НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 1:59 pm Вижте мненията без отговор
ХААРП – мистерията продължава…
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 12, 2012 6:20 pm
МнениеЗаглавие : ХААРП – мистерията продължава…
Отговорете с цитат

Човекът се опитва да манипулира природата с помощта на технологии за които не ни информират или ни информират зле и ненавреме. Историята на сенчестия проект ХААРП е живият пример за това как вече не само се манипулират човешки същества и съзнания. Сега като мечта за бъдещето, машините и електронните мозъци искат да уловят климата.

Гилермо Леон, изключителен информатик и професионален радиолюбител е документирал с характерната за него точност, експериментирал е, както правят добрите репортери и е намерил емисиите на ХААРП. Репортаж, който ви уверявам, че ще засее у вас определено безпокойство…

Точно след няколко седмици на опити най-накря можах “да уловя” сигналите на известния ХААРП. Информация в интернет ме беше направила бдителен, тъй като се съобщаваше, че ХААРП работи на нова честота и с по-голяма мощност… в средата на месец октомври можах да настроя на един от приемниците ми на радиолюбител, характерните тонове за предаване на ХААРП, магическата цифра беше 6,965 Мгхц. и сигурно трябва да кажа, че ме изуми истинноста на констатацията ми, че ХААРП работи и не знаем за какви тъмни интереси, ако ги има.

За тези, които не са в час, ХААРП (HAARP) е акроним на HIGH FREQUENCY ACTIVE AURORAL RESEARCH PROGRAM (Програма за изследване на активното сияние на висока честота), чиито инсталции се намират в Гакона, Аляска и е програма за научно и академично проучване, но която парадоксално се ръководи от военновъздушните и военноморски сили на САЩ.

Функционирането на ХААРП се основава на излъчването на електромагнитни вълни към нашата атмосфера за изследването му, по-точно към йоносферата, споменатия слой се разширява на около 80 километра от земната повърхност до 800 км, като съдържа главно йонизирани частици.

Това йонизирано средство кара електромагнитните вълни, било то отразени или погълнати, споменатите отражения или йоносферните отражения са използвани (все по-малко) за комуникации на далечно разстояние, доказателство за това са радиостанции на къси вълни, които можем да настроим през нощта в зависимост от състоянието на йоносферата и честотите, ще можем да слушаме предавания, които са на хиляди километри и които стигат до нашите приемници благодарение на йоносферата, която действа като огледало.


Проект с намерението да се манипулира света?

Дотук описахме “официалната” част на въпроса, но защо има хора, които вярват, че зад ХААРП се крие нещо повече? Странни експерименти за промяна на климата, за контрол на съзнанието и дори за създаване на земетресения?

Сигурно нещо с научна основа се появява в целия този въпрос, ХААРП със стотиците си милиони ватова мощ и антени може да се счита като истински “нагревател” от високата атмосфера, създавайки огромна йонизация, която може да крие непредвидими последствия и която благодарение на ефекта си “огледало” би могла да се насочи към всяка точка на планетата, бихме говорили за нов вид оръжие, способно да усили бури, да продължи суши върху територия на предполагаем враг и навреждайки му без да си даде сметка без повече … фантастика? Продължаваме да четем…

Да минем сега към частта с контрола на съзнанието; сигурно това е частта, която лично мен най-много ме безпокои, тъй като научните доказателство имат по-голяма тежест.

През 50-те професор О.У.Шуман от Техническия университет в Мюнхен, Германия, е открил ефекта на резонанса на системата земя-въздух-йоносфера, днес известен под названието Вълните на Шуман в чест на откривателя си. Споменатите вълни вибрират на същата честота, на която и мозъчните вълни на човешките същества и на всички бозайници изобщо, като отговаря стойността на споменатата честота на 7,8 цикъла в секунда или херца (Хц), по-конкретно отговаря на честотата на вибрация на хипоталамуса и тези вълни са толкова важни, че без тях живота е невъзможен.

Този факт бе установен от множество астронавти тъй като като е бил извън йоносферата им е липсвала естественото туптене от 7,8 цикъла, като се има предвид тази липса на естествено биене, астронавтите са се връщали на земята със сериозни здравословни проблеми, това по-късно е било поправено с въвеждането на системите, генератори на изкуствени вълни на Шуман.

Учените от НАСА са направили много интересни проучвания по този въпрос. Един от тях проф. Уевър е накарал да построят напълно магнетически изолиран подземен бункер. Няколко седмици е правил експерименти със студенти-доброволци, които са останали затворени там. След няколко дни в същите са се появили сериозни здравословни проблеми: главоболия, мигрени, загуба на съзнание и т.н.... и особено сърдечния ритъм се е нарушил съвсем. Но когато след това са ги карали да влязат в този бункер, пулсации от 7,8 цикъла за кратко време, тогава здравословното състояние на доброволците отново се е стабилизирало за няколко дни.

Има много хора, които страдат сериозно от последствията, когато поради метеорологични причини, особено заради електромагнитните бури, тези честоти от вълните на Шуман се смущават. Много сърдечни проблеми се дължат на този факт. Модерната биомагнитна терапия с помощтта на апарати, които генерират вълни на Шуман и геомагнитни вълни представляват в ден днешен ценна помощ за превъзмогването на тези проблеми.

Следователно не е ли логично да мислим, че промяна или интерференция на йоносферата чрез ХААРП би могло да предизвика промени на естествената пулсация на Шуман и следователно на поведението и здравето на всяко живо същество?


Европейският парламент признава последиците от ХААРП

През февруари 1998 г., като отговаря на доклад на Г-жа Май Брит Теорин, член на Европейския парламент от Швеция, Комитетът на европейския парламент по политика на външните въпроси, сигурност и отбрана, даде публични аудиенции в Брюксел във връзка с програмата ХААРП.

И цитирам буквално:
“Предложение за резолюция” от Комитетът на Европейския парламент:

“Счита ХААРП… в резултат на дълбокото си влияние върху околната среда като глобално безпокойство и апелира международното независимо тяло да проучи правните, екологичните и етичните въпроси…; Комитетът съжалява за повторния отказ на Администрацията на Съединените Щати… да предостави доказателство на публичната аудиенция за обществените рискове и рисковете за околната среда на програмата ХААРП.”

Заявлението на Комитета да се напише “Зелена Книга” за “последствията върху околната среда на военните действия” обаче беше отхвърлена най-спокойно, основавайки се на това, че Европейската Комисия няма необходимата юрисдикция да се задълбочи във “връзките между околната среда и отбраната”.

Мисля, че каквито и да било коментари са излишни…


Предшественик на ХААРП и свързаните с него събития

Релокализиращия Радар над Хоризонта (ROTHR, от акронима му на английски) е предшественик на ХААРП, първоначално конструиран през студената война за засичане на възможна атомна атака от балистични междуконтинентални ракети.

Заради извивката на повърхността на планетата обикновените радари не могат да разпознаят обекти, които се крият зад хоризонта. За да могат ROTHR-ите да направят този вид засичане използват йоносферата като огледало, за да отразят електромагнитни импулси, които иначе не биха могли да стигнат отвъд хоризонта.

Релокализиращия вид на системата се състои в това да може да определи кое ще бъде пространството, което ще наблюдава. Вълните тръгват от предавателя към йоносферата. Отразяват се в нея и в обектите, които са в областта на наблюдение.

Те ще се отразят в обекта и ще достигнат до приемника.

Радарът има нужда от йоносферата за да работи над хоризонта. Йоносферата е нестабилна система, която се променя от слънчевата радиация. Могат да минат дни на неблагоприятни условия за засичането. Обхватът на радара зависи от часа на деня, от сезона и от слънчевите петна.

Много хора не разбират как ХААРП е субсидиран от армията. Нима това не е ненадминато биологично оръжие, способно да създава бури или засушавания на различни територии, избрани от господарите на тази технология?

Следователно това е ограничена система, която дори се използва и се инсталира в различни части на света. Възможно ли е тези инсталации да имат друга цел, която не е просто засичане на обекти?

И в тази връзка някой е свързал всичко това, което коментираме с някои от най-странните и любопитни метеорологични явления, които са се случвали в страната ни?

Ако имам предвид мистериозните “аерозолчета” и не по-малко смущаващото климатично явление, случило се това лято в Мелия, което все още оставя много от моите въпроси отворени, тъй като експертите в материята не престават да говорят, че е много рядко случващо се явление.

Нека припомним, за който не знае за какво говоря. Буквално препечатвам част от новината така както я е пуснал ежедневника Ел Паис, в дигиталното си издание в интернет:

“Рядък феномен вдига температурата от 24 на 41 градуса за пет минути. Мелия вчера се превърна за няколко минути в голяма пещ под открито небе заради необичайно метеорологично явление. В 8,24 температурата се повиши с 17 градуса само за пет минути: от 24 до 41 градуса. За щастие, в следващия четвърт час температурата отново се нормализира. Но отгоре на всичко в десет сутринта отново е настъпила по-умерена версия на същия метеорологичен полтъргайст, този път с внезапно затопляне на само 15 градуса.

В случай, че затоплянето беше продължило повече време, щеше да предизвика сериозни последици върху хора с респираторни проблеми, според медицински източници.

Мануел де Кастро, преподавател по геофизика и метеорология от университета Комплутенсе, определя феномена като нещо “изключително рядко, макар и не извънземно”. Орографската вълна, както се нарича причината за двойното задушаване беше “красива, достойна за изследване”. Генерираната от вятъра турбуленция, която идва от пустинята на път през планините, които заобикалят Мелия, дегенерира в голяма вълна, подобна на морска вълна, която ”се разби” в автономния град.

Метеорологичният "Полтъргайст”, нещо изключително рядко, макар и не извънземно… Нещо с ужасяващи последствия, ако явлението беше продължило повече време. Мисля, че трябва да свикваме с този вид “явления” и да продължаваме да свързваме нещата с последствията от експерименти от военно естество, които се извършват понастоящем с тъмни и неопределени цели.

Междувременно вие съдете сами.

Източник: psihoteror.webtourists.info

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov