НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 10:58 am Вижте мненията без отговор
ЩО Е ТО ТОВА СЪЗИДАТЕЛЕН БРАК?! ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:53 pm
МнениеЗаглавие : ?? ? ?? ???? ??????????? ?????! ...
Отговорете с цитат

Ако днес попитате повечето хора какво е съзидателното предназначение на брака, почти всички ще кажат "Децата!", защото го възприемат като обществено приемлив начин просто да имаш деца.

Да имаш деца е цел, но тази цел не е предназначението на брака ... защото представлява само един аспект на съзидателната енергия, която може да се заземи в брака.

Много от хората, които създават семейство и брак, не бива да имат изобщо деца, но въпреки това в този съюз трябва да съумяват да проявяват напълно съзидателната енергия на Бога!

Оттук следва: ПРЕДНЕЗНАЧЕНИЕТО НА БРАКА НАДХВЪРЛЯ ЗАЧЕВАНЕТО И РАЖДАНЕТО НА ДЕЦА!

Смисълът на живота на Земята е да се учим, като упражняваме свободния си избор, когато се натъкваме на такива противоположности, защото като усещаме светлината, ще познаем и мрака, и като познаваме мрака, ще разпознаем и светлината.

И именно чрез изразяването, и проявяването на двата аспекта се осъществява еволюционния процес.

Затова просто брака е един еволюционен инструмент! Средство, предназначено да отразява не само противоположностите на духовната енергия. Бракът може да се оприличи на огледало, което постоянно отразява за двамата партньори същността на съзидателната енергия, която е противоположан на тяхната. Именно чрез това отражение човек учи за себе си.

Трябва да прозрете, съзидателната енергия е налице в брака много преди раждането на детето и че съпругът и съпругата могат да създават на много нива, преди физически да заченат и родят децата си.

Има толкава мното нива на живот, на които съпругът и съпругата могат да творят и онези, които не са предопределени да имат деца, притежават потенциала да създават във всяка област на човешкото начинание и да влияят върху всяка страна от физическия живот.

Всъщност съпрузите създават на физическо ниво на живот като сместват своите вътрешни духовни енергии.

Ако не създадат деца, то те трябва да творят на някое друго ниво: в изкуството, науката, бизнеса, държавното управление, човешкото благосъстояние или защо не в духовното израстване?!

Съпругът и съпругата създават като сливат своите положителни и отрицателни енергии, и чрез творенията си заземяват енергията на Сътворението.

Преди всичко еволюиралите души трябва да проумеят, че съпрузите могат да сътворят най-голямото добро на физическото ниво на живот в полето на съзидателната мисъл. Две еволюирали души, които живеят заедно в хармоничен и уровновесен брак могат да трансформират, и преобразят много зло на нивото на земята чрез своите хармонични мисли и енергии.

Нещо повече, със своя пример и съзидателност ще помогнат на множество по-слабо еволюирали души да осъществят трансформация в съществата си.

Следователно БРАКЪТ НОСИ ОГРОМНА СЪЗИДАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

Бракът всъщност е акт на служене, САМООТВЕРЖЕНО СЛУЖЕНЕ, към другата страна на сътворението и чрез това служене човек създава връзка от Божествена любов, която извисява не само брака, но и планетата като цяло.

За да го направите всичкото това трябва да признаете, че предназначението на брака е по-голямо дори от волята и желанията на двамата партньори! А за постигането на това предназначение се иска отдаденост и преди всичко СМИРЕНИЕ!

А вие какво мислите по този въпрос?! Кажете и вашите мнения ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 10:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, напълно съм съгласна, че бракът не е само заради и дори не -задължително - създаване на деца.По моя си живот съдя, че това не е същността на връзката.Моят син е от първия ми мъж. С него явно нямахме нужната духовна връзка. И досега се уважаваме и мога да кажа, че дори го ценя и обичам като приятел, но не е моят партньор.С втория ми мъж, с който живея от 14 години, нямаме деца, но връзката между нас е силна.Дори не сме изпитвали необходимостта да създаваме деца.Наистина, в такива случаи, явно енергията се трансформира на друго ниво и се насочва към други сфери /не толкова - децата и семейното огнище/.Не знам кое е по-правилното, но чувствам кое е по-истинското /поне за мен/.Дори ще отида по-далеч - не смятам за истинни дълбоко насажданите ни от медиите и псевдо учени представи, че бракът се крепи на секса /или пък на добрата кухня - много е смешно - нали?/.Смятам, че бракът е над тези неща. Не отричам, че има прозаично ежедневие - битовизъм демек.Но той не е определящото в отношенията и не може да ги направлява.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 10:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много хора въобще не са наясно със смисъла на брака.Разбират го като симбиоза-аз на тебе-ти на мене в чисто материален и битов план.Тогава на преден план се изтъква необходимостта от задоволяване на някакъв вид потребности от този вид.Да има кой да издържа материслно единия и другият да се грижи за неговия уют и битов комфорт.Не отричам значението на тези функции и отговорности,но не бива да се издигат в ранг на най-важните фактори откоито зависи успешността на брака.Партньорът не е само работеща машина за пари,или пък домасна прислужница/половото определение е условно,може да е обратното/.И ако нещо от тези неща не е на нужното ниво от това се прави голяма трагедия.Партньорът е преди всичко човек със своите духовни потребности,със своите лични качества,които не се изчерпват с уменията в кухнята или в работата и бизнеса.Когато сме с него заради последните,а не искаме да обръщаме внимание на другото,не го забелязваме и не ни интересува,тогава бракът е обречен.\"Еди кой си е идеален съпруг,защото се грижи за семейството си.Еди коя си е идеална съпруга,защото е добра домакиня - чистница и готви добре\".Да, това е важно,но ако \"грижовния\" мъж не обръща грам внимание на близките си,държи се зле с тях,щото му е позволено всичко-нали е главния спонсор в къщи и трябва да са му благодарни и да търпят.А перфектната домакиня е злонма истеричка с претеции до небето и задушава другите държанието си.Кое е по-важно за един брак в крайна сметка.Вярно - това, че си добър човек не може да нахрани семействто ти,но взаимното унищожение е в кърпа вързано.А да не говорим,че някои хора склячват брак,\"щото им било дошло времето\" и си избират партньора,защото имал нужните качества/може да готви хубаво или пък печели достатъцно/ и му е дошло времето да завъди поколение,т.е да се размножи - нали родът трябва да бъде продължен - избираме си подходящия/та/ за чифтосване.Ама че трябва да сме с този човек и за добро и зло и да споделяме живота си...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 10:57 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много си права, Кати, но за съжаление тези неща човек започва да ги разбира на по-късни години, а се жени по-млад. Може би и затова браковете в млада възраст често са не дотам сполучливи.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 12:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нормално, с течение на възрастта и опита човек търпи развитие и ако то върви в различни посоки за партнъорите неминуемо се стига рано или късно до разрив.Тогава за съвместно съзидателство не може да се говори.Има и сполучливи ранни бракове издържали на времето.Може би в този случай са се намерили предопределените партнъори.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 10:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Дори ще отида по-далеч - не смятам за истинни дълбоко насажданите ни от медиите и псевдо учени представи, че бракът се крепи на секса /или пък на добрата кухня - много е смешно - нали?/.Смятам, че бракът е над тези неща.


Ако наистина брака се крепеше на секса, то ЗАЩО ЛИ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ИЗНЕВЕРИ?! Изневери, които ликвидират брака ...

Това са безумни твърдения на тотално невежи люде, които явно виждат смисъла на брака само в секса или пък, о Боже, само в това да се родят и отгледат деца!!!

Това са две от най-големите заблуждения, които всяват изключително голяма вражда между мъжа и жената като полове!

И наистина, ако не беше толкова жалко и толкова тъжно, щеше наистина да е много, много смешно ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 10:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Може би в този случай са се намерили предопределените партнъори.


Определено ДА, защото партньорите, които са се намерили като млади в този си живот, то те са много стари от минали животи ...

Затова и подобни бракове наистина оцеляват!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
hpanji




Регистриран на: 14 Апр 2007
Мнения: 69
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз разбирам брака само в духовният му смисъл.Две души,които се допълват взаимно и образуват едно ЦЯЛО-развиващо се и обогатяващо се във всеки един момент.Брак,заради материални изгоди или каквито и да е за мен не е брак ами си е чисто използване и заробване.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 22, 2007 8:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бракът в привидната реалност, в която живеем и която средно статистическия човек я приема като обективна реалност, е само и единствено една социална единица, базираща се на икономичските статути, свъзани с безумното човешко потребление на всички нива! Нищо повече не е ...

Затова той е една пълна заблуда!

Всъщност бръкат не е едно цяло, което трябва да се допълва както от единия, така и от другия партньор ...

Бракът е онова правилно разбиране и съвместяване на духовно израстване между партньорите, което допринася като едно цяло за духовния напредък на всички хора по Земята, които търсят Пътя към извисяването и себереализацията в духовното им самоусъвършенстване!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov