НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 1:38 pm Вижте мненията без отговор
Има ли връзка между мислите и болестите?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 17, 2009 2:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Виенето на свят е симптом на поне 20 болести, а причините за тях вече могат да бъдат коренно различни, т.е. да бъдат породени от различни конфликти, включително и изброените от AUDAN.

Ето малко информация за основните възможни причини от медицинска гл.т., а след диагностицирането им от специалисти, да се търсят вече и вътрешните такива, т.е. конфликтите, породили съответните заболявания:

Виенето на свят не е заболяване, а само един от неговите признаци – симптом подобно на главоболието или високата температура. За каква точно болест става дума, могат да преценят само специалистите.
А ето няколко полезни факта, които трябва да знаят пациентите:

Лъжлива тревога
Ако ви се вие свят, докато сте в обятията на любимия или преди изява пред голяма аудитория, не се притеснявайте. С вашето здраве всичко е наред, а причината за виенето на свят е отделеният адреналин, който предизвиква спазъм на гладката мускулатура, в това число и на гладката мускулатура на съдовете, поради което временно се влошава кръвоснабдяването на мозъка.
Често виенето на свят се наблюдава и при пътуване, люлеене на въртележка или в киното, ако филмът е заснет с “ръчна” техника. В такива случаи се получава несъответствие между това, което възприема нашият вестибуларен апарат, и това, което виждаме ние. Мозъкът реагира едновременно на двата сигнала и става наслагване, което е съпроводено с неприятни усещания.
Именно това състояние, когато е свързано с пътуване по вода, се нарича “морска болест”. При един хора тя е по-силно изразена, при други – по-слабо.
Ако ви се вие свят от височина, също няма повод за тревога. Просто ако дълго време сте гледали в далечината, вашите очи се нуждаят от време за да се фокусират върху близките предмети.
Може да ви се вие свят и заради проблем в кръвоснабдяването на тези отдели от мозъка, които отговорят за равновесието. Просто сте извършили рязко движение с главата. Затова бъдете внимателни, правейки упражнения за мускулите на шията.
Ако сте забравили да хапнете, може да ви се завие свят поради недостига на глюкоза в кръвта.

Време е да се лекувате
Ако ви се вие свят систематично, става дума не за физиологично, а за патологично виене на свят, т.е. то е симптом за някаква болест.

Ако само ви се вие свят
Най-честата причина за това усещане е заболяване на вестибуларния апарат, който се намира във вътрешното ухо. Такова виене на свят се нарича вертиго. То се проявява остро и е съпроводено с илюзията за преместване на собственото тяло или околните предмети в пространството, а също така с гадене, повръщане или студена пот. Тези проблеми могат да възникнат на фона на такова заболяване, каквото е отитът – тогава виенето на свят предшества болката в ухото.

Виене на свят + нарушения в слуха
Ако виенето на свят възниква под формата на пристъпи, които продължават няколко часа и са съпроводени с шум в ушите или намален слух, става дума за болестта на Мениер. Тя възниква, когато течностите, миещи слуховата и вестибуларната част на вътрешното ухо стават повече от обичайното, или при промяна на съотношението на електролитите.
Ако виенето на свят започна незабележимо и е съпроводено с едностранна загуба на слуха, трябва да се направи изследване за злокачествено мозъчно образувание.
Ако едностранната глухота настъпва рязко, диагнозата не е толкова страшна: перилимфатична фистула. По-просто казано - разкъсване на мембраната между средното и вътрешното ухо. Отличителна черта на това заболяване е, че при кашляне или кихане виенето на свят се засилва.

Виене на свят + главоболие
Шумът в ушите, съчетан с гадене и виене на свят или с неприязън към светлина и звуци, може да бъде предвестник на мигрената.
Ако виенето на свят и главоболието се усещат едновременно, не е изключено причината да бъде натравяне (например алкохолно или интоксикация при тежко инфекциозно заболяване) или черепно-мозъчна травма.

Виене на свят + нарушена координация на движенията
Остро възникналото виене на свят, съчетано с изгубване на съзнанието, нарушения в зрението, променена чувствителност, отпадналост, или трудности с координацията, може да бъде предизвикано от такава сериозна причина, каквато е нарушението в мозъчното кръвообращение (инсулт). При възникването на тези симптоми, повикайте незабавно бърза помощ.

Виене на свят + психологически дискомфорт
Усещането за “мъгла” в главата може да се съчетава с виенето на свят при невроза или депресия. Това виене на свят се нарича психогенно – то може да продължи седмици, дори и месеци.

Виене на свят, което се засилва при движение
Виенето на свят, което се засилва при движение (особено ако човекът си е въртял главата в момента на неговото възникване) е свързано с остеохондроза на шийния отдел на гръбначния стълб.
Ако виенето на свят възниква при промяна на положението на тялото и само при определено положение на главата, може би се касае за доброкачествено позиционно виене на свят.

Виене на свят след приемане на лекарства
Това състояние може да бъде предизвикано от някои лекарствени препарати:
- срещу алергия;
- срещу настинка;
- някои антибиотици;
- някои сънотворни;
- някои транквилизатори.

Ако внезапно ви се завие свят, не се притеснявайте, а се постарайте да не паднете (много често се губи равновесие):
• Седнете или легнете, за да може главата и раменете да се намират на едно ниво – това положение подобрява кръвоснабдяването на мозъка.
• Не правете резки движения.
• Опитайте се да фокусирате погледа си върху неподвижен предмет или просто затворете очи.
• Ако виенето на свят не изчезне след известно време, потърсете помощ от невролог.

zdrave.bg

И още:

Световъртежите се срещат по-често при жените, и то в преходни възрасти като пубертета и климакса. Тогава настъпват резки промени в организма – хормонални, съдови и др., които се отразяват на особено чувствителната и многостранно свързана с всички органи вестибуларна система. Социално-битовите, конфликтните ситуации са също фактор за предизвикване на световъртеж.

Съществуват и други вестибуларни световъртежи, появяващи се при грип, ангини, кръвотечения от носа. Те са слаби, движенията на главата не им оказват влияние и не се нарушава равновесието.

Виенето на свят може да бъде на пристъпи, за кратко време, постоянни – продължаващи месеци и години, и позиционни, тоест появяващи се само при лягане по гръб, при навеждане, изправяне.

Най-важно е делението на световъртежите на периферни – при поражение на вестибуларния апарат във вътрешното ухо, и на централни – при мозъчни заболявания. Те имат характерни особености, които се използват за определяне на мястото на увреждане.

Типична са световъртежите при мениеровата болест, при тумори и възпалителни заболявания на мозъка и вътрешното ухо, при травми на главата, инсулти, хипертония, атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания.

Профилактиката на това заболяване се състои преди всичко в профилактиката на целия организъм: да се поддържа здрав и силен както във физическо, така и в психическо и душевно отношение, а това означава да се води природосъобразен живот.

dar-center.com

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 17, 2009 2:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing диагностицирах се, кати Laughing
влизам в пубертета Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 17, 2009 3:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Pi написа:
Laughing диагностицирах се, кати Laughing
влизам в пубертета Laughing


Поздравления! Smile Дай Боже всекиму! Smile То и аз май доста време все още пребивавам там, според някои признаци, не непременно здравословни. Razz Wink

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 17, 2009 10:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А някой от вас да е чувал за фистула?И как би тълкувал появата й?По рождение имам дупчица на гърба,на нивото на пъпа, встрани от гръбначния стълб.Преди около 10 дни се възпали за първи път.Оперираха ме, но продължава да излиза гной и май ще се наложи повторна операция.Забравих да допълня, че отвътре излизаха косъмчета и си мисля, че те са направили възпалението.Та чак сега разбрах, че тази ми дупчица се наричала фистула. Sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 28, 2009 9:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди известно време ми хрумна, че тази фистула се възпали тъй като условията на живот при мене станаха непоносими.Започнах да мисля за фистулата като за отношенията със свекър ми.Обикновено и да имам здравословни проблеми, нещата се нареждат от самосебе си с малко късмет.Обаче сега нещата се поусложниха.Все си мислех,че успея ли да намаля влиянието на свекър ми над мъжа ми, пооправя ли нещата в живота ни със съпруга ми и детето ни,фистулата ще се оправи.Скарах се сериозно с половинката-за съжаление ми каза, че се съмнявал, че ще мога да се справя със задълженията си на домакиня,дадох му разрешение да си търси жена, която ще може да обича дъщеря ни толкова силно и себеотдайно както аз.Всъщност предложих му след като я намери да се изнеса от тук.
Резултатът беше, че на следващия ден най-сетне се реши да се отделим от майка му и баща му и да готвя само за нас.В момента, в който чух това, сякаш ми падна голям товар от плещите./Само да посоча, че след втората операция фистулата се беше възпалила страшно много, лекарят каза, че е било възможно натравяне на кръвта,но се оправи това/Сам посочи промените в кухнята, за да мога да готвя спокойно без да се тревожа, че с детето ми ще се случи нещо ако за миг си отвлека вниманието.На другия ден, докато си правех превръзка на операцията, забелязах, че нещо се подава от там.Като понатиснах, започнаха да излизат косъмчета от там.Все си мисля, че подобряването на взаимоотношенията ни има връзка с изкарването на част от космите от фистулата.Тъй като по мои заключения, тя се предава по наследство, следователно става въпрос за карма, изчистването на фистулата свързвам с изчистването на кармата.Днес ходих на лекар и ми изкараха още косъмчета от там,но без да се извършва операция.Лекарят каза, че може би няма да се налага друга операция.Мисля, че след толкова питания за тази фистула, трябваше да напиша развитието на нещата.Ще видим дали добрите отношения със съпруга ми ще са временно явление или временно явление ще станат скарванията ни. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Май 20, 2009 9:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"...болестите произлизат изцяло от мислите. Ако човек не изчисти съзнанието си, болестта се проявява и на физическо ниво. „Когато някой получи по-добра визия, когато види хубавото, започва да се лекува. Пред очите си съм виждала как хората оздравяват“, разпалено разказва Мила[Банкова]."

Из "Как станах чирак на шаман в Перу" -статия на Мария Бончева в сп."Осем".

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 31, 2009 10:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Положителното мислене е най-добрият лечебен модел като програма за самоконтрол на ума. Всеки от нас има пълната отговорност за своите преживявания и проектираното от това здраве – на физическо и емоционално, на ментално ниво. Защото всяка мисъл, която генерираме, всяка мисъл, минала през ума, гради нашето бъдеще. И ако обичаме себе си и създаваме положителни мисли, то всичко в живота ни върви добре.

Болестите ги създаваме самите ние. С неправилното, механично и неосъзнато мислене, с отрицателните самообвинения и обвинения на другите, с всичките вредни модели на мислене, включващи гняв, критика, чувство за вина, автоагресия, агресия спрямо околните, проявена по различни начини.

Много е важно да осъзнаем силата на настоящия момент и това, че каквато е мисълта сега, подобно бъдеще ни очаква. Много лесно се озоваваме на дъното, ужасени от себе си, болни, неспособни да контролираме живота си, когато мисли като „Не съм достаътъчно способен”, „Не ме бива”, „Слаб съм”, „Грозен съм”, „Глупав съм ...” ни заливат в ежедневието и ни водят.

Нищо без обич не върви добре. Когато не се ценим и обичаме, такива каквито сме, не можем да очакваме животът да е добре – той е проекция на мислите и чувствата ни, на разбиранията и осъзнатостта ни.
Имаме нужда от освобождаване от миналото, от всякакви минали тежки мисли за вина, за грешка. Имаме нужда от прошка на другите, от прошка на себе си. Пречистването на архива на живота досега според мен се случва чрез положително приемане и осъзнаване на всичко случващо се, поемане на урока от всяка трудност и болест, даване на прошка.

Всяка болка идва за да сигнализира. Симптом на нещо е. Урок за нещо е. Урок за нас конкретно предназначен. Липсата и недостигът са точно тези, които ни подсещат, да се завърнем към себе си, към нас, към Бог.

Бог е създал болестите като универсален регулатор на неразумното ни поведение. Не здравето, а болестта е най-голямото богатство, защото тя ни дава сигнал кога грешим и ни дава възможност да изправим навреме погрешката си. Както рецепторите за болка ни предупреждават, когато се допрем до огъня и без тях ще ни изгори ръката, така и болестите ни предупреждават, когато се отклоним от пътя, без тях ще ни изгори душата. - Кирил Стойчев


Защото подсъзнанието ни, Божествения глас говори, помни същността ни, помни и знае, че сме проектирани да сме в здраве и хармония с всичко и всеки. И с нас самите. Точно стремежът на хармония със себе си е механизмът, който действа навсякъде в природата. Ивсичко като действа така, всичко е в хармония и с другото. Защото всички сме едно. От едно и едно. Излизаме от една душа. Не сме отделни същества, които Бог ги направлява отделно от нас отвън на нас. Бог е всичко и всеки. Бог е птицата, Бог е цветето, тревичката, водата, въздуха, животните, ние. Всички сме проява на Божествения Разум. А самата граница и различност си я правим ние в илюзията. В собствената си изградена представа на отделност, на отвъд Божието, на разстоянието. Границата си я създаваме ние в света на илюзията. Но това, че подсъзнанието говори и помни, че интуицията, телепатията, всички прояви на т.н. свръхсетивно, чудодейно – това е знак, че сме проектирани в крайна сметка да бъдем себе си и да се завръщаме към себе си постоянно, стремежът към хармония и баланс, този процес не е спирал, винаги тече. Ние избираме да си мислим, че сме далеч от Бог. А ние сме негова проява. Не съзнаваме, че изборът е наш. Силата, която ни е сътворила, все още действа в нас. Не е така – създава и оставя или налива от време на време по капка живот. Това е илюзиорната представа, която сме си изградили за Божествена сила и човешкия живот. Енергията винаги я има. Преминава от форма във форма. Това, че не я виждаме с ограничението на сетивата на физическите си тела, това, че сетивата на душата е избрала да не усеща и с времето самозатворила се един вид ... не значи че енергията я няма. Връзката я няма. Не става дума за връзка. Връзка има, когато има две отделни неща и те се свързват едно с едно, когато има дуалност. А енергията е една и е навсякъде. Ние градим представи за тук и там, за преди, сега и утре. А всъщност време няма. И тук и сега няма. Има вечност. Безвремие. Има единност.

Ние избираме как да съзнаваме и възприемаме света. Защото аз вярвам, че силата, която ни е създала, е сила, постоянно действаща, и ние сме тези, които в слепотата и самоограниченията си отричаме способността да я използваме в живота си. Обстоятелствата в живота ни, се направляват от нас. Проект на нашите собствени мисли, чувства, разбирания, осъзнатост.

Ние избираме дали да приемем, че животът е тегоба или урок за саморазбиране, завръщане към Божествената същност и дали да считаме, че сме обречени същества, ограничени, сами, отделни, очакващи някой отвън да им капне доза сила и живот. Да. Отвън има някой, действа някой – онази същата сила, която е и вътре в теб, в мен, във всичко и всеки.

Много често чувам истинната фраза „Онова, коеото даваме, се връща при нас.” Така е. Колко просто казано и колко вярно. Просто защото ние даваме на себе си.  Ние не сме част от нещото, наречено живот, природа, сила. Ние сме Нещото. Аз съм аз, но аз съм и ти, и цветето ... защото силата в нас е една. Енергийно сме едно. Не е случайна древната индийска мъдрост „Когато едно стръкче тревичка бъде откъснато, цялата вселена потрепва”. Всички сме едно и също нещо, проявено в различни физически тела. Неосъзнаването на ти, той, тя на единността прави отделеността, създава различни обекти. А в основата стои едно илюзиорно възприемане на света и Божественото.


Вярванията ни определят живота, вместо Животът, Божествената сила да са водещи в разбиранията и вярванията. Вярата в нещо, макар и илюзия, го прави „реално”, а то не е в действителност. Мисълта, заредена с вяра, с желание, с устрем, с движение, може да те насочи навсякъде където пожелаеш. Но дали устремът е целенасочен правилно. Кой определя правилното? Трябва да насочим стремежът към хармония в правилната посока – а именно хармония със самия себе си, с това, което си. Това, което мислим за себе си, става истина за нас. Това, което мислим, думите, които изричаме, стават истина за нас самите. И всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чувствата си. Следователно, ако нещо в живота ни не ни харесва, то трябва да насочим вниманието си върху осъзнаването на причината, а не тълкуването и лечението на симптомите. В промяна на мислите и чувства, на осъзнаването на същността на самите себе си. Стресът сам по себе си не е стрес. Ние го правим такъв за нас. Ние го възприемаме с мислите и чувствата си като такъв и сме позволили да се появи като симптомова реакция в нас. Ние възприемаме стреса като стрес. Кое ражда това възприемане? Мисълта и осъзнаването на нас самите като същност, на живота като явление, на обстоятелствата, като проекция на мисленето ни. Всичко си го създаваме ние самите. Мисълта е сила, която винаги действа. И то действа дори и да не съзнаваме това. Тя тече като процес. Заредена с определена емоция – било то положителна, било то отрицателна, разбирането за случващото се в илюзиорното сега, определя живота ни в илюзиорното утре. Изобщо преди-сега-след това, вчера-днес-утре е една пълна заблуда, създадена от нас самите, избрана за възприемане от нас като реална. Но реалността е в силата и безвремието, в едното общо пространство, където действа силата.

Остава ни да търсим себе си, за да бъдем себе си естествени по природа, такива каквито сме създадени. Всеки има своя избор и го използва спрямо разбиранията си за избор. Може да избере да се ползва избора си, за да се самоизрази, да изрази същността си. Но може да избере и да е отражение на мислите и желанията на другите.
Но истината е да можем да използваме, да боравим с въпросния избор по начин, който да ни дава добро чувство. Да изразиш себе си и действията да са изява на мислите и чувствата ти, на намеренията ти, да се чувстваш добре, да се чувстваш свободен – да си в същността си. Когато си себе си, ти удовлетворяваш нещо в теб, което е искало да бъде, да е, да бъде изразено. А именно свободата. Естествеността на процеса да „бъдеш”.
Да избереш да бъдеш себе си и свободен, е да избереш естествеността.
А когато поттискаш естествения процес, когато не си даваш шанса на избора да си себе си, единственото, което правиш е самоагресия, автоагресия. Създава се явления, наподобяващо спор, конфликт между това, което избираме да проявяваме и това, което сме по естество.
И в този спор се образува напрежение, което се изразява постепенно в симптоми на болестите, от които страда физическото ни тяло. Същия аналог, направен не само за мен като индивид, а за всички, създава болестта на цяло едно общество...

Можем да кажем, че чашата е наполовин празна и наполовин пълна. Да подтискаш своята същност и себепроява в естество или да бъдеш чисто и прости себе си, са двата модела на мислене и възприемане на света и живота като цяло, силата като цяло. Избор как да изживяваме живота си. От това зависи случващото ни се – или ще изберем да живеем нещата, отразяващи нашата първоначална и единствена съшност и така ще си реализираме свят, в който ни харесва да живеем и дава нашето щастие, или ще следваме чужди модели и желания, определени от другите, ще живеем света, който другите отреждат за нас.

Аз за себе си правя аналог постоянно за божествената сила, като силата за живот. БОГ за мен е ЖИВОТ В ЛЮБОВ И ХАРМОНИЯ, В ДАВАНЕ, В ОТДАВАНЕ, В ПОДДЪРЖАНЕ НА ПРОЦЕСА на действие на силата.
Да бъдеш себе си е здравето, което искаме, свободата и щастието са в това да бъдеш себе си.


"Природата и аз"

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 23, 2010 10:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Причини за болестите
Петър Дънов

Който не знае причината на дадена болест, той не може да я лекува.

Всяка болест има своя далечна или близка причина. Като върви в правия път на живота, човек лесно решава задачите си, не нарушава законите на природата. Всяко нарушение или отклонение води към заболяване. Отклонението може да е станало преди много години, но последствията идват днес. Който намери причината на заболяването си, лесно се лекува. Не я ли намери, болестта не го напуща.

Как се обяснява, че болестите се дължат на духовни причини? Отрицателната или разрушителната мисъл или чувства са отначало в невидимите тела на човека: астрално, умствено и пр. После те със своите трептения слизат в етерното тяло, а от етерното във физическото. Като слязат във физическото тяло, нападат онези органи със своите трептения, с които са сродни по характера на трептенията си. Могат да нападнат бъбреците, черния дроб, сърцето, белия дроб и да ги разрушат или да ги предразположат към болест. Й тогава поради най-малката външна причина, органът заболява.

Някои се плашат от закона на наследствеността, но този закон е едно благословение, защото по този начин една погрешка, която се предава до четвърто поколение, се ликвидира. Една добра мисъл се предава до много родове, значи доброто е по-силно от злото. Ако в това време не направите друго престъпление, хиляди години ще се ползвате от едно направено добро. Ако направите една погрешка и не я поправите, от четири до десет поколения съдбата ще ви преследва.

Има органични болести, които крият своя произход далеч в миналото йа човека. Когато някоя болест се загнезди в астралното тяло, постепенно минава в мисълта, а оттам и във физическото тяло. За да се излекува човек, тази болест трябва да се махне от мисълта му. Едно горчиво чувство, една противоречива мисъл причиняват физически болести. Щом се махне причината, и самата болест изчезва.

Когато бащата и майката се карат, децата почват да боледуват. Там, където има обич между ро­дителите, децата са здрави.

Когато един човек ви мрази, той изпраща с погледа си огнени струи към вас и ако нервната ви система е разклатена, може да ви сполети нещо лошо. Някои хора кълнат и думите им са толкова силни, че клетвата може да се сбъдне, изречените думи да улучат.
Хората заболяват по единствената причина, че прекъсват връзката си с Божествения свят, вследствие на което се лишават от енергиите на този свят.

Докато човек спазва Божиите закони, всяка клетка в неговия организъм е подложена на обновяване. Щом престане да спазва тия закони, клетките му започват постепенно да се рушат. Всяка отрицателна мисъл, всяко отрицателно чувство предизвикват особени сътресения, особени експлозии в клетките на човешкия организъм. Тези сътресения се отразяват болезнено върху неговия организъм. Причината за всички болести се крие в човешката крива и отрицателна мисъл.

Човек не може да държи известна идея в ума си, без тя да произвежда известен физиологически ефект върху мозъка и нервната му система. Като знаете силата на мислите, на чувствата и на постъпките си, трябва да бъдете внимателни към тях. Една мисъл, едно чувство, една дума може да произведе върху мозъка и сърцето на човека такова напрежение, че да го осакати.

Няма по-силна отрова от отрицателните мисли, чувства и състояния на човека. Страхът, омразата, съмнението, подозрението са такива отрови. Те са утайки, които се наслояват в кръвта и я тровят. Може ли при такива състояния човек да бъде здрав?

Дисхармоничните мисли разстройват мозъчната нервна система; дисхармоничните чувства разстройват симпатичната нервна система, а дисхармоничните постъпки разстройват мускулната и костната система, физическият и психическият живот са тясно свързани.
Някои болести не са нищо друго, освен резултат от заклинания от миналото. За всяка пакост, злина или неправда, направена на някого, човек възприема неговото недоволство и заклинание, което внася дисхармония в организма му и предразположение към заболяване. Каквито пожелания отправят хората към подобните си, добри или лоши, в края на краищата са ги постигнали. Мощна сила е човешката мисъл.

Както каруцата разтърсва човека, така и трептенията на грубите думи, на отрицателните мисли и чувства произвеждат сътресение на нервната система.

Страшно е човек да държи в ума си лоши мисли за някого. Неверните мисли се наслояват върху съзнанието на човека като утайки и му причиняват големи мъчнотии и страдания. Отрицателните мисли правят човека нервен и неразположен. За да се освободи от лошите и отрицателните мисли, човек трябва да работи върху самовъзпитанието си.

Човек трябва да мисли само 50% за себе си, това трябва да е един максимум, и 50% за окръ­жаващите го, ако иска да изпълни Божия закон. Човек не трябва да занемарява себе си, но не може да занемари и своите ближни. Вследствие на това се раждат боледуванията.

Според окултизма всички слепи, всички сакати хора, които днес срещаме по земята, са все ученици, които не са издържали изпитите си, вследствие на което са напуснали школата.

Тази неврастения, която съществува в цяла Европа, е едно разслабване на бялата раса. Всички умове са пълни само с мисли за къщи, пари, удобства. Материалните блага са изместили чистите мисли, чистите желания, които дават сила на човека.

Питате: на какво се дължат нещастията в живота ни? Една от съществените причини за това е безразборното изтребване на млекопитаещите, на безразборното убиване на хора. Когато душите на убитите отидат в астралния свят, те внасят условия за нервни болести и разстройства между хората. Убитият разбойник се движи свободно между слабохарактерните хора и им внушава чувство за отмъщение.

Ако всички служите на любовта, болни няма да има. Щом имате ревматизъм, малка ви е любовта. Всяка болест се дължи на един вътрешен недоимък или на недоимък на светлина, или на недоимък на доброта, или на недоимък на сила.

Щом се намали надеждата у човека, идват болести. Щом се намали вярата-идват други болести. Щом се намали Любовта, идват най-лошите болести. Когато ги усилите – болестите ще си идат.
Хората боледуват, защото са нарушили закона на истината. Който иска да изправи живота си, да възстанови здравето си, той трябва да възлю-би истината.

Гордостта е причина за много от заболяванията. Всички болести се лекуват чрез смирението. Човек се освобождава от болезнените състояния чрез смирение.

Природата си служи със символи и отпечатъци. Няма престъпление или добро, което човек да е направил и за което природата да не е турила отпечатък върху неговото тяло. Тя отбелязва всички престъпления-и всички добродетели.

Всяка болест се дължи на някаква духовна причина. Неправилните отношения между близките хора – майка и деца, братя и сестри, мъж и жена – причиняват различни болести. Щом те оправят отношенията си, болестта изчезва.

Ако между мъжа и жената в един дом има несъгласие, децата им непременно ще боледуват. Децата са здрави и добре възпитани, когато майката и бащата живеят в хармония и в съгласие помежду си.
Ако синът дойде в стълкновение с баща си и мисълта на бащата е по-силна, синът ще си замине по-бързо от бащата. Ако мразите майка си, тя ще си замине по-скоро. Ако ли майка ви ви мрази, вие няма да живеете дълго. Ще обичате майка си, баща си, брат си, сестра си, от здравословно гледище, понеже ако ги предизвикате с вашата омраза, техните мисли към вас ще ви разрушат.

Може, когато мразите и когато ви мразят, да се ограждате постоянно с молитви и формули.

По-хубаво е в дадения случай да използвате закона на Любовта и когато се препоръчва да се възлюби ближния, то причината е да бъдат хората здрави. В едно семейство, ако всички се обичат помежду си, то болести в такъв дом не идват. Ако дойдат, бързо си отиват.
Има едно състояние, което вие не съзнавате, а именно, че само вземате. Искате само доброто, а нищо не давате. При това положение злото се явява като процес да отнеме онова, което вие вземате.

Ще даваш, за да се чистиш.
Ще даваш, за да се подмладяваш.
Ще даваш, за да растеш. Ще даваш, за да си здрав.
Който обича, дава. Бог постоянно дава.
Божественият закон подразбира непрестанно даване.

Кога става човек нервен? Когато носи по-голям товар, отколкото са възможностите му.

Съвременните хора се оплакват от неразположение на духа, от изтощаване, от нервност. Коя е причината за тези състояния? Многобройните им желания. Те имат много желания, а малко почва. За да израсне, да даде плод, растението се нуждае от земя.
Ако не знае да трансформира правилно енергиите на своите нисши желания, човек може да заболее. Това заболяване ще се отрази върху чувствата му и върху неговия духовен живот. Ето защо едновременно с анатомията и физиологията на физическото тяло човек трябва да изучава анатомията и физиологията и на астралното тяло. Болестите на съвременните хора се дължат на неразбиране закона за превръщане на енергиите.

Неблагодарността осакатява и преждевременно състарява човека, а благодарността оживява, възраства и подмладява. Защо боледуват хората? Защото са неблагодарни? Какво да правим, за да се излекуваме? Приложете благодарността на живота. Бъдете благодарни за най-малкото благо, което ви се дава.

Днес хората се плашат от всяка епидемична болест, а не се плашат от греховете и престъпленията, които са причина за тези болести.
И ако днес хората са болни, нервни, страдащи, това отчасти се дължи на храната, която употребяват. Те се ползват от плодовете на земята, която е напоена с кръвта на хиляди и милиони жертви – хора и животни. Земята е пропита от човешка’ кръв и тя трябва да се пречисти. Тя може да се пречисти само като мине през Божествения огън – огънят на Любовта.

Българинът страда от преяждане. Ако яде по-малко, всичко ще се оправи. Като яде, да стигне до 20 хапки и там да спре.
Както пречистваш кръвта си с дълбоко дишане, така ще намериш начин за пречистване на своите мисли. Болестите се дължат на нечиста кръв и на нечиста храна, която внася нечистотии в стомаха, които постепенно тровят кръвта. Нечистата кръв носи болести – причинява неразположение, песимизъм, леност. Човек с чиста кръв се отличава с голяма енергия и пъргавина.

Знайте, че в човек се загнездват онези микроби, към които той има известно предразположение. Те стават съдружници с него и започват да черпят от неговата енергия. Незабелязано той заболява и става жертва. Невъзможно е да се загнезди в теб микроб, с който да не си в съгласие. Страданията, особено при духовните хора, се дължат на тяхната чрезмерна чувствителност, на това, че етерният, астралният двойник на човека излиза повече, отколкото трябва навън, вследствие на това приема повече впечатления и, разбира се, страда повече.

Кои мисли и кои чувства предизвикват свиване на капилярите? Отрицателните. Значи, всяка лоша мисъл, всяко лошо чувство и всяка лоша постъпка стесняват капилярните съдове и прекъсва теченията на електричеството и магнетизма в човешкия организъм. Електричеството и магнетизмът се движат по известни линии, имат специфичен ритъм. Когато линиите на движението и ритъмът се изменят, в организма настава известна дисхармония и ние казваме, че човек заболява. Вие страдате, защото сте в дисхармония с цветовете.

Коя е причината за болестите? Отсъствието на известен цвят в човека. Ако му липсва червеният цвят на любовта, жълтият цвят на мъдростта или синият цвят на истината, той непременно ще боледува. Ето защо, за да не боледувате, трябва да внесете тези цветове както в организма си, така и в своята психика, т.е. в чувствения и умствения си живот.

Науката на бъдещото човечество, която е наука на шестата раса, ще започне именно със закона на координацията. Всеки орган в човека трябва да се координира с всички останали органи.
По закона на координацията на човека е определено да изминава дневно по 2-3-5-10 километра път. Ако той се изплаши и не изпълни това, което природата му е определила, няма да се мине дълго време и тя ще му наложи глоба за неизпълнение на нейните закони. После природата е определила на човека да се храни с чиста и проста храна. Освен това определено е на човека по колко пъти в минута трябва да диша. Някои поемат въздух безразборно, дишат неравномерно, вследствие на което няма координация и между другите органи, няма ли пълна координация между всички органи, ще се родят ред болезнени състояния.

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
цецка33




Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Пет Май 21, 2010 8:59 am
МнениеЗаглавие : величието на природата лекува
Отговорете с цитат

напълно съм съгласна с Вас ....................
Невероятно е състоянието на мозъка когато няма никакво мисъл..........само възприятие от величието и красотата на природата.
тогава осъзнаваш ,че всичките ти емоции и притеснения са единствено в собсвеното ти решение да се тревожиш ........всичко е в мозъка ти и в решението ти как искаш да се чустваш....
или по друг начин казано силата е в теб самата само трябва да я изкараш.....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
цецка33




Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 03, 2010 7:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЛУИЗ ХЕЙ И НЕЙНИТЕ ПОЗИТИВНИ УТВЪРЖДАНИЯ

Според Луиз Хей - един от най-ярките водачи на движението "Нова епоха", чиито психологически модели за причините на болестите се използват широко и в алтернативната, и в официалната медицина, ние сами създаваме всички т.нар. "болести" в тялото си.

Тялото ни, като всичко останало в нашия живот, е огледало на нашите мисли и убеждения. Тялото винаги ни говори, необходимо е само да отделим време и да се вслушаме. Всяка клетка реагира на всяка наша мисъл, както и на всяка дума, която изричаме.

Онова, което постоянно мислим и говорим, оформя поведението и позата на тялото, а също и начина, по който го усещаме. Човек, чието лице е непрестанно намръщено, не е станал такъв от изпълнени с радост и любов мисли. Лицето на всеки човек показва съвсем ясно схемите на неговото мислене.

Болестите могат да бъдат победени чрез преодоляване на старите мисловни модели, а това е напълно в нашите възможности. Колкото и ужасно, колкото и трудно да изглежда положението, всеки може, ако пожелае, да извърши мисловната работа по освобождаването и опрощаването; всичко може да бъде излекувано.

Думата "Нелечим" просто означава, че състоянието не може да бъде излекувано чрез външни средства и методи, че трябва да навлезем навътре в себе си, за да постигнем изцелението. Болестта е възникнала от нищото и ще се върне обратно в нищото.

Рядко поставяме под съмнение собствените си убежденията. Но мислите, които мислим в момента оформят нашето бъдеще. Искате ли тази мисъл да се превърне в истина за вас, да изживеете бъдещето, което тази истина ви подготвя? Ако мисълта носи укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение, тя ще се върне при вас точно като укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение.

Ако искаме живот, изпълнен с радост, трябва да мислим радостни мисли. Всичко, което изпращаме навън от себе под формата на мисли или думи, се завръща рано или късно при нас в същата форма. Спрете и се вслушайте какво говорите. Ако се чуете да казвате едно и също нещо 3 пъти, запишете го. Това е модел на мислене. Само седмица по-късно погледнете записаното и ще видите, че думите ви са се сбъднали. Вие изживявате това, което сте казали или помислили преди няколко дни.

Променяйки думите и мислите, ще установите промяната в живота си. Пътят за упражняване на контрол над живота преминава през контрол над думите и мислите. Никой друг не мисли чрез нашия ум, освен ние самите.

И доброто, и злото в живота ни са резултат от мисловните модели, които създават нашите преживявания. Целта на работата с мисловните модели е да трансформираме болестта в съвършено здраве.

Всяко нещо в живота си има мисловен модел, който го предхожда и поддържа. Постоянните модели на мислите ни създават това, което преживяваме. Следователно, като променим тези мисловни модели, можем да променим и преживяванията си. Когато произнасяме положителни утвърждения, ние се разделяме с ролята си на жертва и признаваме собствената си сила.

За да можем завинаги да отстраним болестното състояние, най-напред трябва да положим усилия да премахнем мисловната причина. Но тъй като в повечето случаи не знаем каква е причината, за нас е трудно да проумеем откъде да започнем.
Всяко нещо в живота възниква поради нужда от него. В противен случай то не би се появило. Симптомът е само външната проява. Трябва да влезем навътре, за да отстраним мисловната причина. Ето защо Волята и Дисциплината не дават резултати. Чрез тях водим битка единствено с външните прояви на проблема. Все едно че режем плевелите, вместо да ги изкореняваме.

Преди да започнете работа с утвържденията, с новите мисловни модели, трябва да поработите върху готовността да се променяте, да се освободите от потребността от цигарите, главоболието, наднорменото тегло или каквото е във вашия случай. Когато потребността изчезне, външната проява отпада от само себе си. Никое растение не може да съществува, ако коренът е отрязан.

Мисловните модели, причиняващи най-много болести в тялото, са Критичността, Гневът, Възмущението и Чувството за вина.

Критичността се изражда в артрит.

Гневът се превръща в неща, които кипват, изгарят и инфектират тялото.

Дълго задържаното възмущение се разлага и изяжда човека, превръщайки се в тумори и рак.

Чувството за вина търси наказание и води до болка.
Започнете работата с утвържденията, докато не е късно. Стигне ли се до скалпела на хирурга, ще трябва да се справяте и с паниката.

Използвайте предложените позитивни утвърждения или създайте свои собствени. Повтаряйте ги, пейте ги, танцувайте ги. Изживявайте ги с любов, защото те подкрепят вашата любов към самите себе си.

Каквото и да се случи, не го приемайте като агресия на другите или на съдбата. Ако има агресия, тя е единствено нашата агресия към самите себе си.
Никой освен нас не се интересува от нас единствено заради самите нас. Каквото и да правят другите, те се занимават със себе си и със собствените си проблеми. Те обичат у нас това, което обичат у себе си. Те мразят у нас това, което мразят у себе си.

Единствените, които могат да ни обичат цялостно, такива, каквито сме, сме НИЕ. Обичайте се и откривайте във всичко, което ви се случва, само това, което вече сте поискали да ви се случи, за да научите уроците, за които сме дошли на тази Земя.

Ние сме единствено отговорни за всичко, което ни се случва и единствено от нас зависи какво ще ни се случва. Изберете да мислите за себе си с любов и тогава ще ви се случват единствено красиви неща, които ще ви подкрепят в тази любов.
В "Примерни комплекси" са предложени възможни умствени нагласи, които дават представа как сами си създаваме болестта.

Предложените нови мисловни модели и утвърждения се използват, за да се създаде нагласа за здраве.

Не всяко умствено съответствие е абсолютно вярно за всеки човек. То ни дава само отправната точка, от която да започнем търсенето на причините за състоянието си.

За да отстраните своя проблем:

1. Намерете умствената причина. Вижте дали това може да е вярно във вашия случай. Ако не е, седнете безмълвно и се запитайте: "Кои мисли биха могли да създадат това?"

2. Повторете си: "Желая да се освободя от нагласата, съществуваща в съзнанието ми, която е причинила това състояние."

3. Повторете новия мисловен модел колкото е необходимо.

4. Приемете, че процесът на лечение вече е започнал.

Когато отново се сетите за заболяването, повторете последователно тези 4 стъпки.

Предложените модели трябва да се осмислят, за да намерите своята причина за проблема. Дали ще използвате готово утвърждение или ще създадете свое, изборът е ваш. Трябва да вярвате в него, да го повтаряте непрекъснато, да го пеете в съзнанието си, да го танцувате, да го визуализирате, да медитирате върху него и всичко, каквото вие решите. Целта е да осмислите остарелия си начин на мислене и неговата нездравословност и да намерите своята пътека към изцелението.


Примерни утвърждения

· Любовта отстранява и освобождава всичко, различно от нея.
· С любов се вслушвам в съобщенията, идващи от моето тяло.
· Аз съм цялостен и завършен.
· Аз съм най-силен, когато съм най-уязвим.
· Аз съм благодарен за това, че все повече нараства способността ми да мисля, да съзнавам, да чувствам.
· Всеки ден, по някакъв начин, аз се чувствам все по-добре и по-добре.
· Аз уважавам себе си и другите.
· Аз уважавам собствената си независимост и суверенитет. Аз зачитам независимостта и суверенитета на другите.
· Моите граници са неприкосновени, защото не нарушавам границите на другите.
· С този, който заслужава моето доверие, мога да си позволя да бъда уязвим.
· Аз обичам и ценя своите чувства, своя ум, своето тяло.
· С обич си позволявам достатъчно свободно време.
· Прощавам си за това, че съм се наранил.
· Прощавам си за това, че съм наранил другите.
· Прощавам си за това, че съм позволил на другите да ме наранят.
· Аз привличам любов, удовлетвореност и щастливи отношения Тук и Сега.
· Аз имам всичко, от което се нуждая, за да се наслаждавам на живота Тук и Сега.
· Аз съм най-добрият си приятел.
· Аз съм изпълнен с живот и любов. Аз излъчвам любов и живот.
· Светлината в мен твори чудеса Тук и Сега.
· Аз имам правото да бъда точно това, което съм.
· Аз имам право да направя всичко, което искам да направя.
· Аз имам правото да се уча и израствам от собствените си грешки.
· Не ми е необходимо да толерирам тези, които ме нараняват.
· Миналото ми е необходимо, за да ме предпазва от болката на познанието, но самото минало не ми причинява болка.
· Освобождавам се от потребността да бъда слаб. Аз заслужавам най-доброто от живота и го приемам Сега.
· Аз съм подарък за тези, които ме познават. Във вселената има поне още един, освен мен.
· И т.н., и т.н., защото

АЗ МОГА ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМ ОТ ВСЯКА БОЛЕСТ
И ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ

Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си - не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си.

Сега е време на състрадание и изцеление. Обърни се навътре в себе си и се свържи с лечителя, която живее в теб. Това е напълно възможно.
Знай, че се намираш в процес на изцеление и че този път ще откриеш способностите си на лечител. Тези способности са силни и могъщи. Ти притежаващ невероятни умения, за които досега не си подозирал. Затова бъди готов да стигнеш до ново ниво на съзнание и да откриеш способности и таланти, които не си подозирал.

Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест.
Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива.
Ти си дух и затова си свободен да спасиш себе си.

Думата "Метафизичен" означава да се премине отвъд физическото и да се стигне до мисловната причина, стояща зад него.

Аз твърде често използвам понятията ЛЮБОВ, МИР, РАДОСТ и ОДОБРЯВАНЕ НА СЕБЕ СИ.

Когато наистина можем да живее от наситеното с любов пространство на сърцето, одобрявайки себе си, с вяра, че Божествената Сила ще ни даде необходимото, тогава мир и радост ще изпълнят живота ни, а болестите и неприятните преживявания ще ни напуснат.

Целта ни е да живеем щастлив, здравословен живот, наслаждавайки се на собствената си компания.

Любовта разлага гнева, освобождава възмущението, премахва страха и създава чувство за сигурност.

Когато можете да се установите в онова пространство на абсолютна любов към себе си, тогава всичко във вашия живот протича леко, съпътствано от хармония, добро здраве, благоденствие и радост.


УСПЕХ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО ЛЕКУВАЩО СЪЗНАНИЕ!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 10, 2010 11:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прекрасно е, абсолютно вярно и точно е!

Благодаря ти, Цеце! Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 31, 2010 7:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нико­га не спирам да се изумявам колко нехайни са хората по отношение на телата си! Човекът е създал електричест­вото, самолета, сателитите, открил е тайните на атома и е разгадал генетичния код. Творческият потенциал на чо­века няма граници. Но както изглежда, човекът е успял да промени всичко, освен себе си! Въпреки цялото ни знание, развитата ни цивилизация и технологичния нап­редък, ние хората още не знаем как да контролираме самите себе си!

Техничес­кият прогрес ни носи не само комфорт, но и екологични болести. Той забавя духовното ни развитие и притъпява интуицията и остротата на сетивата ни. Ние сме се дис­танцирали от природата и сме игнорирали законите на хармоничното развитие. Сега си плащаме цената. Много от съвременните болести са резултат от нарушаване на ба­ланса между външната среда и нас. Ние сме загубили връз­ка със света, с другите хора, със собствената си съкровена същност. Истинската здравословна еволюция трябва да започне от личната сила и твърдата вяра в собствените ни неограничени възможности и ресурси. Трябва да се съглася с прочутия писател Лев Толстой, известен в Русия не само с творбите, но и с мъдростта си. Той предупреждава човечеството със следните думи: "Изумително е, че хората пушат, пият, преяждат, лентяйстват, превръщат нощта в ден и въпреки това очакват докторът да ги поддържа здрави."

Истината в тези думи е особено важна сега, в епохата на екологична и духовна криза. Станали сме лениви. Очак­ваме лекарите или лечителите да ни "оправят" без никак­во усилие от наша страна. Но нито най-добрият лекар, нито най-талантливият лечител ще ви излекува, ако не вземете участие в лечението си. Трябва да участвате ак­тивно в откриването на собствените си духовни и енергийни ресурси. Това невинаги е просто, дори може да бъде доста трудно, истинско предизвикателство, тъй като често е свързано с преосмисляне целия ви начин на живот и с извършва­не на дълбоки промени в навиците и ежедневието ви. Много хора днес живеят в излишество: всички имаме нуж­да да ядем, пием, спим, но е жизненоважно да се научим на умереност, да не се отдаваме на нищо прекомерно.

Живеем в култура, която вярва, че ще се намери хапче за всяка болест. Разполагаме с таблетки за потискане на всеки симптом в телата ни, за притъпяване на всяка негативна емоция, която ни приканва да й обърнем вни­мание. Да, хапчетата наистина могат да помогнат да отблъснем болестта и понякога да я излекуваме. Но истинската терапия, истинското лечение е преван­тивната медицина - това трябва да бъде начина ни на живот. Ние не си даваме сметка, че нашето лечение е вътре в нас. Тотално сме прегърнали вярата в силата на меди­цината и не осъзнаваме, че в много случаи собствената ни интуиция е способна да направи много повече.

В момента има купища книги, в които се говори за духовна еволюция. Движението Ню Eйдж ни призовава да водим по-духовен начин на живот. И все пак е невъз­можно да говорим за духовна еволюция, докато не се прочистим отвътре навън и не се освободим от небалансирания стил на живот. Помислете по въпроса. Дали музикантът, колкото и да е гениален, може да се представи пълноценно със зле настроен инструмент? Същото важи за телата ни. Ако тялото не е в ред, то не може да бъде инструмент на духа.
По мое мнение тялото може да бъде излекувано и под­държано в добра форма само ако терапията въздейства едновременно на физическо и на енергийно ниво. Две­те са взаимосвързани - те създават неразрушимо единст­во. Затова е много важно всяко лечение да бъде насочено към физическата, емоционалната и умствената ни същ­ност.
Вътрешната хармония е много крехка и силно се влияе от вътрешни и външни въздействия. Човек трябва да ус­танови какви може да са тези влияния и да се научи да ги контролира и овладява. В съвременния свят за нас е мно­го трудно да приемем нови начини на съществуване. На­шето общество, особено през последните сто години, ни е програмирало да се стремим към постигане на иконо­мическите си цели. Подложени сме на голям натиск да жертваме собственото си здраве и развитие пред олтара на мате­риалния успех. В тези условия работата, домът и матери­алните придобивки могат да придобият нездравословно надмощие в живота ни.

Може би на правителствата им е по-лесно да контро­лират и ръководят свят, пришпорван от материализма, вместо да насърчават индивидите да се реализират и да бъдат в хармония с истинските си потребности и желания! Но в крайна сметка все повече и повече хора стигат до извода, че чисто материалистическият възглед за жи­вота е задънена улица. Всички ние копнеем за по-богато и по-благополучно съществувание, но не познаваме енергийната му същност. В резултат попадаме в създаден от самите нас затвор и търсейки контрол над живота си, тичаме от килия в килия в напразен опит да намерим сво­бода. Ако не проумеем важността на енергията в нас и в света, няма да открием вратата към истинската свобода, какво остава да я отворим!

АВТОР: АЛЛА СВИРИНСКАЯ
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
цецка33




Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 03, 2010 6:27 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Idea Arrow

_________________
това което не ни убива ни прави по-силни....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
Singh




Регистриран на: 24 Юни 2011
Мнения: 8
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 24, 2011 9:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според древната система на йога и столетника Свами Дев Мурти, причината за боледуването на човека се крие в положението на гръбначния му стълб - смятаното за причина за еволюцията изправяне на човека всъщност е май и причина за болнавостта му , освен в мислите и отношението към света и живота. Той ни дава седем ключа към доброто здраве и щастливия живот, сред които на първо място са Любовта, моралният живот (една майка имате и една съпруга, казва той)вегетариански начин на хранене и запазването на рождената вяра. Сред основните му напътствия са и още - помисли с какво можеш да помогнеш на другия, дай всичко от себе си, Любовта е всичко, всичко! Ето какво още: ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА БОЛЕДУВАНЕТО НА ЧОВЕКА...

_________________
http://www.devmurti.info/
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 24, 2011 10:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей, Сингх! Very Happy
Радвам се на твоето мило присъствие в нашето форум-общество... Smile Wink

Естествено е, че физическото тяло , а впоследстиве и психическото боледуват поради порблеми в...гръбнака. Абсолютно вярно!

Радвам се, че има Личности като Читранджан Кумар, които са се заели с не-леката задача да помагат на болните и страдащи хора, като коригират в този план много от заболяванията не само на гръбнака, ами на целият опорно-двигателен апарат.

Поразгледах и се позачетох в сайта и се натъкнах на още нещичко интересно: ИНТЕРВЮ ЗА БЛИЦ С ЧИТРАНДЖАН КУМАР...

А не по-малко интересна е самата Свами Дев Мурти ДА ПРЕБРОДИШ СВЕТА И ВРЕМЕТО СЪС СВАМИ ДЕВ МУРТИ...

И ако човек наистина държи на здравето си ще вземе веднага незабавни мерки. Аз вече опитах и ми хареса страшно много, пък и озравителните рецепти на Читранднан Кумар са буквално вълшебни...Много съм доволна!

Благодаря.... Smile Wink



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov