НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Сря Апр 17, 2024 12:26 am Вижте мненията без отговор
Светът няма да свърши на 21 декември, 2012 година
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Дек 17, 2012 11:52 pm
МнениеЗаглавие : Светът няма да свърши на 21 декември, 2012 година
Отговорете с цитат

Астрологичната ми прогноза е, че светът няма да свърши на 21 декември 2012 година

Във връзка с хипотезата за край на света на 21 декември 2012 година, Агенция „Фокус” разговаря с астролога Филип Филипов. Той е физик по образование, който издава учебник по научна астрология през 1996 година и е автор на няколко астрологични софтуерни продукта. Името му нашумя с това, че чрез публични прогнози, телевизионни интервюта и публикации на фейсбук профила му http://www.facebook.com/filipfilipov.astrolog успя да прогнозира точно терористичния акт в Бургас, земетресението във Фокушима, Северна Италия, Перник, сравнително силното земетресение в Черно море, опита за покушение срещу чешкия президент и редица други катастрофични и сеизмично активни периоди, месеци преди те да се случат.




Фокус: Господин Филипов, ще настъпи ли краят на света на 21 декември 2012 година?

Филип Филипов: Концепцията за края на света, свързвана с тази дата, обикновено се базира на няколко теории – примерно: парад на планети, който щял да се случи тогава и да създаде силно гравитационно поле, някакво подреждане на планети и светила в една линия спрямо центъра на галактиката ни, навлизане на хипотетичната планета Нибиру в системата ни, свръхмощна соларна буря, смяна на магнитните полюси и други.

От астрономична и астрологична гледна точка парад на планети няма през целия декември. Има подравняване на Слънцето, точката на зимното слънцестоене и точката на пресичане на зодиака с галактичния екватор, но то се е случило максимално точно на 22.12.1998 година и се случва всяка година, но вече не толкова прецизно, в периода 21-22 декември. Ако в Слънчевата система навлезе масивен обект, всички планети ще променят орбитите си и нормалното си движение – това моментално ще се усети и види съвсем конкретно от всеки човек, знаещ как се наблюдава и изследва звездното небе.

На базата на моята наблюдателна практика, аз твърдя, че такова отклонение няма. В момента планетите са на своите места и не може да се говори за навлизане на неизвестен за науката обект в Слънчевата система. Слънчевата активност в момента не може да се обозначи като особена силна, а напротив – Слънцето е по-пасивно от обикновено. До този момент няма сериозни научни методи за предсказване на соларни бури, но поне можем да се защитим няколко минути по-рано от унищожение на електрическите системи по лицето на Земята.

Концепциите за сериозна трансформация на магнитното поле описват евентуални сериозни явления в природата, но за радост те не траят един ден и в момента няма признаци, че започва рязка промяна в магнитното поле на Земята. Теорията за т.нар. „тридневен мрак” дори не желая да коментирам, защото ще трябва да изтъкна сложни философски доводи и логически изводи – тях можете да намерите на профила ми във Фейсбук, където има подробен анализ на всяка една от тези теории, както от научна, така и от езотерична гледна точка.

Фокус: Вие изготвяте публични глобални астрологични прогнози. Можете ли като астролог да прогнозирате какво в глобален смисъл ще се случи на 21 декември 2012 година?

Филип Филипов: Моята астрологична прогноза за 21.12.2012 година е, че това ще е един нормален ден – като всички останали дни. Възможно е да има фалшиви странни сигнали и шеги дори чрез световни медии, които да провокират напрежение сред хората, но на това не трябва да се гледа сериозно.

Не може да се очаква край на света по простата причина, че почти всеки един фактор, който се коментира, е или прекалено пресилен, или неверен, или няма никакви сериозни научни основания. Налице е медийна конспирация, свързана с първия по рода си глобален социален експеримент – стрестест не на банковите институции, а на общочовешката психика. Използва се една смътна, неясна, недостатъчно изследвана тема – календара на маите, за да се внуши на хората страх и параноя.

На 19, 20, 21 декември от астрологична и езотерична гледна точка има изключителни съчетания за духовно и морално повдигане на човека и човечеството. Вместо да се подхранва масова параноя с персоналната енергия на човека, по-адекватно би било, ако на 21.12.2012 година в точния момент на навлизането на Слънцето в знака Козирог (13:11:37 часа българско време) хората се обединят в колективни молитви, с които да поискат от Христос, проявен в Космоса, човечеството и индивидуалната душа, да реализира пълноценно в живота на Земята Неговата любов, мъдрост, истина, правда и добродетел.

По този начин разумните човешки души ще възприемат правилно висшите духовни енергии на Космоса и вместо да се усилват негативните вибрации в този период, ще се утвърди повдигането на човечеството в една по-висша степен на съзнание, морал и начин на живот. Всяка година около 21 декември има едно изключително важно явление – нашето Слънце съвпада с центъра на галактичната ни система. Това създава най-добрите условия за реализация на Божествените идеи за човечеството.

Вместо човек да се страхува и да очаква края на света, в този момент най-доброто, което може да направи, е да се вглъби в себе си, да потърси Бога в себе си и Бога във Вселената, да направи хармонична връзка между съзнанието си и Космоса, да поиска да има мир, хармония, справедливост и спокойствие между хората и съществата на тази земя. Това ще има много по-голямо значение, защото в такива космични моменти, когато милиони хора поискат истинска добротворна промяна на човечеството, тя ще се случи.


Фокус: Каква е Вашата гледна точка към календара на маите?

Филип Филипов: Това е един твърде различен от нашия календар, който е бил локално ползван от една култура, претърпяла редица периоди на нестабилност и катастрофични процеси. В календара на маите на определени времеви интервали приключва един цикъл, за да започне друг и това е напълно естествен процес, обикновено използван за промяна начина на живота и структурата на обществото на маите, но не и в глобален смисъл на думата. Един от сериозните проблеми тук обаче е, че не може да се изчисли точната синхронизация между календара на маите и нашия календар.

Освен това, ние практически нямаме ясна и пълна представа за това как точно се е използвала календарната им система в житейски и духовен смисъл, защото тяхната оригинална традиция не е запазена цялостно и автентично, поради систематичното унищожение на културните ценности от страна на европейските завоеватели на тези региони. Затова фиксирането на масовото съзнание върху датата 21.12.2012 година е доста неоснователно и почива на цяла верига от неясни предположения и смътни хипотези.


Фокус: Вие споменахте медийна конспирация. В какво се състои тя, според Вас?

Филип Филипов: Систематично в рамките на няколко години се изписаха какви ли не книги, бяха направени какви ли не филми, говори се почти постоянно на тази тема, хората се стресират. И именно от този страх и масова параноя се обират огромни финансови печалби. Вече се създава една нова индустрия – апокалиптичната. Тя се развива по следния начин – казва се: „на еди коя си дата светът ще свърши, ще дойдат извънземни или астероид ще падне на Земята” и т.н. и започва постоянно медийно насищане на тази тема. Тогава вече могат да се предложат нови пазарни продукти – оръжия, бомбоубежища, специални екипировки за оцеляване и самоотбрана, особен род застраховки, а защо не и изкупуване на злато и диаманти за тези, които помагат да си го позволят.



Фокус: Какви са възможните варианти за край на света от физична гледна точка?

Филип Филипов: Глобален край на света е напълно възможен във всеки един ден от милиони години. Никой не може да предвиди кога звездите Бетелгейзе или Антарес в Космоса ще избухнат, защото те са на финалния стадий от своето развитие. Ако те направят това нещо, резултатите за цялата Слънчева система ще бъдат от физична гледна точка катастрофални, но от духовна и езотерична – човечеството ще продължи да съществува, но на едно друго, по-духовно ниво на Вселената.

Падане на астероид или минаване на комета също е доста реалистично по принцип. Поради тази причина човечеството в момента прави сериозна система от наблюдателни центрове, които да следят всички такива обекти, за да се вземат предварителни мерки за избягване на тази сериозна опасност. Ако астероидът обаче е от по-голям порядък, не може да се направи нищо. Надявам се в близките няколко века човечеството да измисли метод, по който да се защитава от тези процеси. До края на декември не се очаква опасно преминаване на големи комети и астероиди. Има опасност от непредвидени по-малки обекти, които или се взривяват в атмосферата и не правят проблеми, или ако паднат на земята, не е кой знае каква опасност за човечеството.

Сценарият за т.нар. приплъзване на земната обвивка спрямо мантията е меко казано несериозен. Вулканите и тектоничните плочи са доста сериозна спирачка за едно такова приплъзване.

Другият съществен момент е слънчевата активност. Една изключително мощна соларна буря може да промени живота на човечеството завинаги. Ако се случи мощна слънчева буря, малките държави могат да останат без електричество за около 20-50 години. За целта всяко едно правителство е длъжно да създаде администрация, която да управлява тези процеси, да получи навреме информацията и да реализира подходящи защитни мерки. Съответно правителството с тази структура, която е създала (включително и в България има такава), пуска информацията до електропреносните компании и те са длъжни да спрат трансформатори, да прекъснат захранване и трябва също така да се спрат всичките ни електроцентрали.

Ако това нещо се направи навреме и на място, както трябва, България примерно би имала електрическа мрежа и след такава соларна буря. Неподготвените държави в това отношение могат да останат без електричество 30-50 години. Ето защо е изключително важно да се проведат сериозни учения в българската държава за реакция при свръхмощна соларна буря.

Това е жизнено необходимо и институциите трябва да бъдат тествани как реагират и съответно трябва да бъдат обучени от правителството за бърза и моментална реакция при такъв тип космически процеси. Когато говорим за свръхмощна соларна буря, все пак човечеството може да се защити и, доколкото знам, вече има, включително на местно българско ниво, структура, която да защити България от този тип процеси – доколкото знам, е специална администрация към правителството за реакция при проблемно космическо време. В момента имаме нормална слънчевата активност и няма смисъл хората да се притесняват от прекалено силна буря до края на декември.


Фокус: Какви бедствия би могла да предвижда астрологията като наука?

Филип Филипов: Само за две години във „Фейсбук” успяхме да организираме почти 900 души, които сериозно се занимават с астрология. Именно в тази група няколко души едновременно успяха да прогнозират японското земетресение от март 2011 година няколко дни преди да се случи. Моя колежка успя дори да прогнозира, че става въпрос и за ядрени инциденти. След това аз успях да прогнозирам с точност почти до ден терористичния акт в Бургас, като го обявих месец по-рано. Реакцията от държавните институции беше нулева и инцидентът се случи.

Преди всеки сеизмично опасен период изпращам писма до правителството, президентството и комисар Кристалина Георгиева. Те имат информацията до края на 2013 година включително, но за съжаление не виждам сериозно отношение от тяхна страна. Когато в космоса съвсем ясно е описано, че предстоят сеизмични или катастрофични периоди, опасност от терористични действия или големи престъпления, нормално и адекватно би било, ако отговорните органи повишат степента на сигурност по важните опорни точки на държавата.

Това по принцип се прави в цивилизованите държави. Например Япония не допуска транспортните си работници на работа, когато звездните им карти са критично активирани. Видимо е също така за всеки сериозен астролог, че в най-опасните космически моменти световните лидери и политици избягват да се появяват публично и повишават сериозно степента на сигурност около себе си.

Относно ситуацията около терористичния акт в Бургас, който предсказах около месец по-рано, можеше да се повиши степента на сигурност предварително по всички летища, автогари, ж.п. гари, метро и на всички места, където има голямо струпване на хора. Съответно този пределно видим за всеки обикновен човек странен човечец с червена коса, тъмни очила и някаква странна чанта по себе си на място, където са струпани евреи, моментално щеше да бъде забелязан и задържан навреме. За в бъдеще се надявам българските служби за сигурност да се вслушат в прогностичните възможности на астрологията и щом в Космоса съвсем ясно е описано, че предстои голяма опасност, особено за България, по летищата, автогарите – въобще местата, където има голямо струпване на хора, поне присъствието на полиция да се повишава.

Относно земетресенията в Перник, Италия, Япония, Балчик - шест месеца до една година по-рано – още около ноември 2011 година в специално приложение за телефон бях написал на български и английски език, че има два изключително силни сеизмични периода – в края на май и в средата и края на ноември.

На Фейсбук страницата ми всеки може да види какво съм написал за края на септември – има вероятност от атентати срещу политици. Тогава един човек изкара един пластмасов пистолет и изстреля няколко топчета в тялото и главата на чешкия президент. Астрологията има строго определена научна методология и нейните прогностични възможности са доста сериозни. Чрез публичните глобални прогнози мисля, че достатъчно ясно демонстрирам това. Всеки, който има Фейсбук, има свободен достъп до тази информация чрез моя профил.




Фокус: Вие припомнихте Вашата точна прогноза за атентата в Бургас. Каква е връзката между Космоса и това трагично събитие? Чрез какъв астрологичен метод сте предвидили терористичния акт?

Филип Филипов: Това беше една ужасна трагедия към невинни и нищо неподозиращи хора, но най-трагичното в случая е това, че тя можеше да се избегне. Нека да обясня астрологичния метод съвсем накратко. Всеки един космически обект – планета, светило и пр., има своето съвсем конкретно семантично значение относно колективното несъзнавано на човечеството. Това семантично значение се е натрупало по емпиричен път, благодарение на наблюденията на хиляди поколения астролози от древността до наши дни.

Те са забелязали, че определеното планетно тяло има определени значения – така да се каже „смислови нишки”, които когато се активират, на Земята се случват определени събития, свързани с тези значения. Например: знае се още от времето на Птоломей, че определено географско място е свързано с даден зодиакален знак – България е под управлението на зодиакалния знак Козирог.

Когато видите планетата, която има семантично значение на подземни, мафиотски, престъпни структури; и планетата, която отговаря за войните, взривовете, опасните военни действия и престъпленията; и когато видите планетата, която в негативните си вибрации отговаря за хаоса, безпорядъка, свръхизненадващите и нестандартни процеси; и когато видите, че в ситуацията взимат участие и Слънцето, и Луната (те се отнасят в глобалната астрология към политиците и народа) и всички тези неща са насочени към знака Козирог, тоест към България, и освен това в системата е включена и зодията, която управлява Израел, глобалната прогноза е пределно ясна: опасност от терористичен акт и то във връзка с България и Израел.

В прогнозата по темата казах пределно ясно, че българските служби за сигурност, полицията, пожарната и гражданска защита трябва да вземат превантивни мерки. Комбинацията между тези семантични значения на тези няколко планети показа предварително това явление. Планетите бяха Плутон, Уран, Марс, като Слънцето и Луната като светила също вземаха участие. Те оформиха в Космоса точна геометрична фигура – квадрат, и според астрологията, това се отразява на Земята и конкретно в България като опасно катастрофично, терористично събитие.


Фокус: С какви проучвания и проекти се занимавате в момента?

Филип Филипов: Подготвям една много по-сериозна астрологична платформа, която на базата на изследванията на Космоса, да има възможност да създаде глобални прогнози и систематична статистическа база данни, която да създаде и подобри научния подход по темата и да се изследва и демонстрира повторяемостта на процесите, по-специфичната детайлност на космическите процеси и провокираните от тях събития по лицето на Земята.

Другата съвсем сериозна тема е създаването на един модел относно сеизмичната активност по лицето на Земята. За да може земетресенията да се предсказват точно, е необходимо интердисциплинарно участие на цял колектив от учени в различни области. Всеки сеизмолог и сериозен астролог ще потвърди, че в близките години вероятността от опасни земетръси в България е много голяма. Българската държава може да създаде условията за такъв колектив от сериозни учени, които да включват и прогностичните възможности на астрологията.

Тогава може да се направи нещо сериозно за минимизиране на риска от сеизмична активност спрямо България, като се инсталира специална сензорна мрежа поне в големите градове и опасните в сеизмично отношение области. Тогава ще демонстрираме на света, че не само Китай, САЩ и Русия могат да имат реални успехи в прогнозирането на земетресения, но и държави в Европейския съюз също могат това. Астрологията и астрофизиката ще покажат времевите интервали, в които има опасност от провокирани от космически процеси земетресения по лицето на Земята.

В екипа задължително трябва да участват сеизмолози, геофизици, биолози, еколози, химици и физици, защото чрез техните колективни усилия и чрез наблюдение на всичката налична информация, идваща от земните недра, природата и животинския свят може да се намери и къде точно е географското разположение на дадено предстоящо земетресение. Така ще имаме предварително както времевите, така и пространствените координати на опасността и рискът за живота и здравето на хората значително ще намалее. Щом в Китай през 1974 година чрез подобна методология са спасили милиони хора от разрушително земетресение, значи и ние в България можем.

Филип Филипов, астролог
focus-news.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov