НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 9:25 pm Вижте мненията без отговор
Предсказанията на шаманите К,Еро
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 12, 2012 8:41 pm
МнениеЗаглавие : Предсказанията на шаманите К,Еро
Отговорете с цитат

Последните наследници на древните Инки

Според едно древното пророчество, това е времето на великото събиране наричано мастаи и реинтеграцията на хората от четирите посоки на света. К,Еро предлагат своите учения на Запада, като подготовка за деня, в който Орела от север и Кондора от юг ще полетят отново заедно. Шаманите вярват, че мунаи, любов и състрадание, ще бъдат водещата сила на този велик съюз на народите.


"Новите стопани на земята ще дойдат от Запад и онези, които са причинили най-големи вреди на Майката Земя сега имат моралната отговорност да възстановят връзката си с нея, след като сами себе си променят", каза Дон Антонио Моралес, един учител и шаман Кю,еро. Пророчеството гласи, че Северна Америка ще предостави физическата сила и тялото; Европа ще предостави психичното – умственият аспект, или главата, а сърцето ще осигури Южна Америка. Пророчествата са оптимистични. Те се отнасят за края на времето, както ние го разбираме: смъртта на един начин на мислене и битие, край на начина по който сме свързани с природата и земята.

През следващите години инките очакват да започне една златна ера, златно хилядолетие на мира. Пророчествата също говорят за бурни промени на земята и в нашата психика, ще предефиниране нашите отношения и духовността. Следващата пачакути, или голяма промяна вече е започнала, и обещава появата на едно ново човешко същество след този период на объркване. Хаосът и катаклизмите характеризиращи този период ще продължат четири години, според Кю,еро. Парадигмата на европейската цивилизация ще продължава да се свива и народите ще започнат отново да обработват земята си. Но по-важното е, че главните шамани говорят за разрив в самата тъкан на времето.



Това ни дава възможност, когато видим какви сме били в миналото, както личностно, така и колективно, да разберем как се променяме в бъдещето. Пачакути също така се е казвал един от главните вождове на инките, които са живели в края на ХIV век. Казва се,че той построил Мачу Пикчу и е бил архитект на империя, равна по размер на Съединените щати. За инките, Пачакути е прототип на духовен учител, една светлина извън времето. Той е бил Месия, но не в християнския смисъл на единствения син на Бога, извън обсега на човечеството. По-скоро се възприема като символ и обещание за това, което може да стане. Той въплъщава същността на пророчествата на Пачакути като "Пача" означава "земя" или "време" и "кути" означава "да постави нещата на местата им." Неговото име също означава "трансформатор на земята."

Пророчества на Пачакути са известни в Андите. Има хора, които вярват, че пророчествата се отнасят до завръщането на вожда Пачакути, за да победят тези, които са узурпирали земите на инките. Но според д-р Виллолди, връщането на Пачакути ще се проведе на колективно ниво. "Това не е завръщането на един човек, който въплъщава това, което става, а появата на процес, който включва всички хора. К,Еро са запазили ритуалите и предсказанията на техните предци - древните инките. Пророчествата са безполезни, ако ги няма ключовете и ритуалите за прехода. Ритуалите на Звездата, или Мосок Карпаи (Ритуалите на времето, което идва), са от решаващо практическо значение, което е описано в пророчествата.и т.н.



Източник: webcache.googleusercontent.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov