НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 2:20 pm Вижте мненията без отговор
ИСТИНАТА ЗА ИСТИНАТА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 6:44 pm
МнениеЗаглавие : ???????? ?? ????????
Отговорете с цитат

Намерих научно доказателство за моята най-любима от всички напитки. Привеждам я по-долу.

Чаят не само задоволява жаждата подобно на водата, но и помага за профилактиката на сърдечни заболявания и някои разновидности на рака”.

Според експертите, флавоноидите, съдържащи се в чая, са изключително полезни за здравето. Те са антиоксиданти на полифенола, който се съдържа в много хранителни продукти и растения и помагат за предотвратяването на разпада на клетките.

Изследването потвърждава ползата от употребата на 3-4 чаши чай дневно за намаляване на риска от сърдечен пристъп, рак и образуване на зъбен камък и кариес, а също така за укрепване на костните тъкани.

Ръководителят на научния екип д-р Раксън подчертава, че “чаят на практика е напитка 2 в 1, защото едновременно е течност, която задоволява дневните нужди на тялото от вода, но също така съдържа голямо количество антиоксиданти”. Той твърди също, че дори при изпиването на чаша силен чай човек получава в допълнение и съдържащият се в него флуорид, който в съответните количества е полезен за зъбите.

Според статистиката хората пият по-малко от 3 чаши чай дневно, което до голяма степен се обяснява с популярността на много газирани безалкохолни напитки.

Чаят е противопоказен единствено за хората, подложени на риск от анемия, защото възпрепятства усвояването на желязото от храната. Препоръката към тази група хора е да приемат чай само отделно от храната."

Сега мога само да ви погледна надменно и да попитам някои заблудени от книгите "природна аптека" сред вас:

"Сигурни ли сте, че с вашите билета и тревни отвари можете да постигнете едновременно лечебност и такъв божествен вкус?"

И да попитам още:

Защо не пиете чай?

Не лъжете, виждам ви Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 6:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Явно не се е намирил кой да ни ориентира по-рано.А в България повече наблягаме на билковите отвари,като всички ги наричаме "чай",не мисля,че са за пренебрегване,особено в определени случаи а и по вкус и аромат.Но този пост ме накара определено да и помисля дали да не започна да го пия и аз.Само дето не знам какъв точно да търся по магазините. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Smile Явно не се е намирил кой да ни ориентира по-рано.А в България повече наблягаме на билковите отвари,като всички ги наричаме "чай",не мисля,че са за пренебрегване,особено в определени случаи а и по вкус и аромат.

Права си за билковите отвари, но има само един-единствен случай, когато почти сме задължени да ги пренебрегнем - ако има чаша истински чай. Very Happy

kati написа:
Но този пост ме накара определено да и помисля дали да не започна да го пия и аз.Само дето не знам какъв точно да търся по магазините. Smile

Най-добрият е насипен, но ако смяташ, че ще ти е по-лесно, можеш да започнеш и от такъв в пакетчета, но пък аз смятам, че няма да ти е особено вкусен. Добър чай, черен и зелен, в пакетчета под 3.50 опаковката няма. За почти същите пари можеш да си купиш 100 грама насипен първокачествен чай.

Лично аз предпочитам черен - асамски или цейлонски, в краен случай ърл грей. Може и зелен със сходен произход. Има зелени китайски - ароматизирани, но определено ми тежи да пия черен китайски - не ми е особено вкусен.

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Всъщност пила съм цейлонски и то не купен от тук.По-добър е от китайския определено.По разните популярни статии хвалят повече зеления като полезен. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Smile ...По разните популярни статии хвалят повече зеления като полезен. Smile

Това е Световната конспирация Shocked Крият истината от хората и ги въвеждат в заблуждение с популярни статии. Ако кажат колко е полезна чаша чер цейлонски - никой няма да пие нищо друго Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Много е разпространено,че е "по-силен" от кафето,едва ли не трябвало да се внимава.Какво означава това,аз мислех,че защото съдържа кофеин или нещо подобно,явно съм в заблуда. Rolling Eyes
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точният израз за чая е: "Освежава без да превъзбужда". Това е нормалният ефект. Държи по-дълго от кафето и действа по-бързо от него. Максималният ефект на изпитото кафе идва след около три часа, при чая е по-бързо като поддържа тонуса по-дълго. Понякога, когато врътна два-три чая в по-късен час без проблеми осъмвам над някоя книга Laughing Но всичко е много приятно и плавно като тонус - просто не ти се спи, няма я трескавостта от кафето при която ти се спи, но не можеш да заспиш.

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 8:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Значи е по-подходящ и за работещи нощем и ги няма неприятните ефекти като превъзбуждане на нервите и т.н. Smile
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 8:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нещо такова Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 8:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така си е. Аз свикнах да пия чай, когато имах доста работа и често посещавах Турция. Тя се слави като кафеджийска страна, но истината изобщо не е такава. Кафе там се намира само в скъпи кафенета, барове и ресторанти /най-често към хотелите/, а чаят го пият всички, под път и над път - дори и на улицата. Много хубав чай правят - черен и силен, ароматен, тръпчив.Всеки ден пия поне по две чаши черен чай и гарантирано освежава по-добре, а и не ми предизвиква сърцебиене като кафето.Но като ще си пускаме статии, аз ще изнамеря нещо за джина с тоник /все пак хининче има в него и може и друго да се намери...хъм Laughing /.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 8:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile И аз пийвам джин с тоник,но не много често. Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 9:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе всички лека полека ще почнете да си признавате. Laughing Като мине и AUDAN на джин с тоник, може и да спечели джакпота. Laughing А ако не го спечели, поне няма да му пука. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 9:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Признаваме си без бой,аз не крия по принцип.То и в бозата има малко алкохолец,ама не знам точно какви количества трябва да изпие Аудан,че да се докара до непукизъм и за Джакпота. Laughing Laughing Laughing
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 9:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Абе всички лека полека ще почнете да си признавате. Laughing Като мине и AUDAN на джин с тоник, може и да спечели джакпота. Laughing А ако не го спечели, поне няма да му пука. Wink

Тц!Мразя джин с неговият отвратителен мирис и вкус на борови иглички... Evil or Very Mad
Виж "ВиК"(водка и кола) е друго нещо,ама и това писва...Вече не ми е интересно да пия друг алкохол,освен боза... Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 25, 2007 10:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Водката я недоюбвам,Колата може без нея,иначе в краен случай Блуди Мери - в. с доматен сок,но предпочитам да наблегна на сока без водката.Като дете /в злоядия ми период/ме тъпчеха с разни нектари,че били полезни,единствено него признавах,другите ми бяха опротивяли.
Crying or Very sad Laughing
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта