НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 1:52 pm Вижте мненията без отговор
БОЛЕДУВАТ ЛИ ФЕНОМЕНИТЕ?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 5:42 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ?? ???????????!
Отговорете с цитат

Това е една много интересна тема за разговор! Дали наистина боледуват феномените, които помагат на хората чрез окултното знание?!

Още сега ще ви кажа, че боледуват само тези, които които си създават негативна карма - било то чрез поведението си, било то чрез незнанието си! Говоря за самите феномени ...

Не боледуват само онези Високо Духовно Посветени личности, които са стигнали до самото Пето Посвещение, т.е. АДЕПТИТЕ! Познато название, нали?!

А иначе всичките тези феномени пребиваващи в обикновеното човешко ежедневие, които се сблъскват с проблемите и страданиета на хората, изпаднали в беда, БОЛЕДУВАТ!!!

И не само от докосването им до въпросните проблеми, и не само до вмешателството в чуждата човешка карма ... и не само от поемането на негативната енергия от въпросните страдащи!!!

Повечето феномени боледуват от собствените си грешки и от собствената си бездуховност, от собственото си невежество ...

Достатъчно е само един феномен да каже "Аз мога!" и вече е болен ... защото не той може НЕЩОТО, а го може единствено Единният, Богът, както го наричаме обикновено ... А феноменът е просто един проводник на самия Божествен принцип и правилно би било да възприема нещата така, щото НЕ ТОЙ ВЪРШИ ЧУДЕСАТА, а ги може Божествената същност - чрез него!

Иначе феноменът се главозамайва от успехите си, възгордява се и започва да счита другите хора около себе си за по-нисши от самия него и да ги презира ... съзнателно или не! - това вече няма значение. Но има значение до толкова, щото самият феномен създава тежка карма за себе си и ... започва да боледува!

И идват болестите ... една след друга, една след друга ...

А вие как мислите?! Имате ли някави наблюдения по темата?! Споделете ги ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 7:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Нямам конкретни наблюдения, само съм чувала.Освен информацията за здравословното състояние на Вера Кочовска.По принцип феномените са и хора и може би не би било ненормално да не боледуват.От друга страна непрекъснатият им досег с чуждите болки и страдания - непосредственото поемане на чужда негативна енергия, трябва да владеят начини за защита или изчистване, в противен случай не само ще страдат, а и скоропостижно ще си отидат.И действително ако се намесват там, където нямат право, сигурно биват наказвани - ако не са на ясно, че страданието на човека е предопределено кармично и трябва да го изживее, или смятат, че те са властелини на съдбата.Чувала съм, че някой в определени случаи отказват да съдействат изтъквайки именно тази причина.Други си казват докъде могат и докъде не/видове заболявания/.
А възгордяването е опасно за всички.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 9:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно права си за Вера кочовска!!!

Права си и за останалите работи! Човек като мен трябва да внимава страшно много да не сгафи някъде, щото всичко се плаща зловещо ... бедна ти е представа как!!!

Виждала съм какво ли не! Един мой приятел, - много добър биоенерготерапевт - който лекуваше изключително успешно инфаркти, умря от инфаркт!

Аз и маг Живин също се отказваме да се вмесваме в проблемите и живота на доста от хората, които идват за помощ при нас, щото проблемите им са просто "остро" кармични!

А знаеш ли Кати, че ако спасиш някого от тежка болест или пък продължиш живота му, ако тя е нелечима, от твоя живот се отнема точно толкова време, колкото си подарила на болния или пък ти се разболяваш от тежка болест, от която ще страдаш после цял живот, а може и децата да страдат, или пък внуците ти, или пък родителите ти ... зависи какво точно си направила?!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 10:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Може би това съм го научил от Вас, казвали сте го и друг път.При това положение трябва да се откаже помощ на такива хора, а това сигурно е изключително неприятен момент.Всеки в страданието си търси и се надява на помощ.И трябва да се обяснява защо е невъзможно да им се окаже такава.Те трябва да го разберат, а сигурно мнозина не могат, не искат и направо отказват да разберат.Ако причината е в тях самите трябва да го осъзнаят и да опитат да се променят, тогава може би ще успеят да си помогнат сами да се справят с проблема.А ако е извън тях, примерно изкупват грешки допуснати от техни предци назад във времето или са жертва на родово проклятие, което действа върху тях като потомци на прокълнати хора? Как успявате да се справите в такива ситуации, сигурно срещате много негативизъм от страна на отказаните и отказващите да разберат собствените си грешки, ограничения и т.н.А дали срещате често разбиране и желание за собствена промяна у търсещите помощ?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 12:05 am
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Мисля че никой няма право да се намесва в съдбата на другите... това е техния път... път който сами са избрали... затова и болестите са си техни... нямам близък контакт с феномени и нямам наблюдения върху честотата на заболяванията при тях но си мисля, че ако всеки усвои добре контрола върху себе си, ако спазва елементарните закони в природата може да се предпази от много неща... не само болести Rolling Eyes а те, феномените не се различават много от другите - нефеномените Smile

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съм почти на същото мнение, Вики!

Разбира се, че феномените не са по-различни от другите, така наречени "обикновени хора", щото такива няма?!

Говорили сме някъде тук из темите, че всеки човек е строго индивидуален и поради този факт е и строго "феноменален"!!!

Единственото различие, ако все пак допуснем, че има такова между обикновения човек и феномена е в това, че феномена въпреки всичко съзнава, отчита на някакво равнище способностите си!

Докато обикновения човек просто не ги съзнава, въпреки че разполага с тях, въпреки, че ги има!

Иначе кармата е валидна както за феномена, така и за обикновения човек! Дори нещо повече - тя действа много по-изразено, много по-активирано, в много по-голям мащаб и много по-мощно при така наречения феномен, защото именно чрез способностите си той привлича и лоцира /съзнателно или не!!!/ различни същности /най-вече от нисшите духовни планове/, привлича и лоцира различни събития, като и едните, така и другите рефлектират върху него с неимоверна сила!!!

Дори когато една личност се е изкачила на по-високите равнища в Духовната Йерархия, тя се сблъсква с много мощни енергийни потоци и високовибрационни честоти, които също рефлектират върху нея.

И ако тази личност не успее или не съумее да балансира и хармонизира енергетиката си с нивото, където се е "изкачила" бива порязявана и изхода обикновено е летален - т.е. смърт чрез тежко и продължително, и нелечимо заболяване!!!

Така, че тайната е в тоталната хармония на всички достижими нива от една личност, живееща в пълен резонанс с всички видове енергии, които са се докоснали до нея!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:48 am
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Embarassed Всъщност... излъгах... сега се сетих за една случка с една жена...
та значи това се случи миналата година горе-долу по това време на годината... имах болки в стомаха, друго възпаление и бях много изплашена и мама ме заведе при една нейна роднина - жена която ясно вижда откъде идва болката и какъв е точно проблема в тялото... та тогава тя беше първата, която каза че имам колит - това по-късно беше потвърдено от лекар... та отивам аз един ден при леля Стоянка и още от вратата усещам че тя не е добре, оказа се че предишния ден при нея е била една жена със страхотни болки от дископатия, леля Стоянка помогнала на жената като по нейните думи близо 2 часа "изсмуквала" болката и вдигнала въпросната жена на крака... но от това пък самата тя пострадала ... през нощта получила страхотни болки в ръцете ... толкова нетърпими че се наложило да викат бърза помощ... последвали успокоителни инжекции и други манипулации... леля Стоянка не каза как се е стигнало до там, но аз мисля че се досетих бързо... поела е болката на жената, на която е помогнала Crying or Very sad на мен ми стана много съвестно... миличката... чудя се дали съзнава какво си причинява когато се опитва да помогне на някой по този начин... иначе е споделяла с мен че не лекува, а че само вижда откъде идва болката ...

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:01 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Едва ли съзнава, Вики, какво точно прави тази жена!

Но да допуснем, че съзнава ... и ако съзнавайки продължи да "изсмуква" чуждата болка поради криворазбирането, че трябва да се помага на всеки страдащ, то ще я сполети същата участ, както мнозина от феномените!

Аз лично не помагам на всеки, просто подбирам случаите според кармата им, както и според моята карма! Подбирам случаите според моято компетенция и според моите възможности, не казвам, че съм универсална и мога всичко, въпреки че само по себе си всеки човек е УНИВЕРСАЛЕН!!!

Съобразявам се с правилата и закономерностите на природата и Вселената, поне до толкова, доколкото ги познавам!!! Опитвам се, старая се да не правя грешки, защото една грешка може да бъде фатална не само за мен, ами и за всичките около мен!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да разбирам... мисля че това е правиния начин, на вероятно тази жена няма възможност да анализира проблема на база карма и поради недостиг на такава информация в желанието си да помогне... страда... Crying or Very sad ... но пък може и да осъзнава всичко това, което и се случва... не съм имала възможността да комуникирам по-дълго време с нея ...

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Естествено нейното подсъзнание реагира много остро на постъпките й в стремежа си да помогне на страдащите хора, но когато информацията от подсъзнателния процес не навлиза в съзнателния, то проблема си остава и съответно се задълбочава ... жалко, че има такива хора, които си вредят!

А още по-лошото е, че впоследствие започват да вредят и на околните тям, защото, както знаеш и както си видяла вече от твоите снимки, всичко просто е взаимообмен на енергия!

И когато негативната енергия се наслои дълбоко в личната енергетика на някого, то тя се разпространява и върху околните нему, също като заразна болест!

И естествено започват неприятностите, които се наричат САМОНАВЛЕЧЕНИ СЪБИТИЯ, и които говорят за новосъздадена карма - най-малкото!!!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2007 10:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами тогава как лекуването на други хора се отразява на лекарите, билкарите и т.н. - хора, които по професия, или призвание - лекуват?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2007 9:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ами тогава как лекуването на други хора се отразява на лекарите, билкарите и т.н. - хора, които по професия, или призвание - лекуват?


На лекарите никак не им се отразява добре - те страдат също от тези заболявания до които най-често се "докосват". Това е така, защото те също са в пряк контакт с болните хора!!!

Що се отнася до билкарите /истинските и добрите билкари!!!/ те не са в пряк контакт с хората до такава степен, че да боледуват от болестите им. При тях между болния и билкаря има "посредник" - един естествен, природен продукт - билката! Но ... въпреки това познавам много билкари и билкарки, които биват порязявани много сериозно на енергийно ниво от човешките болести които лекуват, тъй като "вземат" здравословния проблем като свой ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov