НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 3:27 pm Вижте мненията без отговор
ПЪЛЕН ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2012 г.
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:27 pm
МнениеЗаглавие : ПЪЛЕН ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2012 г.
Отговорете с цитат

ОВЕН

Девиз - "АЗ СЪМ"
Управляваща планета - МАРС




Общ хороскоп на Овен за 2012 година

През тази година ще сте раздвоени. Вие наистина сякаш живеете в два различни свята. Склонни сте да правите най­невероятни неща. Вие ту ще сте практични и искрени, обичащи правдата, като по този начин ще хвърляте в смут и недоумение околните, ту пък ще сте мечтателни и изобретателни, без да се вълнувате изобщо от материалното в живота.

Кога ли ще се събудите и ще заживеете в реалността?

Възможни са неприятни колизии в служебен план. Срещу вас се очертава нещо като заговор от по-дребните "овни". Предстои ви изясняване на ситуацията с ръководството. Помощта ще дойде от много по-високо място, където вече оценяват перспективността на идеите ви. Предложение за друг "етаж" на дарбите ви.

Развитието на технологиите и на обществото като цяло могат да променят вашият живот през 2012 година, отношението ви към семейните ценности и избора ви на място за живеене. Ще усещате много по-силно проблемите между хората от различните поколения, особено покрай тези, с които живеете под

един покрив. Ще изпитате силна необходимост от приспособяване към реалността и новите изисквания към вас и средата край вас.

Тези промени могат да донесат и благосъстояние, добро здраве и работа, на която ще се наслаждавате. През март могат да се стабилизират брака и служебните ви отношения. Компромисът може да се превърне в ключов момент от разбирателството ви с близките и роднините. През април и май ще се справите с печеленето на пари, очертават се допълнителни доходи.

Промените ще ви притиснат и пообъркат в средата на февруари и после след юни месец. Дотогава обаче ще се радвате на добро здраве и успехи в работата. Бъдете готови за кратки служебни проблеми в средата на лятото и през октомври.

През 2012 година ще живеете добре и пълноценно. Сега ще бъде подходящо да продадете жилището си и да купите ново, да смените местоживеенето си. Ако имате деца, вероятно те ще решат, че вече е време да бъдат независими и да се отделят от вас - ще заминат да учат или да работят другаде, а някои дори ще се оженят. Ако това се случи, покажете гъвкавостта си, с която вече сте впечатлили околните.

През годината е добре да предприемете доста и разнообразни пътувания за отмора и удоволствие.
Дано да се възползвате от шанса за пълната и безусловна промяна, която ви се дава и да достигнете до по-пълното равновесие в ежедневието. Можете да подобрите качеството на живота си, но само при условие, че разбирате необходимостта от промяна на личната ви вселена и ако успеете да са адаптирате към реалността.

Търсете през годината идеал, който да ви удовлетворява и той да бъде извън материалната благосъстоятелност. Наблегнете на чувствата, без да изпадате в крайности. Отворете се към духовен живот, без да затъвате в суеверия, опитайте се да виждате и красотата, и мъката по света. Ако успеете, ще осмислите живота си, ще познаете голямата радост, която не може да се купи с никакви пари.


ЗДРАВЕТО

През тази година силно ще се вълнувате дали времето оставя безмилостни следи и отпечатъци върху вас. Ако случайно бръчките ви пречат да изглеждате толкова млади, колкото се чувствате, то вероятно ще сте склонни да се подложите на определена хирургическа пластика. Сега се налага да отделите време и пари за поддържане на зъбите си.

Непременно включете в програмата си определени спортни дейности, не се отпускайте, не отлагайте постоянно за следващия ден, бъдете волеви и направете нужната физическа активност, за да не допуснете влошаване на здравословното си състояние. Заемете се със спорт за собствено удоволствие, не за да покорявате големите спортни върхове.

Огледайте се внимателно дали работната ви среда е здравословна, има ли достатъчно осветление, чист въздух, удобно работно място. Опитайте да направите нужните промени или да изискате от шефовете си подобрение на средата, защото през годината ще са възможни усложнения по направление на трудовата медицина.

Особено внимание отделете на гръбнака си - ако работите седнали потърсете удобен ергономичен стол или сложете специална възглавница. Ако работите на компю­тър - проверете клавиатурата и височината на монитора, настройте внимателно цветовете, яркостта и контраста. Пазете очите си, те определено ще ви създадат проблеми през годината.

Опитайте да си наложите самодисциплина и да не допускате натрупването на килограми. През тази година ще ви бъде трудно да свалите излишните. Не допускайте да изпадате в меланхолия или депресия, тогава ставате неконтролируеми по отношение на храната и леснv можете да качите килограмите.

Затова се старайте да живеете заобиколени от по-весели и общителни хора.
Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките босилек, дафинов лист, пипер, мента и хрян. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.

Нашите тела задържат токсини от пестицидите, хормоналните препарати и хербицидите, с които храната ни се преработва. Фактори, предразполагащи черния дроб, стомаха и другите органи да произвеждат токсини са бактериите, вирусите, твърде големите количества алкохол, кафето и други кофеино­съдържащи напитки, тютюнопушенето и някои лекарства.

Ако сте изложени на влиянието на тези фактори или пък консумирате в големи количества полуфабрикати и преработени храни, то вие определено имате нужда от прочистване на организма и даване нов живот на тялото си.

През тази година е добре да направите на два пъти през шест месеца диета за прочистване на организма от всички вредни и натрупани в организма токсини и отрови. Тази диета е подходяща за изпълнение за период от 1-2 седмици. За начало можете да включите добавянето във ваната на ароматни масла от джинджифил, розмарин и риган, както и поставянето на капчици лавандулово масло върху възглавницата за спане.

С тази малка промяна в навиците ще засилите лимфната активност в организма, която от своя страна засилва потоотделянето и действа пикочогонно. По този начин се усилва работата на черния дроб и червата. Всички тези процеси, протичащи в организма помагат на тялото да се освободи от ненужните токсини.

Освен това е добре да спазвате следното:

1. Пийте по 2-3 литра вода (натурална, минерална, пречистена, трапезна, изворна) на ден, плодови и зеленчукови сокове, плодов чай.

2. Забравете за съществуването на алкохола.

З. Опитайте се да ядете колкото можете повече плодове и зеленчуци. Яжте ги под формата на салати, сокове-фрещ леко задушени със зехтин, варени, покълнали, сушени, с кисело мляко (обезмаслено). Готвенето на пара е идеален здравословен начин за приготвяне на зеленчуците като единствено картофите не е препоръчително да се готвят по този начин. Имайте предвид, че в началото, когато започва детоксикацията в организма ви можете да страдате от леко главоболие. В такива случаи масажирайте слепоочията с масло от лавандула.

4. Наблегнете на храните с ниско съдържание на протеини като грах, леща, пиле, яйца, ядки, соя и в по-малки количества червено месо. Избягвайте баниците, сладкишите и пържените храни, които са трудно смилаеми.

5. Правете си малки похапвания през деня, но по-често, като за предпочитане са ядките (но не солени, а може дори и сурови). Те са чудесна храна в този случай.


ФИТНЕС

Започнете с ходене пеш първоначално по 1 километър, следващата седмица увеличете на два километра, по­следващата на три и така, докато стигнете до дневно ходене поне 5, а дори и 10 километра.

Вторият етап нека да включва не ходене, а спортно ходене, което е направо препоръчително за вашите стави. Спортното ходене е по-добро за вас, в сравнение с бягането.
Изберете при хубаво време да играете тенис или поне федербал.
За вас са изключително тонизиращи бънджи скоковете.


РАБОТАТА

През първата половина на годината се очертават нови решения в обласпа на професията и заниманията. Ще бъде грешка да ги отхвърлите без интерес, поне отделете време да помислите, да претеглите всичките "за" и "против". До април са възможни прекрасни взаимоотношения и разбирателства в работата с колегите или подчинените. След 2 май пак ще имате своите щастливи мигове, но ще продължите напред с по-бавно темпо.

Тогава определено ще се наложи да потърсите други възможности и да направите определена промяна - било то в дейноспа, в съдружията, в състава. Не приемайте да помагате на колега, затънал до шия в работа поради своята некадърност или неорганизираност - ще си навлечете повече беди и неприятности, а за някои дори може да се стигне до уволнение.

Ако сте недоволни от работата си, то в периода май-юли имате прекрасни възможности за нейната смяна. Бъдете предприемчиви, рискувайте смело, търсете правата си, не се страхувайте да критикувате. Успешни договори и сделки можете да сключите след 1 септември. Не се откъсвайте от действителността, бъдете здраво стъпили на земята, не се възгордявайте от постигнатите победи. През октомври ще можете да се наложите с даден проект или задача и да извоювате ново признание и по-високи доходи. Не бъдете скромни, заслужавате повишението.

През годината ще сте повече, отколкото трябва, оптимисти.

Вашата енергичност може да ви помогне ако работите в екип. Ще напреднете много и ако организирате свой собствен бизнес. Не забравяйте - вие работите най-добре тогава, когато имате достатъчно свобода за действие. Ще предпочитате да давате заповеди, а не да ги изпълнявате. Ще търсите предизвикателства, както интелектуални, така и физически. Добре е да виждате смисъл в това, което правите, тогава и работата ще ви спори и ще чувствате вдъхновение. Хубаво е, ако можете да избягвате скучните офиси, за вас сега е добро действието.

Много добра и успешна кариера бихте имали в обласпа на търговията и туризма, а защо не и в обласпа на спорта, книгоиздаването, образованието или политиката.


ПАРИТЕ

Няма да са много парите и постъпленията през годината, но пък не мога да кажа, че ще липсват. Напротив - ще можете да си позволите както почивка, така и да направите определени по-големи покупки за дома. Ще имате добри възможности за вложение, за натрупване на капитали. Съветвам ви при всяко получаване на заплатата да отделяте определена сума за тежки и кризисни ситуации.

Сега такива черни дни не се очертават, ще имате нормални средства за преживяване и спокойно можете да се погрижете за не съвсем ясното бъдеще, когато евентуално ще ви трябват пари и възможности. Ако изхарчите всичко сега, то ще си купите доста глупости, за които ще съжалявате после. През периода февруари - май звездите ще ви подкрепят в тази насока и ще фаворизират обръщението на парите, транзакциите. Изключително силна година за банкери, борсови и застрахователни агенти, икономисти и счетоводители.

През втората половина на годината могат да се появят някои финансови пречки и е желателно тогава да избягвате спекулациите и измамите. Бъдете честни в сделките, договорите и пред НАП. Не играйте тогава на борсата, не купувайте акции ­шансът не е на ваша страна и могат да ви измамят. Също така избягвайте търговски взаимоотношения с чужденци.

Не давайте пари на заем, особено през първото и последното тримесечие. Ако не се вслушате в съвета ми, най-вероятно ще имате проблеми с връщането на сумата или направо ще се наложи да я отпишете. Ако сте решили да вземате кредити, то най-добрите периоди за това са 12 - 30 март, 4 - 19 май, 11 ав­густ - 5 септември, 21 октомври - 13 ноември, след 6 декември.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Толкова съм добър, че следващия път ще заложа два пъти повече.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Бедният аз, нещастният аз, как можах да рискувам и загубя толкова много пари?

Какво ви помага да успеете? Нуждата непрекъснато да опитвате и способността бързо да се възстановявате след преживения шок и ужас.

Кое може да ви провали? Прекаленото бързане и недооценяване на ситуацията.

Какво са парите и придобивките за вас? Действие.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Ще можете да си позволите много екскурзии и пътувания.

Една част от тях ще са на кратки разстояния и основно в почивните дни, но няма да ви свърта на едно място и все ще ви се иска да излезете някъде. Дори пешеходните походи ще ви донесат радост и удоволствие, а тези, които са свързани с пътуване с автомобил ще бъдат свързани с романтика и страст.

Можете да си позволите както почивка през зимата, така и пътуване за всички празници - покрай 3 март, Великден, първа пролет, 24 май, лятото, Коледа и Нова година. Сега няма да ви липсват средства да си ги позволите, но пък може дори част от екскурзиите и пътуванията да бъдат на чужди разноски. Ще прекарате повече от приятно, така че - смело напред.

Свободното си време ще прекарвате в някакво майсторене, четене или посещение на културни мероприятия. Около себе си ще се стремите да сте в изряден ред. Ако нещо вкъщи има за оправяне, повечето от вас ще го сторят сами. И без това никой не може да бъде по-добър от вас. Ще четете много, ще посещавате театри, кина, опера или музеи - така най-добре ще си почивате. Но не прекалявайте - няма нужда да сте изчели всичко или да сте видели всички постановки или нови филми. Стресът е опасен за вас и затова не подценявайте истинската почивка. Ако се захванете с някакво хоби, можете да се разтоварите допълнително и то много приятно.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Сега Плутон и Марс могат да внесат много вълнения във вашия живот. Препоръчвам ви да не поставяте прекалено много изисквания пред вашия партньор. Приемете го такъв, какъвто е, не се опитвайте да го моделирате. Ако това ви се удаде, то по-голямата част от годината ще премине спокойно в любовен план.

Бъдете нащрек преди всичко от 11 март до 6 април и от 2 до 23 септември да не затънете прекалено много в спречквания и пререкания. Бъдете по-сдържани, когато изразявате становището си, не избухвайте. Сами знаете, че бързо ви минава, само ще навлечете допълнителни напрежения във връзката си. Припомняйте си от време на време, че мълчанието е злато.

Прекрасни дни ви обещава Венера през януари, февруари, май, юли, ноември. Тогава обвързаните сред вас могат да изживеят страстни и щастливи мигове със своя партньор, някои могат да сключат тогава брак или годеж, а необвързаните все още - да намерят сродната душа, с която да сложат основите на здраво приятелство за дълъг период от време.

Както знаете, бракът е нещо, което ви позволява да се скриете от себе си или да поддържате стари навици, без да осъзнавате колко са абсурдни. Така че, ако сте женени, ще трябва да се справяте точно с тези проблеми. Ако по някаква причина първият ви импулс е да зарежете всичко и да избягате, ще се наложи да обуздаете този нагон. Ще изпитате трудности, свързани с две позитивни тенденции във вашия живот.

Първата ще ви тласка към действия, с които да се освободите от старите ограничения, а втората ще ви накара да се вгледате дълбоко в себе си и в интимните си желания. Не забравяйте обаче, че страхът често ни налага модели на поведение, а те се отразяват неминуемо върху връзката или брака ни. Ако успеете да преодолеете препятствията, които сами си поставяте или създавате, ще направите голяма крачка напред в развитието си. Ако обаче се примирите с тях или пък избягате, ще дойде време, когато горчиво ще съжалявате.

През годината ще потърсите перспектива на брака или връзката си и най-добрия начин за това е да използвате собствената си скала от ценности. 3адайте си въпросът дали връзката въобще ви е необходима, дали партньорът ви оставя достатъч- дръжте на разстояние, за да не станете причина за възникването на недоразумения от интимен характер. Макар че чувствителността ви е изострена, можете да се владеете и това много ще ви помага. Внимавайте с употребата на спиртни напитки.


Пламен Румпалов




Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Яну 07, 2013 7:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ТЕЛЕЦ

Девиз - "АЗ ПРИТЕЖАВАМ"
Управляваща планета - ВЕНЕРА




ОБЩ ХОРОСКОП НА ТЕЛЕЦ ЗА 2012

Годината ще ви донесе успех и затова умело се възползвайте от него. Бъдете спокойни за бъдещето си. Вие сте се погрижили отдалече за него. Единствен проблем би могъл да бъде елемент от вашето минало, което не сте искали да се научи. А по такъв начин можете да загубите любимия.

За вас тази година ще премине под знака на семейството грижи за съществуващото и създаване на ново, ако не сте сторили това досега. Внимавайте обаче с прекалената си самовлюбеност, получена заедно с раждането - нищо чудно на близките ви да им е писнало от нея и да се чудят дали раздялата не е най-доброто разрешение на конфликтите. В професионален план ще бъдете в състояние да сринете планини, за да успеете, но все пак помислете за истинските стойности в живота.

През годината ще придобиете по-голяма финансова отговорност, особено ако управлявате или имате достъп до чужди пари. В сравнение с миналата година, когато повечето неща изглеждаха неясно, 2012 ще бъде годината на реалностите. Ще обърнете внимание на кариерата и бизнеса си, ще прехвърлите или ще получите нова собственост, ще активизирате любовната си връзка и вероятно ще промените семейното си положение, очаква ви брак.

Ако вече сте семейни, ще се заемете с по­сериозни бизнес начинания и вероятно в семейството ви ще се появи още един член. Разположението на звездите ще ви постави в особено положение. Вие едновременно ще бъдете лидери, но и затворници, тъй като отговорностите, шансовете и предизвикателствата ще ограничат свободата ви. Краят на пролетта и краят на лятото ще са двата най-запомнящи се периода за годината, през които ще имате възможност да направите финансови удари и да осъществите замислите си.

В началото и в края на годината ще осъзнаете, че имате нужда от нови модели, чрез които да се изразявате, ще научите много за себе си, ще се научите да анализирате и изследвате действителността. Себеизявата ще бъде важна за вас и ще откриете, че се радвате на живота си много повече, отколкото друг път.

Козирог, Дева или Рак ще играят особена роля в живота ви през тази година. Такива представители ще участват или ще съдействат за важна сделка с недвижима собственост или пък ще повдигнат духа ви, като ви помогнат в кариерата и ви запознаят с точните хора, от които имате нужда сега.
Като цяло, през годината звездите ще ви влияят благотворно и ще изпитвате постоянно оптимизъм, можете да прогоните черните си мисли и всичко, което може да бъде причина за тъга.

Ще преследвате само една цел - да се почувствате по­комфортно и да се радвате на живота.
Въпреки всичко, очаквайте и изненади. Някои от тях определено ще са приятни, но други ще са по-малко приятни и дори лоши. Затова е важно да сте концентрирани върху ежедневието си. Така ще се противопоставяте на ударите на живота и ще се възползвате максимално от предоставените ви възможности.

Бъдете тактични през годината. Внимавайте къде и какво говорите. Не допускайте думите ви да доведат до болка и проти­оречия.


ЗДРАВЕТО

Като цяло ще се грижите за тялото си през тази година. Сега ще се наложи да обърнете внимание на стомаха, храносмилането, черния дроб или червата. Подлагайте се на редовни медицински прегледи и изследвания и обръщайте повече внимание на здравословното си състояние. Не подценявайте проблемите и се консултирайте поне с двама специалисти.

Вероятно вие сами сте се убедили, че за да бъде животът ви спокоен, трябва да обръщате своевременно внимание на здравословните си смущения. Трябва да внимавате с храненето, за качеството на храните и начина на приготвянето им. Много от вас ще са склонни да се подложат на здравословна диета и стриктно да я спазват. Проблем обаче е изборът на правилна такава, която да ви помогне без да ви пречи.

Първото нещо, което трябва да направите, е да си съставите програма и след това да я следвате стриктно за няколко седмици и дано да не ви се наложи да я спазвате по необходимост. Организмът на всеки един индивид е различен, уникален, затова ако при някои хора определена програма има ефект, то при други тя няма да дава никакви резултати.

Не правете грешката да се лишавате от каквато и да било храна, дори и за ден. Вместо това се хранете по три пъти на ден със здравословна храна и ще постигнете желания резултат, който ще трае дълго време.

Добрата стратегия за изгаряне на излишните килограми включва изпиването на не по-малко от 2,5 литра вода или билков чай на ден и включването на плодове, зеленчуци и храни, с ниско съдържание на протеини (риба, пиле, яйца, крехко червено месо, варива и други растителни протеини). Ограничавайки консумацията на храна, богата на въглехидрати (хляб; ориз; тестени изделия - спагети, макарони, пица) и на храна, богата на мазнини (масло, сметана, кашкавал и сирене, тлъсти меса, бисквити, шоколад) също ще помогне за свалянето на килограми.

Ако теглото ви е над нормата, може би трябва да обърнете внимание на дребните вкусотийки, които съпътстват ежедневието ви. Можете да започнете внимателно и ненатоварващо да се занимавате със спорт. Медитацията, майсторенето на нещо, хобито, музикалните занимания и потапянето в проекти, изискващи концентрация, ще ви действат успокояващо и разтоварващо. Подходящи при вас ще са упражнения, които търсят единството между духа и тялото.

ОТ началото на януари до средата на март и от 24 юли до края на октомври са възможни болестни симптоми и не бива да ги пренебрегвате. Напрежението през юни, юли и декември може да ви принуди да промените част от хубавите си и предварително направени намерения. По принцип искате във всичко да сте най-добрите, прекалявате с амбициите си и надценявате физическите си сили.

Това може да доведе освен до смущения в стомаха, до проблеми с кръвообръщението и сърцето, благотворно е времето между 20 юли и 4 септември и намерете непременно време за почивка и релакс.
Ако решите да се откажете от вреден навик - пушене или пиене - тази година е много подходяща за вас. Съобразете се с подходящите дати на Луната.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките градински чай, бял равнец, кисел трън, подбел и киселец. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако сте начинаещи любители на спорта, то трябва добре да се мотивирате и нахъсате. В никакъв случай не е добре да се откажете още на втория ден от тренировките, като си измислите какви ли не причини.

Ако искате наистина промяна във физическото си състояние и ви е страх още веднага да посетите някой фитнес салон, то ви предлагам да си намерите по-приятно начално занимание. Например - започнете с градинарство във вашата градина или в тази, на ваши приятели и близки. Помолете да ви заделят определена територия, в която да намерите място за любимите ви зеленчуци, плодове или цветя.

Ако един сезон се занимавате усилено с градинарство, ще свикнете на едно сравнително слабо натоварване, но пък ще си изградите навиците за постоянство, труд, а и ще видите резултатите от този труд - нещо важно при вас за предизвикване на мотивация.

Докато се занимавате с градинарство, нищо не ви пречи да си отделите поне половин ден седмично за разходки сред природата. 3апочнете с вървене пеш по равно място, после включете преодоляването на малък наклон, после се качете на върха до вашия град и неусетно можете да стигнете до дълги и приятни преходи.

Когато се уморите, починете, но си поставете цел да отидете само още на 200 метра напред, после, достигайки целта, леко я увеличете с още 300 метра напред. Давайте си награди за преодоляването на дадено препятствие - това ще ви стимулира и обнадеждава.

Когато напреднете с каляването си, можете да пробвате с леко бягане. Понеже ще се срамувате от познатите си, не бягайте в кварталната ви улица или стадион, Отидете в началото на друго място и едва когато се убедите, че вече имате добра издръжливост, можете да се покажете пред очите на познатите ви.

Добре е ако свикнете поне два пъти седмично да сте във фитнес залата.
3а напредналите сред вас определено най-добре ще се окаже триатлона и ще докаже, че сте издръжливи и упорити.

Направите равносметка и за да се ориентирате точно къде е правилната посока и накъде да поемете занапред.

Ще имате усет към властта, през тази година можете да бъдете лидери и водачи. Насласлаждавайте се на професионалното си положение и изполвайте всичко, което то ви дава. Околните винаги ще ви забелязват. Ще изпълнявате точно задълженията си, ще проявявате съибразителност и разбиране при работата с хора. Добре е сами да се стараете да си изградите добър имидж, затова не подценявайте например облеклото, с което сте на работа, външния си вид, жестовете. Ако сте от шефовете - изисквайте почтеност от служителите си, бъдете добри, но и взискателни.

Бъдете малко по-щедри към околните, а не само към тези, които не чувствате като пряка заплаха за себе си. Не си падайте много по грандиозните неща, за да не застрашите финансовото си състояние. Продължавайте да намирате съчетание на работата и удоволствието, за да извлечете максималното и от двете. През годината избягвайте работата, от която можете да останете незабелязани. При нужда оставайте и работете допълнително, не отказвайте това, нека да ви забележат.

Ще работите много, но дано да има кой да ви похвали и награди. Вие ще обичате финансовите стимули. Успехи ще имате в дейности, свързани с продажби, управление, връзки с обществеността, рекламни дейности и консултации, политика, преподаване. Тези, които се занимават с шоубизнес също могат да имат големи успехи.

Не винаги ще ви бъде лесно да следвате набелязана линия на поведение и работа. Трудности могат да възникнат около средата на март, особено внимателни бъдете към 16 март, края на май, между 4 и 19 юли, в началото на октомври и след 13 ноември. Тогава внимавайте в контактите, подписването на договори и споразумения, четете внимателно, помнете - не всичко, което блести е злато, има и много добри имитации.


РАБОТАТА

През първата половина на годината звездите ще ви вдъхнат извънредна решителност. Ще посрещате всички предизвикателства, ще успеете да превърнете евентуалните поражения в свои малки победи. Като че ли ще търсите трудностите и ще ги използвате, за да отключите фантастичната си енергия. Щом веднъж вземете решение, нищо няма да може да ви спре по пътя на реализацията, ще стигате почти винаги до край. През тези месеци ще имате усета и вкуса към риска. Ще повярвате, че успехът е рожба на смелостта.

През втората половина на годината и особено след 20 август в професионален план всичко ще бъде спокойно, дори прекалено спокойно за вкуса ви - очертават се не особено перспективни проекти, идеи, които се губят в приказки и доста празни брътвежи, срещи, които не дават желания резултат. Не се ядосвайте, използвайте тези дни за да си починете добре.


ПАРИТЕ

През първата половина на годината се очертава благоприятно финансово положение. Разположението на планетите предразполага сравнително спокоен живот, без излишни разточителства, но и без особени притеснения. Може би точно сега ще получите някакво наследство и ще успеете добре да го оползотворите.

През второто полугодие се очертава добър паричен поток, особено ако сте свързани с търговията и продажбите. Не се учудвайте, ако изведнъж се намерите заобиколени от неочаквани приятели, те просто са видели край вас изобилието и са решили да се присламчат към вас. Внимавайте - не оставяйте да ви използват. Не ви съветвам тогава да давате пари на заем.

Добри борсови спекулации, особено през септември. Ако ще вземате кредити, добрите периоди за това са 2 - 11 март, 1З май - 2 юни, 2З август - 4 септември, 18 октомври - 2 ноември.
Какво бихте си помислили, ако спечелите? Много е лесно да се каже, че това е просто късмет. Истината е, че човек струва толкова, колкото заделени пари има в банката. Това е реалността и аз не се оплаквам.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Боже мили, заради тези загуби сега загубвам всичко - пари, любов, приятели. Какво ли ще стане сега с мен?

Какво ви помага да успеете? Обичта към парите и придобивките.

Кое може да ви провали? Прекалената любов за пари и притежание.

Какво са парите и придобивките за вас? Притежание.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Вие ще се интересувате от толкова много неща през годината, че направо няма да ви остава свободно време. Спортът ще ви въодушевява почти толкова, колкото и изкуството. През годината особено ще цените прекараните с приятели часове на отмора и веселие. Ще предпочитате да се занимавате с хобитата си в приятелски кръг, защото ще имате възможност да водите интересни дискусии. Вие ще обичате да се вслушвате в мнението на околните и ще извличате полза от това. В същото време ще държите да изслушват и вашето мнение, което ще излагате доста интересно и вълнуващо.

Ще се интересувате от занимания в някои по-отвлечени сфери като парапсихология, алтернативна медицина, астрология и други такива. Това може да ви донесе не само нови знания, но и възможност да опознаете по-добре близките си. Четенето на книги в тези области ще ви обогати и направи по­духовни.

Ще обичате да пътувате с приятели, да опознавате нови места, да се веселите и де се забавлявате. Напълно възможно е да направите посещение на далечни страни и народи. Единствено внимавайте на коя туристическа фирма попадате. И винаги се въоръжете с повече пари при пътуванията си - постоянно ще възникват допълнителни финансови искове.

Запомнете нещо важно - ако се налага да шофирате собствената си кола, никога не злоупотребявайте преди това с алкохол. През тази година има опасност от катастрофи и злополуки по пътищата в нетрезво състояние.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Като цяло - доста трудна година за любовния ви живот. Ще бъдете доста объркани. Но това е и проверка към чувствата на човек, към който не сте безразлични. А може и да е нова възможност. В крайна сметка и двете ситуации ще ви разведрят.

Ако сте семейни, време е за преоценка, но не по отношение на партньора ви, а на вашата собствена ценностна система и на страховете, които таите дълбоко в себе си. Вероятно около април ще откриете, че искате да изясните някои неща относно себе си. Отношенията ви с брачния партньор може би ще ви се струват незадоволителни - сякаш ви се иска да сте любвеобилни, но нещо ви спира да го направите. Открийте каква е причината, иначе ще става по-лошо.

Към началото на юни ще се почувствате по-добре, но в края на месеца отново ще сте объркани. Това, колкото и да ви се струва нелогично сега, ще бъде положителен знак за вас. От време на време всички хора може би оставяме връзката ни да излезе от обичайните рамки. В семейното ви ежедневие се крият много от отговорите на въпросите, които ни измъчват и притесняват.

Вие се нуждаете от истинска връзка, не просто от някакво си съвместно съжителство. Не очаквайте много любовни изживявания през лятото. Но ако по-късно преосмислите събитията от този период, ще осъзнаете, че сте решили някои ваши психологически проблеми и ще се почувствате значително по­добре.

През септември и особено в началото на октомври се задава напрежение в дома ви. Ще бъдете особено раздразнителни и нервни. Съветвам ви - не бъдете резки, защото ще съжалявате после. Ще бъдете атакувани психологически от вашия партньор или от близките ви и ще сметнете, че най-добрата ви защитна реакция е раздразнението. Но преди да избухнете се уверете, че сте преценили правилно ситуацията.

И още нещо важно - не се захващайте с решаването на проблемите в семейството си без предварителна подготовка - това може да стане само повод за словесни престрелки в дома. Ако искате да кажете нещо - направете го направо, без заобикалки, но само ако имате факти, на които да се опрете.

Ако сте от несемейните все още, в края на юни и началото на юли, както и от 20 август до 9 октомври, ще предпочитате усмотението. Това в известна степен е добре. Ще живеете между два свята - единият чист и светъл, другият - потаен и несигурен. Но вероятно трябва да се запитате откъде произтича това желание за усамотение и уединение.

Да не би да се опитвате да скриете някои ваши качества от останалите? Отделете време да разсъждавате над "собственото си аз". Възможни са различни конфликти. Някои се отнасят за много хора, не са само ваши. Признайте си какво криете дори от самите себе си - колкото по-открити сте, толкова по-добре ще се развият нещата в бъдеще.

През септември и първата десетдневка на октомври ви предстои изпитание на чувствата към някого, към когото имате сериозни намерения. Този период ще ви покаже доколко сте родени един за друг. Учете се от конфликтите и провокациите. Говорете честно, но не нажежавайте обстановката. Истината по­някога е болезнена и за двете страни, но точно при такива конфликти се разкрива същността на една връзка.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате на датите около фазата Пълнолуние на Луната за всеки един от месеците, особено подходящи са трите дни преди Пълнолуние до деня на самото Пълнолуние. Неблагоприятните дни за вас са два дни преди фазата Първа четвърт до три дни след нея, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред 4, 11, 19, 28, 29, 34, 39, 40, 41.


УЧЕНИЕТО

Трудна година за тези, които се потят в дебрите на знанието.

Ще трябва да учите много сериозно, да не подценявате нищо, да не се опитвате да се скатавате, да не бягате от учебни занятия.

Проблемите ще се появят още в началото на годината, доста сте пропуснали до тук и сега ще имате сериозни предизвикателства. Не се сърдете на своите преподаватели, виновните сте само вие. Вероятно първия учебен срок или семестър ще завърши по-зле, отколкото сте предполагали. Студентите вероятно ще имат поправки. Лошото е, че и поправките няма да са успешни и вероятно ще ви останат изпити за ликвидацията през септември.

Дано да си вземете поука и през втория срок или семестър да бъдете по-отговорни. Ако ви предстоят изпити, най-добрите дни за това са 1 - 8 април, 17 - 20 май, 21 юни - 17 юли, 1 - 3 септември и 14 - 20 ноември. 3алагайте най-вече на въпросите от конспектите, които са кратни на 6.


Пламен Румпалов



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

БЛИЗНАЦИ

Девиз - "АЗ МИСЛЯ"
Управляваща планета - МЕРКУРИЙ




ОБЩ ХОРОСКОП НА БЛИЗНАЦИ ЗА 2012

Както винаги, и сега ще сте преди всичко реалисти и ще це­ните повече от всичко успеха, щастието и благополучието, из­разено в пари. Ще постигнете добри резултати. Въпреки показността пред външни хора, че сте добре, вие не бихте могли да заблудите себе си и хората край вас, че всъщност желаете любов и щастие, че ги търсите и все ви се струва, че не сте ги постигнали. Хората ще ви хвалят, но вътре в себе си ще ви мразят, защото виждат превъзходството ви. Именно затова се пазете от неочаквани превратности, от злобата и отмъщението. Малко са истински обичащите ви, а това вие добре осъзнавате. Хронично болните ще имат сериозни проблеми.

Ще продължите да сменяте професии, любовни увлечения, дрехи, жилища, възгледи толкова лесно, колкото и досега. За разлика от предишните години обаче вродената ви импулсивност не ще ви вреди, напротив, вслушвайте се в интуицията си и няма да сгрешите. Любовните разочарования ще бъдат компенсирани от възход в социалната област, материалните подаръци от съдбата също няма да са за пренебрегване.

През 2012 година ви предстои да свикнете с промяна в домашната обстановка, която може да бъде свързана със смяна на местоживеенето, начина ви на живот или семейното ви по­ложение. Ще успеете да постигнете много от своите амбиции, ще се радвате на признанието на околните, вероятно ще бъдете обградени от любов. Задава се и рядката възможност да увеличите доходите си. Човек, на когото до сега не сте обръщали голямо внимание, изненадващо може би ще се превърне в ценен партньор по отношение на кариерата или доходите ви. Успешно ще се справите и с възникналите здравословни проблеми.

Вероятно ще си позволите през годината да се поглезите и да се зарадвате с луксозни покупки или шедьоври на изкуството. През годината основните ви съюзници и ползотворни контакти могат да дойдат от знаците Телец, Везни, Скорпион, Водолей. Разбира се, че от време на време търпението ви пак ще бъде подлагано на изпитание, но вашата тактичност, стига да не е в разрез с принципите ви, ще допринесе до успеха ви и до превръщането на проблема във ваш съюзник.

Едни от най-успешните ви периоди са дните на февруари и ноември. На преден план ще бъдат семейните ви взаимоотношения, околните ще прибягват до съветите ви, при това без значение от възрастта ви. Подобряването на финансовото и материално положение ще кара околните да ви завиждат и да подмятат, че сте големи късметлии.

През годината звездите ще ви подтикнат да проявите повече независимост и оригиналност в поведението. Това може да се прояви в промяна на начина на мислене, във външния вид, в отхвърляне на авторитети или пък в презрение към условностите. И понеже сте във фазата на промяната, от време на време се налага да се поглеждате и преценявате отстрани. Не се взимайте прекалено на сериозно - не рискувате нищо. Можете да се откажете от незначителните дейности.


ЗДPABETO

През годината най-характерните проблеми вероятно ще бъдат стомашните проблеми, но причинени основно от стрес. Когато се почувствате неразположени - потърсете любимите си хора - семейството и близките ви могат да ви дадат подкрепата и грижите, от които се нуждаете. Внимавайте и с гърдите - подлагайте се на редовни прегледи, съобразно възрастта.

Щe обичате да си похапвате и по принцип през годината трудно ще спазвате някаква точна диета. Дори могат да възникнат проблеми по отношение на храненето. От една страна ще ви се иска да сте елегантни и секси, от друга страна - просто не можете да устоите на вкусотиите и нямате волята за здравословно хранене. Моят съвет към вас - психологически си наложете, че спазвайки определени принципи на разумно и здравословно хранене, вие не се лишавате от нищо. Разсейвайте се с положителни емоции.

Тук ще ви предложа един вариант за диетично хранене. Тази диета е особено ефикасна, имайки предвид, че хората наблягат основно на храни с висока концентрация на въглехидрати като хляб, ориз, картофи, спагети и пр. Такива храни карат хората да се чувстват преяли, тежки и апатични, а когато количеството на подобна храна се ограничи в дневното меню, енергията на човек се покачва значително.

Диетата акцентира на елиминиране на въглехидратите от менюто (особено през първите дни). Така организмът ще започне да се освобождава от кетоните (много малки фрагменти въглерод - странични продукти от непълното изгаряне на мазнини), в количества, достатъчни да доведат до значително снижаване на телесното тегло. Тъй като въглехидратите са основното гориво за организма, генериращо енергия, при липсата им той ще използва за тази цел складираните мазнини, и поради факта, че и кетоните се елиминират, гладът изчезва и в резултат на това - теглото намалява. Спазвайки този режим на хранене ще подобрите обмяната на веществата в организма си и ще защитите костите си.

Ограничавайки храната, богата на въглехидрати можете да постигнете бързи резултати, но съветът ми е да включите все пак в диетата си 100 г въглехидрати, изяждайки например 200 г печени картофи, спагети или ориз, както и плодове с високо съдържание на въглехидрати (като бананите, например).

Варивата (грах и леща), които едновременно съдържат висок процент въглехидрати и протеини, така както и съчетаването на кореноплодни зеленчуци (моркови, ряпа) с плодове с ниско съдържание на вода (ананас, манго и сушени плодове) са еднакво добра храна, и включвайки ги в диетата си, вие ще се чувствате много по-бодри и жизнени, отколкото ако напълно изключите въглехидратите от менюто си.

Ако спазвате подобна диета (и не консумирате достатъчно количество плодове и зеленчуци) не забравяйте, че организмът ви ще се нуждае от завишени дози витамин С, витамини от В­комплекс, калий и фолиева киселина. Но и никога не забравяйте, че дори една кратка почивка, разходка в парка или дори сядането на пейка в градината или до фонтана, могат да спомогнат за разтоварването от стреса и напрежението ви.

Пазете се през годината и от грипните състояния - те могат да бъдат особено опасни за вас, тъй като вече споменах предразположеността от заболявания на гърдите и дихателните пътища. При най-малките симптоми от настинка и грип - търсете помощта на специалист, не допускайте усложнения. Опасни, особено през пролетта и есента, ще са високото кръвно налягане и сърдечните проблеми на нервна почва.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките върбинка, червена детелина и сладник - корени. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако никога до сега не сте се занимавали с гимнастика, предлагам да почнете с нещо добро и приятно - всеки ден си обещайте, че ще се разхождате поне 45 минути. За начало вървете по улиците бавно, без да бързате. Постепенно увеличете темпото и при възможност излезте извън задимения и прашен град. И пак вървете. Целта е дробовете ви да се напълнят с повече и по-чист кислород. На­мерете си добра компания за разходка и ще видите, че времето неусетно може да стане и 2, дори З часа.

Добро решение за вас е намирането на басейн и плуването няколко пъти седмично по 1 час. Постепенно направете така, че да ходите всеки ден по 1 час.

През лятото добро решение за вас е намирането на езеро или язовир, където да се упражнявате в гребане. Същия ефект целогодишно можете да постигнете във всяка фитнес зала на уредите за гребане и подобряване силата на белите ви дробове. А ако влезете в залата, ще се запалите и за други уреди.

Много добре ще ви се отрази и играта на аеробика. Приятната музика, съчетана с танци и движения е направо релакс за тялото ви.

Ако сте сред любителите на екстремното усещане, то за вас са направени делтапланерите и скоковете с парашут.


РАБОТАТА

През първите пет месеца на годината имате възможност да се утвърдите в професионално отношение. Ще се наложи обаче да вземете някакво кардинално решение. Ще имате предоставен невероятен и може би фундаментален шанс - ще бъде грешка да не го вземете под внимание и да го подцените. Ако направите правилната стъпка, можете да се надявате на солидни доходи и сделки.

През юни, юли и август ще се изправите пред избор, от който ще зависи по-нататъшната ви работа или кариера. Възможно е да се наложи да смените нагласата си за работа, да промените местоработата или типа занимания. Някои ще рискуват и ще се откажат от работа на заплата и ще се гмурнат в частния бизнес или търговията. На всички препоръчвам да не прибързват, да направят нужните проучвания, да питат и разпитват, да се консултират с приятели и едва накрая да вземат важното решение за промяна.

Периодът от септември до края на годината ще бъде доста по-спокоен и ще се развива съобразно направените по-рано през годината определени промени. Възможност да се представите блестящо по даден проект, да бъдете оценени и забелязани от по-висшестоящите, да получите допълнително материално стимулиране.

През годината изборът на правилната професия или занимание ще бъде труден въпрос. Налага се повече да поразсъждавате и да намерите точното решение. Сега не ви препоръчвам занимания в областта на бързата мисъл, познаването в подробности и детайли на нещата, с които да се занимавате, както и дейности, свързани с рутина или еднообразие. Би било добре да намерите такова поприще, което да задоволява идеалите ви, да ангажира ума ви, да дава възможност да развивате добри социални контакти и едновременно с това да се извършва в елегантна обстановка и среда.

Абстрактните ви идеи за красота И справедливост биха ви помогнали в професии, свързани с дизайна, проектирането, правото, дипломацията, трудовите отношения, изкуството, модата, стратегическото планиране, образованието, екологията и опазването на околната среда, конт­ролирането. Вроденото ви чувство за баланс би дало и на тззи, които са ангажирани в областта на здравеопазването достатъчно добри възможности през годината. Особени успехи могат да имат тези, които се занимават с масаж, диагностика, диети, хранене.

Ще работите добре в екип и сега добре ще посредничите между различни групи, ще се справяте добре с мотивирането и увличането на хората в определена цел или кауза. Ако обаче работите при трудни условия, това определено ще се отрази на здравето ви в дългосрочна перспектива.


ПАРИТЕ

Ако сте имали до сега трудности в областта на парите и придобивките, може и част от тях да се оправят. Годината предоставя възможност да се докажете на работното място и съобразно усета и възможностите си, да увеличите своите и на семейството си приходи. Частниците сигурно ще са доволни от постъпленията. Работещите в държавния сектор ще получат увеличение на заплатата.

Помнете - звездите са благосклонни към вас по отношение на финансите, не се колебайте да предизвиквате шанса. Но и не прекалявайте. Прекаленото рискуване може да ви излезе солено. Особено внимавайте, ако работите на консигнация с партньори - могат да ви измамят или забавят плащанията.

Добри възможности за спечелване на проекти и конкурси ­особено през април и май, както и след 12 октомври.

Не ви съветвам да държите пари на влог в банката - ако можете вложете ги в производство или купете недвижима собственост.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Най-после ще ме забележат, вече ще мога да съм нещо значимо в обществото, няма да гледат на мен като натегач.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Все не успявам да постигна нищо, трябва да работя още повече, трябва да направя перфектния план.

Какво ви помага да успеете? Способността за концентрация.

Кое може да ви провали? Многото колебания, несигурността и неувереността.

Какво са парите и придобивките за вас? Знание.


ПЪТУВАНИЯТА И CB0БОДHOTO ВРЕМЕ

Доста възможности за пътуване се очертават през годината.

Можете да планувате една по-дълга разходка в чужбина. Подберете внимателно програмата, но посещение на старите европейски столици например ще ви донесе наслада и огромно удоволствие. За някои може да се окаже сполучлив изборът за почивка на Средиземноморието. Винаги сте се впечатлявали от Китай и далечния изток, така че, ако направите екскурзия до там - ще имате спомени за цял живот.

Пътуванията и в страната могат да ви донесат приятни мигове. Посетете интересни места, но най-доволни ще сте ако сте в компанията само на любимия човек, големите групи няма да са по вкуса ви. Непременно планувайте лятна ваканция с прекар­ване на морето и Великденска обиколка по българските не много известни манастири.

Ще имате разнообразни интереси през годината. Това е важно не само за начините за прекарване на свободното ви време, но и ви прави търсени и обичани събеседници. Ще се интересувате от изкуство. Дори може би ще се насочите към нова област на изкуството, ще обогатявате непрекъснато знанията си. Ще съумеете да се организирате и да посетите два прекрасни концерта през годината на световни звезди или на ваши кумири. Посещения на театър, кино и опера ще донесат нужната ви наслада и релаксация. Същото важи за музеите и изложбите. Ще четете много, дори може би за първи път ще посетите премиера на книга и ще останете много доволни. Прекрасни мигове ще имате, ако се занимавате с изкуство, дори можете да

пробвате да рисувате или моделирате сами. - ще намерите неподозиран талант, дълбоко скрит у вас. И по време на пътуванията или отпуската си отделяйте време за изкуството. Това е страхотен начин да се отпуснете и да забравите делничните проблеми. Шанс за някои да изкарат пари от продажба на произведения, от писане или композиране.

Отношенията ви с сколните ще са отлични, ще ви уважават и ценят като експерти, културни и образовани личности. Освен това рядко някой ще може да устои на чара ви, а вашата вродена любезност допълнително ще ви печели приятели и привърженици.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, през тази година трябва да обърнете повече внимание на брака си. Не пренебрегвайте задълженията си, защото в противен случай горчиво ще съжалявате. През януари трябва да изясните съмненията си. Само пълната искреност ще ви помогне да се справите с тях. Понякога може и да ви се струва, че партньорът ви е бреме за вас или пък, че е прекалено критичен, но не е лошо да помислите, че и той може да преживява труден период. Основният проблем в дома ви ще са пари­те и работата. Но не се поддавайте на изкушението да разрушите брака си. Въздържайте се най-вече в първите дни на февруари, през май и юли, както и през последното тримесечие.

Част от проблемите ви ще идват от това, че изпитвате две различни влияния. От една страна, често ще имате чувството, че отговорностите и сериозното обвързване не са за вас и ще търсите начини да се освободите от тях. Ако следвате този курс на поведение, ще пренебрегнете позитивните елементи на брака си. Но дори и да не се поддадете на желанието си за свобода, няма да решите проблемите си. В такъв случай е възможно напълно неочаквано за вас партньорът ви да поиска повече свобода.

Точно тогава трябва да бъдете напълно наясно с чувствата си. Имайте предвид, че много често брачното съжителство става по-стабилно след периоди на кризи. Не мислете, че проблемите ви идват от брака ви и че всичко ще се оправи, ако го прекратите. Заедно с партньора си обсъдете различията и появилите се смущения. Ако не го направите и продължите по старому, комуникацията между вас ще става все по-трудна и взривоопасна. Трябва да поговорите, колкото и да ви е трудно това. Дори ще се убедите, че трудната ситуация ще се превърне в нещо по-приятно и решимо.

Ако не сте женени, нещата ще изглеждат по-различно. Не че няма да изпитвате желание да бъдете свободни и независими, но след като сериозен партньор няма, няма и да срещнете силна съпротива. Влиянието на част от планетите най-вероятно ще затрудни общуването ви с любимия, но може и да ви подтикне да задълбочите връзката си.

Ако се случи второто, уверете се, че не е поради страх да останете сами. Помислете за това преди да поемете сериозни обвързаности. Не забравяйте, че можете да се обвържете за дълго. Просто бъдете напълно честни със себе си. Въобще, през цялата година ще изпитвате пориви и стремеж за свобода и независимост. И съчетаването на този стремеж с необходимостта все пак да поемете отговорност ще бъде най-голямото предизвикателство за вас през годината.

Най-доброто време за романтично преживяване, за вземане на отпуска и за прекарване на времето с любимия човек са дните между 23 март и 11 април, 3 - 17 май, 21 юни - 13 юли, 4 - 19 август, 20 септември - 3 октомври, 12 - 27 декември.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате пет дни преди настъпването на фазата Първа четвърт на Луната до самият ден на тази фаза, за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са четири дни преди Новолуние до два дни след него, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред числата 1, 6, 11, 17, 22, 23, 25,31,41.


УЧЕНИЕТО

Добри резултати се очертава при учениците и студентите тази година. Няма да имате големи проблеми в училище, може би от време на време ще ви домързява малко, но при първите симптоми на по-ниските оценки, веднага ще се вземате в ръце и ще оправяте нещата. Успехи при кандидатстване в гимназии и университети. Ще сбъднете мечтите си. Налага се обаче да внимавате в периодите 7 - 26 март, 11 - 30 април, 24 май - 16 юни.

Някои може би ще преценят, че трябва да сменят избраната професия и евентуално да се запишат на курсове за преквалификация. Не се страхувайте - ще се справите с новото поприще, успешно ще получите и нужния сертификат. Въобще - тази година е успешна в областта на образованието и науката.

Добри възможности някои да защитят докторска степен или да получат хабилитирано звание доцент или професор.


Пламен Румпалов



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

РАК

Девиз - "АЗ ЧУВСТВАМ"
Управляваща планета - ЛУНА




ОБЩ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ ЗА 2012

Годината ще бъде трудна за вас. Налага се да изживеете болезнени моменти на раздяла, внезапна злополука или смърт на близки или добри познати. Честолюбиви сте, а това също ще ви създаде проблеми. За съжаление отдавна сте разбрали, че не можете да се надявате на околните и трябва единствено да разчитате на своята материална независимост. Дано и сега не останете самотници, но това зависи изцяло от собствената ви готовност за промяна. Искрено ви желая успех!

Отдавна лелеяно пътешествие е на път да се осъществи. В чужбина (или просто някъде другаде) ще получите озарение за нови продуктивни идеи. Знаете, че понякога най-простите неща са най-трудни - влияете се от партньор, когото надценявате. Внимавайте с хроничните смущения в гръбнака, особено през първите три месеца на годината.

За тези, които до сега са се борили да заемат или запазят позициите си, годината ще бъде истински поврат. Най-после ще видите светлина в тунела и ще можете да промените в положителна насока живота си. Но не забравяйте, че съвършенството няма граници. Не правете грешката да сравнявате това, което имате, с това, което искате да притежавате.

Няма да останете незабелязани. Ще покажете, и то доста енергично, че съществувате, ще се наложите - както чрез физическото си присъствие, така и чрез ефективните си действия. ще изпълнявате с невероятна бързина всички задачи, които ви поставят, дори и най-отегчителните.
Като цяло през 2012 година се подгответе да печелите пари, влияние и власт.

Ще придобиете предмети, от чиято продажба на по-късен етап, ще направите цяло състояние. Бъдете открити, любезни, приятни и приемете факта, че в живота на всеки упорит, отдаден на работата си и дисциплиниран човек, се случват всякакви чудеса. Възможно е през април или май ненадейно да получите пари, които са наблизо до вас и чакат само да се протегнете към тях. Успешни биха се оказали съвместни инвестиции с роднини или съседи.

Изостреното ви чувство за сигурност ще ви накара да правите чудеса в областта на любовта. Окуражавайте любимите си хора да вземат пример от вашата самодисциплина.

През 2012 година важно значение за вас ще имат знаците Водолей, Везни и Риби. Към средата на април ви очаква напредък в личния живот, а в началото на юни ще се почувствате значително по-сигурни. Месец май ще ви донесе романтика. Много от несемейните могат и да намерят своя другар в живота. Обърнете внимание на здравето си през юли. Този месец е добър и за печелене на извънредни пари. Проявете гъвкавост по отношение на финансите си през август и септември.

Тогава, ако можете, направете пътувания в страната и чужбина. През ноември се очертават засилен и социални контакти.


3ДРАВЕТО

Ако искате да се чувствате добре физически, поставете си за задача да постигнете добро здраве. За вас това означава да бъдете добре мотивирани. А когато имате цел, вие добре я преследвате. Движението и физическата активност ще ви помогнат да се чувствате в добра форма и ще подобряват кръвообращението ви. Може де се окажат възможни проблеми, свързани с наранявания на краката, гръбнака или с артериите.

Пазете се и не се претоварвайте повече, отколкото ви позволяват силите.
През 2012 година няма да сте застраховани от вирусни заболявания и проблеми с белите дробове, горните и долни дихателни пътища, синузит, мигрена. През лятото се опитайте да направите слънчеви и морски бани, а ако можете да ги съчетаете с калолечение или масажи - ще бъде още по-добре. Пийте чайове, опитайте да свикнете с тях. За вас полезно ще бъде и приемането на поне три чаши седмично на натурално какао.

През първото полугодие на годината могат да се появят дребни проблеми с кожата - тя ще бъде по-чувствителна и деликатна. Не спирайте грижите за нея, дори при нужда потърсете дерматолог. Избирайте си меки козметични продукти, които освен всичко да са и антиалергични. Масажирайте кожата си при възможност всяка вечер.

През втората част на годината са възможни и проблеми със стомаха и червата. Ще чувствате и очите си изморени. Направете поне един преглед при специалист и не се свидете - при нужда си купете по-скъпи антирефлекторни очила.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките мента, маточина, белият мак, дивият босилек, корени от глухарче и розмаринът. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.

За вас е много трудно да спазвате каквато и да е диета, особено такава, която изисква и определена духовна нагласа, като например вегетарианството. Опитайте се все пак да избягвате мазнините и ще видите, че ще се почувствате по-добре. Ако искате да отслабнете, в никакъв случай не прибягвайте до "вълшебни или специални" диети и методи за лечение. Опитайте се да си създадете дългосрочна стратегия за правилното хранене и се занимавайте с физически упражнения. Малко по-надолу съм поместил примерен вариант за физическата ви активност.

Ако твърдо сте решили да пробвате някоя диета, то сега искам да ви обърна внимание на една не толкова добре позната. През тази година тя би могла да има най-силен ефект върху вас.
Веганската диета е строга вегетарианска диета, изключваща приемането на яйца и всякакъв вид млечни продукти.

Добре балансирана тя може да осигурява всички необходими нутриенти (витамини и минерали), като същевременно притежава и някои здравни предимства в сравнение с вегетарианската. Правилата при храненето за веганите са почти същите както при вегетарианците, с изключение на това, че в техния прием отсъстват нутриентите, съдържащи се в яйцата и млечните храни. Затова веганите следва да планират и контролират своето хранене по-внимателно, с цел оптимален калориен прием и здравословно хранене.

Имайки предвид, че веганската диета е доста повече рестриктивна, отколкото вегетарианската, затова веганите, приемащи само растителни храни следва да се уверят, че приемат необходимите нутриенти, изброени по-долу:

Витамин В2. Веганите приемат значително по-малко от необходимото количество В2. Добри източници за този витамин са: пълнозърнести храни, гъби, бадеми, зеленолистни зеленчуци, бирена мая.
Витамин 812. Витамин В12 се съдържа основно в месото и яйцата. Затова веганите следва да добавят витамина чрез растителните продукти, обогатени в В12. Такива са: бирена мая, зеленчукови маргарини, соево мляко.

Витамин D. Витамин D се открива в рибата (мазнината),яйцата и млечните продукти и липсва в растителните храни. Ве­ганите могат да получават необходимите количества от вита­мина, приемайки достатъчни количества растителни продукти, обогатени с витамин D като: зеленчукови маргарини, соево мляко, зърнени храни. Забележка: Веганите и изобщо хората, чийто начин на живот ги държат далеч от слънчева светлина се нуждаят от по-голямо количество витамин D. На деца, които не пият мляко, обогатено с витамин D е необходимо да се дава от Витамина като добавка.

Йод. Някои проучвания доказват, че веганите приемат по­малки количества йод, отколкото са необходими на организма. Растителни продукти, съдържащи минерала са: кафяви морски водорасли, зеленчуци, отглеждани в богата на йод почва (особено лук), бадеми и орехи.

Повечето растителни храни, които се включват във веганската диета са "насищащи" и могат да задоволят глада без осигуряването на достатъчно количество калории. Следователно веганите трябва да следят своя калориен прием, за да си осигурят адекватни енергийни нива.

Полезни храни за веганите, които е желателно да бъдат включени в ежедневното им меню: Соево мляко (обогатено), разнообразни растителни храни, особено зърнени, които са обогатени с витамин В 12 и витамин О, и с калций, бирена мая, печени ядки (бадеми, орехи).


ФИТНЕС

За начало на вашите гимнастически упражнения съветвам да пробвате танците. Ако все още ви е срам да се запише­те на танцов курс, то нищо няма да ви пречи всеки ден да отделяте поне по 15 - 20 минути за игра в ритъма на любимата ви музика. Ако свикнете да го правите всеки ден, то след месец времето за танцуване можете да увеличите на 40 - 60 и повече минути.

Можете да съчетавате танците и с разходки сред природата и постепенно натоварващо вдигане на някакви те­жести. Също така събирането на гъби е добро увлечение.

Добре би било да си направите труда да се грижите за някакъв домашен любимец, това определено ще води до разходки и вървене пеш.

Ако напреднете с движенията е добре да се запишете на плуване в някой басейн. Винаги през лятото ходете на море и плувайте сред вълните.

Благотворно влияние ще окажат водните спортове - от водната аеробика, през играта на водна топка, до каране­то на водни ски, подводен риболов и гмуркането.

Любителите на екстремното изживяване трябва да пробват с карането на бързоходна лодка, джет или скутер.


РАБОТАТА

През тази година ще бъдете в състояние да реализирате професионалните си планове и амбиции. Повече от всякога бихте работили със страст. Ще намерите кураж да сложите край на рутината. Ще обърнете поглед и към бъдещето. Звездите сега ще ви помогнат да концентрирате цялата си воля върху реализацията на целите ви. И успехът ще дойде - още преди средата на годината. Внимавайте само успехите да не ви замаят, защото всеки, който се надцени и повярва повече от нужното в себе си, започва да работи за своята загуба.

През второто полугодие астралният климат ще играе важна роля в работата или кариерата ви. Ако сте на старта на кариерата си, може да попаднете в интересен колектив и страхотна работа. Ако вече сте в кариерата, отговорностите ви ще нараснат и може би ще се захванете с нещо по-важно и амбициозно. А тези от вас, които са били с временни договори може би най­после ще имат сигурност за своето развитие.

Вашата цел през годината ще бъде тотален контрол в работата и това основно ще определя поведението ви. Добре би било да си потърсите професия или занимание, където има предизвикателство и шанс за спечелване на власт. Ще бъдете готови да работите извънредно дори и само за да покажете, че сте незаменими и че околните се нуждаят от вас. Винаги ще знаете какво точно става в офиса или на работното ви място и кой, какво и с кого го прави. Много добре ще се справяте, когато ще трябва да посочите слабите места на някого или на цялата фирма и да ги използвате в своя полза.

Ще знаете какво искате и какво търсите и ще сте готови да вложите цялата си енергия, за да се подготвите за ръководната роля, към която се стремите. През годината ще имате шанс да се справите с голяма отговорност, и то със спокойствие, което някои първоначално ще сметнат за срамежливост или притеснение. Ще имате таланта да работите в добре структурирана фирма или организация, или в мултинационална голяма компания. Там ще ви забеле?Кат и оценят, че в кризисните ситуации се държите хладнокръвно и всичко е под контрола ви.

Перфектно ще се справите ако се занимавате с детективски или изследователски работи, а вашата огромна концентрация. Може да ви помогне много в области като медицина, телевизия и медии, където по принцип напрежението е голямо.

Добре бихте работили и с чужди пари, така че подходящи за вас през тази година са и дейности, свързани с банкерство и финанси - счетоводство, контрол, финансово планиране, маркетинг, пазари, сделки с недвижими имоти. Вашата възприемчивост и находчивост могат да се окажат добри и да ви помогнат в заниманията с психология, психотерапия, театър или изкуство, мода и дизайн.

През годината не е добре да се занимавате с професии, изискващи нощна работа, при нея няма да сте достатъчно концентрирани и възможностите за грешки са по-големи. Търсете неща, които искат голяма дисциплина, избягвайте импровизациите.


ПАРИТЕ

През първата част на годината ще бъдете превъзбудени по отношение на приходи и пари. Не допускайте прояви на алчност, които могат да попречат на правилната преценка, особено що се отнася до финансите. Ще трябва да положите големи усилия, за да избегнете грешки в концепцията и недоглеждане при изпълнението - това са основните пречки при реализирането на проектите ви. Но не казвам, че няма да получите нужните приходи. Просто ще трябва да се потрудите повече, за да си ги заслужите.

През лятото очаквайте финансови затруднения. Възможни са проблеми, свързани с недвижимости, може би няма да успеете да реализирате всичките си замисли по отношение на пътувания или покупки. Възможни са непредвидими и значими разходи, които да ви затруднят и да ви накарат да търсите спешна помощ от близки и приятели. За съжаление, част от тях ще ви излъжат, че не могат да ви помогнат - просто ще ги е страх да не ги завлечете.

Не инвестирайте във фондове или акции през годината и особено през третото и четвърто тримесечие. Не играйте на борсите - ще загубите.

Най-доброто вложение за капиталите ви, ако разбира се ги има, е да купувате ценности - злато, платина, произведения на изкуството.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Дали не сънувам, направо е невероятно, че се случва с мен.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Нищо не мислите, просто се натъжавате и унивате.

Какво ви помага да успеете? Поетичното виждане на материалната действителност.

Кое може да ви провали? Емоционалният стрес.

Какво са парите и придобивките за вас? Удоволствие.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Вие ще умеете да се наслаждавате на свободното си време. Човек рядко може да ви види на тенискорта или на друго спортно съоръжение, отколкото в някой театър, кинозала, опера, изложба, или просто вкъщи. Ще обичате да седнете в някое уют­но свое ъгълче и да слушате любимата си музика. Ще продължите да сте много чувствителни и да имате богато въображение. Музиката ще предизвиква в съзнанието ви чудни картини и приказни сюжети.

Вие можете да мечтаете с часове. Така ще се зареждате с нужната ви енергия. Романтичността ви ще бъде също много силна и ще можете да прекарвате с любимия доста приятни мигове. В същото време няма да преставате да поддържате близки контакти с членовете на семейството си, с близките и по-далечни роднини, с приятелите си. Семейните ви празници ще се превръщат в големи празненства и много емоции ще допълват вашето ежедневие.

Най-добрата ви отмора ще бъде по време на отпуската. И дано да намерите време и пари за нея, защото трябва да се заредите с нужната ви енергия. Едно идилично местенце, сгушено нейде в планината може би ще бъде най-приятно за вашата почивка. То може да бъде много по-добро за почивка и от най­скъпия курорт на морето.

Планирайте разходки. Обичате природата и винаги с нежелание се прибирате вкъщи. Дано и да имате партньор, с когото да споделите трепетите, вълненията, емоциите, романтичните чувства и мечтите си от допира до природата.

Пътувайте на воля през годината. Почти всички ваши пътувания, екскурзии и походи могат да бъдат прекрасни. Няма място и поводи за притеснение. Единствено през ранната пролет и късната есен се обличайте добре, за да не допуснете простуди.

Страхотно преживяване се очертава, ако пътувате с влак през септември.


ЛЮБОВТА И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, ще изпитате силното влияние на Венера и вероятно ще започнете да гледате на брака си по нов начин. Бъдете съвсем честни със себе си. Помнете обаче, че никой брак не е съвършен и трябва да различавате дребните и незначителни раздразнения от сериозните проблеми. Вероятно във вашия случай става дума точно за дребни проблеми. Такива например могат да бъдат финансовите спорове в семейството, които ви очакват към средата на април, в края на юни, в началото на септември и в средата на декември.

В никакъв случай не действайте с измама. Естествено, преоценяването и преосмислянето на брака ви може би ще противоречи на вашата склонност да идеализирате отношенията си или да търсите партньор, отговарящ на вашата идеална представа за такъв. Опитайте се да потиснете тази страна на характера си, но все пак помнете, че колкото повече ви се удава да осъществите основните си ценности в живота, толкова по-удовлетворени ще се се чувствате през годината. Освен Венера, върху вас през тази година ще влияе и Юпитер, особено между средата на февруари и началото на юни, както и от средата на октомври до края на годината.

Това влияние видимо ще спомогне да укрепи бра­ка ви, все пак да не забравяме, че Юпитер е планетата на благополучието. Когато той е в активност, и вие ще чувствате, че енергията ви се увеличава. Ако обаче по някаква причина имате търкания или проблеми с партньора си, влиянието на Юпитер ще задълбочи проблемите ви. Ще имате повече очаквания от брака си и ако не получите онова, за което мечтаете, ще търсите начин да се освободите. Но помислете добре, тъй като може да се окаже, че бракът е един от факторите, които насърчават израстването ви като личност.

Ако все още не сте женени, ще изпитвате влиянието на Уран и Плутон. Те ще ви подтикват към нови, необикновени и романтични връзки. Те ще разклатят земята под краката ви и затова бъдете готови да понесете всичко с усмивка. Може да се окаже, че имате нужда да се освободите от стари предразсъдъци. Във всеки случай ще ви се стори добра идея да се заемете с нещо, което не сте пробвали до сега.

Няма да се опитвате да постиг­нете стабилност на връзката си, а ще предпочетете да изследвате нови страни от характера си. Юпитер ще окаже влияние върху вашия интимен живот, което може изведнъж да ви накара да отидете в ритуалната зала или в църквата и да кажете "Да" за цял живот. Във всеки случай ще чувствате нужда да изследвате дълбоките нишки, които ви свързват с вашия любим човек. Важното е да бъдете честни и да търсите истината, а тя е, че интимните отношения изискват непосредственост. Необходимо е да откриете смисъл във връзката си, в противен случай за какво е всичко?


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате четири дни преди настъпването на фазата Последна четвърт на Луната до самият ден на тази фаза, за всеки един от месеците. Неблаrоприятните дни за вас са четири дни преди фазата Първа четвърт до два дни след нея, отново за всеки един от месеците. За залагания, игри и числа за тотото избирайте сред числата 2, З, 7,12,25,39,42,44,48.


УЧЕНИЕТО

През тази година в областта на образованието ще имате и прилив, и отлив. Границата между двете положения ще бъде твърде крехка и дори някои няма да разберат кога са я преминали.

Добри са възможностите за справяне с изучавания материал, можете да изкарате високи оценки, да участвате в различни олимпиади и състезания и да бъдете сред първенците, можете да се захванете с изучаването на допълнителни предмети и дисциплини, да вземете нова квалификация или за завършите нова специалност. При евентуално кандидатстване през тази година ще имате пълен успех и ще се класирате в желаното училище или университет. Някои ще отидат да учат в чужбина.

В същото време е напълно възможно едно леко отпускане или пренебрегване на задълженията да доведат до проблем в учението, който поради стрес или не реагиране на момента да доведе до трайни негативни последици. И от там до провала няма да има много време. 3атова трябва да сте изключително отговорни и амбициозни и да не допускате влизането ви във втората крайност.


Пламен Румпалов




Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 04, 2012 6:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЛЪВ

Девиз - "АЗ МОГА"
Управляваща планета - СЛЪНЦЕ




ОБЩ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ ЛЪВ

Ако ви се иска да захвърлите всичко и да започнете нещата отначало, тази година е подходяща за това. Звездите ще подкрепят стремежа ви за това. Ще имате особен интерес от различните окултни и духовни направления. Дано да имате времето да навлезете в техните дебри и да анализирате себе си и околните по най-правилния начин.

През годината ще ви съпътстват дребни и приятни радости.

Звездите ще ви подкрепят особено ако ви предстои изпит или важно решение, което ще доведе до поврат в живота ви.

Годината ще бъде доста действена за вас. Предстоят ви много приятни и интересни срещи. Ще бъдете постоянно хвалени и глезени, а това може да ви главозамае. Затова бъдете реалисти и стъпете на земята. Вярно е, че и вие ще се втурнете както си знаете да завоювате сърцата на любимите и да задържите обичта. За съжаление обаче, няма да постигнете стабилно щастие в любовта. Подгответе се отрано за неуспехите, за да не ви заболи по-късно.

Ако сте получили мечтаната от вас длъжност, пазете се от прибързани постъпки. Стегнатият външен вид ще ви бъде от полза. Формулирайте точно и кратко деловите си предложения. Внимавайте с недопроверените факти и данни. Добре премервайте сипещите се върху вас предложения.

Уран и Нептун ще оказват благоприятно влияние върху живота ви през първите два месеца на 2012 година. Това ще ви позволи да направите голям прогрес в личните и финансовите си дела.

През цялата година нещата около вас ще се променят и ще ви бъде трудно да се приспособявате и да ги следвате. Дори ще ви изглежда, че сякаш сега се налага да наваксвате пропуснатото през последните няколко години. За разлика от повечето хора около вас обаче вие ще възприемате добре тези динамични промени и ще проявите желание да се приспособите към тях. Между април и октомври ще ви се струва, че хората около вас ще се чувстват по-несигурни. Февруари ще бъде благоприятен месец за кариерата и работата ви, а в началото на май ще намерите нови приятели.

Способността ви да обичате ще се засили особено през юни, но през юли ще изпитате ревност, която може да помрачи доброто ви настроение. През август и септември обърнете по-голямо внимание на бизнес партньорите си, а октомври ще се окаже най-доброто време за пътуване или за вземане на отпуската ви, която може и да сте отложили от лятото. След това ще се чувствате прекрасно и през последните два месеца на годината животът ви ще се подреди, ще по­чувствате и подкрепа от страна на близките си.

През 2012 година особено внимание обърнете на представители на Овен, Близнаци, Стрелец и Козирог. Те ще окажат благотворно влияние върху вас и ще ви окуражават в начинанията ви. Това може да са ваши стари приятели, интимни партньори или бизнес другари, а през настоящата година с тях може и да се обвържете в интимен план за цял живот.


3ДРАВЕТО

През годината ще имате повече от друг път проблеми с лимфните си възли и лимфната си ситема като цяло. Затова непременно в началото на пролетта направете пролетното почистване на дома и офиса си, за да премахнете колкото се може повече замърсители и да прочистите организма си. Краката ви също ще имат нужда от по-специални грижи през годината, от там могат да произтекат проблеми и с други органи от тялото ви. Непременно си проверете обувките и при необходимост ги сменете с нови и по-удобни.

През първите четири месеца на годината може би ще имате проблем с ниското кръвно налягане, което ще доведе до смущения в храносмилането, дихателната и лимфната система. За да преодолеете проблема трябва да съчетаете подходящия хранителен режим с двигателната активност. Не забравяйте чистия въздух, вечер при възможност спете на отворен прозорец и най-важното - упражненията.

През периода от май до септември са възможни проблеми с язви, колити и нервни кризи. Щом се почувствате нервни, наранени или разочаровани от някого, на когото държите, то нервите ще ви изиграят лоша шега. Йогата е добър начин да се овладеят нервите. Но за храносмилането е необходима диета. През годината избягвайте крайностите и не взимайте лекарства
на своя глава.

През последното тримесечие ще имат повече проблеми хронично болните, тогава са възможни кризи и влошаване на състоянието, вероятно е постъпването в болница за лекуване. Няма да се разминете от простуди, настинки и грип.

През годината лесно ще наддавате на тегло, което най-често ще се дължи на проблеми със задържането на течности и слабата обмяна на веществата. Освен това ежедневният стрес, на който сте подложени може да ви накара да се храните повече и да изоставите самодисциплината си. Най-добре би било да избягвате депресията и да се научите да цените външния си вид, както и добрият вкус към храната. Опитайте различни екзотични кухни или вегетарианска храна и накарайте близките си да ви напомнят, че трябва да спазвате диетата си.

Добре подготвената диета може да помогне за снижаване нивото на лошия (LDL) холестерол, да повиши нивото на добрия (HDL) холестерол и като цяло да защити сърцето ви. Предлагам ви известни в публичното пространство насоки за борба с един от основните ви врагове - лошият холестерол.
Храни, консумацията на които се препоръчва: пълнозърнести храни, сурови зеленчуци (особено зеленолистни) плодове, соя, боб, грах, риба (сьомга, скумрия, сардина), пчелен мед, лук, чесън, семена от слънчоглед, лен, тиква, водорасли, пшеничен зародиш.

Храни, консумацията на които следва да бъде ограничена: тютюн, червено месо, яйца, млечни продукти, тъмно месо от пиле или пуйка (богато на мазнини), хидрогенирани мазнини, пържени храни, кафе, сол, алкохол, захар, рафинирани зърнени храни.

Поемайте по-малко калории. Големите порции храна предразполагат към затлъстяване - най-големия враг на сърцето.

Яжте храни, богати на фибри. Доказано е, че хората, които поемат чрез храна дневно по около 30 грама фибри, значително намаляват риска от сърдечно-съдова атака.

Намалете кафето. Кофеинът, съдържащ се в него има пряка връзка с нивото на холестерола в кръвта, особено при хора, консумиращи повече от две чаши кафе дневно.

Яжте плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, риба, млечни продукти (нискомаслени), нетлъсто месо, ядки и семена. Включвайки посочените продукти в своя хранителен режим, вие ще поемате по-малко мазнини и холестерол.

Ето и храните, които са особено важни за здравето на сърцето: бирена мая, чесън, джинджифил, зелен чай, овесени ядки, лук, сливи - сушени, соя и вино. Ако сте решили да се занимавате с физически упражнения, изберете си такива, които ви дават възможност да изразите чувствата си - например танци. Ходенето също е идеално упражнение за вас, дава ви повод да излезете и да се срещнете с приятели и да стоите по­далече от храната.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките жълт кантарион, валериан, глухарче, хвойна, джоджен, анасон, мента, риган и мащерка. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Започнете като начало с гимнастиката вкъщи. И без това ви е срам изведнъж да отидете във фитнеса, за да не ви видят колко сте слаби и физически неподготвени. Нека гимнастиката ви вкъщи през първата седмица е около 15 минути дневно, през втората - стане 30 минути, през третата - 45 минути и от там нататък - по 1 час всеки ден. О, не ми говорете, че нямате време, по-скоро нямате волята.

Упражненията могат да са най-разнообразни, от коремни преси и лицеви опори, до различни движения с гири, пружини за каляване на гръбнака и корема. Наблегнете на упражненията за кръст и гръбнак.
Правете упражнения за краката - дори най-простите клякания могат да са ви полезни.

След 3 - 4 месеца домашни занятия вече ще придобиете смелостта да се покажете пред хората и тогава най­доброто за вас е например бягането на стадиона или в парка - по 30 - 60 минути на ден.
Ако вече сте от напредналите, за вас е създаден триатлона.

Чудесно ще си помагате с приятел на партия тенис на корт или на една игра на баскетбол.
Обичате предизвикателствата, затова бихте ли си обявили състезание с някой съперник. Стиска ли ви? Ако отговорът е да, то при вас няма проблеми относно физическата ви подготовка.


РАБОТАТА

Интуицията ви ще бъде едно от най-големите ви преимущества в бизнеса. Ще можете с лекота да усещате намеренията и амбициите на околните. Същевременно ще имате голям творчески потенциал и често ще предпочитате да работите сами и да размишлявате на спокойствие. Ако имате подчинени, постарайте се да се отнасяте добре с тях, не се правете на недостъпни и надменни.

През тази година бихте имали особени успехи в професии и области, които не ви обвързват с определен стереотип и не ви налагат точен график на работа. Най-важното е да откриете това, което допада най-добре на вашите способности и в същото време да ви кара да се чувствате сигурни и уверени на работното си място. Понякога конкуренцията на колегите ви ще ви притеснява. Но когато талантите ви са оценени, вие можете да направите чудеса.

Ще ви трябва време, за да откриете най-добрата професия и вероятно през тази година ще смените повече от едно работни места, но това ще ви даде само повече опит. Ключът към успеха е да намерите такова място, където вашата чувствителност да ви помага, а не да ви пречи. Това най-често означава някаква творческа работа, въпреки че ще имате успех и в дейности, свързани с финансите, книгоиздаването, науката, медицината, екологията. Трябва да имате и да търсите свобода, където да развиете идеите си.

Избягвайте да работите за стройно структурирани компании, политиката и работодателите, които биха експлоатирали вашия талант. Изберете си работно място, където колегите ви ще имат положително отношение към вас и ще оценяват подобаващо усилията ви. Ще имате нужда от среда, която да ви оку­ражава, а не да ви смазва.

Успехи може да имате, ако сте артисти или работите в нефтената, преработвателната, парфюмерийната или обувната промишленост, но трябва да имате самодисциплина. Чрез такт, чар, творческа нагласа, съчувствие, интуиция, талант, способност за избор на точен момент и усет за чувствата на другите можете да имате много добри попадения и в областите на модата, театъра и туризма.

През февруари, март, май, август и октомври ще намерите ефикасните и бързи решения в работата си и ще успеете да се измъкнете от трудностите. Това е време на ползотворни усилия и категорични решения. Ще проявите целеустременост, ще съумеете да се концентрирате върху целите си без да се разсейвате от незначителни подробности. Внимавайте все пак на кого гласувате доверие.
През останалите месеци на годината за мнозина от вас могат да се дадат възможности за пътувания, свързани с работата, дори е възможно това да бъде зад граница.

Ще успеете да сключите внезапни, но добри договори, да изпипате сделките и да направите трайни постижения за бъдещето. Това ще са ефективни периоди, в които се очертава напредване в обласпа на проектите, предприемачеството, ще се радвате на приятна работна атмосфера. Но непременно разграничете работата от личните и дори от любовните отношения и приключения, не се впускайте във връзка с колега, особено ако не желаете усложнения.


ПАРИТЕ

Материалното ви благополучие като цяло е гарантирано през годината. До месец юни можете да очаквате и повишение на заплатата, и по-висок стандарт на живот. Ще можете да си позволите да си купите неща, за които отдавна сте бленували. Ще си позволите харчове и даване на помощ на родителите и близките си. Тези от вас, които до сега са изпитвали определени финансови проблеми, имат отлични шансове да се справят с тях.

Вероятно е да смените жилището си или да продадете някакъв недвижим имот. Тези, които са имали дългове може би през първите шест месеца на годината ще получат добри шансове да започнат да печелят повече и да могат да покриват зaдълженията си. А защо не и доста от вас да почнат да пестят?

През второто полугодие следете внимателно всичко, което засяга финансите и сделките ви. Всяка небрежност или при­бързаност ще ви струват скъпо. Мислете два пъти, преди да се решите да рискувате, запазете благоразумието си.

Най-добрите дни за искане на кредит са 12 февруари - 25 март, 11 май - 2 юни, 13 септември - 3 октомври.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Направо ме е яд, че моите близки и приятели не ме послушаха, аз какво им говорих на тия идиоти.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Няма да успея, не мога да се справя, трябва да потърся съвет.

Какво ви помага да успеете? Положителното настроение и позитивното мислене.

Кое може да ви провали? Голямото перчене.

Какво са парите и придобивките за вас? Хвалба и гордост.


ПЪТУВАНИЯТА и СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Вие ще съумявате да се концентрирате върху главните неща на живота, все едно дали става дума за работа, любов, удоволствия през свободното време или връзките с приятелите ви. Нека през годината да се стремите да правите всичко последователно и качествено. И дано да не превърнете заниманията си през свободното си време в поредното си задължение. Трябва да си наложите повече почивка.

Като цяло сте много енергични и имате заложени доста дарби. Ако ви се налага да правите ремонт вкъщи, вероятно ще се справите с почти всичко сами. По този начин не само ще спестите пари, но и ще докажете, че разбирате от нещата, имате усет и творчески потенциал. Опитайте в свободното си време да се занимавате повече със спорт. Ще ви възбуждат по особен начин различните видове съревнования, защото сте амбициозни и ще се стремите все да покажете на какво сте способни.

Не прекалявайте обаче и не се претоварвайте. Тъй като винаги се стремите да вникнете в същността на нещата и да проявявате голямо разбиране към околните, много подходящи биха били за вас занимания по окултни дисциплини или духовни учения. По време на почивките ви ще ви привличат приключенията. Но трябва да знаете, че един спокоен отпуск на море или планина е в състояние да ви даде повече енергия.

Ако имате намерение да пътувате зад граница, годината ще ви даде добри възможности за това и ще останете доволни. Ще ви предстоят и много пътувания на сравнително къси дестинации. Не предприемайте пътуване или почивка обаче с вашите родители - ще се изнервите и няма да си починете.


ЛЮБОВТА И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

За семейните периодът до 18 юни ще крие много неясноти в брака. Ако се постараете повече, ще постигнете лесно благоприятен развой на нещата. Но от друга страна съществува опасност вие и вашият партньор да се стремите към различни неща. Възможно е и двамата да сте малко повече сприхави през този период и да се сблъскат противоположни сили - едните да пораждат конфликти, другите да пораждат хармония.

Вероятно чрез разногласията ще преодолеете пречките във взаимоотношенията си. Ако чувствате, че някои проблеми трябва да се решат веднъж за винаги, старайте се по пътя на конфликтите и разногласията да стигате до хармонията, а не да търсите хармонията, въпреки конфликтите.

От средата на февруари до края на април или през октомври сериозно се заемете с проектите, с които сте се нагърбили. Тогава е и подходящо време за семейна отпуска или ваканция, съчетана с физическа активност. От началото на юли до средата на септември ще ви се наложи да преразгледате брака си.

Не оставяйте околните да ви натрапят техните виждания за вашите проблеми. Изправете се очи в очи с истината, независимо каква е тя. Не странете от познатите си само и само да се отървете от сцени на ревност или други проблеми вкъщи. От друга страна, и вие, и партньорът ви, може да имате нужда да се вглъбите в себе си. Това не е опасно, стига да не го ползвате за повод да страните един от друг.

За несемейните представители на знака периодът от 24 февруари до 18 юни е доста труден и сякаш тогава ще си тър­сите скривалище от околните. Препоръчвам ви да се ориентирате към забавленията" а не към работата. Най-добре е ако можете между средата на април до края на май да си вземете определени дни почивка и да отидете някъде. Избягайте от неприятностите на работното ви място, пък и си спомнете, че животът не е само работа, а и удоволствия.

Несемейните определено ще странят от социални контакти през лятото. Ако ви се иска да сте намръщени - то никой не може да ви забрани да бъдете такива. Но ако изведнъж любовта почука на вратата ви - не се крийте. От друга страна, не е лошо да знаете, че всяка връзка, започната през този период, вероятно след време ще ви изглежда по друг начин. Затова е добре да не поемате обвързващи ангажименти.

В края на зимата и началото на пролетта ще се чувствате изпълнени с енергия. Това ще се отразява и на романтичните ви приключения и изживявания. Вероятно тази енергия ще се дължи на намалената ви критичност. И все пак периодът е идеален да се срещате с много хора, да се впуснете в нови занимания, да живеете на пълни обороти - това може да ви донесе и нова романтична връзка.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате три дни след настъпването на фазата Новолуние на Луната до един ден преди фазата Първа четвърт на Луната, за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са четири дни преди фазата Новолуние до три дни след нея, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред Числата 4, 9, 13,24, 31, 35, 37, 38, 40.


УЧЕНИЕТО

Учениците ще имат силен период в началото на годината, когато изненадващо ще успеят да подобрят своя успех и вероятно ще завършат първия учебен срок по-добре, отколкото са предполагали. Веднага след това обаче силите и енергията им ще бъде насочена към всичко друго, но не и към учение, поради което през втория срок резултатите пак ще се влошат.

Със затопляне на времето хормоните им ще се разбунтуват и никой няма да е в състояние да ги вразуми. Любовта и чувствата ще вземат връх в живота им и могат да се окажат пречка при евентуалните кандидат-студентски или държавни зрелостни изпити.

Студентите нямат основание да се оплакват - с малко учене и много купони ще преминава студентският им живот. Не се очертават големи сривове, дори и да се наложи явяването на поправки - изпитите ще бъдат взети. Някои ще се гласят да отидат на лятна бригада в чужбина. Приемете един съвет от мен - не отивайте в САЩ, ще съжалявате.


Пламен Румпалов




Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 04, 2012 6:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 6:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ДЕВА

Девиз - "АЗ АНАЛИЗИРАМ"
Управляваща планета - МЕРКУРИЙ




ОБЩ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ ДЕВА ЗА 2012

Годината ще ви постави в много и различни ситуации. Понеже по природа не желаете конфликти, това може да бъде изтълкувано като желание да се подчинявате. Не бъдете безхарактерни и мекушави, защото това ще ви създаде големи затруднения. Бъдете прями и откровени, изразявайте честно своята позиция. Обаятелни и чаровни ще сте, а това е само във ваш плюс. Използвайте силната си воля.

Не бъдете през годината нерешителни, безгрижни или мързеливи. Не залагайте осъществяването на плановете си само на един вариант. Вземете енергични мерки да промените определени обстоятелства, които не са ви изгодни. Ако не го направите сега, то по-късно ще стане още по-трудно.

Понеже ще бъдете изключително организирани, ще постигнете големи успехи във всички области, където се изисква практичност и динамизъм. През тази година бързо ще постигате целите си и ще сте готови да работите под напрежение. Ако се случи така, старайте се бързо да възстановявате своя ритъм и се научете да разпускате добре.

Може и да се случи да мислите, че имате проблеми, които не можете да разрешите, но всъщност само ще ви се струва, че сте безсилни. Удоволствието ни от живота зависи от способността да решаваме проблемите си. Колкото по-бързо направим това, толкова по-щастливи се чувстваме, нали? А колкото повече оставим проблемите ни да властват над нас, толкова по-нещастни ще се чувстваме.

Планетите ще окажат голямо влияние на живота ви през 2012 година и ще доведат до промени на работното ви място, в начина ви на работа или живота като цяло. Ако все още не сте навлезли в света на компютрите или Интернет, то тази година ще бъде прекрасна за това. Между май и октомври ще имате шанс да наваксате и да се приспособите към промените около вас. Вашите знания, семейните ценности, местожителството и средата ви също ще бъдат повлияни от тези промени. Възможен е сблъсък между консервативната и либералната страна на вашия характер.

Любовният ви живот ще бъде стабилен и едновременно с това ще имате чувството, че сте сполучил и и със заниманията си. Освен това ще се убедите, че можете да си налагате самодисциплина и упорство. До средата на февруари Юпитер може да повлияе благоприятно върху семейните ви дела и проблемите ви с недвижимите имоти, а след това - върху любовта ви и склонността ви към приключения.

Ще се чувствате в добро здраве и с удоволствие ще общувате с този, когото обичате, а също така и с децата си. Очакваната от вас изневяра няма да се състои. Звездите не са много благосклонни към интимните ви намерения, а и другата страна се терзае нравствено. Изяснете в крайна сметка истинността на чувствата си и се определете. Подобна е картината и в делови план. Бъдете по-систематични.

Бъдете изключително предпазливи в края на февруари и не шофирайте по замръзнали и заледени пътища, както и по тъмни и непознати места, тъй като през този период имате повишен риск от катастрофи.

Около април може да почувствате, че сте намерили любовта на живота си. През месец май ще имате успехи, ако се занимавате с нещо нетрадиционно - например алтернативна медицина. Тогава може би ще опознаете по-дълбоко своята собствена душа. Интуицията ви ще бъде изострена, така че смело я следвайте. През септември или ноември ще имате възможност да направите удар на работното си място. Ще се радвате на хубав късмет и сравнително добро здраве.


ЗДPABETO

През тази година здравето ви ще бъде сравнително добро и няма да имате основателна причина да се оплаквате.

Все пак, от началото на януари до средата на март и от 18 юли до края на годината освен всичките традиционни методи на лечение, сигурно ще се насочите и към алтернативни такива. Добре би било да обмислите промяна във вашия живот. Сигурно ще предприемете доста стъпки в тази насока, ще се въоръжите с подходяща литература, ще се интересувате от медитация, йога, диети.

През последните две седмици на април ще почувствате прилив на сили и вероятно ще изпробвате придобитите знания. Стресът ще се отрази неблагоприятно върху здравето ви през втората половина на януари и през октомври. Гледайте да не се претоварвате. Спокойното ежедневие е предпоставка за вашата жизненост и добро самочувствие. Юпитер ще се погрижи за вашата добра форма през август и първата половина на септември.

И през последните три месеца на годината няма да имате кой знае какви проблеми, но трябва да имате повече увереност в себе си. Внимавайте за болежки по кожата, пикочната система, бъбреците. Обърнете внимание на профилактиката и променете начина си на хранене. Особено трябва да се притеснявате от вдигане нивата на холестерол в кръвта.

Яжте повече храни, спомагащи за увеличаване нивото на добрия (HDL) холестерол като например риба (скумрия, сьомга, сардина, херинга и риба тон), чесън, плодове и зеленчуци, фибри (влакна), пълнозърнести храни. Те съдържат омега 3 мастни киселини, които пък предотвратяват наслагването на плаки по артериите и предпазват кръвта от съсирване. Включете чесъна в диетата си, защото предпазва кръвоносните съдове от лошия (LDL) холестерол.

Уверете се, че храната, която поглъщате, е богата на антиоксиданти и нутриенти - включващи витамин С, бета каротин (витамин А), витамин Е и селений. Те се съдържат в най- голямо количество в сушените сливи и някои други сушени плодове, както и в пресните плодове и зеленчуци. Те предотвратяват утаяването на лошия холестерол в кръвоносните съдове.

Пийте по 2-3 литра вода дневно, защото водата спомага за увеличението на фибрите в храната. Влакната стимулират производството на добрия холестерол, а освен това тялото по­бързо усвоява мазнините.

Не яжте наситени мастни киселини (животински мазнини), защото те ускоряват процеса на производство на лош холестерол. Не е задължително да ги изключите напълно от менюто си, но ограничете тяхното количество и винаги ги консумирайте с фибри и вода - например сирене с пълнозърнест хляб и чаша вода.

Увеличете приема на ненаситен и мазнини, защото диета, богата на тези съставки предпазва от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и е предпоставка за дълъг живот. 3ехтинът, бадемите, нерафинираните масла и ядки са особено полезни. Яжте и храни, богати на соя (соево мляко и др.), защото тя предпазва от сърдечно-съдови заболявания, понижава кръвното налягане и нивото на лошия холестерол.

Намалете употребата на храни, които намаляват нивото на добрия холестерол. На първо място това са маргарините и мазнините за готвене (изключение прави само зехтинът). Част от растителните мазнини, например слънчогледовото олио (в което преобладават полиненаситените мазнини) при нагорещяване произвежда мастни киселини.

Пийте по чаша вино или бира дневно, защото те са богати на антиоксиданти и подпомагат произвеждането на добър холестерол, а за кръвоносните съдове - да не се утаява лош холестерол. Ако сте с наднормено тегло, ако изгубите няколко излишни килограма, ще помогнете за производството на добър холестерол.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките мента, риган, розмарин, мащерка и валериана. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНИС

• Ако сте сред начинаещите спортисти, то за начало ви предлагам да потърсите клуб по танци, в който да се запишете. Вие сте изключително контактни и веднага бихте се сприятелили с останалите и ще можете да изкарате приятни миговете на тренировката. А това ще доведе до повишаване на жизненият ви тонус и каляването ви.

• Вкъщи можете да си вземете прост фитнес уред с широко приложение за различни части от тялото ви. Опитайте да си направите тренировки поне 3 пъти седмично по 1 час или 6 пъти седмично по половин час. Занимавайте се на фона на приятна музика.

• Ако сте сред тези, които вече имат изградени навици за спорт и волята им е достатъчно голяма, то предлагам да потърсите конна база и да се запишете на езда. Това ще помогне за вашето отлично здраве.

• За любителите на екстремните спортове е създаден парапланеризма и скалното катерене. За вас също е алпинизма и карането на велосипед из планината и стръмните урви.


РАБОТАТА

През първата половина на годината ще рискувате професионалните ви успехи да ви главозамаят. Пред почти всички от знака ще има блестящи възможности. Бих ви предложил да избягвате максимата - "всичко, или нищо" - тя няма да ви доведе до най-добрите позиции. Добрата ви репутация ще бъде в основата на успеха ви, не допускайте да опетните името си или това на вашата фирма.

И през второто полугодие звездите ще благоприятстват професионалните ви успехи, но това не е причина да се заемате със съмнителни дела. Положете усилия, за да прецените разумно начинанията си. Не забравяйте и финансовата страна на нещата. Не разчитайте само на себе си, защото биха ви очаквали трудности.

През тази година работодателите ви ще бъдат доволни, ако са ви дали повече отговорности или са ви назначили за шеф. Вие ще съумеете да давате на подчинените си пространство, от което те се нуждаят. Ще можете да създадете открита и приятелска атмосфера в работата си. Ще продължите да вярвате, че хората работят най-добре, когато имат повече свобода и ще бъдете открити за новите идеи и нетрадиционни методи на работа.

Сега най-добра и ползотворна ще се окаже работата ви в екип, тъй като колкото и парадоксално да изглежда, тя ще ви позволява да изградите личността си. Идеите ви през годината ще са толкова оригинални, че няма и за момент да се слеете с множеството си колеги. Ще имате по-голяма нужда от публика, не толкова от възможности да печелите. Ще ви отегчават професиите, при които има рутина и стереотипно поведение.

През 2012 година може дори да смените няколко работни места, но накрая ще намерите фирмата, където ще има кой да оцени и използва идеите ви. Изберете си фирма, която не се занимава с традиционна дейност, или пък започнете собствен бизнес - в такъв случай ще се чувствате наистина независими.

Въпреки, че добре ще се справяте с изследователска работа, ще предпочитате професии, където има публика и наблюдатели - политика, социалните грижи, преподаването, психологията, работата с компютри и информационни технологии, електрониката, изобретенията. Ако ще сте заети с изкуство, успехи ще имате в авангардните му форми - например електронна музика или експериментален театър. Ще се справяте добре в лечението, астрологията, медитацията, техники за контролиране на съзнанието.


ПАРИТЕ

През първите четири месеца на годината звездите безусловно ще ви поддържат, ще подкрепят сделките ви, трупането на пари, транзакциите, които ще напълнят банковите ви сметки. Парите може и да не са прекалено много, но определено ще ги има и не е редно въобще да се вайкате и оплаквате. Дори и тези, които не работят, ще бъдат в добро материално положение. Как ще стане това, може и да не е съвсем ясно, но това не омаловажава действителността, нали. Съветвам ви да не прекалявате със заемите, все пак трябва да ги връщате. Всички финансисти, банкери, борсови посредници, брокери, ще имат успех през тези месеци.

През периода май - септември обаче се очертават проблеми във финансовата област. Тогава избягвайте спекулациите, не се опитвайте да правите измами, не водете важни преговори, не привеждайте големи суми пари - все може да ви измамят, да станете жертва, ако ви погнат данъчните или митнически власти. В бизнеса могат да ви съсипят, да ви направят на пух и перушина, както се казва. Не играйте на борсата, не се впускайте дори в случайнv, и уж гарантирани операции - в този случай катастрофата е почти гарантирана и шансът не е на ваша страна.

Избягвайте търговски взаимоотношения с чужденци. постарайте се да балансирате бюджета си, защото в края на лятото наистина може да се окажете , че сте на червено, дори много червено.
В последните три месеца нещата ще започнат да се проясняват, но да очаквате изведнъж чудеса, ще бъде пресилено. Все пак ще виждате съживяване на положението ви и пак ще се почувствате с пари в джоба. Но бъдете предпазливи и внимателни, мислете, не прибързвайте и не рискувайте прекалено много.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Боже, този път ми се размина.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Това да ми е за урок и повече да не се забърквам в ситуации, от които не разбирам.

Какво ви помага да успеете? Благоразумието.

Кое може да ви провали? Страхът от загубата.

Какво са парите и придобивките за вас? Сигурност в живота.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

За вас ще бъде трудно да се наслаждавате на свободното си време и на почивката си през годината. Вие все ще имате чувството, че ви чакат определени задължения. Но ще бъде добре да свикнете да отделяте поне по няколко часа за разтоварване от стреса и напрежението - да полежите, да почетете, да по­мечтаете. Сами осъзнавате, че продължителния стрес на никого не може да се отрази добре.

Съветвам ви да не правите строги планове как точно ще прекарате свободното си време, не го разчертавайте до минута. А също така не е нужно да се занимавате и само с едно нещо. Това не е полезно и има обратен ефект върху физиката и психиката. Всякакъв вид спорт е полезен и подходящ за вас. Важното е да си починете иразтоварите от стреса. Можете да започнете посещение на някакъв клуб по интереси.

Знам, че е много трудно да ви види човек със скръстени ръце. Вие и през тази година все ще предпочитате да майсторите нещо, да се занимавате с къщата, градината или с някое интересно и вълнуващо хоби. Но истински ще се отпуснете и ще почивате само зад собствените си четири стени, със семейството и приятелите си. С тях ще се чувствате добре и през отпуската си.

Ако въобще можем да говорим за отпуска в истинския смисъл на това понятие. Ако тръгнете на каквото и да било пътуване, то трябва да бъде планувано и разчетено съвсем точно до детайлите. И дано да не превърнете пътуванията, екскурзиите или дори командировката в стрес. Трябва да съумеете да направите всичко с удоволствие.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Ако вече сте женени, очаквайте малки проблеми в брака. Те могат да се появят още през януари, но ще се задълбочат през март, август и октомври. Внимавайте, следете за тяхната поява, защото ако не ги забележите на време, те могат да се появят отново и то в по-сериозна фаза. Можете да разчитате на навиците си, особено когато трябва да избегнете конфронтация или задълбочаване на отношенията с партньора ви.

Може би имате склонност да не споделяте проблемите си, но трябва да бъдете сигурни, че това не е начин да избегнете сериозните разговори. През последното тримесечие на годината има опасност да изпитате раздразнение от човека до вас и да изберете неподходящ начин да се справите с него.

Бъдете особено внимателни в края на ноември и до средата на декември, тъй като тогава ще се чувствате много несигурни и ще се опитвате да измамите близките си. През лятото особено влияние ще оказва върху вас Венера. То може да спомогне да се укрепи брака ви. Това е и най-доброто време от цялата година, когато можете да го поставите на предно място в ценностната си система. Не забравяйте и нуждата си от повече свобода - не допускайте така често да се отказвате от нея и простичко да приемате нещата като пред свършен факт.

Ако още не сте женени, ще се опитате през тази година да впечатлите някого, но това няма да се окаже толкова успешно и лесно. Може би ще ви сметнат за малко странни и вероятно ще пропуснат ценните страни от характера ви. ще имате подобни проблеми още през януари, но също така и през февруари, април, май, средата на лятото и края на есента. През януари и февруари нещата няма да изглеждат толкова сериозни, но с напредване на времето проблемите ще се задълбочат.

Това ще ви кара да се държите някак настрана от околните, да се затворите повече в себе си, въпреки че от време на време ще изпитвате влечение и заинтересованост от определени хора. Обърнете им внимание и ще видите, че няма да съжалявате. Ще отделите също така много време да размишлявате над въпроса каква е връзката между секса и любовта. Не се отчайвайте, ако не намерите точен отговор сега, тъй като през тази година сексуалната ви енергия ще бъде изключително силна и дори може да доведе до противоречия между вас и партньора ви. Постарайте се отношенията между вас да са добри и се ценете взаимно, въпреки определените недоразумения.

За всички представители на зодията през първото тримесечие ще ви се иска да промените нещо в любовния си живот. Вие ще потърсите реализация на любовта си и ако нещо не ви се струва да се развива правилно - ще го смятате за нетърпи­мо. ще правите много опити да промените нещата. И ако наистина не успеете да промените действителността, може дори да се наложи да скъсате с любимия си човек. Това ще е по-добре, отколкото да продължите в атмосфера на напрежение и непрестанни разочарования. Все пак много поумни от мен са казали, че взаимоотношенията и любовния живот трябва да се търпят, докато са все още вид чистилище, но непременно да се прекратят, когато се превърнат в ад. Щастлива раздяла не е невъзможна, стига да подходите спокойно и да вземете мерки да останете приятели.


КЪСМЕТЪТ

Най-добрите периоди за начинания, рискове и действие са: 20 януари - З февруари, 13 март - 5 април, 12 май - 20 юни, 15 август _ 7 септември, 19 октомври - 2 ноември, 4 - 11 декември.
Не предприемайте нищо важно и съдбовно, звездите не са с вас между 1 и 19 януари, 27 февруари - 10 март, 10 април - 3 май, 1 юли - 9 август, 10 септември - 13 октомври, ноември и след 11 декември.

Щастливите ви числа за участие в тото, лотарии, игри, зала­гания през годината са 9,18,27,36,37,39,45.


УЧЕНИЕТО

3вездите ще ви подкрепят и обичат през тази година. Много от вас ще съумеят да извлекат максимална полза в областта на образованието без сериозен зор и без да се налага да прекаляват над уроците. Добри успехи по време на контролни и тестове, ще бъдете добре подготвени и освен със знания, ще имате шанс и чрез подсказвания и преписвания да се представите блестящо.

Почти ще се помислите за велики. Възможно е на конкурсни изпити да изкарате по-ниска от желаното оценка, но все пак и тя ще бъде достатъчна да влезете, където си поискате. Определено тази оценка ще отразява реалните ви знания, а както вече казах, те са надценени и нереални.

Студентите също могат да се надяват на сравнително спокойна година. Добри изгледи за започване на втора специал­ност или допълнителна квалификация.


Пламен Румпалов




Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 04, 2012 7:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 7:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ВЕЗНИ

Девиз - "АЗ УРАВНОВЕСЯВАМ"
Управляваща планета - ВЕНЕРА




ОБЩ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ ВЕЗНИ ЗА 2012

Годината ще е спокойна и щастлива за вас. Можете да имате успехи почти навсякъде. За да сте истински доволни от любовта, съветвам ви да забравите всякакви предразсъдъци и да се отдадете на истински чувства и страсти. Разбира се, не трябва да робувате на мисълта, че всичко трябва да протича в канони и по начин, определен от вас. В противен случай ще бъдете сериозно разочаровани.
Вече сте на гребена на вълната и всички ви гледат в очите.

Каквото и да направите, в началото ще ви възприемат като прекалено рутиниран водач. Способността ви да вземате бързи и точни решения не ви подвежда. Поставете на място онези, които не искат да разберат щедростта ви.

През 2012 година ще трябва да си поставяте срокове, да си налагате ограничения и де се ориентирате по-добре в нещата, за да не станете жертва на самозаблуда. Това също ще бъде година на илюзии, миражи, фантазии, включително и любовни романи. Силно физическо привличане с друга личност може би ще ви изправи пред въпроса какво да направите, за да овладеете ситуацията.

При евентуалните в взаимоотношения и на двама ви личните качества ще изпъкват, а не е изключено да се породи и ревност. Всеки ще държи на мнението си, но не забравяйте, че е добре да търсите и намирате компромис. При някои от знака може да се стигне до разконцентриране на силите любознателност, пътешествия и засилени социални контакти:

Ако сте несемейни, през тази година е възможен и брак.

Януари, април и октомври ще бъдат най-значимите за вас месеци. Възможно е тогава да получите ненадейно пари. Възможно е също така някои от близкото ви обкръжение да крият нещо от вас, а други - открито да се възползват от създадени деликатни ситуации. Ако е възможно - избегнете пътуване с роднина през март.

Като цяло, през годината ще достигнете до много прозрения, включително и такива, които засягат вашата същност. Някои може би ще си отговорят на въпроса защо са тук. ще имате апетит за живот. Ще имате стремеж към нови неща, а това ще ви помогне да загърбите миналото. Добре би било да намерите повече време за себе си и за тези, които обичате. ще успявате в повечето си намерения и това ще укрепи самочувствието и оптимизма ви.

Отворете се за нови идеи, не допускайте егоизъм, преценявайте обективно околните - всичко това е възможно през тази година. Хвърлете в коша предразсъдъците, неприязънта към инакомислещите. Сега е моментът да се разделите с някои вредни навици и да доведете докрай деликатно начинание. ще се изкушавате да се пъчите като пауни, да се перчите и да се стараете да ви забелязват. Но това не е добра тактика. Ако искате наистина да ви забележат, бъдете истински, не преигравайте.


ЗДРАВЕТО

През първите пет месеца на годината ще бъдете в невероятна форма. Почти ще забравите какво е да имате кризи на тревога, лошо настроение, главоболие. Ще се чувствате отлично. Добре би било да се насочите към определен комплекс от упражнения, с които да поддържате добрата си форма. Колкото повече физическа енергия изразходвате, толкова по-щастливи ще се чувствате. И все пак - дозирайте усилията.

Не че кой знае какви проблеми ще изпитвате през лятото, но все пак бъдете по-умерени. Възможни са неразположености в стомашно-чревния тракт, смущения в обмяната на веществата И няма да се изненадам да прекарате през горещините някаква вирусна настинка с много висока температура.
Хронично болните ще имат проблеми през април, май, октомври и декември, когато трябва да бъдат под по-сериозен медицински контрол.

През годината ще бъде важно да преосмислите отношението си към секса и да го направите безопасен. Имате по принцип здрав организъм, можете да се справите с почти всички болести, но се пазете от саморазрушителни навици. Опитайте се да обуздаете склонността си към крайности в която и да е област на живота. За вас винаги е предизвикателство да изпробвате силата на волята си като живеете прекалено близо до ръба.

Пазете се от храни, от които не само ще напълнеете, но и които трайно ще увредят здравето ви. Лошо е, но наистина ще имате склонност да ядете много, така че непременно изразходвайте излишната енергия в друго направление. Нали не сте забравили, че най-добрият начин да преодолеете натрупаните емоции все още е спортът. Дано да ви остане време през годината да посетите любимите си ски писти. Потенето във фитнеса или в домашния ъгъл също ще бъдат вашият съюзник в борба­та с рисковете по отношение на здравето.

Добре би било да спазвате и следните седем важни препоръки.

1. Яжте по няколко порции плодове или зеленчуци дневно! Те помагат в борбата срещу атеросклерозата и действат като антиоксиданти в организма ви.

2. Яжте поне 2 пъти седмично риба. Мазнината на рибата (Особено от скумрия, сардина, сьомга, пъстърва, сардела, риба тон) е добър източник на омега 3 мазнините, които от своя страна защитават сърцето и му осигуряват ефективна работа. Забравете изцяло за животинските мазнини и ги заменете със зехтин или други растителни мазнини.

з. Яжте пълнозърнест хляб всеки ден! Диета, включваща 3 или повече порции дневно на пълнозърнести храни като пълнозърнест хляб, житни и зърнени култури (боб, грах), ръжени
крекери, кафяв ориз, може да намали риска от сърдечно заболяване с 30%.

4. Откажете се от мазнината и това ще помогне на холестерола! Намалявайки общото количество на мазнините (особено на наситените) ще намалите количеството на холестерола и нивото на мазнини в кръвта. Когато заместите наситените с ненаситени мазнини ще увеличите нивото на добрия холестерол за сметка на лошия холестерол в кръвта.

5. Подцържайте здравословно тегло! Ако сте с наднормено тегло и успеете да свалите излишните килограми ще спомогнете за добрата работа на сърцето и ще успеете да поддържате кръвното си налягане в нормални граници.

6. Ограничете солта! Ограничавайки количеството на консумираната сол (7 г дневно за мъже и 5 г дневно за жени) ще помогнете на кръвното налягане да не бъде с високи показатели.

7. Внимавайте с алкохола! Алкохолът, поет в големи количества, разрушава мускулите на сърцето, увеличава кръвното налягане и е предпоставка за наднормено тегло. Но консумирането на алкохол в умерени количества (между 25 и 50 милилитра) ще защити сърцето, особено за мъжете след 40 годишна възраст и за жените след периода на менопауза.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която Използвате равни количества от билките мента, розмарин, риган, маточина, бабина душица (дива чубрица), теменуга и киселец. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, Потопете се в тази вана и ще почувствате Прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако започвате за първи път да се занимавате с някаква физическа дейност ви препоръчвам да се насочите към ходенето пеш. 3а начало - отделете по 45 минути, следващата седмица - нека станат 60 минути и така постепенно увеличете вървенето пеш.

Когато почувствате, че това взема да ви се струва еднообразно, вече е време да преминете към фитнес залата и по-специално - към пътечката за бягане. Опитайте поне един месец по 4 пъти седмично да прекарвате по около час на тази пътечка. За вас е много важно да не се откажете след първите няколко занимания.

Ако сте устискали на натоварването, можете да погледнете и към другите уреди в залата - тези, които ще помогнат на вашите ръце, бедра, корем и гръб да заприличат на мечтаното от вас.
Следващата стъпка трябва да бъде преминаването към вдигането на тежести, което е особено добро за свикналите вече с натоварвания.

Добри и приятни мигове ще бъдат прекараните часове на спортната площадка с приятели в игра на футбол на малки вратички, волейбол или дори на федербал.

Напредналите и любителите на екстремното усещане могат да се запишат на курсове по управление на малък двумоторен самолет.


РАБОТАТА

През първото полугодие на годината успехът в областта на работата ще очаква тези от вас, които умеят да уловят шанса и положителните тенденции. Не обръщайте внимание на мнението на колегите си, които не са винаги добронамерени и в доста от случаите просто ще ви завиждат. Слушайте основно здравия си разум - той няма да ви излъже.

През втората част на годината звездите ще влияят конструктивно върху социалния и професионалния ви живот. Можете да се включите в някакви не особено честни сделки и машинации, но вероятността да спечелите не е голяма. Поне едно е добре ­няма и да ви разкрият за далаверите. През есента е твърде вероятно да стигнете до успешен край на сделка, която е отнела доста време от годината.

Като шефове, ще сте перфекционисти през годината и ще очаквате всички да успеят да покрият високите ви стандарти. Вие ще мислите систематично и ще знаете, че една организация или фирма трябва да се управлява внимателно. Забележите ли нещо нередно, вие веднага ще съобщавате за грешката. В Същото време можете да бъдете прекрасни като учители и да Обучавате подчинените си да се развиват и да разгърнат същия Потенциал като вас.

Някои от околните ще смятат, че сте прекалено дребнави и досадни, но други пък ще го считат за израз на внимание и отговорност. Винаги мислете за благополучието на подчинените си.

Като шеф обаче през тази година е добре да поставите ударение върху ефективността на служителите си, а не толкова на тяхната изобретателност. Сега ще имате успехи в професиите, които дават възможност да приложите критичността си на практика. Ключовата дума за вас ще бъде "услуга".

Кариерата ви най-добре е да е свързана с предлагането на някакъв качествен продукт или подпомагане на околните да се самоусъвършенстват. Чувството ви за ред и загрижеността за здравето ви биха ви помогнали много в дейности, свързани с медицина, фитнес, хранене, здраве, преподаване, наука. Вниманието, което придавате на детайлите може да ви помогне в редакторската работа, коригирането, счетоводството, литературата, критиката, правото.

Не са за вас сега професии, които искат дипломатичност, официалности, ласкателство, политика ­те ще лазят по изтънчената ви нервна система.


ПАРИТЕ

През януари и март се пазете от интриганти, които ще се опитат да ви въвлекат в тъмни сделки. Хубаво е да не се поддадете. Разчитайте на доходи, които сте изкарали самостоятелно. Можете да имате успешна сделка с чужденци или получаване на наследство, което бързо да превърнете в допълнителен доход. През април или август направете така, че да не давате на никого заеми. Самите вие не бива да търсите тогава пари на заем. Ограничете харчовете, при нужда се лишете от запланувано пътуване.

През май или септември ще има възможност да направите съвместно с друга фирма или с ваш близък общ удар, от който да закрепите материалното си положение. Тогава е най­доброто време да играете на борсата, да купувате акции, да участвате в търгове и наддавания, да търгувате с ценности. Най-добре би било да можете да купите злато или други скъпоценности, които ще ви донесат приходи за бъдеще.

Проучете пазара на застраховките. През тази година, особено през ноември и декември, можете да направите изгодна сделка със здравна или друга своя или на семейството застраховка.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Е, знаех си, че ще спечеля, имах правилен план и разчет, но сега като си помисля, че трябва да изхарча правилно тези пари, направо не се виждам.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Получих си заслуженото и се чувствам добре. Сега бързо трябва да се махна от тази действителност, пълна с такива акули и диви животни.

Какво ви помага да успеете? Креативността.

Кое може да ви провали? Липсата на гъвкавост и недобра съобразителност.

Какво са парите и придобивките за вас? Да си някой в този скапан живот.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

През тази година вие винаги ще имате някакви планове и винаги ще сте заети с нещо. В свободното си време е добре да намерите възможност да се занимавате със спорт. Не само, защото обичате движението, но и защото обичате предизвикателствата. Ще имате нужда да се сравнявате с другите, да се конкурирате с тях, но това не бива да се изражда във вид стрес. Не позволявайте прекалената ви амбиция да попречи на здравето ви. При вас през 2012 година има опасност от травми и затова - много внимавайте.

Вие ще продължите да обичате природата и животните. Сигурно ще си вземете (ако вече не сте направили това) свой домашен любимец и част от свободното си време ще прекарвате заедно. Това много ще ви радва и разпуска. Ако имате куче ­ще правите продължителни разходки и излети.
И сега няма да обичате да прекарвате свободното си време сами. Вашата веселост и контактност ще ви карат да търсите постоянно компанията на близки до вас хора. И на почивка сигурно ще отидете с много приятели. За вас няма да е важно къде почивате - и на морето, и в планината ще се чувствате добре, стига до вас да е шумно и пренаселено.

Пътуване зад граница, планувано отдавна, може и да се провали. Едната вероятност е по финансови причини, въпреки че тя е доста незначителна. Втората, по-сериозна причина може да бъде скарването с ваш приятел. На малки разстояния в нашата страна ще пътувате с желание, ще посетите доста културни и исторически места, ще обичате да се потапяте из малките градчета и селца с възрожденски дух - например Трявна, Копривщица. Можете да посетите някои от намерените в последните години тракийски гробници и светилища.


ЛЮБОВТА И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, годината ще бъде изпитание за брака ви. Ще се справите с проблемите си, ако вникнете в ситуацията и сте в добра форма. През 2012 година ще ви се иска да сте по­свободни и да правите това, което ви харесва, да давете възможност на вашата изобретателност. Скрито под повърхността, напрежението ще изплува, така че ще ви се наложи да се изправите лице в лице с проблема. Възможно е да почувствате силно безпокойство - непременно го овладейте.

Вероятно още от края на януари ще чувствате, че нещо в брака ви не върви, както искате. Но запомнете - обикновено ще става дума за вашите настроения. 3атова първо анализирайте собствените си стремежи към по-голяма свобода, а след това преразгледайте състоянието, в което се намира бракът ви. Ако бракът ви не е в конфликт с вашите стремежи, тогава всичко ще е наред. Ако е обратното обаче, не прибързвайте! Вие сте допуснали нещата да се развият по този начин, така че преди да пристъпите към промени в семейните си отношения, опитай­те да промените себе си.

Възможно е дори и точно обратното­вашият партньор да иска повече свобода. В краен случай той или тя може да иска временна раздяла или направо развод. Следвайте същото правило - не изпадайте в паника. Положението е ясно - и двамата имате нужда от повече свобода за собствени изяви, както в живота, така и в брака. Така че намерете начин да си осигурите тази свобода.

От друга страна е много важно да преразгледате своите тайни страхове. Не бягайте от тях, като сложите край на връзката. Вместо да се освобождавате от брака, научете се да се чувствате достатъчно свободни и зрели, за да го поддържате.

Ако не сте семейни, вероятно ще имате чувството, че неви­дима стена ви отделя от околните. Отговорете си на въпроса какво точно ви затруднява в общуването с околните. Отговорът най-вероятно ще бъде - тайните ви страхове. Ще ви се иска да сте по-освободени. Ако не сте наясно с чувствата си, има вероятност да избързате. Имате нужда да почувствате, че нещата
край вас се развиват.

Не е изключено да се появят нови възможности. В стремежа си към свобода, не стигайте до крайности. Червената предупредителна лампичка в подсъзнанието ви трябва да светне, когато осъзнаете, че искате да избягате от задълбочава вашите се чувства, че имате нужда от по-широко пространство, че вероятно интимността ви плаши, или пък, че единствената ви грижа е да имате винаги някого под ръка и нехаете за неговите чувства.

Ако пък установите, че изведнъж сте хлътнали до уши по някого, когото смятате за идеалния партньор, не действайте прибързано. Не прекъсвайте връзката, но и не поемайте ангажименти. Дайте си време. И помислете, дали наистина вашият идеал съществува. Благородно е да се вярва в идеали, но после може да се окаже, че сте се лъгали.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате от един до три дни след настъпването на фазата Първа четвърт на Луната, за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са три дни преди Новолуние до един ден след него, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред числата 10, 11,12,21,24,33,35,37,42,44,48.


УЧЕНИЕТО

Тежка година за учениците и студентите. Налага се да се вземат в ръце и да започнат да учат много повече. Сами се лъжете, че правите нещо. Може би дори всеки ден си обещавате, че утре се променяте и ставате по-отговорни. Но утре идва и вие сте си все същите. Сигурно сте отвикнали да четете, може дори да не сте попаднали на правилното място, но определено се налага да направите промяна в областта на образованието.

Не се изненадвайте, ако се окаже, че просто се надявате на празни обещания за светло бъдеще.

Студентите също могат да се надяват на сравнително спокойна година. Добри изгледи за започване на втора специал­ност или допълнителна квалификация.


Пламен Румпалов


[/img]

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

СКОРПИОН

Девиз - "АЗ ЖЕЛАЯ"
Управляваща планета - МАРС




ОБЩ ХОРОСКОП НА ЗОДИЯ СКОРПИОН ЗА 2012 ГОДИНА

Мили приятели, сега ще имате много добри възможности действие, но единствено вие ще сте тези, които можете да пропилеете. Затова не се самовглъбявайте и затваряйте в се си, а бъдете активни. Поемете инициативата в свои ръце, сп мързел. Не бива да допускате изпадането ви в нервни кризи и знайте, че без особени усилия можете (стига да искате) привлечете вниманието и да постигнете успех.

Отдавна забравени, недовършени родови конфликти ще разгорят с нова сила. Не бързайте да разпродавате наследство. Съветниците ви ще бъркат повече от допустимото през годината, затова си потърсете по-добри консултанти. Занемарили сте дома, а ви чакат неотложни ремонти в началото на пролетта. Вземете си отпуск, това ще ви разтовари и импулсира.

Може би ще започнете годината със съзнанието, че тя бъде по-различна от останалите. И наистина ще има голям напредък във вашите възможности да се справите с висш технологии и електрониката. Ще осъзнаете и много от икономическите тенденции в света и ще започнете да гледате на миналото в нова светлина, в контекста на възможностите, които развитието на технологиите ще даде за в бъдеще.

Няма да се наложи да променяте местоживеенето си и най-после ще пожънете плодовете на дългите си усилия да постигнете самодисциплина. Освен това Юпитер ще ви даде шанс да спечелите пари, като използвате по-добре, отколкото до сега, възможностите си. Ще имате и нови източници на доходи. Ще усетите, че имате нужда да се нагодите към ритъма на света през 2012 година. Ще си наложите да учите много и ще започнете да се интересувате все повече от духовната страна на живота си. Това ще ви помогне да се приспособите към изискванията на глобалната икономика и да се подготвите за новите концепции в развитието на света и обществото като цяло.

През 2012 година ще имате възможността да почувствате любовта си по-силно - особено през времето на Пълнолуние, ще се засилят и способностите ви да я изразите. От началото на годината до март влиянието на Марс ще ви кара да изпитвате желание да пътувате и да се срещате с нови лица. По това време ще бъдете и напълно сигурни във финансовите си дела. През лятото трябва да сте особено близки както с интимните си, така и с бизнес партньорите си и да се опитате да се поучите от грешките си и пропуснатите шансове. Ще имате възможност да уредите проблемите с кариерата си, особено през май или октомври.

Личности, родени под знаците Близнаци, Везни, Телец или Рак ще окажат влияние във вашия живот през тази година - едни ще ви научат как да използвате свободното си време най­ефективно, други - ще ви помогнат да се почувствате по­сигурно. Юли ще бъде силен месец в романтичен план. Ако не сте от женените може би ще се обвържете сериозно и дори може да се решите да сключите брак. Ако вече сте семейни, ще откриете, че ви е по-лесно да общувате със семейството и децата си, а така също и със съседите и хората, които срещате всеки ден.

Освен всичко, изброено до тук, 2012 година ще бъде и годината на контрастите, на възходите и паденията. За много от представителите на знака ще донесе низ от щастливи мигове и досадни проблеми през второто тримесечие. Ако сте усвоили изкуството да се съсредоточавате върху добрите страни на живота и да не отдавате особено значение на лошите неща, няма да имате причини да не се чувствате щастливи.

За да използвате добре този период, както впрочем и живота изобщо, не се вайкайте, че розата има бодли, а се радвайте, че над бодлите има прекрасен розов цвят.
През последните два месеца на годината не бъдете прекалено критични в изразяването на мнението си. Винаги оставяй­те малко място за грешки или поне за нюанси, тъй като истината често ще се проявява по различен начин, според условията на момента.


3ДРАВЕТО

Първите пет месеца на годината ще са изпълнени с напрежение, което ще се отрази на нервите ви. Възможни са прояви на нетърпение, загуба на самоконтрол. Внимавайте особено, когато шофирате или се занимавате с рискови спортове. Избягвайте далечни пътувания, особено в чужбина - има опасност от инфекции и други зарази. Ако не можете да ги отложите, непременно се ваксинирайте и проучете внимателно мястото, където отивате. През този период са възможни прояви на алергии, ставни и други възпаления.

През второто полугодие на годината ще бъдете предразположени на различни вирусни инфекции. Ще бъдете повишено раними и уязвими, поради което ще сте трудни за съжителство. Всички тези проблеми ще се дължат най-вече на неправилния и нередовен начин на живот. Приемайте нещата по-ведро, разтоварвайте се, бъдете по-снизходителни към близките си и към самите себе си, не взимайте всичко навътре, проявявайте по­вече чувство за хумор и се отнасяйте философски към нещата.

През тази година особено полезни за вас ще са терапевтичните масажи - било направени с ръце, или използвайки електронните уреди за масажиране. Отделете внимание на прасците и глезените си, включете физически упражнения и за тях. Пазете се от замърсения въздух, могат да се развият определени алергии или свръхчувствителност към замърсяването. Сложете в дома или офиса си устройства за пречистване, йонизиране и овлажняване на въздуха. Непременно се ваксинирайте срещу грип, в противен случай очаквайте сериозен сблъсък с него и дори са вероятни усложнения.

Ако искате да спазвате определена диета, непременно намерете някой, с когото да я правите заедно - ще имате нужда да знаете, че и друг е в положение като вашето.

Считам, че най-ефективният начин, по който ще успеете премахнете излишните килограми и няма да ги възстанови отново е да се придържате към следните правила:

Ограничете консумацията на храни, богати на мазнини. Ограничете консумацията на храни, богати на захари. За съжаление, те не са толкова вкусни и вие не ще се чувствате удовлетворени след тяхната консумация; след няколко часа само отново ще тръгвате да търсите нещо за засищане на апетита. Много по-добре и по-заситени ще се почувствате ако хапнете нискомаслено сирене или овесени бисквити, ябълка или няколко сушени кайсии.

Често всеки от нас чува за какви ли не препарати и медикаменти, които правели чудеса по отношение на излишните килограми и обмяната на веществата. Истината обаче е, че такива чудодейни препарати (произведени по изкуствен път) просто не съществуват. Единствено зеленчуците и плодовете (особено грейпфрута) са способни да подобрят обмяната на веществата в организма ни и да помогнат в борбата срещу повечкото килограми.

Важен момент тук е и спортуването. Без физически усилия и движение, нито една програма за отслабване и подобряване на метаболизма няма да бъде достатъчно ефективна. И за разлика от гореспоменатите "чудодейни" хапчета. Спортът не застрашава здравето. В крайна сметка се оказва, че тайната на постигането на добра фигура и разбира се поддържането й, се дължи изцяло на здравословното хранене и физическите упражнения.

Съветът ми е да предпочетете малките и вкусни храни, които наистина ви харесват, но да ги ядете бавно, така че мозъкът ви да успее да прецени какво количество сте изяли и да ви каже дали това е достатъчно. Ако искате да се занимавате с физически упражнения, разработете си собствена система, която да ви удовлетворява максимално и да е съобразена с най-новите уреди и технологии по въпроса.

Ако графикът ви не позволява да посещавате фитнес клуб, то не си търсете извинения ­просто си вземете диск със заснети упражнения и инструкции се занимавайте вкъщи. Дори можете да си оборудвате малка домашна фитнес зала. Ако правите упражненията с приятели ще ви бъде много по-лесно да се справите с натоварванията.

Ако вкъщи имате вана, то наи-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките мента, босилек, мащерка, жълт кантарион, бял равнец, риган. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако сте решили сега да започнете с някаква гимнастика, нека това да бъде за начало обикалянето пеш по пистите на стадиона или по пътеките из близката планина.
Вървете бавно, като постепенно увеличавайте темпото до степен на бързо ходене, но не и на бягане. Това правете в продължение на около месец.

Когато достатъчно стегнете мускулите на краката си и вече не се уморявате след първите две - три обиколки, можете да пристъпите към нещо по-сериозно, например спортното ориентиране. Хем ще сте сред природата, хем ще имате по-натоварен маршрут, хем не сте в някоя танцова трупа, където да ви карат да учите дадени стъпки и положения.

Добро решение за вас е да плувате, да се гмуркате, да карате водни ски, да гребете в лодка.
Екстремното удоволствие ще бъде задоволено, ако се впуснете в карането на парапланер или мощен джет и скутер на морето.


РАБОТАТА

През първите три месеца на годината периодът ще се окаже доста труден и напрегнат в професионален план. Бъдещето ще бъде сякаш непредвидимо. Затова е добре да не рискувате с необмислени постъпки, защото ако останете без работа, трудно ще си намерете нова, колкото и да сте уверени във възможностите и силите си.

През април и май доста от вас може би ще изпитат желание да променят обстановката край себе си, да се захванат с нещо различно. Някои може би ще се преместят на ново място, дори може би в друг град, но определено няма да има сериозен напредък на новото място - може би дори адаптацията ще про­дължи до края на годината. Затова не очаквайте чудеса. Други, при евентуално преместване, дори ще попаднат на по-ниско платена работа или ще се съгласят на предизвикателството да се занимават с нещо напълно ново и различно. Ако можете - не предприемайте премествания през тази година.

Вие въпреки всички тенденции и трудности ще умеете да се мотивирате, да защитавате постъпките си и ще намерите правилната стратегия за справяне с недоразуменията и намиране правилния път по издигане в кариерата. Дори и да почнете от началото, пак ще извървите пътя до горе. Трябва да продължите да си поставяте цели и да ги следвате неуморно и методично. Разбира се, че ще обичате усилията ви да бъдат възнаградени - ще се радвате и надявате на престиж, влияние, пари. Но кой ли не се стреми към това? Действайте обмислено, според разработените си предварителни планове, при нужда коригирайте нещата в движение, но не падайте в никакъв случай духом. Наложете си самодисциплина и се концентрирайте максимално.

Ако сте от шефовете, старайте се през годината да им поставяте точни и ясни задачи. Много от вас ще живеят с работата си. Ще държите сметка на тези, които работят за вас, ще търсите отговори за всеки похарчен лев. Непременно се придържайте към икономическата програма на фирмата, към приетия бюджет и никога лично не се възползвайте от него. Чудесно ще се справяте с управлението и ще можете да накарате и най­неорганизирания човек да работи усилено. Ще имате нюх за качеството и дано да не ви свиди да възнаграждавате добре подчинените си за свършената работа.

Добре би било през август, септември и първата половина на декември да се стараете повече. Не отбивайте номера, не изчаквайте да се получи неочаквано предложение. Бъдете практични, добре организирани, решителни. Винаги се старайте да ви забелязват и да виждат вашия принос в общата работа. Дори и да сте сред работниците в колектива, правете така, че да бъдете оценявани по достойнство. Набивайте се на очи, правете добри и аргументирани предложения. Стискайте зъби и не искайте сами повишение на заплатата. Тази година не е добра за това - нека шефовете ви сами да ви оценят и предложат награда или повишение.

Най-успешни ще са делата ви, ако се занимавате с банково дела, социални грижи, ако работите в големи мултинационални компании, политиката, администрацията.



ПАРИТЕ

През първата половина на годината е добре да използвате всички средства, за да подобрите финансовото си положение. съчетавайте предпазливост и находчивост, лавирайте умело. Налага се обаче да наложите в семейството драконови мерки за икономии, за да спестите малко пари. Те ще ви трябват. за да покриете предварително набелязаните нужди на вас или някой друг член от семейството - било то за някакъв празник, за кандидатстване или пък за лечение. В същото време може и да получите примамливо предложение за участие в изгодна сделка и ще бъде добре да прецените доколко си струва.

През втората част на годината шансът ще бъде на ваша страна. Ще успеете добре да изведете едни преговори и да направите хубав финансов удар. Ще бъдете компетентни, ловки и ще защитавате добре интересите си. Но в същото време (особено около началото на октомври) може би ще бъдете подло­жени на изкушението да похарчите всичко, което сте натрупали.

Премисляйте внимателно вложенията в имоти или движими вещи - не вземайте решения през април, юни, юли, септември и октомври. Ако ви трябват пари, най-доброто време за търсене на заеми и кредити са 12 януари - З февруари, З март - 2 ап­рил, 11 ноември - 4 декември.
Какво бихте си помислили, ако спечелите? Още, още, искам още, трябва да се къпя в злато, долари или евро. Искам да печеля още.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Все същата ситуация. Кога ли ще се науча да се задоволявам с това, което имам и да не се надценявам, да не преследвам химери.

Какво ви помага да успеете? Смелостта да опитвате.

Кое може да ви провали? Прекаленият риск.

Какво са парите и придобивките за вас? Рискуване.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

През 2012 година ще се задоволявате с най-доброто. Това ще се отразява не само на социалното ви положение, но и върху самочувствието и здравето ви. Разбира се, че и сега ще излизате сред хората, ще се веселите на празници и различни събирания, в повечето случаи ще можете да сте душата на компанията, а така също ще сте най-добрите и шармантни домакини. Бихте си избрали такива видове спорт за свободното време, каквито не всички избират. Освен това вероятно ще изберете и екзотично място за почивка.

3а вас през тази година социалния живот и грижата за околните ще са от голямо значение. Това по принцип е хубаво, стига да не се превърне в стрес. Разтоварвайте се при първа възможност от него. Може би ще съумеете да живеете по-здравословно, ако се откажете от ня­кои ангажименти. Не е нужно да бъдете винаги най-великите на този свят, можете и да разпуснете малко или пък да си дадете почивка. Чарът и влиянието ви върху другите ще бъде в подем.

Ако планирате пътешествия, изберете дните около Пълнолуние на месеците март, май, юли, септември или ноември и дни­те около фазата Първа четвърт на луната за месеците януари, април, юни, август, октомври или декември. Пазете се от катастрофи около Новолунието на всеки един от месеците.


ЛЮБОВТА И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, тази година може да се окаже трудна за брака ви, но пък същевременно това ще бъде възможност да опознаете по-добре партньора си. Нуждата ви от любов и оценката ви за това какво е стойностно ще станат крайно субективни, особено през февруари или август. Но ще имате нужда да откриете нови страни на брака си. Това може да се окаже както много лесно, така и много трудно - в зависимост от това дали действията ви отговарят на ценностната ви система. Ако двете неща се разминават, ще изпитвате недоволство, вероятно дори ще се питате защо постъпвате по този глупав начин.

Може би ще се изкушите да се втурнете да изглаждате взаимоотношенията си. Въпреки, че няма да имате проблеми с общуването си, по-добре изяснете първо въпроса със себе си, а после говорете с другите. Вярно е, че всеки понякога действа нерационално. Най-добре спрете за миг и си изяснете какви са собствените ви ценности и колко често се разминавате с тях.

Това особено се отнася до мъжете, при които ценностите изглеждат някак си далечни, извън тях, което им дава свободата да ги заобикалят. Нали вече осъзнавате, че това е сбъркан, погрешен подход. Когато усетите, че връзката ви става натрапчива, не забравяйте първо да прецените собственото си поведение и дали не сте причината за това самите вие.

Периодът 24 април - 11 юни ще бъде подходящ да се поглезите сами, да оставите при възможност работата настрана и да се отдадете на романтична ваканция с партньора си. Периодът между началото на ноември и средата на декември е подходящ да преосмислите годината си. Последните три седмици на годината ще ви донесат бурни страсти.

Ако не сте семейни, но имате сериозна връзка, трябва да я поставите в съответствие с ценностната си система. ще изпит­вате необходимост да преразглеждате развитието на отношенията си с хората, които не са ви безразлични. Трябва да знаете, че всички съвети за преосмисляне на положението, в което се намирате, които вече дадох на семейните представители на тази зодия, важат и за вас. И колкото по-дълга е вашата връзка, толкова по-желателно е веднага да пристъпите към самооценка.

Отговорете си на въпросите - какво очаквате от връзката, какво получавате от нея, доволни ли сте от положението в момента. Ако на хоризонта пред вас няма все още нищо обвързващо и сериозно, то е добре да знаете, че дните между 23 юли и 11 септември не са добри за започване на нова връзка. И колкото и да ви се струва, че искате да опитате нещо ново, то вероятността да се опарите или направо изгорите, е огромна. В този период хората няма да са настроени за романтика с вас, ще бъдат замислени и сдържани, понякога несигурни, друг път - болезнено откровени.

Странно е, че точно тогава страстите ви ще излязат на повърхността и се питам защо ли ще стане така. Вероятно, защото хората не обичат да се вглъбяват в себе си и де се преценяват. Нали обикновено смятаме, че истински­те стойностни неща са дълбоко в нас самите. И дано предупреждението ми да не се впускате в нова авантюра не ви плаши - просто връзката, която бихте почнали, жадувайки за любов и страст, едва ли ще просъществува дълго. Но ако все пак почувствате (а вие знаете какво е да чувствате, нали), че любовта е до вас, без да сте я търсили, то смело напред, откликнете, не си заравяйте главата в пясъка.

През годината и особено през декември, можете да откриете любовта някъде сред светската суматоха. И въпреки, че ще сте заети с коледните приготовления и други собствени или на семейството ви проблеми, отделете време да се веселите, да посетите концерти, да се срещате с хора, заемащи достойно място в личното ви тефтерче. Кой знае, какво ви е отредила Съдбата за коледната нощ.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате три дни след настъпването на фазата Първа четвърт на Луната до един ден преди Пълнолунието, за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са три дни след Новолуние до един ден преди фазата Първа четвърт на Луната, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред числата 6, 12, 13, 18, 24, 25, 30, 36, 42, 49.


УЧЕНИЕТО

Ако ви предстои дипломиране, трябва да направите така, че да намерите време и да наблегнете върху конспекта от държавните си изпити. Подгответе се, като особено внимавате на нечетните номера от конспекта. По време на изпитите, не си позволявайте да преписвате - ще бъдете изобличени и може да се наложи да прекъснете. А да загубите цяла година, ще бъде глупаво.

Ако сте още ученици, животът ви ще бъде безгрижен и само мързелът ще бъде в повече. Иначе натоварването ви няма да бъде голямо, ще четете само при крайна нужда, самоинициатива през тази година не се очертава. Помислете дали не се налага вземането на допълнителни уроци по някои трудни за вас предмети.

Ако сте студенти - вероятно ще имате трудности при заверката на семестъра, особено ако учите технически науки. Въз­можно е да имате проблеми с полагането на практически изпити, няма да сте перфектни и с теорията. Въобще - подценили сте материала и част от своите преподаватели. Няма да бъде изненада, ако и от двата семестъра имате изпити за поправка и дори за ликвидационната сесия. Налага се да промените част от плановете си за лятото и да продължите да учите.


Пламен Румпалов


[img][/img]

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 8:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

СТРЕЛЕЦ

Девиз: “АЗ РАЗБИРАМ!”
Управляваща планета - ЮПИТЕР




ОБЩ ХОРОСКОП НА КОЗИРОГ ЗА 2012 ГОДИНА

Силни творчески изяви, проява на собствен стил и финансов успех. Гответе се за силни и страстни прояви на любов. През февруари, август или ноември ще настъпят промени в дома ви. През тази година ще успеете да се закрепите в сфери, от които до сега сте били изключвани. През януари ще мислите и действате с размах и ще получите вероятно допълнителни и неочаквани
приходи.

Основното за вас през цялата година е да се научите да контролирате творчески нещата и хората край себе си.


3ДРАВЕТО

През първата половина на годината звездите ще бъдат благосклонни към здравето ви. Ако сте болни, дори и с по-тежки диагнози, ще имате шанс да се излекувате - може би с помощта на нов метод или на алтернативна медицина. Като цяло ще сте в добра форма, ще се изненадвате на състоянието си и дори няма да знаете защо е така. Но се пазете от един свой грях - лакомията.

След юни може би ще ви налегнат мигрени, невралгии, затруднено храносмилане. Ше се сблъскате с тези проблеми, ако не започнете да се контролирате и сдържате повече. През есента непременно се пазете повече и на работното си място ­има възможност от инциденти, свързани с нараняване на крайници или гърло. След октомври внимавайте и със заболяванията, предавани по полов път.

Вие сте хора, които са пълни с издръжливост, упоритост и голяма сила. Затова ако през годината се почувствате отпуснати и уморени, проверете непременно щитовидната си жлеза. ще има вероятност да се появят проблеми в областта на гърлото, врата, гласните струни. Купете си нова, специална възглавница, която да дава добра опора на врата ви по време на сън. Масажирайте врата си, за да отпуснете напрежението.

ще имате стръв към сладки и калорични храни, ще си позволявате повече от друг път глезотийки от сладък характер и това определено ще ви пречи през годината. Няма да ви бъде лесно, дори направо ще кажа, че ще е доста трудно да ограничите тяхната консумация, няма да искате да се лишавате от тези свои "малки" удоволствия, както няма да се ограничите и от чувствените удоволствия.

Стремете се през годината да наблягате повече на суровите зеленчуци и плодове, консумирайте нискокалорични храни. Трудно ще ви бъде да спазвате определена диета, но ако си наложите волята и упоритостта, можете и да постигнете резултат. Предлагам ви специален хранителен режим за понижаване на тегло, чрез ограничаване на общото количество калории и намаляване на приема на мазнини и въглехидрати с храната. За предпочитане са пилешкото, пуешкото и заешкото месо, яйчни белтъци, като на всеки 7-10 белтъка, желателно е да се добави по 1 жълтък; обезмаслени сирена, обезмаслена извара; бели риби, рибни филета раци, скариди, калмари, миди, октоподи; протеинови напитки.

Задължителна е консумацията на големи количества зеленчуци. Не е желателна консумацията на много плодове, зърнени храни, тестени изделия, масла, бобови храни, картофи, тиква, ядки.
Разпределението на храната следва да бъде на 6 до 8 равни порции през деня. Първото хранене трябва да е час след ставане от сън, а поради отсъствие на мазнини и въглехидрати в храната, последното може да бъде непосредствено преди лягане.

На всеки 5 до 7 дни, наложително е консумирането на 2 до 2,5 гр. въглехидрати на килограм телесно тегло с храни с нисък глекимичен индекс.

Месните храни задължително трябва да преминат през термична обработка. Пушените храни не са препоръчителни. Зеленчуците се консумират сурови и в краен случай приготвени на пара или задушени в собствен сос. Храната се задушава, вари на пара и поднася сурова, варена или печена на фурна или скара.

Освен това правете дълги разходки и излети сред природата, в гората или край морския бряг. Или си направете малка градинка и я поддържайте. Контактът ви с животни също може да се окаже сполучлив начин да разпуснете напрежението и да се радвате от живота. Вземете си домашен любимец - най­добре куче, за да можете с него да намирате време за ходене и движение. Ако можете да си позволите, то оставете колата и се придвижвайте до работа пеш или с велосипед, танцувайте, катерете се, пускайте си любимата музика и играйте. Комплекс от фитнес упражнения, подходящи за вас, съм поместил малко понадолу.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките клен, пащърнак, бъз, копър, шипка, мента, лайка, липа, корени от репей. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако сте решили за първи път да се захванете с някаква гимнастика, то ви препоръчвам да започнете от танците. Вие и без това танцувате добре, обичате музиката, защо не си направите режим всеки ден по З0 - 45 минути да играете на воля.

Ако домашната ви обстановка не ви предразполага за танци, или нямате волята сами да го правите всеки ден, запишете се на курс в някоя танцова школа. Впрочем, от вас може да излезе добър танцьор дори на модерен балет, спортни танци, акробатични танци.

Добро за вас е предложението да се запишете в някоя ловна дружинка, пък и сте отлични стрелци .
Стресовите напрежения можете да премахнете, ако след това се запишете в някоя зала и например започнете да тренирате бокс. Ударите по торбата само ще ви дадат сили и енергия да забравите ежедневието. Ако ви е срам да сте пред публика, закачете си една боксова круша в мазето или в гаража, там си удряйте на воля.

Ако търсите нещо по-екстремно, нека това да бъде стрелбата. Ще видите, че на стрелбището няма да има по-добри от вас.


РАБОТАТА

През първите четири месеца на годината някои от проектите ви може и да се провалят, особено тези, които са свързани с чужди компании и изискват пътуване в чужбина. Помнете - сега не е моментът да оригиналничите. Не надценявайте силите и финансите си. Внимавайте с бюрокрацията - заради нея могат да се провалят начинания, за които сте отделили много енергия и време. Напълно възможно е да се опитат да ви изнудят, да ви поискат подкуп или подарък, за да ви решат даден проблем.

Не ви съветвам да давате, започнете ли веднъж, ще продължи дълго време. По-добре сигнализирайте компетентните органи. Даже ще се изненадате на светкавичната им реакция.
Пречки в професионален план очаквайте през периода 1З май - 24 юли. Бъдете предпазливи, пресмятайте добре преди всяко свое решение. Дори и идеите ви да са напълно реални, обмисляйте - този път повече от всякога. Нали сте чували по­говорката, че времето за размисъл е икономия на време в бъ­дещето.

През септември и октомври можете да направите добри капиталовложения, да сключите изгодна сделка и да привлечете други хора в начинанията си. Рискувайте в края на октомври, няма да съжалявате от резултата.

През 2012 година ще бъдете двигателят на офиса ви. Ще имате усет и предприемчивост, с лекота ще организирате и водите работата на фирмата. Има пълна възможност да ви повишат или наградят за усърдието ви. Мотивирайте околните, особено ако сте шеф, насърчавайте ги, хвалете ги. Покрай вас те ще се стараят да дават максимума сили и енергия.

Трудно ще ви бъде с по-мудните и по-бавно загряващите, но какво да се прави, не могат всички да кипят от енергия като вас. Не изпадайте в униние, когато някой проект или човек изисква от вас търпение, такт и постоянство. Пазете се да не станете безцеремонни и нетактични, не бъдете резки, не режете хората и не погазвайте чувствата им.

Поради прекомерната си активност често смятате, че само вие можете да свършите дадена работа най-добре, възможно е да се опитате да отхапете от залъка на колегите си, да вземете повече работа да вършите, отколкото е нужно. Научете се да разпределяте добре задачите сред колегите си. Ще имате широта на ума, безпогрешен усет за новото и ще сте незаменими в ситуациите, когато нещо трябва да се свърши за рекордно кратък срок.

През годината вие ще сте лидери, а не последователи. Трудностите, които биха уплашили другите, вас само ще ви стимулират. Ще обичате предизвикателствата, ще сте в стихията си, когато участвате в състезание с околните, ще обичате надпреварата и ще мразите застоя и рутината. Все пак обуздайте подвижността си и дано да не смените работата си през годината.

Въпреки, че искате сигурност в този объркан и динамичен живот, в работата ще търсите и тръпката, и конкуренцията, и предизвикателството, и перспективата за развитие. Но годината не е добра за смени, запомнете го добре. Налага се да стиснете зъби и ако не сте доволни от нещо, ако не се чувствате напълно удовлетворени, много трябва да премислите, преди да направите каквато и да е нова крачка.

Най-много успехи през 2012 година ще имат тези от вас, които се занимават с търговия, стокови или фондови борси, шоу­бизнеса, спорта, медицината (особено хирургията), военните или полицейски служители, мениджърите, управителите на големи вериги или хотели, главните готвачи, пожарникарите, металурзите.


ПАРИТЕ

През тази година ви препоръчвам предпазливост по отношение на боравенето със собствени пари. Не предприемайте необмислени или импулсивни капиталовложения, не се доверявайте на всеки срещнат, не се опитвайте да копирате наученото от вестници и списания за успехите на богатите хора. Те имат много информация и екипи, за каквито вие дори не смеете да си мечтаете. Не ви препоръчвам и сделки с недвижими имоти.

Малко по-добре ще се развият нещата през периода от края на юли до средата на ноември. Тогава могат и да се появят на хоризонта допълнителни приходи, материални стимули и финансови успехи, но като цяло ще са малко и под очакванията ви. Все пак, ако сте решили да участвате на борсата, да залагате, да инвестирате, направете го през септември и октомври. Ако някой ви дължи пари в началото на годината, дано до есента да успее да ви ги върне.

Ако се налага да вземате кредити през годината, най-доброто време за това са дните между 19 януари - 4 февруари, 5 _ 11 април, 2З май - 11 юни, 1 З септември - 8 октомври.
Запомнете - през 2012 година не правете големи финансови планове, неразумни разходи и рискови начинания.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Аз съм най-добрият, въобще кой се е съмнявал в мен.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Просто не мога да повярвам, че моята интуиция и невежеството на пазара се сблъскаха.

Какво ви помага да успеете? Стремежът за слава.

Кое може да ви провали? Неспособността да признавате собствените си грешки.

Какво са парите и придобивките за вас? Признание.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

През 2012 година ще цените чувството за безопасност и не се чувствате най-добре в дома си. Можете да си почивате с лекота в градината, на вилата или в къщата на баба. Това, че ще се занимавате с двора няма да ви натовари, напротив - ще го правите за собствено удоволствие. Ще бъдете заредени с идеи за малки и дребни промени в жилището си, все ще си намирате повод нещо да човъркате и оправяте, да преподреждате или променяте, да обзавеждате с нови неща и идеи.

Ще правите тези неща с огромна любов и ще се стараете по този начин да си създадете приятни условия за почивка и разтоварване от стреса. Както вече казах, ще обичате да се занимавате с градината, да сеете, да отглеждате плодове и зеленчуци, да се грижите за добрия й вид. Ако обаче нямате истинска градина, то сигурно ще превърнете жилището си в малка такава приказна градина с много стайни цветя и растения.

И ще имате желание непрекъснато да се занимавате с тях.

Друго ваше любимо занимание ще бъде готвенето, ще експериментирате в кухнята, ще се вълнувате като деца от новите ястия, които сами сте измайсторили или измислили. Това ще бъде и повод да каните доста приятели и близки на гости.

Ще обичате много и животните, поради което ще се чувствате много щастливи, ако можете да отделите внимание на своите четириноги приятели.

Когато решите да отидете на почивка, сигурно ще си харесате някое тихо кътче в планината, някое затънтена местенце край язовира или морето, за да можете истински да си починете. Само така ще успеете да заредите тялото и душата си с нова енергия. Няма да ви се ходи в супер луксозни и тузарски хотели.

За вас няма да бъде показността. Въпреки всичко, романтиката ще играе важна роля в живота ви. Ще бъдете в състояние да се потопите в идилична атмосфера на един морски залез или на уединена и уютна вечеря за двама на свещи в някоя малка таверна. И ще успеете да се откъснете от света и да изживеете най-спокойните си мигове.

Ако ви предстоят пътувания зад граница, могат да възникнат непредвидени проблеми. Внимавайте за всички подробности и нужните документи. Не ви съветвам обаче да предприемате екскурзии до далечни дестинации. Сега не е времето за това. Ако ви се налага пътуване с кола през нощните часове, бъдете внимателни - през годината има опасност от злополуки в часовете между полунощ и 4 часа сутринта.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, Сатурн ще сложи акцента върху стабилноста, към която толкова сте привързани. Но действието на Уран може да превърне и най-стабилната връзка в руини.

От една страна, ще сте склонни да се задоволите с това, което имате, а от друга - ще изпитвате влечение към неизвестното. Това означава, че можете да сте напълно доволни от брака си, но също така, че можете да почувствате, че искате нещо по­вече. Внимавайте да не се затрупате с професионални задължения, а да отделяте време да поработите над отношенията с партньора си.

Решете се да промените нещата, така че всеки един от двама ви да може да говори ясно и открито за проблемите и чувствата си. Вие сте уравновесени, но често ще сдържате гнева си, а това ще прави неизбежни експлозиите от време на време. Ще искате да има мир, ще се стараете към него, но може би ще се скриете зад маската на безстрастноспа и равнодушието.

Тази година трябва да свалите тази маска и да осъзнаете колко е важно да отстоявате правата си и да наложите волята си във всички взаимоотношения, особено в съпружеските. Ако партньорът ви е раздразнителен, анализирайте своята собствена раздразнителност и намерете начин да я изразите. Не таете всичко в себе си, не се затваряйте в собствената си черупка, покажете чувствата и емоциите си. Бракът ви има нужда от свеж въздух.

Ако не сте семейни, вие ще изпитвате същите влияния, но нестабилноспа, която ще носи Юпитер, за вас ще е добре дошла, защото ще разширява кръга на познатите и приятелите ви.

Както семейните, така и несемейните от вас, трудно ще включат нови хора или нови дейности в стереотипа си, но хората, с които ще ви срещне животът може и да са по-гъвкави от вас. Важното е да осъзнаете отговорностите и ангажиментите си, но не само към себе си, а и към околните. Тук не става въпрос за това внезапно да пуснете котва някъде, а да не пренебрегнете значението на обвързването ви с любим човек.

Трябва да отк­риете как да отстоявате правата си във всички взаимоотношения и как да създадете познанства и приятелства. Комбинираното влияние на Юпитер, Уран и Марс ще ви донесе богати възможности за срещи с непознати хора. В периода 12 юли - 3 ноември обаче не ви препоръчвам трайно да се обвързвате, защото перспективите са в известна степен илюзорни.

Макар, че това се отнася повече към професионалните и финансовите ви начинания, не е изключено да решите, че сте срещнали любовта на живота си. През този период ще сте склонни да виждате всичко през розови очила. Не прибързвайте, първо се убедете в трайноспа на чувствата си. Но ако усещате, че връзката наистина е нещо изключително (а тя може наистина да е такава), не бягайте от нея. Може и да се обвържете, в края на краищата в това няма нищо страшно.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате три дни преди настъпването на фазата Първа четвърт на Луната до четири дни преди Пълнолунието, за всеки един от месеците.

Неблагоприятните дни за вас са три дни след Пълнолуние до един ден след фазата Последна четвърт на Луната, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред числата 1, 2, 3, 11, 19, 23, 31, 37, 41.


УЧЕНИЕТО

Това е годината на образованието и науката за вашата зодия. Дано да се възползвате от всички дадености на звездите. Ще можете да защитите успешно дадена образователна степен, ще получите евентуално научно звание, ще имате успехи в областта на преподаването.

Сега е времето за явяване на изпити, конкурси, състезания, олимпиади - ще пожънете отлични резултати. Част от вас може би ще започнат да учат и друга специалност или да получат нови знания по компютри или чужд език. Добри възможности за продължаване на образованието в чужбина, особено в Германия, Холандия, Дания, Норвегия.

Учениците могат с малко усилия да получат прекрасни оценки. Почти не виждам сътресения или проблеми, ниските оценки, ако въобще ги има, бързо ще бъдат поправяни. Студентите ще имат успешни сесии, без поправителни изпити. Възможност да специализират в чужбина или да изкарат в друг университет определена практика или стаж.

Въобще, ще бъде много зле, ако не се възползвате от благо­разположението на звездите през 2012 година.


Пламен Румпалов



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 8:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

КОЗИРОГ

Девиз - "АЗ ИЗПОЛЗВАМ" Управляваща планета - САТУРН




ОБЩ ХОРОСКОП НА КОЗИРОГ ЗА 2012 ГОДИНА

През годината вие ще сте действената страна в отношенията с партньора, в дома, в семейството, на работното място. Ще проявите огромна воля и ще се стараете вие да диктувате условията. Ще бъдете замечтани и в главата ви ще се въртят куп идеи. Повечето ще са добри, но за съжаление, няма да ви достигнат време, пари и сили, за да ги реализирате. Не знам дали правилно ще ме разберете, но според мен така е по-добре.

В средата на периода се очертава дългоочакваният пробив в проточилото се безпаричие. Не се осланяйте на недостатъчната си интуиция и обмислете бизнес намеренията си още вед­нъж.

Преодолеете ли упорството си, може и да постигнете хармония в семейството. Пазете зрението си през юни.

Звездите ще благоприятстват решителни действия и положителни промени. Това би могло да означава утвърждаване на нещо, което сте изградили с усилия, или пък ново лечение за болест, от която страдате.

Ще успеете да преодолеете различни обстоятелства, ще намерите съюзници и ще получите необходимата ви подкрепа. Но въпреки това ще забележите, че проявявате неувереност и засилена склонност към неоправдан страх.

В замяна на това ще имате възможност да се отдадете на фантазията си, да удовлетворите капризите си, да се влюбвате и прелъстявате, да флиртувате, без да чувствате вина. Не бива обаче да разчитате единствено на шанса си, а трябва да си помогнете сами в тази насока.

Ще искате да бъдете щастливи, да се забавлявате. Тогава какво чакате? Забавлявайте се и не изпитвайте никакво угризение на съвестта.

През 2012 година хора, родени под знаците Близнаци, Стрелец, Дева или Рак, ще изиграят много важна роля в живота ви. Март и началото на април ще са едни от най-значимите периоди, особено що се отнася до парите. През януари ударението ще пада върху перспективите и амбициите ви и върху необходимостта да общувате с хора в чужбина. Възможно е и да направите далечно пътуване.

Въпроси, засягащи материалното и семейното ви положение ще излязат на преден план независимо дали сте семейни, или не. Ще търсят мнението ви във връзка със световни събития, мода или шоу-бизнес. В много случаи ще бъдете под светлината на прожекторите и това ще ви е изключително приятно. През февруари очаквайте голямо признание. То ще дойде в резултат на умението ви да отстоявате идеите си едновременно с чар, преданост и настойчивост.

През тези дни (дори и по-късно) ще се говори много за сексапила, външността и облеклото ви. През април обаче ще се почувствате самотни, макар и заобиколени от приятели. Всъщност незнам дали думата приятели я ползвам на точното място. По-скоро това ще са ви добри познати. Месец май ще бъде важен за вас, защото ще разберете колко много неща не знаете за любовта.

През 2012 година ще се увеличат социалните ви контакти. За разлика от предходните години ще можете да развивате дейност, насочена в политиката или благотворителността. Ще имате успехи и ако следите развитието на банковия и фондовия пазар, ако изчислявате възможностите си за по-добри лихви и инвестиции. Дори може да подхванете нова кариера - на икономически или борсови посредници и консултанти.

През годината ще има моменти, когато толкова ще печелите, че направо няма да ви остава време да губите. Някои хора край вас, вклю­чително ваши роднини и близки, ще бъдат толкова консервативни, че вместо да спорите с тях, се борете чрез хумор и майтапи. Общо взето, ще ви е нужно пространство, за да разгърнете творческите си възможности и способности. Ще трябва да намерите нови начини, за да покажете уникалния си стил.

Запомнете - не се товарете прекалено, за да не се изтощят батериите ви и да се налага пък вземането на мерки по тяхното презареждане. Имате здраво тяло, но ако го похабите, определено ще имате причини да се притеснявате.


3ДРАВЕТО

През първите седем месеца на годината консумирайте повече продукти, които съдържат витамин А-например моркови, спанак, зелен боб, пъпеши и други. Избягвайте алкохола и цигарите, особено ако сте будувал и до късно предишната вечер.

Ще бъдете достатъчно здрави и жизнени през лятото, с лекота ще се преборите с всички краткотрайни вируси и проблеми, няма да имате нужда от сериозни лечения. Използвайте появилата се енергия, за да можете да завършите определените проекти, по които се налага да работите, сега ще имате възможност да се справите максимално благоприятно.

От края на септември и особено през октомври ще изпаднете в дупка, ще ви връхлитат един подир друг здравословни проблеми, тъкмо ще се отървете от даден вирус или неразположеност, и отново ще се обади някой друг орган или система от вашето тяло. Защитете се, като си направите нужната профилактика и вземете мерки да се консултирате с лекар.

През годината ще имате и проблеми с нервите. Ако ги чувствате "опънати", то определено ще имате нужда от повече развлечения и смях. Събирането с приятели, ходенето на гости, излизанията сред природата, груповите занимания, са само част от възможностите да се преборите с нервността си. Намерете смисъл от съществуването си, започнете да се занимавате с някакво хоби. Използвайте естествени начини за разпускане на напрежението и стреса - например йога или медитация. Белите ви дробове ще са много чувствителни и ако пушите, наистина ви съветвам да се откажете от този навик.

Не виждам особени притеснения при повечето от представителите на тази зодия по отношение на килограмите. Но със сигурност ще има и някои, които ще трябва да вземат мерки и особено при ходенето на ресторанти, партита и купони, да правят всичко възможно, за да не качват нови килограми върху фигурата си. Важното е да откриете оригинална диета, която няма да ви омръзне. В изготвянето на режима за вас е добре да участват предимно храни с високо съдържание на белтък и мазнини и нищожно съдържание на въглехидрати.

Добър пример за това са: месо, филета, шунки; яйчни белтъци, като на всеки 7-10 белтъка, желателно е да се добави по 2-З жълтъка; пълномаслени сирена, извара; бели риби, рибни филета; раци, скариди, калмари, миди; протеинови напитки; обезлактени млечни продукти; масло, студено пресовани растителни масла, маслини, сметана, хайвер, майонези, топени сирена; ядки в малки количества (до 50 грама дневно). Задължителна е консумацията на големи количества зеленчуци и сурови плодове. Не е желателна консумацията на обработени плодове (например сварени, компот, сладка), зърнени храни, тестени изделия, бобови храни, картофи, тиква.

Присъствието на хора край вас е желателно, затова правете всичко възможно да се събирате с приятели и заедно да правите физически упражнения - играйте тенис, голф, танцувайте, изобщо старайте се да имате повече движение, използвайте ритъма, сръчността и комуникативността. По-напрегнатите определено да се запишат на йога или поне да почнат да четат и упражняват във вкъщи с техники за медитация, която ще им помогне да се съсредоточават и да постигнат душевен мир. По­търсете и всякакви други източни техники за самоусъвършенстване и себепознаване.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките червено цвекло, жълт лопен, пача трева, дяволски нокти, иглика, бора го, Соломонов печат (Момкова сълза), метличина, бъз, живовляк, овчарска торбичка и листа от дюля. Не е задължително използването на всички билки наведнъж, но непременно комбинирайте поне 4 от тях всеки път, за да има добър ефект. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

• Ако отдавна не сте се занимавали с някакъв спорт или гимнастика, то ви препоръчвам да започнете с разходките. Започнете бавно, без да бързате, вървете и се наслаждавайте на гледката около себе си. Постепенно увеличавайте времето за разходки, но в началото - поне 1 месец, не променяйте темпото на разходката.

Ако вече сте навлезли в дебрите на гимнастиката и движенията за вас са необходимост и жизнено осъзнат начин на действие, то ви предлагам да си купите велосипед и да започнете активно да обикаляте с него до близки и по­далечни места. Карането на колело ще ви зареди дробовете с много кислород, а и ще направи фигурата ви много по-стройна и елегантна. Не заменяйте велосипеда с фитнес уреда велоергометър. Усещането при вас няма да е едно и също.

Добри възможности за вас са игрите на футбол на малки вратички, хандбал, волейбол или дори играта на тенис на маса.

Ако вече търсите нещо по-екстремно, то за вас са нещата, свързани с туризма, ориентирането, бягането по пресечени местности и маршрути, скалното катерене.


РАБОТАТА

През първите три месеца на годината вашият организаторски талант ще ви доведе до победа. По-добре от всякога ще виждате нещата в тяхната цялост и лесно ще можете да вземате правилните решения. Ще се справите дори с непредвидените трудности или подводните камъни, поставени от конкуренцията. Ако нямате работа, точно сега трябва да направите нужните Постъпления и да намерите подходяща - звездите ви закрилят.

От април до ноември, целите, които си поставите, ще бъдат на път да се реализират. Моментът не е подходящ да се отказвате от започнатите проекти, да губите интерес, да променяте решените вече планове. Ако направите нужните усилия, ще съумеете да наклоните везните в своя полза и да постигнете напредък. Бъдете решителни и предприемчиви. Периодът е добър да направите нова фирма, да сключите договори за съвместна работа, да потърсите нови пазари.

През годината ще бъдете свръх чувствителни, но пък добре ще използвате това си качество в своя полза. Когато получите своя ангажимент или дадена работа, добре ще преценявате какво се иска от вас, а после ще дадете простор на изобрета. телността си. Ще съумеете да извлечете полза и нищо чудно да натрупате пари в банковата си сметка. Добре е да се насо. чите към работа или професия, която освен всичко, да ви и обогатява духовно.

Ще имате огромен потенциал да развиете и управлявате семеен бизнес. Деликатният ви стомах няма да понася непрестанното нервно напрежение или задкулисните политически или икономически маневри (въпреки, че чудесно ще се справяте и с такъв род игри). В изкуството бихте намерили поле за самоизява, ще имате успехи в театъра, киното, фотографията, музиката и най-вече - в модата. Сред най-успешните за тази година професии и дейности са дизайнерството, архитектурата, всякакъв вид бизнес и търговия, особено свързаните с хранене, дом или деца дейности.

Ако сте управители на фирма или някакви ръководни кадри, сигурно няма да бъдете прекалено открити и ще се налага да действате чисто интуитивно. Понякога това ще кара другите да подозират у вас потайни действия. Ще се застъпвате за подчи. нените си. Когато водите преговори, вашата емоционална чувс­твителност ще работи за вас - разчитайте на интуицията си да ви покаже кога е моментът сделката да се сключи или пък къде ще се развихри надпреварата.

Странните настроения, в които може би ще изпадате през определени периоди на годината, често биха озадачавали колегите и подчинените ви, но те са свикнали (дано) да не ви подценяват и да изчакват по няколко дни бурята да премине. Ще се намирате в стихията си, когато работата ви интригува. Отлични резултати през годината очаквайте и ако се занимавате с маркетинг, защото ще имате про­ницателен поглед върху качеството и вроден добър вкус. Не допускайте обаче все така лесно да се разстройвате от критики и интриги в колектива.

Понеже ще бъдете изобретателни, с добре развито шесто чувство, усет за онова, което се изисква от вас, упорити сте, имате проницателна преценка за нещата, грижовни и организирани сте, то твърде вероятно е през тази година да получите повишение или допълнително материално стимулиране.


ПАРИТЕ

През първото полугодие неочаквани печалби ще ви дадат възможност да осъществите начинанията, за които сте мечтали от доста време, ще успеете да купите неща и вещи, които ще ви радват и задоволяват. Не пилейте обаче всичко, което изкарате. Непременно заделете и за по-тежки времена. Имате възможност да направите вложения в банки или да играете на борсата. Следете лихвите, не е срамно да правите "банков туризъм". Освен всичко, като се видите и с малко повече пари, може да предприемете дългоочаквано пътуване.

През второто полугодие на годината са възможни неразбирателства с близки и роднини. Спорен може да се окаже въпросът за някакво имущество. Въздържайте се повече, не прекъсвайте контактите си с близките. Но наистина не е най-доброто време да продавате имот, опитайте с аргументи да убедите и околните.

Ако ви трябват пари, можете да вземете заеми или кредити в периодите 23 март - 11 април, 18 юни - 2 юли, 9 септември ­13 октомври. Ако ще искате увеличение на заплатите, помолете около 2 март, 22 май или 21 октомври.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Успях, но отсега нататък ще действам със сигурни и по-предпазливи методи.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Нищо, вие просто не губите никога. Най-лошото, което ви се случва някога е да не спечелите.

Какво ви помага да успеете? Ясният и трезв разсъдък и анализирането на ситуациите.

Кое може да ви провали? Прекалената предпазливост.

Какво са парите и придобивките за вас? Спестяване.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Ще обичате да се наслаждавате на живота. Правете го, но внимавайте да не прекалявате и да не вредите най-вече на здравето си, защото ще обичате да се срещате с много хора, но това определено ще води до сядане на масата и като нищо може да се окаже, че имате проблем с яденето или пиенето.

Правете всичко с мярка. И ако трябва - прочетете пак раздела за здравето и храната, помислете за предложената диета и пробвайте. Разбира се, че не всичко ще се върти около яденето, ще имате много и разнообразни културни интереси, можете да се наслаждавате както на музиката, на посещенията на страхотни концерти, опера, представления, театър, кино. Защо не и да се занимавате с някакви занаяти - това може да ви помогне в борбата със стреса.

Бихте имали добри възможности в модата и шиенето. Хванете иглата или седнете на машината в момен­тите, когато сте напрегнати и ще видите колко бързо можете да си починете. Когато излезете в отпуска, направете така, че да не се занимавате с нищо друго, освен с пълна почивка. Погрижете се за тялото си - дайте му дни на пълен релакс, масажи, козметика, маникюр или педикюр, поглезете се с промяна на прическата или визията си.

Ако ви се налага да пътувате, можете да изкарате весело и щуро, особено ако сте в група с приятели. За вас радостни ще са дните, в които бихте отишли до известни български или чуж­ди забележителности. Предстои възможност да направите и по­дълга екскурзия или да отидете да учите или работите в друга страна.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, влиянието на Юпитер в периода от средата на февруари до края на юни и от 20 октомври до края на годината ще бъде благоприятно за вашия брак. Трябва да осъзнаете, че сега ще израствате духовно чрез взаимоотношенията си с другите хора. Под влиянието на Юпитер обаче може да изпитате известно неспокойствие и негодувание срещу брачните окови, ако семейните ви отношения не се развиват заедно с -вас.

Ще се стремите да включите партньора си в процеса на духовното си израстване, но той също трябва да направи известно усилие. В периода от средата на март до началото на юни Марс може и да ви създаде някои проблеми. Например, може да изпитате известно съмнение, че сте измамени, което всъщност може и да не е толкова лошо. То ще ви подтикне да си дадете сметка какво точно искате или пък да анализирате самото желание. Наистина ли искате онова, което мислите, че искате?

Потърсете отговорите вътре в себе си. Тъй като Марс ще влияе доста над брака, партньорството и откритите ви врагове, то в периода до ЗО януари и от 2 май до средата на юли ще има проблеми за изглаждане между вас и партньорът или партньорката ви, може би ще възникнат конфликти. Проявявайте повече търпение, разграничавайте практическите и финансовите въпроси от емоционалните, не губете самообладание и се стремете да проявявате толерантност и взаимно да се уважавате. Не бъдете слепи за потребностите на човека до вас.

Говорете направо, но без да изпадате в озлобление. В периода от началото на август до средата на септември под сериозното влияние на Венера може и да осъзнаете, че бракът означава много за вас, но трябва да оставите картите на масата и да бъдете честни. Помнете, че и най-сполучливият брак не е идеален и че това всъщност е част от прелестта му.

Ако не сте семейни, ще трябва да имате предвид, че звездите не ви обещават нищо, но създават възможности за много неща. През лятото сигурно почти всички самотни ще се убедят, че много от желанията им са възможни. Стремете се да разширите светогледа си, както и кръга на хората, с които общувате и ще бъде много добре, ако има шанс да разберете докъде стигат възможностите ви.

Не мога да ви дам гаранция, че непременно ще срещнете човека от мечтите си, но поне можете да опитате да го потърсите. Дори може да не се влюбите, но пък силно ще привличате другите към вас и в контактите си с околните, вие можете да израствате. Ще ви се наложи да срещате необикновени хора и да поемате определени рискове.

Под влиянието на Марс, от средата на март до началото на юни, ще преживеете период на неудовлетвореност, ще чувствате, че не получавате онова, което желаете. В тези моменти ще постъпите най-правилно, ако просто си мълчите. През октомври някои от вас ще изпитат затруднения в общуването и ще станете по­затворени, но този период ще отмине и още в началото на ноември ще имате чудесни възможности да се забавлявате.

Всъщност, ако не държите непременно да срещнете голяма­та си любов, тази, която е любовта на живота ви, то 2012 година ще бъде доста благоприятна за вас по отношение на любов и взаимоотношения с другите.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате от пет дни до един ден преди Пълнолуние за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са от пет дни преди фазата Новолуние до три дни след нея, отново за всеки един от месеците. За залагания, игри и числа за тотото избирайте сред 7, 9, 12, 19, 27, 28, 29, З1, ЗЗ, З7.


УЧЕНИЕТО

Родените през първата декада от знака ще имат всички шансове да се чувстват галеници на Съдбата в областта на образованието. Ще могат да напреднат, да получат добри оценки, да вземат успешно всички предстоящи изпити, евентуално да получат по-високи образователни степени, научните работници също ще имат успех и дори повишение.

Ако обаче сте сред родените през втората и третата декада от знака, непременно повишете настойчивостта и упоритостта си. Не подценявайте предметите или изпитите. Четете по­-усърдно, при нужда посещавайте допълнителни консултации или курсове, търсете повече допълнителна литература, не се надявайте да препишете или да ви подскажат. Може би на някои незначителни моменти ще имате шанса да изкарате добри резултати, без да ги заслужавате, но точно на най-важните изпити, вероятността да се издъните, е твърде голяма. Затова учете, не се скатавайте.


Пламен Румпалов



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 8:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ВОДОЛЕЙ

Девиз - "АЗ ЗНАМ"
Управляваща планета - УРАН




ОБЩ ХОРОСКОП НА ВОДОЛЕЙ ЗА 2012 ГОДИНА

През тази година вие ще изпитвате огромна потребност от близък човек, с когото да делите и радост, и тъга. Затова знайте, че ще приемете с много благодарности и душевно щастие всички нови приятелства и запознанства. Забравете притесненията си вкъщи. Излишно е да се безпокоите, че няма да бъдете харесани, дори напротив. Защо е необходимо да се тормозите - по такъв начин може да изтървете желаното щастие.

Удръжте възникващата амбиция да се докажете на всяка цена. По-добре е засега да останете в сянка, това ще бъде оценено по-късно от началството. Щe ви оценят по достойнство. Вече сигурно знаете, че застоя си дължите на властен колега (колежка). Пазете вегетативната си нервна система.
Повечето от ограниченията, които сте си поставяли до сега, са на път да изчезнат, при това може и да не е само за тази година, а за дълъг период от време.

Сега можете да победите своите противници. Звездите ще засилят личното ви излъчване, близостта с приятелите ви, успехите ви на конкурси или изпити, радостта от живота, добрите новини. Можете да подпишете през тази година изключително добър договор или да направите важна уговорка в сантиментален план. Но внимавайте тази еуфория да не ви направи небрежни.

Досега все сте очаквали голямото щастие и в повечето случаи сте пренебрегвали дребните радости на всекидневния живот. А всъщност точно малките неща могат да ни направят истински щастливи. Затова сега се научете да им обръщате подобаващо внимание и благодарете на съдбата си за предоставените ви възможности и шансове.

Семената, които сте посели през миналата година, тази година ще дадат богат плод, особено що се отнася до работата и кариерата, умението да печелите пари, взаимоотношенията с хората и брака. Акцентът ще е върху мястото, където живепе, върху начина ви на живот, посоките и мотивацията на развитието ви. Онова, което сте започнали през миналата година, и не сте успели да довършите, ще изведете до добър край през настоящата година. Вниманието ви ще бъде погълнато от решения, свързани с вашия дом, продажба или покупка на имот, семейни отношения и ценности, с брака ви.

В началото на годината планетата Марс ще бъде решаваща за вашите правни въпроси, връзките с обществото, партньорството и брака, а под влиянието и на Сатурн до март ще се наложи да поемете отговорност по дадени теми и въпроси, вероятно ще започнат да ви притискат определени срокове, но ще получите и ново усещане за времето, в което се намирате. Мнозина от вас през тези дни ще имат повишение на заплатата или намиране на нова и по-платена работа, ще заемат по-отговорни постове, ще получат признание от по-висшестоящите.

Някои сигурно ще добият и национална известност. Взаимодействието на Сатурн, Юпитер и Марс ще ви помогнат особено много по отношение на доходите, отношенията с шефовете, с кариерата, амбициите и новото ви положение в обществото.

През 2012 година покрай вас във възловите моменти ще се окажат представители на знаците Козирог, Рак, Телец или Лъв. На тях можете да разчитате за решаването на имуществени проблеми и при вземането на решения, свързани с брака и партньорствата. Заедни съвместни дейности с тях ще ви помогнат да печелите повече и да придобивате материални ценности.

През януари ще ви очаква активна социална и обществена работа, просто ще сте неотразими, във вихъра на известността. Юни ще се окаже най-вълнуващият, най-романтичният и най- благоприятен месец на годината, включително за сключване на брак.

През годината се опитайте да давате на околните толкова, колкото и получавате от тях, не се правете на важни, не си вирете главата и носа, дръжте се естествено във всичко и с всички. Не задлъжнявайте и не се задоволявайте с вече постигнатите си успехи. Гледайте смело напред, защото от тази година зависи как ще се чувствате и развивате за близо десет години напред във времето. И помнете, че каквото си постелите сега, на такова ще спите в близкото бъдеще.


ЗДРАВЕТО

През 2012 година ще страдате от безсъние или преумора. Но вместо да прибягвате до лекарства, опитайте да възвърнете духа си. Подредете по-добре живота си. Избягвайте стресовите ситуации, бъдете оптимисти и с чувство за хумор. Направете си програма за успокоение и започнете с някои методи за релаксация и отпускане. Не забравяйте, че има много начини да надмогнете мускулната умора и болките. Не прекалявайте с кафе, чай, газирани напитки, цигарите и алкохола. И ако не можете да си наложите волята въобще да ги спрете, то поне силно ги ограничете.

Следете внимателно кръвното си налягане, особено в началото на зимата и пролетта. Започнете да се движите повече, не водете застоял начин на живот. Възможни са и много инфекции през годината. Затова не пренебрегвайте профилактиката и съветите на специалистите. Избягвайте всички крайности и претоварването на храносмилателната си система.

Обърнете внимание на сърцето и гръбнака си. При нужда купете си нов матрак, но нека да спите на напълно съвременно и удобно легло. През лятото ще искате да правите много слънчеви бани, но ви моля силно да ги ограничите - ще имате проблем с кожата, затова не излизайте никъде без шапка и очила.

Една от добрите ви черти в здравословен аспект е, че бихте спазвали диета, ако силно ви притиснат или уплашат за бъдещото ви състояние. Не че ви забранявам въобще да се ограничите по отношение на храната и да не излизате никъде. Напротив - посещението на някой изтънчен ресторант само може да ви амбицира да направите промяна по отношение на храната и физиката си.

Позволявайте си дребните удоволствия от време на време, но балансирайте с физически упражнения. Възможно е да потърсите утеха в храната, особено ако не получавате достатъчно ласки и обич. Научете се да се разсейвате по други начини - например с посещението на козметичен салон или фитнес. Вие обичате тялото си и затова не е лошо да се запишете на аеробика или някакви танци.
Ако сте решили да спазвате определен здравословен режим на хранене, то можете да се съобразите със следните бележки.

Добре е да се консумират три или повече порции зеленчуци на ден - не по-малко от З00 грама дневно (големината на една порция е една купичка сурови листни зеленчуци и половин купичка други зеленчуци). Да се включват, както жълто-оранжеви зеленчуци - домати, чушки, моркови, тиква и други, които са богати на каротин (предшественик на витамин А), така и зелени листни зеленчуци - спанак, лапад, маруля, зелен лук, магданоз и други, които са с високо съдържание на витамин С и фолиева киселина.

Също така е добре да се осигури присъствието на две или повече порции разнообразни плодове, над 200 грама дневно, за предпочитане сурови (големината на една порция е една средно голяма ябълка, един портокал или един банан; 1/2 купичка малки или нарязани плодове; З/4 чаша сок). Предпочитан десерт по здравословни съображения във всички случаи нека да са плодовете и натуралните плодови сокове пред сладкишите.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките мента, пелин, вратига, подъбиче, дяволска уста (страшниче), 2 цветчета от напръстник (попадийно семе) и хрян. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако за първи път решите да се занимавате със спорт или определена гимнастика, то ви предлагам да започнете с танци и аеробика в домашна обстановка. Пуснете си любимата музика и се опитайте всеки ден поне по ЗО - 60 минути да се отдадете на ритъма на танците.

Когато вземе да ви омръзва еднообразното танцуване, но вече имате изградена нужда от занимание с нещо, то ви предлагам да намерите зала за боулинг и да ходите там поне 2 - З пъти в седмицата. Каквито сте контактни, ще се чувствате направо на мястото си.

Хубаво е също така да намерите приятели и съидейници, с които да си правите дълги разходки сред природата, с елементи на трудни преходи.

Ако вече сте от напредналите, то можете да потърсите начин да бягате на стадиона, като включите и препятствия, например бягането между пейките и седалките по стадиона, или бягането по стръмни участъци в планината.

Чудесно ви се отразява карането на ски, но внимавайте за обувките и пазете глезените и краката си.

За любителите на екстремното усещане, предлагам да се запишат на курсове за управление на делтапланер или самолет.


РАБОТАТА

Приятно ще бъде да се работи с вас през годината. Работното ви място ще прилича на кошер - край вас ще пърхат колегите, телефоните ще звънят, ще влизат и излизат постоянно клиенти или съдружници, всеки ще ви пита или обяснява нещо, ще иска вашата помощ или съвет. Ще сте много по-добри, когато става дума за сделки или предприемачество, отколкото ако трябва да се проектира или произведе нещо.

През 2012 Година често ще променяте настроенията и намеренията си, затова ви съветвам да се опитате да работите с хора, които да бъдат достатъчно адаптивни, за да могат да ви следват и да са добре организирани, за да запазят и следват структурата и насоката на начинанието. Ще се случва да движите толкова много проекти и отговорности наведнъж, че всеки ще ви се чуди как не ви се замайва главата. Но въпреки всичко, вие ще сте известни с творческите си идеи и хладнокръвния анализ на проблемите. Работата за вас ще открива възможности да експериментирате и да се развивате и не виждам вариант да се отегчите.

Ще блеснете, ако имате разнообразие и бързи промени. Основното, което ще ви мотивира през годината е това, че работата ви трябва да бъде двигателят за интелектуална и финансова сигурност. Дано да сте в екип, където вашето изтънчено чувство за хумор, дружелюбност и способност да се изразявате да бъдат разбирани и оценявани. Мястото ви ще бъде там, където се работи с хора, ще успеете да се справяте с взаимоотношенията в службата - за вас те са част от играта и затова рядко ще се ангажирате емоционално. Ще бъдете в състояние да движите много задачи наведнъж, но е възможно да не се справите много добре, когато е необходима голяма концентрация, търпение и упоритост.

Ще имате много козове в ръцете си. Бързият ви ум ще ви помогне най-вече в професии, в които има достатъчни интелектуални предизвикателства, за да не се отегчите например. Напрегнатите ситуации, които могат да стресират някои, при вас вероятно ще бъдат доста стимулиращи.
Способността ви да общувате с най-различни хора е много подходяща, ако се занимавате с търговия, журналистика, връзки с обществеността, ако сте брокери, ръководители на екип, някакъв вид консултанти - въобще всяка професия, за която е необходимо да се изразявате добре.

Тези, които се справят добре с езиците, могат да имат успешна година като преподаватели или преводачи. Сръчността е още една дарба, която особено силно ще ви помага през годината и затова всички, които се занимават с медицина, особено хирургия, занаятчиите и Музикантите, ще имат възможности за получаване на признание и материални придобивки. Избягвайте да работите професии, които искат от вас рутина, усамотяване, вглъбяване в детайлите или някакъв вид ограничаване. Не започвайте работа в компании, в които има строги правила на поведение. Запомнете - бихте преуспели само, ако имате независимост.

През годината част от вас биха се издигнали .бързо в кариерата, особено ако се занимават с неща, при които има разнообразие и интелектуално предизвикателство. Ще бъде грешка, ако не се възползвате от най-добрите си качества - умението да говорите или пишете добре, способността да се справите с напрежението, чара и общителността си, сръчността си, способността да се учите бързо и аналитичните си възможности.

През февруари, май, август и октомври, ще имате възможност да преодолеете определена несигурност и дребни проб­леми и ще можете да контролирате нещата. Най-после тогава ще успеете да реализирате част от проектите си, но ще ви бъде трудно да възстановите увереността и доброто си настроение. Потърсете тогава помощта на приятелите си.

През март, юни, юли, ноември и декември ще настъпи определена промяна в професионално отношение. Ще трябва бързо да преценявате дали да вземете дадено решение, дали да подпишете договори. Но бъдете спокойни - почти гарантирано е, че каквото и да направите, ще бъде правилно.
Като цяло годината ще бъде ефективна за вас. Единственото ми предупреждение е - не бива да посягате на границата между професионалния и интимния си живот - смесването им може да бъде фатално.


ПАРИТЕ

През първото полугодие ще сте склонни да се оставяте на течението и да не се интересувате от събитията, били те добри или лоши. Е, може би е силно казано, да не се интересувате изобщо не е възможно, но поне външно ще запазвате самообладание. То ще ви помогне хладнокръвно да разчитате точно всичките си разходи, да правите преценка на очакваните приходи и да не се окажете без пари.
За мнозина шансът ще бъде благосклонен и те ще се окажат с допълнителни доходи и постъпления, с възможност за увеличаване на спестяванията. Ако спечелите значителни средства, непременно ги вложете в начинание - производство или собственост. Това ще ви донесе още печалби, не разчитайте само на влоговете в банките.

Финансовото ви състояние ще се стабилизира още повече след средата на годината. През второто полугодие ще е добре да си поискате дадени преди време пари на заем. Също така можете да очаквате повишение на заплатата или приходи от допълнителна дейност.

Не ви съветвам да играете на борсите, не се хвърляйте през глава и в хазартните игри. Въпреки всичко, когато теглите чертата в края на годината сами ще се изненадате колко много сте спечели през 2012 година.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Нали ви казах на всички, трябваше да ме послушате, защото умея да преценявам и предвиждам.

Какво бихте си помислили, ако загубите? Прекалено рано се отказах, трябваше да продължа, да рискувам.

Какво ви помага да успеете? Способността да предвиждате.

Кое може да ви провали? склонността да се концентрирате само в определена сфера и да загубите общия поглед над нещата.

Какво са парите и придобивките за вас? Промяна.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ


Всичко, което предприемете в тези области през тази година, ще бъде изпълнено с ентусиазъм и енергия. Същото важи и за отпуската. Въпреки това, трябва особено да внимавате да не принесете стреса от службата или работното си място в дома и още по-лошо - дори с вас, по време на почивката. Има опас­ност обаче от залитане и по време на почивката ви. Ако провеждате активна такава, то е добре от време на време да се питате дали не прекалявате. Няма нужда да се хвърляте в екстремни спортове или тежки физически упражнения и натоварвания.

Ако сте решили да отидете на дълго пътуване или далечна екскурзия, включително и морско пътешествие, трябва да си оставите и за след завръщането ви няколко дни за почивка. Постарайте се в различни периоди на годината да си вземате по малко дни допълнителна отпуска и да релаксирате.

Опитвайте се всеки ден да си изключвате телефоните поне за 30 минути и да се наслаждавате на своето малко собствено отделено време - правете тогава всичко, което ви дойде на ума, не си налагайте никакви ограничения или забрани. И ще видите, че след такова малко бягство от действителността, ще се чувствате още по-заредени и изпълнени с енергия. Медитацията и упражненията за премахване на стрес могат да се окажат особено подходящи за вас.


ЛЮБОВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

Ако сте семейни, през тази година ще се появи тревога, която няма лесно да се разсее. На преоценка ще поставите отго­ворности, които са били важни в живота ви през последните Десетина години. Възможно е да сте възприели модел на поведение, който да подтиска спонтанността ви, но каквато и да е външната причина, необходимо е да си дадете сметка, че със съмнението в себе си, вие ще подкопавате успеха си. Сега е моментът да анализирате това, да потърсите корените му и да се освободите от него. Важно е да не се осъждате и да бъдете по-милостиви към себе си.

Между 23 април и 11 юни могат да възникнат проблеми вкъщи. Ще започнете да се затваряте в себе си и да правите равносметка на брака си. Най-добрата политика в този момент за вас ще бъде пълната откровеност и то - към себе си. През юни и юли е възможно проблеми в работата да повлияят на отношенията ви в дома и семейството. Ако можете, направете така, че да отидете на почивка или просто да се отделите от дома за известно време. Пък ако с вас е и половинката ви, може да успеете да изгладите напрежението. Ако имате пари и желание направете си едно романтично пътуване, може и в чужбина.

Ако не сте семейни, пак ще ви очаква период на самовглъбяване и равносметка, през който трябва да направите всичко възможно и да създадете нови контакти. Не казвам, че ще има опашка от нови любовници, но ще срещнете хора, които да ви извадят от отъпкания коловоз. Някои от тях може наистина да ви станат интимни партньори и дори да прераснат в нещо по­вече, но не Тръгвайте с такава мисъл в главата си, а търсете общи интереси и ценности. Оставете връзките ви с хората да се развиват естествено и до края на годината може да се случи нещо хубаво.

Между 18 март и 24 май, както и между 27 юли и 2 септември не завързвайте дълготрайни връзки, това няма да е от полза нито за вас, нито за хората, които срещате. През летните месеци ценностите ви ще са твърде различни от обичайните, ще сте по-мълчаливи и сдържани от когато и да било. Не ви казвам, че трябва да задържате емоциите си, но от началото на септември нататък трябва да направите преоценка на нещата и ситуацията.

Под влиянието на Марс през март или април, както и през юни, октомври и ноември, имате най-добри шансове да се влюбите. Влюбете се, но внимавайте при обвързването ви трайно ­едва ли в действителност искате това, което мислите, че искате. В краят на ноември и началото на декември могат да се решат много от проблемите ви - тогава смело напред!


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди. Подбирайте важните неща да започвате два дни преди Пълнолунието до два дни след него за всеки един от месеците. Неблагоприятните дни за вас са четири дни преди фазата Последна четвърт до два дни след нея, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред 15,16,17,19,21,23,25,37,44.


УЧЕНИЕТО

Ако сте ученици, възможностите ви за добри перспективи в областта на образованието ще се засилят през януари, средата на април, краят на май и средата на лятото.
Ако ви предстоят изпити и конкурси - бъдете внимателни, не подценявайте напрежението, подгответе се освен по дадените предмети и психологически, явяването на изпит е сериозно предизвикателство и дори и най-подготвените от вас, ако имат слаба нервна система, могат да покажат по-слаби резултати от реалните.

Студентите ще имат силен първи семестър, но със затоплянето на времето, все по-малко ще им се учи, а и вероятно ще потърсят ангажименти с работа. Поради това, вероятно през втория семестър ще имат трудности, част от тях може и да се наложи да прекъснат или да се явяват на ликвидационни поправки.

За мнозина през лятото освен за работа, ще трябва да намерят време и за учене. За почивка и удоволствие - трудно ми е да говоря.


Пламен Румпалов



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 04, 2012 8:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

РИБИ

Девиз - "АЗ ВЯРВАМ"
Управляваща планета - НЕПТУН




ОБЩ ХОРОСКОП ЗА РИБИ ЗА 2012 ГОДИНА

Изминалата година беше за вас време за изпитание и приключване на много неща. През 2012 година ще имате по-голяма свобода в мислите и действията си, ще можете да контролирате по-добре съдбата си.

Годината ще ви дава шанс да развихрите всички свои възможности и умения, да се захванете с мащабни неща, да прокарате своите идеи и желания, да мислите и действате с хъс, да печелите и да се радвате на живота. Внимавайте обаче точно какво и кога правите, с кого и за какво говорите. Имате невероятната дарба да правите "от мухата - слон" и по този начин, усложнявайки и най-простите и дребни неща, ще можете да претърпите провал и разочарование и при най-добрите условия.

Вие често ще се захващате едновременно с много неща. Защо е нужно обаче да си създавате такава бъркотия? Нали покрай вас страдат и вашите близки и приятели, които ви обичат. Така, без да си давате сметка за делата, може да отблъснете любимия човек. Нужно ли е чак след това да се замисляте?

Склонността да изчаквате този път няма да ви помага. Въпреки дълбоката си интуиция ще правите грешки поради излишна импулсивност. В първите дни на юни действайте енергично и не щадете онези, за които сте се убедили, че "не са с вас". Дори не подозирате колко още неща са скрили от вас.

Ако сте несемейни, то през тази година можете да очаквате дългосрочно обвързване и дори сключване на брак. Ако сте вече семейни - то може семейството ви да се увеличи. Акцентът ще падне върху промяната, пътешествията, срещите с хората и различните житейски успехи.

През годината важна роля за вас ще оказват хора, родени под знаците Овен, Телец, Везни или Скорпион. Март и декември ще са месеците с най-голямо значение за вас. През януари или февруари ще се поглезите (или пък някой друг ще ви поглези) с предмети на изкуството или други луксозни подаръци. Възможна е промяна във вашия дом, в обзавеждането, интериора, смяна на жилището или местоживеенето. През тази година сигурно ще решите отдавнашен правен спор, сега сигурно ще попаднете на по-добър консултант или адвокат. Може да ви струва повече, но ще си заслужава.

От време на време хвърляйте и по един поглед назад, оглеждайте се какво става или какво оставяте зад себе си. При това няма да останете недоволни или разочаровани. Тревогите ви ще са малки и затова ще напредвате с бързи темпове, ефективно и много дипломатично. Ще успеете да влезете под кожата на важни хора, от чието познанство ще можете да натрупате дивиденти. Отделете повече време за това, което ви интересува истински.

През цялата година ще чувствате, че държите нещата в своите ръце, че всичко е под контрол, че не може нищо да ви изненада, ще се учите от пропуските и грешките си и ще се забавлявате добре.


ЗДРАВЕТО

Няма да имате основателна причина да се оплаквате в това отношение през по-голямата част от годината. Не че няма да се разболявате, но като цяло нещата ще минават бързо, а дори и хронично болните няма да имат сериозни пристъпи и проблеми. Всичко сякаш ще бъде под контрол.
Ще бъдете надарени с физическа енергия, стръв към предизвикателствата и склонност да се претоварвате. Затова най­честите проблеми може би ще бъдат на нервна почва, дължащи се на стрес и умора.

Научете се да удряте по-често спирачките и да не прекалявате толкова много. Ако продължите да сдържате гнева си, ще се чудите защо често имате главоболие и пристъпи на световъртеж. Търсете отдушник на емоциите си във фитнес залата или пък в градината на село. Добре би било да се занимавате с бойни изкуства, тенис, федербал, бокс - въобще навсякъде, където можете да удряте нещо силно. Ще харесвате занимания, където има предизвикателства и опасности.

През първите три месеца на годината обърнете внимание на краката си и избягвайте всичко, което може да възпрепятства притока на кръв до тях - прекалено стегнати обувки или боти, стегнати чорапи. Не стойте на прекалено горещо място, не се завивайте нощем свръх дебело.

През периода от април до средата на юни ще бъдете изложени на риск от мигрена или главоболие, възможни са проблеми с очите или черния дроб. Не се преуморявайте, почивайте, подсилвайте организма си с витамини и минерали. Много добър оздравителен ефект може да окаже възможността поне за петнадесет минути да стиснете очи след обед всеки работен ден. Направете едноседмична почивка преди лятото, през ав­густ и към ноември.

След септември и в дните до края на годината ще имате по­добро самочувствие и ще проявявате подчертан интерес към въпросите, свързани със здравето. Сигурно ще си набележите много цели и ще се стремите да ги изпълните. По-добре планирайте по-малко неща, но определено ги направете. Бихте могли да опитате промяна в посока хранене и здравословен начин на живот. Тогава Сатурн ще повлияе най-добре върху издръжливостта и волята ви и ще имате шансове за положителна промяна. Ето една възможна начална база, на която да стъпите.

Движете се достатъчно. Умерено бързо ходене пеша по половин час най-малко три пъти седмично и/или подходящи гимнастически упражнения, физическа работа на открито, туризъм, различни видове спорт, ще помогнат да подобрите своята работоспособност; да укрепите организма си; да не позволявате вашите килограми да нараства значително; да поддържате вашето оптимално тегло. Благодарение на движението тенът ви ще стане по-чист и жизнен, пропорциите ви ще се подобрят, ще имате енергия за всичко, по-безболезнено ще преживявате стресовите ситуации, няма да се нахвърляте върху храната, за да се утешите в критични моменти.

Спортувайте поне три пъти седмично за по 30 минути и ще се чувствате чудесно, понеже при физически усилия мозъкът произвежда ендорфини, наречени хормони на щастието.

Основен принцип, който трябва да спазвате, е постепенност.

При наличие на заболявания, предварително се консултирайте с лекар за състоянието си и за най-подходяща за вас двигателна програма.

При провеждане на диета се препоръчва да се коригират погрешните хранителни привички; рязката загуба на килограми да не бъде основна цел на редуциращата диета; продължителните редуциращи диети предизвикват недостиг на важни хранителни съставки; не бива периоди на значителни ограничения да се редуват с периоди на прехранване; добре е да не се консумира алкохол;
Вталявайте се бавно и постепенно, като занижите само с 500 калории нормалната дневна доза. Този начин на отслабване е най-малко стресиращ за тялото, не позволява на мускулите да отслабнат вместо мастните натрупвания, лесен е за следване и предпазва от инцидентни преяждания.
Нека последното ви хранене за деня да бъде в 18 часа и даже по-рано.

Ако вкъщи имате вана, то най-добрата релаксираща и отпускаща вана за вас е тази, в която използвате равни количества от билките риган, жълт кантарион, звъниче, глухарчето, белият оман, исландският лишей, гинко билобата и морските водорасли. Винаги, когато се чувствате подтиснати и в лошо настроение, потопете се в тази вана и ще почувствате прилива на сили и енергия.


ФИТНЕС

Ако отдавна не сте се занимавали със спорт, то ви предлагам да започнете с разходка сред природата. Може би нямате нужда от компания на приятели, за да си починете добре ви трябва самота. Вземете си бележника и докато почивате някъде, където има страхотна гледка, можете да напишете нещо приятно - ново стихотворение, есе, или просто нова идея за работата ви. Ако обичате да рисувате, то с вас непременно трябва да бъде скицника.

Освен разходките, добри за вас са практикуването на водните спортове. Пробвайте с посещение на най-близкия до вас басейн поне З пъти седмично по 1 час. Можете да продължите удоволствието с подкрепящи процедури като релаксиращ масаж, сауна или солариум.

Добри решения са водната топка и въобще игрите и натоварванията във водата.
През лятото практикувайте каране на водни ски на морето.
Аеробиката също помага за развиване на тялото и фигурата ви.
Екстремните спортове, които могат да ви заинтригуват са гмуркането, карането на велосипед в планината, алпинизма, скалното катерене.


РАБОТАТА

През първата половина на годината сигурно ще проявите голям ентусиазъм по отношение на работата и ще постигнете добри резултати, трудът ви определено ще се окаже ефективен и оценен. Внимавайте да не бъдете прекалено резки, взискателни и претенциозни към колегите си, не допускайте проблеми на работното място поради несходство на характерите.

Около и сред юни ще навлезете в ключов за професионалното ви развитие период. Резултатите ще зависят основно от вас самите. Обмисляйте нещата винаги хладнокръвно, а се старайте да ги изпълнявате с жар, подготвяйте проектите внимателно, а ентусиазма и желанието оставете за изпълнението им.

Ще имате нужда от работа, която да почива на здрава основа. През годината ще ви интересуват дългосрочните печалби. Не ви съветвам обаче и сега да изберете само една посока и да я преследвате, пък каквото ще да става. Бъдете по-гъвкави, мислете повече, анализирайте променящата се обстановка и при нужда - променете и вие предварителните си планове. Не е нито срамно, нито грешно. Срамно ще стане, ако въпреки промените край вас, не съумеете да промените плановете си и се стигне до загуба.

Знам, че не обичате внезапните промени, затова ще е добре да търсите такава работа, която да ви дава сигурност и въ­можност за растеж в кариерата.

Успехи ще имате, ако се занимавате с търговия, ако провеждате търгове и наддавания, в банковото дело, недвижимите имоти, земеделие, животновъдство, архитектура, строителство, предприемачество, инженерните науки, в областта на хранене­то, хранителните технологии и контрол, модата, бижутерството, парфюмерията или музикалната индустрия.

Ако сте шеф, то ще имате контрол над всичко. Определено ще бъдете стабилни и мъдри. Някои от вашите подчинени ще ви наричат доброжелателни тирани или диктатори.

Винаги ще имате последната дума в деловите проблеми, ще вземате добре обмислени решения и рядко ще променяте мнението си. И точно тук сигурно ще бъде основаната ви грешка през годината - при нужда, направете така, че да смените вече определена своя позиция. Ще бъдете уравновесени, взискателни и високо ще цените лоялността.

Ако сте служители или работници към някоя фирма - ще бъдете бавни в изпълнението на задачите, но пък ще работите задълбочено и стабилно. Ще успеете да понасяте изпитания и да излизате победители в битките и съревнованията с колегите.

Ще предпочитате да виждате резултата от труда си, вместо много-много да умувате. Трудно бихте взели решение през тази година да смените работата си, дори не ви го и препоръчвам, защото рискувате да останете без препитание за дълъг период от време.


ПАРИТЕ

Като цяло финансовото ви положение няма да е толкова лошо, колкото ще се опитвате да го изкарате пред приятелите си. Но все пак си заслужава да сте внимателни, особено в неразумните покупки. Дори и за дребните неща, които се налага да купувате, си направете списък и се придържайте към него, когато влезете в магазина. Не се подлъгвайте на различните реламни трикове, не си купувайте неща, които не ви трябват. Спрете с хвърлянето на пари на вятъра, без да мислите за бъдещето. През тази година се научете на пестеливост и запазете това, което имате.

Направете вложения в банки, разгледайте предложенията за инвестиции на борсите, можете да купите държавни ценни книжа или пък да вложете средства в екзотични валути - например китайска валута. За да сте богати, непременно се научете да сте пестеливи. Казвам пестеливи, а не стиснати, нали правите разлика между двете смислови значения?

През втората половина на годината можете да помислите за допълнителни доходи, може да се хванете на втора работа. Внимавайте, нека всичко да е законно, дано да не се налага да имате проблеми с полицейски или данъчни органи.

През третото тримесечие сигурно ще направите сделки с имоти, можете да получите наследство. Не давайте пари на заем.

Най-добрите периоди, в които да поискате пари на заем или да теглите самите вие кредити са 23 март - 2 април, 11 юни­23 юли, 9 септември - 18 октомври. Бъдете внимателни какви лихви ще плащате, направете си правилна преценка, защото за част от вас може да се окаже непосилно бремето по изплащането на даден кредит.

Какво бихте си помислили, ако спечелите? Супер.
Добре че послушах съвета на приятелите си.
Какво бихте си помислили, ако загубите? Помогнете ми, аз губя, помощ!
Какво ви помага да успеете? Интуицията, която ви казва какво точно може да ви провали.
Кое може да ви провали? Неспособността да правите разлика между мечтата и реалността.
Какво са парите и придобивките за вас? Излишни и досадни.


ПЪТУВАНИЯТА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

През годината ще бъдете често в движение, независимо дали става въпрос за работата ви, или за свободното ви време. За вас ще бъде важно да имате много разнообразие и възможности да поддържате много контакти с доста хора, да се срещате с приятели и познати и да научите нови неща.

Дори само събирането за обсъждане на последните клюки пак ще ви доставя удоволствие. Ще ви бъде приятно да се срещате по кафенета и заведения, но също така и ще каните гости в дома си. Въпреки напрегната си програма, няма да се откажете от установените с годините интереси и занимания. На всичкото отгоре ще искате да сте в крак с новото и да знаете всички неща.

И по време на отпуската си ще се стремите към интересни преживявания. Ще сте винаги готови за активна почивка, но надали ще можете винаги да си я позволявате. Добре е да се организирате и да посетите приятни места от нашата природа, направете с приятели един прекрасен поход по малко известни маршрути и китни кътчета - например отделете десетина дни за евтина екскурзия из Родопите, потопете се в идиличната атмосфера на планинската природа и ще останете очаровани.

Разбира се, че ще останете доволни ако отидете на море, дори едно по-дълго морско пътешествие може да ви очарова за цял живот. Въобще всичко, което може да разшири мирогледа ви, ще е добре дошло за вас през 2012 година.


ЛЮ60ВТА И В3АИМООТНОШЕНИЯТА

През първите пет месеца на годината сигурно ще имате различни неприятности по отношение на любовта и интимния си живот.

Ако живеете в неособено стабилно партньорство, то Сатурн вероятно ще ви предизвика да се позамислите за тази своя връзка и да направите нужните изводи и заключения. При някои от вас може би ще се стигне и до раздяла. Но дори и ако тази трудна крачка се окаже неизбежна, ще успеете да си дадете сметка, че това е по-добре за вас.

Ако във вашето партньорство всичко е наред или ако още миналата година сте направили всичко необходимо за подобряване на отношенията си, то тогава влиянието на Сатурн няма да ви засегне особено много. От 11 март до 15 юни Уран ще поражда вълнения и пориви за промени, но внимавайте всичко да е добре обмислено. Вие бихте сложили край на една връзка, но същото може да направи и вашият партньор с вас. Трудно е да ви кажа, че трябва при всички случаи да останете приятели, дори ми се струва, че това на практика е невъзможно, но не бива да рушите мостовете, които сте съграждали дълго време.

Преценявайте добре, не прибързвайте.

През юни, юли и август бъдете съобразителни, не допускайте спорове и противоречия за глупости. Ще бъде неразумно да пренесете проблемите от работата в дома си, нито пък е разумно да обтегнете отношенията си поради финансови въпроси и парични дела. Най-правилното ще бъде при евентуални проблеми да вземете решение и да отидете някъде - ако може на почивка, или просто при родителите си на село. Дори временната раздяла с партньора ще бъде добро решение на момента - поне да не допуснете проблемите да се разширят и излязат извън контрола ви.

В последните три месеца на годината има всички шансове семейният ви живот да се укроти. Ако сте запазили брака и връзката си до тогава, то определено с любимия човек ще изкарате дълъг период, ще се почувствате по-силни и обичани. Запомнете - не се страхувайте или срамувайте през цялата го­дина да казвате на партньора си колко много го обичате и колко много значи той или тя за вас.

Ако живеете на ергенски начала и ви се иска да си намерите партньор, със сигурност ще ви се наложи да промените своя начин на живот. Добрите за това периоди са от средата на март до началото на април, юни, август, от средата на октомври до края на годината. Не търсете принца или принцесата от приказките. Съгласете се, че животът е по-различен от написаният в книгите и че се налага компромиси от двете страни.

Нали не си въобразявате, че при допускането или обвързването ви с даден човек, правите само вие жертви и лишения. Нали и другата страна се налага да приеме новото съжителство. Затова променете нагласата си и бъдете по-благосклонни към недостатъците на околните. Все пак не бива да жертвате всичките си принципи и ценностната си система, но определено ще имате приятни поводи за радост и щастие, ако направите усилие за собс­твена промяна в тази насока. В края на годината може да се окаже, че вече планирате бъдещето с друг човек - едно приятно чувство, което не сте изпитвали до сега.


КЪСМЕТЪТ

Като цяло през годината ще имате много щастливи дни и периоди.
Подбирайте важните неща да започвате два дни след Пълнолуние до два дни преди фазата Последна четвърт на луната за всеки един от месеците.

Неблагоприятните дни за вас три дни преди фазата Новолуние до три дни след нея, отново за всеки един от месеците. 3а залагания, игри и числа за тотото избирайте сред 5, 18, 27, 28,29,30,31,33,39,40.


УЧЕНИЕТО

2012 година ще бъде важна и преломна за вас в тази област. Годината ще ви даде възможности да направите силни удари в областта на образованието.

Може би ще бъдете оценени подобаващо и ще ви предложат специализация, дори може това да бъде в чужбина. На други, могат да бъдат отпуснати стипендии за отличен успех или да спечелят състезания и конкурси. Възможно е да имате щастието да работите с най-добрите преподаватели в дадена област.

Въобще - тази година ви предоставя шанса да попаднете в друга среда, да се срещнете с различни хора и да постелете най-доброто за вашето бъдеще. Ще бъде глупаво да се огънете и да пропуснете всичките си добри шансове. Не се страхувайте от неизвестността, ще имате подкрепата и най-вече потенциал да реализирате доверието на околните.

Ако провалите тези добри дадености и не се възползвате от шанса, сигурно няма да имате проблеми с обичайното учене или явяване на традиционните изпити, някои ще бъдат приети с лекота в гимназия или университет, но средата, в която ще попаднат, ще бъде такава, че няма да ги радва и да ги тегли към върховете, а ще ги води до хоризонтално развитие на потенциала, до посредствени възможности. След години сигурно ще разберете какво съм се опитвал да ви кажа и дано да не се окаже, че горчиво съжалявате за не направените действия сега.


Пламен Румпалов


[/img]

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov