангъс Макданъф дори си позволява да даде военните на съд, обвинявайки ги, че кравите му престанали да дават мляко заради антените. Наложило се военните да търсят други начини за комуникация с подводниците.

Точно в този момент на сцената се появява Ийстлунд и намира изход от ситуацията. През 1996 г. Сенатът предвижда в бюджета допълнителна сума от $15 млн. за разработката на “Томографска технология за проникване дълбоко в земните недра“. Целта е тези сигнали да се използват за проникване дълбоко в земята за откриване и локализиране на скрити муниции, минерали или тунели.

Единственият проблем пред реализирането на този проект било съображението, че необходимата за тази цел честота на сигнала е близка до тази, която предизвиква разстройства на човешката психика и нарушава жизнените функции на рибите и други диви животни. В едно радиоинтервю Ийстлунд се изпуска и казва, че ако неговият проект бъде осъществен, “той ще позволи на човека да контролира и моделира по свое желание климата на Земята“. А когато проектът бъде завършен докрай, военните ще разполагат с оръжие за предизвикване на климатични изменения по цялата планета.

Това може да стане, като се изпращат относително слаби “сигнали“ към т. нар. “Пояси на Ван Алън“ (радиационните пояси около Земята). По този начин електромагнитният резонанс на Тесла ще може да контролира огромни енергии с помощта на съвсем малки сигнали. САЩ отдавна използват подобни технологии. Така например във Виетнам бе използван метод за предизвикване на проливни дъждове в тропическите гори. След края на виетнамската война започва осъществяването на два проекта за манипулиране на урагани и на мълнии, станали известни с кодовите имена Project Skyfire и Project Stormfury.

По онова време започват и експериментите с лазерни лъчи и химикали, с помощта на които да се разруши озоновият слой в атмосферата. Паралелно с това започва осъществяване на проект с кодовото название Prime Argus, чиято цел е да се изучават и евентуално предизвикват опустошителни земетресения. Проектът се финансира от Агенцията за модерни изследователски и отбранителни проекти (DARPA), която сега действа под съкращението ARPA.

През 1994 г. US Air Force обявиха дългосрочна стратегия, наречена Spacecast 2020, в която открито се говори за “контрол върху климата“ с използването на “електромагнитни, плазмени, звукови, ултразвукови и лазерни оръжейни системи“. Там пише черно на бяло: “Комбинацията от превъзходство в Космоса, съчетана с превъзходство на сушата, въздуха и моретата, ще води до пълно господство в целия спектър.“

В своята книга “Бъдещето на войната, силата и технологиите и американското господство през ХХI век“ американските учени Джордж и Мередит Фридмън цитират извадка от доклад на лабораторията, където е записано: “Американската сила в бъдеще ще се базира върху господството в Космоса.“ Двамата са запознати с тази материя, тъй като са участвали в разработката на стратегията за развитие на US Air Force през 1996 г.


Оръжието на Новия Световен Ред

Официално Проектът HAARP не е секретна програма и в американските медии от време на време се появяват репортажи, в които се разказва за “научните постижения“ на екипа от Гокома. В същото време в специализирани издания като Military Space се прокрадват намеци за “използване на йоносферата за целите на Министерството на отбраната“.

Във вече споменатия доклад AF 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ се съдържа и друг любопитен пасаж: “Възможно е използване на предизвикани йоносферни изменения като средство за създаване на климатични аномалии и за разстройване работата на противниковите комуникации и радарни съоръжения.“

Д-р Розали Бертел посочва, че учените от Гокома разполагат с 50-годишен опит от изследване и разработка на програми за контрол върху най-горните слоеве на атмосферата. Част от тази програма е и проектът за космическа лаборатория, който в съчетание с HAARP ще позволява върху всяка точка от земната повърхност да се въздейства с огромни количества енергия, съпоставима с мощта на атомна бомба, но постигана в конкретния случай чрез лазер и насочени снопове от елементарни частици.

“Този проект се намира в заключителна фаза на разработка и ще бъде представен на обществеността като “космически щит за ракетна защита“, или дори още по-цинично – като средство за възстановяване на повредения озонов слой в атмосферата“ – твърди д-р Бертел.

F-111 Starfighter първи става жертва на електромагнитно оръжие

Проектът HAARP е част от американския арсенал за постигане на Новия световен ред, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.

Списание Military Space в специален материал преди две години писа, че в момента НАСА и Националната картографска агенция към Министерството на отбраната работят съвместно върху “изследване на последствията от наводнения, ерозии, свличания на земни маси, земетресения, климатични прогнози и климатични промени в различните екологични зони“ на основата на изпращани редовно от разузнавателните спътници снимки.

Физикът Даниел Уинтър от Уейнсвил, щата Северна Каролина, твърди, че високочестотните емисии на проекта HAARP могат да се комбинират с дълговълновите импулси, които земната мрежа използва за разпространяване на информация под формата на вибрации, които синхронизират “танца на живота“ в планетарната биосфера. Уинтър нарича това геомагнетично явление “кръвоносната система на земната информация“ и твърди, че ако се съчетаят високите честоти (HF) от HAARP с естествената Изключително ниска честота (ELF) на Земята, могат да се получат непредсказуеми последици.

Руски учени, участвали в разработката на подобни програми в епохата на СССР, твърдят образно, че създаването на “нови интегрални геофизически оръжия за въздействие върху йоносферата около Земята е качествен скок в човешката цивилизация и може да се сравни с прехода от хладното оръжие към огнестрелното или от конвенционалните към ядрените оръжия.

През 1976 г. САЩ и СССР сключиха споразумение, което забраняваше използването на геофизични научни постижения за военни цели. Едновременно с този документ и двете страни обявиха всички изследвания в тази област за “строго секретни“. И работата и в двете велики сили продължи, като пред обществеността се твърдеше, че се правят експерименти с нови технологии с двойна употреба. В същото време в годините на студената война има цяла поредица от необясними събития, които и до днес нямат подробно обяснение.


Хронология на мистериите

През 1969 г. екип от съветски експерти изпробва във Виетнам нова технология, базирана върху мобилни скаларинтерферометри и т. нар. радарни инсталации SA-2 Fansong. Само в продължение на 46 дни американските ВВС губят 8 самолета F-111 Starfighter и нито един от тях не е свален с директен обстрел от виетнамските ракетни части. Те просто катастрофират след загуба на връзка.

На 8 април 1984 г. по северното японско крайбрежие е регистрирана мощна експлозия, в резултат на която огромни водни маси са буквално изстреляни в атмосферата. Японски научни екипи отначало предполагат, че се касае за ядрена експлозия, но техните уреди не регистрират нито повишена радиация, нито ядрени отпадъци наоколо. Те стигат до заключението, че това е т. нар. “студена експлозия“, която очевидно е предизвикана от изпитания на съветски скаларни оръжия.

Американски сателитни снимки откриват на съветските острови Бенет и Нова земя в Северния ледовит океан странни сгради с дължина 200 км (!), които били свързани със скаларни гаубици, разположени на секретната база Саришаган в Узбекистан. Според учените тези електромагнитни оръжия били в състояние в радиус от 1000 км да предизвикват “студена експлозия“.



Системите SA-2 Fansong

През 1984 г. ЦРУ разкри, че КГБ е използвало електромагнитни средства за психично въздействие в американското посолство в Москва и се наложи сградата да бъде разрушена и посолството да бъде построено наново. Тогава обществеността бе уведомена, че там са били разкрити “подслушвателни устройства“, и много хора се питаха защо те просто не бъдат обезвредени, без да се налагат подобни крайни мерки.

През 1986 г. почти по едно и също време в СССР и САЩ стават инциденти с ядрени централи. Най-напред руското разузнаване докладва, че САЩ са извършили неуспешен водороден опит на полигона Майти Оукс в Невада. Експериментът имал за цел да се взриви водородна бомба в специално укрепено помещение, снабдено с оловна врата с дебелина 2 м. Целта е вратата да се затвори за една хилядна от секундата след експлозията, което ще даде възможност първият радиоактивен лъч да бъде насочен към “контролната зала“, оборудвана с уникална апаратура.

Целта била радиацията да бъде уловена и да бъде използвана като оръжие с насочен лъч. Вратата обаче не се затворила както било планирано и в контролното помещение проникнали радиация и отломки от експлозията, които разрушили цялата апаратура за над $90 млн. Радиацията се разнесла над полигона и станала причина за рязко увеличаване на радиационния фон, макар че за това по-късно била обвинена Чернобилската централа. Според американски учени подобен експеримент е бил проведен и в Чернобил, което е довело до аварията.

По време на първата война в Залива на 13 април 1992 г. камерите на Си Ен Ен предават на живо от бойното поле. В един момент се стига до гаф, който остава скрит за масовия зрител, но изправя на нокти експертите. Фиксирана тв камера улавя репортера Питър Арнет пред иракски специален ядрен бункер. В един момент на заден план камерата уловила американски хеликоптер със странни странични приспособления. Хеликоптерът започнал да кръжи над бункера в продължение на около 30 секунди, като звукът от микрофона изчезва и се чува само шумът от двигателите. В следващия момент внезапно вратите на бункера се отварят широко и отвътре започват да излизат един по един иракските войници, с вдигнати ръце и… широко усмихнати.

Две години по-късно този инцидент е цитиран в секретен доклад на Пентагона, в който се казва, че по време на войната е било използвано ново електромагнитно оръжие PBFA (Particle Beam Fusion Accelerator), базирано върху електронния лъчев генератор Hermes II, разработен от Националната лаборатория Сандия. Повече подробности обаче няма и досега докладите по този случай са засекретени.

Точно в 16:11:09 ч на 14 август, четвъртък, спря електроснабдяването в Ню Йорк и значителни територии от източната част на САЩ и Канада. В един момент 7 петролни компании, 9 ядрени електроцентрали и 13 други електростанции са принудени да спрат работа. Причините за аварията все още не са изяснени, а първоначалната версия на американското правителство за “последица от светкавичен удар“ бе опровергана от канадското правителство, което обяви, че в радиус от 200 км около електроцентралата край Ниагарския водопад няма нито едно облаче.

Един друг любопитен факт и досега остава извън вниманието на обществеността: защо нито една медия в района на Ню Йорк и Ню Джързи не използва поне един от над 100-те репортерски хеликоптера, които са регистрирани за действия в този район? Краткото обяснение е, че новото Министерство за вътрешна сигурност им е препоръчало да останат на земята. В същото време в небето между Ню Йорк и Вашингтон почти през цялата нощ патрулират два прехващача F-15C Eagle. Едва ли ще стане ясно какво точно са регистрирали двата самолета и защо е било необходимо да им бъде гарантирана абсолютна свобода на маневрите и действията в небето над Ню Йорк и Вашингтон?


Инерцията на ООН

Нима светът е безсилен пред перспективата Земята да се окаже в плен на собственото си технологично развитие? Според клаузите на рамковата конвенция за климатичните изменения, подписана по време на Конференцията за Земята в Рио де Жанейро от 1992 г., “държавите се задължават да действат отговорно, за да не допуснат – в рамките на своята юрисдикция и възможности за контрол – развитие на процеси, които биха нанесли щети на околната среда на други държави или в региони извън границите на националната юрисдикция.“

През 1997 г. САЩ и Русия подписаха международна конвенция, с която се “забранява използването на техники за екологични модификации за военни или други враждебни цели, от които могат да възникнат трайни или непоправими последици за живота на Земята“.

През февруари 1998 г. шведският депутат от Европейския парламент Май Брит Теорин внесе за обсъждане в Комитета за външна политика доклад за опасностите, свързани с разработката на Проекта HAARP. В края на дебатите участниците подготвят проекторезолюция, в която се изразяват “загриженост от нееднократните откази на САЩ да предоставят достатъчно доказателства, че Проектът HAARP не представлява риск за околната среда и населението на Земята“. Под натиска на депутатите от Европейската народна партия обаче в Европейския доклад за 1999 г. е включен специален текст, който констатира, че “Европейската комисия не разполага с необходимата юрисдикция, за да се рови в проблемите на взаимовръзките между защитата на околната среда и стратегията за отбраната на САЩ“.


В пълна бойна готовност

Макар учените и военните експерти да са единодушни, че не съществуват доказателства за използване дори и на отделни елементи от потенциалните възможности на системата HAARP, те също толкова единодушно признават, че към настоящия момент този проект се намира във финалния етап на разработка и САЩ са в пълна оперативна готовност. Това означава – според проф. Майкъл Чусудовски, – че САЩ разполагат с възможност “селективно да оказват въздействие и да променят климата над определени райони от планетата и да наказват “неприятелски нации“ или “непокорни държави“ с цел дестабилизиране на националната икономика.

Според проф. Чусудовски, преди да се правят каквито и да било радикални изводи, световните лидери да бъдат принудени да признаят публично, че съществува пряка връзка и взаимна зависимост между икономическите, стратегическите и военните процеси в политиката на Новия световен ред. В този контекст климатичните изменения и аномалии, на които сме свидетели през последните две години, демонстрират нагледно опасностите от осъществяване на целите, които се преследват с използването на техники като тези, разработени от проекта HAARP.

Природните стихии, независимо дали са случайни или умишлено предизвикани, в крайна сметка отслабват националната икономика, разрушават инфраструктурата “ и заплашват от банкрут дребните фермери и малките и средните предприемачи и фермери. Така например наводненията в Германия доведоха до фалит 268 000 малки фирми и фермери и задълбочиха рецесията в германската икономика.

Проф. Чусудовски твърди, че след ноември 2000 г. работата по проекта HAARP се ускорява и за това свидетелстват многобройни радиолюбители в целия свят, които твърдят, че през последните две години се наблюдават доста мощни сигнали в късовълновия обхват в диапазона с честота около 3.990 kHz, които не са свързани с йоносферните емисии, тъй като денонощно са с една и съща интензивност. Според германски учени едно от възможните обяснения са експерименти за модифициране на климата. Русия още преди 10 години обяви, че разполага с подобни мощности, а частната фирма ELATE Intelligent Technology не крие, че разполага със система за “контрол върху времето в радиус от 300-360 км“.

През 1998 г. научният консултант на CBS Ричард Хоуглънд разкрива, че внезапно разразилата се снежна буря и гъста мъгла над магистрален път № 17 няма логично обяснение на базата на посоката на вятъра и въздушния фронт, отразени на метеорологичната карта. В същото време сравняването на диаграмите с активността на съоръженията на HAARP в Аляска и метеорологичната активност в Аризона демонстрират твърде натрапчиви съвпадения. Засега това е може би единственият случай на регистрирана намеса във формирането на климата.
Най-големите природни катаклизми 1983-2003 г.Събитие/място/година Загуби в USD

Ураганът “Алиша“ (САЩ, 1983) - 1.65 млрд.
Зимната буря “Херта“ (Европа, 1990) - 1.90 млрд.
Горският пожар (САЩ, 1991) 2 млрд.
Зимната буря “Уийбке“ (Европа, 1990) - 2.25 млрд.
Ураганът “Иники“ (Хавай, 1992) - 3 млрд.
Зимната буря “Вивиан“ (Европа, 1990) - 3.25 млрд.
Зимната вихрушка (Западна Европа, 1987) - 3.7 млрд.
Снежната фъртуна (САЩ, 1993) - 5 млрд.
Тайфунът “Мирел“ (Япония, 1991) - 6 млрд.
Зимната буря “Дария“ (Европа, 1990) 6.8 млрд.
Ураганът “Хуго“ (Карибите, САЩ, 1989) - 9 млрд.
Наводненията (САЩ, 1994) - 12 млрд.
Земетресението (САЩ, 1994) - 30 млрд.
Ураганът “Андрю“ (САЩ, 1991) - 30 млрд.
Наводнения в Европа (2002) - 47 млрд.
Пожари и суша (Канада-Европа) - 43 млрд.


Епилог

От изложеното дотук би трябвало да стане ясно, че би било прибързано проектът HAARP да се обявява за изолиран експеримент или за единствен съучастник в мистериозните климатични аномалии. Очевидно HAARP е част от една дълга история от научни експерименти, чиято крайна цел е създаването на свръхмощно оръжие. Ако трябва да се обобщи, може да се каже че:

HAARP всъщност е гигантски смъртоносен лъч, който се основава на разработките на Никола Тесла.

HAARP е машина за контрол върху климата и тя работи върху принципа за взаимната зависимост между процесите на Земята, който казва, че при определени условия пеперуда, размахваща криле в Тибет, би могла да предизвика ураган в Бразилия. След като това е общовалиден принцип, какво би могло да се получи, ако човек излъчи един гигават електромагнитна радиация в горните слоеве на атмосферата?

HAARP също така е машина за предизвикване на земетресения, отново базираща се върху открития на Тесла.

HAARP е машина за предизвикване на смъртоносни дупки в земната атмосфера, чрез които може да се контролират екологичните процеси на Земята.

HAARP в крайна сметка е геофизично оръжие, което вещае глобална катастрофа.


==================================
Източници: 30dumi.pozicii.net,
temanews.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Май 06, 2011 1:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тук ще ви дам линк към статията, която преведе Живин и качи в сайта...В нея се говори как е било предизвикано и създадено земетресението в Япония чрез ...ХААРП...

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ИЗКЛЮЧВА УЕБСАЙТА НА HAARP (ХААРП) ЗА ТРИ СЕДМИЦИ, ЗА ДА СКРИЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА ПРОМЯНА НА КЛИМАТА И ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА, ИЗПОЛЗВАНИ КАТО ОРЪЖИЕ


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov