НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 12:26 pm Вижте мненията без отговор
Осъзнаване на себе си
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 15, 2012 9:23 pm
МнениеЗаглавие : Осъзнаване на себе си
Отговорете с цитат

Осъзнаването е силата, която хармонизира това, към което я насочвате. То е възможността да промените вибрационното ниво честоти на съзнанието, което поражда двойствено възприемане. Фактически съзнанието е възможността да видиш самия себе си такъв, какъвто си в момента сега.

В осъзнаването на дуалната представа за себе си, се крие възможността за реално преживяване на самия себе си такъв, какъвто си. Осъзнаването е възможността да видиш разбирането и неразбирането, любовта и ненавистта, правилното и грешното, положителното и отрицателното, като двете страни на една монета.

Търси осъзнаването и всичко останало ще се нареди от само себе си.
Осъзнаването е възможността, чрез която изучаваме самия себе си, за да разберем, кои сме в настоящия момент (момента сега), и кои сме всъщност.

Осъзнаването е това, което вижда всичко без да осъжда. Осъзнаването просто вижда това, което е такова, каквото е. Вие нищо не можете да кажете за него, но можете да влезете в това състояние и да видите това, което е. Осъзнаването е това, което ясно вижда всичко, което е в триизмерната реалност, точно защото то не е тя.

Не можете да говорите за това, което е осъзнаването, но можете чрез него да наблюдавате образите, които сте свикнали да приемате за себе си. Когато наблюдавате тези образи, вие ги променяте и различавате вече проявили се промени.



Осъзнаването е като висококачествен фотоапарат, който постоянно прави снимки на менталното, емоционалното и поведенческото ви състояние от различни ракурси.

Правете каквото искате, но осъзнато. Осъзнаването ви позволява да виждате всичко такова, каквото е. Вие можете да осъзнаете личностната си програма, своите образи и това, което е било породено от тях.

Осъзнавайте дуалността на мислите, чувствата и постъпките си и приемете това, което сте считали, че не се отнася до вас, въпреки че сте го виждали. В противен случай винаги ще има несъответствие между това, което мислите, чувствате и действате. Това е вътрешната ви дисхармония.


ОСЪЗНАВАНЕТО НА СЕБЕ СИ

Какво означава да осъзнаваш себе си? - Да наблюдаваш себе си и виждаш ясно механизмите, с които работи личностната ви програма. Начинът за самоизследване е точно осъзнаването. Прекратете борбите с външните обекти и насочете вниманието към дълбоко скритото в ума си, за да видите с кого всъщност сте провеждали външна борба. Ако не разбереш това, ще продължаваш да враждуваш с външното отражение на самия себе си.

Точно преживяването като страдание на отделеността ви, ще ви тласка към осъзнаването на личностната ви програма. Ето какво е осъзнаването. Това не се учи, то трябва да се прави.



Себеосъзнаването идва с преживяването. Разбирането и осъзнаването е обединяване на новото знание с новото му изявяване. И това се прави винаги само спрямо себе си и спрямо никой друг. Насилието в осъзнаването сочи, че всъщност не осъзнавате.

Да осъзнаваш себе си означава да виждаш личността си такава, каквато е сега, което вече задава промяната й. И нищо друго специално не трябва да правиш. Осъзнаването на себе си е възможност за избор. Ако избирате единството и гледане на всичко такова, каквото е всъщност, то вие сте в състояние на осъзнаване. Ако просто избирате осъзнаването заради самото осъзнаване, то това ще е просто една форма на игра, която може да играете до забрава.

Да искате осъзнаване или да бъдете осъзнати, са съвсем различни неща. Трябва да преминете от простото желание да искате към състоянието на битието.

Осъзнаването е ускорен начин за получаване на опит, при което не трябва да захвърляте физическото си тяло, т.е. да умирате физически. Позволите ли осъзнаването, то мигновено се проявява подсъзнателната страна на личността ви. И в живота ви всичко се нарежда така, че да можете да я виждате.

Осъзнаването на себе си е много бърз процес на духовно развитие. Бих го нарекъл екстремален вид духовно развитие. Да отделяш духовното развитие от другите сфери на живота е глупаво. Трябва да осъзнаваш себе си навсякъде. Вие винаги срещате тези хора, които отразяват част от вас, но дали го виждате? Трябва да осъзнаете това, което е сега.

Никога не си и помисляйте, че изцяло осъзнавате себе си. Защото, дори когато постигнете това, което считате за просветление, внезапно ще се отзовете на първото стъпало на някакъв план от битието, в което ще се чувствате като първолак.



ОСЪЗНАВАНЕ И ОБУСЛОВЕНИЯ УМ

Осъзнаването не е халюцинация на ума, а ясното виждане на тази халюцинация. Осъзнаването ви ще произтича не от ума, а въпреки него. Матричният ви ум е настроен да регистрира това, което се повтаря, което вече е било. Той не търси новото, а това, което вече е било. Това, което хората смятат за реално, се определя именно от обусловения им ум. Затова не разберете ли принципите му на работа, няма да отсеете реалното от илюзорното.

Осъзнаването, наблюдението и отстраняването са нужни, само за да се разграничите от представите на обусловения ви ум, които са просто набор от навици и убеждения.
Осъзнаването е работен инструмент за изучаване на ума и е възможност да излезете от пределите на всички фрагменти на ума и да ги наблюдавате. При такова наблюдение няма осъждане, а изследователски интерес. Чрез осъзнаването можете да прочистете ума си от множеството натрупани в него илюзорни представи, които той смята за реални и взима като база за действие.

Предлагам ви да осъзнавате дуалните представи на матричния си ум и тогава ще можете да си играете с тях. Ако вие не ги осъзнаете, то те ще си играят с вас.


Александр Пинт
Превод: Анита


Източник: yosif.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov