НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 1:28 pm Вижте мненията без отговор
Практика “Разговор с Ангелското Его”
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 20, 2012 5:34 pm
МнениеЗаглавие : Практика “Разговор с Ангелското Его”
Отговорете с цитат

Всички хора, занимаващи се с духовно саморазвитие, обичат своето Его.
Как, това не се отнася за вас?! Вие искате да кажете, че това твърдение е неправилно из основи?

Всичко е точно обратното!


Да, прави сте, повечето хора, вървящи по пътя на самоусъвършенстването, изобщо не обичат своето его, те го пренебрегват или просто се крият от него. “Аз нямам никакво его, аз съм се отказал от него!” – много разпространено заявление, звучащо в различни варианти сред вървящите. Каква е работата, с какво ниският център на съзнанието така не е угодил на хората? Защо всички само с това се занимават – изключват го, пренебрегват го, стараят се да му “натрият носа”, избягват го по всевъзможни начини? Защо неговото наличие ви се струва недостойно? Вие знаете, че дори Бог има такова? Може би вие просто не умеете да се справяте с него?

Какво прави всеки уважаващ себе си контактьор, маг, преди изразяване на намерение, медитатор по време на медитация? Правилно, той го изключва! Това е ритуал, доведен до автоматизъм.

При контактьора ръката автоматически се притегля към два превключвателя: егото и разума, и двата се привеждат в положение “изключено”. След това към други превключватели: превключвател на съзнанието към по-високо равнище – “включен”, и разширение на потока – “до отказ”, лоста за подем на вибрациите и съзнанието – плавно отива в крайно горно положение. Вие сте готови за работа. Това е твърде условна схема на това, което се случва за части от секундата при смяна на режимите на работа на вашето съзнание, тренирано от дългата практика (или придобило това състояние в Намерението на Новите Енергии). Обаче място за егото там има, това е така.

Хайде малко да променим схемата. Ние ще изключим и ще включим всичко, както обикновено, с изключение на едно. Оставете вашето Его във включено състояние. Сега го поставете пред себе си – проведете малка виртуална дисекция и го отделете от себе си – това е много просто – достатъчно е просто да се обърнете към него и с Любов да му предложите да застане пред вас.

Погледнете колко е изтормозено и измъчено! Не е ли? То така си изглежда? Странно, та вие буквално не му давахте да живее, а то само е нараствало, тук нещо не е както трябва. Може би ви сте се опитвали с всички сили да омаловажавате проблема или сте поставили егото си под обсада, забравяйки, че светът е многомерен и за егото има много пътища, такива, да се проследят които е невъзможно или много сложно, за това ще ви трябва цял живот. А може би работата е там, че вие също сте нараствали и всичко е нараствало пропорционално? Във всеки случай вие толкова отдавна играете един с друг на котка и мишка, че отдавна ви е време да се запознаете.

Още веднъж го погледнете, поговорете с него, попитайте го какво иска. Възможно е отговора да ви учуди и вие да узнаете много нови неща за себе си и за тази част от вас, която сега стои пред вас.

Разбира се, този разговор не прилича на разговора с Висшето Аз, но нали ние трябва да се учим да обичаме себе си и да се приемаме такива, каквито сме – това е главното условие за начало на трансформацията – да приемем своето текущо състояние спокойно в хармония и Любов, и едва след това можем да започнем да работим над себе си.



Сега попитайте своето Его признава ли ви то за Майстор. Кажете: “Аз съм Майстор! Ти признаваш ли това?”. Получете съгласие, нали ако вашето собствено его не ви признава за Майстор, то да искате това от някой друг е, повярвайте, безсмислено.
Получили сте утвърдителен отговор. Сега му кажете, че вие имате намерение да го трансформирате, да му направите подарък, да му позволите да стане по-високо и силно.

Вземете го в ръка, насочете от Сърдечния център лъч Светлина и Божествена Любов към него, представете себе си стоящ на Спиралата на Възнесението с Божествена Светлина, излъчваща се отгоре ви, и бавно започнете да издигате вашето Его по спиралата.

Отначало то може да възразява, но бъдете твърди в своето намерение, Лъчът от Сърцето няма да му позволи да прояви своята воля, вие сте Майстор и всичко е във ваши ръце. Издигнете го до нивото на Златните Енергии, подръжте го в тях, дайте им възможност да го напоят и трансформират, успокоявайте го, както бихте успокоявали свой добър познат, и след известно време този процес ще му хареса.

Получете равномерно златисто светене на егото, сега можете да се движите по-нататък, движите се на нивото на златисто-белите енергии. Погледайте как те трансформират вашето его, този път процесът върви много по-бързо. Движим се по-нататък, към нивото на Белоснежните искрящи с кристален блясък енергии, издигнете егото до това ниво, до което то може да се издигне с ваша помощ. Повярвайте, тези енергии, които вие сте свикнали да отнасяте към нивото на Божествеността, съвсем не са му противопоказни, спомнете си, че Бог също има его, иначе вие никога не бихте имали его.

Погледнете вашето его, чувате ли как то пее? Харесало му е! Послушайте този глас и го запомнете, сега поговорете с егото и запомнете неговото ново ниво на вибрации, това е важно за вас, за да не може то да се представя за вашето Висшето Аз, сега ще ви бъде по-лесно.

Почувствахте ли, запомнихте ли? Сега не ви ли се струва, че в тази прекрасна картина нещо липсва? Нещо, което явно би трябвало да бъде на върха. Точно така, това е вашето Висше Аз, време е да си спомните за него и да го поставите на заслуженото място. Сега ние строим сами себе си като от детски кубчета. Издигнете вашето Висше Аз над Егото, почувствайте как вашият Дух обединява вашите два центъра на съзнанието, как те влизат в състояние на баланс. Сега погледнете пространството между Егото и Висшето Аз, виждате ли там сияеща звезда?

Това е центърът на вашето съзнание. Изместете го по-високо, в областта на Висшето Аз, по този начин вие му предавате управлението на своето съзнание. Там сега се е преместил вашият Разум, сега именно Висшето Аз ще му дава разпореждания, именно неговите интереси ще бъдат обслужвани от сега нататък. Закрепете Намерението в това положение на вашите центрове на съзнанието. Кажете: “Аз позволявам Духа да издигне моето съзнание по-високо в Божествената Светлина на Висшето Аз, аз отдавам своето съзнание и своя разум в подчинение на моето Висше Аз и му позволявам да се прояви чрез него в пълна степен”. Повторете това три пъти. Това е.



Сега си спомнете за вашето Тяло, него също трябва да издигнете на съответното ниво. Проследете как то се издига и заема своето място в тази йерархия, как вашите центрове на съзнанието влизат в обичайните за тях места – енергийните центрове на вашето тяло – слънчевия сплит и съответно сърдечния център, как високите вибрации проникват цялото ви тяло, насищайки го и променяйки неговата енергетика, как цялата система влиза в баланс.

Много полезно ще бъде в този момент да положите цялата конструкция на Златния поднос и да позволите на вашия Дух да “повълшебства” над нея (вие можете да извършвате цялата техника на Златния Поднос от момента, когато егото е издигнато в най-високата си точка). Можете да включите в този процес висшите Йерарси на Светлината, на които се доверявате или с които работите. Погледайте как те заедно ще доведат вашата конструкция до Божествено Съвършенство. Най-изумителното е в това, че Егото сега изобщо няма да възразява срещу това, а ако вие му бяхте предложите да застане върху Златния Поднос в самото начало, бихте видели истинска истерия от негова страна.

Погледнете какво се получи при вас. Ако до сега не сте спрели вътрешния си диалог, сега вие ще почувствате пълна тишина и блаженство вътре във вашия разум, тишина, запълвана само от божествено ангелско пеене, така се възприемат от вас високите честоти на Божествената Светлина, вече достъпни за вашето съзнание.

Сега вашето его е готово да стане ваш верен спътник и партньор в процеса на Духовното ви Саморазвитие. Отнасяйте се към себе си като към съвършен Ангел, при който всичко е съвършено, и бъдете винаги такъв Тук и Сега.

P.S. Ако вие сте от тези, които продължават да се преструват, че нищо не виждат и не чуват, можете просто да направите всички упражнения, представяйки си процеса и ориентирайки се в своите усещания. Аз изобщо няма да се учудя, ако по време на изпълнението на тази и другите практики вашите “представи” за собствените способности да виждате и чувате се променят, просто им позволете да бъдат част от вашата реалност!

Източник: terrafim.wordpress.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov