НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 6:34 pm Вижте мненията без отговор
Духовността е на мода
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 15, 2012 9:09 pm
МнениеЗаглавие : Духовността е на мода
Отговорете с цитат

Интервю с Хари Баба

Биографията на Джон Армитаж – Хари Баба, дори в най-съкратен вариант, е твърде дълга. Бил е военен, хипи, лечител, протестантски проповедник, брамин... През последните години обикаля света и учи хората на безусловна любов и неосъждане, че ако не се страхуват, могат да бъдат свободни – което е наше рождено право. Учи ги, че светът може да бъде променен, ако започнем да променяме себе си. Хари Баба е същество от светлина, въплътено в човешки образ.


Посланик на любовта и мира, на състраданието и съпричастността между хората. Когато за първи път посетих негов семинар през 2009 г., бях запленена. Много бях слушала за него, но нищо не ме бе подготвило за подобно преживяване. Приемах света с доста отворено съзнание, но пред взора ми се разкри цяла вселена. След семинара, ме помолиха да разкажа за него. Отговорих, без да се замислям: „Представете си, че виждате обикновен човек, а попадате в поле на ангел...” На всеки от семинарите, Хари Баба дава възможност на участниците да задават много въпроси. Сигурно има хора, които биха се шокирали от някои отговори, но те са базирани винаги на богатият му опит.

Понякога отговаря с неповторимото си чувство за хумор, други го озадачават или натъжават. Но отговаря като винаги подчертава, че това е неговото собствено мнение и всеки има свободната воля да постъпи, както смята за правилно. Според него самия, човек не бива да отдава силата си на когото и да било - учители, водачи, гуру. Не обича да дава съвети – дори това, че бихме си помислили, че знае по-добре от нас от какво се нуждаем, за него е вид осъждане.

А той учи на безусловна любов без съдене. Казва, че просто споделя с останалите това, което знае. Забавлява го, но и натъжава факта, че всеки, който обещае спасение на хората, се радва на огромна популярност и множество последователи. “Не отдавайте силата си – често ни припомня Хари – осъзнайте, че и силата, и спасението е във всеки от вас.”

Трудно мога да разкажа всичко за човек като него. Ще научите повече от това, което той самият сподели:


- Хари Баба, благодаря за възможността да споделим с повече хора какво е Шамбала мултиизмерно лечение. Бихте ли разказал?

Шамбала мултиизмерно лечение се състои от много неща, събрани в една система. Фактически, можете да канализирате лечение за себе си или за другите, но фокусът е върху това, че системата е основно за самотрансформация и самоподсилване, а лечението е допълнителен ефект. Разбира се, много хора могат да попитат какво е самотрансформация. Това е да можеш да намериш себе си, да откриеш кой си наистина, да откриеш причината за това защо животът ти е такъв в момента и, ако пожелаеш, да откриеш начин и решение за бъдеща промяна. В това е простотата на системата – наистина е много лесно и всеки може да го направи.


- А как стигнахте до идеята за разпространяване на учението за енергиите?

Всъщност ние въплътихме системата през 1994 г., но това не доведе до някаква промяна в живота ми, защото по това време вече се занимавах с лечение на хора чрез полагане на ръце, с кристали, със създаване на различни енерго-вибрационни есенции или лекове от скъпоценни камъни. За мен това наистина не бе нещо ново, защото още на 5-6 годишна възраст бях открил, че когато полагам ръцете си върху някой човек, той се хармонизира и балансира, болките му намаляват – случваше се всичко това, което може да се нарече лечение.

За това не мога да кажа, че това бе някаква промяна - не съм ходил на семинари или други обучения, които да го променят. Шамбала мултиизмерно лечение всъщност идва от целия поток на моя живот, от цялата ми опитност дотогава. Но от момента, когато въплътихме тази система тук, на Земята и започнах да я разпространявам, животът ми се промени по много други начини. Поради обстоятелството, че съм неин създател, станах популярен и това ме превърна в доста зает и ангажиран човек. За мен е странно – не съм започвал тази система, за да бъда на позицията, на която съм в момента. Не това бе целта ми.


- Може ли всеки човек да канализира енергия и да получава информация от Същностите от Светлина?

Категорично да. Базирайки се на опита си и на това, което хората споделят по време на семинарите на Шамбала мултиизмерно лечение, съм сигурен, че всеки човек може и е способен да канализира. Когато говорим за канализиране на енергия и получаване на информация, моята задача е да премахна цялата мистика, в която е обгърнат този процес и посланието ми към хората е: Свикнете с мисълта и знайте, че всеки може да канализира.


- Моля, разкажете ни за новите светлинни решетки около Земята и за платинената енергия, която се заземява в момента.

Това, което се случва в момента според мен е, че светлинните решетки около Земята се реконструират и пресъздават. В този процес се разтварят много пластове от тях, които преди са били предназначени да канализират най-различни енергии около Земята, като например енергии от изток на запад или дори от запад на изток, но това са стари енергии и сега се освобождаваме от тях. Най-общо казано, тези промени са предназначени да позволят на човечеството да приема все повече и повече любов, все повече и повече светлина. Трябва да отбележа, че не съм единственият, който участва в преконфигурирането на решетките на Земята. Има много други. На триизмерно ниво ние не поддържаме връзка, но всеки един от нас върши своята част от плана.


- Бихте ли разказал повече за тези решетки, които канализират енергии от изток на запад и обратно?

Това са изкуствени решетки, създадени от група същества, които се опитват да контролират Земята. Например енергиите, които се канализират от Китай към целия останал свят или обратно, от запад на изток. Те са създадени с цел увеличаване на контрола. И за да продължа темата, тази енергия, която имам пред вид, тече от Китай към целия останал свят и е предназначена да контролира малки момичета или тийнейджърки чрез създаване и поддържане на познатата ни „Барби – култура”, създаваща чрез медии, реклами, филми, умствена настройка у децата, че са като китайските принцеси.

Тук не става въпрос само за медиите, става въпрос за енергии. Това е масов контрол върху съзнанието на младите жени. Всичко това ги държи далеч от истинския живот, отклонява ги от него. Създава големи очаквания, а чрез тях момичетата биват експлоатирани все повече и повече. В много, много ниско ниво на тези решетки също има пластове, които са създадени изкуствено и са свързани с т. нар. фалшиво контактьорство или контактьорство, свързано с много погрешна информация, но има и други начини, по които тези, изпълнени със страх послания, могат да бъдат разпространявани - не само чрез светлинните решетки.



- А платинената енергия – какви нови промени може да донесе на Земята?

От доста време се опитваме да я вкореним в Земята. Мога да кажа, че едва напоследък постигнахме по-добър ефект. Какъв ще бъде резултатът от тази енергия, не мога да предскажа. Най-общо казано, това е енергия, която идва от Божествената Майка, наситена е с нейните качества и най-вероятно, когато обгърне цялата Земя, това ще стимулира грижата ни един към друг, ще ни стимулира да бъдем по-отворени и състрадателни към останалите.


- Има ли вече 144 000 души на Земята, които да живеят в сърцето и в безусловната любов и да подпомогнат прехода на Планетата в по-висше измерение?

Определено мисля, че има достатъчно хора. Някои постоянно повтарят: “Не сме достатъчно, не сме достатъчно ...”. Но дълбоко в сърцето си знам, че има. Знам, че има вече достатъчно хора, които да живеят в сърцето, които навлизат в него. Но това, което ни трябва, е тези хора да живеят непрекъснато в сърцето си, в енергиите на любовта, а не да влизат и да излизат, да влизат и да излизат.

Изглежда, по някакъв начин, е трудно. Част от мен разбира тази трудност, но друга част в мен казва: “Не, изобщо не разбирам. Това не е толкова трудно.” Лично за мен, свободата от страха е за предпочитане пред това да живееш в страх. Някои хора не могат да разберат това и остават в енергиите на страха. Не си оставят избор. Става въпрос за пътешествие, за едно пътуване, което не е свързано с никакъв вид осъждане. Всеки е там, където трябва да бъде.


- Много се говори и пише за 2012 г. Появиха се и филми, които по-скоро будят страх у хората. Какво да очакваме през декември, 2012 г.?

Това ми е “най-любим” въпрос! – разсмя се Хари Баба - Въпросът на годината! Винаги казвам на хората, че не виждам никакво разрушение или унищожение на света, не виждам разрушителни сцени или огромни приливни вълни. Много по-важни са енергиите, които идват по това време на Земята. Те се появяват единствено и само веднъж на всеки 25 хиляди години. Енергията, която ще дойде тогава, определено ще разтърси много хората. Дори ако погледнем нещата от астрологична гледна точка, когато се случват съвпади на планетите или на различни аспекти между тях, или да кажем, едно слънчево затъмнение, хората вече не казват, че идва краят на света.

Това, което мога да кажа е: “Очаквайте промяна, а не разрушение.” Много хора, които канализират информация за 2012 г., виждат големи разрушения или масови безредици. Те просто не интерпретират нещата правилно. Тук става въпрос за вътрешни промени, които ще накарат всеки да преоцени целия си живот. Говорим за промяна на цикли и началото и края на тези цикли ги има не само в календара на маите, има ги, например, и при индийците. Те също говорят за края на един цикъл и преход към началото на друг. Това са нормални процеси, които са се случвали и ще се случват.

Друга тема, която всява страх у много хора, е смъртта. Какво е Вашето мнение? Трябва ли човек да продължава живота си на всяка цена – чрез трансплантация на органи, кръвопреливане, живото-поддържащи системи?

Това определено е много противоречив въпрос – замислено отговаря - Част от мен ми казва: “Внимавай как ще отговориш!” Защото, ако отговоря от лична гледна точка, от гледна точка на собствената ми философия, бих окуражил читателите на тази статия да правят или да не правят определени неща, да мислят, че определям кое е правилно и кое - неправилно. А аз нямам такова намерение. Ще започна с темата за смъртта. На запад поддържаме представата, че със смъртта настъпва краят на всичко.

Ако си християнин, можеш да отидеш в рая или в ада, в зависимост от това как си изживял живота си. Хората са много изплашени от смъртта, защото си мислят, че това е краят на всичко и единственият избор е рай или ад. Причината е, че няма информация – не се разпространява такава – че сме вечни същества, проявление на вечния дух. Не знам как стоят нещата с източно-православната Библия, но в английската Библия на крал Джеймс не се споменава нищо за прераждането.

В по-старите екземпляри на Библията е имало информация за това, което наричаме прераждане. През 553 г., ако не се лъжа, било решено тази информация да бъде премахната от Библията. Било направено на среща на католическите отци в Константинопол. Това не е фантазия, може да бъде проверено в историческите документи. Не съм много сигурен за подробностите, но мисля, че Папата от онова време не е присъствал на тази среща.

Имало много вътрешни борби за власт, за положение в църквата между хората от различни държави. Така познанието за безсмъртието на душата било премахнато от Библията – познанието за това, че смъртта е просто един преход на съзнанието. Мой приятел попитал Далай Лама: “Ставаш все по-стар, не те ли е страх, че ще умреш?” С озарено от усмивка лице и лукави пламъчета в очите, Далай Лама отговорил: “Че защо да ме е страх? Правил съм го толкова много пъти.”

Както казах, хората на запад изпитват известни трудности да погледнат на смъртта по този начин и аз самият съм затруднен от тяхното отношение. Що се отнася до продължаването на живота и с какви средства – мисля, че всеки трябва да направи своя собствен избор. Лично аз не бих приел орган на друго същество в тялото си, само за да си удължа живота. Ако тялото ми е в тежко състояние и не може да бъде възстановено, просто ще го напусна. И ако искам отново да дойда на планетата Земя, бих си взел ново тяло, което да е в перфектно състояние. Защо да се боря с тяло, което е вече негодно?

Когато говорим за кръвопреливане, част от християните вярват, че не бива да се приема кръв от друго същество. Моето мнение е същото, не бих приел чужда кръв в тялото си. Казвам го не защото съм от тази част на християнството, а защото кръвта е течен кристал и е програмирана с емоциите, енергиите, с ДНК на човека, от когото е дошла и аз не бих искал всичко това в моето тяло. Бихте могли да попитате: “Какъв би бил тогава твоят избор, ако си в ситуация, в която си загубил много кръв и вариантите, които имаш, е прехода на смъртта или кръвопреливане?”

През последните години на няколко пъти бях в такава ситуация. Вената на палеца на ръката ми бе прерязана. Изгубих много кръв, преди да ме закарат в болница. Докторът каза, че незабавно трябва да ми прелеят кръв. Казах му, че няма да направя това. Обясни ми, че съм в много опасна ситуация. Въпреки това му казах, че няма да се съглася. Ако “срокът ми на годност” е изтекъл, ще свърша сега. Но, както виждате, още съм тук.

Както вече казах и отново подчертавам, това е моето собствено мнение, начинът, по който виждам нещата и не окуражавам никого да ме следва. Редно е всеки да направи свой собствен избор. Когато говорим за животоподдържащите системи, ако човек е в безсъзнание, не разбирам смисъла от тях. Целта на живота е трупане на опитности, на преживявания. В такова състояние човек няма нито опитност, нито преживяване. Така, че наистина не намирам смисъл в това. Що се отнася до мен – без трансплантации, без кръвопреливане, без животоподдържащи системи.



- А какви са новите деца – индиго и кристални? Самият Вие сте индиго. Каква е препоръката Ви към родителите, към образователната система – как да се отнасяме с тях, как да ги възпитаваме?

Не мога да споделя информация, която да звучи като рецепта или предписание - усмихна се тъжно Хари Баба - това, което мога да кажа е, че няма проблемни деца. Има проблемна образователна система. Да, вярно е, че децата, които наричаме индиго или кристални, създават проблеми на образователната система. Вярно е, че всички ние, на планетата Земя, се нуждаем от основно образование. Трябва да знаем как да четем, да смятаме, да пишем, за да можем да се справяме в живота.

Но, що се отнася до нас, индиго децата или кристалните деца, като цяло не възприемаме образованието като нещо важно, което трябва да правим, защото усещаме, че няма отношение към истинския живот. Например, всички тези изкривени или объркани версии на историята, които съществуват - в зависимост от това в коя държава живееш. Тези деца не са зависими от такава пропаганда. Когато тези същества се огледат наоколо, особено докато са още много малки, разбират, че светът, в който са се родили, е едно много странно място. Не разбират желанието на многото човешки същества да контролират и да властват над другите.

Не разбират и тази пристрастеност към трупането на пари и просто казват: „Чакай малко, какво става тук?” Това, което трябва да се направи, е да се открие нов подход в образованието. Трябва да се разбере, че тази масова система за „промиване на мозъци”, каквато е старото образование, вече не работи. Новите деца са неспокойни, защото разбират, че ги карат да правят нещо, което няма никакво отношение към живота.

Да, имаме нужда от учени, архитекти, изобретатели, а тези нови деца имат достъп до информация, която е коренно различна, но свързана с всички тези области. А са карани да мислят по стария начин, като изобретателите, учените, архитектите от старите времена. Истината е, че новите деца са много добри лечители и ясновидци и имат много информация, която ние, по-старите хора, нямаме.

Нашата роля е да ги окуражим да разцъфнат по своя собствен начин, а не да ги ограничаваме. По този начин биха могли да внесат много нови неща в живота ни. Не бива да им даваме хапчета и да им слагаме етикет, че са проблемни деца. Би трябвало родителите да могат и да поискат да разширят собственото си съзнание, вместо да се опитват да свият съзнанието на децата си, да ги вкарват в калъп и да ги правят „обикновени”.


- По време на Шамбала-семинарите се правят много пречиствания и препрограмиране на ДНК. Означава ли това, че ДНК не е константна величина и може да се променя?

Да, но и двете твърдения са верни. Имаме някои основни кодове в ДНК – те са постоянни. Но много голяма част от останалата информация може да бъде променяна - в миналото това е било смятано само за някаква идея на „Ню Ейдж” обществата. Както в много други области, науката се опитва да ни догони. Много учени в областта на генетиката и изследванията на ДНК, в Русия например, са открили, че ДНК кодовете могат да бъдат променяни чрез звук, светлина, чрез обработка с различни информационни потоци, така че това не е постоянна величина.

Това, което съм открил през последните 20 години е, че когато препрограмираш ДНК, това, което правиш, е да премахнеш онаследени ДНК кодове - така се ограничава проявлението на множество наследствени заболявания. Сигурен съм, че в много скоро време това ще бъде възприето от масовата наука и техниките за репрограмиране на ДНК ще станат нещо съвсем обичайно. Можем също така да активираме допълнителни слоеве или спирали от своята ДНК. Преди учените са смятали, че имаме 3 нишки ДНК, но според руснаците имаме 12. Сега се оказва, че е точно така. Тези допълнителни спирали ДНК имат много дълбоко въздействие върху начина, по който мислим и възприемаме света.


- Какво е мнението Ви за регресията? Хипнозата или медитацията е по-добрият метод? Необходима ли е или просто удовлетворява любопитството на повечето хора?

Лично аз не смятам, че е здравословно да живеем в миналото – то вече си е отишло. Хората казват: “Искам да открия кой съм бил, какво съм правил и какво се е случило...” В някои случаи може да е от полза, но в повечето това е просто извинение от страна на някого да не прави нищо. Същото се отнася и до това да откриете от коя звездна система сте дошли, от коя планета. Най-общо казано, добре е да живеем в настоящия момент. Нещата се случват сега.

Трябва да живеем в настоящия момент и да открием любовта, която сме. Какво значение има дали си бил изгорен, застрелян, удавен или обесен в миналото? Да, инциденти се случват през цялото време, но продължаваме и след тях. Защо трябва да се тормозим, непременно да разбираме какво се е случило с нас? Живейте в настоящето! Не смятам, че регресията – да живееш в друга реалност - е нещо полезно. Съветът ми е: Живейте и преживявайте магията на настоящия момент.
Моля, разкажете ни за Пуджа-активациите.

Пуджа-активациите, които правим, са дистанционни – т.е. изпращаме енергиите от Пуджа-активациите до хората по целия свят. Когато казвам, че изпращаме енергии към хората по света, всъщност имам предвид това, че по време на Пуджа-активациите активираме енергиите и ги реактивираме у хората. Не им изпращаме нищо извън тях, а пробуждаме спомена за определени аспекти, информация, кодове, които са в тях. Помнете, ние сме всичко - част от цялото, сега.

В съзнанието на всеки един от нас се съдържат най-различни слоеве и аспекти. Някои са били подтиснати или забравени. Това, което правим, е да ги пробудим отново. Този процес е част от служенето ни към цялото човечество, начинът, по който служим. Ако не се запишете за тези Пуджа-активации - засмя се Хари Баба - не означава, че няма да постигнете просветление. Това е един от начините да ви се случи, така че, не всичко е загубено!


- Как се чувствате в България?

Обичам да идвам в България. Харесва ми енергията на страната и нейната вибрация. Харесвам енергиите на хората, които са тук. Така че мога да кажа нещо повече – обичам България.


- Какво бихте препоръчал на нашите читатели? Какво е нужно, за да живеем в хармония със себе си и света около нас?

Ще използвам стандартния си отговор. Този съвет не е само за хората в България, а за всички хора по света. Той е: Моля ви, разберете, че има само един Бог, познат под много различни имена. И ви моля, не водете войни за името! Съществува само една – единствена раса на планетата Земя – човешката раса. Нека оставим настрана различията в цвета на кожата, в различните философии и националности. Нека живеем в мир един с друг и се обичаме – нали живеем заедно!

Да живеем заедно означава взаимно да се подкрепяме. Съществува само една планета Земя и всички ние живеем на нея. Трябва да се научим да живеем на нея, не да я експлоатираме и по този начин да крадем бъдещето на децата си. На планетата има изключително изобилие и няма нито една причина част от хората да гладуват или да живеят в недоимък. Нека се научим да споделяме един с друг. Ако следваме тези напътствия, светът може да се промени много бързо, да се превърне в прекрасно място.

Беше развълнуван. Благодарих му за отделеното време, прегърнахме се и си тръгнах. А ми се искаше да питам още и още... Винаги е така. После се сетих какво ни е учил – че всички отговори са вътре в нас. Достатъчно е само да бъдем фокусирани в сърцето и в любовта и отговорите идват. Хари Баба винаги прегръща хората – не формално, а с любов. И след такава прегръдка се чувствам обичана и окрилена – сякаш е накарал всичките ми грижи и тревоги да се изпарят. Как го прави? С безусловна любов.

*В много послания се казва, че е възможно квантовият преход на Земята да се случи, ако на планетата има поне 144 000 души, които да живеят постоянно във високите вибрации на любовта. Така вибрациите на планетата също биха били достатъчно високи и тя би могла да извърши успешно своя преход


от Нина Папазова

Източник: spiralata.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov