НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 4:48 pm Вижте мненията без отговор
Ревността - болестно състояние!!!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
reveta

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 01, 2007 2:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Даже и ревността да е породена от любов (както казват някои), мисля че никой не е обикнал някого повече или отново, защото ревнува или се опитва съхрани любовта насила.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 01, 2007 3:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Просто там където има истинска Любов, ревност няма! Rolling Eyes

Останалото са празни приказки! Smile

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 2:42 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дълги години не успях да си формулирам тревогата,от която произхожда всъщност ревността.Аз имам и друго обяснение на ревността-прекалено развито чувство за собственост.Никак няма да ми е приятно да деля някой,когото обичам с друг.
Иначе,чувството се поражда от страх и безпокойство-да не го/я загубиш;от мисълта,че всъщност не те обичат и оценяват достатъчно и не си в състояние да задържиш човека до себе си;да не те разочарова и т.н.Оттук вече,могат да възникнат подозрението,съмнението и дори омразата.А тогава,къде остава любовта,оная,дето я четяхме по евтините романи,когато бяхме по-малки?
И друго-не знам дали има огромна разлика между ревността и егоизма-понякога те се припокриват.Вниманието и отношението,които се дават на мен,са си само за мен!Моята играчка,си е моя играчка!
P.S.Това е само моето скромно мнение.Айде,лека нощ,едва гледам вече!

reveta

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 3:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако ревността е проблем за теб, то не е лошо да разбереш, че любовта, която някой изпитва към теб, не го не го прави част от теб, нито твоя собственост. Exclamation Независимо от любовта, всеки човек си има свой живот, свои разбирания и своя съдба.
И смяташ ли, че като се оставиш на ревността да обсеби ума ти, ще се почувстваш някога наистина обичана? Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
елиза

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 3:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Трябва и това да си го отработя,такъв товар е това чувство,че Crying or Very sad
Но ревността при мен се появява,както и всичко друго,от страх.Нали казах-че не ме обичат,от разочарование,от депресивни състояния и т.н.
Това че ме обича не го прави мой,така ли?А когато аз съм негова,без дори да е искал?Съжалявам,не мога да деля човекът,с когото съм избрала да бъда.Такъв вариант не съществува!

AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 5:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Елиза,съгласен съм с теб,че ревността се поражда от страха.А страхът-от незнанието.Т.е. не знаеш той какво мисли(нищо,че ти говори каквото "трябва"),не знаеш какво чувства и т.н.

Е,така е!Мнозинството не си четем мислите.Обаче си помисвли следното:
1. Ти го ревнуваш.Това значи да не оставиш място за други положителни чувства ,съпътстващи обичта,но да оставим това.Да го ревнуваш значи да трепериш от ужас за евентуална загуба.Само че така ще го изгубиш със сигурност.Един мъж обича най-много свободата си.Той може изобщо да не мисли за друга,но твоето държание ще пробуди инстинкта му за самосъхранение.
Накратко:ревнуваш=губиш!
2.Успяваш да се пребоориш и-край с ревността.Можеш да го загубиш и в този случай,но...ако "ти е писан",ще преживееш Обичта.
Да,може да те остави и ще страдаш,но ако не му дадеш свободата,няма да имаш шанса за Обичта.Ако го оставиш и избере теб,значи наистина Ти си ТЯ!Е,какво по-хубаво от това?!
Та избери си!

ПП Бил съм в ситуацията ти и ти заявявам,че ако избереш 2 ще си запазиш и здравето и "Половинката" Smile

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 8:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много е права Елиза, че ревността е егоизъм ... но за жалост никой на никого и по никакъв начин не принадлежи! Rolling Eyes

Всеки принадлежи единствено на себе си и на никой друг!

А що се отнася до изневярата или възможността за "Тройка на разсъмване" - забравете за това! Когато ЯН намери своята ИН, какво би станало, ако отнякъде се пръкне още някой Ян или Ин в допълнение като "тройка" - ще се получи просто един енергиен бъркоч, където ще надделее единия вид енергия ... Лошо, така просто се нарушават закономерностите в природата ... сори!

А ако някой се е изперверзил поради болестни проблеми или пък има психически отклонения, то много молим ... има лекари специалисти!!! Нека да си направи консултация с тях и да си реши проблемите - ако иска разбира се, и ако все пак е възможно - още повече, разбира се!

Останалото вече е незнание, невежество и непукизъм, т.е. безотговорност - тотална и безумна!

Цитат:
А страхът-от незнанието.Т.е. не знаеш той какво мисли(нищо,че ти говори каквото "трябва"),не знаеш какво чувства и т.н.

Не съм съгласна с теб, Аудане! Страхът идва от незнанието само в известна степен, но не от това незнание, че не знаеш "любимата ти половинка" какво мисли?!

Страхът определено идва от заслепението и невежеството!!! А на свой ред вече оттам идва и незнанието ... А всичките те пък идват от духовния мързел при хората!!! Е, те това вече наистина е ГОЛЯМ УЖАС!!!

А ЛЮБОВТА е РАЗБИРАНЕ - разбирането на всяко едно ествество на нещата!

И ако човека се стреми да постигне именно това разбиране, то той ще промени мисленето си завинаги ... и наистина ще проумее, че БОГ Е ЛЮБОВ, защото само Бог ни търпи, приема и обича такива , каквито сме ... става въпрос за нас, така наречените "човеци" ... хм, странна дума!

Някой дали се е замислял какво означава точно тя?! Sad

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Нед Фев 10, 2008 3:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 10, 2008 2:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Едно от задължителните неща при ревниците е
изживяването им за жертви,защото "обичат повече" любимия човек,отколкото той тях.
Долният техст е показателен и от една стара и позната на доста хора песен - " Jealousy (Ревност) " на Frankie Miller

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта